Stefan Stern, fd stabschef S. Tur är väl det!

Stefan Stern är väl mannen som legat bakom S-partiets dekadens om jag inte missminner mig. Nu har han skrivit en debattartikel i DN med sina egna slutsatser om S-krisen. Efter att ha läst denna artikel så är jag inte ett dugg förundrad över att partiet har problem.
Helt klart är att den mannen alldeles för länge levt ett avskärmat liv långt borta från arbetsplatsernas verklighet. Han har enbart ett ovanifrån perspektiv vilket för övrigt genomsyrar även fackföreningsrörelsens företrädare.
För Stefan Stern verkar politik enbart vara ngn biform av dataspel eller brädspel där det gäller att lägga förslag som ger så många poäng som möjligt var för sig för att spelet skall vinnas. Problemet med detta tänk är bara att man saknar helheten och realismen.
I verkliga livet så hänger dessa olika politiska områden nästan uteslutande samman på ett eller annat sätt i vår vardag. Det som kan verka vara ett bra förslag inom ena området kanske blir kontraproduktivt på ett annat o.s.v. Detta bortser tydligen Stefan Stern helt ifrån.
Men det mest frappernade med hans inlägg i debatten och hans slutsatser är att han inte med ett ord nämner EU och det stora svek mot löntagarna som S var ansvarigt för. Detta visar verkligen på bristen av självinsikt. Det är tur att Stefan Stern är just fd stabschef. Det vore nog främjande för S om betydligt fler i den nuvarande partitoppen vore fd innan de nu formodligen återigen lär sälja ut löntagarna i en överenskommelse med Moderaterna ang europakten.
Stefan Stern har helt klart enbart ett ovanifrånperspektiv, jag själv har enbart ett underifrånperspektiv. Men jag hör hur uppgivet snacket är bland sossarna på arbetsplatserna där deras svekfulla politik mot det egna kollektivet pågått alltsedan EG anpassningen när resultatet visade sig bli tvärtemot vad sossarna lovat men Vänsterpartiet varnat för.
Sterns artikel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0