Sarkozy fick tji!

Socialisten Francois Hollande vann presidentvalet i Frankrike. Intressant eftersom socialistpartierna skördar framgång i allt fler europeiska länder. Förhoppningsvis kommer detta faktum också att bli en draghjälp i valet härhemma 2014 så att vår urusla borgarregering sparkas ut en gång för alla.
Hollande står dock inför oerhörda utmaningar när han skall försöka få den Franska skutan på rätt köl igen. Sarkozy har ju inte precis varit hela den Franska befolkningen till gagn. Ytterligare en likhet med borgarna här hemma. Skillnaden är väl att Sarkozy fick starta från ett sämre utgångsläge än vad vår borgarregering fick göra. Dock har Anders Borg och co nu nått vägs ände när vi nu har budgetunderskott igen men ändå en långt värre arbetslöshet än vad vi hade när de tillträdde. Denna arbetslöshet kommer att bestå och förvärras eftersom Reinfeldt och Borg är totalt politiskt inkompetenta. Det enda de åstadkommit sedan 2006 är att öka skillnaderna mellan rik och fattig ytterligare med det enda politiska förslag de har, nämligen skattesänkningar. För övrigt gör de inget annat än, försöker att administrera staten helt utan framtidsinvesteringar vilket kommer att leda till framtida elände.
Ett bra exempel på det är när man slänger iväg 100 miljarder till EU (för att rädda bonussuktande bankdirektörer) till en ränta av 0,1%. Pengar som naturligtvis kunde förräntat sig hur många ggr bättre som helst genom kloka investeringar här hemma.
Ett sådant exempel är E20 och alliansens totala ointresse av regionen här.
Så här skrev Västsvenska Handelskammaren 2007:

"Att bygga ut E20 till motorväg kostar visserligen 7 miljarder kronor.Men vinsten är väsentligt större än så. Värdet av den ökade produktionen uppgår till 27-30 miljarder kronor.

En färsk rapport från Västsvenska Industri- och Handelskammaren visar att en utbyggnad av E20 till motorväg får positiva och varaktiga effekter på effektiviteten i företagen. Under de kommande fyrtio åren skulle värdet av den ökade produktion som motorvägsstandard leder till uppgå till 27-30 miljarder kronor, mätt i dagens penningvärde. Rapporten bygger på enkätsvar från 550 företag i Västra Götaland, östra Värmland och västra Mälardalen."


Det hade varit framtidspolitik det, som samtidigt minskat arbetslösheten betydligt. Men att arbete skall löna sig prioriteras inte av Alliansen. De gynnar enbart inkomst av kapital! Det visar ju beskattningen om inte annat. Kapitalbeskattningen är 30% medan skatten på arbete ligger på 50%. "Det skall löna sig att arbeta"?????????


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0