Demokraturen Götene!

"I en demokratur (notera ordet noggrant) råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedian domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps." Wihelm Moberg.
 

Tydligen har vissa inom den rådande majoriteten i Götene nu också insett att det nuvarande styrelseskick i kommunen trots allt har ett underskott på demokrati. Istället för självbestämmande nämnder så har man meningslösa beredningar som inte gör annat än tar fram visioner som sedan inte efterlevs för fem öre. Källby är ett levande exempel på detta.
Det skall vara närhet till viktiga samhällsfunktioner så som skolor och förskolor och rekreationsområden skall man också vara rädd om, enl. samhällsberedningens dokumentation.
I Källby bygger man så långt från skola och förskola som det bara går och man gör det genom att bygga på det viktigaste rekreationsområde Källbyborna har.
Alla beslut tas av ett fåtal "dominerande" inom kommunstyrelsen och partigrupperna röstar sen med. Vem vågar sätta sig upp mot "chefen" i en demokratur?
Tydligen har det iaf gått upp en talgdank för några inom den sittande majoriteten (som även innehar titeln oppositionsråd (M)) för nu arbetar man i demokratigruppen för en förändring efter valet 2014. Bra tycker jag för då blir detta en riktig valfråga!
Inför man nämnder och gör nämndemötena offentliga så sprider man besluten på fler händer (demokrati= folkstyre) samtidigt som alla får insyn i beslutsprocesserna (undantaget individnämnden pga personlig integritet).
Då kan även lilla Götene få till ett demokratiskt fungerande system även om nuvarande ledning inte gillar det.
Men de är ju på utgående så ..........
 
Kent Selmosson (S), kommunalråd i demokraturen Götene!

Kommentarer
Postat av: Andreas Wändahl

Hej Ove
Märkligt att V va med och mycket aktiv arbetade fram dagens politiska organisation, och sedan utan diskussion röstade igenom densamma i KF. Men, det kanske inte räknas idagens V.???

Svar: Hej Andreas. Nu har vi facit och ser hur illa det fungerar när man lägger för mycket av besluten i för få händer. Det är många dåliga beslut som tagits och orsakat stora förluster för skattebetalarna. När man sedan också fick höra att motioner inte utreddes förutsättningslöst trodde man ju knappt att det var sant. Sen har du ju fel ang. den nuvarande ordningen iaf i fullmäktige. V har aldrig röstat för att den sittande majoriteten skall ha både kommunalråd och oppositionsrådsposten. Bara det borde ju få varje furnuftig människa att inse att det är ngt riktigt sjukt i hela organisationen. Vore intressant om du delgav din synpunkt om detta här nu när du ändå börjat skriva. Ha en trevlig helg!
Ove Nordström

2013-02-15 @ 18:33:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0