Nu är även pensionärerna på V:s linje.

Precis som Vänsterpartiet sagt så fungerar inte pensionsöverenskommelsen som gjordes mellan allianspartierna och S. Detta medger nu även de tjänstemän som konstruerat det.
Fem pensionärsorganisationer protesterar nu med all rätt och vill göra om det. Göran Hägglund (KD) säger sig dock enbart vilja göra smärre justeringar.
Han avslutar intervjun i Agenda med att påstå: "– 2013 är ett bra år för pensionärerna. I genomsnitt får inkomstpensionären 468 kronor mer i månaden plus en skattesänkning, sade ministern."
Var han får sina siffror ifrån vet jag inte men 2012 påstod han att pensionärerna fick en hamburgare mer/månad. Vad han inte nämnde var att han tog tillbaka dessa hamburgare genom sänkt bostadstillägg. Så blev det för min mor när vi kollade hennes pensionsavi.
2014 o 2015 blir det dessutom återigen sänkta pensioner för pensionärerna tack vare den förbannade pensionsöverenskommelsen. Det kanske vore dags att konumentprisindex följer pensionsöverenskommelsen om pensionärerna någon gång skall slippa reallönesänkningar?
Löneandelen har minskat i förhållande till BNP allsedan 1980. Pensionerna har minskat i förhållande till lönerna. Men vinsterna i företagen har ökat, och arbetslösheten. Det är sannerligen dags att folk inser Vänsterpartiets betydelse för en god samhällsutveckling till skillnad från den nedåtgående spiral de övriga partierna orsakar befolkningen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0