Titel eller arvode! Vad är viktigast i Götene?

Alliansen i Götene presenterade på onsdagen Centerns Susanne Andersson som efterträdare till Moderaternas Ann-Marie Widegren.
Denna post (oppositionsråd) har majoriteten allvarligt missbrukat hela mandatperioden, alltsedan S bröt med V och GF p.g.a fiaskot Medeltidens Värld.
När S och Alliansen tillsammans med MP bildade majoritet så borde Anders Månsson (GF) som ledare av det största kvarvarande oppositionspartiet också utsetts till oppositionsråd. Men då skulle den oheliga majoriteten istället ta bort oppositionsrådet för att istället ha 2,25 kommunalråd (Kent Selmosson (S),  Ann-Marie Widegren (M) och Susanne Andersson (C). Huvudsaken för dem var tydligen att behålla arvoderingarna och att Månsson inte skulle få varken arvode eller insyn.
Men så kom då de olagliga valen emellan då majoriteten försökte utestänga den kvarvarande oppositionen från all politisk insyn.
Utan någon som helst information från majoriteten om vilka förhållande som rådde så ställde jag lite frågor om detta i fullmäktige. Då fanns det helt plötsligt inte två kommunalråd längre trots att Moderaterna på sin hemsida ändå presenterade Widegren som kommunalråd. Detta ändrade man sen till att presentera henne som oppositionsråd på Kinnekullemoderaternas hemsida. Så hastigt och lustigt befann sig oppositionsrådsposten inom den sittande majoriteten. Efter att ha ställt frågor även om detta, så blev svaret att Widegren var inte oppositionsråd utan enbart kommunstyrelsens andre vice ordförande. Något som för övrigt åter ändrades före sommaren då alliansen bröt samarbetet med S och även MP (tror jag). Någon officiell information om vilket egentligt parlamentariskt läge som råder har inte lämnats denna gång heller.
Och nu skall alltså Centerns Susanne Andersson "ärva" denna arvoderade titel av Moderaternas Ann-Marie Widegren. Det nya Moderata "stjärnskottet" från Skara, Marcus Källander ansågs tydligen för "färsk".
Detta missbruk av demokratin är alltså vad de självutnämnda "riktiga" politikerna i Götene ägnar sig åt för att behålla arvodena inom den egna lilla intressesfären. Vissa gör tydligen vad som helst för pengar.
Tydligen var också detta missbruk av de demokratiska spelreglerna för mycket även för lokaldraken NLT att våga släppa fram i en kommentar jag skrev, för den censurerades bort.
En lyckönskning till Susanne från Marcus Källander släppte man dock igenom. Sanningen får väl inte presenteras för väljarna så här nära valet gissar jag?
Jag hoppas dock att väljarnas minne är gott när vi kommer fram till valdagen i september 2014!
Det demokratiska underskottet i Götene är en total katastrof idag. Kommunen borde tvångsförvaltas av någon statlig myndighet!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0