Trots allt, Glad Påsk!

Musikskolan i Götene fortsätter att irritera opinionen i kommunen. Men kommunledning och tjänstemän bryr sig inte. Det är väldigt synd att inte Götenes kommunalråd heter Kjell Hedvall (S) istället för Åsa Karlsson (S). Jag är övertygad om att processen angående musikskolan sett helt annorlunda ut då, inte minst ur ur demokratisk synvinkel.
 
Min trefrågiga interpellation som Åsa Karlsson fördröjde en månad med att besvara, trots att hon var påläst redan innan förra fullmäktigemötet, besvarades denna gång floskelmässigt eller inte alls.
Den enda fråga som besvarades var min andra fråga som löd: "Planeras det några som helst politiska förändringar och i så fall vilka?"
Svaret löd: "Finns inga intentioner på att minska verksamheten inom musikskolan."
Då jag påpekade att enhetschefens utredning från 2013 visade på betydande förändringar i negativ riktning om man förlägger musikskolans verksamhet till em o kvällar så häpnade jag faktiskt över svaret.
Det vet man ju inte att det blir så, svarade kommunalrådet.
Då bröt jag, för det är ju fullständigt meningslöst att försöka föra en saklig diskussion med en "vägg".
Jag kunde fortsatt diskussionen med att visa Åsa Karlsson att det faktiskt finns verkliga exempel där precis samma förändring som nu planeras i Götene, genomförts av andra kommuner och fått exakt den effekt som enhetschef Lena Lyrestens fina utredning ger vid handen.
 
En annan aspekt angående denna fråga är att alla partier i Götene nu påstår att de är för musikskolan.
2011 bestod majoriteten av S, M, C, FP, KD och MP. Denna majoritet ville lägga ner musikskolan.
Nu inför fullbordat(?) faktum så har plötsligt alla ändrat sig (och det är valår). Ingen lyfter dock ett finger för att få ngn förändring eller dialog till stånd. Centern skrev en debattartikel, KD gav sitt stöd till Evalena (V) när hon försökte få upp frågan som ett ärende på KS. Detta motverkades dock av Åsa Karlsson och kommunchefen. Varför kommunchefen lägger sig i det politiska arbetet, mer än att vara föredragande, är ju fullständigt oacceptabelt. Men tydligen är det han som är Åsas chef, istället för tvärtom.
 
Nu blev det ändå ett ärende på KS till slut och då hade man kallat in en "expert" från skolinspektionen. Han förklarade att rektorerna har laglig rätt att förbjuda systematisk ledighet och tydligen att de äger rätten att bestämma om eleverna får ha musikskoleundervisning på raster och håltimmar, eller inte.
Vad som inte kommit ut i media är att han också sa att ett sådant beslut bör vara motiverat och kunna referera till ett problem. Något som inte gjorts i Götene.
Han sa också att det heller inte skulle varit något problem om man beslutat sig för att ha musikskolan kvar så som den är idag. Det är upp till rektorerna om de beviljar ledighet.
Men i Götene har rektorerna bestämt sig för att musiskolan inte skall få bedrivas på skoltid, trots att de inte visat på något problem.
Så kära invånare med musikskoleelever, kräv besked av era rektorer om vad problemet varit med den systematiska ledigheten och musikskolan? Kräv detta skriftligt och kan de inte ge besked så anmäl dem till skolinspektionen. Men låt dem inte få en lugn stund!
 
Glad Påsk så länge, till er alla!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0