Drog "kådisarna" ur proppen?

I går gick KD och Göran Hägglund ut med förslag för att minska kostnaderna i flyktingpolitiken. Ett desperat utspel för att klara sig över 4% spärren.
Har KD lagt det kristna budskapet bakom sig igen, liksom de gjort under åtta år tidigare genom alla utförsäkringar av redan utsatta personer?
Nåväl, idag hörde jag SKLs Anders Knape uttala sig ang. många kommuners dåliga ekonomi. Föga förvånande så var nu orsaken det ojämna mottagandet av flyktingar enl. honom. Ett tecken i tiden! Inte med ett ord nämnde han att det är ett resultat av den förda allianspolitiken som ständigt skyfflat över kostnader från staten till kommunerna. En av flera förutsättningar för att de skulle klara av sina skattesänkningar. Ändå har det som vanligt resulterat i budgetunderskott, som nu alltså Hägglund anser är flyktingpolitikens fel. Ja fy fan vad ynkliga de är när de smiter undan sitt eget ansvar!
Innan extravalet (gissar jag) kommer (nästan) alla partier ha synpunkter på och lösningar för att åstadkomma den billigaste men ändå mest humana flyktingpolitiken, framförallt allianspartierna. Då vet de ju att de får stöd av SD för sina eventuella budgetar framöver. Det är ju ny valrörelse nu så då behöver de ju inte bry sig om det tidigare löftet att inte göra sig beroende av stöd från SD. Ja det hade de ju visserligen redan glömt när de sänkte regeringen Löfvens budget.
Det folkliga missnöje som trots allt finns inom migrationsområdet lär dock bestå. Och utan att presentera en fungerande politik så lär SD tjäna på detta. Möjligen kan allianspartiernas lappkast nu sänka SD, men vad gör S, V och MP? Bert Karlssons migrationsimperium är ju ett tydligt bevis för folk hur illa ställt det är. SD lär vi få leva med så länge det folkliga missnöjet består. Tragiskt men sant och ett tydligt bevis på ett politiskt misslyckande sedan årtionden bakåt!
Sen kan man ju fråga sig om migrationspolitiken blir bättre med alliansen och SD, än den skulle bli med S, V, MP och SD? För att inte tala om alla andra politiska frågor?
Vem tänker på de arbetslösas ersättning då, eller de utförsäkrades o.s.v.?
Politik är ju faktiskt väldigt mycket mer än den enda frågan migrationspolitiken!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0