Påhopp på kommunalrådet!

Götenes kommunalråd Åsa Karlsson (S) blev idag offentligt påhoppad av köpmännen i kommunen för att hon på fb lagt ut att hon varit i Ullared och shoppat och samtidigt berättat hur mycket pengar hon sparat på detta.
Klart man kan tycka att det är lite klumpigt att göra reklam för handel i Ullared om man är kommunalråd i Götene, men det är väl ändå hennes ensak vad hon och familjen gör på sin fritid. Och varför skulle det vara annorlunda om just hon tar en shoppingtur dit som så många andra kommuninvånare också gör? Ska ett kommunalråd särbehandlas negativt?
Nej jag tycker det är svagt av köpmännen att gå ut i media och slå på stora trumman för en sån skitsak. Det kunde man löst smidigare genom att påtala de synpunkter man har direkt till Åsa. Att stöta sig med kommunalrådet på detta uthängande sätt lär väl knappast vara till köpmännens fördel. Det skapar ju enbart ett infekterat samtalsklimat. Jag hoppas verkligen att de har förstånd nog att be Åsa om ursäkt och samtidigt istället framföra sina åsikter öga mot öga. Frihet för individen sträcker sig tydligen inte utanför Götenes kommungräns för de Moderater som ingår i köpmannakretsen. Vad är då den fria marknaden värd som man annars ständigt hyllar?
 
 

Kommentarer
Postat av: Tony

Att göra reklam för att handla i Ullared och sedan berätta hur mycket man sparat är inte bara klumpigt utan rent ointelligent om man sitter som kommunalråd. Har man den positionen i en stad så bör man veta att handeln i småstäderna har det svårt och därmed göra allt man kan för att gynna den lokala handeln och stärka staden som helhet. Självklart så är hon som vilken annan människa som helst och kan handla precis var hon vill men bör definitivt inte skylta med det. Det är som att va VD för en ICA-butik och sen berätta för alla att det är bättre att handla på Coop. NEJ DET ÄR INGEN SMÅSAK utan fruktansvärt oprofessionellt!!!

2014-12-06 @ 01:02:39
Postat av: Ove Nordström

Ja visst är det klumpigt. Men jag förstår inte syftet med att direkt slå på stora trumman och gå ut i media med det. Varför inte istället ta upp saken på ett möte? Det kan ju inte gagna någon att gå ut som man nu gjorde.

2014-12-07 @ 01:46:19
Postat av: Gustaf Hamilton

Kan faktiskt inte förstå (vilket du ju redan vet) din upprördhet kring publiciteten kring detta klavertramp, hade varit en sak om kommunalråd Karlsson för övrigt givit ett klokt och drivet intryck men hon har ju knappast presterat något vettigt sen tillträdet sommaren 2013, själv är jag tacksam att väljare och medborgare får vetskap om vilken slags personlighet och kompetens man valt till kommunens politiska topposition. Medias rapportering kring denna totala brist på omdöme och smarthet borde bli till en sund väckarklocka, inte minst för aktiva och sympatisörer till kommunens i särklass största parti Socialdemokraterna. Känns överflödigt att utveckla problematiken i sak efter "Tonys" träffsäkra inlägg.

Svar: Nej jag är inte upprörd Gustaf. Jag ställer mig bara frågande till vad syftet är från köpmännens sida att gå ut i media istället för att först ta upp saken direkt med Åsa? Om man nu har ett bra samtalsklimat som köpmännen säger så varför inte slå vakt om det först och främst?
Ove Nordström

2014-12-09 @ 19:34:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0