Märkligt fenomen i kommunpolitiken.

Alltsedan 2010 har vi i V velat lägga ner Medeltidens Värld och öppna upp för Göteneborna i form av en utflyktspark för barn och barnbarn.
Detta grusades omedelbart av S med Kenth Selmosson i spetsen. Då var förlusterna 30-35 miljoner. De skulle promt arrendera ut anläggningen till Bert Karlsson. Och Allianspartierna som också satt med fingrarna i kläm hängde på. Nu är förlusterna ca 100 miljoner och husen sålda till ingen nytta alls för kommunen.
Det som återstår nu är tornerspelsarenan och borgen och detta vill riddarföreningen Infensus köpa för en spottstyver.
Försäljning har vi sagt nej till, däremot kan de få nyttjanderätten mot att de då sköter anläggningen. Att sälja nu vore ju ytterligare vansinne. Så länge kommunen äger marken så äger man ju också möjligheterna för vad man skall (kan) göra med den om det skulle visa sig att föreningen inte får ihop det.
Men S skall sälja, och vill föreningen köpa så ska det kosta dem 100kr/m2. Dafgårds fick köpa för 20kr/m2 med hänvisning till att båtgårdsföreningen fick köpa för det priset. Hur S motiverar priset nu det vet de nog bara själva, om ens det?
Nåväl det som är kul i sammanhanget är att allt fler partier nu kan tänka sig ngn form av arrende istället för försäljning. men det sitter tydligen alltid väldigt långt inne när det är våra (V) förslag som skall realiseras. Så har det iaf varit tidigare under denna mandatperiod (också).
Men samtalsklimatet har på senaste tiden blivit bättre. Något som är viktigt för att komma fram till bra beslut i en liten kommun. Det är väl i stort sett bara S som verkar fjärma sig från övriga och då ofta ihop med M. En märklig konstellation kan tyckas men det kanske blir så när det är de två som sitter på arvoderingarna. Något annat gemensamt kan inte jag se om man dristar sig till att läsa partiprogrammen iaf.
Men att vi kan få konstruktiva samtal för kommunens bästa tillsammans med C, FP, KD och MP tror jag gagnar både Götene kommun och alla kommuninnevånare på sikt. Lokalt handlar det ju inte så mycket om partipolitik. De flesta frågor löser man ju med en sund diskussion och en portion sunt förnuft om bara viljan finns.
Men S med Åsa Karlsson som Selmossons efterträdare verkar köra på i samma gamla hjulspår som tidigare. Och när det kniper då har de sitt M där som stödparti när egenintressena styr framför kommuninnevånarnas bästa!
På något annat sätt kan iaf inte jag tolka de märkliga turer och förslag som kommer i dagen nu.
Och till väljarna kan jag bara ge rådet: Lyssna inte på vad man säger att man vill göra, utan se till hur man har röstat i de olika omröstningarna i fullmäktige under den senaste mandatperioden.
 
Sund demokrati?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0