Tack för 2014!

Tack Alliansen för att ni lämnade över ett land med värre massarbetslöshet än när ni tog över. Vart Borgs utlovade 5% 2014 tog vägen, tja ni behöver ju inte stå för det heller nu.

 

Tack Alliansregeringen för att ni återigen förde oss från budgetöverskott till budgetunderskott, liksom alla tidigare borgerliga regeringar också gjort. Man kan lita på er!

 

Tack för de stabila statsfinanserna, som vi kan tacka vårt nej till EMU-projektet för, trots att ni ville att vi skulle rösta ja.

 

Tack för att ni ändå fortsatt vill ha in oss i detta EMU-projekt. De som sitter på den ekonomiska makten drabbas ju ändå inte. Det kan vi ju tydligt se från Greklands exempel. Folket betalar med arbetslöshet och bankerna får sina pengar av EU.

 

Tack för att ni ändå lyckades i ert uppsåt att fortsätta utförsäkra sjuka och arbetslösa, trots att ni inte sitter i regeringen längre. Vems stöd byggde ni denna er framgång på?

 

Tack för fortsatta skattehöjningar på alkohol o tobak. Folk skall ju jobba (de som kan få jobb), inte supa och röka. Borg bestämde det i valfrihetens namn.

 

Tack för att ni trots allt lovade att inte regera med stöd av SD-mandat.

 

Tack för att ni ändå tänkte er regera med stöd av SD-mandat!

 

Tack för de inskränkningar av demokratin er decemberuppgörelse med S o MP innebär. Egen makt står ju högre än demokrati.

 

Tack för att ni lyckats hindra en höjning av a-kassan. Enbart Moderaterna är ju emot en höjning, av riksdagens partier och vi lever väl i en demokrati (folkstyre) ?

 

Tack för att vi slipper Carl Bildt som utrikesminister. Han utreds visst för folkrättsbrott och då hinner han ju inte längre anklaga andra för detta utan några som helst bevis. För vi är väl en rättsstat?

 

Tack för er tydliga redovisning av partibidragsgivarna. För ni redovisade väl dessa redan 2011? Vi vill ju inte tro att Sverige är korrupt på något sätt. San Marino och Lichtenstein redovisar ju inte, och vi vill väl vara i gott sällskap?

 

Tack för att ni hållit ihop landet så väl under åtta år. Miljardärerna har väl ökat i samma takt som antalet personer i fas3-åtgärder, så det måste väl kunna ses som rättvist och sammanhållande på något sätt?

 

Tack för ert effektiva arbete mot EU så att visstidsanställningarna fortsatt kan missbrukas genom att staplas på varandra. Vem vill ha ett ”fast jobb” innan man fyllt 30? Det önskar väl inte någon andras barn?

 

Tack för att ni också under era 8 år ökat den för er förhatliga löneskatten som ni ville ta bort 2006.

 

Tack för att ni fortsatt värna lönedumpningen under era år vid makten.

 

-------------

 

Tack för att ni iaf inte helt och hållet lyckats göra Sverige till en fullt genomförd ”nattväktarstat” innan folket fick upp ögonen. Vår demokrati är ju trots allt bara skenbar så länge vi inte har den demokratiska makten över ekonomin. Då får folket fortsatt hålla tillgodo med smulorna, medans ”herrarna” tar brödet!

 

(En nattväktarstat är ett statsskick där statens uppgift är begränsad till att upprätthålla inre och yttre säkerhet.

En tänkt nattväktarstat skulle således ansvara för rättsväsende och försvar, medan övrig verksamhet i landet – utbildning, räddningstjänst, socialtjänst, sjukvård, infrastruktur och så vidare – ombesörjs av... medborgarna själva i privat regi.) Källa: DA

 


Kommentarer
Postat av: a-kassan

Alliansen har verkligen förstört a-kassan.

http://jmm.nu/upphav-a-kassans-deltidsregel/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0