Lite KD igen med anledning av deras riksting.

Birger Schlaug (mp) kallar sig numera avdankad politiker och skriver idag på sin blogg om KD och deras första partiprogram. Följande är hämtat från hans blogg.

"Kanske dags att påminna kristdemokraterna om Lewi Petrus, som ju var den som låg bakom bildandet av partiet. Det första partiprogram man tog fram var till stora delar mycket radikalt. Ekonomiskt stod man till vänster - det där med att kasta ut månglare ut templet var viktigare än att släppa in dem i politiken.

Stark fördelning mellan rik och fattig, och politisk styrning av ekonomin så att inte denna skulle löpa amok. Radikal fördelning, höga skatter på höga inkomster och till och med tal om förstatligande av banker.

Det är mycket långt mellan Lewi Petrus idéer och Mats Odells beslut."

Ett stycke som jag särskilt fastnade för var detta:    -det där med att kasta ut månglare ut templet var viktigare än att släppa in dem i politiken.
och
-Det är mycket långt mellan Lewi Petrus idéer och Mats Odells beslut."

Vad tycker ni själva?


Lidköping Sparbanken Arena.

Ikväll tog så kommunfullmäktige beslutet att bygga Lidköping Sparbanken Arena med en överväldigande majoritet. Nästan total samstämmighet rådde i kommunfullmäktigedebatten. Ett mycket positivt och efterlängtat beslut!
Det är nästan så man ser förbi nästa säsong och bara väntar på 2009 och allt annat positivt arenan kan föra med sig.


Mars månad blev vändningen.

Sedan Mars månad har utanförskapet börjat öka igen. Var inte "arbetslinjen bättre? Följ länken och läs reportaget hos SR.Apropå vilka som tjänar mest!

Arbetskraftskostnaderna ökade med 1,7 procent för arbetare och 2,9 procent för tjänstemän

Det preliminära arbetskostnadsindexet för den privata sektorn har för april 2008 beräknats till 164,5 för arbetare och 183,6 för tjänstemän. Sedan april 2007 har arbetskraftskostnaden ökat med 1,7 procent för arbetare och med 2,9 procent för tjänstemän.

Källa: SCB


Dags för GENERALSTREJK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Regeringen har för avsikt att införa nystartsjobb där man skall slopa kravet på avtalsenliga löner. Nu får fan i mig måttet vara rågat.
LO måste ju agera omedelbart, och detta innan dårarna får en chans att införa systemet. Svara omedelbart med ett generalstrejkshot om de så mycket som hostar om förslaget. Låt dem inte sälja ut hela arbetarrörelsen. Vakna Wanja!!!!!!


Nu ringer väl Säpo på dörren efter denna bild. Då betraktas man väl som potentiell terrorist.

Grattis Espana!

Bästa laget vann. Lite hetare vilja, lite större kunnande och lite smartare coach. Spanien gick från klarhet till klarhet i den nog bästa EM turnering som jag upplevt. Positiv fotboll och rent spel. Grattis!


Nytt parti? KristOdemokraterna.

Man upphör aldrig att förvånas över allt skit som kommer från dessa moralens största hycklare. Att man fullständigt skiter i medborgerliga demokratiska rättigheter har man ju redan visat genom att agera bandhundar till moderaterna i FRA frågan, och deras chef i denna fråga, Bush.
Nu skall också kvinnorna inom kd visa att de är minsann lika dumma som männen och har kommit fram till att sidor som innehåller kontaktannonser från prostituerade skall stängas eller filtreras bort av leverantörerna.
Problemet med detta är ju att det inte är olagligt att sälja sexuella tjänster så rimligtvis borde man ju börja med att kräva att lagen ändras så att detta blir olagligt först.
Det är skrämmande att det sitter människor i riksdagen och som skall vara med och stifta lagar, fullständigt ignorerar betydelsen och efterlevnaden av dessa.
Vad är det för laglig verksamhet man finner opassande nästa gång?
Det är ju inte så konstigt att kd är på väg att ersättas av sd när man ser vilka fullständiga idiotier som kommer från detta parti. "Nya KristOdemokraterna, det personliga godtyckets sanna högborg.


Knähunden Reinfeldt!

Det är ju naturligtvis USA som ligger bakom att Reinfeldt sålde ut Svenska folkets privatliv. Detta kan man idag också läsa på DN-debatt. Misstankarna om varför det var så bråttom besannas. Vad krävs för att bli åtalad för landsförräderi???

"Nya" Bergling uppenbarade ju sig i blågul tröja nu under fotbolls-EM.
"Nya" Reinfeldt kanske dyker upp i nya färger under OS i Peking.Tyskland eller Spanien?

I morgon är det dags, mästarna skall koras. Det är två mycket bra lag som möts så utgången är oviss. Kan Spanjorerna hålla ordning på nerverna och spela som mot Ryssland så lär det bli svettigt för Tyskarna. Men de har ju ridit ut stormar förr, brukar prestera när det väl behövs. Ja spänningen är oliiiiiidlig som Harrysson sa.


Egen härd är guld värd! (eller det är ju inte valrörelse längre)

Den här mannen röstade för FRA-lagen. Se videon och avgör själv om han följde sin egen övertygelse.


Fredrik Malm (fp)

Frihetens företrädare! (min anm.)

Nu är det inte valrörelse längre.

Kristdemokraterna gick till val på sänkta drivmedelsskatter. Nu är det inte längre valrörelse så nu har Kristdemokraterna på sitt riksmöte beslutat att man skall verka för höjda koldioxidskatter på bensin och diesel. Hur går detta ihop med Holger Gustavssons utfästelser för de som bor på "landet" som han värnar så hett, iallafall när han skriver om dem.
Det verkar tyvärr mer och mer som att våra Riksdagsledamöter lever i sin egen verklighet långt bort från Svenssons vardagsbekymmer och livspussel.
Även Vänsterpartiet vill ju tyvärr höja dessa skatter, men de har iallafall inte gått till val på motsatsen och har dessutom bättre åtgärder för att kompensera de som verkligen behöver det. Jag är ändå kritisk till dessa ensidiga punktskattehöjningar eftersom man använder miljön som ett slags samvete när man samtidigt inte gör något åt andra koldioxidutsläppande transporter eller industrier.
Fisk kan vi fånga i ishavet och transportera till Thailand för styckning och förpackning för att sedan transportera tillbaka igen för att sälja i våra butiker. Sen säger man till konsumenterna att de skall köpa närodlat??????????????????
Har man inget som helst grepp från politiskt håll om miljöpolitiken? Svaret verkar tyvärr vara nej. Därför verkar det också mer och mer för gemene man vara ett enda stort HYCKLERI.
Lägg en koldioxidskatt baserad på kr/kg eller liknande oavsett vem eller vad som orsakar utsläppen. Då har man som konsument en riktig valmöjlighet att välja bort det som orsakat för mycket utsläpp pga antingen miljön eller att det helt enkelt kostar för mycket. Och flyget orkar jag inte ens nämna en gång till, det är en skyddad verkstad tydligen och det kanske har att göra med politikers egen förkärlek att flyga. Då menar jag det komersiella flyget, det privata med småflygplan som körs ngn timme i taget där lade man beskattning. Det är skillnad på skit o pannkaka!


Vädergudarna var goda.

Lite regn i början men sedan blev det bara bättre och bättre på RIX FM festivalen. Forsättningen på Stadt blir nog bra den också. Det är kul när det händer grejer och att Lidköping ordnar så mycket som de gör.

"Kjell i verkliga vimlet" verkade nöjd med arrangemanget.


Ett slag för PET igen.

Dök upp en liten kul produkt som är speciellt utvecklad för PET-flaskan. Verkar vara en praktisk sak, ganska snygg dessutom, eller vad tycker ni? Versodiverso heter den visst.Finns på coolstuff.se

"RIXat o klart!

På torget är det just nu soundcheck inför kvällens RIX FM festival. Hoppas att vädergudarna är nådiga nu också.

Heja elpriset.

Ja tänk vad bra det blivit sedan elmarknaden avreglerades, högre och högre elpris hela tiden. Precis det som alla ville ha! Fria marknadskrafter gynnar allt och alla hela tiden sägs det.
Nu är det höjning med 54 % och anledningen är ett par trasiga kablar mellan Sverige och Norge. Så bra fungerar marknaden. Inte ens ett par kablar mellan oss och närmsta grannen klarar man att hålla igång. För det kan väl inte ha med viljan att göra? Två hål i väggen var det.

                                                 

Positivt överraskad.

Fick en liten broschyr från vägverket angående den nya motorvägsbiten som byggs förbi Götene. Det var väldigt kul att se att man lade kulvert i vägbanken för småviltpassage. Bra jobbat vägverket. Tänk om man kunde utveckla detta ytterligare och göra även storviltpassager över eller under vägen. Jag vet att positiva försök gjorts med detta och det vore framförallt angeläget att ha där långa sträckor viltstängsel begränsar viltets rörlighet. Men ändå en positiv (iallafall för mig) nyhet från vv. Hur kul är det att se alla överkörda grävlingar och andra längs vägkanterna.


Borgarna "dissar" vårdnadsbidraget.

I dagens NLT kan man läsa att mer än var tionde borgerligt styrd kommun säger nej eller är tveksamma till att införa vårdnadsbidraget. I Grästorp säger kommunalrådet (c) att -det har inte funnits någon efterfrågan.
Det blir väl något att diskutera på riksmötet som KD har nu. Så stolta som de var över "sitt" vårdnadsbidrag. Nice try! Men det låter ju bra.


Dags för fotbollsfesten!

Det får bli lite nyplockade jordgubbar till matchen. Sitter alltid fint!Sommarlov för både folk o fä.

Lite bilder från dagens ridning. Man kan inte bara gå och slappa även om hagen är stor och fin.I kväll "smäller" det igen.

Dags för en ny fotbollsfest, Spanien vs Ryssland. Kan bli ytterligare en höjdarmatch. Ryssland har ju blivit lite av folkfavoriter efter sitt fina, snabba spel. Hoppas på en målrik eller iallafall chansrik match i högt tempo.


Börjar korthuset rämna?

Turbulensen ökar inom alliansen och även inom respektive partier där. Detta har blivit särskilt tydligt efter FRA-lags debatten. Krismöte inom både c och fp och en statsminister som låtsas som det regnar. Reinfeldts ledarstil, eller rättare sagt den totala avsaknaden av en ledarstil är nu så uppenbar att det i tidningarna börjar ropas efter avgång för regeringen. Jag förstår om de gärna vill försöka fly fältet nu när lågkonjunkturen kryper närmare och sanningen om den sk arbetslinjen verkligen får full genomslagskraft med sin totala avsaknad av humanism. Sanningen kan vara svår ibland. Nu verkar den tydligen vara övermäktig för vissa.

Äntligen!

Ja äntligen verkar det som att kommunen kommer till beslut ang. Sparbanken Lidköping Arena. Det är nog många som ser fram emot att kunna gå och se elitidrott i en för ändamålet passande lokal. Tänk om sen Västtrafik kunde sätta in bussar som passade matchtiderna från angränsande kommuner så är nog succen given. Något att jobba med under byggtiden kanske.


Ersätt glasflaskor med PET!

Det vore sannerligen på tiden att detta byte gjordes, inte minst med tanke på allas vår närmiljö. Hur kul är det att rasta hunden bland allt krossat glas efter en helg. Eller att barnen kommer upp på stranden med blödande fötter efter att ha trampat på en trasig flaska. Dessutom är det mindre vikt att bära från affären och man kan lätt skruva på korken om man inte vill dricka allt på en gång. Att trampa på en platt PET flaska jämfört med att trampa på en krossad glasflaska torde vara ett tämligen enkelt val om man hade den möjligheten. Bort med sprit, öl, cider och läskedrycksglaset och ersätt med PET. Och gör det NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Sahlin vill riva upp FRA-lagen.

Enl. GP vill Mona Sahlin riva upp FRA-lagen vid ett regeringsskifte 2010. Detta anser jag vara en självklarhet och det besparar mig en massa arbete nu eftersom jag tänkt skicka ett mail till alla från oppositionen som sitter i riksdagen med frågan om de tänkt göra detta vid ett ev majoritetsbyte. Nu slipper jag det så jag får väl säga ett tack.
Se GPs artikel här.

Fiskelycka och solnedgång.

Idag blev det lite kamp med ul-utrustning i Lidan. Hade börjat misströsta lite när det plötsligt sög i och denna fina Asp tog wobblern.


Ett foto fick den ställa upp på innan det var dags att glida tillbaka i sitt rätta element.


Hann även fånga solen innan den sjönk ner bakom Kålland.

Småföretagarfusket breder ut sig!

SR Skaraborg rapporterar nu att var sjätte restaurang och frisör åkte fast förra året för att ha använt svart arbetskraft. Det skall bli väldigt intressant att se hur regeringen kommer att agera i frågan. Sjukförsäkringen gav man sig på fast den var överfinansierad med 14 miljarder. Ämnar man göra ngt nu?
Radio Skaraborgs artikel.Försvar men ingen förklaring.(min anm.)

Skickade frågan till returpack ang. läsk-saft PET och fick följande svar.


"Lagen som styr pantsystemet innehåller begränsningen " endast förpackningar avsedda för konsumtionsfärdig dryck".

Detta tillsammans med att undantag görs för förpackningar innehållande mejeriprodukter och bär- och fruktjuice till mer än 50 %.

Bakgrunden är att de undantagna produkterna kan skapa giftigare bakterier och mögelsporer och detta skulle kräva att maskinen stod i kylrum.

Man är också rädd för att dessa bakterier skulle kunna spridas i butiken eller skada de som jobbar med återvinning efter butiken.

Därtill skulle mat och mjölk och saft göra maskinen mer kladdig än i dag."


Skönt att höra att det är innehållet som styr miljöpåverkan.     ;-)Mitt första minne av miljöpolitik.

Det allra första minnet jag har av miljöpolitik är att man slutade med kvicksilverbetat utsäde eftersom man kommit på att detta förstörde äggen för våra rovfåglar.
Mitt andra stora miljöpolitiksminne var när man drog igång en häftig kampanj mot direktreklamen som pappersslösande träddödare. Idag är denna direktreklam mer omfattande än någonsin trots alla nya möjligheter till marknadsföring som idag finns. Det fullkomligt väller in direktreklam i brevlådan. Har man lyckats så bra med miljöpolitiken att denna direktreklam inte längre har någon negativ inverkan på vår miljö? + - 0 ?
Jag tvivlar nog en del på detta, troligen är det så att växthusgaserna är så dominerande så direktreklamproblemet är nedprioriterat. Trots att träden är effektiva koldioxidslukare.
En annan lustig sak jag nyligen noterat är att läsk i PET flaskor ingår i retursystemen medan saft i PET flaskor inte gör det. Försökte panta en saftflaska men det gick inte. VARFÖR?????????????? Miljölogik igen!Fiffel o båg i Täby = Nyliberalismens frihet för individen

Företag inom äldrevården i Täby saknar kollektivavtal, har inte lämnat årsredovisning osv osv.
Läs ytterligare en utmärkt artikel av Laina Rosberg i Kommunalarbetaren.
Det är tydligen detta som är Nyliberalismens frihet, att arbetsgivare skall kunna bete sig som de vill, passar det inte så stick. "Nya arbetarpartiet" moderaterna. Jo jag tackar.

I min enfald trodde jag demokrati betydde folkstyre.

Men i alliansens värld räknas tydligen inte de yngre generationerna överhuvudtaget. Det är "åldermännens" allians, eller vad skall man tro när man ser ungdomsförbundens samfällda motstånd mot FRA lagen.

 • Moderata ungdomsförbundet MUF "Allt du skriver på Internet kan komma att läsas av staten. Historiskt kan vi se att alla system brister och felar så småningom. Är ni då beredda att ta konsekvenserna av detta system när det felar? "
 • Centerns ungdomsförbund cuf "Datatrafiken vet inga gränser idag och den mailserver du använder dagligen finns kanske på andra sidan jordklotet. Mail, SMS, chattsidor, allt detta blir då tillåtet att övervaka, och du kan aldrig veta om när eller vad som övervakas."
 • Liberala ungdomsförbundet "Voteringen är det värsta förslaget mot vårt privatliv på många år. "
 • Kristdemokratiska ungdomsförbundet kdu "Lagförslaget är inte bara ett hot mot den personliga integriteten, utan i längden också något som kan sätta det fria samhällets principer på spel. Vi vill väcka kd-ledamöterna genom att peka på det storebrorssamhälle som förslaget om massavlyssning öppnar upp för."
 • Ung Vänster "Ung Vänster är en stark motståndare till beslutet. Den här massövervakningen är ett led i en väldigt obehaglig utveckling"
 • Grön Ungdom "Stoppa FRA-lagen - Gör som oss gröna och rösta nej!"

 • Källa: digitalidag.se


  Är moderaterna i fritt fall?

  Trots Reinfeldts kommentarer i frågan om FRA lagen att bloggarna inte har någon betydelse så har moderaterna skickat ut intern mail att man inte skall delta i några upprop mot FRA lagen. Det är moderaternas sätt att värna om demokratin och respektera människans fri och rättigheter. Läs mer på politikerbloggen.  "system error"

  I dagens NLT kan man läsa om en person som vill ha in fiberkabel i sin fastighet men ej kan få detta pga att bugeterade medel är slut. Och trots att vederbörande erbjudit sig att stå för alla kostnader själv så går det inte att lösa pga krångliga kommunala redovisningsprinciper. Är det något som gör folk förbannade så är det just sådana här saker. System skall anpassas efter människorna och inte tvärt om! Jag hoppas verkligen att kommunen ser över de rutiner som sätter dessa käppar i hjulen och att man gör det snarast möjligt. Sån här idioti vill man absolut inte läsa om, det skall aldrig behöva ske överhuvudtaget. Vill man så löser man sånt här och man kan ju hoppas att de har en chef som är "karl för sin hatt" och klarar att lösa en sån skitsak. Annars saknas det nog en "anslutning" ngn annanstans också, kan man misstänka.


  Dagen "efter"midsommardagen, på Liseberg.

  Tog en chansning trots väderleksrapporterna och drog ner till Liseberg. En chansning som gick hem. 0 köer så åkupplevelserna blev mer än väl tillgodosedda.


  Visst är det misommar även på Liseberg.
  Här känner man sig aldrig ensam, särskilt inte när man tar en hamburgare.  Skickliga cyklister, är de från Vårgårda kanske?  Pinoccios bror?  Snurrigt värre.  The Refreshments på stora scen var ju inte heller fel.


  Ryssland, Ryssland, Ryssland!

  Otroligt vilken fin fotboll de presterar i det Ryska landslaget. Hade matchen mot Holland på något underligt sätt glidit dem ur händerna hade det känts hur fel som helst. Helt klart hoppas jag att detta lag står som segrare när EM skall summeras. Bättre propaganda för fotbollen går knappast att få. Och coachen har nog också en hel del i det hela.


  Denna vackra skapelse

  finns att beskåda hos Sjökvarns båtklubb i Källby. Enligt hörsägen är det ett hemmabygge och det skall ha lagts ca 8 000 arbetstimmar på den. Har bara mobilbilder idag men ska försöka återkomma vid ett senare tillfälle med bättre.


  Moderater respekterar inte ingågna avtal!

  I Skövde har skolnämndens ordförande (m) inte längre något förtroende hos moderaternas fullmäktigegrupp. Trots att han skrivit på en kandidatförsäkran som säger att man skall avgå om man inte längre har något förtroende hos fullmäktigegruppen så tänker han inte avgå. Ganska talande tycker jag att det är just hos moderaterna detta händer. De har tydligen en retorik att ingågna avtal gäller enbart så länge de själva gynnas, annars behöver man inte bry sig.
  Regeringen har ju på sätt och vis samma dilemma med vikande opinionssiffror, men detta är inget som bekymrar herr Reinfeldt.

  Jag går sida vid sida med folket vars förtroende jag bär, uttryckte ju han. Och alla vet ju hur opinionssiffrorna ser ut.


  "Baksmälla"

  FRA baksmällan lär väl inte lägga sig på flera år. Själv hoppas jag att den hänger i tills ngn MED ryggrad vågar riva upp beslutet och avskaffa eländet. På vilket sätt skall FRA kunna skydda enskildas integritet när det idag har visat sig att de inte ens kan skydda sina egna anställda. De har tydligen hängts ut i pressen, hemliga FRA agenter med namn adresser, kontonummer och hela klabbet. Vem har sedan förtroende för den organisationen?

  Fotbollsmässigt är det ju också en ordentlig baksmälla. Men vilket härligt spel av Ryssland. Har nog sällan sett ett Svenskt landslag så utspelat. Ändå spelade sig Sverige till ett gäng fina målchanser. Förbundet har nog gjort en ordentlig tavla som skrev kontrakt med Lagerbäck till 2010. Visst han har tagit landslaget till 5 raka slutspel men väl där, vad har presterats då? Nä han verkar nöjd med att just ha klarat sig dit och så faller det ihop sen. Karln är helt enkelt ingen vinnare och då kan han inte heller förmedla ut denna viktiga känsla till laget. Förbundet lär nog få tänka om, om det skulle vara så att sponsorerna börjar bli tveksamma.
  Hur som helst så lär jag bänka mig för matchen mellan Holland och Ryssland. Kanske rentav kan bli EMs höjdarmatch.

  Lägger med en bild på Arne "månstrålen" Selmosson som ingick i den Svenska truppen 58 (spelade mot Wales) och Italienproffs (Udinese, Lasio, Roma m.m.).


  Raggio di Luna

  Ynkligheten har fått ett ansikte.

  En för Svenska folket otroligt viktig fråga ser alltså ut att sluta som en politisk fars med enda syfte, att försöka rädda ansiktet på några allianspolitiker. Det är helt otroligt att denna farsregering och dess majoritet inte inser allvaret i att styra ett land. Det verkar mer vara deras personliga lekstuga än folkets valda parlament. Att man tror att man räddat ansiktet på en sån som Fredrik Federley genom denna farsartade återremiss det visar bara hur sjuk hela frågeställningen är. Det ligger definitivt något annat bakom som jag tidigare skrivit här på bloggen. Jag undrar hur många liberala väljare som idag fortfarande tror på dessa idéer och att de skulle vara ett uttryck för att garantera individens frihet.  Fredrik Federley

  Svensk sommar när den är som bäst!

  Åkte ner till Källby hamn för att ösa "jollen" mellan skurarna. På väg ut till bryggan hördes plötsligt dragspelsmusiken klinga över området. Då kändes det verkligen sommar. Det var bara sillen och nubben som saknades. Det visade sig att det var gruppen Durbälgarna som övade med sin nya ljudanläggning. Det får de gärna göra hela sommaren. De skulle iallafall spela i hamnen på midsommarafton så det är väl ett utmärkt tillfälle för alla sommarälskare att ta tillfället i akt.

   


  Äntligen är "avknoppningarna" anmälda.

  Nu är alltså alliansens olagliga avknoppningar anmälda till EU-kommisionen. Det var på tiden och det är fantastiskt bra gjort och visar på stort civilkurage hos anmälaren, allt det som det "nya" styret i Sverige saknar.
  Följande artikel är hämtad ur kommunalarbetaren, skriven av Laina Rosberg.


  Privatiseringar anmäls till EU

  2008-06-13 Avknoppningar i Stockholm och Täby blir en fråga för EU. Torgeir Sätervadet, vårdare i Stockholm, anmäler fyra fall till EU-kommissionen. Anställda chefer har fått ta över kommunal verksamhet nästan gratis och utan upphandling och konkurrens.

  - Man kan inte överklaga alla avknoppningar, men när det får så groteska former som i de här fallen måste de prövas, säger han. Det handlar om olagligt offentligt stöd till enskilda bolag, och jag kräver att de nya ägarna döms att betala skadestånd till respektive kommun och till landstinget.
  Han har också överklagat två av ärendena till Länsrätten i Stockholm.

  Det gäller besluten av Stockholms borgerliga politiker att utan konkurrens överlåta den kommunala hemtjänsten i en del av Norrmalm och Maria Gamla stan i Stockholm till två företag. Kommunen tog bara betalt för inventarierna, trots att årsomsättningen i verksamheten låg på 111 miljoner kr.
  De två fallen har inte prövats av länsrätten än.
  Men i sin anmälan till EU-kommissionen tar han upp två fall till: den uppmärksammade avknoppningen av Tibble gymnasium i Täby, och Stockholms läns landstings avknoppning av Maria Beroendecentrum 2002.
  - Jag arbetar själv i missbruksvården i Stockholm, och jag vill att eventuella överskott ska gå tillbaka in i verksamheten. Det är upprörande att se hur de nya ägarna av Maria Beroendecentrum kan plocka ut vinster till aktieägarna, enligt årsredovisningen 2006 handlade det om 56 miljoner kr.

  Torgeir Sätervadet hänvisar också till den utredning som det statliga Statskontoret gjort åt regeringen. Där påpekas att kommuner och landsting måste rapportera till regeringen om de tänker ge stöd åt enskilda företag på ett sätt som kan strida mot EU-regler. Det har inte skett i de här fallen.
  Hur bar du dig åt när du anmälde?
  - Jag har skrivit en anmälan och bifogat en del handlingar, till exempel mitt överklagande till länsrätten, och skickat allt i ett rekommenderat brev till EU-kontoret i Stockholm.
  Hur lång tid tror du det kommer att ta innan frågan behandlas?
  - Det vet jag inte alls. Men jag kommer att bevaka frågan, säger han.
   

  Laina Rosberg
  [email protected]

  Är det ett avtal med USA som ligger bakom FRA-lagen?

  Sverige har tydligen fattat ett avtal med USAs säkerhetsdepartement om utbyte av information för terrorismforskning. För att kunna ha ett utbyte krävs ju att man har något att byta med. Är det därför man är så angelägen att köra igenom FRA-lagen? Mycket tyder på det när man studerar hur regeringen handlagt frågan.
  USAs säkerhetsdepartement har tydligen en budget på 7,2 miljarder kronor (tio ggr mer än vad EU har) för forskning och utveckling och dessa pengar skulle Sverige då få del av. Man ingår då i en exklusiv skara av 6 länder.

  Den Svenska regeringen sägs också ha försökt "kuppa" igenom lagen. Man skickade ut förslaget till lagrådsremiss med den sista regeringsposten den 22 december, sista vardagen innan jul, till berörda myndigheter, som sedan skulle komma med synpunkter redan måndag 8 januari, varefter regeringen skulle besluta om den slutliga lagrådsremissen den 11 januari.

  Alliansföreträdare som tidigare varit mycket kritiska till den förra regeringens övervakningsförslag (vilket drogs tillbaka i början av 2006) har nu gjort en kovändning av värsta sort. Därav kritiken för att ha lagt sig för partipiskan. Det är bl a Beatrice Ask, Fredrik Federley m.fl. som väger sin framtida politiska karriär mot sina väljare.

  Stark kritik kommer också från internationella företag bl a Google vars integritetsexpert jämför Sverige med länder som Saudiarabien och Kina. De kommer aldrig att ställa några servrar inom Sveriges gränser om förslaget går igenom.

  Även säkerhetspolisen (Säpo) har varit mycket kritisk till förslaget.

  Får då Reinfeldt och co igenom förslaget (vilket med ovanstående information verkar vara ställt utom allt rimligt tvivel) så kanske det slutar med att vi (Sverige) blir en ny stjärna i USAs flagga. Den 51a delstaten.
  Källa: Digital idag

  Angående övervakning.

  Det är inte bara vi människor som beter oss annorlunda om vi blir övervakade. Även elektroner gör så. Förklara det den som kan. Kvantfysik. Klicka på bilden och kolla.


  Zorro var fin idag.

  Markarbete med Zorro, han var fin och i hagen brevid ridbanan gick denna lilla söta "färsking".


   
  Tack Irland!

  Ja, tack Irland för att ni räddat demokratin åt oss genom att rösta nej till Lissabonfördraget. Det känns nästan för bra för att vara sant. Tack, tack och åter tack!


  Helt jävla sjukt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Aftonbladet presenterar i dag en artikel om en man som vägrats ersättning från arbetsförmedlingen eftersom han inte inställde sig personligen för att skriva under papperen där. Till saken hör att mannen ifråga låg isolerad på infektionsklinik.
  Detta är effekten av alliansens politik i verkligheten. Vill vi ha det så? Vad tycker egentligen Holger Gustavsson och hans KD kamrater som säger sig värna om allt och alla?
  Läs artikeln här. Aftonbladet.
  Man kan ju ställa sig frågan vad eller vem som egentligen är sjukast.

  Studentbalen på G i Lidköping.

  Hela "älv"kanten var full med folk nu när balen var på gång i stan. Det är fantastiskt vackert i Lidköping. Hoppas kvällen fortlöper väl (trots datumet) och att de får en fin balkväll allihop.


  Ska den gröna ön rädda oss?

  Idag håller jag tummarna för att Irland hjälpt oss så att vi slipper Lissabonfördraget en gång för alla. Tänk att det fanns en demokrati iallafall i detta EU. Nu blir det sängen snart efter nattens arbete och sen får man hoppas att röstningen gått vår väg när man sätter på nyheterna i kväll. Vågar man sig på ett Heja Irland så här i EM tider och i förskott tro?


  Läget.

  Snabba siffror

  Arbetslöshet 5,9 %

  (maj 2008)

  Folkmängd 9 201 650

  (30 april 2008)

  Konsumentpriser 4,0 %

  (maj 2008 jämfört med maj 2007)

  BNP +2,2 %

  (1 kv 2008 jmf med 1 kv 2007)

  Källa SCB


  Nästa vecka kan vi få en ny veckodag, Fradag!

  Ja i nästa vecka vill alliansen klubba igenom avlyssning av sitt eget folk. De som kallar sig frihetens företrädare vill öppna din e-post och läsa vad du skriver och till vem du skriver. De vill även lyssna på dina telefonsamtal eftersom de inte litar på sitt folk. Frihet för alliansen är tydligen nu för tiden att vi tar över det gamla östblockets sätt att hålla folket i schack. Ombytta roller kan man väl tala om då när det nu också visat sig att det var u-båtar från väst som kränkte våra vatten i Hårsfjärden. ALLA ÄR POTENTIELLA FÖRBRYTARE i ALLIANSSVERIGE!  http://www.stoppafralagen.nu/


  Ingen skillnad mellan öst och väst.

  Nu bör väl de allra flesta tvivlarna vara överbevisade i U-båtsfrågan, utom möjligen Carl Bildt. Han har verkligen målat in sig i ett hörn eller sålt smöret och tappat pengarna i denna fråga. Han kan idag inte erkänna hur fel han haft i frågan eftersom han då samtidigt erkänner hur klantigt han skött (även) detta ärende. Hela hans politiska prestige skulle fallera. Det som är skrämmande är att hans dogmatiska agerande är det som nu representerar vårt rike i utrikesfrågor. Denne fjant borde omgående avsättas. Politiska beslut skall inte fattas utifrån eget tyckande och troende, särskilt inte om man pekar ut en annan stat som skyldig.


  U-båt?


  2008 ett förlorat år!

  Nu räknar även Svenskt Näringsliv 2008 som ett förlorat år. Det är alltså inte bara LO och löntagarna tydligen som förlorat på alliansens politiska fars.
  Tillväxtprognosen skrivs nu ner till endast 1,5%.
  Regeringen Reinfeldt är väl snart de enda som är nöjda. Kanske är det på det personliga planet de rönt framgångar för det har ju inte visat sig på något annat sätt. Alla pilar verkar peka neråt nu. "Bra jobbat."  Borgar kommuner går kräftgång.

  Signaturen Nyfiken medborgare försökte svartmåla Lidköpings styrande politiker genom att ifrågasätta den förda politiken med lite kommunstatistik, noga utvald.
  Jag svarade med motsatt statistik som visade en annan bild och nu kommer det dagligen uppgifter om kräftgång i de borgerligt styrda kommunerna i närområdet, plus att NLT visade att folk i Lidköping är de som är nöjdast med sin kommun.
  Idag visade det sig också att alliansstyrda Vara är en av de sämsta kommunerna i landet när det gäller lön till skolungdomar som sommarjobbar. Även Skara och Skövde låg lågt (alliansstyrda) medans Lidköping (S,V,MP) betalade bättre.
  Det är en underlig ekvation att de som säger att de värderar arbete högst samtidigt alltid betalar sämst för detta arbete.
   Det hade varit intressant att höra Nyfiken medborgares kommentar till detta.

  Verkligheten börja komma ikapp alliansen nu.

  Hög inflation (4%) med höjda räntor som följd. Reallönesänkningar m.m m.m. Kräftgången med borgerlig politik börjar åter visa sig och de som kommer att drabbas av detta är de som redan drabbats hårdast av det borgerliga vanstyret. Att bedriva en sådan ansvarslös ekonomisk politik IGEN, lärde sig det nuvarande styret ingenting av tidigare borgerliga misslyckanden?
  Nu börjar man flörta inför valet 2010 med pensionärerna genom att säga sig satsa ytterligare 1,5 miljarder på den Svenska äldrevården. Ursäkta mig men alliansen frös statsbidragen till kommuner och landsting vilket tog 9 miljarder från dessa. 9 miljarder minus 1,5 miljarder ger ett minusnetto på 7,5 miljarder. Då säger Reinfeldt att man satsar 1,5 miljarder extra. Om han sagt att de vill minska besparingen med summan så kunde han ju faktiskt haft lite trovärdighet i behåll. Nu undrar man ju verkligen hur karln är funtad egentligen. Han tror tydligen att han gång efter annan kan stå och blåljuga väljarna rakt i ansiktet och komma undan med det. Tror han att folk är dumma? Tror han att de "Nya" moderaterna är ngn slags övermänniskor som är lite bättre än alla andra? De tecknen känner man igen från ett annat "rike" lite bakåt i historien. Det enda han åstadkommit det är att trygga överhetens rikedomar ytterligare några generationer och de sjuka och gamla får betala. Ut med packet!!!!!!!!!!! Ju fortare desto bättre.


  Maud O(förstånd)

  Sänk arbetsgivaravgifterna skränar Maud ut i medierna nu. Men när journalisterna frågar om hon tänker kräva detta i budgetförhandlingarna så tvekar hon.


  Härom veckan så gick hon till försvar ang. fuskande företagare och detta har tydligen resulterat i en "snilleblixt" hos denna arma kvinna.

  Fuskar de med skatter och avgifter så sänker vi dessa så finns det inte så mycket att fuska med.


  Var det så hon resonerade också när det gällde det överdrivna talet om sjukskrivingar och sjukpensioner?

  Fuskar de med sjukskrivningar och sjukpensioner så sänker vi dem, då finns det inte så mycket att fuska med.

  Konsekvensanalys är nog inte Mauds starka sida precis, eller är det det,det är?

  ENKELRIKTAT!!!!!!!!!!!!!!!

  Högerut.

  Baddags.

  Ja på måndagskvällen var det dags för ridklubbens ponnys att ta sitt årliga sommarlovsbad i Vänerns böljor.


  Ingen framgång för min motion.

  Kongressen följde partistyrelsens förslag och jag fick avslag på min motion om frysta drivmedelsskatter. Lite synd tycker jag eftersom höjda drivmedelskatter slår så oerhört fel fördelningspolitiskt. Dessutom kommer nog priserna på oljan att fortsätta stiga så höjer man även skatterna så riskerar vi väl att hela samhället kommer att stanna av. Bilen har ju trots allt blivit en frihetssymbol för de flesta. Nåväl jag antar att en hel kongress trots allt vet bättre än vad jag ensam gör.
  Nu gäller det att börja skriva motioner till nästa kongress.
  Rak enkel och lättbegriplig politik, det tror jag är vad folk vill ha. Jag kanske rent av skall ta och boka en resa till solen, ett koldioxidskattebefriat färdmedel. Det måste ju bara vara bra för miljön, eller?????????


  Sämre för hushållen.

  Ökningstakten av hushållens disponibla inkomster minskade första kvartalet år 2008. Ökningen uppgick till 3,6 procent nominellt, vilket motsvarar 1,3 procent realt, jämfört med samma kvartal år 2007. Efter de senaste två årens uppgångar noterades för första gången ett minskat sparande. Källa SCB
  Snabba siffror

  Arbetslöshet 6,0 %

  (april 2008)

  Folkmängd 9 196 227

  (31 mars 2008)

  Konsumentpriser 3,4 %

  (april 2008 jämfört med april 2007)

  BNP +2,2 %

  (1 kv 2008 jmf med 1 kv 2007)


  Lidköping vid Vänern.

  Från den gångna natten.


  Sjöbodarna i Mellerud.

  Det är ju en väldig dramatik med sjöbodsprojektet i Mellerud. Politiker är polisanmälda och bodarna skall bort o.s.v.
  Tänk om Lidköping kunde köpa en del av detta projekt och hyra ut till turister. Vore väl idealiskt att ha i Lidan. Det skulle nog kunna bli ett lyft nära centrum med torghandel och övrig centrumhandel. I detta läge kanske det går att få till ett bra pris också. Snyggt vore det nog iallafall.


  image169

  Mobbaralliansen

  Ja det verkar som att mobbing är allmänt accepterat inom vår styrande allians. Ingen har väl undgått Carl Bildts utstuderade mobbing av Lars Danielsson på utrikesdepartementet. Och den "mannen" (C.B.) vill man höja till skyarna inom alliansen. Fy ........!
  Nu verkar det som att fenomenet sprider sig ner till mera lokala nivåer. I alliansstyrda Hjo blir personalen sjukskriven och vågar inte gå tillbaka till jobbet av rädsla för ledningen.
  Jag ställer mig frågan, vad skall våra barn få för uppfattning? Man får inte mobba i skolan men när man blir vuxen då är det fritt fram. Ungar är absolut inte dumma och ej heller sena med att ta efter hur vuxna gör och beter sig. Tänk om de "kära" folkvalda inom alliansen också kunde inse detta och agera därefter. Varför reagerar inte kristdemokraterna som ständigt predikar sin kärlek till "nästan"? Det ser väldigt väldigt illa ut. Man kanske prioriterar "egen härd är guld värd" istället. Odell är väl ett lysande exempel på detta.
  Försök gärna för en gångs skull att TÄNKA EFTER FÖRE!
  Läs gärna mer eller lyssna på Radio Skaraborgs sida. 

  2009-01-01 dör demokratin!

  Då inför alliansen avlyssning av telefon och e-post med hjälp av FRA. Man inför alltså ett system som man själva hatat och bespottat under hela kalla kriget. Men då var det för att det användes i de gamla öststaterna. Nu är det helt ok för "frihetens" företrädare att införa systemet i lilla ohotade ankdammen Sverige.
  Försvaret behöver vi inte ha eftersom det inte finns någon hotbild, så det läggs ner. 
  Tydligen menar man då att det inte finns någon yttre hotbild, utan att det stora hotet mot riket är ett inre hot från den egna befolkningen.
  Är det någon mer än jag som har svårt att få ihop den ekvationen?


  Leve alliansliberalismen!
  image168

  Alliansen och privata flumskolor?

  Ja tidigare i veckan kom det rapport om att man gjort fel i bokföringen i Alliansstyrda Götene. Idag är det Alliansstyrda Mariestad som räknat fel på lönerna och tvingas till besparingar i verksamheterna liksom Götene. Sedan tidigare har det ju varit kalabalik och "polsk riksdag" i Alliansstyrda Skara som blöder pengar. Och även alliansstyrda Vara har problem och vill lägga ned bygdeskolor och äldreboenden (trots Centerns löften). Detta får mig att undra om det kan vara så att den berömda flumskolan som alliansen så ofta talar om kanske har bestått av privata flumskolor där alliansens företrädare tydligen fått sin utbildning. Eller möjligen av kommunala skolor i alliansstyrda kommuner.
  Tänk vad bra det fungerar i Lidköpings kommun. Tur att inte alliansen får härja där också.

  image166

  Grattis "chefen"

  Ja nu fyller chefen gubbe. Antagligen blir det stor fest i Lättjebo, Söne, Lidköping, Sverige, Europa, Världen, Universum! Hur som helst, GRATTIS, GRATTIS och åter GRATTIS!!!!!!!!!!!!!!!!

  image164

  Att göra eller inte göra (något)

  Ja miljödiskussionerna fortsätter att gå höga. Beror det på oss eller inte? De frågorna hör man allt emellanåt. Men hur som helst så tycker jag att modellen på denna lilla film på ett bra sätt svarar på hur vi skall agera. Repris, men väl värd att ta del av.

  image167

  Inga fler bensinskattehöjningar.

  En fråga som ligger mig lite varmt om hjärtat är att det blir stopp för fler skattehöjningar på drivmedel när det gäller privatbilismen. Nu verkar det som att t.o.m. regeringen har insett det orimliga i det (även om de har opinionen som skäl) och säger stopp för fler höjningar. De har ju dessutom redan höjt skatten trots att majoriteten inom alliansen lovade det motsatta i valrörelsen.
  Jag har själv motionerat för ett stopp på nuvarande nivåer och jag hoppas att kongressen också inser det orimliga i dessa ständiga höjningar och yrkar bifall för motion A14.
  Nu är det ju ändå så att även om inte staten höjer skattesatserna så får man ju in mer i kronor och ören varje gång bensinbolagen höjer sina priser tack vare momsen på bränslet, så på det viset höjs ju skatten ändå.

  image162

  Inget vårdnadsbidrag i "lilla Jerusalem"

  Västergötlands "lilla Jerusalem" - Götene, kommer inte att införa något vårdnadsbidrag. Orsaken sägs vara ett bokföringfel där kapitalkostnadspengar bokförts till drift istället. Nu blir det indragna pengar för vård skola och omsorg i kommunen. Undra hur det känns för detta starka KD fäste att få bita i gräset i partiets enda egentliga hjärtefråga inom alliansen. 200 000 räknade man med att vårdnadsbidraget skulle kostat kommunen om det införts. Det innebär väl att man räknat med att 5-6 personer skulle utnyttjat detsamma.
  Det är viktigt att "ALLA" kan tillbringa mer tid med sina barn, som man säger.


  image161

  image105

  Vinnare i Maj månads tävling!

  Det blev Linda Gustavsson Lidköping som tog hem 1:a priset i tävlingen, Grattis!
  Rätt svar var: A-1, B-4, C-2, D-3.
  Tävlingarna gör nu ett sommaruppehåll och återkommer i september.  RSS 2.0