Smart av Reinfeldt?

Att se till att Margot Wallström får ett toppjobb inom FN är verkligen smart av Reinfeldt. Monas förtroende, eller kanske man skall säga brist på förtroende hos svenska folket är något som en aktiv Margot Wallström skulle kunna ändra på i en valrörelse. Så Reinfeldt ser till att hon nomineras till ett FN uppdrag gällande Afrika. Det är väl genomtänkt naturligtvis för är det någon som Reinfeldt INTE kan rubba förtroendet för så är det nog Margot Wallström. Inte för att jag tror att det kommer att göra ngn skillnad i slutändan ändå( för så cynisk har Alliansens politik varit) men det visar verkligen på hur utstuderat FUL Reinfeldt är. Själv tror jag han gör sig en björntjänst, såpass långt högerut inom socialdemokratin står ändå Margot trots allt.

Ett steg åt Vänster är det enda raka!
Men Ohly överglänser vida den tragiske Hägglund.

Det bästa som kan hända i svensk politik vore väl helt klart att de tragiska Kristdemokraterna får lämna Riksdagen. Ett parti som spelar teater med humanismen som huvudrollsinnehavare för att sedan i verkligheten raskt rätta in sig i ledet och stödja Moderaternas cyniska politik med allt som detta för med sig i mänskliga tragedier. Detta är inget som bekymrar Hägglund tydligen då han tycker att om ngt blivit fel så får man försöka rätta till det hela i efterhand. Hur han skall rätta till politiken för att hjälpa de som pga denna redan tagit livet av sig det övergår iaf mitt förstånd.
Lyssna på tragedin Hägglund i Ekots Lördagsintervju.


Bättre kan du Ohly!

Lyssnade på Ekots lördagsintervju med Lars Ohly och blev faktiskt lite besviken. Det var inte längre de raka tydliga klara besked till väljarna man är van att höra från Lars. Det blev en hel del krystade förklaringar som efter ngt invecklade utläggningar trots allt till slut landade rätt. Men detta håller aldrig genom en hel valrörelse. Jag tror väljarna vill ha enkla raka besked om vad man står för. Att det är det rödgröna samarbetet som leder fram till denna ngt svajiga framtoning är helt klart och den skicklige programledaren Tomas Ramberg ställde genom hela programmet Vänsterpartiets politik mot de Rödgrönas gemensamma alternativ. Detta måste Lars bli mycket bättre på att hantera genom att klart och tydligt markera vad V står för och att man inte lyckats komma längre inom samarbetet.
Visserligen ser man ju samma problem för de mindre partierna inom Alliansen men det betyder ju inte att man inom det rödgröna samarbetet skall begå samma misstag. Det måste till en klar skiljelinje för vad V står för kontra vad man lyckats uppnå inom samarbetet. Svårare är det inte.


Det börjar rämna under Maud!

Att Maud Olofsson är ordentligt tilltufsad politiskt numera börjar också ta sig uttryck även inom Centern självt. Fyra tunga Centernamn riktar stark kritik mot hur energiöverenskommelsen gick till. Alldeles för snabbt och helt odemokratiskt. "Enigheten" inom Alliansen går före allt! Toppstyrning a la Maud inom ett parti som har hela sin bas i en folkrörelse, ja det funkar naturligtvis inte i längden. Kanske Maud smittats av Stureplansyndromet? Ja det är väl så långt från landsbygdens gräsrötter man kan komma. Oavsett vad detta interna kaos inom Centern mynnar ut i så lär de aldrig klara att hålla ihop denna oheliga Moderatallians under ytterligare en ev. mandatperiod med bibehållna väljarmandat för alla fyra partierna. Minst ett av dem kommer säkerligen åka ur riksdagen i ett sådant läge.
Nåja, med den djupt orättvisa sönderdelande politik de fört under denna mandatperiod torde ju risken rimligen vara minimal för ett sånt scenario. För inte låter sig väl pensionärerna luras en gång till bara för att Alliansen nu lovar dem sänkta skatter när det är valår. Det står ju dessutom helt i strid med ders kära s.k. arbetslinje. Eller är det rentav så att Alliansen numer anser att arbetslinjen har förlorat och att de därför valt att överge den? Ja Allianssörjan blir allt grumligare för var dag som valet nu närmar sig. Den ena säger si och den andre säger så.

Tänk efter före! Rösta V

Igår va ré ovär, ida ä ré öfsadröpp!

Ha, beldera talar la för sig själva.

 

Men vesst ä rä gött när sola värmer igen.


Inplantering av varg, igen?

20 vargar vill regeringen nu inplantera från öst för att undvika inavel. Detta trots att man inte kunde konstatera några defekter på de vargar som gick åt under den jakt som varit.


Ansvar, genom att överlåta det på andra?

Tillåt privata alternativ skanderar Alliansen med jämna mellanrum i Lidköping. Det är ord som valfrihet, effektivisering, mer vård för samma peng och inte minst att ta ansvar för skattebetalarnas pengar. Visst låter allt detta bra.
Men frågan är då vad det betyder i praktiken? Och framförallt hur mycket får det kosta innan det bedöms som oansvarigt? Ja här kommer definitivt en akilleshäl in i Alliansens resonemang. Detta har visat sig vid åtskilliga tillfällen under Alliansens nuvarande period och det senaste exemplet jag sett kommer från Skåne. Där har de två ägarna till ett assistansföretag tagit ut en vinst de senaste tre åren på 26 miljoner kronor. Är de så oerhört effektiva i utförandet av sina tjänster då kan man undra? Ja sättet de har lyckats på är tyvärr ej längre unikt i Sverige. För det första så har de vägrat teckna kollektivavtal, de konkurrerar alltså på olika villkor med sina kollegor i branchen. Man betalade en timlön som låg lägre än genomsnittet och sparade på så vis även in på sociala avgifter och skatter. I ersättningen företaget fick för sina tjänster beräknas i normalfallet 85% gå till lönekostnader men i detta fall gick enbart hälften till detta. När skatteverket gjorde en revision av företaget begärde ägarna sig själva i konkurs. Härvid efterlämnade de även en skatteskuld på 10 miljoner kronor. Är detta ett Allianssätt att ta ansvar för skattebetalarnas pengar? Nej naturligtvis finns det ingen Allianspolitiker som tar på sig ansvaret för detta, de har ju delegerat det ansvaret till företaget i samband med att de lagt ut verksamheten, och skattebetalarna får snällt finna sig i att stå där med svansen mellan benen.
Min fråga är då: Hur mycket får det kosta med privatisering innan det är att anse som oansvarigt? Och är det överhuvudtaget värt risken att utsätta skattebetalarnas pengar för sånt här? Mitt entydiga svar är ett rungande NEJ! Vad är ditt?

Läs mer hos Kommunalarbetaren.
Rättvisa!


Sarkozy tar ett kliv åt vänster!

Sarkozy verkar ha kommit till insikt om vad globaliseringen lett till i form av kapitalistiska avarter. Detta kunde man ikväll se på TV4 nyheterna. Ett första steg i rätt riktning, äntligen. Bl.a. så talade han om att värdera arbete och inte spekulation. Kanske det rentav bor en liten socialist även i Sarkozy? Det är konstigt att det skall behöva gå så långt innan ngn enda på högersidan vågar visa att man kommit till insikt om alla fel som åstadkommits. Undra om Reinfeldt någonsin kommer dit? Troligtvis inte, men vi kan ju hjälpa honom att slippa i september.


Tillbaka till framtiden!


Bra med jobbskatteavdrag? Vad händer om du blir arbetslös då?

Aftonbladet redovisar på ett bra sätt vem som tjänar på jobbskatteavdragen. Nu är det ju inte nettoeffekten av Alliansens politik som redovisas utan enbart effekten av jobbskatteavdragen. Alliansens politik har ju fört med sig en hel del ökade utgifter också.
Helt klart är iaf att det snart är ett måste att stå med mössan i handen, bocka och buga för chefen om du inte vill ha hela din ekonomiska situation raserad. Så stora är idag skillnaderna mellan att ha ett arbete och att bli arbetslös, för att inte tala om ifall man skulle bli långvarigt sjuk. Så ta gärna en funderare extra under året innan du jublar alltför mycket över de extra pengar Alliansen slängt till dig på de arbetslösas och sjukas bekostnad, i morgon kanske du själv är på "fel" sida i skattetabellen. Lätt fånget lätt förgånget! Dessutom vill ju arbetsgivarna ta tillbaka en del av kakan även de genom att erbjuda nollavtal, så om några år står vi där allihop (utom höginkomsttagarna) med en lägre real peng i plånboken än vi hade 2006, trots jobbskatteavdragen.


Ännu en gång är SAAB köpet klart, låt det nu förbli så också.

Så har då Holländska Spyker fått klart med affären på SAAB. Skönt för de anställda, denna dag iaf, vi får väl se för hur länge? Ryktet säger ju att Belgarna vill att Spyker skall flytta tillverkningen till den Opelfabrik GM vill lägga ner i Antwerpen. Låt oss hoppas att inte detta blir fallet.
Säkerligen känns det också bra för ett antal underleverantörer som nu också tillfälligt kan andas ut.
Även Alliansanhängarna verkar nöjda för att staten inte gått in med några pengar, dock med garantier som de kan tvingas betala om inte Spyker klarar att fullgöra sina åtaganden. Personligen hade jag hellre sett att man givit snabba garantier till Koenigsegg för att behålla den svenska profilen och stjälen som trots allt legat bakom mycket för att hålla SAAB:s rykte och status uppe. Hur många förknippar Holland med kvaltetsbilmärken?
Och om staten tvingas punga ut med garantierna, vad är det då för skillnad om de går till Holland istället för till USA som de var så rädda för?
Det där med pengar och staten är ganska ironiskt egentligen. När det gäller pengar som stöd till direkt arbete, då är Alliansen konstant negativ. Men när det gäller pengar till bankstöd och finansmarknad, då finns det obegränsade tillgångar och de tackar och tar emot och spyr sedan galla över andra satsningar, som sagt var. Det går bra att vara emot "bidrag" (stöd) till andra men man har inget emot att få själv. Lite självinsikt skulle sannerligen inte skada i den branchen. Det var ju heller inte arbete som orsakade krisen, men det är arbete som får betala den.
Och naturligtvis som grädde på moset så står Maudan själv nu i strålkastarljuset och försöker upprätta sitt tillintetgjorda förtroende.

"– Nu har vi tagit ett nytt steg i att utveckla svensk fordonsindustri. Men nu återstår hårt arbete om vi också ska få den att blomstra."

Minns inte hur många ggr hon sagt att staten skall inte bygga bilar, men idag var allt i vi-form naturligtvis. Ungefär som när man kollar en landskamp på TV. Vinner Sverige är det "vi" som vinner men förlorar de då är det "de" som är dåliga. Känns det igen?
Det är denna nivå Maud Olofsson alltså håller i sin roll (för det är precis vad det är när det inte finns någon substans bakom) som ansvarig minister. Låt oss iallafall hoppas att hon pissat färdigt på SAAB nu!!


Pär Johnsson (FP)

Den lokale Folkpartisten Pär Johnsson är tydligt så långt ifrån Pär-fekt man kan komma. Detta ger han klart och tydligt uttryck för idag på LN där han i en kommentar kastar sig över kommunalrådet Kjell Hedvall med rena skitpratet.

" Pär Johnson (FP)
Visst är det synd om Hedvall som känner att han är så utarbetad. Vi borde alla ställa upp och hjälpa honom, men inte att anställa mer kommunalråd utan byt ut honom istället så han får tid till annat än jobb och vila. Tänk om han fick tid för trav, musik och fotografering på dagarna det vore honom väl förunnat."

Man undrar ju om en sådan veritabel "nolla" som Pär Johnsson framstår som här, verkligen på allvar kan ha ambitionen att bli kommunalråd? Till på köpet så var det inte längesedan två andra stollar från FP gick ut med en debattartikel och efterlyste en "nyansering" av debatten (vilket jag för övrigt besvarade med en egen artikel). Ja tydligen har Pär Johnsson nu fått lägga ribban på "sin" nivå och då är frågan närmast vem som skall märka att det finns någon ribba överhuvudtaget? Nu är jag inte direkt finkänslig i vanliga fall men om man utger sig för att vara "den barmhärtige samariten" som Pär Johnsson gör på sin blogg (helt på tvärs med FP:s rikspolitik) så bör man ju inte börja sin ev. karriär med att dra ner byxorna offentligt. Men det kanske säger mer om Pär Johnsson än vad han vill ge sken av på sin blogg?

Att sedan min kommentar till Pär Johnsson inte publicerades, tja kan det ha med valåret att göra? Det har jag inte fått svar på än men om så är fallet så blir jag djupt besviken på redaktör Smitterberg. Den bilden har jag inte tidigare kunnat föreställa mig.
Kommentaren handlade annars om att Pär Johnsson som bankman knappast kan förvänta sig förtroende pga av detta. Bankernas sätt att sköta ekonomi brukar ju vara att ropa på hjälp hos pappa staten så fort det krisar och sedan kan de fortsätta sina bonusfester. Skattebetalarna får stå för notan.Stackars Trollhättan?

Tydligen var det inte så klart med Spykers köp av SAAB som det tidigare under eftermiddagen läckte ut.


Skönt för Trollhättan.

Ja det verkar vara klart till slut att Holländska Spyker får köpa SAAB av GM. Skönt för de som arbetar på SAAB och även Trollhättan som kommun även om man inte vet i vilken omfattning Spyker tänker driva det. Bara att hoppas på det bästa. Personligen tycker jag det är synd att inte Koenigsegg fick någon support av staten så att ett snabbt svenskt övertagande blivit möjligt. Men Alliansen har ju "pissat" på SAAB från början till slut. Skall bli riktigt kul faktiskt att se nu hur Maudan och Reinfeldt skall försöka ta tillfället i akt och tala om sin egen förträfflighet i denna fråga trots att de inte gjort ett dyft. Ja t.o.m. skrattretande.
Vilket ben skall han stå på?

Reinfeldt lovar pensionärerna sänkt skatt ena stunden och i nästa är det "arbets(löshets)linjen som fortsatt gäller. Hur skall han ha det?
Eller är det någon slags "nya" arbetslinjen som skall gälla fortsättningsvis? Vi måste lova pensionrerna sänkt skatt för att kunna vinna valet? Och så är det enbart arbetslösa och sjuka som skall förfördelas ytterligare?
Det är ett underligt fenomen egentligen att det inte behövs någon opposition mot den borgerliga cynismen. De straffar ut sig själva varenda gång. Det som är tragiskt är att kalaset varje gång måste betalas tillbaka av oss alla. Nåja nästan iallafall, Moderaternas väljare (kärnväljare) drabbas aldrig och det är väl de som gått mest skadeslösa ur krisen. Det krisen möjligtvis tagit från dem har ju Moderaterna rikligt gett dem tillbaka med via skattekistan.
Förra veckan talade jag med en person som blivit utförsäkrad och nu skulle få 223kr/dag, ca 5000/mån brutto. Med en hyra på 3 800kr så kan man ju enkelt räkna ut att det definitivt inte lönar sig att drabbas av sjukdom i Alliansens Sverige, sen kan Holger Gustavsson (KD) och Cecilia Widegren (M) skriva ytterligare tusen ggr hur mycket de värnar om dem.
Ytterligare två fall fick jag mig till livs under helgen. Det ena var en leukemisjuk kvinna som nu skulle stå till arbetsmarknadens förfogande trots att hon är så märkt av sin sjukdom att hon knappt orkar ur sängen.
Det andra var en man som p.g.a. psykiskt medfödd sjukdom ej är kapabel att ta hand om sig själv. Men han skulle klara att stå till arbetsmarknadens förfogande.
På en rak fråga erkände försäkringskassans handläggare att det var på direktiv uppifrån som detta skedde.
Det skall löna sig att arbeta säger Reinfeldt när han egentligen menar att den svenska välfärdsmodellen måste monteras ned, precis som både han själv och hans handplockade kollega Anders Borg skrivit i sina böcker i ämnet. Hittills har han lyckats med sitt mantra. Själv kommer jag enbart att tänka på en man i Tyskland som också skrev en bok som han senare försökte uppfylla. Det gick åt helvete för honom också!

Ynklighetens kranka ansikte!


Oskar Lafontaine lämnar sin post.

P.g.a. sjukdom lämnar den levande legenden sina platser som dels orförande i die Linke och dels i det tyska parlamentet. Läs mer på SR.


Littorin har nått sitt mål!

Nu står över en miljon utanför A-kassan. Frivilligt, säger cyniska Alliansanhängare men sanningen är ju att det stora flertalet är av ekonomiska skäl tvingade till detta av Alliansen. Detta var ju målet för dem när de kraftigt höjde avgifterna. Överskottet i A-kassorna har Alliansen använt för att finansiera sina skattesänkningar. Det är så man kan spy! Littorin planerar att göra ..... , ja just det, INGENTING! Ja utanförskap kan definieras på många olika sätt.
Läs mer på SVT.


Ett stolpskott!

Investors VD Börje Ekholm anser att styrelsearvodena måste höjas samtidigt som Alliansen sparkar ut folk från försäkringskassan och tycker att 223Kr/dag är en rimlig levnadsersättning. Tala om stolpskott! Samtidigt är det bra ju fler sådana här utspel de här samhällsparasiterande "styrelseproffsen" kommer med för jag tror det öppnar ögonen än mer på folk. Särskilt nu när man verkligen får lida av effekterna av Allianscynismen i verkliga livet, tyvärr.
Nej slopa systemet med A och B aktier så får firma Ekholm o co känna på sin egen kapitalism. Men då är det kanske inte lika roligt längre?

Det gamla bondeförbundet, numera Stureplanscentern jagar febrilt efter profileringsfrågor inför valet. Det senaste är att privatisera Arbetsförmedlingen. Kan det vara så enkelt så att lösningen på finanskrisen är privata arbetsförmedlare? Nej knappast, men det kanske "skapar" några fler arbetsförmedlare, möjligtvis. Sicket fölk!


Två som redan skrattar hela vägen till banken, Wallenberg o Ekholm.
Lögnaren Carl Bildt (M)!

Hörde på radion idag att Carl Bildt (M) gått ut i en debattartikel om att värna "friheten" på internet. Är det Moderaternas typ av frihet så betackar jag mig innerligt och menade han någon annan frihet så ljuger han.
Presenterar Wikipedias syn på vad Moderaternas frihetssträvan på internet hittills lett till. Undra förresten vad Carl Bildt tycker om att det var den offentliga sektorn (USA:s försvar) som skapade internet?

Stockholmsprogrammet är namnet på säkerhetsstrategin inom EU under de närmaste 5 åren. Namnet kommer av det Svenska ordförandeskapet. Programmet kommer att läggas fram på ministermötet för rättsliga och inrikesfrågor 15-17 Juli i Stockholm och antas 30 November-1 December i Bryssel.

Programmet har planerats av en grupp inom EU med namnet Future Group bestående av Tyskland, Frankrike, Portugal, Slovakien, Tjeckien och Sverige, dvs. föregående och kommande ordförandeländer i EU (Sverige och Tjeckien ska vara ordförande varsitt halvår under 2009)[1] .Initiativet till gruppen togs av den tyska inrikesministern tillsammans med EU:s vice ordförande, vår egen Margot Wallström.[2] Sverige representeras i gruppen av justitieminister Beatrice Ask. De har producerat en hemliga rapport som senare läckt ut på nätet.[3] Rapporten ska behandlas under Sveriges ordförandeskap i EU då haagprogrammet löper ut, som är EU:s nuvarande säkerhetsstrategi.[4] [5] [6]


Enligt programmet ska terrorism bekämpas i EU genom ett maximalt informationsflöde om de egna medborgarna, både inom unionen och med USA. Detta inkluderar även känslig information som DNA, fingeravtryck, data ur straffregister mm. I och med FRA-lagen, datalagringsdirektivet mm. kommer det att finnas mycket underrättelser om svenskar till detta underrättelsesamarbete. Liknande lagar finns förstås även i andra länder. Man föreslår ett nätverk av antiterrorist-center, utvecklandet av obemannade övervakningsfarkoster och att ge Sitcen, en underrättelseorganisation inom EU, större befogenheter. Andra punkter är förbättrad krishantering i EU, uppsamling av information från olika aktörer, olika länders säkerhet- och underrättelseorganisationer ska samarbeta mycket närmare, en propaganda-kampanj på Internet för att motverka radikalism och terrorism, skapandet av en militär EU-styrka för polis-uppdrag i utlandet, gemensam integritetslagstiftning med USA och gemensamma immigrationslagar i EU.[5] [6]


Samarbetet med USA benämns bland annat som Euro-Atlantic area of freedom, security, and justice eller Euro-Atlantic area of freedom, security and privacy, ganska märkligt med tanke på vad det kommer att innebära.[5] Även Ryssland benämns som en viktig samarbetspartner.[7]


Förarbetet pågår redan nu mellan EU-kommisionen och USA:s, DHS, Departement of Homeland Security att förändra integritetslagstiftning så att information ska kunna flöda fritt.[5] . I Stockholm planeras också en demonstration med ett piratblock mot programmet den 15/7 kl. 17:00 på Södermalmstorg http://stoppastockholm.se/index.php?title=Pirater_mot_Stockholmsprogrammet. Det kommer också att arrangeras en demonstration i Humlegården kl 17 den 15/7, där arrangören är Nätverket Svart Måndag och medverkande organisationer är bl.a Piratpartiet, Vänsterpartiet, Liberalt nätverk för integritet, m.fl.

 

 


Motionsdags.

Det börjar dra ihop sig vad det gäller att skriva motioner till partistämman om man vill ha distriktet bakom sig. Det ger ju alltid lite extra tyngd. Men "enögd" som man är i detta läget, så kommer jag att skicka in dem som enskilda motioner i händelse av en dissning hos distriktsstyrelsen.
Borde det förresten inte finnas ett ämne i gymnasiet som heter Demokratilära? Ett ämne som kunde lära ungdomarna på ett tidigt stadium hur systemet fungerar och hur enkelt det egentligen är att vara med och iaf försöka påverka om man tycker att man har ett bra förslag, eller alternativt att något är uppåt väggarna fel och att en förändring bör ske. Kanske rentav kan vara ett frö till ytterligare en motion? Vi får se.


Tjuvarnas marknad!

Så hette Jan Guillios bok om rika överklassungar som berikade sitt innehållslösa liv ytterligare med hjälp av stölder.
Nu skulle denna rubrik passa bättre på arbetsgivarna och deras sätt att helt skrupelfritt utnyttja folk genom bemanningsföretagen. Är det konstigt att Göran Persson åkte åt helvete? Det var under hans tid som denna cynism växte fram vilket skickligt utnyttjades av moderaterna i valrörelsen 2006. Men nu får det fan i mig vara nog! Vill de ha kapitalism så till den milda grad så avskaffa i så fall det protektionistiska systemet med A och B aktier. Det är visst bara Sverige och Kina i stort sett som har ett sådant system för att skydda inhemska intressen. Då kanske inte Wallenbergarna och de andra parasiterna är så jävla morska sedan? Då har värdet av nasipengarna helt plötsligt ebbat ut. Jag hoppas ni såg Uppdrag Granskning i kväll om detta moderna slaveri som inte ens de fackliga företrädarna har haft såpass med verklighetsförankring att inse hur helt åt helvete det är. Bort med dem också. Ett bevis på att även facket måste reformeras, men inte på arbetsgivarnas villkor.


Se hela programmet, klicka på bilden.


Broberg - Villa 8 - 3

Synd, men jag är inte direkt överraskad. Broberg var mycket bra i matchen i Lidköping också och man har ett väldigt fint anfallsspel. Definitivt ett lag som hör hemma i slutspelet, vore väldigt synd annars. Nu får man se fram emot derbyt mot Vänersborg den 3/2 istället. Då skall det bara bli vinst! Heja Villa!


Betyg på betygen = IG.

Inte ens de nationella proven rättas på ett korrekt och likvärdigt sätt, uppger Radio Skaraborg idag. Man har tillsatt en "expertgrupp" som kontrollerat rättningen och ändrat dem i nästan hälften av fallen när det gällde svenska och engelska. Vem blir förvånad? Ja knappast ngn Vänsterpartist iaf. Betyg är inget annat än en subjektiv bedömning av just den person som satt betyget, ngn annan person kan komma till en helt annan slutsats.
Personligen skulle jag helst vilja se intagningsprov, det är det enda sättet att få en likvärdig bedömning av varje årskull. Sen kan man gärna ha kvar de vanliga betygen i klasserna för de som vill ha det men då skall de inte ha ngt som helst värde mer än för eleven själv. Och som sagt, det skall vara frivilligt, vill man inte ha ngt individuellt betyg skall man slippa.
Major Björklunds idealskola!
Träffsäker historia!

Nedanstående historia är hämtad ur Dassboken 2002 och är synnerligen träffande i dagens kvartalskapitalistiska samhällsstruktur.

Huvudet i det blå.

En man i varmluftsballong insåg att han kommit vilse. Han minskade höjden och såg en kvinna nere på marken. Han sänkte sig ännu en bit och ropade:
- Ursäkta! Kan du hjälpa mig? Jag hade avtalat ett möte med en vän för en timme sedan men vet inte var jag befinner mig.
Kvinnan nedanför svarade:
- Du är i en varmluftsballong ca 30 m fot över havet på 55 41 47 nordlig bredd och 10 12 47 västlig längd.
- Du måste vara tekniker, svarade mannen.
- Det är jag, svarade kvinnan. Hur visste du det?
- Tja, sade mannen, allt du sagt är tekniskt korrekt, men jag har ingen aning om vad jag skall ha det till och faktum är, att jag är fortfarande vilse. Det enda jag fått ut av din hjälp är att du försenat mig ytterligare.
Kvinnan nedanför konstaterade:
- Du måste vara företagsledare.
- Det är jag, sa ballongflygaren. Hur kunde du veta det?
- Det är enkelt, svarade kvinnan. Du vet inte var du är eller vart du ska. Du har stigit uppåt genom att vara uppblåst. Du har träffat ett avtal som du inte är i stånd att hålla och förväntar dig att människor under dig ska lösa ditt problem. Faktum är att du befinner dig i samma situation nu som du gjorde innan vi möttes, men nu är det plötsligt mitt fel.


Röd-grön enighet om sjukförsäkring. BRA!

Oppositionens alternativ till Alliansens cynism redovisas nu och kommer fortsatt att göras under våren. Skillnaden märks direkt och man ser lätt att oppositionen har en politik där man sätter människan i centrum, till skillnad från alliansen där människorna skall underkastas systemen eller det som blir kvar av dem. Tycker att alternativet ser mycket lovande ut och man känner redan nu en optimism och framtidstro i att ersätta Alliansens mörkermän med ett rödgrönt alternativ för en ljus framtid. Läs mer på SVT

.


Frustrationen över Alliansen breder ut sig.

Man hör allt fler och fler människor som uttycker sin bestörtning över orättvisorna och handfallenheten från Alliansen att försöka göra något åt det. Pensionerna sänks som ett led av pensionsöverenskommelsen mellan sossarna och Alliansen, eller borgarna som de då var. Ungdomar som sätts på pottkanten tack vare arbetslöshet där man får vänta månadsvis på sina utbetalningar. Fordringsägarna skall dock ha betalt för sina räkningar i tid och hänsyn tas minsann inte för att A-kassorna inte klarar sina åtaganden. Skall det vara så här? Är det meningen att unga människor skall tvingas starta sin stapplande yrkeskarriär i brant uppförsbacke med betalningsanmärkningar p.g.a. att det försäkringssystem de förlitar sig på inte lever upp till det de skall? Vad är det för framtidstro Alliansens samhälle (och för den skull även Göran Perssons) skapar för dem. Ungdomar som fulla av entusiasm och iver att få ett jobb och kunna klara sig själva får sin tillvaro förbytt i skulder och utanförskap p.g.a. att det samhälle de trodde skulle hjälpa dem framåt i livet nu istället visar sig stjälpa dem. Ta fram solidariteten med ungdomarna och gå ner till sex timmars arbetsdag så får vi hjälpas åt allihop och dela på de vedermödor vi nu lägger enbart på deras axlar. Det är viktigare att alla har jobb än att var och en skall jobba så maximalt antal timmar som möjligt. Den tiden lade vi bakom oss för en herrans massa år sedan då vi trots moderaternas protester gick ner till åtta timmars arbetsdag. Det fungerade då och det fungerar säkerligen nu också om man går ner till sex timmar, ja det måste det göra för ungdomarnas skull.
En annan grupp som också varit eftersatt sedan Göran Perssons dagar är sjukpensionärerna. Hur skall en sjukpensionär som nu fått sin pension sänkt med sjuttio kronor kunna klara att ge sina barn en bra start i livet när pensionen är 6 700 kronor netto per månad? Är det meningen att barnen skall betala för sina föräldrars otur att ha blivit sjuka genom att inte kunna ha ett socialt liv ihop med sina kamrater därför att de måste avstå från fritidssysselsättningar p.g.a. ekonomi? Skall vi ha det så? Nu har inte alla sjukpensionärer det lika illa för en del har ju full försäkringsersättning i form av livränta. Men vad hjälper det de som inte får livränta, eller rättare sagt vad hjälper det deras barn?
Helt klart är att borgarna måste bort som ett första steg och sedan gäller det att få sossarna att inse att de måste få bort sina småborgerliga högerpåvar och raskt ta ett rättvist steg åt vänster. Man undrar ju om den socialdemokratiska rörelsen inte lärde sig någonting av Göran Perssons borgerligt politiska misstag? Det var inte för inte som han åkte från tronen med dunder och brak. Att folket sedan röstade oss ur askan i elden ser jag närmast som ett utslag av frustration. Och som sagt, den växer kraftigt nu också!


Emil Olsson, ett namn att lägga på minnet!

Åkte förbi arenan och tog en titt hur vyerna var från min sittplats den kommande matchen hemma mot Vänersborg. Turligt nog så spelade Villas J16 lag mot Frillesås. En jämn tillställning där Villa gick från ett 0 - 2 underläge till seger med 4 - 2 och där matchens sista bollberöring (nästan) innebar 4 - 2 målet. Ett snyggt mål där Emil Olsson "tjuvade" bollen på en Frillesås hörna och satte full fart tills bollen låg i mål. Denne Emil hade många fina uppåkningar och verkar vara en jättetalang för framtden. Skulle bli mycket förvånad om han inte är ett etablerat namn i A-truppen om 5 år.
Men vilken härlig känsla det är att komma in i arenan, sätta sig tillrätta bekvämt och få se när ungdomarna under perfekta förhållanden kan utöva det de tycker är det roligaste som finns. Och som sagt, framtidslöften finns det gott om i Lidköpingsbandyn, något som troligen kommer att vara ännu tydligare då arenan fått några år på nacken.


Bollnäs - Villa 3 - 3

Lite orolig var man för matchen borta mot Bollnäs. Dels har Bollnäs visat en uppåtgående trend de senaste matcherna och dels har inte Villa haft resultaten med sig, utan att de för den sakens skull varit dåliga. Dessutom talade ju inte tidigare statistik på Sävstaås direkt till Villas fördel, med undantag av förra årets match i serieslutet.
Skönt att Daniel Andersson verkar vara på starkt uppåtgående igen. Ett kanonsnyggt mål senast mot Västerås och två nya pytsar idag mot Bollnäs ser riktigt lovande ut.
En lika stark insats borta mot Broberg i nästa match nu så har alla i Lidköping åter mungiporna vid örsnibbarna!


De privata alternativen och valfrihet.

"Kinnekulletåget" som trafikerar sträckan mellan Hallsberg (Örebro) och Göteborg (via Herrljunga) har fått ofantligt mycket kritik denna vinter. Det började med att man körde med för få vagnar vilket resulterade i överfulla tåg med dålig passagerarkomfort som följd. Långt om länge fick man de nya tågen och då visade det sig att de inte klarar vinterklimatet, så det blev bussresor för passagerarna istället.
Det är det privata Arriva som driver linjen och tur är väl det för hade det varit SJ så hade nog kritiken utmynnat i en fullständig folkstorm med krav om att lägga ut driften på privata entrepenörer. Så saklig har alltså den tidigare kritiken varit när det gällde SJ. Men då vinklades det alltid som att det var det statliga ägandet som var den stora syndabocken. Precis som den egofixerade Mats Odell fortfarande hävdar. "Staten skall inte äga företag för det gör det privata näringslivet bättre."
Ja välkommen till Västra Götaland och Kinnekulletåget Odell så får du svart på vitt att så inte är fallet! Enda skillnaden är att man nu inte hör den ständiga Alliansklagokören om privatisering.

Lite av samma visa är det ju med den så kallade "valfriheten" och särskilt då inom vården. Det fantastiska "vårdval Stockholm" har ju visat sig bli ofantligt dyrt för stockholmarna. 20% har kostnaderna stigit med som en följd av att vårdcentralerna får pengar efter hur många besök man haft. Detta har resulterat i att tungt vårdkrävande patienter tas in i flera omgångar för att få ut så maximalt mycket pengar som möjligt. Samtidigt vill de fortsätta sänka skattena inom Alliansen. Vem skall då betala i slutändan? Antagligen blir det som i USA, privata försäkringsalternativ och så står vi där med svansen mellan benen när vi p.g.a. sjukdom får lägre ersättning, får betala högre skatt och antagligen inte har råd att betala sjukförsäkringspremien. Bra jobbat Alliansen, cynismen vet inga gränser hos er tydligen.

Morgondagens vårdtagare. De lär väl ha råd iallafall.


Alliansens hopp i Lidköping, en bankman?

Pär Johsson (FP) utmålas av en del Alliansanhängare som Alliansens nästa oppositionsborgarråd. En bankman som utger sig för att kunna ekonomi till skillnad från de mycket erfarna kommunpolitiker som besitter majoriteten. Men på vilket sätt skulle det vara en garanti att man kan sköta ekonomin i en kommun? Bankväsendet är väl den största skyddade verkstad vi har i Sverige. Den ena krisen efter den andra så hålls bankväsendet under armarna av staten och får bidrag för att inte drabbas av konkurs. Så man kan ju verkligen fråga sig vad bankmän kan om praktisk ekonomi? När man nu också ser hur de bär sig åt med bonusar trots dåliga resultat så kan man ju bli mörkrädd för mindre! Att det också är just Pär Johnssons bank Nordea som utpekas som ledande vad det gäller bonusar gör väl knappast trovärdigheten större. Men det är väl Alliansen i ett nötskal. Sko dig själv på andras bekostnad så mycket som möjligt!


Villa - Västerås 12 - 3

Ja det var många år sedan och jag minns så väl än idag hur otroligt det kändes när man såg resultattavlan efter slutsignalen på Isstadion. Västerås storhetsdagar var absolut slut tänkte man.
Men så fel man kan ha. Ett mycket välspelande Västerås straffade idag Villa med 7 -1 i Sparbanken Lidköping Arena. Lite ombytta roller från starten av serien men ändå inte helt oväntat. Skillnaden på dagens Villa jämfört med det som startade serien skulle jag vilja säga är motivation och hunger. Man var otroligt fokuserade och viljestarka de första sju matcherna men sedan har den berömda serielunken smugit sig på. Helt naturligt och absolut inte krisartat på ngt sätt. Vad Villa skulle behöva idag för att hitta tillbaka till serieinledningens form det är en slutspelsmatch. Då är jag säker på att hungern är tillbaka till 120%. Kunnandet har man men man möter nu topplag som har lite mer att spela för och så små som marginalerna är så ger detta ibland ganska drastiska utslag. Men Villas första 20 i andra halvlek var väldigt väldigt bra mot en för dagen väldigt väldigt bra motståndare. Bara att bryta ihop och komma igen! Grattis Västerås!
En lång dag till ända.

Efter ordinarie arbete så fördrevs kvällen med styrelsemöte plus distiktsmöte. Som tur var hölls båda i Lidköping annars hade det blivit lite svårt att dela på sig. Det börjar märkas att det är valår. Många arbetsuppgifter som skall utföras och fördelas för att allt skall fungera. Tänk om folk insåg vilket arbete en del personer utför på sin fritid (mig själv exkluderad) och även i sitt arbete som politiker för att vår demokrati skall fungera. Det finns många beundrasvärda personer som att se upp till i det fallet. Tacken brukar visa sig i negationer från de som tycker annorlunda. Otack är världens lön brukar det ju heta och det ligger nog väldigt mycket i det om man översätter det till den politiska verkligheten. Demokrati är ju trots allt inget självspelande piano hur gärna man än skulle vilja önska det. Och däri ligger nog en del av problematiken också. Folk har så fullt upp i sitt vardagliga värv så demokratin hinns inte med annat än som några kortare diskussioner och allmänt tyckande i vissa frågor kring lunchrumsbordet eller i soffan framför nyheterna, tyvärr. Så även om ni inte hinner engagera er i direkt politiskt arbete, utnyttja de stunder ni trots allt kan få till att fråga "er" politiker på lokal eller riksplanet om det är något ni undrar över eller som ni tycker är käpprakt åt pipan med ett mail eller liknande. Då får man svar utan att det behöver vara särskilt tidskrävande. Och samtidigt får ju "er" politiska representant ett underlag för hur strömningarna ev. går i samhället. Något som också kan leda till att "bättre" beslut fattas i olika frågor. Det är nog säkert uppskattat om man skickar ett mail (eller ringer) för att ge ett berömmande ord också om man tycker att något skötts på ett bra sätt. Det kan jag nog garantera.

Rättvisa bör vara en röd tråd genom livet.


Vackra vinterbilder.

Foto: Jimmy Nordström
Kinnekullegården i nattlig vacker vinterskrud.

Pleiaderna (Sjustjärnorna)

 


Om det hade funnits lite "kuk" i Maud!

Då hade Sveriges regering slängt upp de miljarder som behövs och sedan förslagsvis låtit Koenigsegg ta hand om driften med ett delägande som över tid och efter förmåga kan leda till ett helt Koenigseggs-ägt SAAB. Men det är väl ingen risk att vår Alliansregering skulle komma på tanken att likt Obamas socialiserande av GM göra ngt liknande här med SAAB. Nej Alliansen fortsätter "pissa" på de svenska löntagarna och industrin.
Oseriösa vargbloggare.

I kölvattnen av den infekterade vargjakten så fortsätter bloggare slänga ur sig en massa oseriösa argument. Har försökt påpeka detta i kommentarer men de kommer naturligtvis inte med. Seriöst? Bl. a.  annat så görs jämförelser med Alaska och Sverige där man påstår att om vi skulle ha lika många vargar i Sverige, motsvarande mängden som finns i Alaska så skulle vi ha 3000 vargar. Vad man inte säger är att Alaska är fyra ggr så stort som Sverige och har en folkmängd på 640 000 inv. Liknande jämförelser görs med den Kanadensiska vildmarken o.s.v.
Tråkigt när man blir så fruktansvärt oseriösa i sina inlägg men det får väl stå för dem.


Ingen kris i bankerna?

Bonusarna flödar i bankerna, trots krisen och försämrade resultat. Vilken skillnad Alliansens nya regler gjort?
Inför en lag som sätter stopp för att ta ut ngn ersättning utöver lönen. Och inför en lag som gör det olagligt att få ut avgångsvederlag och s.k. pensionsvederlag för längre tid än vad vanliga löntagare får. Låt också VD lönernas glidning ligga som grund för kollektivavtalens höjningar och börja gärna retoaktivt från 1975 års nivå. Då kanske parasiterna i koncernledningarna börjar tänka, för en gångs skull.


Blodtörstiga mördare i Skånes djurpark.

När de gulliga vargarna rymde ur sitt hägn i Skånes djurpark blev de brutalt mördade. Otroligt dåligt agerande och man undrar ju vad de har för stängsel i parken. Fårstängsel? Det ju enkelt att att förstå hur lätt det är för alla småbönder att hålla vilda vargar ute från sina fårhagar när inte ens djurparkerna klarar att hålla sina vargar innestängda. Och varför avlivades de? Dessa djur gör ju ingen skada. Mycket märkligt agerande.


Villa föll i Edsbyn, men

Villa borde avgjort i första halvlek. Dessutom bjöd man Edsbyn på både 1-0 målet och 2-2 målet. Shit happens, Villa är ett bättre lag än Edsbyn och man har ingenting vunnit förrän SM-finalen är spelad. Bara att bryta ihop och komma igen!


Försämrad semesterlagstiftning.

Under förevändning att minska företagens administration har Alliansen röstat igenom vad de kallar en "förenklad" semesterlag. Denna förenkling får löntagarna betala med upp till drygt 4000 SEK för en medlem i IF Metall. Långtidssjuka förlorar 13 semesterdagar och arbetsskadade 25 dgr. Alliansen fortsätter alltså sin vana trogen att slå mot sjuka, arbetsskadade och löntagarkollektivet. Det man ger löntagarna med ena handen tas raskt tillbaka med den andra och de som inte kan stå till arbetsmarknadens förfogande får enbart försämringar. Klassisk borgerlig politik för att ytterligare öka klyftorna och därigenom sönderdela samhället. Konstigt att inte Holger Gustavsson (KD), Christer Winbäck (FP) eller Cecilia Widegren (M) ännu slagit sig för bröstet och upplyst svenska folket om denna "rättvisa förbättring".
Källa: Dagens Arbete


Edsbyn - Villa

Riktigt gött att få se Edsbyn mot Villa på TV ikväll. Edsbyn har ju revanchlusta kan jag tänka mig efter nollningen de råkade ut för i Lidköping. Hoppas att Villa återigen har en bra dag på jobbet och att det blir en fartfylld, intensiv och jämn match.


Allianskommun vill tvinga anställda till deltid!

"Acceptera 75%ig tjänst eller så har du inget jobb kvar"
Allianshumanism? Nej men det är ju valår och då är det väl "bättre för Alliansen" om man kan hota folk till deltid istället för att behöva visa resultatet av regeringens politik i form av högre arbetslöshetssiffror. Låt de som behöver sina pengar bäst betala! Så fungerar Alliansen.
Läs artikeln hos Kommunalarbetaren.


Alliansen låter piskan vina på klassiskt manér!


Väntade rubriker!

Inte ett dugg förvånad blev jag idag när rubriker om kaos och oväder prydde förstasidorna på dagens tidningar. Tänkte tanken redan igår då vi lämnade Ullared i snö"ovädret" och körde till Göteborg. Visst snöade det ymnigt och naturligtvis gick det inte att köra i de hastigheter som vägskyltarna angav (120 på motorvägen) men det är ju knappast revolutionerande. Naturligtvis får man anpassa hastigheten efter de yttre förutsättningarna. Att sedan långtradare fick problem tungt lastade som de är i branta stigningar är ju en annan sak. Man kanske skulle vänta med att köra ut godset tills vägverket hunnit med att iordningsställa vägarna igen. Tycker nog det är mer stressen och att samhället aldrig får bromsas upp oavsett de yttre förutsättningarna som är själva orsaken till turbulensen som blir.

Köldrekord var det också inatt. Den globala uppvärmningen till trots. Kallaste natten sedan krigsvintern -42 hörde jag på nyheterna. Stora skillnader var det i temperaturen i går morse när vi åkte. Minus 19 utanför Vara där vi också mötte molnkanten och när vi körde under den så steg temperaturen raskt med 5 grader för att till slut, söder om Göteborg ligga på endast minus 5,5. Samma sak på senkvällen när vi åkte hem igen även om det inte var lika låg temperatur vid Vara då som på morgonen.

På hemfärden gjorde vi för övrigt ett stopp vid "nya" B_GE_S. Den gamla anrika kiosken har nu fått ge plats för ett modernt alternativ. Bara att hoppas på att kundtillströmningen inte förändras (annat än till det bättre) p.g.a. detta.
Dessa blodtörstiga jägare!

Efter en lång dag som började med shopping i Ullared och sedan en mellanlandning i Gbg för att se på innebandy så möttes jag av följande rubrik på Lidköpingsnytt när jag kom hem.

"Inga hundar i jakt på rådjur och hjort"

Jägare har tagit kontakt med länsstyrelsen för att stoppa jakt med hund efter rådjur och dovhjort. anledningen är vädret med mycket snö och kyla.

Notabelt i sammanhanget är väl också att ingen av de tre vargar som skjutits i Västra Götaland blev skadskjutna.


Får MUF agera Moderat samvete?

Niklas Wykman kritiserar regeringen för vargjakten liksom han gjorde även i FRA frågan. Det verkar som att MUF skall agera något slags samvete. Partiet tar kontroversiella beslut och sedan får MUF kritisera för att inte skrämma iväg väljare. Wykman skulle ju avgå basunerade han ut om FRA röstades igenom. FRA har röstats igenom men Wykman är kvar.
I övrigt så är det nästan komiskt att skåda debatten om dessa stackars vargar. Det var längesedan man såg så mycket onyanserat struntprat i en ickefråga. Folk sparkas till höger och vänster från sina arbetsplatser, utförsäkras och tvingas till socialbidrag med en helt sönderslagen social situation som följd. Men vargfrågan verkar för stunden vara viktigare.
Ang. alla onyanseringar som förekommer i debatten så kunde man ju se Christina Lindberg i Aktuelltstudion vräka ur sig en massa floskler om masslakt och urskillingslöst dödande, ja jag orkade inte ens höra på alla floskler. 27 vargar av en stam på över 200 skulle vara katastrof och utrotning. Sätter man detta i relation till uppgifterna i SNF:s Projekt Varg som beskriver situationen i Estland där man då hade en stam om 150 djur och en årlig avskjutning av 50 så förstår man vilka fruktansvärda överdrifter som förekommer i debatten.
Ser man också till div. bloggares lika onyanserade idiotier i samma fråga så undrar man ju vad det är fråga om? "Masslakt på varg" kan en rubrik lyda och sedan prydas med en bild på en vargvalp. Vad är syftet? Vargen har inga små gulliga valpar nu! Tänk vad alla små mänskliga bebisar är gulliga. Likväl kan de växa upp till att bli fruktansvärda mördare, eller rentav en Fredrik Reinfeldt. Då är det inte lika gulligt längre. Tolv timmars arbete, tolv kvar.

Då är det gott att kunna vakna, slå på TVn och avnjuta en bra bandymatch på SVT. Hammarby - Sandviken på Zinken och det blev Hammarby som drog det längsta strået då Sandviken kroknade rejält i andra halvlek till stor del orsakat av ett helt horribelt matchstraff i inledningen av matchen. Nu är det ju inte säkert att det hade räckt ändå för SAIK, Hammarby var bra men det hade nog varit lite mera match iallafall.
Gott också att Villa igår slog tillbaka Sirius inför 3500 åskådare i arenan i går. Hoppas de stora publiksiffrorna fortsatt håller i sig nu när man utan att frysa kan avnjuta spelet på ett perfekt underlag, det är killarna definitivt värda.
Och så röstar vi V när vi kommer fram till valdagen i september. Tillbaka till framtiden!


Okunskaper och lögner ang. vargjakten.

De oseriösa debattinslagen visar sig snabbt i debatten ang. vargjakten från en del individer. Det påstås att jägarna jagar vargarna med snöskoter tills de inte orkar springa mer etc etc. Felaktigheter som enbart visar hur förblindade av hat vissa människor tydligen är gentemot jägarkåren. Att jaga med hjälp av snöskoter innebär att man i så fall begår ett jaktbrott och är ingenting som tillåtits av myndigheterna. Däremot så är det tillåtet för jägarna att på vägar åka med snöskoter för att spåra av ett område. Ingenting som inte annars görs när det gäller ex. älgjakten, även om man då kör runt med bil för att leta efter ev. spår. Att man nu får använda skoter till detta beror väl troligen på snöläget och att många av dessa vägar ej är plogade. Vidare såg jag en debattör som påstod att: jägarna kanske använder skotern för att åka in i skogen och hämta en skjuten varg. So what! Är vargen död har jakten upphört och då är det tillåtet att använda motorfordon för att transportera ut nedlagt vilt. Jakten är över när villebrådet är nedlagt! Särskilt frapperande är det när man också påstår sig tidigare ha varit jägare och ändå visar sådan total okunskap. Kankse det är "hatet" som förblindar sinnena? Sansa er lite i debatten, har vargstammen gått från 0 vargar till över 200 djur så blir de inte utrotade för att det skjuts 25-30st. Om ett år är det troligen fler vargar än det var nu innan jakten började. Att påstå något annat torde vara kvalificerat struntprat!Första vargen nedlagd! :-I

Enl. TV4:s morgonprogram hade den sk Hagforsvargen nedlagts på förmiddagen idag. Att detta är en mycket infekterad fråga visade sig återigen då de jägare reportern pratat med varken ville låta sig intervjuas eller låta sig filmas. Lite skillnad mot förr då hela socknarna engagerade sig i vargjakten. Men idag är vi ju så mycket mer "toleranta" mot allehanda företeelser, sägs det iallafall. Denna tolerans visas verkligen idag av en s.k. "storbloggare" som tydligen lider av starkt psykopatiska drag, han beter sig iallafall så, när han efter att ha stoppat mig från att lämna kommentarer ändå har mage att hänvisa till en av mina rubriker i sina kommentarer och där också dra slutsatsen att jag nog inte mår så bra. Man får verkligen hoppas att inte sådana fega odemokratiska diktatorsfasoner någonsin ges tillfälle att komma in i några styrande församlingar när det gäller vänsterflanken i allafall. Det räcker gott med den härskarteknik Alliansarna använder sig av. Låt dem behålla den för sig själva.


Äntligen valår!

Lagom innan det gamla året tog slut blev familjen med hund :) Det var några år sedan sist. Sune får det lilla charmtrollet heta.Det gamla året slutade annars med en väldigt vacker vinterdag. 5-6 grader kallt och med en strålande vacker natur.Året avslutades sedan som seden bjuder med ett strålande vackert fyrverkeri i Lidköping. I år var det extra fint komponerat. Förhoppningsvis får nästa fyrverkeri avnjutas med en ny riksdagsmajoritet där egoismens företrädare åter förpassats till opposition!

En riktigt god fortsättning!

RSS 2.0