M backar, även i politiska frågor nu!

I Lidköping vänder Moderaterna nu ryggen åt Hamnstadsprojektet. Ett projekt de själva varit oerhört drivande i och angelägna om att få till stånd. Senast förra veckan så drev de på för att projektet inte skulle tappa fart.
Tydligen är det en intern maktstrid inom Moderaterna där Annika Håkansson vill ta över från Beril Jonsson. Annika Håkansson verkar vara emot allt vad samhällsutveckling heter men har inga problem med Moderaternas fortsatta försvar av korruptionen som deras hemlighetsmakeri med partibidragen kan innebära.
Biltemas etablering i Lidköping grusades av Moderaterna! Då var kompisarnas revirpinkande viktigare än marknadsliberal konkurrens. Men det är så de inte fungerar i M. De stora orden är inget värda när verkligheten kryper dem inpå livet.
Hursomhelst så lämnar deras nyvunna populism (för det är vad det handlar om) inför valet mycket i övrigt att önska och lämnar många frågeställningar öppna. Hur har Moderaterna tänkt sig att använda området om man inte ämnar sanera det? Hur har de tänkt med reningsverket? Hur tänker de med badhus o.s.v. Och inte minst, hur har de tänkt sig att Lidköping skall öka sina intäkter?
Och i Götene har de Marcus Källander (ler). Say no more!
 
 

Önskar er en riktigt trevlig midsommar!

 

S+M i Götene = Egna syftet före lagen?

I Götene generar sig inte kommunledningen. Man fortsätter att medvetet bryta mot kommunallagen.
Trots att kommunchefen, kommunalrådet och kommunfullmäktiges ordförande vid de muntliga förhandlingarna i förvaltningsrätten den 25 april fick en föreläsning av rätten ang. kommunallagen och hur viktigt det är att ledamöterna får handlingarna i god tid så tog man i måndags återigen beslut med papperen på bordet.
KS sammanträdde kl.15 och fullmäktige kl.17. Rent missbruk av demokratin. Vilka goda föredömen dessa "förtroende"valda är för våra barn och ungdomar. Det egna syftet går före lagen. Man får väl vara glad att de inte är bankrånare iaf. Vilket underbart samhälle vi skulle ha då!
Dessutom tilläts två ledamöter ansluta efter att ärendet redan påbörjats.
2010 mässade Kenth Selmosson om att det hade varit beslut med papperen på bordet alldeles för ofta under förra mandatperioden. Det skulle det vara slut på nu, sa han. Hela mandatperioden har inte bestått av annat än papperen på bordet och rena olagligheter. Ja han lär t.o.m ha sagt till en väljare att om vi bara får makten så kommer vi att ta tillbaka verksamheten från Skara direkt. Nu är det som det är och man kan inte säga annat än att S fått en värdig efterträdare till Kenth i Åsa Karlsson. S borde stå för skrupellöshet i Götene.
Och återigen var S lierade med M. Kan knappast kallas för slump längre. Så vi lär väl se ett ökat antal fas3 i kommunens tjänst också framöver gissar jag. Det är tydligen det "bästa" som den "nya" tidens arbetarpartier förmår prestera vad det gäller politik!
 
 
 
 

Studenttider o underbart sommarväder.

All lycka och välgång i livet till alla nybakade studenter som idag sprang ut ur skolan. I Lidköping hade man dessutom vädergudarna med sig och de förvarnade åskvädren höll sig borta. Mycket glädje som höjer energinivåerna till det yttersta nu. Nu är det till att invänta midsommar och det firandet. För egen del blir det till att fira på jobbet hela den helgen, men det funkar det också.
 
Fick i förra veckan in en prövningsansökan till kammarrätten i ärendet om Götene kommuns köp av byggnaden borgen på området Medeltidens Värld. Hoppas en del på den faktiskt, till skillnad mot när ärendet låg för prövning hos förvaltningsrätten. Får väl återkomma när ngt ev besked kommer.
 
Moderaterna är på dekis, "äntligen" som Fylking sa. En rejäl käftsmäll fick de i EU valet och efter det har de rasat under 20% strecket i opinonen. Politik har de fortfarande ingen och det enda Reinfeldt förmår haspla ur sig är att de skall göra mer av det som redan visat sig INTE fungera. Självförtroendet är fullständigt bortblåst och luften har fullständigt gått ur.
 
Major Björklund visar också sin fingertoppskänsla när FP nu går ut med krav om att försämra strejkrätten. Tala om korkskallar!
 
Nej nu får vi avsluta med lite positiv sommarkänsla och kvällens jordgubbsplockning. Det är sommar det!
 
 

Nationaldag!

Tänkte skriva några rader om kommunledningens destruktiva fortsatta sätt att missbruka demokratin i Götene, men dagen till ära vill jag inte solka ner med dylikt skit. Får återkomma med det.
 
Önskar er alla en fin nationaldag och att vi sätter ribban lite högre i Götene efter valet än vad som varit fallet under innevarande mandatperiod!
 
 

RSS 2.0