En fantastisk dag med Jonas Sjöstedt!

En mycket vacker höstdag var det idag då Jonas Sjöstedt kom till Götene på besök. Vi började dagen med en pressträff i Centrumhusets cafeteria för att fortsätta till Hällekis föräldrakoperativa dagis. Här åt vi vegetarisk lunch och diskuterade verksamheten som är mycket uppskattad.

Nästa mål var ett fabriksbesök på Paroc i Hällekis som tillverkar stenullsprodukter. Också detta möte blev mycket lyckat då det visade sig att de hade ett miljöseminarium inom koncernen så nu fick vi även träffa deras finska miljöansvarige. Inte blev det sämre stämning när det visade sig att Vänsterpartiets politik att ersätta Rotavdraget med ett energieffektiviseringsbidrag skulle passa detta företag som handen i handsken.

Härefter åkte vi ner till Götenes unika åkeriföretag Götene kyltransporter. Detta företag drivs av äkta miljöengagerade pionjärer som utvecklat ett helt lastbilskoncept på egen hand för miljömässiga kyltransporter. Det var en biogasdriven xxxl trailer där t.o.m. kylningen till skåpet drevs av biogasmotorn istället för av de miljömässigt totalt förkastliga dieselaggregat som annars sköter detta.
Turligt nog för oss så kom detta ekipage hem precis när vi var i färd att lämna företaget så vi fick en verklig demonstration av ekipaget.
Götene kyltransporters egen slogan är för övrigt att de är Sveriges mest omkörda åkeri. Detta p.g.a. att de kräver att alla chaufförer håller max 82 km/h på hastighetsmätaren vilket innebär 80 i praktiken. Massor av bränsle sparas och summan av denna besparing får de anställda dela på. Tänk om alla företag agerade som Götene kyltransporter. Vilket underbart företagsklimat vi hade haft i landet då.
Jonas diskuterade åkerinäringens nuvarande problem med dem och man hade en samsyn i hur denna problematik såg ut.

Nu var det endast dagens avslutande öppna möte på Falkängen i Hällekis kvar. Det blev ett välbesökt möte och efter lite vickning på nedre plan var det dags för Jonas att berätta om partiets politik och svara på frågor. Det var en mycket bra genomgång och samtliga besökare verkade mer än nöjda med vad som kom ut av det hela.
En helt perfekt höstdag hade nu övergått till sen kväll och var till ända. Stort tack till Jonas och alla övriga inblandade för en mycket givande dag!Äntligen granskas det framväxande klass-samhället! Rut-landet!

Det är radioprogrammet Konflikt som granskat det framväxande klass-samhället. Det är sannerligen på tiden!
Från SR's hemsida:
"Om rot, rut och det mänskliga priset för en bekvämare tillvaro. Konflikt tar en tur genom det nya Sverige, där lösta livspussel, arbetskraftsmigration och politiska prioriteringar håller på att skapa helt nya verkligheter. Hör röster från Irak, Afrika och Polen – på uppdrag i solsidans Stockholm."

Lyssna på Konflikt(M)asspsykosen fortsätter!

Adolfs agenda lever än. Nu i "nya" Moderaterna!
Låt aldrig sanningen få förstöra en bra historia.


Sol o vår med Victor Muller och Bert Karlsson!

De anställda vid Saab får inte ut sina löner men Victor Muller själv kammar in 10-tals miljoner! Efter att ha sett Uppdrag Granskning i går så förstår man i vilket fack han egentligen hör hemma.
Legaliserad kriminalitet är just vad Victor Muller tillåts hålla på med. Vill man på ett oärligt sätt tillskansa sig mycket pengar som man i folkögon inte har något berättigande till så skall man syssla med humbug i miljardklassen. Då verkar det som om myndigheter och kapitalister står fullkomligt handfallna inför verkligheten och ingen kapitalist vill ju framskymta som lättlurad, därtill är prestigeförlusten allt för stor. Detta vet sådana som Victor Muller att utnyttja. Hade han rånat ett snabbköp istället så hade det troligen gått betydligt sämre för honom. Och då är det ju inte tillnärmelsevis de pengarna heller.
Av någon underlig anledning kommer jag nu att tänka på Bert Karlsson och Äventyrslandet Kinnekulle. Bert tjänar pengar och vår lokala politiska ledning kämpar med näbbar och klor för att inte råka ut för någon prestigeförlust. Rätta mig gärna om ni tycker att jag har fel!

Hemska tanke!


Jonas Sjöstedt kommer till Götene!

På måndag 31/10 kommer Jonas Sjöstedt till Götene på besök. Det blir pressträff och företagsbesök under dagen för att avslutas med ett öppet möte på Falkängen i Hällekis där allmänheten kan få sina frågor besvarade. Väl mött!


Partisekreterare Arkelsten (M) ljög också!

För DN ljög Moderaternas Sofia Arkelsten om att de varit för kvinnlig och allmän rösträtt. För inte kan de väl vara så fullständigt blåsta att de inte ens tagit till sig fakta om detta? Visserligen är hon ju blond .............

Citat från DN:s artikel med Arkelsten:

"Ni var emot fri och lika rösträtt för 90 år sedan.

– Nej nej nej, det där är inte korrekt. Vi var ju med och genomförde det, säger hon till DN.se.

Det var ni inte. Ni var inte med och genomförde lika rösträtt för 90 år sedan.

– Vänta ett tag så ska vi se här.

– Jag kan ha … Det går ju en del olika Youtubefilmer och liknande med fullständigt osanna argument. Vi har naturligtvis fakta på det. Låt mig skicka det till dig så kan vi ta ett samtal efter det.

Jag har inte sagt något om Youtubefilmer. Jag säger att ni för 90 år sedan inte var med och drev fram den lika rösträtten. Dåvarande Högerpartiet (rätt ska vara Allmänna valmansförbundet, det som senare blev Högerpartiet och därefter Moderaterna, reds anm) tyckte inte att kvinnor skulle få rösta.

– Jag kan konstatera att jag jobbar på nya Moderaterna. Jag kan ge dig en hemlighet: vi har förändrats väldigt mycket.

Ni har förändrats väldigt mycket. Men nu sa du att ni var med och genomförde rösträtten och det är helt fel.

Tystnad.

– Så här. Socialdemokrater och liberaler har drivit detta och jag kan konstatera att vi i vårt idéprogram också har en väldigt tydlig skrivning om att vi vilar på en grund av liberalism och konservatism."   ?????????????????????????????

 

 


Reinfeldt fick inte som han ville!


Elmsäter-Svärd, nästa Moderat att ljuga offentligt!

EU direktivet om farligt gods på våra vägar som skulle varit implementerat 2010 och som alliansregeringen ännu inte gjort något som helst för att införa har fått Elmsäter-Svärd (M) att göra bort sig offentligt.
Hon stod i Aktuellt och sa till Lennart Persson att man leder farligt gods runt centrala delar och tunnlar. En uppenbar lögn som Västnytt nu avslöjat men då har Elmsäter-Svärd inget som helst minne av att hon sagt så.
Det måste vara tacksamt att vara Moderat i dagens Sverige. Hur de än ljuger och står i så får de ändå ökat förtroende.


Widegren (M): -Viktigt med bidrag i Moderatsverige!

Det var fullmäktige i Götene ikväll. Ett ganska lungt fullmäktige för en gångs skull. Enda gången det tände till lite för mig personligen var när vi kom in på försörjningsstödet. Jag sa att det är märkligt att det är så mycket bidrag i Moderatsverige.
Ann-Marie Widegren (M) (Cecilias mamma) replikerade med att det i Moderatsverige var viktigt med trygghetsnät.

Det är ju synd att de inte satsat på fiske istället dessa lögnhalsiga Moderater för de fyller bevisligen dessa trygghetsnät mer och mer för varje dag som går.


Lite sanningar om M politiken, som omväxling!

Det är Västerbottens Folkblad som har en mycket intressant artikel om att "Högern urholkar Sverige".

"

UTMANA BORG! Hindret för full sysselsättning och stark välfärd är inte pengar det är ideologi hävdade Daniel Ankarloo, doktor i ekonomisk historia och lektor i socialpolitik, vid ett besök i Umeå förra veckan.

 

Nyligen la alliansregeringen sin statsbudget, med ett offentligt överskott på ungefär 40 miljarder kronor. Pengarna ska däremot inte användas till det offentliga utan ska gå till att betala av på statsskulden.
Det kan verka ansvarsfullt. Men det är det inte.
I själva verket är det inte vare sig önskvärt eller ens nödvändigt.
Rätt använda, kan de här pengarna till exempel minska arbetslösheten drastiskt, och skulle utgöra ett efterlängtat tillskott för att stärka välfärden. Det menar Daniel Ankarloo – doktor i ekonomisk historia och lektor i socialpolitik – som besökte Umeå bland annat för ett föredrag vid ABF i Umeå i förra veckan.

Så börjar denna artikel. Läs den i sin helhet genom att klicka på länken "artikel" ovan.

 

Bra på att blunda för sanningen!


Moderata partistämman = Floskel-SM!

Reinfeldt och Borg fortsätter sin vana trogen att låta svadan övertyga det "nya" partifolket om att lögnerna egentligen är sanningen! Likt väldresserade hundar ställer de sig mangrant och applåderar "sin ledare". Påminner faktiskt lite om gamla Kreml. Det är ju också "vi" som tagit platsen även i Afghanistan. Varför lära av Ryssarnas tidigare misslyckande när man kan kopiera hela strategin?
Reinfeldt skönmålar allt de misslyckats med och partifolket jublar okritiskt. Vad är det egentligen för människor?
Samma visa går igen hos de "nya" Moderaterna lokalt, där deras senaste stolp..... eh stjärnskott, Annika Håkansson kör på i samma enkelriktade stil. Senast skrev hon på sin blogg att: " vi som Moderater alltid ska företräda allmänintresset framför särintresset."
Några dagar senare så hoppar en Moderat av partiet i protest mot just Moderaternas ovilja som enda parti (möjligen SD också) att redovisa partibidragen.

"Enligt ett inlägg på Svenska Dagbladets politikerblogg så lämnar Anne-Marie Pålsson Moderaterna.

-Jag vill inte vara medlem i ett parti som inte berättar var det får sina pengar ifrån. Jag tycker att det är direkt oanständigt, säger Pålsson."


En av de mest viktiga frågor för att undvika att särintressen styr regeringen. Man undrar ju om de fullständigt saknar förmåga att tänka självständigt? De har ju också tillsatt Schlingman som propagandaminister.
Det är väl så masspsykoser uppstår och fungerar!

Följande är också värt att notera, det är hämtat från Mats Olssons blogg och beskriver ytterligare hur Moderaterna t.o.m. nu ljuger om historien i Sverige. I sitt program skriver de: Kampen för rättvisa har också historiskt varit en stark drivkraft för rösträtt, mot apartheid, för jämställdhet, mot diskriminering och för rättsstat. För Moderaterna är rättviseperspektivet ständigt närvarande.

Så här har de agerat i verkligheten:

 • 1904–1918: Nej till allmän rösträtt
 • 1916: Nej till allmän olycksförsäkring i arbetet
 • 1919: Nej till åtta timmars arbetsdag
 • 1919: Nej till kvinnlig rösträtt
 • 1923: Nej till åtta timmars arbetsdag
 • 1923: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige
 • 1927: Nej till folkskolereform
 • 1931: Nej til sjukkassan
 • 1934: Nej till a–kassa
 • 1935: Nej till höjda folkpensioner
 • 1938: Nej till två veckors semester
 • 1941: Nej till sänkt rösträttsålder
 • 1946: Nej till fria skolmåltider
 • 1946: Nej till allmän sjukvårdsförsäkring
 • 1947: Nej till allmänna barnbidrag
 • 1951: Nej till tre veckors semester
 • 1953: Nej till fri sjukvård
 • 1959: Nej till ATP.

Vad gäller apartheid var moderaterna det svenska parti som starkast motsatte sig varje typ av åtgärder och sanktioner, ända fram tills dess att apartheid-regimen i Sydafrika föll 1994.Khadaffi död!

Det blir spännande att se hur Libyen nu kommer att gestalta sig framgent. Att Khadaffi skulle försvinna på ett eller annat sätt har ju enbart varit en tidsfråga. Nu återstår att se om, och hur det Libyska folket klarar av att hantera ett demokratiskt system?
Jag misstänker att det kommer att bli en hel del odemokrati angående oljeresurserna. Hur kommer det libyska folket att hantera detta när det står klart för dem? Ett nytt Clondike för Carl Bildt och Lundin oil?


Konkurs, Saab's räddning?

Rekonstruktionen av Saab upphör. Det enda som nu verkar kunna rädda Saab är att Victor Mueller försvinner. Enl. rekonstruktören är det Viktor Mueller som är det enda som hindrar ett Kinesiskt köp av bilmärket. En konkurs eliminerar ju detta hinder, så låt oss nu hoppas på en konkurs och att det sedan är färdigpinkat på ett väldigt bra bilmärke!


Carl Bildt: "Bra att Sverige gör affärer med Etiopien"!

Carl Bildt kommer ihåg allt som beslutats i Lundin oil, förutom när det gäller Etiopien! Gällande beslut som rör detta land kommer han inte ihåg något alls. "-Men står det så, så är det säkert så", är den stående kommentaren. Trovärdigt?
Att han ljög i TV-programmet Skavlan förklarar han med att han menar att ingen "verksamhet" bedrevs i landet under hans tid i styrelsen. Att man förde förhandlingar och genomförde undersökningar redan 2005 ser han alltså inte som att bedriva verksamhet.
Tala om att glida på sanningen!
I slutet av denna radiointervju så säger han då också att han generellt sett tycker att det är bra att Sverige bedriver affärsverksamhet i Etiopien och andra länder runt om i världen.
Han vill heller inte hamna i en diskussion som leder till att man skulle bannlysa företag att ha affärer med Etiopien.
"-Jag har ett intresse av att vi har goda relationer med Etioien också när det gäller affärsintressen!"

Tydligt är att dessa affärsintressen för Carl Bildt är viktigare än de övergrepp på människor och mänskliga rättigheter som nu också de två svenska journalisterna råkat ut för! Ändå försöker han hävda sin opartiskhet och att hans affärskopplingar inte skulle påverka hans arbete som utrikesminister! Hur länge skall detta få fortgå? "Släng ut månglaren ur templet!"

Radiointervjun med Bildt!


Ansvar för landet?

I Alliansens och "arbets(löshets)linjens" Sverige duggar varslen allt tätare. Reinfeldt och Borg bryr sig dock inte om vanliga människors vardagsbekymmer. R o B leder en regering som "tar ansvar för Sverige", säger de iaf.
I Lidköping berörs nu 60 personer i ett varsel på 25 heltidstjänster. Lear i Trollhättan har sagt upp samtliga p.g.a. debaclet med Saab. I dagens tidning kunde man läsa att också Götenehus nu varslar 25 st p.g.a. det låga bostadsbyggandet.
Borgarna påstår att de tar ansvar, men vari består detta ansvar då? Är det ansvar att först urholka trygghetsförsäkringarna så att enskilda sätts på pottkanten när de sedan verkligen behöver nyttja dem?
Hade ovanstående företag istället varit banker, då vet vi att Reinfeldt och Borg snabbt visat sin ansvarsfullhet. Annars hade ju deras "kompisars" förmögenheter riskerat att naggas i kanten!


Det var visst inte bara Juholt!

Förutom tidigare, Håkan Juholt (S) och Erik A Eriksson (C) rapporterar nu SVT att ytterligare tre riksdagsledamöter begärt att ersättningen för deras övernattningslägenheter skall halveras.

Det är två Moderater och ytterligare en Centerpartist som härmed visat sitt ”ansvarstagande” för rikets finanser.

Man kan ju notera att mediaintresset för dessa inte tycks vara lika stort som för Juholt.

 


Måste väl även kommentera Villa-Lidköpings BK inför premiären.

Villa började träningsmatchandet väldigt bra denna säsong med ett antal segrar. Ju närmare premiären vi har kommit desto fler har också förlusterna blivit, tyvärr. Dock är det ju inte nu laget skall vara i absolut toppform men att starta serien med ett gott självförtroende kan ju underlätta en hel del.
Detta med självförtroende skulle jag vilja spinna vidare på lite. Det verkar vara Villas stora akilleshäl. Ett exempel på detta tycker jag är Martin Johansson, Villas outstanding libero som spås en lysande karriär även som blivande landslagslibero.
Till denna säsongen så har Johan Malmkvist återvänt från sin sejour i Ale-Surte. Johan var innan dess libero i Villa men blev tyvärr en ganska medioker sådan. Faktiskt så tyckte jag han blev sämre och sämre för varje match. En riktig bolldrällare, väldigt tacksam för motståndarna att sätta press på.
Därför kändes det som en befrielse när Martin Johansson tog över liberorollen och direkt vidarebefordrade bollarna till lagkamraterna. Nu kunde inte motståndarna pressa fram misstag längre.
Döm om min förvåning nu när jag läste om debaclet i World Cup att Johan Malmkvist spelat libero och Martin högerback????????
Man menade också på att Martin skulle få svårt att ta tillbaka liberoplatsen??????????
Så agerar man i ett lag om man vill köra självförtroende och motivation i bott! Vart felet ligger vet jag inte men med tanke på hur man använde Johan Esplund förra säsongen så antar jag att det är hos tränarna det ligger. Nu är det bara en av tränarna kvar sen förra året och då ligger det ju nära till hands att tro att felet också ligger där.
Detta har faktiskt lagt lite smolk över premiärförväntningarna så suget är inte på topp. Jag hoppas och tror att man kommer till insikt i klubben och att de sportsliga resultaten trots allt blir positiva, annars vet man inte hur det här kan sluta?

En av de absolut bästa i Sverige på liberopositionen! Martin Johansson.


Lite sport, det var ett tag sedan!

Lidköpings ridklubb är snart klara att inviga sin nya fina anläggning. De gamla nedslitna stallarna är borta och ersatta med nya moderna. Även ridhusen har fått ett lyft och särskilt det stora som nu också är ännu större och även isolerat efter att ha förlängts nästan 20 meter.
Det känns lite konstigt att komma in i stallet när inte häst eller amoniaklukt slår emot en. Fräsht och fint men mycket hårt arbete från styrelse och anställda har det varit. Även Lidköpings kommun förtjänar att nämnas i sammanhanget som direkt ställde upp och stöttade klubben i denna satsning. I november är det officiell invigning av anläggningen.


KD värnar återigen utsatta människor på "sitt" sätt!


(C) i Götene anammar (V)år politik!

”Götene har rätt att ställa krav”, var rubriken på en insändare i medierna från Centerpartiet..

Vad det handlar om är att kommunen skall kunna ställa krav i sina upphandlingar så att inte våra lokala producenter slås ut.

 

Detta är en synnerligen angelägen fråga för hela jordbruksnäringen i Sverige och inte minst då i vårt lokala område Götene, varför vi i Vänsterpartiet lade en motion i Götene fullmäktige i frågan!

Då var det Färgelanda kommun som ”knäckt” upphandlingskoden och vi ville att kommunen skulle inskaffa sig kunskapen för att även Götenes lokala producenter skulle komma ifråga i kommunens upphandlingar.

Tydligen har nu även Rättviks kommun lyckats göra detsamma enl. Centerns insändare, då även de lyckats i Förvaltningsrätten och naturligtvis skall alla tänkbara mål studeras för att kunna användas lokalt.

 

När det gällde Vänsterpartiets motion så avslog majoriteten i Kommunstyrelsen denna, kanske för att det var ”fel” parti som lagt motionen? Enl. protokollet var det nämligen enbart Evalena Öman (V) som yrkade att motionen skulle tillstyrkas.

Dock så fick vi stöd av C i fullmäktige vilket var positivt och motionen antogs trots allt efter en smärre omformulering som dock var betydelselös i egentlig mening. Det var väl det där med ”fel” parti igen?

Vill nu Centern vara med och bidra till att våra lokala producenter åter kommer ”in på banan” när det gäller kommunens upphandlingar så välkomnar vi detta från Vänsterpartiet och hoppas att det kan leda fram till konkreta förslag som då också är positivt för det lokala näringslivet.

 


Dagens banker, legaliserade bedragare!

Man behöver inget säga, det är bara att se på SVT reportaget för att förstå att vi behöver ekonomisk demokrati!


Hur länge får "skämtet" Bildt sitta kvar?


Vill du köpa ett Äventyrsland billigt?

Ring Kent Selmosson (S) i Götene. Han har efter 80 förlorade skattemiljoner till slut gått med på att sälja eländet, om det nu går?
För ett år sen var det helt omöjligt enl samme man. Men nu inför stundande kriser och valutaoro så tror han tydligen att det skall gå bättre?
Sanningen torde vara att han inte ens själv längre inför stundande förmodade skattehöjning vågar propsa på fortsatta skattemiljoner till anläggningen. Alltid något. Ska bli kul att höra även Moderaterna propagera för höjd skatt, de sitter ju i samma majoritet sägs det ibland och ibland inte?
Jag undrar om Selmosson idag tycker det var värt priset att spräcka den lovande (som jag såg det) majoritet vi bildat för ett sunt styre av kommunen?


Alla tycks förstå, utom Björklund och Lööf!

Jan Björklund blev omvald som FP ledare och nu ska FP gå på offensiven! Lägre ingångslöner och skrotad LAS!
Det verkar som hela FP drabbats av masspsykos på sin kongress för intelligensen tycks de fullständigt ha tappat bort!
För att börja med kravet på lägre ingångslöner.
Den svenska modellen innebär att det är marknadens parter som själva kommer överens om lönebildningen. Politikerna har (iaf officiellt) hållit sig utanför. Varför vill nu Björklund och FP helt plötsligt ändra på detta? Fattar han trögt bara eller är han så klåfingrig (psykopat) att han inte kan se detta utan att han själv måste få bestämma?
Men det är bra tycker jag faktiskt. Låt FP och Björklund lägga sig i lönebildningen så kan han inget säga om och när ngn annan majoritet också vill göra det. Då kanske detta är starten faktiskt för att sänka alla oskäliga VD löner med tillhörande bonusavtal och pensionsförmåner. Då kan Björklund stå där med lång näsa sen!

Beträffande att skrota LAS så verkar det mest som att FP nu har gjort gemensam sak med Centern för att tillsammans bilda en starkare motpart till Moderaterna i regeringen. Det är väl närmast i kategorin träskallar mot snillen i en jämförelse där Lööf och Björklund INTE räknas som snillen.
Men driver C och FP detta i regeringen så vore det väldigt tacksamt. Lyckas de så förmår knappast Moderaterna kunna fortsätta lura folk med att de skulle vara ett arbetarparti. Och lyckas de inte så blir det ändå en prestigestrid inom alliansen och den förlorande parten kommer att kräva kompensation i ngn annan fråga om alliansen fortsatt skall hålla ihop.
Märkligt att inte träskallen Björklund fattar att Moderaterna håller så hårt på att stödja LAS för att kunna framstå som ett arbetarparti. LAS är ju idag fullständigt verkningslös då den ändå kring-gås med hjälp av visstidsanställningar och bemanningsföretag. Detta vet ju och förstår Moderaterna. Men inte Björklund, Lööf och ett antal Moderatröstande löntagare.

Kanske Björklund och FP känt sympati med Juholt i den storm han nu genomgått så att de vill kompensera honom genom att agera som fullständiga idioter själva? Men det är väl bara att tacka och ta emot för en annan! Valseger 2014 trots Juholt men tack vare Björklund och Lööf? Nej men tack vare Jonas Sjöstedt! Det får bli slutordet.


FP-kongressdeltagare på hemgång!


Kan vi gratulera Alliansen till fortsatt förtroende 2014 redan nu???????!

Fortsatt förtroende för Håkan Juholt i det Socialdemokratiska partiet. Bra eller dåligt? Den frågan lär besvaras av väljarna 2014, inte av sossarnas vu idag!
Det är många märkliga turer kring Juholt. Rent formellt så har han alltså gjort rätt enl. åklagare och försvarsadvokat. Men varför envisas då Juholt själv med att säga att han gjort fel och att han inte kände till den regeln? Det är så han uttryckte sig till SVT idag.
Klart är att han visat att han kan rida ut en enorm mediastorm iaf. Men klarar han att återvinna förtroendet hos väljarna? Jag är starkt tvivlande! Det är hur som helst inte sossarnas vu som idag avgör hur väljarna kommer att döma 2014! Vågar man hoppas på att det är Juholts "fördel" av att vara man och inte kvinna (könsneutralitet?) som kan få honom att trots allt skicka Alliansen till soptippen? Hade han varit kvinna hade han säkerligen tvingats avgå idag. Längre från Neandertalarna än så verkar vi inte ha kommit!

Vad är en toblerone mot att "sko" sig själv enl. regelboken?

Det är de som står i ösregnet som betalat det paraply Juholt förväntas hålla över dem, från sitt solsken!

Lite mer reklam för Stefan B Sigfrieds bok!

"Det är kanske ogint att ifrågasätta Reinfeldt när han kallar sitt parti för arbetareparti? Eller, att misstänka att när Reinfeldt vill ”värna välfärden” så vill han nog faktiskt göra det han så passionerat och klart beskrev i sin bok Det sovande folket? Alltså, att steg för steg nermontera välfärdsstaten. När ledande socialdemokratiska politiker inte ser större skillnad mellan blocken än att de kan tänka sig att samarbeta med högern om SD skulle bli vågmästare så kanske vi har två arbetarepartier? Men den hämningslösa marknaden har misslyckats. Privatisering där vinstdriften är i fokus har gett stora klipp åt smarta människor men sämre service och högre priser åt oss andra. Vill du få bränsle till att föra kampen för att bygga ett mer empatiskt och bättre Sverige så behöver du den här boken för den avslöjar vad högern egentligen vill göra, hur dom gör och varför dom vill det dom vill."

Länk till förlaget för beställning!

 

 


 


Medlemsmöte i kväll!

I kväll är det medlemsmöte i partilokalen på Götgatan i Lidköping kl. 19,00. Richard Sånnek kommer bl.a. att tala om Hamnstadsprojektet och dess framskridande. Väl mött!


Boktips! "Konsten att återta socialdemokratins hjärta"

Denna bok av Stefan B Sigfried borde väldigt många sossar läsa! Och visst vore det till hjälp för oss i Vänstern om S verkligen blev S igen.

Här finns en recension.

"Så har privatiseringar blivit mångfald, skattesänkningar för de rika blivit jobbskatteavdrag, generella försäkringar blivit bidrag, för små löneklyftor blivit sammanpressad lönestruktur, förtidspension blivit utanförskap, låglönejobb blivit arbetslinjen, hårdare konkurrens blivit mänsklig frihet, njugga socialbidrag blivit välfärdens kärna."

Här är högerns valaffish när skatten var 10%


Avslagen partiledardebatt!

Juholt angrep pliktskyldigt Reinfeldt med självklarheter och Reinfeldt höjde rösten när han ljög om förtidspensionärerna! Att det är färre förtidspensionärer bara för att regelsystemet är inhumanare betyder bara att kostnaderna har flyttats till andra konton. Utanförskapet (som Borg nu tycker är ett dåligt exempel) är lika stort idag som det var tidigare! Han ljög också vidare med att det var slut med sossarnas politik att gömma arbetslösheten. Ja det är det ju så tillvida att det nu är Moderaterna som styr, men de gömmer ju arbetslösheten de också, nu heter det bara något annat istället såsom instegsjobb och fas3 och allt annat skit de hittat på.
Varför kan ingen gå upp och med faktastatistik på detta täppa till käften på den självgode Reinfeldt?

Vidare tyckte jag att Ohly gjorde ett ganska blekt intryck, kanske av naturliga skäl när det var hans sista partiledardebatt i riksdagen.
Tyckte också att han gjorde ett riktigt dåligt utspel mot Åkesson. Alla vet vad Vänsterpartiet tycker om SD's politik vad det gäller flyktingfrågan så att enbart gå upp och påpeka det utan att komma med några konkreta förslag gynnar varken partiet eller politiken i stort. Presentera istället konkreta förslag för att bemöta deras argument.


Waidelich, folkpartist?

Ytterligare en katastrofsosse som blev ordentligt bortgjord i Ekots lördagsintervju. Ja det är nästan plågsamt att höra honom försöka men inte kunna klara av det ideologiska samtalet ang. Rutavdraget. Får väl hoppas att han åker samtidigt som Juholt!

Det räcker med "borgarsossar" nu!


Alliansens miljöpolitik en katastrof!

Eller rättare sagt alliansens obefintliga miljöpolitik! Att bara med ord påstå att vi ligger i framkant och att vi skulle vara ett av världens främsta länder när det gäller miljöteknik håller naturligtvis inte. Men det är så alliansen bedriver sin politik. Tomma ord rakt igenom!
SR kan man idag läsa om att Danmark och Israel blir först i världen med landsomfattande program för batteribytesstationer. Tänk vad Sverige kunde gjort om man hjälpt till med Saab, som hade ett långt utvecklat elbilskoncept. Men icke, i alliansens Sverige så skall allt ske på marknadens villkor och då är det enbart kortsiktiga vinstintressen som styr utvecklingen och ingenting annat. Vi har tagit stora kliv bakåt i utvecklingen samtidigt som andra kliver framåt.
Kanske kan detta vara den fråga som får folk att också inse detta, och att allt tal om att Europa bygger massor med vindkraft till skillnad från oss faktiskt är sant! Mauds tomma ord och skrävel om vindkraftsatsningarna härhemma är inte värda någonting i en jämförelse! Dags att vakna!

Kärringen är visserligen borta, men den obefintliga politiken består!


Juholt mytoman?

Frågan i rubriken känns synnerligen berättigad efter alla turer som presenterats idag. Nu är det inte enbart hyresbidragen utan även i politiska frågor som Juholt ifrågasätts. Morgan Johansson som blev häftigt kritiserad efter att ha gett sitt stöd till Reepalu ang. utvisning av invandrare som begått brott trots svenskt medborgarskap. Enl. nyheterna hade han sanktionerat sitt stöd hos Juholt innan men när Juholt tillfrågades så sa han att han vägrade gå med på att inrätta en andra klassens medborgarskap.
Är det så att Juholt är mytoman så tycker jag faktiskt lite synd om sossarna. Det är inte lätt att skydda sig mot sådana personer även om man undrar hur han i så fall kunnat nå så högt utan att någon tidigare reagerat. Situationen verkar nu ohållbar och jag skulle bli förvånad om inte Juholt avgår kort tid efter morgondagens partiledardebatt. Gör plats i ert parti för Lena Sommestad och återupprätta både hedern och förtroendet!


Reinfeldt (M) och Åkesson (SD) helt överens i debatten!

Två av partiledarna skolkade och var på så vis lite ledigare än de andra. Rätt eller fel låter jag vara osagt, det får framtiden utvisa.

 

De som ändå var där verkade trots allt en aning konfunderade över den ”nya” situationen.

Reinfeldt inledde med att de fått folk i arbete och betalat av på statsskulden vilket var ansvarsfullt i dessa osäkra tider.

 

Kommentar till detta bör väl vara att: han tycks inte ha förstått att det trots att det är något fler personer i arbete (antal sysselsatta) så är det ändå en större andel av befolkningen som nu inte har något arbete, (andel sysselsatta av befolkningen). (Befolkningsökningen har varit större än andelen som blivit sysselsatta!)

Det lilla de betalt på statsskulden är ju dessutom endast de pengar de fått in genom att sälja våra gemensamma företag. Och nu får de ju inte sälja fler för riksdagen.

 

Vidare så blev det ordväxling mellan Reinfeldt och MP ang. miljön. MP menade att regeringen struntade i inhemska satsningar och exporterade miljöproblemen.

Reinfeldt kontrade då med att man får mer för pengarna om man gör miljöinsatser i låglöneländer. Det man får för femtio kronor här hemma får man för endast fem kronor direkt i tredje världen och på så vis kan man hjälpa miljön mer, sa han.

Med detta sätt att resonera så är han ju helt överens med Jimmy Åkesson (SD). Det är ju precis samma argument som Åkesson använder gällande flyktingpolitiken.

Vem har kopierat vem skulle man kunna fråga sig?

När det gällde miljön så ansåg Reinfeldt att MP var nationalistiskt i sin syn. Det innebär ju då att Åkesson skulle kunna anklaga Reinfeldt för att vara nationalistisk i flyktingfrågan.

 

Kvällens absoluta höjdare var ändå Jan Björklund (FP). Han anklagade MP för att förvärra miljön när de vill stänga ner kärnkraften. Han visade en bild på oljekraftverket i Karlshamn som nu startats upp p.g.a. elbrist i sydsverige. Anledningen till att detta oljekraftverk nu startats är att sex av tio kärnkraftverk står stilla.

Detta problem vill då Björklund råda bot på genom att bygga ännu fler kärnkraftverk (som står stilla?).

Man skulle kunna säga att han vill lösa problemet genom att utöka det än mer! Major Björklund i ett nötskal!

 

Centerns ”nya” stjärnskott Annie Lööf, ville inte sänka ungdomslönerna. Hon hade bara konstaterat att de var för höga och detta borde man enl henne råda bot på. Frågan blir väl då hur??????????

Sveriges befolkning borde kunna vara 40 miljoner invånare sa hon också. Då får de nog börja bygga bostäder snart, ja infrastruktur överhuvudtaget. Alliansens obefintliga satsningar är ju inte ens att likna vid en fjärt i havet.

 

Sen var det ytterligare en partiledare där. Hmmm, vem var det nu igen? Jo det var ju Hägglund från KD. Han sa inte så mycket och det kanske är ett nytänk i sig från KD och Hägglund. Ett försök att lyfta opinionssiffrorna? F_n trot!

 

The Jerk's


Sunt förnuft eller bristande respekt för demokratin?

S och V uteblir från kvällens partiledardebatt p.g.a. att man placerats på samma sida (den ej samlade oppositionens) som SD i studion. Måste erkänna att jag tycker detta agerande är tveksamt. Minns "vet bästerbergs" uttåg ur studion när Bert och Ian blev invalda. Det gav ett löjets skimmer som visade en bristande respekt för folkets vilja. Samma sak med Lars Ohly när han vägrade att sitta i samma sminkrum som Åkesson. Och nu alltså detta!
Ingen kommer väl på tanken en gång att tro att V och SD skulle bedriva gemensam politik, oavsett om man blivit placerad på samma sida som Åkesson i en studio. Och chansen att få ut den egna politiken går också om intet. Är detta rätt prioritering?
Ändå känns det på något sätt bra att man uteblir tack vare att också S valt att göra så. Då tar man liksom udden och intresset ur partiledardebatten. Facit får väl så småningom visa om detta var ett riktigt eller felaktigt beslut på lite längre sikt.Nu gör man en höna av Juholts "fjäder".

Juholts debacle med hyresbidraget drivs nu upp till rent löjliga proportioner. Jag skrev ju lite om det igår och då även hur Göran Persson betett sig. Detta är ju inget unikt för Socialdemokraterna heller, det är tydligen så det går till i riksdagen.
Om jag inte helt missminner mig så var det för några år sedan som Moderaten Gunilla Karlsson som i samband med sin skilsmässa skrev sig hos sin mor i Östergötland. Grejen var bara den att hon bodde kvar i sin lägenhet i Stockholm men nu fick hon traktamente.
Det går säkert att ta fram mängder med liknande falska och bedrägliga beteenden från representanter oavsett parti.
Det är väl det där med vår tids "adel" igen kanske?
Att drevet nu går så kraftigt mot Juholt har nog mer att göra med alla övriga klavertramp han lyckats med under sin korta tid som partiledare. Medierna väntar bara på nästa groda. Annars skulle väl aldrig en sån som Carl Bildt kunnat sitta kvar efter alla hans rent av skumraskaffärer, inte minst inom olje och energiindustrin. Hur mycket låg han bakom att ryssarna fick lägga gasledningen i svensk ekonomisk zon och till på köpet också få patrullera på vårt vatten. Är ryssland så demokratiskt stabilt att Carl Bildt fått ett sånt genuint förtroende för den regimen?


Även Juholt en fifflare.

Håkan Juholt har ertappats med fiffel i riksdagen. Han har sökt och fått full ersättning för en lägenhet som han delat med sin sambo. Nu lovar han att betala tillbaka pengarna men vad hjälper det? Hade han någon gång reagerat själv om det hela inte uppdagats av riksdagens kontrollorgan? Med tanke på de något slarviga uttalanden han tidigare gjort så kanske det även i detta fall är så att han helt enkelt bara är slarvig? Förtroendet lär då inte stiga för honom iaf.
Jag får iaf en ngt fadd smak i munnen när politiker är så vårdslösa med allmänna medel. Minns Göran Persson som skrev sig hos sambon i Malmö och lyfte traktamente pga detta trots att han fortsatt bodde och verkade i Stockholm. Vår tids adel? I så fall är det väldigt hög tid att ändra på det!


Nästan prickfri V-budget!

Vänsterpartiets skuggbudget är mycket bra, men inte helt prickfri. Man sänker skatten för sjuka och arbetslösa men man glömmer alla år som dessa grupper fått realinkomstsänkningar. Här borde det funnits med en inkomstförstärkning.
Även gränsen för existenminimum borde räknas upp.
Sen är det det gamla vanliga med energiskatterna. Många, många köper inte detta ständiga höjande av dessa skatter som allt som oftast kommenteras på arbetsplatserna som att man enbart "mjölkar" ur så maximalt med skatt som överhuvudtaget är möjligt.
Det är alltså väljare som resonerar så och att då ensidigt fortsätta att höja utan att på något sätt skatteväxla så att folk förstår det är ingen framgångsväg.
Nu höjer man inkomstskatten för alla som tjänar över 28 000 :- och då kunde man sänkt inkomstskatten för alla under 28 000 motsvarande energiskattehöjningen med exempelvis 0,20 kr (bensinskatten) x 2000 mil/år. En direkt och begriplig koppling och sen är det upp till var och en om man vill minska sitt bilåkande och tjäna en liten skattepeng eller om man vill fortsätta som tidigare och då följdaktligen gå plus minus noll.
Dessutom är det orimligt med alla skattehöjningar som kan drabba alla de som redan drabbats hårt av allianspolitiken innan dessas status är återställd.
Nu ska det erkännas att jag enbart ger dessa synpunkter utifrån medias ytliga rapportering av vår skuggbudget men rent generellt så är det dessa tankar jag har kring de här frågorna.
Trots allt så är det som tidigare sagt en mycket bra skuggbudget som sätter fingret på de stora samhällsproblemen med alliansens bristande bostadspolitik o.s.v.
Läs mer på SVT o Expressen


MP "snor" Vänsterpartiets småföretagarpolitik!

MP satsar på småföretag, läser jag på SVT.se.Det handlar om Vänsterpartiets förslag att slopa sjuklönekostnaden för småföretag med upp till tio anställda och sänkta arbetsgivaravgifter.
Skadar inte att påminna om Vänsterpartiets småföretagarprogram.

1. Sänk arbetsgivaravgiften
Vi föreslår en sänkning av arbetsgivaravgiften med fem procent för företag med ett fåtal anställda. För enmansföretag föreslår vi en sänkning av egenavgiften med 7,5 procent och en sänkning av arbetsgivaravgiften till 10,21 procent om enmansfirman anställer en person. Det har nämligen visat sig att det största motståndet mot att göra anställningar finns hos just de företagare som inte tidigare har någon anställd.

 

2. Ta bort sjuklönekostnaden
Vi föreslår att företag med upp till tio anställda helt ska slippa betala 14 dagars sjuklön.

 

3. Ge exportstöd till småföretag
För småföretag är i dag exportmarknaden i stort sett en stängd marknad. Företagen saknar många gånger de verktyg som behövs för att skapa kontakter på den utländska marknaden, skapa samarbete med utländska företag eller bara ta sig till mässor i utlandet. Därför föreslår Vänsterpartiet 200 miljoner kronor till exportfrämjande åtgärder för perioden 2010–2012.

 

4. Stöd forskning
För att ge fler småföretag möjlighet att växa genom innovativa varor och tjänster inom miljö- och energiområdena vill vi öka forskningsanslagen till småföretag. Bland annat vill vi kraftigt öka anslaget till forskningsprogrammet Forska & Väx med 100 miljoner kronor 2010-2012 och till stiftelsen Bioteknikföretag med 30 miljoner kronor per år.

 

5. Stärk det sociala skyddsnätet för småföretagare
Personer som driver eget företag med F-skattsedel ska ha samma rätt till trygghet som anställda. Det finns i dag ingen möjlighet att till rimlig kostnad försäkra sig mot längre inkomstbortfall, vilket gör att ett litet företag kan bli mycket sårbart.Mycket bra S-analys av Röda Lidköping!

Har ju själv kritiserat S åtskilliga ggr och den virrfärd de verkar vara ute på i den politiska verkligheten. Irrfärden tog ju verkligen fart med GP och EG-medlemsskapet. Röda Lidköping skriver om den Socialdemokratiska skuggbudgeten och jag tycker de träffar mitt i prick med följande analys:

"”Inget som borgarna har infört tänker vi ta bort. Allt borgarna har infört tänker vi behålla. Vi gör det för att vi är förvirrade, politiskt fega och helt saknar kontakt med vår grundläggande ideologi vilken i detta läget hade varit oss en god hjälp. Men borgarna och ombudsmännen gillar inte något som ens lite vagt kan påminna om klasskampstänkande, så därför har vi anpassat oss helt till vår nya ideologi: Medelklassismen! Vinna val är allt, ideologi är inget.”

Tycker det är träffsäkert. Men hur skall de hitta rätt igen? Jag ser själv enbart en möjlig kandidat idag, tyvärr blev ju inte hon S-ledare.
Men det är en av väldigt få sossar som verkligen skriver så att man får iaf en strimma hopp om att S skall hitta tillbaka till rätt sida om mittlinjen. S påminner idag om den gamla barnvisan om kråkan, än slank han hit o än slank han dit o än slank han ner i diket!


Sundhetstecken i USA!

Rädda folket, inte bankerna! Så låter det från demonstranterna i USA. Definitivt ett uppvaknande, om än i elfte timmen.


Knugen är i blåsväder igen!

Lite oförtjänt ändå tycker jag eftersom han så många ggr tidigare visat dåligt omdöme, så borde ju regeringen och hovet se till att han iaf har rådgivare som borde ha omdöme att stoppa alla tokigheter han råkar in i. Denna gång gav han en scout-utmärkelse till Saudiarabiens diktator och kung där en kvinna nyligen dömdes till spö-straff för att ha kört bil. Bra jobbat kungen, igen!
Sommestad briljerar igen!

Lena Sommestad är verkligen en Socialdemokrat jag högt respekterar. Idag har hon återigen ett mycket bra blogginlägg gällande S förhållande till RUT avdraget i sin skuggbudget.

Citerat ur bloggen: "Det blir en debatt som i sin ytlighet  rundar det grundläggande problemet: att många hushåll i Sverige har svårt att få livet att gå ihop, med ansvar för både jobb och hem och familj. RUT är ett litet och marginellt försök att komma till rätta med problemet. Frågan som vi som socialdemokrater bör ställa är inte ”för eller emot RUT?” Frågan vi bör ställa är: hur ser problemet ut och hur kan det lösas? Låt oss ta sats i historien:
Det stora bekymret med RUT, som är ett av borgerlighetens genuint egna bidrag till svensk välfärdspolitik, är att den liksom vårdnadsbidrag och barnomsorgspeng bryter sönder denna hittills så framgångsrika svenska välfärdsmodell, genom att ersätta generell politik, riktad mot alla hushåll, med selektiva subventioner."

Det jag beundrar mest i denna artikel av Lena är just viljan att lokalisera grundproblemet och försöka komma tillrätta med det. Det händer inte så ofta längre i svensk politik. Istället försöker man med ideologiska förtecken förändra saker till sin egen ideologiska fördel oavsett om det behövs någon förändring eller inte. Man påstår att det finns problem och utan att ta hänsyn till remissinstansernas synpunkter så genomförs förändringarna ändå. Alltför många viktiga beslut tas med ytliga argument idag tycker jag. Härav minskar också förtroendet från folket för det politiska systemet.
Så politiker i Sveriges riksdag oavsett partifärg, ta gärna till er av Lenas frågeställning även i alla andra frågor så tror jag att vi får ett betydligt bättre "klimat" i hela landet. Synd att det inte är möjligt med ett delat partiledarskap mellan Lena Sommestad och Jonas Sjöstedt, det hade varit en oslagbar kombination tror jag.
Lena Sommestads hela blogginlägg här.

Hur ser problemet ut och hur kan det lösas?


Fotograf: Anders Löwdin


Ett besök på Röda torget i Lidköping!

Idag fick jag äran att agera chaufför vid en möhippa. Damen ifråga skulle hämtas 08,30 och innan dess fick jag stanna till med "röda faran" hos Jörgen Larsson (oberoende liberal) som bor vid Röda torget i Lidköping. Jörgen ställde upp med pricken över i:et, nämligen sin vackra musikkårsmössa som dagen till ära blev chaufförsmössa. Tackar Jörgen för detta.

Foto: Jörgen Larsson

Ett mycket starkt V-kort som skrämmer borgarna!

Naturligtvis är det Jonas Sjöstedt jag talar om och redan innan han ens blivit vald (om han nu blir det) så försöker borgarna inleda ngn form av smutskastningskamanj mot honom. Måste vara smickrande för Jonas trots allt och visar verkligen vilken rädsla borgarna har för denne utmärkte och kloke politiker. Han ger DN svar på tal naturligtvis och det svaret kan ni läsa här.

Jag läste någonstans att om Jonas Sjöstedt varit partiledare för S så hade de haft över 50%. Men Jonas är stabil i sin övertygelse och därmed är han Vänsterpartist. Bra det!


Hela S kanske inte dog med Olof Palme trots allt?

Det finns ju faktiskt ljusglimtar, eller iaf en riktig ljusglimt när det gäller S och det är utan tvekan Lena Sommestad. Faller Juholt bort från partiledarposten så hoppas jag verkligen att S väljer just Lena till ny partiordförande. Hon besvarar den (tidigare sossen?) f.d. partitoppssossen Jan Nygrens märkliga artikel ang. medelklassen och beskattning på ett alldeles utmärkt sätt. Varför gör inte Juholt det?
Läs Lenas artikel.
Tänk om det fanns fler sossar som Lena, då hade vi definitivt sluppit Reinfeldt!


Fotograf: Anders Löwdin

RSS 2.0