Nästan prickfri V-budget!

Vänsterpartiets skuggbudget är mycket bra, men inte helt prickfri. Man sänker skatten för sjuka och arbetslösa men man glömmer alla år som dessa grupper fått realinkomstsänkningar. Här borde det funnits med en inkomstförstärkning.
Även gränsen för existenminimum borde räknas upp.
Sen är det det gamla vanliga med energiskatterna. Många, många köper inte detta ständiga höjande av dessa skatter som allt som oftast kommenteras på arbetsplatserna som att man enbart "mjölkar" ur så maximalt med skatt som överhuvudtaget är möjligt.
Det är alltså väljare som resonerar så och att då ensidigt fortsätta att höja utan att på något sätt skatteväxla så att folk förstår det är ingen framgångsväg.
Nu höjer man inkomstskatten för alla som tjänar över 28 000 :- och då kunde man sänkt inkomstskatten för alla under 28 000 motsvarande energiskattehöjningen med exempelvis 0,20 kr (bensinskatten) x 2000 mil/år. En direkt och begriplig koppling och sen är det upp till var och en om man vill minska sitt bilåkande och tjäna en liten skattepeng eller om man vill fortsätta som tidigare och då följdaktligen gå plus minus noll.
Dessutom är det orimligt med alla skattehöjningar som kan drabba alla de som redan drabbats hårt av allianspolitiken innan dessas status är återställd.
Nu ska det erkännas att jag enbart ger dessa synpunkter utifrån medias ytliga rapportering av vår skuggbudget men rent generellt så är det dessa tankar jag har kring de här frågorna.
Trots allt så är det som tidigare sagt en mycket bra skuggbudget som sätter fingret på de stora samhällsproblemen med alliansens bristande bostadspolitik o.s.v.
Läs mer på SVT o Expressen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0