Partytrick.

Skådespelerskan Maria Lundkvist viasr dolda talanger hos Robin.


Alliansens framgångsrecept?

"Riktiga jobb" är ett uttryck som skanderats åtskilliga gånger från Alliansföreträdarna genom åren. Vad detta skulle vara har de aldrig haft något svar på. Men nu börjar det visa sig i samhällsutvecklingen hur Alliansens "riktiga jobb" ser ut.
Teknikföretagen upplyste för ett litet tag sedan om att 50 000 av alla de jobb som försvann i krisen aldrig skulle komma tillbaka. Det är alltså inte tillverkningsindustri eller teknikindustri som är Alliansens riktiga jobb får man väl förmoda då eftersom deras politik pekar i en helt annan riktning.
Kapitalmarknaden har de ju vurmat för precis som USA och England, en branch som verkligen satt dessa länder på pottkanten då de satsat allt på denna istället för tillverkningsindustrin. Tyskland har månat om sin tillverkningsindustri och är världens ledande exportnation.
Intressant då att läsa i Kommunal Arbetaren att: "Privata företag inom skola, vård och omsorg har högre vinster än näringslivets genomsnitt. Och de expanderar samtidigt som kommuner och landsting skär ner."
Så tydligen skall lägre skatteintäkter betala en växande privat marknad inom vård, skola och omsorg. Det är Alliansens framtidsrecept för Sverige. Då blir det valfrihet påstår de och "alla" får den omsorg de själva valt?????????
Visst ja, de säger ju aldrig något om kostnaden. Alla får den omsorg, skola och vård de ev. har råd att välja. Och detta kan man väl inte lasta Alliansen för, eller?


M åsidosätter demokratin!

Sofia Arkelsten (M) har åkt på bjudresor som bl.a. Shell betalt. Detta gjorde hon som miljöpolitisk talesman för Moderaterna, men tydligen förstår de inte själva hur fel detta är. Nej då litar de på individens omdöme påstår de. Att olika individer har olika omdöme och att vi därför har regler som skall tillämpas för att medborgarna aldrig ens skall behöva få någon anledning till misstanke om oegentligheter, det vill de tydligen inte ens fatta.
Det är lite av Moderaternas ständiga dilemma. De klarar inte att respektera de demokratiska självklara rättigheterna eftersom de tycker att de trampas på tårna när det inkräktar på deras äganderätt. Något som detta med partibidragsgivarna också visar. För Moderaterna vill inte redovisa för medborgarna om Shell så "köpt" hela partiet i syfte att föra bensinbolagspolitik. Nej då hänvisar de istället till var och ens rätt till valhemligheten. Är denna rätt verkligen viktigare än demokratin? Självklart inte för alla rättsmedvetna individer, men därtill hör tydligen inte Moderaterna. Så denna Sofia Arkelsten kan närmast betraktas som en storm i ett vattenglas jämfört med Moderaternas hållning som parti!Succé och skandal i Elitseriepremiären!

Elitseriepremiären mellan Villa-Lidköping och Bollnäs blev precis så bra som man på förhand hoppats. Vindlande snabbt spel, många mål och spänning. Därtill en imponerande bortaklack som manade på sitt lag från första till sista minuten, kort o gott en underbar stämning i Sparbanken-Lidköping Arena. Men säg den glädje som varar för evigt. På morgonen idag fick man läsa om att några dårar kastat sten på Bollnäs suporterbuss i Filsbäck 5 km utanför Lidköping. Definitivt inga Villafans för de var fortfarande kvar i arenan och hyllade sitt lag för segern. Dessutom så visar väl det faktum att Bollnäs har så otroligt trevliga supportrar att dessa stenkastande idioter (eller snorvalpar) inte på något sätt är förknippade med bandy. Hoppas att detta idiotiska tilltag aldrig upprepas igen!
Villa-Lidköping BK, Lidköpingsnytt.


Kärnkraft istället för vindkraft?

Ja trots Maud Olofssons skränande om att Alliansen satsat mer på vindkraft än någon annan tidigare gjort (vilket naturligtvis är en ren lögn) så visar verkligheten som vanligt raka motsatsen.
Nu skall Vestas lägga ner sitt gjuteri i Lidköping p.g.a. en vikande försäljning i norra Europa jämfört med resten av världen. 84 anställda riskerar härmed också jobbet.
Att Centern nu hör till kärnkraftsförespråkarna råder inga som helst tvivel om. Skall bli intressant att se vad som händer när de vill börja uranbrytningen i västgötabergen?
Lidköpingsnytt.


Moderaternas nationalsång?


Tattoo flyttar?

Det stora evanemanget West Sweden Tattoo in Kinnekulle 2012, ser ut att försvinna över till grannkommunen Lidköping. Det var annars tänkt att hållas på det numera "ökända" Äventyrslandet (Medeltidens Värld) i Götene. Att Lidköping inte var med från början berodde på att evanemanget går av stapeln en lördag och då är det som bekant torghandel där. Tydligen har detta problem lösts genom att torghandeln flyttar denna dag till gatorna runt omkring.
Tråkigt för Götene om man går misste om ett sånt evanemang men man kan ändå inte säga annat än att torget i Lidköping är en perfekt plats för detta skådespel.
Läs mer på Lidköpingsnytt.Fler Allianslögner!

Alliansen påstår sig värna den svenska modellen, men i EU motarbetar man de fackliga rättigheterna och vill t.o.m. genomföra förslag som innebär social dumpning. Detta skriver Dagens Arbete om i en artikel.

Det var förre EU kommisionären Mario Monti som i våras lade fram förslag som skulle garantera de fackliga rättigheterna på den inre marknaden med anledning av EG domstolens uppmärksammade beslut i de s.k. Laval och Vikingmålen.
Monti ville ha en ny artikel i EU:s lagstiftning som ser till att rätten att teckna kollektivavtal och rätten att ta till stridsåtgärder, inte inskränks.
"– Politikerna måste hitta en balans mellan de ekonomiska friheterna och löntagarnas rättigheter, har Monti förklarat."
Detta har kraftigt motarbetats i EU av Sverige, Storbritannien och intresseorganisationen Buisness Europe.
Samtidigt lade den svenska EU kommisionären Cecilia Malmström (FP) fram ett direktiv i somras som innebär social dumpning. Direktivet öppnar för säsongsarbete i EU för utländska gästarbetare. Malmström (FP) föreslog att en skillnad skulle göras mellan villkoren för säsongsarbetare och annan arbetskraft.

Så arbetar lögnarna i Alliansen medvetet mot löntagarnas intressen samtidigt som man då påstår sig värna den svenska modellen här på hemmaplan. Men vi har ju fått några hundralappar i skattesänkning. Frågan är vad slutnotan blir för våra barn och barnbarn i framtiden?
Skandalöst dåligt att inte dessa orättvisor manglas i riksdagen av våra förtroendevalda. Det borde råda närmast krigsstämning i debatterna ang. allt skit och alla lögner Alliansen far fram med.
Jag förstår varför Linda Bengtzing valde Moderaterna i valrörelsen. Hon sjöng ju "jag ljuger så bra" i melodifestivalen.


Ålgen från Äventyrslandet är död!

Lika dåligt som Äventyrslandet Kinnekulle skötts av Alliansen, lika dåligt har det gått för älgen som sent omsider visades upp i detsamma. Nu är den död, ironiskt nog under älgjaktens fulla pådrag, dock ej på grund av densamma. Nu var det brunsten som som tog död på kvigan som inte orkade med den "besatta" älgtjuren i det nya hägnet.


Riksdagsledamöter eller fullständiga idioter?

Frågan är sannerligen berättigad efter den senaste lögnaktiga insändaren från Alliansens Skaraborgska riksdagsledamöter. Har de ingen som helst skam i kroppen?
"De som drabbas värst om man slarvar med ekonomin är alltid de mest utsatta – de som bäst behöver en väl fungerande barnomsorg, skola eller sjukvård och de som är beroende av att trygghetssystemen fungerar vid sjukdom eller arbetslöshet. Vi kommer därför aldrig att kompromissa med ansvaret för de offentliga finanserna."
Denna rappakalja har de mage att skriva under på samtidigt som Radio Skaraborg i veckan publicerade att de 268 personer i Skaraborg som utförsäkrats hittills så har AF och FK ingen som helst aning om hur de idag klarar sin försörjning. Det är verkligheten i Allianssverige. Det är så man kan spy och man kan med rätta fråga sig om dessa Alliansföreträdare verkligen har "alla hästar hemma i stallet"? Och hur länge skall de få hålla på med sina lögner utan att bli anmälda? Kan det vara lagligt att så uppenbart ljuga hela svenska folket rakt i ansiktet?
Alliansen säger ju sig ha tagit det bästa ansvaret för ekonomin i hela Europa, ändå har de ingen som helst aning om hur de utförsäkrade får sin försörjning! Och varför utförsäkras de til detta när Alliansen nu tagit detta enorma ansvar för ekonomin? Det borde ju rimligtvis inte kunna inträffa då om man får tro deras egna ord.
De är inget annat än en stor skam för allt vad det politiska Sverige heter och säkerligen kommer både politikerföraktet och SD att öka hand i hand med denna Allianspolitik.
Tydligen vågar de inte längre publicera sina insändare hos Lidköpingsnytt heller, där deras lögner blir besvarade. NLT tål tydligen inte den konkurrens de annars förespråkar, i frihetens namn! Så ruttet är det i Allianssverige tydligen. Men folk köper det för några hundralappar i plånboken samtidigt som storfinansen skor sig som aldrig förr. Brödet åt herrarna och smulorna till folket.En annorlunda vecka.

Det mest annorlunda var väl måndagen då det var både begravning och födelsedag. Inget som hör till vanligheterna precis och förhoppningsvis händer det inte igen. Denna start på veckan plus sena möten, bl.a. med den nya majoriteten i Götene gör att man är igång på max. Tur att det är sju dgrs ledighet nu så man får ladda om batterierna lite.
Den nya majoriteten i Götene känns för övrigt väldigt bra. Den största smolken i glädjebägaren är väl Äventyrslandet Kinnekulle (fd Medeltidens värld) som suger alldeles för mycket pengar. Pengar som Alliansen vill spara in på äldrevård och skola i budgeten. Totalt vansinne! Detta vansinne har tydligen retat upp någon (eller några) kommuninnevånare så till den milda grad att de gjort en hemsida med adress www.bobergsten.se. Bo Bergsten (KD) är ju kommunalråd (avgående) i Götene. KD fick betala ett ganska högt pris för sitt skandalösa hanterande av denna ickekommunala angelägenhet. Men att registrera ett personnamn på en .se adress med enda avsikt att smutskasta samma namn tycker jag är tveksamt. Ja jag förstår faktiskt inte hur det kan vara tillåtet överhuvudtaget.


Inte lätt för kommunerna i Allianssverige!

I Alliansens Sverige är det kommunerna som får stå för besparingarna åt staten. Detta har varit tydligt alltsedan de tillträdde makten. En av de första åtgärderna de vidtog var att strypa den indexerade uppräkningen av statsbidragen till kommunerna. Detta har följts upp med allehanda åtgärder bl.a. i trygghetssystemen som gjort att bl.a. socialbidragstagarna ökar. Bl.a. så berättade Radio Skaraborg igår att 268 personer är försvunna ur systemet och att varken FK eller AF vet hur de försörjer sig idag. Det finns inte ens någon uppföljning. Det är Alliansens sätt att ta hand om sina medborgare. Hur fan kan man tala sig varm för eller t.o.m. stödja dem som för en sådan cynisk politik?
De tillfälliga extrapengar Alliansen nu pytsar ut till kommunerna är långt ifrån vad alla experter är ense om att behovet är. Ej heller bidrar det till någon långsiktighet i kommunernas planering, enbart oro för hur framtiden kan tänkas se ut. Troligen försöker Alliansen på detta sätt tvinga fram privatiseringar i kommunerna, något som på sikt inte kommer att bli vare sig billigare eller bättre. Snarare kommer det att leda till kraftiga kvalitetsförsämringar och höga egenavgifter för de som behöver välfärdsservice men då hänvisar de bara till att de har fått valfrihet. Visst, men enbart om man har råd. Du får ju absolut inte vara sjuk sedan tidigare eller arbetslös för då hamnar du i samhällets absoluta bottenskikt. Där tycker Alliansen då att de skall stanna kvar tydligen. Jag undrar när detta lurendrejeri verkligen skall gå upp för folk?


Englands Moderater tar till storsläggan!

Helt otroliga besparingar, men inte bara det. Skattehöjningar på 300 miljarder väntar också engelsmännen av Englands Moderater. Mängder av jobb inom det offentliga försvinner där, precis som det gjort här,men med den skillnaden att i England så erkänner de detta. Inte som här i Sverige alltså, där Alliansen förnekar att det försvunnit jobb i det offentliga.
Allt är sig likt alltså. Moderat politik som leder till stagnation, var det sen i världen än må vara. Jo ett undantag finns det ju, nämligen Grekland där högern var så "expansiva" att man skulle kunna tro att de regerat drogpåverkade.

Här hemma är det mest Afghanistan och Anna Lind som står på agendan. Media vinklar naturligtvis sakerna på sitt eget vis för att hålla igång kommercen så mycket som möjligt.
Tomhylsan Tolgfors anser ju inte ens att vi är i krig trots att det som han sa är två parter som står mot varandra och vi stödjer den ena av dem. Undra vad svaret blir på samma fråga om man frågar motparten? Han gör verkligen mer och mer skäl för sitt smeknamn denne Tolgfors. Hade han också lagt till att den sida "vi" stödjer också får stöd av det land som bedriver krig i landet så blir ju Tolgfors uttalande än märkligare.
Annars kan ju diskussionen om soldaternas vara eller icke vara tyckas ganska enkel. Om vi inte stått på samma sida som en krigande nation utan väntat tills deras krig var över så tycker jag det vore självklart med en svensk fredsbevarande FN trupp i landet. Men detta kommer aldrig fram i debatten, man undviker denna kärnfråga hela tiden. Medvetet?

Anna Linds tragiska öde är också nägot jag tycker vinklas på ett felaktigt sätt i media. Man fokuserar på om hon fick rätt vård eller inte, istället för att lägga focus på organisationen. Jag betvivlar inte ett ögonblick att de läkare som fanns tillgängliga verkligen gjorde sitt absolut yttersta utifrån de kunskaper och erfarenheter de hade. Det finns absolut ingen anledning att ens försöka leta någon syndabock bland dessa.

Det man däremot bör ifrågasätta är varför inte organisationen är så uppbyggd att rätt kompetens finns tillgänglig när liknande trauma inträffar? Där bör man lägga focus, men antagligen säljer inte detta lika många lösnummer eller ökar tittarsiffrorna för att det skall vara intressant. Det blir lätt så när vinstintresset styr, då kommer objektiviteten i andra hand. Tråkigt att denna redan tragiska händelse skall behöva schavottera på detta tragiska sätt en gång till.

Politikerbloggen


Bevara Everts hus!

Tidaholms kommun planerar att riva (i bästa fall sälja) Everts stuga som är upphovet till Eddie Meduzas svensktoppsklassiker. Riktigt dåligt tycker jag om man inte klarar att se vilket populärt utflyktsmål detta skulle kunna vara. Skärpning Tidaholm!

 


"Tomhylsan" har talat!

Tolgfors till TV4: -Det är väldigt viktigt med ett brett stöd i riksdagen till de soldater som själva valt att riskera sina liv ................ o.s.v.
Ja du Tolgfors, det gäller väl knappast längre? Nu är ju alla försvarsanställda tvingade till utlandstjänstgöring, resten fick ju sparken! Och detta uttalande görs alltså av Sveriges försvarsminister och tillika värnpliktsvägrare!

Hör här Tolgfors i slutet av denna nyhetssändning.


MUF i Lisch.

Enl. Lidköpingsnytt har MUF startat upp en lokal organisation i Lidköping. Då kan man tänka sig att det blir ett antal riktigt blöta fester framöver. De är ju kända för att locka till sig ungdomar genom att vara mer än generösa med spriten. Ja t.o.m. minderåriga har de fyllt upp ute i landet för att locka som medlemmar. Får väl hoppas att de inte urartar på samma sätt här nu då men sådana kulturer brukar vara svårt att få ur väggarna.
Rent politiskt är det ju annars bra att ungdomarna engagerar sig och i.o.m. att ungVänstern sedan tidigare är igång så kan det ju gagna den politiska debatten också på lång sikt. Som ringar på vattnet ni vet.


Ytterligare en svensk soldat dödad i Afghanistan.

Aftonbladet
SVT

Våld föder våld!


Namnbyte?

Det har varit mycket KD det sista. Dels har de fått igenom att kristendomen skall få mer tid i skolan än övriga religioner. Dels har EU röstat igenom att vårdinrättningar skall ha rätt att vägra utföra aborter och nu vill KD också byta namn.
Beträffande religion i skolan så tycker jag att de kan införa ett nytt ämne kallat "historiska fabler". Där skulle religionerna platsa bra ihop med tomtar, troll , vettar, asagudar och allehanda andra väsen som genom historien fördunklat sinnena på människan.
Ang. EU direktivet om aborter så ligger detta säkert alla KD anhängare varmt om hjärtat. Partiet uppstod ju ur abortmotståndet. Att EU kraven nu strider mot svensk lag är säkert inget som bekymrar dem. Applåderna är säkert våldsamma inom partikansliets väggar. Varför skulle KD vilja att kvinnor själva får bestämma över sina kroppar och liv?
Namnbytet borde ju härmed också vara enkelt för dem. Varför inte "Kådisarna" rätt och slätt? Då innefattar det ju abortproblemet samtidigt som det visar vilka hala ålar de är, mycket svåra att få grepp om men lätta att sticka hål på.


Ut i kylan!

Fredag kväll efter jobbet kom jag ut till en bil med snö på bakrutan. Vintern är här. Men det är många med mig som gått ut i kylan just nu. Thomas Bodström t.ex. Han tog "bonnpermis" till det solidariska USA och åkte rakt ut i kylan. Kan inte påstå att jag kommer att sakna honom i riksdagsdebatterna precis. Tycker att han lagt sig till med en förbannat arogant översittarmentalitet som definitivt inte gör det enklare för väljarna att förstå budskapet. Sen låg han ju bakom det s.k. Bodströmsamhället som jag definitivt inte är någon anhängare av. Ha det så bra Bodström och stanna gärna några extra år "over there".
Ett helt gäng som också åkt rakt ut i kylan är 418 försvarsanställda som inte skrivit på nytt anställningskontrakt som skulle tvinga dem att göra utlandstjänstgöring. Kan detta vara lagligt överhuvudtaget? Vad stod det egentligen i deras ursprungliga anställningsavtal och vem har ensidigt rätten att bestämma att dessa helt plötsligt inte skall gälla längre? Skall bli intressant att se hur det civila näringslivet kommer att spinna vidare på de signaler som Alliansstatsmakten nu sänder ut? Rent ut sagt för djävligt att behandla folk på detta sätt!


Alliansregeringen dyrast i Europa!

På Perssons tid klagade borgarna för att regeringskansliet blev allt dyrare. Nu visar det sig att Reinfeldts regering ökat utgifterna med 1,5 miljarder ytterligare de senaste fyra åren och lilla Sverige har nu Europas dyraste regeringskansli.
Så här sa nuvarande IT-minister Anna-Karin Hatt (C) till Rapport 2007: "Vi behöver effektivisera den offentliga förvaltningen i allmänhet och då måste det också återspegla sig i de rekryteringar vi själva gör."
Ja de är bra på att prata i Alliansen men betydligt sämre att sedan själva ens kunna leva upp till det de sagt. Ansvar för skattebetalarnas pengar? 1,5 miljarder dyrare på 4 år var det alltså! Hmmm.....
Läs mer på SVT.


PR-"minister" ifrågasatt av KU!

"Moderaternas Per Schlingmann fick ett nytt toppjobb hos statsminister Fredrik Reinfeldt, som statssekreterare för kommunikation eller i mer vanligt tal PR-chef." Propagandaminister enl. mig!

"Schlingmanns uppgift handlar inte om pr utan om att förklara verkligheten", säger Reinfeldt. Vilken verklighet kan det vara som är så svår att förklara?

Har Reinfeldts politik havererat så till den milda grad att ingen i denna "kompetenta" samling ens klarar att förklara den? Med tanke på utförsäkringarna så är det nog mer så att det inte är någon i regeringen som vill förklara den. Då är det ju bra att betala någon för att agera "slaskhink" och själv kunna påstå att vederbörande måste missuppfattat beslutet.
Läs mer hos SVT.


Sjukförsäkringen ligger fast!

Reformen ligger fast, enligt socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M). Ja valet är ju över så vem blir förvånad?

Läs mer i Aftonbladet.


Massarbetslöshet även 2014!

I valrörelsen 2006 rådde det enligt borgarna massarbetslöshet. Något som under den förra mandatperioden sedan ökades på av borgarna till något än värre än massarbetslöshet, men då började de istället tala om antalet sysselsatta. Inte andelen sysselsatta av befolkningen. Därför var det lite intressant att höra när SD igår påpekade för Anders Borg o co att 100 000 nya jobb är ett ganska klent resultat när befolkningsökningen under samma period varit 290 000 personer. Ingen vad jag hörde besvarade detta argument i riksdagen. Varför?
Anders Borg förutspådde nu en bättre tillväxttakt än vad man tidigare trott och landade med att arbetslösheten 2014 återigen kommer att hamna på 6%.
Så efter 8 år av Alliansstyre där de 2006 hävdade att sossarna hade drivit in Sverige i massarbetslöshet och att detta var något som Alliansen med arbetarpartiet Moderaterna hade lösningen för att råda bot på så är alltså arbetslösheten tillbaka på ruta ett igen. Alltså massarbetslöshet, för att använda Anders Borgs och Fredrik Reinfeldts egna begrepp. Var det detta de lovade?


Dubbelbottnad Borg! Och enkelriktad.

Anders Borgs budget är ingen överraskning för mig. En och samma politik vare sig det är hög eller lågkonjunktur. Sänkt skatt!
Två ggr har de nu lyckats lura svenska folket att ge dem förtroendet att regera Sverige, någon ytterligare gång lär det inte bli. Nu kan de inte längre skylla på gamla sosseregeringars fel och brister nu är det deras egen tidigare politik som ligger till grund för utfallet. Undantaget var väl Annie Johansson (C) som hänvisade till en 50%-ig ökning av vindkraften under förra året som ett bevis på att Centern skulle vara det gröna partiet i riksdagen. Vad hon inte talade om var att denna ökning berodde på tidigare ickeborgerliga regeringars beslut.
Smått roande var det att höra Anders Borg hävda sin egen förträfflighet gällande ansvaret för statsfinanserna. Han visade på hur illa det kan gå genom att peka på Grekland, Spanien och Irland. Detta Irland som för några år sedan hyllades som EU's "Golden valley" när man genom kraftigt sänkt företagsbeskattning kortsiktigt lockade företag att etablera sig på ön. Idag ser vi att inte heller detta hjälpt, men inte hörde jag Borg ens antyda att sänkt skatt inte var någon lösning ändå. Nej han visade på hur väl Sverige stod sig i konkurrensen tack vare Alliansen.
I nästa andetag så menade han att några ytterligare reformer inte gick att genomföra nu p.g.a. att vi först måste komma tillbaka till överskott i ekonomin. Något vi kunde haft trots krisen om inte Alliansen genomfört sina skattesänkningar. Så man får väl förmoda att han trots allt anser att de varit oansvariga nu då som fört Sverige från överskott till underskott.
Beträffande arbetslösheten så har han ingen politik fortsättningsvis heller. I god moderat anda så överlämnar de detta helt och hållet på marknaden att sköta. Inga pengar för att stötta de arbetslösa har han heller, enbart pensionärerna får lite extra i form av skattesänkning. Sjukförsäkringen kunde han nu tänka sig att diskutera med oppositionen genom att utreda frågan. Att de slår sönder hela tillvaron för de som under tiden drabbas bryr han sig inte om överhuvudtaget. Det blir ju alltid några fel när man genomför stora reformer, som de säger. Cynism säger jag.
Och kommunerna får mer än halverat statsbidrag nästa år. Från 17 miljarder ner till 8. Från början var det menngen att de endast skulle få 5 miljarder men tydligen råkade "godheten" ha ramlat över Alliansen så de lade till ytterligare 3 miljarder. Säkerligen kommer detta att leda til ett antal kommunalskattehöjningar runt om i landet. Något som inte bekymrar Alliansens företrädare eftersom det värst drabbar de med lägst inkomster. Helt i linje med Alliansens tidigare enorma förmögenhetsomflyttning från massan till "toppen". Sänkta inkomster för staten genom skattesänkningar leder till ökade kostnader för kommunerna vilket drabbar kommuninnevånarna. Samma omvända Robin Hood politik över hela linjen. Men folket köpte detta tack vare några hundralappar i jobbskatteavdrag. Arbetslinjen? Tillåt mig skratta!Fullmäktige i Götene!

Två stora frågor stod på agendan, nämligen Äventyrslandet Kinnekulle (Medeltidens värld) och LOV.
LOV frågan hade dragits tillbaka av Alliansen. Allt annat hade varit ohederligt som jag ser det så det var ju bara frid och fröjd det som nu skedde.
Till Medeltidens värld däremot skulle det utses en ny styrelse. Den gamla har ju kastat in handduken undan för undan. Nu ville Alliansen försöka komma undan ansvaret i denna soppa genom att föreslå en ny styrelse i enlighet med den nya majoriteten som träffat en överenskommelse efter valet. Men kommunala bolag behåller sin styrelsemajoritet året ut och eftersom bolaget nu skall avvecklas fram till dess så får de vackert ta skeden i mun och rätta sig därefter. Men detta kom de fram till först efter att oppositionen lagt sitt förslag där Alliansen ändå inte kunnat komma undan. Fegt av dem att likt skeppsråttor försöka lämna sitt sjunkande skepp trots att de själva sjösatt det!
Men pengaflödet kunde vi inte stoppa och nu rinner ytterligare 8 miljoner mellan fingrarna på dem. Vänsterpartiet ville stoppa detta och istället köpa inventarier av bolaget som kunnat användas i den kommunala befintliga verksamheten. Då hade man också skyddat de företag i kommunen som har leverantörsfordringar och hållit dem skadeslösa.


Schlingman (M) en svensk Goebbels.

Jag skrev ju ett inlägg om Schlingman som propagandaminister för ett tag sedan (länk). Det var knappt bläcket hunnit torka innan nyheten nu kom att Reinfeldt inrättar en tjänst som statssekreterare åt honom.
Statssekreterare med inriktning på kommunikation kallas det visst istället för propagandaminister. Skillnaden är nog obefintlig.

Goebbels            Schlingman


Stockholmspolitiken cementeras av Reinfeldt!

Att Moderaternas valframgångar inte är en slump torde knappast råda några tvivel om. Man har troligen systematiskt och matematiskt kommit fram till hur man bäst gynnar en majoritet av väljarna på de övrigas bekostnad, det s.k. 2/3 dels samhället. Att detta också ofelbart leder till en favorisering av storstadens invånare på landsbygdsinvånarnas bekostnad bryr man sig inte om. Då skickar man fram Centern som får skrika sig hesa om hur mycket de värnar om detta. Detta syns också klart på vilka som fått de stora summorna i skattelättnad när t.ex. fastighetsskatten döptes om till fastighetsavgift. Jag glömmer aldrig när TV intervjuade en kvinna utanför sitt hus i ett av Stockholms finare områden och hon hade fått 35 000 kr över på denna förändring. "Man kan väl alltid göra något roligt för de pengarna" var hennes spontana kommentar. Behovet av att få dessa pengar fanns överhuvudtaget inte. Samtidigt fick mängder av svenskar utanför Stockholm istället betala mer än de tidigare gjort. Men de kanske hade behov av att få betala mer enligt Moderaterna.
Aftonbladet har idag en artikel som också visar på detta faktum.
Att Reinfeldt nu också till varje pris vill fortsätta denna utveckling visar ju utnämningen av Anna Kinberg-Batra till gruppledare. "Stockholmare är smartare än lantisar" var hennes sätt att uttrycka hur hon ser på svenska folket.
Bäva månde vi alla som bor utanför 08-området.


Ny regering, tja vad skall man säga?

Två namn reagerar jag omedelbart på. Det är Erik Ullenhag och Ulf Kristersson. Erik Ullenhag blev ju ganska omtalad i den sk dataintrångsskandalen och följande kunde man läsa i DN ang. detta:

"Erik Ullenhag, då socialpolitisk fp-talesman, tog på förvåren 2006 emot information från Liberala ungdomsförbundets dåvarande pressekreterare Per Jodenius om socialdemokraternas planerade äldrekampanj. Information som Jodenius fått genom intrång på socialdemokraternas intranät Sapnet.

- Jag vet att Erik Ullenhag frågade mig hur uppgifterna kommit till mig, berättade Jodenius i Stockholms tingsrätt på tisdagen.

- Jag svarade något flytande. Och då sade han att "Okej, jag kanske inte vill veta?". Men han använde informationen jag givit honom. Och han återkom i april och ville ha mer uppgifter om socialdemokraternas valstrategi.

- Jag hade ingen aning om att dataintrång hade skett förrän den nyheten kom i valrörelsen. Där­emot har jag och även andra anledning att vara självkritiska till att vi inte närmare funderade på var informationen kom ifrån, säger Erik Ullenhag till DN."

Har han hört den om tomten också tro?

Men intrång kanske är meriterande även när det gäller integration? Reinfeldt anser tydligen detta iaf.

Det andra namnet, Ulf Kristersson blev ju världsberömd i sitt engagemang för de socialt utsatta i Stockholm då han tillskansade sig själv en lägenhet i attraktivt läge på deras bekostnad. Tydligen meriterande det också eftersom han nu får ersätta Husmark-Persson i regeringen. Tala om att välja mellan pest och kolera!

Annars känns det ju väldigt bra att äntligen få slippa Mats Odell (KD)! Ett litet ljus i mörkret trots allt!

 


Den historiska Götenebilden!

Götenes nya majoritet är ett faktum! Här representerade av Anders Månsson (GF), Peter Legendi (S) och Lena Morin (V) efter undertecknandet av överenskommelsen i går kväll.


En historisk Götenebild!

Fortsättning följer under morgondagen.


Och när skall folk inse?

Nedanstående skrivning har jag hämtat från Dagens Arbetes debattsida och är insänd av sign. Lars Metallare i Stockholm. Den beskriver på ett klockrent sätt hur världsförhållandena ser ut i det större perspektivet. När skall folk också inse detta? "Nya" Moderaterna har insett det genom att manipulera folk att tro att de är någonting annat än vad de egentligen är och har därmed också lyckats hjälpa storfinansen att suga ut folket.

"Det största hotet mot framtiden är den hjärntvätt som imperialismen dagligen genomför av sina medborgare. Vägledda av den kristna religionen kallar man sina krig i Afghanistan, i Irak och i morgon i Iran för "fredsmissioner".

Signaturen Ingo och andra är så förblindade av sin avundsjuka, implementerad av de senaste decenniernas regeringar i Stockholm, Washington, London osv, att de inte ens räknar dessa krigs hundratusentals offer som döda människor.

Dessa hundratusentals arbetande människor, deras barn och familjer är de offer som krävs för att den fortsatta diktaturen av några tusentals finansfamiljers världsherravälde skall bestå. Då en allt mindre del av deras profiter tillfaller arbetande människor växer avundsjukan, kultur- och religionskonflikterna fram. Dessa utnyttjas av dagens politiker världen runt, med några få undantag, för att med olika metoder och taktik splittra de arbetande från varandra.

En arbetarpolitik värd namnet måste därför ställa sig över dessa konflikter och ena arbetare över gränser och kulturer genom en kamp mot storfinansens välde och deras krig för en värld i fred och välstånd."


Aerogel, klimatlösningen?

Kanske inte hela lösningen men definitivt en produkt som kan bidra med en enorm energieffektivisering. Att det dessutom är en svensk produkt gör ju inte saken sämre precis. Kan detta vara en "knall" helt jämförbar med dynamiten på världsmarknaden? Hoppas det!
Aerogel.


Varför slutar Schlingman?

Kanske kan det vara så att han får en post i Reinfeldts nya regering. Men som vad? Det enda jag kan se som rimligt är väl i så fall att Reinfeldt nu är i behov av en propagandaminister. Hela Moderaternas politik bygger ju enbart på ett propagandaspektakel utan substansiellt innehåll. Jag undrar vad deras hemliga agenda säger, egentligen?


RSS 2.0