Ett riktigt Gott Nytt År tillönskas er alla!


Hur "nya" är Moderaterna?

 

1921 så stod det att läsa på Moderaternas (Högerpartiets) val-affisher: Väljare! Kom ihåg att skatteskruven är vänstergängad! Lätta skattebördans tryck! Vrid skruven åt höger!

1921

 

Notabelt är väl att skattetrycket 1924 var 10,9%

 

1930 kunde man läsa: Sänkta skatter -nya arbetstillfällen -allmänt välstånd.

1930

 

Man påstod sig alltså då vara för allmänt välstånd, men i riksdagen har man konsekvent genom hela 1900 talet röstat emot alla reformer som på något sätt lett till ett ökat välstånd för folket, rösträtt, allmän folkskola, pensioner, 8-timmars arbetsdag, semester mm mm mm.

Notabelt är att skattetrycket fram till 1930 redan sjunkt något, nämligen till 10,1%

 

1935 kunde man sedan läsa på högerns affisher: Lägre skatter, välj med de borgerliga.

Och 1946 kunde man läsa: Som man röstar får man skatta, följ högern.

Skattetrycket ökade mellan 1930-1940 med 5% enheter.

 

1952 kunde man läsa det föga revolutionerande: Visst går det att sänka din skatt, Högern.

Skattetrycket hade fram till 1950 stigit till 21%. Men vad hade hänt mer? Jo den allmänna välfärden steg i Sverige och välfärd är ju naturligtvis inte gratis.

 

1960 var man ovanligt fyndiga i Högerpartiet, då drog man till med: Sträng sparsamhet inte Strängs skatter.

Skattetrycket hade då stigit till 28,3% och den allmänna välfärden hade också stigit raskt i samma takt.

1985

 

1991 så tyckte Moderaterna att vi skulle byta regering, sänk skatten.

Och 90-talskrisen vet vi ju alla vad den innebar. Men visa av lärdom kunde man 1994 läsa på moderaternas val-affisher: Ja! Vi sänker skatter.

 

Efter detta vet väl de flesta av oss hur det gått. Vad man kan notera är att skattetrycket mellan 1990 och 2000 sjönk från 55,7% till 52,6%. Men moderaterna vill fortsatt sänka skatten.

 

Det är ju ganska enkelt att se sambandet mellan välfärdsstaten och skattetrycket, inte minst efter 90-talskrisen då vi väl lite till mans märkte att det gått grus i maskineriet. Och då var det ju också så att skattetrycket sjönk detta decennium.

 

Men så till min slutfråga igen. Vad är det ”nya” med Reinfeldts moderater idag när de redan 1921 ville lätta det då 10% skattetrycket?

 

(Skattekvoten % av BNP) Källa: Rodriguez, RRV, Statens Finanser, RSV.

 

1921 1930 1931
1932 1935
1946
1952 1956
1958
1960 1962 1964
1966 1968 1973
1976 1979
1985
1988 1991
1994
1998 2002
2006

 

 

 Försakningskassan, Sieg ..........

En kvinna i Stockholm vars son avled i cancer 1 år och 7 månader gammal fråntogs sin ersättning för att hon inte dagen efter sonens död inställde sig på arbetsförmedlingen. Hon överklagade till Länsrätten där hon fick rätt, ett beslut som dock överklagats av Försakningskassan. Jag kan inte med ord beskriva vad jag känner för de monster som tydligen är anställda på Försäkringskassan i Stockholm men läs gärna artikeln hos SVT.


Äntligen vargjakt!

Ja jag har inte träffat en jägare utan att de sett positivt på att de "äntligen" får möjlighet att ngt decimera vargstammen. Rätt eller fel, därom får väl de lärde tvista men varför skulle just vargen fredas? Det finns ju idag gott och väl över 200 vargar i landet och om dessa decimeras med ett 25 tal så lär knappast vargen vara utrotningshotad för det. Vem vet, kanske att spridningen rentav blir bättre över landet om de söker sig till mer fredade marker om jakttrycket blir högt i de nu vargtätaste områdena. I SNF:s "Projekt Varg" från 1976 så konstaterar de ju där att det skulle krävas en stam på 100 djur för att ha en livskraftig vargstam. Så att plocka bort ett tjugofemtal nu när stammen redan är uppe i över 200 djur kan knappast göra någon skada.
Skada, gör nog däremot de debattörer som inte tål motargument eller klarar att visa någon som helst förståelse för de problem som jägarna trots allt upplever. Att likt psykopater negligera allt annat än sin egen tro och uppfattnig skapar ju enbart motsättningar.
Jag kan rekommendera ett väldigt bra program som SVT sände häromdagen. Det heter Småskalighetens hjältar och ser man det så kan man kanske förstå en del av de problem som kan orsakas av en alltför stor rovdjurspopulation. Idag har vi ju tyvärr inte så mycket småskalighet kvar och det kanske är tur då det knappast hade varit förenligt med en kraftig vargstam. Det var väl också därför som man utrotade den en gång i tiden.


Tack för 2009!


Tack Alliansregeringen för att ni för tredje året fortsatt att ytterligare öka klyftorna mellan rik o fattig.

Tack för att fler och fler barn tvingas leva under gränsen för fattigdom.

 

Tack för alla utförsäkringar som lägger över kostnaderna på kommunerna istället.

 

Tack för det tillfälliga stödet till kommunerna 2010 efter tre år av "svält". Ingen inbillar sig väl att stödet kom till bara för att det är valår, 2011 blir det ju inget tillfälligt stöd.

 

Tack för att ni gav oss arbetslinjen så att arbetslösheten nu snart nått upp till 10%.

 

Tack för att ni tar ert ansvar och lånar för att minska statens inkomster (sänka skatterna).

 

Tack för att ni sålde ut en del av våra gemensamt ägda apotek, tänk vad många fler apotek det blev på så vis.

 

Tack för de fortsatta privatiseringarna av vård och omsorg som lett till omfattande skattefiffel. Det är ju precis så ansvarsfullt vi vill att våra gemensamma tillgångar skall användas.

 

Tack för att pensionerna blir lägre (till följd av pensionsöverenskommelsen) medan politikerarvodena ändå ökar trots negativ BNP utveckling.

 

Tack för att ni tog bort beskattningen på konstgödningen. Detta leder ju ändå inte till ökad användning enl. miljöminister Carlgren.

 

Tack för att ni höjt koldioxidbeskattningen som enl. samma Carlgren då leder till minskad förbrukning. Konsekvens i besluten är alltid positivt.

 

Tack för att ni vill sälja ut Vattenfall. Att äga gemensamt är ju förkastligt om man istället kan låta ett fåtal sko sig.

 

Tack för att ni röstade ja till Lissabonfördraget så att lönedumpningen legaliseras. Vi måste ju sträva efter att bli ett låglöneland för det vet vi ju hur bra "vissa" människor får det då.

 

Tack för att ni tagit er rätten att lyssna av folket och lagra dessa data och att multinationella mediabolag kan begära 100 miljoner i skadestånd för medhjälp till brott mot upphovsrättslagen, två släckta liv gav ju "hela" 250 000 SEK. Det gäller ju att prioritera värderingarna i samhället.

 

Tack för att ni fortsatt låter pensionärer, sjuka och arbetslösa betala högre skatt än de som har lyckan att ha ett arbete.

 

Tack för ert obefintliga stöd till SAAB:s fortlevnad, det är ju mycket bättre att betala en miljard per månad i arbetslöshetsunderstöd än att folk skall kunna använda sina kunskaper och erfarenheter i praktiskt arbete. När de väl blir utförsäkrade är det ju kommunernas problem som sagt.

 

Tack för att ni lägger så stor vikt på betygen i skolan, men ni har ju Littorin som föredöme kan jag tänka. Ett betyg är inte värt mer än pengarna man kan köpa det för.

 

Tack för att den ökande konkurrensen mellan skolorna lett till betygsinflation, ett MVG är väl ändå ett MVG oavsett kunskapen bakom.

 

Tack för det minskade bostadsbyggandet, minus 42% mellan 07-08. Varför bry sig om behov så länge marknaden är nöjd.

 

Tack för att vi nu går in i ett valår och får möjlighet att rösta bort er en gång för alla. Tänk att få möjligheten att byta ut cynism, egoism och kortsiktig profit mot empati, solidaritet och ett långsiktigt hållbart samhälle.

Gott Nytt ÅR!Hallpremiär med mersmak, Villa - Kungälv 9 - 3

Kommunalrådet Hedvall var liksom de drygt 4 400 övriga väldigt nöjd med arenan och folkfesten.

Foto: Jimmy Nordström

Premiäravslag.

 

Första straffen,

gav första målet. Johan Andersson!

Time out.

 

 


En julklapp till skattebetalarna?

I spåren av Alliansens (olagliga) avknoppningar så konstaterar nu skatteverket ett omfattande skattefusk. Ironiskt nog så presenteras det på SVT:s hemsida 24 dec. Vill man att nyheten skall drunkna i julfirandet?
Varför skall skattepengar överhuvudtaget användas så att ens risken för sådant här skall kunna ske? Är detta att ta ansvar för våra gemensamma tillgångar?
Alliansen med "nya" moderaterna, en Allians för skattefusk mot skattebetalarna!

Joachim Posener, förebilden för de "nya" Moderaterna?God fortsättning!

Några bilder från allmänhetens åkning idag i arenan. Foto: Jimmy Nordström

En något rörd men glad "Belle" i den fina restaurangen.


Invigning av Sparbanken Lidköping Arena.

Idag är det alltså invignig av den vackra arenan för allmänheten. Blåsorkester först och allmänhetens åkning med julgran mitt på isen därefter. Misstänker att väldigt många är sugna på att prova isen. För mig känns det mer som dan före dan, då Villa imorgon har sin elitseriepremiär inomhus mot Kungälv. Skall bli väldigt intressant att få uppleva en absolut fullsatt arena redan första matchen.


Jul-solidaritet.

Stadsträdgården Lidköping 2009-12-24 kl.09:45

Julaftonskadrilj.

Som traditionen bjuder så var det på julaftonsmorgonen kadrilj hos Lidköpings ridklubb. 24 ryttare, vuxna och barn hade samlats för att inleda aftonen med denna gemenskap. Min egen insats inskränkte sig till att servera glöggen.
En riktigt God Röd Jul tillönskas eder alla!


Reinfeldt blir bara sämre och sämre!

"– Det är oftast väldigt framgångsrikt att vara tom på besked i ett läge där man inte är i en skarp valrörelse mellan två tydliga alternativ. Opposition kan blåsas upp bara av att man känner motstånd mot regeringen. Vi moderater vet en del om detta, säger statsminister Fredrik Reinfeldt."

Ovanstående citat är hämtat från en intervju SR gjorde med Reinfeldt när han nu höll sitt jultal till de ivrigaste påhejarna av Alliansens cyniska politik.
Kan det månne vara motståndet mot Göran Persson han åminner sig? Utan det hade han knappst själv aldrig  fått möjligheten att rasera så mycket av välfärdsstaten som han nu gjort. Har ni för övrigt tänkt på hur lika de låter G.P. och Reinfeldt? Lika självgoda! Skillnaden är väl att G.P. trots allt hade balans i sina budgetar.


Vacker vinterdag.

I den globala uppvärmningens tid så har nu vintern verkligen slagit sina klor i oss. Temperatur ner mot -20 C i natt och -15 C i morses. Konstigt nog blir man inte lika frusen när det är riktig vinter som när det är 2 plusgrader med regn och blåst. Det bästa med riktig vinter är nog ändå ljuset som snön bidrar med och särskilt nattetid. Tog några bilder idag och de blev ganska skapliga trots att det bara är mobilbilder.


Spyker ger sig inte och Reinfeldt darrar på manschetten.

Tydligen har de lagt ett nytt bud på SAAB och väntar svar från GM i morgon. En liten stjärna som tänds för de anställda denna söndag?
Annars tycker jag kvällen höjdpunkt var, att se den numer av opinionssiffror och egen klantig politik pressade Reinfeldt i Agenda. Han har väldigt svårt att kommunicera i trängt läge och letar konstant efter yttre faktorer att skylla ifrån sig på. Långt ifrån den självgode och självsäkre "statsman" han ville ge sken av i valrörelsen när han hade opinonssiffror och media med sig. Nu låter han bara futtig och tärd av den verklighet som kommit ikapp honom.

Rösta rätt rösta V 2010!

Fick ett trevligt mail av en kollega................


Det är så här 'Förtvivlan' ser ut ...

Det är så här 'Förlåt' ser ut ...

Svårt med stavningen !

Privatangelägenhet, tack!!
Tillräcklig volym kanske?
Taskigt ögonmått -
Omskakande olycka -

Hårt att vara polis

McBRÄNT

Jag tror jag håller mig…

Seriekrock !

Glömt något?

Låt mig få förklara !!!

Det här får dig att le!

Hur man hanterar en problemgranne

Löjliga familjen


Begåvad kille!

En bra anledning att använda pyjamas!!!
Årets tatuering!

Senaste grillaccessoarerna
Dessa är ett måste !


! ! ! !Ibland känner man att man bara måste dela med sig, eller hur?Allianscynismen visar sig i verkligheten.

Metro skriver om Karin 89 som kan få sin hyra höjd med 33%. Visst är väl följderna av Allianspolitiken sköna att skåda? Orättvisorna hopar sig och staplas den ena ovanpå den andra. En politik för de allra närigaste egoisterna som inte klarar att nöja sig med frukten av enbart sitt arbete. Det gäller att spekulera och "legalt" lura andra för att tillskansa sig själv mycket mer än man behöver för att leva ett bra liv. Priset fär vi alla betala genom att välfärdsstaten raseras.
Som tur är växer nu skaran lavinartat som insett detta och i och med det så åker Allianspatrasket ut ur maktens boningar med buller och bång 2010.
Rösta rätt, rösta V för att komma tillbaka till framtiden!


Framtidens villaområde om Alliansen får fortsätta sina härjningar.


Väntat beslut om SAAB.

Så var då sista spiken i kistan slagen beträffande SAAB. Ganska klart redan i morse när man hörde Spykers uttalande ang. EIB och deras märkliga inställning. Det var ju samma visa redan när Koenigsegg ville ha besked i god tid före årsskiftet Naturligtvis kunde inte EIB leverera något sådant förrän tidigast januari. Taskspeleri på hög nivå vill jag påstå. Troligtvis har det lobbats från europeiska (tyska) bilbolag för att fördröja och därigenom kullkasta en ev. SAAB affär och därigenom bli av med en konkurrent. Kanske har GM också dragit sitt strå till stacken sedan de beslutat sig för att behålla Opel? Men de som definitivt låg bakom dödsstöten var naturligtvis vår s.k. Alliansregering som genom sitt ointresse redan från början fick kunderna att lämna vind för våg. Hur mycket är ett företag utan kunder värt? Nu återstår att se vad kostnaden för staten hamnar på när det skall betalas arbetslöshetsunderstöd till 10-15 000 personer. 1-1,5 miljarder/ månad. Men de ser väl det som en bra investering för att sänka lönenivåerna i landet kan man tänka. Bra jobbat Maud! (Ironi) R.I.P. SAAB.


Vargjakt.

En infekterad fråga där de som drabbas av vargens negativa härjningar jägarna, står mot de som tycker att vi skall ha livskraftiga stammar av alla våra rovdjur. Att Alliansregeringen gett detta tillstånd har troligen inget med vare sig vargens negativa härjningar för jägarkåren eller något annat att göra. Nej det är enbart för att blidka ev. väljare som detta tillstånd har tillkommit. Nu skulle visst Naturskyddsföreningen anmäla detta tillstånd till EU. Något underligt tycker jag eftersom den svenska vargstammen idag bedöms vara över 200 djur och Naturskyddsföreningen själva i sitt "Projekt Varg" bedömde att det skulle krävas 100 djur för att ha en livskraftig vargstam ilandet. Skall bli mycket intressant att se hur media kommer att vinkla denna jakt.


Knappast något lyckat slut på en jaktdag, eller hur.
Sparbanken Lidköping Arena!

Annandagens premiärmatch närmar sig nu med stormsteg och igår hade Villa Lidköping sin första träning i hallen. Själv var jag där idag och tittade in och blev verkligen imponerad. Otroligt snyggt och inbjudande låg isen där i en verkligt vacker inramning. Synd att inte bilderna kan göra de verkliga intrycken rättvisa, men ändå.
Carlgren (C) hyllar skattehöjningar och bidrag!

I fullständigt oförstånd dock, så hyllar Andreas Carlgren regeringens skattehöjningar och bidrag och hävdar att det är dessa som lett till de rekordlåga nivåer av koldioxidutsläpp som varit under 2008.
"-Regeringen har stimulerat omställningen med höjd bensinskatt och stimulans till miljöbilar." Wow säger jag.
Miljöbilspremien, koldioxidskatten och stöd till biogasmackar är några av de åtgärder som regeringen har vidtagit.
Imponerande? Att det är en avstannande industriproduktion till följd av krisen som orsakat nedgången är tydligen något som helt gått förbi denna kappvändande lekmannapajas! Lidköpingsyntt.Lokala bönder förespråkar kollektivism!

Till skillnad från Maud Olofsson så förespråkar kloka lokala bönder kollektivismen och samarbetets alla fördelar. Tillsammans blir man stark och man vinner alltid på samarbete är några av uttrycken från dessa kloka herrar.
Ett program väl värt att lyssna på i dessa egoismens tider. Klicka på länken. Radio Skaraborg.


Tråkigt i Tibro!

Förre ordföranden och ytterligare en styrelseledamot är polisanmälda för att ha förskingrat halva partikassan. Kommer väl att finnas skäl att återkomma till detta när lagen haft sin gång.
SR Skaraborg.


Märkligt inslag om partiet i Aktuellt.

All reklam är bra reklam sa Bert Karlsson en gång och det får man väl hoppas att det gäller även kvällens ngt märkliga inslag om partiet i Aktuellt. Jag blev egentligen inte klok på vad det överhuvudtaget var man ville försöka få fram i reportaget, men det kanske säger mer om mig än reportaget i sig. Möjligen kan det vara så att det är ngn form av början till bakhåll mot Lars Ohly, som jag för övrigt tycker gör ett alldeles lysande arbete när det gäller de debatter han deltar i. Lättförståelig och tydlig. Sen kan man väl tycka att partiet har hamnat lite i skymundan i den politiska debatten, men att rå på den borgerliga maktstrukturen inom mediabranchen under rådande opinionsförhållanden där Alliansens enda livlina tycks vara att SD kommer in i riksdagen som vågmästare är naturligtvis inte helt enkelt. Där kommer vi alla medlemmar att behövas genom att ständigt skriva och skicka in insändare både till pappersdrakar och div. andra forum och välbesökta sajter på nätet. Det går inte att slå sig till ro och tro att ngn annan skall göra jobbet och funkar det inte så byter vi bara partiledare så är allt frid och fröjd. Personligen tror jag att det är rättvisefrågorna som är de frågor där folk sätter sitt hopp till Vänstern och då gäller det också att partiet lever upp till detta. Låt t.ex. jobbskatteavdraget vara kvar för alla som tjänar mindre än 30 000/mån. och föreslå ev. ytterligare skattesänkningar för alla som tjänar mindre än 20 000//mån. Det är enkel politik som folk begriper och att väljarna har lätt för att förstå och ta till sig de förslag partiet lägger tror jag är en av nycklarna till framgång. Samtidigt är det svårt för andra partier att slå mot frågor som innebär ett rättvisare samhälle. Och det finns gott om höginkomsttagare som har alldeles för mycket mer pengar än de behöver och klarar att göra av med. Som jag sagt tidigare. Valet 2010 är ett val tillbaka till framtiden där vi formar ett socialt rättvist Sverige utan fattigdom och misär och utan att andra samtidigt tillåts vältra sig i överflöd.


Låt rättvisan vara ledordet!


Fildelning, en guldgruva för artister!

Två forskare på KTH har kartlagt den svenska musikbranschens intäkter sedan 2000. Resultatet visar att artisternas intäkter ökat med 35% under det decennium som fildelningen växt fram. Från 786 miljoner till 1058 miljoner förra året. Den årliga omsättningen i hela branchen har under perioden legat stabil på 3,5 miljarder vilket visar att branchen behållit sina intäkter men att de omfördelats från skivbolag till livebolag och artister. Härmed kan man ju också anse det bekräftat att Alliansens s.k. politik i frågan inte varit något annat än ett platt fall för skivbolagens lobbyism. Vem blir förvånad? Ytterligare ett allvarligt skäl till att kasta ut dem från maktens boningar 2010!


Denna "fantastiska" Alliansregering!

Nu har man fattat beslut i riksdagen om ”uppmjukning” av de sjukregler man tog i somras. Ett beslut som innebär att man istället för att bli utförsäkrad ”kan” komma att omprövas till ytterligare förlängd sjukpenning.

Det är smått fantastiskt egentligen att vi här i Sverige slänger ut folk från sjukförsäkringen samtidigt som man i USA istället gör allt för att få in folk i sjukförsäkringssystemet. Omvända världen.

 

Än mer förundrad blir man över hur resonemanget kan tänkas gå inom Alliansen ang. sjuka kontra löntagare. Alla som kan utföra något arbete skall göra det. Så om försäkringskassans personal anser att du kan utföra något arbete så skall du föras över till arbetsförmedlingen. Frågan är då hur många arbetsgivare som kan tänkas intresserade av att anställa en person som anses kunna utföra något arbete, trots sjukbesvär när arbetslösheten närmar sig 10%.

Samtidigt vill man ändra i LAS och ta bort turordningsreglerna till förmån för ”kompetens”, som det så vackert heter. Vem tror Alliansen att arbetsgivaren väljer då? En något sjuklig, dock med viss arbetsförmåga eller den de (godtyckligt) anser mest kompetent?

Kontentan av alltihop lär väl bli att vi i framtiden inte har några sjuka människor överhuvudtaget men väl ett stort antal socialbidragstagande sjuka som utförsäkrats från A-kassan. Existensminimum, helt i linje med Reinfeldts uttalande i sin bok Det sovande folket.

 

- Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt ska inga standardkrav skattefinansieras.”

 

eller

 

De bidragsberoende och passiviserade svenskarna, mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd."

 

Så ser alltså den om förlåtelse bedjande Holger Gustavssons och Alliansens politik ut i verkligheten i Sverige idag. Ingen empati, bara ren och skär cynism till egoismens och profitens fromma.

 


Alliansen ökar klyftorna!

Ökningen av hushållens ekonomiska standard avtog under 2008. Skillnaden i standard mellan personer som förvärvsarbetar och de som inte gör det har blivit större. Vi lägger mindre andel av våra inkomster på boende.

Källa: SCB


Bandy, ridning,Lucia och Berlusconi.

I fredags kväll var det alltså dags för den sista (troligtvis) utomhusmatchen på hemmaplan för Villa Lidköping BK. Det var Bollnäs som var på besök och bra bandy var att förvänta. Detta levde verkligen lagen upp till (i mitt tycke) och första halvlek var strålande med högt tempo. Villa var det något bättre laget i första och Bollnäs i den andra så att lagen delade poängen efter att slutresultatet skrevs till 2-2 var rättvist.

 

Luciadagen var det som traditionen bjuder firande och spex hos Lidköpings Ridklubb. Fartfyllt, spexigt och högtidligt. Som grädde på moset så inledde Annette Christensson kvällen genom att visa upp sitt kür program. Mycket lyckat arrangemang av ungdomssektionen och "knökat" på läktarna.

 

Och Berlusconi den gamle skojaren. Han fick på nöten ordentligt. Tragiskt men det är väl de takterna fascisterna själva förespråkar, tyvärr.


Budkavle för välfärd!

Michael Moore skildrar hur de rika i USA bestulit vanligt folk genom avregleringar

av lånemarknaden, försämrade arbetsvillkor, livförsäkringar på sina

anställda mm. En gigantisk stöld med elände och fattigdom som följd.

Vad skulle Michael Moore göra film om i Sverige? Han kunde börja med

det senaste, försäljningen av en stor del av apoteken. Vi har det kanske

bästa apotekssystemet i världen; billiga läkemedel, tillgängligt i hela

landet och hög kvalitet. Alla vet att försäljningen

innebär dyrare läkemedel och sämre tillgänglighet

i glesbygd. Ändå sker det.

Varför? Jo, för att ytterligare en del av den offentligt

drivna verksamheten ska föras över till ”marknaden”,

till det privata näringslivet.

Staten ska, som Mats Odell uttryckt det, sätta regler och döma men inte

vara en spelare. I Stockholms kommun ska, enligt alliansen, allt som inte

är myndighetsutövning konkurrensutsättas. I

landstinget läggs allt mer av sjukvården ut på

privat drift.

Det kallas avknoppning, utmaningsrätt,

konkurrensutsättning, etableringsfrihet,

kundval mm. Resultatet är förskolor och

vårdcentraler som ger privata ägare miljonvinster.

Stora koncerner, ofta riskkapitalbolag,

driver äldreboenden och skolor. De flyttar

vinsterna till skatteparadis för att slippa skatta och ägarna köper slott i

Sörmland.

Så förs den allmänt ägda egendomen, som varit

stor i Sverige, över till det privata näringslivet.

Tidigare ”stängda” marknader på flera hundra

miljarder kronor öppnas upp för privat vinstdrift.

Och det är en säker marknad med garanterad

efterfrågan; utbildning, vård och omsorg.

Det är en historisk omfördelning som nu sker i

Sverige av makt och rikedom, från det gemensamt ägda till det privata,

från icke vinstdriven till vinstdriven verksamhet. Michael Moore skulle

skildra det som en de rikas stöld från

vanligt folk.

Han skulle också i sin film visa hur nedskärningar

i a-kassa och socialförsäkringar

används till skattesänkningar

främst för de rika och hur kommuner

och landsting tvingas skära ner när

skatterna sänks. Han skulle skildra hur det jämlika och goda samhället

Sverige börjar spricka upp och klyftorna ökar. Likaså hur förhållandena på

arbetsmarknaden försämras.

Det är mycket långt till amerikanska förhållanden. Men åt vilket håll rör vi

oss? Du som är oroad över vad som händer i Sverige – skriv under Budkavle

för välfärd: Satsa på gemensam välfärd – för jobb, klimat och rättvisa!

 

 

 


Synskadade inget som intresserar Skaraborgs politiker.

Synskadades Riksförbund bjöd in politiker och tjänstemän till ett alternativt Luciatåg i Skara. Ingen kom!
Detta skriver Radio Skaraborg.
– Vi trodde faktiskt att de skulle komma, men vi tolkar det som att våra frågor inte står så högt på dagordningen, säger Britt Artursson ombudsman på SRF Skaraborg. Riktigt dåligt säger jag!


Kungälv - Villa Lidköping BK 3 - 4

En knapp seger för Villa i kvällens elitseriedrabbning. Hade själv tippat 6-2 till Villa men det kan man ha överseende med. En stillsam undran infann sig om Villla gick lite på halvfart för att hålla intresset uppe för annandagnens drabbning mot samma lag som också är premiär i Sparbanken Lidköping Arena?
Nu på fredag är det dags att ta sig an Bollnäs som idag överraskade negativt mot Edsbyn. Men derby är derby. Bollnäsmatchen blir den sista på utomhusbanan alltså innan man tar steget inomhus då. Plats för en glögg innanför västen på fredag för att ytterligare få upp stämningen :-)
Bollnäs verkar ha ett starkt gäng denna säsong så förhoppningsvis blir det en bra drabbning med mycket bra bandy.

Sparbanken Lidköping Arena
Kanske det ändå finns ett hopp, trots allt?

Tydligen har det öppnat sig en möjlighet för de Rödgröna att stoppa Alliansens löntagarfientliga förslag ang. kollektivavtalen och Lex Laval. Så här står det bl.a. i Kommunalarbetaren:

"Sverige är bundet att följa Lissabonfördraget, Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna och de ILO–konventioner som landet har skrivit under. Det är en del av Sveriges grundlag.
Detta vill de rödgröna partierna nu utnyttja genom att hänvisa till en paragraf i grundlagen om vilandeförklaring.
Begär minst 10 ledamöter begär en vilandeförklaring ska riksdagens konstitutionsutskott pröva om lagförslaget strider mot grundlagen. Om KU tycker att det är så ska förslaget tillbaka till riksdagen för beslut. Då krävs att 5/6 röstar för förslaget om det ska kunna antas. Annars vilandeförklaras det i ett år."

Så länge det finns liv finns det hopp, som man säger.

Läs hela artikeln hos Kommunalarbetaren.


God Jul önskar Ericsson!

Att Ericsson ger sina anställda en riktig Alliansjulklapp som tack för 2009 är väl knappast någon nyhet längre. Men anledningen till att göra det två och en halv vecka före jul vad är den? På radion spekulerades det om att beslutet kom nu för att Svanberg troligen är på väg ut och då blir det enklare för efterträdaren att ta över. Fy f..!
Men det som egentligen ligger bakom hela skiten är globaliseringen och att vi gick med i EU. När ekonomin släpptes helt fri så förlorade politikerna makten över marknaden. Vem tror att de liberala herrarna som styr i EU bryr sig om svenska löntagare och deras organisationer. Detta har vi väl redan fått många och tydliga bevis för. Än värre kan det ju bli om en sån korrumperad politiker som Berlusconi eller ngn likasinnad får ett större inflytande över organisationen.

Moderaten Munkhammar tillsammans med Berlusconi.

Ingen positiv framtidsutsikt precis.

Alliansen har bara "frikopplat".

Regeringen backar om de svårast sjuka rapporterar medierna idag men i själva verket har de bara frikopplat och fortsätter köra över folk.
De svårast sjuka kan komma att omprövas skriver man. Varför skriver man inte istället att endast de som av läkare bedöms ha arbetsförmåga skall prövas på arbetsmarknaden?
Nej cynismen fortsätter att dominera Alliansens sjuka politik. Rösta bort denna sjuka svulst från maktens korridorer 2010 och låt dem pröva sina egna vingar på den marknad som ej längre finns!


Gravida göre sig ej besvär!

Amanda assistans i Falköping sparkar gravida. Det började med en som anmälde företaget till DO. Strax därefter visade det sig att även två andra gravida kvinnor fått sparken från samma företag. Detta skrev NLT om häromdagen.
Allas lika värde är något som frihetsivrarna tydligen glömde bort totalt i sin iver att avreglera välfärden. Kanske de inte vill ha några barn födda som kan betala deras pensioner den dag de själva behöver "assistans"?

"Vi lämnar inte Dig och Dina assistenter ensamma vid eventuella konflikter utan finns där för Dig och assistenterna hela tiden. Ni når oss dygnet runt årets alla dagar."

Detta kan man läsa på Amanda assistans hemsida. Tydligen ser man graviditet som en alltför stor "konflikt" eftersom man istället för att "finnas där" väljer att sparka ut dem istället.

I Allianssverige är tydligen gravida en del av de utsatta också.
Ridhus och Lucia.

Återigen blev det en dag i ridhuset där Lidköpings ridklubb höll tävlingar. Dagens höjder varierade från 40cm till 1,20m.
Det var klubbmästerskap på schemat och ett antal ryttare fick med glada miner åka hem med en vacker buckla och rosett.
Efter en snabb visit i hemmets lugna vrå bar det så av till torget där Lidköpings Lucia skulle krönas och därefter till Nicolaikyrkan där vi sedan fick njuta av dessa flickors skönsång under mycket duktiga Erica Sjöströms ledning. Tyvärr strejkade min kamera så jag fick inte förmånen att ta någon bild på stalltjejen Isabell Larsson som blev årets Lucia.


SNF och deras "Projekt Varg".

Med anledning av den kraftiga reaktion min förra artikel om varg fick vill jag här presentera lite underlag till min enl. andra så fullständigt felaktiga slutsats om att vargen skulle vara inplanterad.
Nedanstående citat är hämtade från SNF:s Projekt Varg som utkom 1976.


"En naturlig tillväxt av varg i Sverige är inte tänkbar. Möjligheten till en naturlig tillväxt av den svenska stammen genom invandring från Finland är närmast obefintlig på grund av den bekämpning den finska vargstammen är utsatt för."

"För att möjliggöra ett återinförande av varg är det önskvärt med ett antal hägn av olika typer. Främst behövs hägn för hållande av avelsvargar. Behovet torde kunna täckas genom de nordiska djurparkerna. Vidare behövs två hägn i trakter där ett framtida utsläpp är tänkt."

Tänkbara områden för varg är Mellansverige och södra Norrlands skogar. För att hålla en livskraftig vargstam krävs sannolikt 100-talet vargar."

"Undviker man renskötselområdet kan ett ... område ligga vid gränsen mellan Värmland, Dalarna och Norge.

Detta är alltså citat från Naturskyddsföreningens projekt varg som utkom 1976.

Dock är den officiella förklaringen att det inte gått till så som SNF pläderat för, genom inplantering. Nej, det har skett på naturlig väg, genom invandring från Finland (eller Norge då som vi delade en varg med en hane dessutom enl. SNF)!

I annat fall hade det för övrigt varit lagstridigt.

På den punkten ändrades dock lagen 1994.

Vill ni ta del av hela "Projekt Varg" så kan ni klicka här eller på bilden under.

 

 

 


Fildelningen ökar igen.

Eter en nedgång i samband med IPRED lagens införande så ökar nu fildelningen igen uppger SVT. Så här kommer det antagligen att fortsätta framöver. Något som också visar hur utvecklingen springer ifrån förbudsivrarna och de lobbande mediabolagen. Att orimligt suga ut användarna genom oskälig prissättning slår till sist tillbaka. Rättsrötan som också visat sig i samband med rättegångarna mot Pirate Bay är också något som slår tillbaka i form av minskat förtroende för samhällets förmåga att kunna hantera dessa frågor och samtidigt upprätthålla medborgarnas förtroende för rättsstaten. Maktmissbruk skall inte löna sig! Därför måste också Alliansen ut från maktens boningar 2010!


Varg i krokarna väcker debatt igen.

En varg tros ha siktats i Järpåstrakten i tisdags kväll. Naturligtvis blev det kommentarer för och emot vargen på Lidköpingsnytt. Jag lämnade också en kommentar som blev besvarad på ett något omotiverat sätt. Detta på grund av att jag tillhör dem som tror att vargen är inplanterad. Hur den som lämnade motkommentaren vet att det inte är så är också något som förbryllar mig. Hur kan den personen veta det?
Under min uppväxt på sextiotalet så hände det då och då att det vandrade in en varg i den svenska fjällkedjan. Detta föranledde Aktuellt att rapportera då detta hände. Ibland vandrade den ut igen och ibland hittades den tjuvskjuten eller också försvann den bara. Dock blev det alltid uppmärksammat att denna då ur Sverige utrotade art alltså vandrade in över våra gränser. Antagligen var det allt som oftast ngn unghanne som sökte hona precis som nuförtiden. Aldrig någonsin hörde jag talas om vargattacker på tamdjur eller att varg skulle varit synlig någonstans söder om Dalälven.
Så helt plötsligt på 80-talet så uppenbarar sig då ett vargpar i Värmland av alla platser. Ingen har tydligen märkt hur de tagit sig dit utan att någon skulle ha märkt någonting under deras färdväg söderut i landet. Hur kan detta ha skett? Anders Bjärvall på Naturvårdsverket fick frågan i ett radioprogram jag hörde om just detta faktum att vargen tagit sig så långt söderut i landet utan att lämna några spår efter sig? Svaret han då lämnade var häpnadsväckande dåligt och styrkte mig ytterligare i min tro på att vargen är inplanterad. Han svarade nämligen att "vargen kan ju ha vandrat ner på sommaren när det inte är någon snö och då blir det ju inga spår." Jag trodde faktiskt inte mina öron när jag hörde det. Precis som om vargen inte skulle äta och lämna rester av bytesdjur efter sig som någon skulle märka. Och varför skulle det inte bli någon tamdjursattack på får eller ren när ingen tror att det finns någon varg i markerna?
Ja detta är alltså min ståndpunkt i frågan och kommer så att förbli. Betänker man också att EU klubbade igenom sitt art - och habitatdirektiv 1992 så är det inte så svårt att lägga ihop två och två. Habitetskravet innebär att det åligger varje medlemsland att se till att de listade arterna i direktivet - däribland järv, lo, björn och varg, - uppnår och upprätthåller en gynnsam bevarandestatus. Så naturligtvis tog man sin chans att få in arten varg i vår fauna igen innan detta habitetskrav började gälla, för efter det så är det ju vår skyldighet att se till att stammen är livskraftig.
Nu tror alla vargälskare att jag är en typisk varghatare men så är nu inte fallet. Däremot så kan jag medge att jag känner en viss motvilja. Inte så konstigt tycker jag eftersom jag i många år jagat och därmed blivit bortskämd med att kunna släppa en hund utan att behöva frukta så mycket mer än att den skulle bli överkörd av en bil möjligtvis även om det är illa nog. Men att hitta sin hund halvt uppäten väcker ju helt andra olustkänslor inom en och det tror jag nog att även den mest inbitne vargälskare också kan föreställa sig. Vem har läst en helsida i tidningen om ngn sällskapshund som smitit ut från sitt hem och blivit överkörd? Däremot har det varit stora rubriker om någon pitbull attackerat en sällskapshund. Det är väl så nära i jämförelse man kan komma.
Så ge vargfrågan lite tid. Jägarna kommer tids nog att ändra sina jaktformer och anpassa dem till att det finns varg i markerna. Men det kommer nog att ta en jägargeneration innan klagomålen helt försvinner. För då har vi en jägarkår som lärt sig jaga med varg i markerna, nu har vi en hel jägarkår som är rakt motsatt.

S och LO har en del att leva upp till nu!

5 år efter att AD förklarat fackens blockad av företaget Laval som lovlig så dömer samma AD fackföreningarna att betala skadestånd till samma företag i samma ärende. Logik????????????????????????????????????

Samtidigt är det tyvärr väldigt frestande att utbrista "vad var det vi sa !" Minns alla löften från S och LO om att det var den svenska modellen som skulle gälla även när vi blivit medlemmar i EU. Både LO och S har en del att förklara nu i dessa frågor angående den svenska modellen och andra arbetsrättsliga frågor. Jag vill sannerligen ha förklaringar av dem hur och varför de påstod det de gjorde inför medlemsomröstningen nu när det visar sig svart på vitt att de hjälpt högerkrafterna att föra hela (nästan iaf) löntagarkollektivet bakom ljuset. Kan verkligen de fackliga företrädare och de socialdemokratiska partiföreträdare som var med och gjorde detta sitta kvar på sina poster? Nu bryr jag mig inte om sossarna, men däremot är jag intresserad av att de fackliga företrädare jag är med och avlönar med mitt medlemsskap och som så uppenbart felbedömt innebörden av EU medlemsskapet omedelbart ställer sina platser till förfogande! Nu är lönedumpningen här!


30 dagar har november.............

april juni och september, 28 en alen alla de övriga trettioen.
Och 31 dagar det är vad Saab har på sig att lyckas bli sålda, annars har den sista bilen rullat ut från linan i Trollhättan.

Vågar man hoppas på ett gott slut och ett

Villa - Falun 7 - 0

Utan att förta sig så vann Villa kvällens elitseriedrabbning mot gästande Falun. Det hade nog behövts ett Falumål emellanåt för att matchen skulle ha tänt till lite. Prinsen blev utsedd till matchens lirare men jag måste nog säga att denna match tillhörde Daniel Andersson. Det fullkomligt lyser av självförtroende runt den "pojken" just nu. Kvällens läckraste passning svarade däremot prinsen för, målgivande var den också.
Annars känns det som att de flesta längtar in till hallen just nu, hur konstigt det än låter en kväll som denna då det var perfekt bandyväder. Lugnt och med minusgrader i luften. Såg för övrigt att Dalametropolen Rättvik nu invigt sin hall med match mot Tillberga. Rättvik som innehåller den gamle Villabekantingen Danne Hjelm. Premiärmatchen spelades för övrigt med hällregn utanför byggnaden, något som verkligen visar på behovet och att sporten säkerligen kommer att genomgå en kraftig utveckling de närmaste decennierna. Grattis Rättvik!

Rättvikshallen.


Allt är inte guld som glimmar!

Husägares missnöje med privat entrepenör har lett till att Flens kommun valt att anställa egna sotare skriver Kommunalarbetaren. Vad skönt det är att någon går emot den Moderata privatiseringsidiotin!


RSS 2.0