Vänsterns "Obama" lämnar.

Ny partiledare idag och troligast blir det Nooshi Dadgostar som tar över, även om valet i skrivande stund inte gjorts ännu.
Lyssnade på Jonas tal och hur han påtalade de skillnader partiet gjort under hans ledning. För mig är han dock en stor besvikelse politiskt. Visst Jonas är en väldigt trevlig person, bra talare, lugn och saklig i debatten oftast, men politiskt har partiet under hans ledning inte åstadkommit några som helst systemförändrande åtgärder, endast små reformer på marginalen som glasögon till barn, busskort o.s.v. och det är väl bra för de som haft behoven. Problemet är ju att inget gjorts åt de felaktigheter som lett till att dessa behov uppstått och där har Jonas fulspelat enligt min mening.
Han släppte fram Löfven 2014 i en minoritetsregering med det ultimativa kravet att det skulle bli stopp för vinsterna i välfärden. Problemet var bara att Löfven i valrörelsen då uttalat att det låter sig inte göras. Hade S varit med på tåget då, så hade det låtit sig göras, för då ville även SD ha bort vinsterna ur välfärden. Men efter valet ändrade sig SD, troligen med en förhoppning att Alliansen då skulle ta makten med dem som passivt stöd. Det blev inte så för Alliansen hade ju uttryckligen sagt ifrån att man aldrig skulle regera med stöd av SD.
Detta gav dock en öppning för S och Stefan Löfven som också ändrade sig nu när de visste att det inte längre fanns någon riksdagsmajoritet för att ta bort vinsterna. Och på denna vaga grund släppte då V och Jonas Sjöstedt trots allt fram Löfven att regera med DÖ (decemberöverenskommelsen) och löftet om att vinster i välfärden skulle utredas för att ta fram en proposition som aldrig skulle kunna vinna majoritet i riksdagen.
På grund av detta fick S också klä skott för flyktingkatastrofen 2015 och utan möjlighet att få igenom något annat än budget, i övriga frågor styrde ju borgarna agendan men regeringen fick ta ansvaret.
Lika illa var det när V släppte fram Löfven efter 2018 års val. Man släppte fram en regering som skulle driva en mer borgerlig politik än Alliansen någon gång gjort ens under Reinfeldt. Och nu har vi den turbulens vi har i riksdagen med LAS.
Nej, det enda Sjöstedt åstadkommit under sina år, är att ha sett till så att S i väljarnas ögon får klä skott för den borgerliga politik som genomförs och genomförts, men utan att V och Sjöstedt själva blir ifrågasatta för det. Det finns något bra med att gå i opposition också. Och det är att då får de som driver politiken också ta ansvar för den. Och man kan föra fram sin egen politik i opposition och ge väljarna ett bra alternativ i nästa val. Men som man istället agerat så är det enbart att slå krokben på sig själv.
Så mitt minne av Sjöstedt som partiledare blir att det är skönt att det är över.
Obama fick fredspriset innan han tillträdde som president. Han ärvde fyra krig och lämnade efter sig sju. Han åstadkom heller inga systemförändringar i samhällsstrukturen, men han förde ju sig fint och uppträdde som borgarna vill att en statsman ska uppträda.
Därav min liknelse med Sjöstedt. Han har inte uppnått några som helsta systemförändringar, men han för sig bra och korrekt på ett sätt som borgarna uppskattar. Och S får ta skulden för den borgerliga skitpolitik som möjliggjorts av V. Tack vare detta har vi nu också fått ett konservativt block i riksdagen.
Så nej, jag medverkar inte i "vågen" över vad V har åstadkommit under Sjöstedts ledning!
Men lycka till i Hanoi Jonas.
 
 
 
 

Härska genom att söndra!

Så långt har det alltså gått med klassförrädaren Löfven, att han genom att söndra LO till varje pris ska behålla makten.
Att han genom påverkan fått IF Metall att gå ifrån LO´s gemensamma beslut behövs ingen större fantasi för att förstå. Löfven gick ju själv ständigt kapitalets ärenden som IF Metallordförande. Att Veli Pekka velar med när husse ryter är tyvärr inget som förvånar.
Nu försöker man genom denna söndring pressa LO att vika ner sig. Jag hoppas innerligt att LO inser att de företräder sina medlemmar i första hand och inte klassförrädaren Löfvens personliga maktbegär.
Det får vara nog nu. LO måste mana till storstrejk, annars kan de lika gärna lägga ner.
 
Enade vi stå, söndrade vi falla!
 

Är badhusets dagar i Götene räknade?

Ja av fullmäktigedebatten att döma så är badhuset iaf kraftigt nerprioriterat av alliansen, i bästa fall.
Prioriteringen nu ligger på att vara Ohlinsgymnasiet till lags och deras lokalbehov, som kan innebära att en ny förskola måste byggas. Då behövs pengarna i första hand till den investeringen, sen får vi se om några år om det alls går att investera i ett nytt badhus. Annars blir det troligen nedläggning.
Vad kom fram i debatten då?
Som vanligt en mycket usel utredning med ett på förhand beställt omöjligt slutförslag. Möjliga förslag negligerades helt av badhusgruppen.
Det är samma gamla mentalitet som alltid i Götene vare sig det gällt Medeltidens Värld/Äventyrslandet Kinnekulle eller Musikskolan. Allt är klart och uppgjort på förhand, men ingen vågar stå för det.
Att sen alla påstår sig vilja ha ett badhus blir enbart patetiskt.
 
 

Gör om grundlagen!

Vad ska man säga om mordet på läraren i Frankrike? Det är bedrövligt med dessa religiösa fundamentalister, oavsett om det är i Frankrike eller här hemma i Sverige.
Vad som är än värre här hemma, är att man tillåter religionsfriheten att sätta sig över vårt sekulära statsskick. Och islamisterna har tagit sig in i varenda parti och pressar på för att religionen ska gå i första hand. De accepterar helt enkelt inte våra lagar och regler, och gör de inte det så ska de heller inte vara här.
 
Det behövs många ändringar i grundlagen, inte minst när det gäller religionsfriheten. Det skulle skrivas in ett tillägg att religionsfriheten endast gäller inom ramen för det sekulära statsskicket och dess lagar och regler. Vi ska aldrig acceptera några shariatendenser eller andra former av förtryck!
Och det är ju helt horribelt som det nu är att man förbjuder människor att röka under arbetstid, t.o.m under raster, men du ska ha rätt till din bönestund på arbetstid?
Det vore intressant att höra hur/om Svenskt Näringsliv försvarar detta?
 
Vi skapar så mycket motsättningar i samhället genom denna undfallenhet och naivitet så det kommer aldrig att sluta väl.
Varför agerar t.ex inte myndigheterna mot alla moskéer som diskriminerar både kvinnor och homosexuella? Hade svenska kyrkan gjort likadant hade det åtgärdats omgående.
Och Facebook, Twitter m.fl tillåts att strypa det fria ordet, trots våra grundlagar som ska skydda yttrandefriheten?
Björn Rosengren kallade Norge för den sista Sovjetstaten, men det är sannerligen Sverige som lägger beslag på den titeln och det gör man med råge.
 
"Man kan lura hela folket en del av tiden, och en del av folket hela tiden, men man kan inte lura hela folket hela tiden." /Abraham Lincoln
 
 

FN-stadgan, Kap I, artikel 2:4

Alla medlemmar skola i sina internationella förbindelser avhålla sig från hot om eller bruk av våld, vare sig riktat mot någon annan stats territoriella integritet eller politiska oberoende,eller på annat sätt oförenligt med Förenta Nationernas ändamål.


Bra ledare växer inte på träd!

Götene har återigen fått en politisk stridsfråga. Nu gäller det ett nytt badhus, eller inte.
Götene var ju tidiga med sitt badhus. Något som förknippats med kommunen alltsedan dess. Det är liksom en del av Götenes skäl idag och det vore ett betydligt fattigare Götene, åtminstone i tanken, om det inte fanns ett badhus i tätorten. Men nu har det återigen blivit ett "revirpinkande" av partierna.
Nu skall frågan debatteras i fullmäktige på måndag men vad skall det leda till? Alliansen ++ som styr lär knappast förändra sin liggande budget pga detta.
Det hade däremot varit intressant att för en dag avskaffa partierna och låta ledamöterna debattera och besluta enbart utifrån sitt personliga mandat. Jag är övertygad om att man skulle komma fram till en lösning både snabbt och rationellt.
Men ledarskapet i Götene har varit svagt i många år nu och dagens ledarskap är inget ledarskap alls, annat än för den egna personliga vinningens skull.
Ett bra ledarskap har egentligen inte med parti att göra. Ett bra ledarskap har fingertoppskänsla för vad folk i kommunen tänker tycker och vill. Sen finns det ju naturligtvis ekonomiska ramar att ta hänsyn till. Men visst är det märkligt att som i Götenes fall kunna slänga hundra miljoner i sjön gällande Medeltidens Värld/Äventyrslandet Kinnekulle, men enbart se hinder när det kommer till något som är bra och önskvärt av kommuninnevånarna. När politikerna fallerar och slösar pengar då har uppfinningsrikedomen inga gränser. Då är det kreativ bokföring på hög nivå som gäller för att dölja så mycket som möjligt. Men när det kommer till något som är bra och önskvärt av folk i kommunen då ser politikerna enbart hinder.
Med en bra ledare i politiken hade detta aldrig blivit en fråga, badhuset hade redan varit beslutat.
Men som sagt i rubriken, bra ledare växer inte på träd. Det finns många exempel på bra lokala ledare, oavsett partitillhörighet. Det har inte Götene haft på väldigt många år nu och det märks.
Jag skulle kunna räkna upp ett antal goda ledare runt om i riket men det avstår jag från idag.
 
 
 
 

RSS 2.0