Ljuger Göran Larsson eller Åsa Romson (båda MP)?

Göran Larsson (MP) säger i dagens lokalmedia: "-Det var en stor majoritet för det. Det är ett väldigt tydligt beslut. All vinst i välfärden ska återinvesteras."
 
Jag tittade nyss på Agenda via SVT play där Åsa Romson (MP) deltog. Enligt henne är detta beslut enbart en vision i Miljöpartiets nya partiprogram.
 
Så vem ljuger egentligen? Göran Larsson eller Åsa Romson?
 
En annan fråga som fick mig att lyfta lite extra på ögonbrynen när jag såg Åsa Romson i Agenda var när hon sa att Miljöpartiet ville sätta stopp för företagens missbruk med att stapla korttidsanställningar på varandra.
Det är bara två-tre veckor sedan V och S lade en motion i riksdagen för att få stopp på detta. Denna motion röstades ner av alliansen med hjälp av just Miljöpartiet.
Synd att inte programledaren i Agenda var bättre påläst för då kunde Romson pressats på svaret även i denna fråga.
 
Nej, Miljöpartiets partistyrelse verkar gå i samma otakt med sina medlemmar idag som Socialdemokraternas. Skall bli väldigt intressant att se hur utvecklingen fram till valet kommer att se ut!
 
Maskrosorna verkar allt vi(l)ssnare politiskt!
 
 

Bra MP beslut på kongressen!

Miljöpartiets ledning blev totalt överkörda i tre väldigt viktiga frågor av sin kongress.
Det handlar om 35 timmars arbetsvecka, stopp för vinster i välfärden och slopad McDonaldsskatterabatt, alltså ett återställande av arbetsgivaravgiften för ungdomar under 26 år som visat sig vara en dyr reform som inte skapat några jobb. McDonalds och andra hamburgerkedjor har dock tjänat stora pengar på reformen.
Bra gjort av miljöpartiets medlemmar att sätta ner foten mot en partiledning som verkar vilja införa toppstyrning a la S istället.
Det visar också hur nära miljöpartiets medlemmar står Vänsterpartiets politik irl. Märkligt att deras partiledning så totalt har bommat den interna opinionen. Men det kanske varit medvetet.
Detta sätter också lite press på Löfven och hans borgerliga partistyrelse. Det är nog dags att även S sätter ner foten strax!
 
Som tur är finns det ju ett verkligt alternativ till både S och MP.
 

Fackfientliga MP!

Åsa Romson slog sig för bröstet på miljöpartiets kongress och berättade hur nöjd hon var med allt de lyckats åstadkomma inom integrationspolitiken tillsammans med alliansen.
Avarterna som detta lett till är at folk får jobba i Sverige under slavliknande anställningar till urusla löner långt under kollektivavtalsnivå. Inte mycket att skryta med tycker jag.
För ett par veckor sedan så röstade MP ihop med alliansen ned en motion från S och V som hade för avsikt att få stopp på missbruket av korttidsanställningar.
Och så det här med de två undantagen i LAS.
MP är alldeles tydligt fackföreningsfientliga i sin riksdagspolitik. I fallet med arbetskraftsinvandringen så ställdes facket åt sidan av MP och alliansen. Så blev det också som det blev. Stackars alla människor som nu blir utnyttjade. Det är en klen tröst för dem att höra att man planerar att försöka rätta till felen. Om MP lärde sig att lyssna även på facket så skulle de slippa medverka till sådana här katastrofala beslut, men tydligen anser man att facket motverkar "mångfald", så istället agerar MP med enfald! Och tredje man får betala "priset" i vanlig ordning.
 
 

Götene (S)alliansen flyttar in i riksdagen.

S o MP har gjort en överenskommelse med borgarpartierna om att riskkapitalistbolagen fortsatt skall få dränera välfärdssektorerna. Tragiskt tycker jag inte minst för alla S o MP väljare som i stor majoritet är emot detta. Ja tom en majoritet av Moderaternas väljare är emot riskkapitalisternas dränering av vår (tidigare) generella välfärd.
 
Men med undantag av MP så är det ju samma gäng (S, M, C, FP o KD) som gjorde den sk pensionsöverenskommelsen, som innebär att pensionerna per automatik sänks i lite sämre tider (men inga andra statliga åtaganden märkligt nog?).
Så tydligen är det så att pensionärerna skall betala riskkapitalisternas vinster i välfärdssektorerna. Det är dagens solidaritet tydligen inom S o MP.
Den enda förhoppning man nu kan ha är att iaf LO och fackföreningsrörelsen finner detta oacceptabelt. De har ju tagit klar ställning för non profit modellen redan tidigare. Men det kanske är att hoppas på för mycket.
 
i Götene har vi ju sedan januari 2011 haft en majoritet bestående av exakt den konstellation som nu kommit överens om friskolorna, S, MP, M, C, Fp o KD. Det funkade inte här heller och den majoriteten upplöstes för ngn månad sen. Detta tack vare att S-partistyrelsen lokalt börjat agera genom att markera S politik och detta kunde inte borgarna acceptera. Det demokratiska underskottet i kommunen var då nere på en absolut bottennivå.
 
Låt oss slippa detta i riksdagen! Säger inget om att man verkar för breda uppgörelser i viktiga frågor i riksdagen, men när man gör det MOT en tydlig folkopinion och mot majoriteterna inom sina egna partier då luktar det unket!
 
 
Dagen S o MP solidaritet representeras väl bäst av Thatcher själv!

Widegren (M) gjorde ett nytt magplask!

Moderaterna och alliansen i Götene gjorde ett nytt magplask i efterdyningarna till att de drog sig ur majoriteten i Götene. I en debattartikel försöker man vilseleda väljarna då man anklagar S för att ha begärt återremiss på budgeten och att detta skulle varit olagligt då budgeten måste tas i november.
Sanningen är att S aldrig lade något återremissförslag på budgeten, däremot på det s.k. götenepaketet som innehöll besparingar för ett antal år framledes.
Vi i Vänsterpartiet yrkade däremot på återremiss av budgeten då vi ansåg att det inte fanns någon som helst kostnadskontroll på de olika budgetposterna vilket vi också visade i fullmäktige.
Detta är också ett helt lagligt förfarande (tvärtemot vad Moderaterna påstod). Man kan mycket väl återremittera budgeten, däremot måste skattesatsen bestämmas av fullmäktige senast i november.
Vänsterpartiet godkände att skattesatsen fastställdes enl majoritetens förslag.
Om det är ett försök att vinna billiga politiska poäng av Widegren och Moderaterna eller om det är ren okunskap är ju svårt att sia om, men det är ju lika illa vilket som!
Tidigare kommunalrådet? oppositionsrådet? enbart kommunstyrelsens andre vice ordf? och nu oppositionsrådet Ann-Marie Widegren (M) torde ha förverkat det mesta av vad ett förtroendekapital kan kunna tänkas innehålla under denna mandatperiod. Det vore minst sagt förvånande om Moderaterna gick till val med hennes namn på någon valbar plats nästa år, även om det naturligtvis vore tacksamt för oss andra!
Att vi i Vänsterpartiet sen fick rätt ang hur dålig kontroll majoriteten har på ekonomin visade ju bokslutet där överskottet blev så stort att man kunde skriva ner värdet på MV med 27 miljoner men ändå klara budgetmålen (tack vare Afa pengarna). Tur att det inte gick åt det andra hållet iaf.
 

1931-05-14 Ådalen!

 
Idag är det 82-årsdagen av Ådalshändelserna.
 
 
 
 
 

Centern tar nya grepp för att övertyga massorna!

I Centerns Sverige har alla "Kat".
 

Moderaterna mörkar fortsatt!

Partibidragen var ett livligt diskussionsämne då Sofia Arkelsten var Moderaternas partisekreterare. Allt skulle redovisas och den ene Moderaten efter den andre talade om hur viktigt det var med öppenhet för demokratins skull, inte minst Annica Håkansson i Lidköping.
Idag hör man inte så mycket i denna fråga. Moderaterna har visserligen tillsatt en utredning (bakom stängda dörrar) men det kommer aldrig något förslag att ta ställning till. Och det är väl detta som är den Moderata agendan nu, att dra det i långbänk så att inget är klart till nästa val heller. De vet att de är körda om de måste offentliggöra vilka som är deras bidragsgivare. De demokratiska aspekterna är fullständigt likgiltiga för M. För dem handlar det enbart om makt och kapital! På något annat sätt kan man ju inte tolka deras agerande. Det är väl så att ett visst mått av korruption är en av beståndsdelarna i den Moderata politiken.
Alla länder i Europa har lagstiftning i denna fråga för att förhindra misstankar om korruption, förutom Sverige, Schweiz, San Marino och Malta. En imponerande klubb?
 
 
http://www.dagensarena.se/innehall/moderaterna-lagger-locket-pa-i-utredningen-om-partifinansiering/
 
 
 

Partiledardebatten! Skandal SVT!

Alliansen krymper ihop alltmer för varje dag som går och alltfler dåliga resultat av deras politik blir statistiskt och vetenskapligt fastställda. Ja de såg ut som de blivit nerpissade av katten och detta trots att de hade god hjälp av de urusla programledarna! Det är närmast skandal att SVT låter två så fullständigt okunniga programledare få hålla i vad som borde ha varit ett av de viktigaste samhällsprogrammen denna vår. De klarar uppenbart inte att förbereda sig med fakta i de ämnen de ändå själva bestämt att debatten skall handla om. Reinfeldt o Co. tilläts slänga ur sig rena lögner utan att på något sätt bli ifrågasatta. Ett bra exempel är ju när de påstod sig ha satsat på kvinnojourerna.
Nej SVT, detta håller inte inför valet. Värva över Örjan Rahmberg o Co. från Ekots lördagsintervju så det blir ordning och reda i debatten! De vet att uppdatera sig med fakta iaf! Mats Knutsson är ju ett stort skämt.
Jonas Sjöstedt var trots detta lysande i debatten!
 
Fore!
 

Nytt styre i Götene igen!

 
På måndagens fullmäktige fick vi information om att allianspartierna (M, Fp, C, KD) meddelat S att de lämnar det samarbete man haft för att gemensamt styra kommunen (demokaturen, min anm).
Anledningen till detta är antagligen att man vill försöka visa enighet inför valåret 2014, för de krystade förklaringar man ger i media är ju mer än lovligt rejäla lågvattenmärken.
Var MP hamnar i denna soppa har jag inte hört något om? Skall S o MP nu styra i minoritet eller skall S styra ensamma? Något märkligt att man inte går ut med ett klargörande pressmeddelande.
Hur som helst så är det ju skönt om Götene nu kan lämna demokraturen bakom sig och påbörja vägen tillbaka mot demokrati i kommunen. Helt klart har ju iaf S partistyrelsen insett att de har ett ansvar och börjat agera utifrån detta. Värre är det nog i allianspartierna vad det verkar, där ett litet fåtal i varje parti tycks styra de övriga medlemmarna totalt.
 
Allians"valfrihet" verkar bli en valfråga 2014, men nu kallar de det "konkurrensutsättning" i stället.
 
 
 
 

Ett underbart 1:a maj väder!

Vädergudarna visade sig verkligen från sin bästa sida under dagens demonstration I Lidköping. Strålande sol, en klar himmel och mycket värmande tal. Ca 350 personer räknades in vid Folkets Park enl expertisen.
För Vänsterpartiet talade först Linda Gustavsson (Ung Vänster) mycket bra och inspirerande före avmarschen från torget. Och vid Folkets Park höll vår riksdagsledamot Hans Linde ett mycket inspirerat tal.
S, V och MP:S talare var alla mycket eniga en dag som denna i att Sverige behöver en ny regering, och att detta bör vara en Röd-Grön regering! Alliansens misslyckande är totalt på alla områden!
 
Hans Linde.

RSS 2.0