Moderaterna mörkar fortsatt!

Partibidragen var ett livligt diskussionsämne då Sofia Arkelsten var Moderaternas partisekreterare. Allt skulle redovisas och den ene Moderaten efter den andre talade om hur viktigt det var med öppenhet för demokratins skull, inte minst Annica Håkansson i Lidköping.
Idag hör man inte så mycket i denna fråga. Moderaterna har visserligen tillsatt en utredning (bakom stängda dörrar) men det kommer aldrig något förslag att ta ställning till. Och det är väl detta som är den Moderata agendan nu, att dra det i långbänk så att inget är klart till nästa val heller. De vet att de är körda om de måste offentliggöra vilka som är deras bidragsgivare. De demokratiska aspekterna är fullständigt likgiltiga för M. För dem handlar det enbart om makt och kapital! På något annat sätt kan man ju inte tolka deras agerande. Det är väl så att ett visst mått av korruption är en av beståndsdelarna i den Moderata politiken.
Alla länder i Europa har lagstiftning i denna fråga för att förhindra misstankar om korruption, förutom Sverige, Schweiz, San Marino och Malta. En imponerande klubb?
 
 
http://www.dagensarena.se/innehall/moderaterna-lagger-locket-pa-i-utredningen-om-partifinansiering/
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0