Frihet, om du har råd!

Borgarnas myter om frihet för individen att själv kunna välja visar sig nu alltmer i praktiken vara just det, en myt! I Stockholm har man ett privat alternativt barnsjukhus där borgarnas (Filippa Reinfeldt) amerikaniserade svenska modell visar vad friheten kostar.

 

På sjukhusets hemsida kan man läsa;

 

Barnsjukhuset Martina omfattas inte av den offentligt finansierade vården. På Martina väljer du själv omfattning av vården, som delas in i Martinas Vårdtjänster och Externa Utredningar & Operationer, och hur du vill betala den.

 

Direktbetalning per besök

Du betalar 1 400 kronor per besök för all vård som ingår i Martinas Vårdtjänster. För Externa Utredningar & Operationer betalar du efter en fastställd prislista.


Utöver detta är det då försäkringsalternativ som gäller och om detta står att läsa:

 

Med en privat barnsjukvårdsförsäkring får du snabb tillgång till vård för dina barn. Barnsjukvårdsförsäkringen täcker in mycket av den vård ett barn kan behöva i form av akutmottagning för lättare åkommor, planerad specialistkonsultation och operationer – de som ingår Martinas Vårdtjänster och Externa Utredningar & Operationer. En försäkring täcker normalt också bland annat sjukvårdsrådgivning, vårdplanering, slutenvård och sjukgymnastik.Med en privat barnsjukvårdsförsäkring får du snabb tillgång till vård för dina barn. Barnsjukvårdsförsäkringen täcker in mycket av den vård ett barn kan behöva i form av akutmottagning för lättare åkommor, planerad specialistkonsultation och operationer – de som ingår Martinas Vårdtjänster och Externa Utredningar & Operationer. En försäkring täcker normalt också bland annat sjukvårdsrådgivning, vårdplanering, slutenvård och sjukgymnastik.


Detta är borgarnas frihet att välja (för de individer som har råd)!

Har du inte råd, tja då får du väl ”välja” det offentliga alternativet (eller vad som finns kvar av det). Men de hävdar ändå att du gjort ”valet” själv. Men gräddfilen ingår inte längre då.

Ändå vill de hävda att de vill behålla välfärdsstaten Sverige, javisst men inte för alla. I borgarnas Sverige existerar inte allas lika värde. I borgarnas Sverige värderas du efter din plånbok. Rik som blir sjuk kan köpa vård men fattig som blir sjuk? Född rik men sjuk ja då finns det hopp men född fattig och sjuk? Ja vad återstår då?

Vi avgör själva vilket Sverige vi vill ha i september 2010!

 
Reinfeldt en bubbla som nu spruckit!

Det är faktiskt skrämmande att höra Reinfeldt uttala sig som han gjorde igår i Agenda. Att klyftorna ökar i Sverige beror nu enligt honom på finanskrisen. Visst, goddag yxskaft.
Att satsa skattepengar på att rädda industrijobb anser han vara att slösa med skattepengar.
När det gällde att rädda Carnegie hade han inga problem med att slösa med skattepengar.
Och att minska statens inkomster genom att sänka skatterna när vi redan har ett budgetunderskott, det är heller inte att slösa med skattepengar. Det är att ta ansvar för statsfinanserna.
Nu väntar han på nästa högkonjunktur för då kommer jobben tillbaka, vad folk skall leva av fram tills dess bryr han sig inte om överhuvudtaget. Han fattar tydligen inte vad det innebär att ha statsministeryrket. Ge karln en befattningsbeskrivning så han vet vad han skall göra!

Hur tusan kan man rösta fram en sån här pajas till makten bara för att man vill ha några kronor mindre i skatt på kort sikt när det på lång sikt innebär en utarmning av landet och att alla kommer att få mindre pengar och välstånd?

Tre dagars tävlingar är över.


En tävlingsdag kvar.

Det var definitivt ett lyckat (och det enda rätta) drag av tävlingsledningen på LRK att flytta in hopptävlingen efter fredagens regnande. Det var inga dåliga skurar (skyfall) som kom även i dag. Mycket arbete är det men också mycket nöje att få se alla dessa ryttare med hästar som kämpar om segern. Nu återstår en dag av denna tre-dagars nationella hopptävling. Bara att hoppas på en lika bra morgondag.
Sofia Ivehag från Håkantorp, en av de absolut bästa ryttarna red sig till en finfin fjärdeplats i dagens högsta klass och med den i särklass snabbaste omhoppningstiden.


Landsfadern :-D

Storhetsvansinnet verkar slagit rot i herr Reinfeldt så här i slutet på mandatperioden. Han vill bli en ny landsfader utbrast TV nyheterna och Reinfeldt månade om alla i samhället. Han hade inte ens vett att föregå sina landsfadersambitioner med gott exempel. Sparka på sjuka, arbetslösa, pensionärer och LO kollektivet Men det är väl hans sätt att visa sin goda sida.

Undra vad det blir nästa gång? DAS VATERLAND kanske?????
Synd att man inte spelar golf.Nationella hopptvlingar hos LRK.

Med start idag fredag är det nationella hopptävlingar hos Lidköpings Ridklubb och de pågår över hela helgen. Oturligt nog ställde vädret till det idag då himlen öppnade sig och tidvis dränkte ekipagen. Men ryttarna är inte av något klent virke så dagens tävlingar kunde ändå fullföljas. Dessvärre visade det sig att gräsbanan knappast skulle tåla ytterligare ritter så lördagens och söndagens tävlingar kommer att hållas inomhus. Både ryttare och funktionärer verkade dock se positivt på detta beslut och för publiken är det väl också skönt att få vara torrskodda.
Framtidens skola?

Rektorn på Doctrinagymnasiet i Uppsala har polisanmälts för betygsfusk skriver Metro. Och det var sin egen son han höjde betygen för. Ja så kan det gå till i "frihetens paradis" när pengar skall tjänas på allt och profiten är viktigare än elevernas kunskapsinhämtning.
Doctrinagymnasiet är för övrigt det omtalade fri-gymnasium som begärdes i konkurs under semestern Skall detta vara förebilden för borgarnas och folkpartisternas skola. Folkpartisterna förresten som alltid talar sig varma för valfrihet och att höja statusen på läraryrket bl.a. genom att få upp lönerna har i verkligheten visat något helt annat, I somras presenterades en undersökning av olika politiskt styrda kommuner i landet där lärarnas löner var en av jämförelsepunkterna. Då visade det sig att i de kommuner i Sverige som betalade sina lärare de lägsta lönerna var det folkpartiet som styrde. De har en del att leva upp till major Björklund och hans partijunta.
Nåväl, efter att ha läst Metros artikel tänkte jag att det kunde vara kul att se vad som skrivs på Doctrinagymnasiets hemsida. Ja inte stod det vad jag hade förväntat mig men nedanstående var väl det som väntade föräldrar och elever inför starten av den nya höstterminen. Jag undrar verkligen om det är så här Svenska folket vill ha det i framtiden?
Är detta trygghet och kontinuitet för våra framtida generationer? Värderar vi inte våra barn högre?


Doctrina Gymnasiet i Uppsala * Start * Samlat betygsdokument och omdömen * Kontakt Uppsala den 14 augusti 2009 Återgivning av informationsbrev, se nedan ***** Angående Doctrina Gymnasiet i Uppsala i konkurs På uppdrag av konkursförvaltaren Advokat Anders Norman informerar jag följande Den tidigare beskrivna skolverksamheten i konkursbolaget kommer inte att fortsätta. De ekonomiska förutsättningarna för en fortsättning saknas. Tidigare elever hänvisas enligt följande Elever från Uppsala kommun, Knivsta kommun och Heby kommun hänvisas till elprogrammet på Ekebyskolan eller energiprogrammet på Fyrisskolan Elever från Tierps kommun, Enköpings kommun och Östhammars kommun som har gått energiprogrammet hänvisas till Fyrisskolan Elever som hänvisas till Ekebyskolan eller Fyrisskolan kan även kontakta studie- och yrkesvägledare Kristina Nordén på telefonnummer 018-727 21 86 för vidare information Elever från Tierps kommun som har gått elprogrammet hänvisas till Högbergsskolan och kan kontakta studie- och yrkesvägledare Håkan Söderholm på telefonnummer 0293-183 93 eller 070-628 83 93 för vidare information Elever från Enköpings kommin som har gått elprogrammet hänvisas till Westerlundska gymnasiet och kan kontakta studie- och yrkesvägledare i kommunen (för kontaktuppgifter, se www.westerlundska.nu) eller antagningsansvarige Ann-Marie Eriksson på telefonnummer 0171-625 375 Elever från Östhammars kommun som har gått elprogrammet hänvisas till Bruksgymnasiet och kan kontakta rektor Christer Fernqvist på telefonnummer 0173-886 01 eller rektor Irmelli Belander på telefonnummer 0173-886 02 Elever från Håbo kommun hänvisas till Fridegårdgymnasiet och kan ringa till kommunens växel (telefonnummer 0171-525 00) för vidare information Elever från Sigtuna kommun hänvisas till studie- och yrkesvägledare Nina Fransson på telefonnummer 08-597 83 109 Elever från Lidingö kommun hänvisas till Sara Dahl på Gymnasieenheten på telefonnummer 08-731 44 65 Elever från Upplands Väsby kommun hänvisas till Vilundagymnasiet och kan konntakta gymnasiechef Kjell Rosenqvist på telefonnummer 08-590 97 348 för vidare information Uppsala den 13 augisti 2009 Therese Salem

Att göra en höna av en fjäder.

Detta klassiska uttryck får man nog säga gäller i den debatt angående konstgräsplanen som dragit igång i medierna. Ingen uppvärmning av konstgräset basunerar borgarpressen ut och folk går i gång på 110% med en gång. Fick själv frågan på jobbet i går (tisd) om hur man kunde göra så och svarade att det antagligen var en tidningsanka. Troligtvis är det ett förslag som diskuterats och som ngn borgare då delgett ortens borgerliga tidning och vips är denna diskussion om förslag en verklighet.
Tittade in på kommunalrådet Hedvalls blogg idag och han redogör klart och tydligt för vad som gäller. Men borgarna fick ändå sin höna i pressen.

Och i riket har alliansen nu kapitulerat från sin tidigare arbetsmarknadspolitik. Nu genomför man vad man tidigare föraktat och förkastat fast i otillräcklig omfattning naturligtvis. Man är väl mån om att ha lite prestige kvar och kunna behålla något av självförtroendet man eldat upp varandra till inom den "innersta kretsen". Synd om alla som är och kommer att bli arbetslösa att alliansen är så totalt oförmögna att ta till sig kunskap från de som verkligen besitter den. T.o.m Konjunkturinstitutets representant i Aktuelltstudion såg resignerad ut.

Uppdrag Granskning
har startat för en ny intressant och avslöjande säsong. Det är ett av mina absoluta favoritprogram och de visar verkligen vilka brister fel och orättvisor som finns i samhället. Ingen går säker för deras granskning, varken privatpersoner, politiker eller myndighetspersoner. Och de som avslöjas försöker alltid "mörka" sina egna tillkortakommanden. Så det är verkligen ett program som främjar demokratin och allas lika värde. Det som sätter pricken över i:et tycker jag är att de gör ordentliga uppföljningar av vad som sedan skett. Ingen ytlighet där inte. Det får nog bli min "kvällslitteratur" denna kväll, dagens avsnitt på Eee Pc´n i sängen.Apropå "nya" arbetarpartiet!

Läser på politikerbloggen om en undersökning som gjorts av tidningen Connossieurs läsare som till 90% består av egna företagare eller chefsanställda.
98% av miljonärerna som tillfrågats i undersökningen tycker att regeringen gjort ett bra eller godkänt jobb under krisen.
90% av miljonärerna skulle rösta på ett alliansparti, varav 77% på moderaterna.
Då ställer jag mig frågan om det är något fel på Sveriges miljonärer, har de en eller flera skruvar lösa?
Varför vill miljonärerna rösta på ett arbetarparti???????????? Fundera gärna på det en stund och ta med dig slutsatsen till valurnan nästa år. Naturligtvis är det för att det ytterligare ökar på deras överflöd!
1% av Sveriges invånare äger 40% av Sveriges tillgångar. Pengar är makt, är då detta demokratiskt?

Hursomhelst ligger de nog illa till i dessa influensatider.Bra sagt Greider!

Läs Göran Greiders krönika om finanskrisen, det är den värd. Klicka här.Utanförskap och borgfred?

Fredrik Reinfeldt (den ”nya” moderaten) har hållit sitt inom borgerliga kretsar ”berömda” Waxholmstal. Så mycket nytt verkar han inte ha att komma med längre förutom en sak då, UTANFÖRSKAPETS utelämnande! Detta borgerliga begrepp som i valrörelsen 2006 utgjorde säkert 10% av den borgerliga vokabulären verkar nu vara förpassat till historien. Att döma av Reinfeldts tal så har vi inget utanförskap längre. Han nämnde nämligen inte det ordet en enda gång i sitt tal. Varför, herr Reinfeldt och övriga allianspolitiker? Ser inte borgarna något problem med utanförskapet längre? Finns det inte längre? Var det bara ett tacksamt begrepp för att vinna ett val på? Antagligen är det så det förhåller sig.
Han nämner heller inte arbetslösheten. Däremot så pratar han ofta om hur viktigt det är att alla har ett arbete att gå till. Men snälla herr Reinfeldt, när vi har arbetslöshet så har inte alla ett arbete att gå till och det är ditt och regeringens ansvar att bedriva en politik för att alla skall få den möjligheten. Ta då ditt ansvar herr Reinfeldt istället för att enbart tala om att oppositionen är ansvarslösa. Oppositionen sitter inte i regeringsställning så hur de då kan ha något ansvar över dessa frågor som herr Reinfeldt vill ha det till har åtminstone jag väldigt svårt att förstå.
Borgfred var en annan sak som herr Reinfeldt efterlyste inför orförandeskapet i EU. Ändå ägnar han större delen av sitt tal åt att ironisera över Mona Sahlin och oppositionen. De utlovar allt åt alla med reformer på 100 miljarder som är ofinansierade säger han. Jaha, säger jag då. Och hur ser herr Reinfeldts bokslut ut så här långt då? Jo 100 miljarder i underskott men ändå vill han ytterligare sänka skatterna. Är det skillnad på ansvar och ansvar för herr Reinfeldt beroende på vem som skall ta det?
Pensionärerna var en annan grupp herr Reinfeldt också tog upp i sitt tal. Sahlin lovar att pensionärerna skall få det bättre sa han och konstaterade vidare att det bästa sättet för att pensionärerna skall få det bättre är att unga har jobb. Ju fler yngre som har jobb desto bättre får pensionärerna det. Ja men snälla herr Reinfeldt, vi har ju nu den näst högsta och kraftigast stigande ungdomsarbetslösheten i Europa. Trots att arbetslinjen och dess skapare nu haft makten i tre år. Då vill herr Reinfeldt använda ytterligare 10 miljarder till skattesänkningar för det skapar 10 000 jobb. Då tycker jag att han skall fråga vilken företagare som helst om de tycker att det är ett bra resultat om varje ”skapat” jobb kostar 1 000 000 kronor. Ge en företagare 1 miljon kronor så skapas det 3 jobb för varje miljon istället. Det verkar iallafall för mig vara ett betydligt mer samhällekonomiskt ansvarstagande än att bara populistiskt ”köpa” röster för ”andras” pengar, som borgarna brukar kalla våra gemensamma skatteinkomster.
Det kommer att bli ett intressant valår när nu borgarnas fyra år vid makten skall summeras. Utanförskapets rikliga förekomst i valrörelsen 2006 kommer säkerligen att vara utbytt mot finanskrisen under nästa års valrörelse. Så ordet finanskris lär nog varje svensk kunna stava till i september månad 2010. Tänk efter före, säger jag!


En dag i friidrottens tecken.

Idag lördag var det dags för årets upplaga av Vänerspelen. Tidig förmiddag till sen eftermiddag eller tidig kväll om man så vill. En hel del fina resultat var det också i tävlingen, bl.a. ett Svenskt rekord på 1500m hinder och 1,90 i höjd av Daniel Larsson. Det är ganska imponerande när man får uppleva det live och särskilt när man befinner sig på marknivå strax intill. Då ser man hur högt det är. Annars hann man inte uppleva så hemskt mycket eftersom plikten oftast kallade när man var starter. Vill ni se resultaten från tävlingen så gå in på Lidköpings IS hemsida.

Lär dig skjuta och "träffa" vänner :-)

M slår mot LAS!

Extremistliberalen Johnny Munkhammar går nu till attack mot LAS på moderaternas partistämma. Oväntat? Nej knappast. Frågan är väl närmast vad denne Munkhammar ser i förlängningen av sitt urbota korkade resonemang? Med de idéer han presenterar så frågar jag mig vilken arbetsgivare som sedan skulle vilja anställa någon arbetslös eftersom det med Munkhammars förslag då skulle bli någon form av en arbetsmarknadens soptipp. Företagen har handplockat de som anses värdefulla och resten blir arbetslösa. Ja det säger väl sig självt vad detta skulle leda till. Vem vill ha det så förutom Svenskt Näringsliv och extremliberalerna?
En annan ständigt återkommande sak i hans resonemang är jämförelsen med bl.a. Danmark och deras flexibla arbetsmarknad som Munkhammar hänvisar till. Vad han inte nämner är deras betydligt högre ersättningsnivåer vid arbetslöshet, något som är medvetet från moderaternas sida. Man vill ha flexibiliteten men inte tryggheten för arbetstagarna eftersom det då blir svårare för dem att få arbetstagarna dit man vill, nämligen stå med mössan i hand och bocka för samhällets grädda. Bra ändå att han tar upp detta på stämman så att moderaterna får visa sitt rätta jag inför väljarna. Återstår att se om partipiskan kommer att vina över Munkhammar eller om de nu får vika sig för stämman?

Berlusconi och Munkhammar sida vid sida.

Knappast en tillfällighet, Berlusconi regerar ju ihop med fascisterna i Italien.

Alliansen är regerings-oduglig!

OECD presenterar nu siffror över arbetslöshetsutvecklingen i Europa de senaste 2 åren. Det är intressanta siffror med tanke på att en del allianspolitiker använt de små men ändå positiva tecknen från Tyskland och Frankrike (den 0,1% förbättringen av BNP) som ett tecken på att det nu kommer att vända i ekonomin. Varför kan då dessa länder presentera en förbättring? Jo i Tyskland och Frankrike har regeringarna på ett aktivt sätt agerat för att stimulera ekonomin och bromsa arbetslösheten. Bl.a. infördes där generösa skrotningspremier för att stimulera nybilsförsäljningen och hålla bilindustrin och dess underleverantörer igång. Dessutom får företagen hjälp av staten till permitteringslöner för att kunna behålla de anställda och den kompetens som behövs när hjulen börjar snurra på allvar igen.
I Sverige har Alliansen satsat på ”jobbcoacher”.
För två år sedan var arbetslösheten i Sverige 6,1%, i Tyskland 8,4% och i Frankrike 8,3%. Idag är arbetslösheten i Sverige 9,8%, i Tyskland 8,3% och i Frankrike 9,1%.
Det är samma kris som drabbat dessa länder men det som skiljer är att i Tyskland och Frankrike har regeringarna agerat. Här hemma har Alliansen inte gjort något för att mildra effekterna av krisen. Man är handlingsförlamade! Oppositionen har tjatat och gett förslag på åtgärder både för industrin, och kommuner och landstings räkning men Alliansen har suttit i sin eka och drivit utan åror. Fackföreningsrörelsen har uppvaktat regeringen och vädjat om att man skall gå in och hjälpa till men fått kalla handen tillbaka. Ändå räknar Alliansregeringen med en fortsatt kraftigt stigande arbetslöshet. Måhända skall de sänka ersättningarna för de som drabbas ytterligare det verkar vara det enda de har på sin agenda, plus då skattesänkningar till de som redan har det bra, något man nu också lånar till.
Så varför ökar arbetslösheten så snabbt i Sverige kära Allianspolitiker, trots att vi har er arbetslinje, när den inte ökar så i Tyskland och Frankrike? För det är väl samma kris vi drabbats av?


Fotoexpediton.

Gårdagsnatten tillbringades på Kinnekulle för en test av sonens nya fotoutrustning, en s.k. Astrotracker. Det var förutom luftfuktigheten en riktigt fin natt och Vintergatan kunde ses från sin bästa sida. Emellertid var det inte vår galax som var målet för nattens fotografering utan vår närmaste galaxgranne Andromeda. Resultatet kan ni se här nedan.

© Jimmy Nordström

"Staffan förhud"(C) får svar på tal av Piraterna!

Staffan Danielsson (C) får idag svar av Christian Engström (PP) hos Politikerbloggen. Danielsson verkar helt klart bara vara ute efter publicitet och verkar överhuvudtaget inte ha förstått (eller vill förstå) vad Piraterna menar. Trots att han får konkreta exempel av Engström som visar hur Centerpartiets Åsa Torstensson bakom stängda dörrar försöker få bort tillägg 138 som skall skydda internetanvändare från att bli avstängda utan domstolsbeslut, trots att alliansen i Sverige skryter för väljarna om att de röstat ja till detta så kommenterar inte Danielsson det överhuvudtaget. annat än i allmänna ordalag.
Sammanfattningsvis kan man säga att Centerpartiet verkar vara MOT demokratisk ordning inom EU och detta är väl helt i linje med hur alliansen i stort agerar. Det är en verkligt skrämmande utveckling men tendenserna att missbruka demokratin för egen vinning har ju använts tidigare av högern i Europa. Inget nytt under solen alltså.


Hyresrätt? Ett fall för Egon.

I Lidköping har en fastighetsägare renoverat fastigheter med hyresrätt. På ngt underligt sätt så krävs nu hyresgästerna på betalning för renoveringen såsom tvättstuga, ventilation, spisfläktar m.m m.m. En av de boende som vägrade skriva på för att "få" betala för renoveringen har blivit instämd till tingsrätten. Utan att vara alltför mycket insatt i ärendet så kan man lätt konstatera att där borgerligheten drar fram är den enskildes valfrihet inte mycket värd. Tydligen kommer det ett reportage i NLT vad det lider så det finns säkert anledning att återkomma i ärendet. Om inte annat tycker man ju att de boende bör få ägarandelar för de pengar de krävs på. Hoppas att vår riksdagman Egon Frid har tid och möjlighet att sätta sig in i ärendet. Det luktar illa tycker jag.

Den enskildes rättigheter är inte mycket värd i borgarsverige!


Det har vänt säger FP företrädare,

vi varslar 400 säger lantmännen. Se artikel hos NLT
Kanske FP står för "flumpartiet"? Flumskola, flumbetyg, flumvård, flumfrihet o.s.v.

FlumPolitiken står de definitivt för!

Piraterna får på pälsen av C.

Staffan Danielsson (C) nöjer sig inte med att diskutera förhud, nu ger han sig på Piratpartiet och menar att de lurat sina väljare. Sedan börjar han sitt inlägg med orden,
"Jag har inget emot Piratpartiet som liksom Centerpartiet driver de viktiga integritetsfrågorna"
Centerintelligens? Anklaga andra för att ha lurat sina väljare och i nästa andetag lura sina egna. Antagligen ser Danielsson chansen han fick när Falkvinge "la upp bollen" åt honom och påstod att Piratpartiet står C nära. Möjligheten att locka tillbaka några av de C väljare som lade sin röst på Piratpartiet är väl vad han hoppas på nu kan man tänka. Att Piratpartiet kommer att råka ut för många sådana här påhopp framöver är nog ganska solklart när det är så jämnt som det är mellan blocken och då får de väl ta det som ett erkännande för att  partierna ser dem som ett potentiellt hot, vilket väl är ganska typiskt för det politiska etablissemanget, istället för att se det som en möjlighet och något positivt för demokratin. När man inte lyssnar på folket så måste folket ta tag i saker och ting på egen hand och när det då görs i demokratisk ordning så får etablissemanget genast problem och vänder alla taggar utåt. Jag är övertygad om att många av dem som nu ingår i Piratpartiet (oavsett vad som händer med detta i framtiden) kommer att ha en politisk framtid med hjälp av de erfarenheter de nu skaffar sig. För egen del får jag väl hoppas att de får det i Vänsterpartiet då.
Läs Danielssons påhopp hos Politikerbloggen.Holger har hakat upp sig.

Eller är det möjligen skrämselhicka som gör att han återupprepar sig i debatten? 2009-07-09 skrev Holger en artikel med rubriken, "Nu är det pensionärernas tur". 2009-08-17 så skriver han återigen, "Nu är det pensionärernas tur".
Vad menar karln egentligen? Är de så fullständigt tomma på idéer så att de nu skall försöka tjata in ett budskap som går tvärtemot vad deras politik innebär? Det är inte så konstigt att KD har problem i skuggan av Moderathögern. Om man upprepar en lögn tillräckligt ofta så upplevs det som en sanning till slut? T.o.m. det är gammal skåpmat Holger!

Vad det gäller Folkpartiet så är det nästan samma sak, fast i andra frågor då. Där är det friheten som prisas med hjälp av FRA, IPRED, Stockholmsfördrag och nu det senaste då, en enorm apparat för att övervaka skolorna som nu börjat konkurrera genom att ge för höga betyg. Jag undrar vad denna senaste övervakningsapparat kommer att kosta? För egen del tycker jag nog att det varit bättre att lägga de pengarna på ungarnas utbildning men det tycker inte FP naturligtvis. Deras ständiga rop på frihet kombineras hela tiden med enorma övervakningsmaskiner av dem som de säger skall vara fria.
Orsaken till att det gått inflation i betygen skyller Björklund på den senaste skolreformen, den som gör att det blir konkurrens mellan skolorna om eleverna. Lösningen är alltså övervakning av skolorna men mer frihet som då således innebär än mer övervakning. Det är inte så underligt att folk skrattar bakom ryggen på alla idiotier och ogenomtänkta förslag de slänger ur sig för att försöka vinna några billiga poänger. Är de verkligen så korkade allihop så de tror att folk går på deras skitsnack om frihet?
Ett annorlunda inslag i stadsmiljön.

En mindre folksamling utanför trafiksäkerhetsverkets lokaler på Kinnegatan föranledde ett visst intresse och det var onekligen ett annorlunda inslag i stadsbilden som parkerat där. Omtumlad efter att ha flugit emot något kanske? Ståtlig varelse iallafall.


En pärla!

Vår störste landsförrädare någonsin!

Åtminstone i mina ögon. Idag är han omnämnd i en insändare av Mikael Nyberg i Aftonbladet angående friskoledebatten. Kapitalism eller välfärd är rubriken på insändaren som bara den är värd att lägga tian för som "blaskan" kostar. Vem är då denne landsförrädare? Jo Kjell-Olof Feldt, numera t.o.m. ordförande i Friskolornas Riksförbund. Borgarnas bäste företrädare någonsin. Ingen borgerlig politiker har gjort så mycket för att lägga grunden till borgerlig politik som han! En skam för allt vad arbetarrörelsen står för och en spottloska på minnet av alla dem som kämpat, stridit och t.o.m. gett sina liv för de självklara rättigheter som uppnåddes innan denne förrädare fick sätta kniven i den Svenska modellen.


Krisen över?

Enligt vissa borgerliga företrädare skall det visst ha vänt. Senast igår så gick en storbank i konkurs i USA och här hemma fortsätter varslen att hagla över de anställda. Det man antagligen sätter sitt hopp till är väl de något bättre tendenserna som rapporterades från Tyskland och Frankrike. Notera då att dessa länder varit väldigt aktiva med att stödja sina krisande fordonsindustrier, till skillnad från den svenska alliansen. Alla de som fortsatt drabbas av varsel härhemma tycker nog knappast att det har vänt, möjligtvis till det sämre då. Att gå från arbete till arbetslöshet i alliansens Sverige är väl så långt från en vändning i krisen som det överhuvudtaget går att komma. Vad är den s.k. arbetslinjen? Och för vem är den?


Så här ser det ut på Dagens Arbetes sida just nu! Vändning?Sydkorea, ett av valfrihetens förlovade länder!

Får borgarna fortsätta härja är väl vi där också snart.

Hägglund "snoppade" av Danielsson.

Återigen har alliansen fått problem med en könsfråga. Denna gång var det Göran Hägglund KD) som skulle svara på en interpellation från Staffan Danielsson (C) ang. individens rätt att själv få bestämma över sin egen kropp i frågan om omskärelse av små pojkar. Danielsson tyckte det var dags att diskutera om man inte borde införa en åldersgräns, myndig eller iallafall en 15 årsgräns. Han ifrågasatte om det verkligen var rimligt att föräldrar skulle ha rätt att bestämma om ett oåterkalleligt kirurgiskt ingrepp. En bra fråga tycker jag personligen och sett utifrån det perspektivet också solklar. Men Hägglund satte naturligtvis religionen främst och svamlade även en del om FN konventioner som lägger ett stort ansvar på föräldrarna angående uppfostran o.s.v.. Ganska konstigt resonemang tycker jag. En dask i ändan är olagligt men ett oåterkalleligt kirurgiskt ingrepp är helt ok, enligt Hägglund. Motiveringen skulle vara att ett förbud skulle kunna innebära s.k. köksbordskirurgi. Då tycker jag att föräldraansvaret kommer in i bilden, att det är föräldrarnas ansvar att se till att barnet inte omskärs. Något som också lätt skulle kunna kontrolleras fortlöpande genom skolhälsovården. Annars får då som sagt föräldrarna stå till svars. Hade det inte varit för religionen så hade det aldrig varit några problem eller som Danielsson sade, hade någon grupp kommit idag och frågat om man kunde få börja med omskärning som ny företeelse så hade det blivit blankt nej. Hans Wallmark (M) var också med i denna debatt och hans bidrag var att jämföra med dopet då barnet tas upp i församlingen. Vad han glömde att nämna var att dopet får man själv välja att bekräfta när man nått en mognare ålder genom konfirmationen. Hägglunds trovärdighet har åter fått sig en törn och återigen var det i en relationsfråga kontra religion och denna gång var det alltså snoppen det gällde.


Vingklippt Falkvinge?

C och miljöpartiet står Piratpartiet närmast enl. Falkvinge. Hur han skulle få en fungerande relation ihop med Maudan är det nog många av Piratpartiets medlemmar som ifrågasätter. Kanske är det hans borgerliga bakgrumd som börjar lysa igenom? Något som jag själv ifrågasatte inför EU valet och möttes av en storm av protester från Piratpartisterna. Det vore intressant att få höra kommentarerna från samma debattörer om Falkvinges utspel nu.

                   

Yttrandefrihet, inget för FP.

Efter Wiehes bejublade framträdande i stadsträdgåren i Lidköping så ondgjorde sig ett antal borgerliga skribenter med Inghar Främberg i spetsen över att Wiehe gett uttryck för sina "kommunistiska" idéer och åsikter som de uttryckte sig, för att han lovordade Kubas sjukvård och utbildningsväsende. Detta borde han inte fått göra enl. dem.
Idag fick de svar på tal av en skribent i en insändare i lokaltidningen.
"Borgarna säger ju att det inte finns någon yttrandefrihet på Kuba, tydligen skall det inte finnas i Lidköping heller!"
Att de sedan vill kalla sig frihetens företrädare inom FP det talar väl för (mot) sig självt.

Näste folkpartiledare?????

Obegripligt!

Alliansen leder med 1,3% i den senaste opinionsundersökningen rapporterar media idag. Helt obegripligt och antagligen kommer nästa undersökning att visa något annat. Skillnaderna mellan de olika opinionsinstituten har varit märkligt stora de senaste åren. Beror resultaten på vem som beställer dem? Helt klart är att de stora skillnaderna gör att tilltron till opinionsinstituten urholkas. De verkar mer ha blivit ett slagträ i debatten istället för att spegla resultaten av den.Friskolor+ ICA var inte acceptabelt.

Efter Lidköpings nej till ytterligare friskolor blev det en intensiv debatt på Lidköpingsnytt. Allianstoken Jan M (M) gjorde en liknelse mellan skolor och livsmedelsaffärer och det säger väl det mesta om hans nivå. Det är inte första gången han utmärker sig med "korkade" kommentarer som kommunalrådet Kjell Hedvall brukar skriva. Nåväl jag replikerade ändå på dumheterna med en kommentar om att, eleverna skall tydligen behandlas som ICA behandlade sin köttfärs. Kommentaren kom in men försvann ganska snabbt igen Censuren hade åter slagit sina klor i mina kommentarer. Ok tänkte jag, det kanske var för känsligt att nämna ICA vid namn så jag provade igen men denna gång bytte jag ut ICA mot "en känd livsmedelskedja". Det verkade som detta föll i god jord för kommentaren kom in och var inne under eftermiddagen men ........ , när kvällen kom var även denna kommentar bortcencurerad. Varför förstår jag faktiskt inte denna gång för Jan M (M)´s synnerlgen intelligensbefriade kommentar kvarstod. Ja det är väl bara att le åt alltihop och hoppas att det iallafall inte gett redaktör´n något obehag för att han råkade publicera mina kommentarer.


Kungahuset går alliansens ärenden!

Giftermål och förlovning i kungahuset och alltihopa lagom till valet 2010. En tillfällighet? Knappast. Allt detta spektakel är inget annat än ett försök från kungahuset att skapa lite "rojalistisk yra" med en förhoppning om att folk skall bli lite "borgerligare" i sitt tänkande inför det åstundande valet. Regisserat in i minsta detalj.
Som tur är kan nog folk skilja verklig fiction från verkligheten man själv lever i. En tillfällig yra kan nog knappast överskyla alla orättvisor alliansen skapat. Därtill är svenska folket alldeles för klokt.Intressant var det också att se hur moderaterna tog udden av folkpartiets och kd´s utspel om att tillföra mer pengar till kommunerna. Man gick helt enkelt ut med samma sak fast man tidigare gått i rakt motsatt riktning. Smart för stunden men hur skall de nu förena detta med sitt tal om ansvar för statsfinanserna som tidigare haft prio ett? Nu ligger de ju redan på minus och har tydligen tappat bort ansvaret eftersom de inte längre tycks ha några problem att ytterligare öka på underskotten. Tänk vad det gör med ett valår! Alla gamla åtaganden är som bortblåsta och portmonnän har ingen botten längre.


Bidragslinjen.

Nedanstående klipp är hämtat från Dagens Arbetes debattsida och är insänt av debattören Magnus Broman. Tänkvärt.

" Jag har läst att det finns ett barntillägg skattefritt på 12.800 kr/mån som man kan få. Någon som vet hur man söker det? Krav på antal barn m.m.? Likaså ska det visst finnas ett bostadstillägg som kan ge 33.500 kr/mån. Är det Försäkringskassan som betalar ut det, månne? Nej, visst tusan det gäller ju bara EU-politiker. Å så dum jag är. Klart att vi vanliga inte kan få sådana förmåner. Vi ska ju följa den s.k. arbetslinjen. Ni vet den som havererat. Men EU-politiker ska följa BIDRAGSLINJEN. Vilka idioter är det egentligen som röstar fram egoisterna?"

Ja det kan man verkligen undra, eller vad tycker ni?


Nyanserad debatt.

För en kort tid sedan var det ett par folkpartistiska herrar som efterlyste en nyanserad debatt vilket jag då skrev om eftersom de i nästa andetag presenterade statistik som fan läser bibeln. Idag när jag kollade in FP´s nya bloggare Per Jonsson så såg jag följande i hans presentation av sig själv,
"Hatar när folk kommer i kläm eller blir illa behandlade."
Utan att betvivla att Per personligen tycker så, kan man ändå inte låta bli att undra hur han får ihop det med alliansens politik?
Jag skrev ju tidigare om 2/3 samhället och FP idag och med anledning av ovanstående presentation så kan man ju tycka att Per kanske skulle "nyansera" sin presentation något. Det vore ju  mer nyanserat om den speglade den förda politik alliansen står för?


FP i ett nötskal!

FP har nu också fått en bloggare på Lidköpingsnytt. Det märks att vi börjar närma oss valet 2010. Det var mycket bra tycker jag att denna blogg kom för han visade direkt vad FP står för, nämligen 2/3 dels samhället. Han tycker det är bra att majoriteten har mer pengar att handla för även om vissa har fått det sämre, som han skriver. Men han redogör inte för vilka som fått det sämre och varför och det är väl kanske inte så konstigt eftersom det är alliansens medvetna politik som ligger bakom detta. Arbetslösa, pensionärer och sjuka får betala ökad köpkraft för resten. Smörj en majoritet och skit i resten kunde han lika gärna skrivt för det är precis så cyniskt allianspolitiken fungerar där FP, KD och C är marionetter till den bestämmande högern.

FP minister som har uträttat vad?


I valfrihetens namn?

Allt fler friskolor går i konkurs rapporterar SVT. De som kommer i kläm är eleverna, naturligtvis. I Uppsala vet eleverna inte om deras skola kommer att öppna till höstterminen eller inte och detta besked har de fått mitt under semestern. Vilken trygghet skapar detta? Vilken valfrihet skapar detta? Inte har väl eleverna möjlighet att välja när skolan är  försatt i konkurs? Nej naturligtvis inte. Vem får ta den ekonomiska smällen efter konkursen? Det är alltså sådana här fullständigt onödiga och idiotiska företeelser alliansens företrädare talar sig varma för, även om man aldrig hörde talas om några ev. konkurser när det propagerades för den s.k. valfriheten.Bra Lars Ohly!

Att trots samarbetet med S och MP värna demokratin genom att låta väljarna avgöra i och med att det finns vissa frågor där oenighet råder är mycket bra. Visst kan det vara ett vågspel som alliansen (om den finns kvar) kommer försöka spela på i valrörelsen är väl helt klart, men valet är ju som sagt till för väljarna och demokratin. Ärlighet varar längst och det vet även svenska folket. Att lägga sig platt för det största partiet har ju alliansens mindre partier visat vart det leder.Ytterligare en underbar sommardag till ända.

Det blev båten, sol, bad och lite fiske idag. Sommar när det är som bäst. Att Vänerns yta stigit ordentligt under Juli månads regnande märktes också tydligt.


En som gillade gul-röd jigg.

Och så tillbaka till friheten igen.

Symbolik.

Med tanke på alliansens försök att regera tycker jag nedanstående klipp symboliserar detta mycket bra!


中國電視


KD hakar på FP.

Sju kristdemokratiska kommunalråd går till hårt angrepp mot regeringens politik i NLT idag. De följer alltså folkpartisternas linje för att försöka undvika en total katastrof i valet 2010. Anmärkningsvärt är att "Bergsten menar att regeringen hade kunnat förhindra detta läge redan innan finanskrisen slog till. Sedan 2006 har de inte räknat upp det generella statsbidraget. Något som enligt Bo Bergsten borde varit en självklarhet."
Återigen så konstaterar alliansens politiker detta först med facit på hand. Hade de lyssnat på oppositinen så hade situationen aldrig uppstått. Omvänt kan man ju fråga sig varför de inte tidigare protesterat mot denna stenålderspolitik?
Försent skola syndaren vakna, eller hur KD?
När skall socialstyrelsen vakna?

Demensmediciner är något som var på tapeten när Uppdrag granskning gjorde reportaget om kvinnan som var bortdrogad i 10 år. Tänk att inte minnas något från de sista 10 åren, hemska tanke. Nåväl det är ett sånt program man ser och tänker att hon måste haft en maximal otur och sedan faller det lätt i glömska igen. Nu har nästan samma fenomen hänt en person i min egen vänkrets. Efter att denne fått medicin mot begynnande demens så blev denne bara tröttare och tröttare så till slut var det i stort set bara sömn och måltider livet bestod av tills, en dag då medicinen glömdes av och vips dagen efter var det  samma gamla person som innan medicineringen började. Nu fungerar livet igen helt plötsligt men man undrar då hur många av våra gamla som på olika vårdinrättningar får dessa vad det verkar helt horribla mediciner? Det är nog hög tid att våra myndigheter lever upp till sina ansvar och granskar denna hantering in i minsta detalj. Jag trodde att mediciner var till för att göra livet drägligare inte för att göra våra gamla till apatiska kollin. Ta tag i detta omedelbart och ställ både läkare och läkemedelsföretag till ansvar. För inte kan det väl vara så att den som godkänt en medicin sedan inte vill göra några nogrannare kontroller för att själva inte hamna i dålig dager?Yttre tjänst, för vem?

Min mor har nu uppnått den ganska ansenliga åldern av 80 år. Hennes sambo den ännu ansenligare åldern av 90. I våras fick hon kännedom om att kommunen hede något som kallades yttre tjänst där äldre kan få hjälp av kommunen med gräsklippning bl.a. Sagt och gjort så ansöktes om yttre tjänst eftersom ingen av dem längre orkade med gräsklippningen. Alltsedan dess så har veckorna gått och kommunens yttre tjänst uteblivit trots att klippning utförts hos grannar i Järpås. Påstötningar har varit resultatlösa, tyvärr. Det som mest förundrar mig är att de inte fått något svar på en formellt inskickad ansökan. Nu har gräsklippningen ändå ordnat sig med hjälp av släkt o vänner men som mor sa, oron att aldrig veta riktigt säkert, det är den som är olustig. Jag undrar hur ansvariga tjänstemän tänker när man får in en ansökan om en sådan praktisk syssla utan att lämna något besked tillbaka? Gräset växer ju ändå fortlöpande vilket knappast kan var någon överraskning ens för en tjänsteman. Nu har emellertid distriktssköterskan uppmärksammat problemet och skulle agera. Låt oss hoppas att hon har större inflytande än de som redan agerat. Kanske kommunen hinner ut och klippa åtminstone en gång innan gräset slutar växa för i år.

Kanske det varit enklare att få yttre tjänst med en högre status i samhället?

(Varför) Blix(FP) sågar Bildt(M)!!!!!!!

Kritiken är inte nådig från Hans Blix mot skämtet vi har som utrikesminister, Carl Bildt. För att inte tala om sågningen av Bush regimen som han (med all rätt) kallar extremistisk. Denna linje hakade Bildt på enligt Blix och har sedan aldrig slåppt den. Hans Blix säger alltså att det var en extremistisk regim som startade kriget mot extremismen (i väst kallat terrorismen).
Det värsta, eller bästa om man så vill är att Blix har helt rätt. Vi har nog aldrig i modern tid stått så långt från opartiskhet , neutralitet eller alliansfrihet som vi gör nu under detta elände till alliansregering. Men vad betyder Blix kritik i förlängningen? Tillsammans med övriga utspel från FP under senare tid får jag känslan av att de förbereder sig för en eventuellt sprucken allians i samband med en ev. valförlust 2010. Ja allt annat än en förlust för alliansen vore väl tidernas skräll inom världspolitiken. Men vad händer om alliansen spricker före valet? Kan vi lita på sossarna då? Det öppnar onekligen för många spekulationer och den som lever får se som det så populärt brukar heta. Skall det till en gammelliberal för att styra upp de värsta stolligheterna från den nyliberala tragedin?
Se och läs hos TV4.

Det vassaste jag kunde likna Blix vid just nu.

Och från vilken utgångsnivå?

Tjänstemännens reallöner – löneökning när prisökningarna är borträknade – steg med 16,8 procent mellan åren 2000-2008. Arbetarnas reallöneökning uppgick till 12,2 procent under samma period.
Källa: Dagens Arbete.

Någon som tror det blivit bättre 2009?

Äras den som äras bör, eller?

Och så lite mer Samuelsson, eller Odell om man hellre vill det.

Att lyssna på fackets representant i regeringskansliet i frågan om Marianne Samuelsson får en att tro att alliansen gjort om detta kansli till en skyddad verkstad. Antagligen ett led i alliansens arbetslinje men med den "lilla" skillnaden att Samuelsson  inte behöver motiveras med sämre lön trots att hon inte kunde hålla sina åsikter inom lagens ramar. I de kretsarna är det inga vanliga morötter eller sänkta inkomster som höjer motivationen. Vår tids Adel?
Den inkonsekventa alliansen gör genom detta exemplariska schackdrag med Samuelsson precis det som var orsaken till att de flyttade henne på grund av vad hon sagt. Hon är alltså lite mer än andra så då kan hon också få fördelar av detta gentemot "vanligt folk". Så nu har hon ett jobb och bra betalt men inga arbetsuppgifter. Ett "riktigt" jobb som alliansarna brukar säga. Dessutom belastar hennes lön ett redan ansträngt budgetläge i kansliet. Odell har väl räknat grushögar för att få ihop det kan jag tänka mig, 1 grushög + 1 grushög är ju fortfarande bara en grushög. Dubbelt så stor? Tänkte inte på det. Men man kanske skall försöka vända alltihop till något positivt istället genom att konstatera att Odell nu är 100%ig som jobbcoach. Hur får de ihop sin politik egentligen????????????????


Nu har det nog kliat i "bonnabena" ett tag.

Nu har dä no kliat i bonnabena ena ti kan en tro, tur att värt ble bättre. Det var min västgötska det.
Det ser moget ut i "markera" och det verkar som om lantbrukarna fått det väder de behöver för att bärga nästa års mat. Låt oss hoppas att väderförbättringen blir beständig ett tag nu. Skördetiden, en av årets stora begivenheter.

Konsten att göra ett självmål!

Ja hon ger sig inte Marianne Samuelsson (MP). Idag tycker hon att hon kommit till insikt, men ...............

- Jag ångrar bittert att jag inte uttryckte mig tydligare om allas likhet inför lagen, säger hon i dagens medier utan att inse att det var ju just det hon gjorde. Hallå! Det var därför du fick byta jobb Marianne. Goddag yxskaft!(M)arianne Samuelsson befordrad?

Miljöpartisten och numera fd landshövdingen på Gotland tvingades alltså abdikera från sin tron rapporterar medierna. Regeringen hade inget förtroende för att hon skulle klara att leda det vidare arbetet på länsstyrelsen så hon fick istället jobb i regeringskansliet. Med den syn på människors olika värde som hon uttryckt är ju detta föga förvånande, hon är väl närmast att betrakta som handplockad dit av regeringen. Hon har ju visat moderata talanger lika bra som vilken annan moderat som helst. Får väl gratulera Marianne till det nya jobbet och samtidigt beklaga detsamma å svenska folkets vägnar!
Miljöpartist utan rent mjöl i påsen.

Skit i sossarna, än är det sommar!

Ett gäng sossar, jag tror det var sex stycken från några Stockholmskommuner slog ett slag för friskolorna och att det inte var fulare att tjäna pengar på utbildning än på själva byggandet av skolor. Det var i en debattartikel hos DN. Maken till skitsnack och propaganda för borgerlig politik har jag sällan skådat och antagligen är det inget annat än ett försök att vinna tillbaka borgarväljare i storstadsregionerna. Att verkligen stå för sin politik är väl knappast något man kan beskylla sossarna för och har aldrig varit, men en kväll som denna skiter jag i sossarna. Sommaren var tillbaka och sjön låg inbjudande lugn. Att  sedan abborrarna jagade småfisk i vattenytan gjorde ju inte saken sämre precis.
Positiv marknadsföring eller????????

Jag undrar vad alternativet är?
Med facit i hand!

"Fjanten" Björklund vill nu genomföra Vänsterpartiets politik vad det gäller att öka bidragen till kommuner och landsting. Att det handlar om att rädda vad som räddas kan inför valet 2010 står ju utom alla tvivel. Hur skulle de kunna vinna ett val nu med en enorm arbetslöshet när det var för att få bort arbetslösheten de gick till val 2006?
Alltsedan alliansen frös uppräkningen av statsbidragen till kommuner och landsting så har Vänsterpartiet varnat dem för hur fel detta var och att det skulle leda till än högre arbetslöshet och kraftigt ökade socialbidragsutbetalningar. Något som ständigt viftats bort av alliansen med uttalande som att "kommunisterna har pengar till allt tror de", och andra liknande lågvattenmärken.
Att Björklund nu erkänner och underkänner den egna allianspolitiken blir ju smått ironiskt när budgetunderskottet redan är ett faktum. Skall de nu gå från det de kallat att ta ansvar för statsfinanserna till att låta bli att ta ansvar för statsfinanserna? Det skall bli ett intressant skådespel att följa detta. Hur skall moderaterna svara upp? De som redan har tappat väljare till FP. Det är ju ändå moderathögern som dikterat villkoren för finanspolitiken. Det är också lite smått ironiskt att "skolexperten" Björklund inte klarar av att lösa sina uppgifter utan att ha facit till hands.

  

Patetiskt "rörande"

På Vänsterpartiets begäran tog Riksdagens Utredningstjänst (RUT) fram siffror i Juli om hur regeringens politik slår mot de som har det sämst i Sverige. Jag har tidigare visat siffrorna här, men gör det igen.

Skillnaderna mellan män och kvinnor har ökat med drygt 1000 SEK/mån.
Andel av befolkningen som lever i fattigdom har ökat från 9 till 11%
 Andelen barn som lever i fattigdom har ökat från 19 till 30%
Undersökningen gäller för perioden 2006-2009.

Nu har borgerliga GT/Expressen dragit igång en artikelserie (antagligen tack vare den skribent de värvade från Aftonbladet) om denna horribla samhällsavveckling. Helt plötsligt så är då både Göran Hägglund (ansv. minister) och Mona Sahlin med och uttalar hur mycket de känner med dessa barn och familjer. Man blir lika förbannad varje gång man ser dessa patetiska uttalanden. Göran Hägglund är den som varit med och drivit på denna orättfärdiga politik och när han då hamnar i media ang. konsekvenserna så "känner" han för dem. Han är ansvarig för detta, ingenting annat. Att hänvisa till finanskris och dyl. gör det hela än mer utmanande när man ser till vilka grupper pengarna (skattesänkningarna) har gått. Det är denna snedfördelningspolitik som bär ansvaret. Vem om någon kan och skall förhindra att detta annars sker? Att inte Hägglund klarar att stå för högerns orättvisa politik visar han med all önskvärd tydlighet när det nu kommer till kritan. Och Sahlins deltagande är väl närmast att betrakta som en blåsning så att inte all focus riktas på den marginaliserade marionetten Hägglund.
Men en allvarligare fråga är varför inte RUT´s utredning  ledde till dessa skriverier omedelbart när den kom? Är media viktigare för våra politiker än sanningen från deras egen utredningstjänst?
Ett mycket bra initiativ av Vänsterpartiet att begära denna utredning så att fakta om alliansen orättvisor kommer folket till del!
Sommaren tillbaka för en dag.

En som definitivt hör sommaren till.


Liten men naggande god.


Sprillans ny verkade den vara. Det är ngt visst med träbåtar, stora som små.


Det här var på torsdagskvällen,.

Afghanistan i all ära,

men här hemma räknar försäkringskassan med att 50 000 snart är utförsäkrade. Det gäller att använda skatterna på "bästa" sätt. Synd att alliansen strök bort att det skulle vara på "för folket bästa sätt!"

En svår balansakt för alliansen.

Agfanistan, som Stellan Sundahl sa.

Ja äntligen börjar den Svenska insatsen i Afghanistan att diskuteras och ifrågasättas. Även om nyheterna i veckan presenterade att en majoritet av befolkningen stödjer den Svenska insatsen så kan man ju fråga sig med vilka kunskaper om densamma som dessa svar avgivits. Läste på SVT att det som från början var en insats under FN mandat nu är en operation ledd av NATO och där FN mandatet är luddigt och verkar ha hamnat i bakgrunden. Hur ställer sig detta i så fall till vår "alliansfrihet" och vår neutralitetspolitik? Är det kanske då så trots allt, att den Svenska neutraliteten och alliansfriheten inte är förenlig med vårt EU medlemsskap? Ytterligare en fråga där man lurat väljarna i inför EU medlemsskapsomröstningen i så fall. Hur många svek (lögner) kan ett folkomröstningsbeslut grunda sig på innan legitimiteten kan ifrågasättas? Och vem tar ansvaret den dag vi själva ev. drabbas av ett terroristattentat här hemma på grund av vårt agerande nu? Det vore hög tid att våra riksdagspolitiker sätter sig ner och verkligen tar tag i dessa frågor en gång för alla. Kom fram till ett beslut som Sverige kan stå för gentemot sin egen befolkning såväl som mot övriga EU länder. Även om beslutet inte skulle gå i den riktning jag själv nu önskar så får man väl trots allt acceptera ett majoritetsbeslut även om man för den skull inte håller med. Det är nog trots allt det enda rakryggade att göra och även för att få ett slut på allt taskspelande som förekommer under bordet i dessa frågor idag.

Räknas man inte som arbetslös så kan man även få "leka" bort lite skattepengar. Logik?

RSS 2.0