Kungahuset går alliansens ärenden!

Giftermål och förlovning i kungahuset och alltihopa lagom till valet 2010. En tillfällighet? Knappast. Allt detta spektakel är inget annat än ett försök från kungahuset att skapa lite "rojalistisk yra" med en förhoppning om att folk skall bli lite "borgerligare" i sitt tänkande inför det åstundande valet. Regisserat in i minsta detalj.
Som tur är kan nog folk skilja verklig fiction från verkligheten man själv lever i. En tillfällig yra kan nog knappast överskyla alla orättvisor alliansen skapat. Därtill är svenska folket alldeles för klokt.



Intressant var det också att se hur moderaterna tog udden av folkpartiets och kd´s utspel om att tillföra mer pengar till kommunerna. Man gick helt enkelt ut med samma sak fast man tidigare gått i rakt motsatt riktning. Smart för stunden men hur skall de nu förena detta med sitt tal om ansvar för statsfinanserna som tidigare haft prio ett? Nu ligger de ju redan på minus och har tydligen tappat bort ansvaret eftersom de inte längre tycks ha några problem att ytterligare öka på underskotten. Tänk vad det gör med ett valår! Alla gamla åtaganden är som bortblåsta och portmonnän har ingen botten längre.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0