Mytomani? Och NLT.

"- Mytomaner vill alltid sätta sig själva i centrum, göra sig betydelsefulla. Och för det
behöver de en publik, men den ska helst vara tyst, säger Johan Schubert, psykoanalytiker och chef för Psykoterapiinstitutet."
 
Att bli omnämnd utan att bli omnämnd är väl ungefär vad som hände mig i fredagens NLT där kommunalrådet Kenth Selmosson (S) påstod att han blivit kallad Gaddafi, mobbare, lekledare, pojken med guldbyxorna och att han är ministerstyrare bl.a.
Just innehållet i den raden känner jag igen direkt från min egen blogg här, dock utan att det ligger någon sanning i att jag kallat Kenth Selmosson för detta. Därför har jag heller inga problem med dessa anklagelser.
Problemet däremot är att Kenth Selmosson tydligen på en annan hemsida blivit hotad och att mina blogginlägg sammanskrivs med den sidans hot utan någon åtskillnad! Men det är tydligen enbart NLT som bedriver den sortens journalistik för på Radio Skaraborgs sida nämns inte något av detta förutom just hotbilden.
 
Här vill jag också poängtera att om det är så att det riktats hot mot kommunalrådet så är det naturligtvis fullständigt oacceptabelt och jag tar naturligtvis avstånd mot det precis som alla andra!
 
De blogginlägg jag själv skrivit har riktat sig mot de metoder och arbetssätt som kommunalrådet Kenth Selmosson mfl. använt sig av och har inget med privatpersonen Kenth Selmosson att göra. Tydligen klarar inte alla att skilja på sak och person och då kan det också bli väldigt fel!
 
Tyvärr har jag dock den erfarenheten av kommunalrådet redan sedan han spräckte den majoritet vi bildade i Götene efter valet 2010 att han har väldigt lätt för att ta till osanningar. Först ljög han både mig och Anders Månsson rakt upp i ansiktet då han lovade att han skulle ändra sig i frågan om lång avskrivning av skulderna för MV om han bara visste att vi kunde göra så. Två gånger visade vi att detta var möjligt och att fullmäktige är suveräna att fatta ett sådant beslut, men Kenth ändrade sig inte för det. Istället spräckte han vår majoritet och anklagade Månsson för hot. Alltihop för att få in Bert i det redan skandalomsusade projektet. Hur det gick med det vet vi ju idag men vansinnet fortgår ändå.
 
För att återgå till det som Kenth nu i fredags tilläts ge uttryck för så har jag gått igenom mina blogginlägg lite nu och beträffande Gaddafi som han sa, så skrev jag följande över en bild av Khadaffi: Selmosson eller Kadhaffi?
Det var alltså inget påstående utan en ironisk fråga eftersom en S ledamot blivit sidsteppad och bortplockad av S-ledningen pga att han opponerade sig i frågan om MV. Ni kan läsa hela inlägget här: http://ovenordstrom.webblogg.se/2011/december/kent-selmosson-s-grater-krokodiltarar-i-med.html#trackback
 
Det förhåller sig likadant med de övriga påståendena och det kan ni läsa själva om ni går igenom mina blogginlägg bakåt ett år.
Utan att lägga några värderingar i det, så är det ändå inte utan att tankarna iaf går till det citerade första stycket i detta blogginlägg efter vad som nu hänt. (Detta är alltså inte på något sätt ett påstående utan helt mina egna funderingar, är väl bäst att tillägga ändå för att man inte skall bli missförstådd igen.) Övriga läsare får göra sina värderingar helt efter eget huvud.
Citatet kommer från en artikel om mytomani och den kan ni läsa här: SVD
 
Dessutom är det ju så att om man skall bli upprörd över vad som stått i en blogg, så måste man ju faktiskt själv aktivt uppsöka bloggen isf. En blogg är ju på intet sätt något som kommer till en i brevlådan som mycket annan smörja gör och som man dessutom betalat för!
Vad jag inte förstår är varför ingen har lämnat ngn kommentar på bloggen om man ansett att något var fel eller att man var upprörd över något? Och duger det inte med att lämna en kommentar så kan man ju även ringa och påtala att man är missnöjd över något. det brukar vara enklare än att springa till media, iaf om man har något intresse av att försöka lösa det påstådda problemet. Men man ville kanske just inte det?
 
Får väl avsluta detta blogginlägg med ytterligare ett citat saxat ur SVD:s artikel, och återigen utan att göra några värderingar av om att det skulle ha något att göra med det jag själv skrivit! Man kan tydligen inte vara övertydlig.
 
"Problematiken med mytomani återfinns inom alla sociala skikt ........."
 

 
 

Tillägnat ett kommunalråd!

Fria fantasier ur lokalblaskan!
 

Kinnekulle, blommornas berg eller hemstad åt religiös fanatism?

Det verkar onekligen som det pågår en religiös sammansvärjning av något slag kring Götene. Inte nog med att Bo Bergsten åter tagit plats i kommunstyrelsen, i en insändare i lokalblaskan "lovprisar" Arne Appelqvist Kinnekulle och skriver bl.a. att: "Skall man våga peka ut en enskild person så är det i så fall vår nye biskop Åke Bonnier, som med sin andliga och entreprenöriella bakgrund säkert kan spela en huvudroll i att utveckla Andlighetens Berg."
Dock är insändaren inlindad med rubriken "Affärsplan Kinnekulle". Tydligen är det inne med affärsplaner nu.
Man undrar ju vad det är frågan om? Skall Göteneborna skänka bort 85 miljoner som är bortslängda i Medeltidens Värld för att några fanatiker nu skall ha en utgångspunkt att starta nya korståg? Korståg över Kinnekulle i första hand då och sedan vet man väl aldrig vart det tar vägen? Man blir ju inte förvånad över någonting längre.
 
Och i USA tar man fram en mormon som presidentkandidat. Stenrik hyperreligiös som inte har en susning om hur vanligt folk har det. Det är demokrati på hög nivå det! Men det blir väl så när man mäter allt i pengar. Arnold hade aldrig blivit guvernör utan sina filmmiljoner. Ett bra mått på politisk duglighet?
Medeltidens Värld AB för den delen, har återigen dragit över budget. 5,1 miljoner har det kostat mot budgeterat 4. Dessa 1,1 miljoner hade säkerligen varit eftertraktade på andra håll i verksamheten om det inte varit för den politiska majoritetens korkade envishet att tro på att rädda vad som räddas kan så länge det kan skydda den egna prestigen från att gå förlorad!
Nej öppna parken en gång för alla så den kommer alla kommuninnevånare till del. De har betalat priset och då finns det ingen anledning att i stort sett skänka bort det till någon eller några lycksökare, oavsett vad de sen kallar sig!
 
Kommunstyrelseledamot från Götenemajoriteten?
 

Bergsten. FRÄLSAREN?

Ja lite turbulent är det efter turerna i fullmäktige i måndags då Bo Bergsten åter tog plats i kommunstyrelsen. Han har tydligen fått förnyat självförtroende efter alla miljoner han tidigare kastat i sjön i projektet Medeltidens Värld.
Idag har han en snyftartikel i lokalblaskan där han angriper Götenes Framtid för deras sätt att agera under fullmäktigemötet där de föreslog ett alternativt namn till Bo. Detta är ju inte ett sedvanligt förfarande utan varje parti brukar sköta sina egna nomineringar. Bosse jämförde detta med mobbing om det varit i skolans miljö, men han klarade att ta det som han skrev. När han själv gör ironiska minspel mot andra "potentater" i fullmäktige bakom ryggen på dem som lämnar talarstolen är det tydligen helt ok, för detta nämnde han inget om.
Självklart ville GF göra en markering, särskilt som väljarnas dom var ganska tydlig mot Bergsten och hans KD senast. De kastade ju bokstavligen ut dem (iaf halverade) i säcken tillsammans med askan för att använda Bosses egna ord. Men nu har det tydligen hänt något som gett Bosse förnyat självförtroende. Jag undrar om det kan ha med Medeltidens Värld att göra? Den som lever får väl se.
Måste dock ge beröm till Fullmäktiges ordförande Åke Fransson (S) för hans sätt att lösa förvirringen som för en stund uppstod under fullmäktigemötet. Det rådde inga tveksamheter där. Med säker hand lotsade han mötet till en snabb lösning. Bra jobbat!
 
 

Kloka ord av Stefan Siegfrid!

Detta föredrag borde många S anhängare ta till sig av, inte minst deras partistyrelse med Stefan Löfven. De är väl idag 100-tals mil ifrån sin egen ideologi.
 
 

Sverige utesluts ur Europeiskt högskolesamarbete!

Sverige utesluts alltså ur samarbetsorganisationen ENQA pga Jan Björklund och alliansregeringens nya utvärderingssystem för högskolorna som Högskoleverket skall använda. Troligen tycker Jan Björklund att det är Sverige som uteslutit resten av Europa eftersom de inte inser Jan Björklunds förträfflighet.
UNT
 

Att vända andra kinden till!

Fullmäktigemöte i kväll och flera framgångar vad det gällde motioner. Men säg den glädje som varar för evigt!
Inför omvalen visade det sig att Bo Bergsten föreslogs som KD:s nye man i Kommunstyrelsen istället för Isabella Carlén som avsagt sig.
Detta hade uppmärksammats av Götenes Framtid som hade ett motförslag till Bergsten från KD.
Tyvärr så röstades Bergsten in återigen i KS (som om han inte redan skapat nog med utgifter för Götenes skattebetalare).
Skall bli intressant att se hur det kommer att utvecklas med affärerna kring Medeltiden Värld framöver med både Bergsten och Bert tillbaka på arenan? Något för Uppdrag Granskning att syna närmare.
Någon skam i kroppen verkar han inte ha Bo Bergsten trots allt! Bara att vända andra kinden till kanske?
 
 

Uppdrag Granskning har begärt ut uppgifter om Medeltidens Värld!

En oberoende granskning utlovades av samtliga partier i ärendet Medeltidens Värld/Äventyrslandet Kinnekulle inför valet. Efter valet var ointresset totalt och idiotierna fortsatte med ännu mer pengar slängda i sjön av den nuvarande majoriteten.
Därför var det extra glädjande att i lokalblaskan idag få läsa om att Uppdrag Granskning nu begärt ut handlingar i ärendet från kommunen. Bara att hoppas att de finner det så intressant att alla oegentligheter också kommer i dagen!
GT

Träffande angående dagens politiska klimat!


Lika inför lagen? Eller svensk rättsröta?

Götenes kommunalråd Kenth Selmosson (S) slipper åtal för brott mot efterforskningslagen. Säkert skönt för Kenth, men ändå ett förvånansvärt snabbt beslut av åklagare och JK.
Det uppgavs trots allt från flera oberoende aktörer att Selmosson på ett KSFU möte sagt sig veta vilka som låg bakom de fem mest kritiska signaturerna i lokaltidningen. Nu vet jag ju inte vad som sagts i polisförhören men det finns väl skäl att anta att en eller flera drabbats av "svikande minne" med tanke på utgången som den nu blev.
Ändå är det anmärkningsvärt om man sätter det i relation till Julien Assange. Han anklagades av en kvinna och där stod det ord mot ord mellan dessa två personer. Detta renderade i en internationell efterlysning och ett juridiskt drev utan motstycke. Och detta inför samma lagar som skall gälla även Selmosson i Götene.
Är det en nationell härdsmälta i Sverige inför hur våra lagar skall tolkas och att vi alla skall vara lika inför densamma? Eller är det enbart i fallet Assange som det är en statsunderstödd rättskorruption utan motstycke?
Hursomhelst så kan väl denna Götenehistoria nu läggas bakom oss, oavsett vad man tycker om utgången!
 
Kenth Selmosson (S), "rentvått" kommunalråd.
 

Reinfeldts regeringsförklaring enbart ett luftslott! Precis som Panaxia!

Reinfeldt borde lära sig att "reklam" enbart fungerar på lång sikt om den på iaf något sätt lever upp till vad som sägs. Att höra Reinfeldt stå och ljuga i riksdagen om arbetsmarknadspolitik som inte existerar och om bostadspolitik som inte heller existerar får en enbart till att byta kanal.
Att korthuset "alliansen" kommer att braka ihop snart framstår allt mer tydligt för varje dag som går. Tyvärr kommer det att bli ett brak med långa efterverkningar för AB Sverige. Åtta år (2014) av stagnation pga enbart skattesänkningar istället för framtidsinvesteringar kommer att påverka landet i många mandatperioder framåt.
Det fungerar inte för privata bolag heller att låta bli att investera för då blir de omedelbart omsprungna av sina konkurrenter.
Och borgarnas övertro på den privata marknaden i alla sammanhang borde väl ha fått sin spik i kistan nu i.o.m. Panaxias konkurs! Sammhällsviktiga funktioner måste skötas av samhället för att detta samhälle skall kunna fungera väl. Att med kortsiktiga vinster för ögonen tro att samhället skulle fungera är inte hållbart. Särskilt inte när det leder till bedrägeri och kriminalitet på hög nivå. Jag hoppas verkligen att detta leder till ett ordentligt uppvaknande nu, även för sossarna när det gäller privatiseringarna?
SVT om Panaxia.
 
 
Reinfeldt fortsätter naturligtvis att blunda för hur verkligheten ser ut!
Rättvisa har aldrig varit något ledord för honom!

Kommunledningen fick på "tafsen" igen!

Förvaltningsrätten biföll den överklagan som inlämnats av en medborgare i Götene gällande kommunens (idiotiska) borgensåtagande till en enskild näringsidkare för att rädda sitt eget skinn i frågan om Äventyrslandet Kinnekulle.
Kommunledningen fortsätter envisas med att blanda sig in i dåliga uppgörelser. Hur många miljoner extra har detta kostat de senaste två åren ovanpå alla miljoner det ändå kostar? Detta enbart p.g.a. ren och skär enfaldighet.
Som jag ser det slutar nu överenskommelsen att gälla som gjordes mellan kommunen, Bert Karlsson och Äventyrslandet Kinnekulle då den var villkorad med ovanstående korkade borgensåtagande.
Riv upp, gör om och framförallt GÖR RÄTT någon gång!
NLT.
Kent Selmosson (S), kommunalråd Grönk.. eh..... Götene!
 

Afghanistanmöte i Lidköping!

Malaia Joya

I dag förr, nu och i framtiden

Hur har afghanska kvinnor det i dag?

Onsdagen 10 oktober 2012 kl 19.00 kommer en ung kvinnlig aktivist från Solidarity Party of Afghanistan, Saman Abdul Basir, att prata på Vänsterpartiet Lidköpings medlemsmöte, Partilokalen, Götgatan 10, Lidköping!

Hon är inbjuden till Sverige av Vänsterns Internationella Forum och ska tala på Inspiration världen på ABF-huset i Stockholm den 13/10 om kvinnors situation i Afghanistan. 
Detta är en unik chans att få förstahandsinformation om läget i Afghanistan från ett ungt progressivt parti som står inför enorma utmaningar! 
Varmt Välkomna!!

LS Forum


Sänkt företagsskatt, bra eller dåligt?

Sett till prioriterade skattesänkningar så är det definitivt ingen bra åtgärd av Alliansen att sänka företagsskatten. Pensionärer och alla utförsäkrade hade säkerligen varit mer befogade att få ta del av dessa pengar. men så tänker ju inte allianen.
För småföretagarna däremot så skapar det lite mer rättvisa. Det svenska skattesystemet är ju skräddarsytt för att storföretagen helt skall kunna slippa skatt samtidigt som småföretagarna fått slita ont men ändå fått betala fullt ut. Men denna orättvisa kunde man kommit åt på annat sätt.
Troligen förhåller det sig så att alliansen nu är så illa ute att man med alla medel försöker få in lite friskt kapital från andra länder. Det håller kanske tills de andra länderna också sänker sin skatt för att behålla detta kapital.
Ett ekorrhjul som inte leder till något annat än elände! Se bara på Irland som sänkte sina företagsskatter för att locka utländska företag att investera där. vem vill byta med dem idag? Nej alliansen borde avgå självmant men lär ju inte göra det. I längden kanske detta är bra trots allt? Folk är inte riktigt så dumma som alliansen tycks tro.
 
 
 

Akutens VERKSAMHET kvar, trots allt!

Akutens verksamhet vid Lidköpings sjukhus blir kvar trots allt. Opinionen fick regionstyrelsen att ge sig!
Idag hölls presskonferens i Skövde plus att det var namnunderskriftsöverlämning i stadsträdgården i Lidköping.
Ska inte orda så mycket mer över detta nu, men att försöka genomdriva sådana här förslag under semesterperioden tyder på att regionstyrelsen haft en dold agenda till att vilja göra något helt annat.
Hursomhelst så blev det ingen ny skamfläck på den styrande minoritetens karta. Det är (v)i glada för!
 

Och stor skillnad mellan Palme och dagens S-företrädare!

 

Stor skillnad mellan Palme och Löfven!

 

Moderaterna är politikens Hells Angels!

1% av Sveriges befolkning äger 31% av alla finansiella tillgångar.
10% av Sveriges befolkning äger 72%.
Detta är de verkliga Moderaterna!
Resten av deras väljare och aktiva politiker får väl närmast betraktas som Moderaternas "hangarounds" till dessa ynka procent.
Källa: SCB 2007.
Efter 2007 går inte denna statistik längre att få fram efter beslut av den Moderatledda alliansregeringen!
 
 
 

Vindflöjeln Reinfeldt gör en Juholtare!

För ett år sen i riksdagen hånade Reinfeldt Håkan Juholt när S ville satsa på tunnelbana.
Det går bra att lova stora reformer som regeringen inte ens ansvarar för, sa Reinfeldt då.
Idag säger samme Reinfeldt att Moderaterna gillar tunnelbana och satsar därför på detta!
Ni kan ju lyssna själva i reportaget.
 
 
 

Dags att föra in körkortsutbildningen i gymnasieskolan!

Nästan 60% av ungdomarna mellan 18 och 24 år saknar körkort. Detta bidrar också till att de står utanför arbetsmarknaden kan man idag läsa hos SVT. Jag är inte det minsta förvånad.
Har själv lyft denna fråga för många år sedan men då mest p.g.a. segregeringen p.g.a. de ökande ekonomiska klyftorna i samhället. Det har dock varit väldigt svårt att få något gensvar, mest pga rädsla för hur trafikskolorna skulle reagera. Skönt att se att denna fråga nu lyfts som ett riksintresse men tråkigt att det skall till massarbetslöshet för att någon skall vakna och verkligen se problemet när det redan uppstått, istället för att det åtgärdats i god tid innan det blivit ett problem.
 

Bra, men långtifrån tillräckligt bra ang. SMS-lånen!

V och MP vill att det skall krävas en underskrift på papper för att få stopp på de s.k. SMS lånen. Ett bra förslag men ändå inte tillräckligt bra.
Man måste ju vända på diskussionen för att förstå själva grundproblemet.
Att ta lån via SMS är ju inte själva problemet. Problemet är ju ockerräntorna som ju faktiskt också är olagliga. Detta finns det ju en prejudicerande dom på från Högsta Domstolen. Så det bästa hade ju varit om V och MP istället gått in med polisanmälningar mot alla de företag som håller på med dessa olagligheter. Nu säger man ju bara att man vill få slut på olagligheterna genom att ändra på reglerna utan att någon skall behöva stå till ansvar. Det är inte acceptabelt och precis lika illa som i Uppdrag Granskning där Konsumentverket inte tycker att det är deras sak att Polisanmäla. Dessutom kan man ju tycka att någon enda Polis i landet borde hört talas om detta och om inte jag missminner mig är Polisen skyldiga att utreda brott som kommer till deras kännedom?
Hursomhelst så är det stor skada för tilltron till rättsväsendet när "krämarna" alltid går fria men "vanligt" folk alltid får sona sina gärningar. Jag hoppas att inte denna mentalitet hittat in även i V, för då lär jag snart hitta ut!
SVT

Vad gör (V)i för våra sjukpensionärer?

Sjukpensionärer används allt som oftast som ett slagträ i arbetsmarknadsdebatten. Alltsedan valrörelsen inför valet 2006 har det varit så.
Aldrig hör man dock något om hur situationen och livsbetingelserna ser ut för de som är sjukpensionärer. Alla verkar tro att sjukpensionärer är folk som inte vill jobba eller har gömts av myndigheterna för att dölja den egentliga arbetslösheten och att de är nöjda med en lägre ersättning för att slippa, eller?
Sanningen är att det är många sjukpensionärer som lider av kroniska sjukdomar!
Jobbskatteavdragen hettade upp debatten då pensionärer, sjuka, arbetslösa och föräldralediga fick betala högre skatt än de som arbetade. Men jag har aldrig hört någon säga sjukpensionär i debatten. Varför?
Det finns personer med kroniska sjukdomar och läkemedelsbehov som bara fått det sämre och sämre. Aldrig någon pensionshöjning trots ständigt ökade utgifter för allt, såsom boende, bensin och allt annat. Detta är tydligen inte nog för i och med att alliansregeringen stramat åt för kommuner och landsting så drabbas sjukpensionärerna också av betydande utgifter för läkemedelshjälpmedel. Det kan röra sig om åtskilliga tusenlappar per månad på en redan låg pension.
Varför hörs aldrig detta i debatten och vad vill vi i V göra för att lyfta fram sjukpensionärernas situation?
 
 
Apanaget höjs ständigt med de allmänna kostnadsökningarna som motivation.

Kommentarer överflödiga!


Jag tycker också att Göran Persson (S?) är ett stort svin!

Läser i Dagens Arbete om statliga Sveaskog där Göran Persson är styrelseorförande. GP brukade uttrycka att: "Marknaden är en god tjänare men en usel herre". Trots detta så var det S som i sin EU anpassning gjorde marknaden till herre även i Sverige.
Nu sitter han då som sagt som styrelseordförande i statliga Sveaskog och beter sig som vilken annan skrupellös kapitalist som helst. Sveaskog anlitar underleverantörer som i sin tur anlitar utländska bemanningsföretag för att plantera skog till lägsta möjliga kostnad. Dessa utländska arbetare utnyttjas hänsynslöst på alla upptänkliga sätt men Sveaskog tar inget ansvar då de anser att det är underleverantörens. Precis som alla andra hänsynslösa kålsupare.
Finns det någon som helst arbetarklassanda och värderingar kvar inom S så borde de omedelbart utesluta ett helt koppel gamla ministrar för all framtid ur rörelsen och gärna stryka deras namn ur historieböckerna också!
DA, ledare
DA
"Lika bedragare leka bäst!"


Dags att certifiera företagare och företagsledare (VD)?

Att det finns folk som definitivt inte borde ha med folk att göra men ändå hamnar i ledande befattningar eller än värre som egna företagare kan nog de flesta skriva under på, inte minst facken.
I de flesta andra positioner i samhället skall man ha behöriga utbildningar, även som anställd, vilket ter sig som självklart för de allra flesta.
Att man som egenföretagare gör som man vill är också lika självklart. Men om man är egenföretagare med anställd personal borde det vara dags att ställa krav om en cerifiering, eller ett slags körkort för företagare?
Det har nog aldrig varit så aktuellt tidigare som det är nu. Det senaste exemplet från Ölands Djurpark bekrätar ju också detta om något.
Många andra exempel hör (läser) man om snart sagt varje vecka. Det är företagare som hotar att flytta hela verksamheten om de inte får bryta mot de regler och avtal vi har genom att sparka anställda som "de själva" av någon outgrundlig anledning anser obekväma. Det kan vara företagare med spritproblem, oseriösa hantverkare m.m m.m.
Det är inte acceptabelt i Sverige 2012 att detta får ske!
Att vem som helst skall ha rätt att bli företagare är ju självklart. Men om man skall anställa så bör det ställas krav eftersom man då tar på sig ett ansvar. Och med dagens försämrade trygghetssystem så är det helt oacceptabelt att anställda skall råka ut för dessa nyckfulla oansvariga företagare.
Men även för alla som vill anlita någon kan det i förlängningen vara bra då man troligen hellre anlitar någon med anställda för att slippa råka ut för fenomen i form av fuskbyggare och andra mer eller mindre oseriösa egenföretagare. Då vet man iaf att om man har anställda så finns det ett visst mått av seriositet i verksamheten.
Dessutom blir det ju ett lyft för den majoritet av seriösa bra företagare vi trots allt har i landet. Men det kräver också att man kan plocka tillbaka certifieringen (körkortet) från dem som inte sköter sig, så att det inte blir som med läkarlegitimationerna som verkar omöjliga att bli av med när man väl fått dem.
Så lyft gärna fram denna fråga i riksdagen från Vänsterpartiet! Det är hög tid att gå på offensiven!
NLT, NLT
"Tomtar" som inte sköter sig gör ingen glad!
 

RSS 2.0