Sänkt företagsskatt, bra eller dåligt?

Sett till prioriterade skattesänkningar så är det definitivt ingen bra åtgärd av Alliansen att sänka företagsskatten. Pensionärer och alla utförsäkrade hade säkerligen varit mer befogade att få ta del av dessa pengar. men så tänker ju inte allianen.
För småföretagarna däremot så skapar det lite mer rättvisa. Det svenska skattesystemet är ju skräddarsytt för att storföretagen helt skall kunna slippa skatt samtidigt som småföretagarna fått slita ont men ändå fått betala fullt ut. Men denna orättvisa kunde man kommit åt på annat sätt.
Troligen förhåller det sig så att alliansen nu är så illa ute att man med alla medel försöker få in lite friskt kapital från andra länder. Det håller kanske tills de andra länderna också sänker sin skatt för att behålla detta kapital.
Ett ekorrhjul som inte leder till något annat än elände! Se bara på Irland som sänkte sina företagsskatter för att locka utländska företag att investera där. vem vill byta med dem idag? Nej alliansen borde avgå självmant men lär ju inte göra det. I längden kanske detta är bra trots allt? Folk är inte riktigt så dumma som alliansen tycks tro.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0