Johan Stael "fån" Hollstein, antidemokrat!

En av Sveriges mest egocentriska personer, Johan Stael "fån" Hollstein har en stor utläggning i GT om att Marianne Samuelsson (MP) gjorde helt rätt och att man i Sverige bör särbehandla "viktiga" entrepenörer som fallet var på Gotland. Denne egoist är tydligen en stor antidemokrat eftersom han förespråkar olika lagar och regler för olika människor beroende på vilken grupp de klassas in i. Vem som skall sköta indelningen i vilken grupp folk skall tillhöra redogör han inte för, men antagligen är det som vanligt storleken på plånboken som skall sköta detta. Antagligen tycker han också att han har rätt att köra hur fort han vill (behöver) på våra gemensamma vägar utan att han skall behöva bötfällas, att han har rätt att gå före "underklassen" i köer o.s.v. o.s.v.  Allra helst vill han nog ha en egen fil på vägen där entrepenörer har ensamrätt och kan köra hur fort de vill. Alla människors lika värde (grundpelaren i vår demokrati) är alltså inget värt för denne "tok" och klassamhällesförespråkare. I allafall ett klarläggande om vad den "nya" högern står för. Men allra mest är det nog ett inlägg i debatten för att han själv skall synas och på så vis inte marginaliseras allför mycket i samhället, då kunde han ju riskera att hamna sist i kön.

  Egoismens fula tryne
.

Allas lika värde, inget för en miljöpartist.

Miljöpartisten och numera landshövdingen på Gotland Marianne Samuelsson förespråkar gräddfiler för "överheten". Lagar o regler skall alltså bara gälla "vanligt folk"??????????? Läs mer hos SVT.


Segermiddag i kväll!

Segrarlaget från Harrys sportquis skall ikväll avnjuta sin segermiddag. 3000:- var första priset så det skall nog räcka till både mat o dryck. Tre Vänsterpartister, två LISáre och fem från Rexam utgjorde det vinnande teamet!


Telefon-"lur"

Konsumentverket börjar nu sätta åt telefonoperatörernas vilseledande marknadsföring när det gäller mobiltelefoner uppger SVT. Det är sannerligen på tiden! Något mer man borde titta över är hur de sköter sina service och garantiåttaganden. Var själv inne med en telefon för ett tag sedan som inte fungerat riktigt sedan två veckor efter inköpet. Tyvärr så åkte jag inte in med den omedelbart p.g.a. att dottern som hade denna telefon först skulle kopiera sina kontakter m.m. Man får väl skylla sig själv för att man inte gjorde så och vid inlämnandet fick jag veta att det fanns en utvändig skada på höljet och om jag ville skicka in den för felsökning skulle jag få betala en felsökningsavgift om felet inte ansågs omfattas av garantin. Ja skicka in den sa jag. När felsökningen var klar fick jag besked om att garantin inte gällde eftersom det fanns en yttre skada och jag hade inte väntat mig något annat heller. Så vad skulle då felsökningen kosta? Jo det kostade x antal kronor om jag skulle ha tillbaka telefonen men ingenting om de som gjort felsökningen "skrotade" den????????? Luktar det illa? Ja minst sagt. Hade det nu inte varit ngn yttre skada på telefonen så är jag till 99% säker på att jag fått beskedet fuktskada!
En annan telefon, den jag själv använder inköptes för ett år sedan. Denna har i tid och otid stängt av sig utan förekommen anledning. Vid förfrågan har jag fått beskedet att göra en mjukvaru-uppdatering så borde problemet försvinna. Men inte hjälpte det! Nu ett år efter fick jag beskedet att det kan vara batteriet som glappar. Sagt och gjort så lades en pappersbit som "fjäder" och sedan har telefonen fungerat. Men varför har inte tillverkaren tagit fram ett batteri som passar och erbjudit alla "lurade" kunder att byta ut detsamma? Antagligen kunde det ha påverkat ledningens bonusar i negativ riktning för det är ju vår stolta svenska tillverkare som har gjort båda dessa ovanstående nämnda telefoner.
Som sagt, ett klargörande från konsumentverket om vilka regler gällande service och garantier som skall gälla på denna lukrativa marknad vore snart på sin plats. Nu luktar det lurendrejeri lång väg! Och ingen verkar ha kraft nog att styra upp eländet.


Ni missar väl inte, Upp till kamp 21,00 ikväll?


SLU lobbar för mer giftbesprutning.

Sveriges Lantbruks Universitet anser att ekologisk odling är mer skadlig för miljön än vad man kallar "traditionellt" jordbruk. Jag undrar när giftbesprutning tog över titeln som "traditionell" från vårt ursprungliga jordbruk?
Man har lyckats nå ut med sin lobbying ända till SVT som har gjort ett reportage.
Det finns inget som visar att ekologisk odling skulle vara bättre för miljön och hälsan påstår en forskare i reportaget. Då skulle jag vilja vända på frågan och be honom visa en undersökning som gör gällande att miljögifter skulle vara bättre för miljön och hälsan.
Vem minns inte Lars Forss, den danske VD´n för BT Kemi och hormoslyret. Han drack ett glas hormoslyr i direktsänd TV för att visa dess ofarlighet. Jag behöver väl knappast tala om hur detta påverkade hans hälsa. Men för de som ändå inte hört talas om detta så kan jag meddela att han gick bort i cancer.
Jag undrar om SLU förespråkar en uppodling av BT Kemis gamla fabriksområde i Teckomatorp? Ett område så förgiftat att det enligt deras sätt att resonera då borde vara optimalt att odla på för miljön och hälsan. Och något underligt är det väl då att detta inte har skett ännu. Det är ju trots allt 30 år sedan fabriken sprängdes.

 En grönskande park?
Västgötabergen hotade igen!

Kammarrätten körde över Bergsstaten, kommuner och länsrätt och har gett tillstånd för provborrningar av uran och andra mineraler i Västgötabergen Billingen och Kinnekulle uppger NLT idag. Detta trots att det inte var länge sedan kommunerna gjorde klart att man kommer att utnyttja sin vetorätt mot kommersiell gruvdrift. Som tur är finns det ju fortfarande folk som har minnen kvar efter uranbrytningen i Ranstad på Billingen. Om inte det räcker så finns ju Tranebärssjön där som en rest av dagbrottet, en sjö med kraftigt förhöjd uranhalt. Ett Kanadensiskt och ett Nya Zeeländskt bolag är det som nu har fått rätt till provborrningar trots att länsstyrelsen varnat för att det kan komma att förgifta grundvattnet i de känsliga berglagren. Skall bli intressant att se hur Alliansregeringen kommer att tackla frågan om den hinner komma upp på deras bord innan folket har röstat bort dem. Antagligen vill de ta bort den kommunala vetorätten, i globaliseringens namn och till globaliseringens fromma. De vill väl ha uran till de nya reaktorer de vill skall startas.
 

Vem påstår att svenska ungdomar är lata?

I debatten ser man alltsom oftast anklagelser mot våra svenska ungdomar att de skulle vara lata och allehanda andra liknelser åt det hållet. De som uttalar dessa påståenden generaliserar å det grövsta skulle jag vilja påstå. Vi har ett antal sommarjobbande ungdomar varje år på min arbetsplats och jag tycker de gör ett fantastiskt arbete och har så gjort under alla år. Jag ser ingen skillnad från år till år heller. Dessutom är det uppfriskande för oss "gamla" uvar att få ta del av samhällsutvecklingen som ändå är från år till år coh bli lite uppdaterade på vad som händer och sker och är gångbart i ungdomsleden. Vart vill jag komma med denna diskussion undrar ni kanske nu då? Jo idag hade vi en femtonårig flicka vid namn Sarah Sjöström som satte nytt världsrekord i simning. 15 år och världsrekord! Helt fantastiskt och inte minst ett lysande bevis på att svenska ungdomar är allt annat än lata. Ambitiösa välutbildade och vet vad de vill, skulle jag vilja säga. Jag hoppas att flertalet av er håller med. Detta är iallafall min bestämda uppfattning!

Målgång och nytt världsrekord av denna fantastiska femtonåring!

Och så här har det blivit!


Lite sommarlovsnostalgi!


Li

Över 100 000 fall av svininfluensa i England.

Det verkar som om svininfluensan börjar visa sig från sin värsta sida även här i Europa nu, Över 100 000 fall i England alltså och i Exeter planerar man för att röja i katakomber om man inte klarar att hantera alla lik, rapporterar SVT. Men är det ändå inte ovanligt lågt tonläge i Sverige angående denna influensa då? Och i så fall, varför? Självklart skall inte människor oroas i onödan men om man har så otroligt långt gångna planer i England att man räknar med så många dödsfall så att man  inte vet om man klarar att hantera situationen på vanligt sätt så måste det väl ändå finnas en del substans bakom. Än mer förvånande är det väl att inte WHO och FN i så fall gått in och satt restriktioner på resandet. Varför försöker man inte mota Olle i grind? Är det ekonomin som återigen kommer i första hand? Människan lär ju knappast bli utrotad av pandemin men kanske allvarligt decimerad. Är det långsökt att tro att man i en sådan förlängning ser en inte oansenlig förbättring av miljöproblemen? Inget ont som inte har något gott med sig?  Varje individ står ju dock för en viss mängd växthusgas och jag är ganska säker på att en viss grupp av människor redan sett till att få sitt vaccin. Ja nu målar jag verkligen fan på väggen och jag hoppas verkligen att jag är helt fel ute även om jag känner en gnagande oro som börjar leta sig upp mot ytan. Över 100 000 fall i England och iordningställande av katakomber för att kunna härbärgera alla lik. Ingen rök utan eld!
Nya hagar vid LRK

Äntligen, som Fylking sa. Nu får hästarna på LRK nya hagar. Samtidigt knyter det ihop hela anläggningen på ett fint sätt. Uteridbanorna får en helt annan kontakt med ridhusverksamheten, det blir mer som en hel anläggning.
Företagsekonomiskt självmord?

I fredagens NLT kan man läsa att Mastec LPI skickar hem 42 anställda. Av 40 varslade metallare får 37 gå hem och av 15 varslade tjänstemän får 5 gå hem. Så av de 90 anställda som är kvar är 49 verkstadspersonal. Det innebär alltså att  varje "närande" arbetare i stort sett skall ha en "tärande" tjänsteman att arbeta ihop lön till. Hur tusan tror man att man skall kunna generera vinster med en sådan struktur? Det som också är förvånande är att tjänstemän alltid tycks ha fullt upp med arbete trots att det inte finns några ordrar och att produktionen i stort sett står still. Jag undrar om någon seriös företagare skulle komma på tanken att starta ett företag och anställa lika många tjänstemän som arbetare? Knappast. Nej det är som vanligt i hierarkiska strukturer, alltid skillnad på skit o pannkaka.

Dags att vända på pyramiden?


Svårt att släppa de liberala "stollarna"

Kom att tänka på en historia från det kalla krigets dagar med tanke på de liberala stollarna som ville ha nyans i debatten på Lidköpingsnytt och sedan presenterade siffror som fan läser bibeln.

Det var när en amerikan och en sovjet skulle springa ett hundra meter mot varann. Amerikanen vann. Då kunde man i de sovjetiska tidningarna läsa att den sovjetiske löparen placerade sig som god tvåa medan den amerikanske inte blev bättre än näst sist.

Måhända saknar liberalerna kalla krigets dagar eftersom de tydligen nu anammar det sovjetiska sättet att presentera sanningar? Det var nog enklare för dem när de hade någon att skylla allt skit på.

En annan historia är den om det liberala kommunalrådet som skulle inviga den internationella tekniska mässan som orten hedrande nog lyckats dra till sig. Och följande lydelse undslapp honom då,
-Welcome to this technical mess!
Ett liberalt välkomnande på bästa Björklund manér. Gammalt, men liberalt fortfarande gångbart.


  

Liberala onyanser igen!

Ja jag kunde inte låta bli att svara på Liberalernas onyanserade insändare om nyans så jag slängde in ett svar till Lidköpingsnytt.

Och var är då nyansen och balansen herrar Wendt och Ekberg?
  
Att efterlysa nyans och balans och sedan redovisa siffror så onyanserat och obalanserat som ni gör är ju närmast löjeväckande. 2006 var över en miljon i utanförskap skriver ni nu. I valrörelsen var det 1,5 miljoner enligt alliansen. Skall man anta att dessa liberala herrar nu nyanserat debatten och menar att siffrorna från valrörelsen var fel? Vidare skriver ni att över hälften av de "arbetslösa" ungdomarna är enligt sin egen definition heltidsstudenter och inte arbetssökande. Jag antar att ni då syftar till Radio Skaraborgs rapportering att ungdomsarbetslösheten i Juni var 175% högre i Skaraborg än motsvarande period förra året. Med ert sätt att räkna då så är det 87,5% högre ungdomsarbetslöshet under perioden istället. Nyanserat, visst men knappast något att yvas över ändå. Vad det gäller er nyansering och balans avseende de övriga siffror som redovisas så är det ett hopaplock av olika jämförelsetal där ni valt att redovisa det som "passar er" bäst. Är det det som är Liberal nyansering? Som exempel kan man ta er jämförelse för detaljhandeln respektive industrins orderingång där ni för detaljhandeln redovisar 4,4% försäljningsförbättring, en siffra som grundar sig på jämförelse från motsvarande period föregående år medan ni när det gäller industrins orderingång använder er av jämförelsen mot föregående period och redovisar följdaktligen +3,8%. Om ni däremot nyanserat er jämförelse till att gälla samma period som ni redovisade för detaljhandeln så hade ni fått redovisa en orderingång för industrin på - 30,1%. Eller om ni nyanserat er redovisning för detaljhandeln till att gälla samma period som för industrins +3,8% siffra, då hade ni fått nöja er med att redovisa en 0,2% ökning av detaljhandelsomsättningen. Jag vet inte vem ni försöker lura med ert onyanserade sätt att redovisa siffror men det verkar mer vara jämförbart med det gamla talesättet, den som gräver en grop åt andra faller oftast själv däri!

Över 500 000 arbetslösa i Juni!

 • Relativt arbetslöshetstal 9,8 %
  (Juni 2009)
 • Folkmängd 9 283 722
  (31 maj 2009)
 • Konsumentprisindex -0,6 %
  (Juni 2009 jämfört med juni 2008)
 • Nationalräkenskaper, BNP -6,5 %
  (Kvartal 1 2009 jämfört med kvartal 1 2008)

 • Källa: SCB


  Liberala "falskmyntare"

  Liberalerna Mikael Wendt och Sewon Ekberg efterlyser en nyansering av debatten i en insändare till Lidköpingsnytt.

  "Var och en kan se att SCB:s uppgifter ger helt andra siffror än vad som redovisats i flera insändare den senaste tiden från de röd-gröna debattörerna."

  Detta skriver de efter att ha redovisat de siffror som bäst passar deras eget syfte istället för att på ett nyanserat sätt redovisat siffror med samma jämförelseperiod. Nej istället redovisar de de siffror som ser mest positiva ut för deras eget politiska syfte. Vissa siffror är jämfört med föregående period hos SCB medan andra är jämfört med samma period föregående år. Hur man kan vara så urbota korkad i en insändare där man efterlyser nyansering och balans i debatten är för mig helt obegripligt. Men det kanske är ett inträdeskrav för att få kalla sig liberal, vad vet jag?


  En nyanserad liberal i balans?

  Alliansrättvisan i siffror!

  Riksdagens Utredningstjänst (RUT) har på Vänsterpartiets begäran tagit fram siffror på hur klyftorna ökar i Alliansens Sverige.

  Skillnaderna mellan män och kvinnor har ökat med drygt 1000 SEK/mån.
  Andel av befolkningen som lever i fattigdom har ökat från 9 till 11%
  Andelen barn som lever i fattigdom har ökat från 19 till 30%
  Undersökningen gäller för perioden 2006-2009.

  Nyamco Sabunis kommentar till detta i TV när hon fick frågan om hon kan se sina väljare i ögonen efter detta var att det hjälper väl inte låginkomsttagarna för att man klämmer åt medel och höginkomsttagare.

  Jag undrar om hon klarar att stava till fördelningspolitisk rättvisa??????????????????


  Nyamco Sabuni (FP)

  Falsterbo!

  Förra måndagen gick alltså färden mot Skåne och Falsterbo. I Skåne var de redan ute med tröskorna på enstaka ställen och den första såg vi strax efter Landskrona. Vädret var också enastående under veckan och inte förrän på fredagskvällen kom det en regnskur.

  Vy från Höllviken mot Köpenhamn och Öresundsbron, som faktiskt går att urskilja trots soldiset. Vid klart väder är det fantastiskt vackert.


  Nåväl, det verkliga skälet till Skånesemestern är trots allt Falsterbo Horse Show, som detta år hade många anknytningar till Skaraborg. En LRK-ryttare mötte vi i Göteborg på väg hem efter att tyvärr ha missat finalen under tävlingarnas första dagar.

  Ankomst till arenan på måndagskvällen.


  Andra ryttare och Lidköpingsägda hästar fick vi se under resten av veckan. En av de som verkligen lyckades bra var Sofia Ivehag från Håkantorp som med endast 4 fel placerade sig på åttonde plats i finalen i "The tour of Amateurs", endast sekunder från tredjeplatsplaceringen som också hade 4 fel. En mycket fin ritt presterade Sofia, en av de finaste i hela startfältet.

  Sofia rider in på tävlingsarenan för att göra sin finalritt med hästen C`La Vie.  Andra ryttare som visade framfötterna var LRK´s Anna Svefors med hästen Rhojan som också tog en åttonde plats i dressyrfinalen för 6-åringar. Även Annette Christensson tävlade dressyr under både fredag och lördag men nådde inte finalerna denna gång.

  Annette in action under fredagens tävlingar på den vackra dressyrarenan.  Nu är det ju inte bara tävlingarna som lockar besökare till detta evanemang. Kommersen är enorm och även här med Skaraborgska inslag som Skara Hästsport som är stora i hästsverige, det ser man verkligen i deras monter där det är fullt mest hela tiden. Även Svenska Foder hade en monter där det var många kända ansikten.

  Ett begrepp i hästsverige.


  Kom och köp,


  igen o igen o igen.


  Mat och dryck behövs också till de 60-70 000 besökarna under veckan. De hade det hektiskt i mattälten kan jag lova.


  Även underhållning ingår i konceptet. Här är det självaste "Elvis" i form av Ken "Vegas" Whalberg.


  Och här Kronprinsens Husarers Musikkår, inte riktigt samma "drag".


  Bonde söker "fru" imponerade stort. En framtida popikon?


  På mitt arbete beskylls Sven Melander ibland för att vara lik undertecknad (eller om det är tvärtom?), i Falsterbo höll han i allsången. Man kan verkligen säga att man hamnade i skuggan av denna kändis iaf.


  Tidigare flerfaldiga Huntingsegraren Ellen Brunes hoppar in,


  och ut kommer sambon Enar Tollig. Nyblivna föräldrar som också flyttat till bygden, närmare bestämt söder om Hjo.


  Mycket duktiga "halv" Danskan Linnea Eriksson (pappan är svensk) placerar sig alltid långt fram i prislistorna i Falsterbo.


  SM i hovslageri. Hett i det redan varma vädret.


  Kändisfotboll på lördagskvällen. Bengt Andersson, Patrik "Bjärred" Andersson, Niklas Sundström och Niclas Skoog m. fl. Niclas Skoog briljerade med 4 mål.


  Sebastian Persic bördig från Lidköping ledde de stora prisutdelningarna som ryttare från Kungliga livgardet.


  Men man kan ju inte skriva om Falsterbo utan att ta med den fantastika stranden och badet. 24 grader i havet så det var bara att lägga sig i och njuta.  Semester!!!!!!!!!

  Ja då var det dags för årets semester. Några timmars sömn efter nattens arbetspass och sedan blir det bilen ner till Skåne och sköna Falsterbo med tillhörande horse show. Kan riktigt känna hur det blir att sjunka ner i den fina vita sanden på stranden. Återkommer nästa vecka och då förhoppningsvis med några fina bilder.
  Ostadigt.

  Nästa vecka börjar jag min semester. Vågar man hoppas på bättre väder? De som började den tidiga perioden kunde knappast fått bättre än det var de första två veckorna. Hoppas de får avsluta lika bra den sista veckan (min första) så är min skånesemester räddad. Bifogar ett par bilder från försommarens första åskväder tagna från utkanten av Järpås.
  Konsten att blunda för fakta.

  Alliansens privatiseringsiver fortgår i samma raska takt. Det gäller väl att rasera så mycket som möjligt före valet 2010, ett val som äntligen närmar sig med stormsteg.
  Nu föreslår man förändringar i LOU, lagen om offentlig upphandling och i LUF, som rör upphandling inom områdena vatten, energi, transporter och posttjänster, uppger Kommunalarbetaren.
  Böter skall kunna utdömas på mellan 10 000 och 5 miljoner kronor om inte tjänster upphandlats på ett korrekt sätt, ja kontrakt skall även kunna rivas upp.
  Det är lite märkligt att alliansen lägger sådan energi på detta när man sedan ser hur alliansstyrda kommuner i praktiken låter ickekommunala bolag göra upphandlingar åt kommunen för att kunna kringgå EU,s upphandlingsregler. Dubbelmoral?
  Än märkligare blir privatiseringsivern när man ser resultatet av socialstyrelsens nöjdhetsindex. Där hamnade Sundbyberg på sista plats trots (tack vare enl. mig) att 80% av deras äldreomsorg lagts ut på entreprenad. Är företagen viktigare än människorna? Ja i alliansens värld är det nog så, människorna är enbart redskap och när ett redskap är förbrukat skall det slängas på sophögen, om man inte tillhör de högre stånden iallafall.


  Odell vs Borg

  "Det går aldrig att reglera finanssektorn i sån detalj att finanskriser helt kan undvikas. En viktig lärdom av krisen är därför att aktörerna på de finansiella marknaderna måste ha en fast värdegrund och en etisk kompass i sitt agerande."
  Mats Odell,
  på KD,s hemsida.

  Det låter inte riktigt samma när man ser Anders Borg stå och kräma sig i TV-nyheterna. Enigheten är total inom alliansen?????????

  Och om man skall jämföra även med major Björklunds alla tal om den svenska "flumskolan", vad är då Odells uttalande att betrakta som?


  Stefan Löfven, en katastrof för IF-Metalls medlemmar.

  Stefan Löfven vill att svenska löntagare skall ligga på samma nivå som övriga europeiska länder. Frågan är vilka? Är det Estland, Polen, Ungern etc. eller är det Tyskland, Belgien eller Frankrike han menar? Det är häpnadsväckande att läsa hans kommentarer som t.ex,
  "-Blir det löneökningar på 5 procent i Sverige och bara 2 procent i omvärlden, kan det innebära att produktionen flyttas."
   Har vi inte alltid fått höra att vi skall konkurrera med kunskap och genom att ligga i spets vad det gäller tekniskt kunnande? Något som Stefan Löfven nu kullkastar till 100% tydligen. Han vill tydligen gå tillbaka till skärsliparnas tidevarv. Hellre arbete än lön! Något som han också visat genom att svika de fackliga idealen och gå med på de s.k. krisavtalen för medlemmarna. Samtidigt fortsätter höjdarna med sitt löne och bonusfrosseri! Jag undrar om han överhuvudtaget vet vad fördelningspolitiska effekter är? Att på ett så rättvist sätt som möjligt fördela den kaka vi alla gemensamt producerar och skall leva av. Löfven är nog det tydligaste exemplet på hur viktigt det är att den fackliga rörelsen snarast möjligt reformeras så att makten i möjligaste mån utgår från medlemmarna, inte ledningen.
  Själv skulle jag vilja påstå att en ny lönemodell skulle utgå från företagsledningarnas egna lönehöjningar, då är det de som sätter ribban och därmed torde det vara slut på tjafset om att det är för dyrt att anställa i sverige. Men det är klart, med en sådan konstruktion kanske Löfven själv skulle känna sig "marginaliserad".
  Läs gärna Dagens Arbetes artikel om en ny lönemodell.


  Ett nytt mantra för Löfven o co kanske, vi har framtiden bakom oss!

  Var smäller det först?

  NLT har ett reportage ang. EU´s regler som gör att den svenska besiktningen av gasol i husvagnar och husbilar upphört. Idiotiskt tycker jag och flera med mig men inte alla. En del tror att det skall ordna sig ändå medans campingägare uttrycker sin oro.
  Egentligen borde det inte vara något problem. Dubbla campingpriserna för de som inte har en godkänd gasolbesiktning och ställ dem i ett hörn för sig själva om de mot förmodan ändå skulle vilja campa. På så vis behåller man ändå säkerheten för dem som verkligen bryr sig.

  Något man inte vill uppleva på sin semester.

  Härligt med sommar.

  Den lille tog en "lur" i mammas mat.

  Ohly intervjuas av KA-web TV


  Gasolin, en liten nostalgitripp.

  Gasolin är på tapeten igen med ett album såg jag i TV-reklamen. Ett band jag gillade starkt när de var igång. Var på en konsert med dem i Helsingborg och den "satte sig" verkligen. Håll till godo.


  Borg på kollisionskurs med arbetsgivarna?

  Anders Borg gick till attack mot de svenska arbetsgivarnas hätska utfall mot arbetsrätten. Han pekade också på att fackföreningsrörelsen tagit ett stort ansvar (svikit sina ideal) med sina "specialavtal" i finanskrisen. Han kallar t.o.m. den svenska fackföreningsrörelsen för "världens bästa", något som borde få varje fackföreningsombudsman till självrannsakan. Frågan som följer är vilket ansvar våra politiker tagit? Inte har de föregått med gott exempel precis. Både riksdags och regionpolitiker får lönehöjningar som, även om de i sammanhanget kan betraktas som blygsamma ändå för gemene man är att betrakta som utopi om man ser till antalet kronor. Man skall dessutom komma ihåg att politikernas lönelägen också hör till dem som redan gynnats kraftigast p.g.a. alliansens orättvisa skattesänkningar.
  Borg hänvisade också till nya OECD-siffror som visar att Sverige tillsammans med Danmark har den mest flexibla arbetsrätten i Europa. Men det är inget som Svenskt Näringsliv håller med om. De vet ju naturligtvis bäst? Man kan för övrigt undra hur Centern ser på OECD´s siffror?
  Nej det är klart att Borg är nöjd med facket som gör precis som Moderaterna vill att de skall göra. Det är nog med den utgångspunkten man skall se hans utfall mot arbetsgivarna. Väck ej den björn som sover!


  Jaaa, jag vann!

  Inte VM, men väl en biobiljett på bildfrågan förra månaden. Fick reda på det av en jobbarkompis som kom fram och sade grattis.
  -Till vad? undrade jag som på grund av åskan och nattjobb inte haft på datorn på dagen och nu stod där som ett frågetecken.
  Det är en uppskattad tävling bildfrågan på Lidköpingsnytt. Det blir lite interna tävlingar bland arbetskamrater om att vara först med rätt inlämnat svar och sedan diskussioner om hur man kunde se det o.s.v. Kul!

  Något som inte är lika kul är väl den s.k. "politikerveckan" på Gotland. Något som verkar ha övergått till en politikernas festvecka där de kan parta utan att trakasseras för detta av pressen, som säkerligen är lika glada att de får vara med och parta och därmed utelämnar ev. skandalscener. Ett litet eget samhälle i samhället för politiker och media.

  är det betydligt bättre att åka med dottern när hon skall rida, eller kanske bara titta när det är träning en skön sommarkväll.  Eller åka till Framnäs IP, där det på lördagen hölls distriktsmästerskap för ungdom o juniorer. Det är härligt att se på ungdomar som idrottar. Vilka fina prestationer de gör. För att inte tala om alla föräldrar och ledare som grillar hamburgare, säljer kaffe eller krattar i en längdhoppsgrop.

  Anton var nöjd, 8,58 på 3000m.


  Idrotten förbrödrar, V sköter starten och C har speakerfunktionen.


  Snabba tjejer gör sig klara för start.


  Snabba grabbar, 10,98 blev segertiden.

  Ohlys tal i almedalen.


  Och nu skall Renfeldt försöka leda EU.

  Denne arme krake som inte ens klarar av att leda ankdammen Sverige. Men säkerligen kan vi räkna med mer övervakning och fler kränkningar av den personliga integriteten. Vilket gäng, Reinfeldt och Berlusconi som regerar ihop med fascisterna. Frihet, för vem??????????????

                   


  Intressant kommentar.

  Av sign. Johan införd i Dagens Arbete. Något att läsa för alla högerentusiaster som inte vill se längre än näsan räcker.

  "Den norske journalisten och författaren Magnus E. Marsdal redovisar i sin artikelsamling "Mannen utan egenskaper og andre problemer i norsk politikk." bl a OECD-jämförelser mellan nordiska högskatteländer och angloamerikanska lågskatteländer (USA, Kanada, Storbritannien, Irland, Nya Zealand, Australien.) Jämförelserna visar klart och entydigt att nordiska högskatteländer i jämförelse med angloamerikanska lågskatteländer har:

  · mindre fattigdom

  · mindre ekonomisk ojämlikhet

  · lägre spädbarnsdödlighet

  · lite högre BNP per person

  · mycket mer fritid

  • långt högre produktivitet, mätt som BNP per arbetstimme. "

  Vad tycker ni? Solklart tycker jag!

  RSS 2.0