Borg på kollisionskurs med arbetsgivarna?

Anders Borg gick till attack mot de svenska arbetsgivarnas hätska utfall mot arbetsrätten. Han pekade också på att fackföreningsrörelsen tagit ett stort ansvar (svikit sina ideal) med sina "specialavtal" i finanskrisen. Han kallar t.o.m. den svenska fackföreningsrörelsen för "världens bästa", något som borde få varje fackföreningsombudsman till självrannsakan. Frågan som följer är vilket ansvar våra politiker tagit? Inte har de föregått med gott exempel precis. Både riksdags och regionpolitiker får lönehöjningar som, även om de i sammanhanget kan betraktas som blygsamma ändå för gemene man är att betrakta som utopi om man ser till antalet kronor. Man skall dessutom komma ihåg att politikernas lönelägen också hör till dem som redan gynnats kraftigast p.g.a. alliansens orättvisa skattesänkningar.
Borg hänvisade också till nya OECD-siffror som visar att Sverige tillsammans med Danmark har den mest flexibla arbetsrätten i Europa. Men det är inget som Svenskt Näringsliv håller med om. De vet ju naturligtvis bäst? Man kan för övrigt undra hur Centern ser på OECD´s siffror?
Nej det är klart att Borg är nöjd med facket som gör precis som Moderaterna vill att de skall göra. Det är nog med den utgångspunkten man skall se hans utfall mot arbetsgivarna. Väck ej den björn som sover!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0