Socialbidragen fortsätter öka, precis som oppositionen varnat för.

Ökningen i procent, län för län:

Örebro;41
Gävleborg;37
Kronoberg;37
Jämtland;32
Västra Götaland;28
Kalmar;28
Blekinge;27
Södermanland;26
Jönköping;26
Dalarna;26
Halland;25
Västernorrland;24
Skåne;22
Värmland;22
Uppsala;21
Norrbotten;20
Västerbotten;19
Västmanland;18
Gotland;16
Östergötland;16
Stockholm;15

Alliansens "rättvisepolitik" i krassa siffror!


Ny länk!

Har lagt till en ny länk som går till debattören och krönikören Mikael Nyberg. Där finner man mycket intressant och djupgående läsning, inte minst om EU och bristen på demokrati. När t.o.m. våra östliga medlemsländer klagar att Reinfeldt o co styr EU som Sovjet styrde de gamla öststaterna är det kanske dags att folk snart vaknar till liv och börjar intressera sig för vad "överheten" håller på med och hur det ev. kan komma att drabba våra barn och barnbarn i framtiden.


Sjukt är ordet, Alliansen!

Det räcker tydligen inte för alliansen att de sjuka skall vara arbetslösa för att bli "friska", nu skall man ändra beräkningsgrunderna för de stackare som råkar bli sjuka trots att de är nyanställda. Samma försämring som man tidigare gjort i a-kassan. Inte nog med att man infört massarbetslöshet och sänkt skatten för oss som fortfarande är lyckliga nog att ha ett arbete att gå till, nu skall de sjuka och arbetslösa kläs av så mycket det bara går. Det räckte tydligen inte att "förbättra" för de som arbetar för att drivkraften att arbeta skulle öka tillräckligt? Sjukt är ordet!


Solsken!

Efter 12 tim. nattarbete så vaknar man och får se att det är en strålande sol istället för de vanliga gråa molnen, underbart!


Lars Hultström avgår, det var nog klokt!


Ja, LAS behöver verkligen moderniseras.

Urban Outfitters vill sparka personalen och ersätta dem med personal från bemanningsföretag. Orsaken är att de anställda vill ha kollektivavtal. Legal utpressning och jag antar att Alliansarna sitter och applåderar i salongerna. Men vad är det då de applåderar? Jo inget annat än "legal" utpressning! Synnerligen ett skäl till att "modernisera" LAS som den liberale "stollen" Christer Winbäck tidigare skrev i en debattartikel. Men han ville ju modernisera åt andra hållet genom att ytterligare försämra för löntagarna. Det är rent skandalöst att det ens finns människor som nått så långt i sin egoism att de tydligen är helt blinda för att även alla andra medmänniskor i samhället också har behov av ett anständigt liv. Jag undrar hur deras "idealsamhälle" egentligen ser ut? Medeltidsanarki?

En äkta folkpartist?Medeltidens värld, Alliansens sätt att ta ansvar för skattebetalarnas pengar?

Alla större kommunala satsningar brukar bidra till att höja debatt-temperaturen. Så även Götenes satsning på Medeltidens värld. Det blir alltid en för eller emot sida när en satsning skall göras och om satsningen sedan slår fel så blir det vad var det vi sa mentaliteten som visar sig. Oavsett vad man tycker i sak så är det ändå majoritetsbeslut som fattas och därefter bör väl alla försöka att dra åt samma håll tycker jag. Ingen tjänar ju på att svartmåla en färdig anläggning.
Nu verkar det som om denna Medeltidens värld i Götene blivit en ekonomisk kvarnsten om halsen på politikerna. Man har tydligen fyra alternativ att välja på. Från nedläggning, till vidare satsningar av olika slag. Oavsett vad man väljer kommer det att kosta kommunen mellan 40 - 65 miljoner kronor. Tänk vad man kunde fått för de pengarna? En bandyhall, en fotbollshall eller en bättre simhall? Ja alldeles oavsett vad så har man nu Medeltidens värld och det är knappast någon idé att gråta över "spilld mjölk". Man kan ju tro med min rubriksättning av denna artikel att jag skulle sälla mig till klagomuren och ta chansen att håna Alliansföreträdarna i Götene, men så är inte fallet. Rubriken sattes enbart för att ge alla  Alliansanhängare som brukar lämna korkade anonyma kommentarer i allehanda medier, en liten känga. Men det kanske är för mycket begärt att de skulle komma till självinsikt.
En tråkig sak som nu visat sig i kölvattnet av denna Medeltidens värld satsning är att det tydligen riktats hot mot Götenes kommunalråd Bo Bergsten (KD). Antagligen är det en person som inte har en aning om vem Bo Bergsten är mer än att han är just kommunalråd. Bergsten är en alldeles utomordentligt trevlig person och jag är säker på att han gör ingenting om han inte tror det kan komma Götene eller invånarna till gagn. Därmed inte sagt att han alltid "tror" rätt, men man måste lära sig göra skillnad på sak och person! Och vem vet hur det sett ut om inte krisen hade kommit? Då kanske Medeltidens värld varit även en ekonomisk succé.
Låt oss hoppas att det bara är en virrpanna som i sin frustration gått över gränsen och att det inte ligger något allvar bakom detta idiotiska tilltag. Missnöje visar man på valdagen!Alliansen röstade igenom "förenklad" (försämrad) skattelag!

För att minska företagens "administrativa" börda" har Alliansen nu röstat igenom en försämrad semesterlag. Detta får till följd att långtidssjuka förlorar 13 semesterdagar och arbetsskadade 25 dagar. Arbetslinjen igen?
Dagens Arbete skriver om eländet. Det gäller tydligen att rasera allt vad som raseras kan innan valdagen.

Rösta rätt 2010, rösta V.

Alliansskapande utanförskap!

Endast en av tio får i Alliansens arbetslöshets-sverige ut 80 % från a.kassan. Begrunda diagrammen nedan så ser ni hur verkligheten ser ut i Allians-Sverige. Diagrammen talar för sig själva. Arbetslinjen kallar de det visst.

Hämtat från Kommunalarbetaren.

Villa nollade Edsbyn!

Efter en något avvaktande första halvek där Villa trots allt ledde rättvist med 1 - 0 så blev det en urladdning direkt i andra. Edsbyn hade nog bara ett enda spelläge på hela matchen som kunde lett till mål men då hade Villa redan avgjort matchen. Att nolla Edsbyn med en sån skarpskytt som Jocke Hedkvist säger en hel del om hur stabila Villa är denna säsong. Även om det stundtals går lite grus i maskineriet så mal man på med samma tålamod hela tiden. Däri ligger nog nyckeln till de framgångar laget har i år. Ingen faller ur ramen. Kul också att få se Timo Arjanko. En mycket positiv överraskning som kommer att tillföra laget och framförallt truppen mycket

Villa - Edsbyn 7 - 0


Reinfeldt och Olofsson sänker svensk industri!

Jag förstår att Koenigsegg drar sig ur Saab affären. Reinfeldt och Olofsson har från första början varit något av det mest pessimistiska man kan höra. Själva kallar de det hela för att ta ansvar för skattebetalarnas pengar. Vilket ansvar har de tagit om 8 - 12 000 människor blir utan arbete. Vad kostar ett sådant kalas?
Varenda land i Europa har tagit ställning för sin industri från krisens första dag samtidigt som Reinfeldt och Olofsson härhemma endast pratat om sitt ansvar utan att göra någonting. - Vi är de som står starkast rustade nu när det vänder, säger Reinfeldt då. Samtidigt får Sverige kritik utomlands för den snabbast växande arbetslösheten. Bristen på självinsikt hos dessa egocentriska statsråd är häpnadsväckande och tydligast talande för detta är väl Maud Olofssons uttalande nu efter Koenigseggs avhopp.
Maud Olofsson anser att "oppositionen ska vara tacksam över att det finns någon som förstår affärer". Och hon menar att den ska vara tacksam "för att någon förstår att värna skattebetalarnas pengar".
Förstår affärer? Skulle det vara Maud Olofsson det? Kolla hennes meritlista då vad det gäller affärer! Och att "värna" skattebetalarnas pengar, skulle det vara att låna till skattesänkningar och skicka ut 10 000 tals människor i arbetslöshet?
Än mer förvånande i denna Saab härva tycker jag är att man så totalt struntar i att bemöta en sådan utomordentlig entrepenör som Koenigsegg på ett positivt sätt. Alliansen pratar ju hela tiden om hur viktigt det är för landet med dessa entrepenörer. Nu hade man chansen att gå från ord till handling men även denna chans försatte man alltså. Jag är övertygad om att Koenigsegg förväntade sig ett positivt stöd från svenska staten. Han sklulle stå för entrepenörskapet och utvecklat Saab till något positivt där Koenigsegg som varumärke gett draghjälp till Saabs varumärke. Vem skulle inte vilja köra en Koenigsegg light? Men helt utan backup eller någon som helst positiv support från Alliansfiaskot till regering så går det naturligtvis inte. Man kan ju bara tänka sig hur "snacket går" ute i Europa om att Saabs bilar kan man inte köpa för de tror inte ens på dem själva i Sverige.
Nu står Reinfeldt och Olofsson och vräker ur sig beskyllningar mot just en av dem de själva påstår vara det viktigaste som finns för landets framtid, en av våra framstående entrepenörer. Själva är de ju naturligtvis oklanderliga!
Endast den som aldrig gör något kan ungå att göra några fel. Ett talesätt som verkar vara Alliansregeringens ledord!


Svin som hanterar svin visar verkligen på behovet av LAS!

Swedish Meats ordförande var alltså en av dem som tydligen vanvårdat sin djurbesättning av grisar. Han verkar iallafall ha någon form av skam i kroppen eftersom han tydligen gått under jorden efter Djurrättsalliansens avslöjande. (SR om svineriet) Skrämmande att se hur storbidragstagande industribönder så fullständigt struntar i lagar och förordningar som skall vara till gagn för djurens väl och ve. Ytterligare ett skäl till varför djuruppfödning inte skall få bedrivas i industrialiserad form. Och hur fungerar tillsynen, eller rättare sagt bristen på tillsyn från myndigheternas sida?
Det kommer att bli intressant att se utvecklingen av detta och hur berörda personer kommer att göra allt som står i deras makt för att försöka skylla ifrån sig, bortförklara och säkerligen påstå sig vara ovetande och därmed försöka lägga skulden på sina anställda. Ja jag skulle inte bli förvånad om man köper någon anställd till att ta på sig skulden.
Men det yttersta ansvaret det kan man inte köpa sig fri från och personer som beter sig på detta sätt bör inte få vidare tillstånd att vare sig ha hand om djur eller något som helst personalansvar, alltså både djur och näringsförbud.
Vem minns inte turerna i Mariestad häromåret med Moderaten Sten Bergheden som vanvårdade två hästar. Den mannen sitter alltså i vår Riksdag och är med och stiftar lagar och regler kring djurskydd och annat. Ytterligare ett skäl som sannerligen visar hur viktigt det är också med en stark arbetarskyddslagstiftning som t.ex. LAS. Hur skall det gå om sådana här stollar får rätt att också hantera sina anställda som de vill?Har du dubbelmoral? Köp då en Mac.

Men är du rökare, då bör du hålla dig till PC.
Metro uppger att Apple nekat två kunder i USA garantiservice p.g.a. att de rökt för mycket nära datorn.

"Enligt Appleinsider nekade servicepersonalen reparationen då tjäran från cigarettröken syntes tydligt när datorn öppnades. Företagets tekniker tillåts av hälsoskäl inte att arbeta med rökskadade datorer."

Med tanke på de debatter som varit ang. flamskyddsmedlen så borde inte personalen få öppna någon dator överhuvudtaget. USA är verkligen dubbelmoralisternas förlovade land nummer ett! Håller Sverige på att bli nr 2.


Obesprutat äpple? Knappast!"Major" Björklund gjorde bort sig IGEN!

När Folkpartiet nu återigen attackerade LAS på sitt landsmöte så gjorde Björklund bort sig för femtioelfte gången.
”Några av de mest komptenta fick sparken” utbrast han och hänvisade till exemplet på Atlas Copco i Kalmar. Det ironiska i sammanhanget är att där har företaget och facket förhandlat om turordningsreglerna och kommit överens om att frångå dessa just med hänseende till kompetens. Det kan vara bra att uppdatera sig innan man öppnar truten. Något som Björklund sannerligen borde lära sig.

"- Detta är ännu ett exempel på när svepande argument används i ett enda syfte: arbetsgivarens makt ska förstärkas så att arbetsgivaren när som helst och hur som helst ska kunna säga upp vem som helst." Detta säger Stefan Löfven i en kommentar. Läs artikeln i Dagens Arbete.

Vad är det för folk som röstar på en sån stolle som Jan Björklund? Populism utan någon som helst verklighetsförankring!
Rösta rätt, rösta V 2010!


Miljövänlig el.

Norge satsar på miljövänlig energiframställning genom att utnyttja tryckskillnaden som uppstår när man blandar saltvatten med sötvatten. Minns att jag för ett antal år sedan sett tekniken redovisas i ett vetenskapsprogram i TV. Nu har de en försöksanläggning igång och om 5-6 år räknar man med att ha ett fullskaligt kraftverk.
Här hemma har vi brunkolets och kärnkraftens Vattenfall. Lite skillnad eller hur?


Iridium satellit.

Några minuter efter 18 i kväll så var det åter dags för att kolla in en Iridium satellit. Iridium flare kallas fenomenet som kan ses på en speciell plats vid en viss tidpunkt då solen reflekteras på satellitens antenner.


Alliansen erkänner välfärdsrasering!

Birgitta Ohlsson (FP) "Vi kan inte avskaffa tryggheten helt."

Ett erkännande om att det är avskaffande av trygghetssystemen de håller på med. Detta erkännande gjordes under dagens FP stämma. Mats Knutsson skrev om det på sin på sin twitter.

Rösta rätt, rösta rött 2010!

FP idiotin mot LAS fortsätter.

Utan ett enda konkret argument så fortsätter folkpartisterna sin populistiska kampanj mot LAS. Jag hade inget sagt om det varit så att LAS verkligen hade varit ett problem för företagarna men nu är det ju inte så. Det är väl också därför folkpartisterna saknar argument i saken. Det enda man hör är att det skall underlätta för småföretagen att anställa och att det skulle öka rörligheten på arbetsmarknaden, men alltid utan att man kan visa vad i LAS som skulle utgöra dessa hinder. Man går till och med så långt att man hänvisar till Danmark och att deras högre rörlighet skulle bero på att de inte har LAS. Danmarks högre rörlighet beror ju på att de har betydligt bättre ersättningar till de arbetslösa, något som folkpartisterna för övrigt heller aldrig nämner. De är konsekventa i det fallet, det är bara försämringar som skall genomföras i Sverige för löntagarna. Som tur är verkar det ändå nu som att LO börjar så smått vakna till liv och fatta att det inte går att jamsa med de borgerliga översittarna längre. Man får aldrig någonting tillbaka annat än ytterligare försämringar. Ut med packet 2010 och rädda Sverige från att bli ett USA i miniatyr med allt vad klassklyftor och tillhörande eskalering av våldsspiraler i samhället innebär.

Rösta rätt 2010, rösta V.FRA till Fegerley! Eller kanske Kärnkraftsmotståndet till Maud!


Varför gör inte Reinfeldt något????????

Berlusconi fortsätter sitt maktmissbruk i högerns Italien. När han nu riskerar åtal för sina korruptionsskandaler så skall han återigen lagstiftningsvägen försöka slippa undan rättvisan. Denna gång är det inte genom politisk immunitet (vilket misslyckades sist) utan nu är det genom att ändra preskriptionstiden till 6 år vilket räcker för att hans åtal skall falla för detta. Illegal invandring däremot skall aldrig kunna annuleras (preskriberas).
Rättsväsendets ledamöter i domstolarna kallar han kommunister i röda togor. Sannerligen en bra företrädare för det "demokratiska" EU (ironi).
Men varför agerar inte EU? Varför agerar inte Reinfeldt? Varför rapporterar inte Radio och TV? Varför blir det inte några rubriker eller debatter överhuvudtaget? Accepterar EU och Reinfeldt förtryck, diskriminering och statsstyrd rättsröta?
Läs Aftonbladets ledare genom att klicka på bilden.

Är detta "frihetens eller förtryckets företrädare enl. dig?
Det är högerns rätta ansikte enl. mig!


Maud sucks!


Klicka på bilden och lyssna.


Villa i fortsatt serieledning.

Ikväll betvingades Broberg/Söderhamn med 4-2 på Isstadion. Villa är fortsatt utan förlust i årets elitserie. Tyvärr så kunde jag inte se denna drabbning p.g.a. arbetet men nästa vecka kommer Edsbyn och då är jag garanterat där igen.
Referat på Villas hemsida.


Borg bäst i test och sämst.

Tidningen Financial Times har försökt sig på att ranka Europas finansministrar uppger Ekonomiekot.
Anders Borg kommer på fjärde plats av 20 och han får höga både politiska poäng och trovärdighetspoäng. Där är han näst bäst i Europa, men den ekonomiska poängen blir låg, beroende på problemen i den svenska ekonomin med hög arbetslöshet bland annat.
Frågan är väl vilken typ av finansminister som är att föredra, en politisk och trovärdig eller en som klarar att sköta landets finanser? Det heter ju trots allt finansminister.


Julmustbrist p.g.a. flaskbrist?

Denna nyhet väckte mitt intresse eftersom jag själv arbetar med PET flasktillverkning. Nu visade det sig att det var 33 cl. glasflaskor och backar det var brist på och då kan man ju fråga sig varför de helt enkelt inte kör dem i PET istället?

 


Verkligheten kommer ikapp allianspatrasket mer och mer!

Ja det kanske är en överdrift att kalla dem patrask men sådan är ju kvällstidningsjournalistiken idag så även en mossig farbror som jag får väl göra mitt bästa för att haka på de trender man fortfarande klarar att uppfatta ;-)
Men att höra Maudan ang. Vattenfallsturerna stå och anklaga den gamla sosseregeringen för ansvaret ang ett kärnkraftsavtal i Tyskland som skrevs 2008 det blir lite för mycket. Vilken enorm sossenoja det måste vara i den stackars Alliansen. Mindervärdeskomplex blir ju närmast en underdrift i sammanhanget.

Och den stackars Littorin, ni vet han som köpte en examen men vägrade att visa upp sitt s,k, examensarbete, han är stämd på 1,8 miljoner av sin ex hustru uppger Politikerbloggen. Ex hustrun vill ha 37 000 i månaden i underhållsbidrag men se det "klarar" inte Littorin.
”Sven Otto Littorin [har] ingen förmåga att utge det mycket höga yrkade beloppet, om totalt 37.000 kr i månaden, oavsett om Sven Otto Littorin har en god inkomst.”
Vad gör karln med alla pengar då? Det kan väl knappast gå till "studieskulder" i.a.f.

Och gammelmoderaten Bo Lundgren har tydligen "en hund begraven" vad det gäller den beryktade Carnegieaffären. Vid en debatt på Sturecompagniet fick han ett raserianfall och lämnade hela tillställningen när han fick några vassa frågor av bl.a. professor Erik Nerep från Handelshögskolan uppger Realtid.se. Ingen rök utan eld säger jag. Visar man en sådan "härskarteknik" i en debatt i en så aktningsvärd omgivning ligger det definitivt en hund begraven någonstans i Lundgrens svarta samvete. T.o.m. Finansinspektionens representant har fått sig en överhalning av Lundgren i frågan. Då skall man veta att Finansinspektionen är den myndighet som är satt att granska att allt går rätt och riktigt till i maktens korridorer. Skall bli mycket intressant att följa vad som kommer ut av detta i förlängningen. Antagligen lär vi aldrig få veta sanningen om det inte blir ett maktskifte i nästa val. Ytterligare ett skäl till att rösta rätt (rött) 2010.

Det blåser allt kraftigare kring högerspökena i Sverige!

 

Rösta rätt, rösta V.
Pär Johnson (FP) dumförklarar allianskommuner också.

Ja Folkpartisten Pär Johnson klandrar på sin blogg den temporära skattehöjningen på 30 öre i Lidköping.
Bl.a. skriver han, "att då gå in och strypa konsumtion och återhämtning genom ökad skatt är rent av dumt (Om man nu vill ha återhämtning?)."
Att varenda Alliansstyrd kommun runt omkring redan höjt skatten (som en följd av regeringens politik) gör väl att man får anta att Johnson menar att deras agerande också varit "rent av dumt", som han skriver. Men då är ju inte Lidköpings rödgröna majoritet sämre än Pär Johnsons borgerliga kollegor i de Alliansstyrda förortskommunerna, eller hur?
Ytterligare rappakalja som han "knappar ur sig är, "Jag tror ingen av de rödgröna skulle tveka att ta in 100% i skatt och sedan fördela ut det via div bidrag eller gratis tjänster om det var möjligt."
Och detta kommer från en banktjänsteman och tillika politiker! Inget som höjer förtroendet för någon av dessa yrkeskategorier hos gemene man misstänker jag. Faktiskt riktigt tragiskt att man kan vara så vårdslös att man nedlåter sig till sådana fullständigt orimliga påståenden
Men om man nu skall yttra sig om bidrag kanske Johnson som är i bankbranchen skulle vara lite försiktigare. Bankerna är väl inte de som gjort sig kända för att vara emot bidrag i de kristider de själva skapat (med undantag för en lokal Lidköpingsbank).
Att det är de som orsakar de finansiella kriserna och sedan springer till pappa staten och ber om bidrag är ju idag ett välkänt fenomen hos svenska folket. Vem minns inte den förra krisen som råkade infinna sig när vi hade borgerlig regering? Jag googlade på detta och fick fram följande text,

"1992 kraschade det svenska bankväsendet efter flera år av häftiga fastighetsspekulationer i de finansiella avregleringarnas spår. Den "lösning" som regeringen valde under trycket från finansoligarkin var att låta landet betala förlusterna som bankerna dragit på sig. Bankerna räddades från konkurs genom att staten helt enkelt tog på sig deras förluster och dåliga lån. Finansoligarkin hängde en tung ryggsäck på hela det svenska samhället, i form av det statsägda bolaget Securum, dit alla de dåliga lånen och fastighetskrediterna lyftes över från bankernas balansräkningar.

Bankerna kom undan med blotta förskräckelsen, deras balansräkningar var i god ordning igen. Men landet förlorade 80.000 produktiva företag och 300.000 industrijobb (av totalt en miljon) och efter tre år hade BNP backat med 5 procent. 1992 års bankkris var en smäll som den svenska ekonomin ännu inte har hämtat sig från."

2008 var det alltså dags igen för bankerna att springa till pappa staten och äska miljarder.

Bra jobbat!

 

 


Stabilt utan att glänsa.

sammanfattade Villatränare Edlund kvällens derbymatch mot Vänersborg och det är bara att instämma. Men det visar också på styrka när man kan vinna klart utan att glänsa. Dock gjorde hela Villalaget återigen en gedigen arbetsinsats. Ingen faller ur ramen och kanske är det det som gör det där lilla extra. Mycket sevärt Villa!

Vattenfalls VD kan räkna sina dagar nu. Han går ut med rena lögner säger SECO´s företrädare ang. Josefssons förnekelse om försäljningen av elnätet. Dock skrattar nog Josefsson hela vägen till banken ändå för vem skulle inte vara nöjd med en miljon i månaden för att inte göra något? Arbetslinen??????????

Lidköpingsnytt har "belackarna" denna gång hittat en orsak att vädra sitt allianssjuka missnöje för att kommunens ledning får vaccinera sig mot svininfluensa. Hittar man inget fel i den praktiskt förda politiken så gäller det att leta skit. Ett riktigt lågvattenmärke. Så allvarlig är inte influensan.Vattenfall "backar"?

"-Jag är väldigt ödmjuk inför den här kritiken."
Så säger Vattenfalls VD Lars G Josefsson. Vad han egentligen är "ödmjuk" inför är nog sin egen ställning. Han är naturligtvis rädd för att bli avsatt och då är det väldigt lätt att "bli" ödmjuk helt plötsligt.
Egentligen tror jag själv att alltihop är ett spel av alliansen som i sista ändan skall ge dem argument inför svenska folket om varför staten inte skall äga företag och att det är rätt och riktigt att alliansen säljer ut även Vattenfall. Detta har ju redan varit uppe till diskussion och vem äger sedan elnätet kan man undra? Moment 22!


Apropå ödmjukhet.


Centern i Sjöbo flyttade till Vellnge.


Måhända var det så de "Nya" Moderaterna kom till??????????????????????Kung Johan drog längsta strået!

Det blev Johan Andersson och Villa-Lidköping som drog det längsta strået i kvällens elitseriedrabbning mot Hammarby. En bra match mellan två mycket bra lag. Chanser åt bägge håll så även målvakterna fick briljera. Man får tacka både Villa och Hammarby för underhållningen.
Beträffande Johan Andersson så måste man ge honom betyget världsklass även om det var Danne som fick pris som dagen bäste spelare efter sina fyra mål. Men Johans åkningar och passningar är det som gör det där lilla extra.
En annan Villait som fortsätter att utmärka sig även denna säsong är Martin Johansson. Han är med största säkerhet på väg att spela sig till platsen som näste landslagslibero. Jag skulle bli mycket förvånad om han inte får chansen i blågult snart. Bra jobbat hela Villa!

Så här såg det ut för "ett antal" år sedan, men känslan efter en seger är precis densamma.


Konungen har "abdikerat", länge leve kungen!

Hovet har dragit tillbaka sin idiotiska idé om att kommunerna för 75 000 SEK skulle få 1,5 kvm att arrangera något grönt som uppvaktning till Viktoria och hennes på... eh fästman. Antagligen var man rädd att debatten som blossade upp om denna idioti skulle skada alliansen. Bättre fly än illa fäkta, som det sägs. "Knugen" abdikerade säger jag.

Att ärva en titel är inte meriterande direkt.

En som däremot gör skäl för namnet Kungen är Johan Andersson i Villa-Lidköping BK. En gudabenådad spelare som verkligen har kvalitéer att göra skäl för ett sådant namn. Om drygt en timma smäller det på Isstadion då Villa möter minst lika namnkunniga Hammarby. En bandyfest att se fram emot. Oavsett slutresultat så tror och hoppas jag att blir en fartfylld match med hög kvalité. De yttre förutsättningarna verkar bra också. Väl mött!

 

"Kungen" Johan Andersson!


Putin köper det svenska elnätet?

Man tror ju inte det är sant när man ser rubrikerna. Vattenfall vill sälja hela det svenska elnätet. Har det helt och hållet slått slint mellan öronen på idioterna i Vattefalls ledning? Ja vice vd Hans von Uthman sägs ha motsatt sig en försäljning. Enligt TV4 ska kritiken ha lett till att Uthman nu får lämna sitt jobb. "Antingen är ni med med annars är ni emot mig", som Bush sa. Detta skall föreställa Sverige på 2000 talet.
Det är vd:n och koncernchefen Lars G Josefsson som, trots stora protester i Vattenfalls ledning, påstås vara drivande. Det finns institutioner för en sådan fullständig idiot, använd dem.
Jag undrar hur reaktionerna skulle bli i landet om Calle Bildt och Reinfeldts numera förtrolige vän Putin visar intresse och rentav köper det svenska elnätet? Ja Bildt blir väl förstås nöjd, han har ju själv stora ekonomiska intressen i Ryssland. Se bara hur det gick med gasledningen. Men säkerhetspolitiskt borde det vara helt omöjligt att genomföra en sån affär.
Vakna nu svenska folk innan vi är helt utsålda. Ska vi inte ha någon nationell självständighet kvar? Det talas ju så mycket om individens. Det finns nog ingen individ i Sverige som kan betrakta sig som fri eller självständig om allt av värde i landet sålts ut till utländska intressen. Sparka ut Reinfeldts rövarband 2010 och låt aldrig detta rövarpack få ens en chans att komma i närheten av någon makt fortsättningsvis. Rösta för att komma tillbaka till framtiden!

Rösta V.
Henry är snabb.

Knappt man hunnit läsa på Lidköpingsnytt att det kommer att bli en hushållsmässa i Sparbanken Lidköping Arena så ligger det ett klipp ute på youtube om detta. Raskt jobbat måste jag säga och jag får väl göra mitt för att sprida budskapet vidare. Ett litet tips till Henry, försök få med arenan också så kan det bli riktigt bra. Nu är ju inte klippet så mycket mer än en affisch.


Bröderna Djup igen.

Eftersom jag skrev om bröderna Djup härom veckan så kan det väl passa bra att visa deras succégenombrott hos svenska folket som gick av stapeln i Nygammalt 1979.


Det Moderata kontrollsamhället.

Återigen visar sig den svenska avundssjukan. Nu mot lärarkåren och naturligtvis är det moderaterna och alliansen som stör sig p.g.a. att lärarna har s.k. fri arbetstid 10 timmar i veckan. Istället för att uppskatta det lärarna gör och ställer upp på som t.ex. att man som förälder kan ringa dem i bostaden på kvällstid.
Så nu vill de låsa in lärarna i skolan 40 timmar/vecka för att rektorerna skall ha en bättre överblick och kontroll för att kunna planera arbetstiden så bra som möjligt påstår INGELA GARDNER SUNDSTRÖM (M). Om Ingela låter rektorerna sköta sitt så kanske hon kan försöka sköta sitt eget istället, för hon nämnde inte med ett ord att just rektorerna skulle ha klagat. Att METTA FJELKNER, Lärarnas riksförbund. påtalade att man redan i nuvarande avtal genom lokala överenskommelser kan åstadkomma detta var inget som Ingela Gardner Sundström ville lyssna på.
Tänk på detta gott folk när moderaterna och deras alliansbihang börjar orera om frihet för individen. Det är enbart i argumentationen man vill lura folk att tro detta, när det kommer till praktisk verklighet så är det full kontroll och styrning av individen som gäller. Det verkar som de vill ta över det gamla öststatssamhället och implementera deras metoder i Sverige. En rockad med öst efter murens fall? FRA, IPRED, hårdare straff, längre straff, fler poliser, rökförbud även på rast och paustid, toalettförbud under arbetstid ............. You name it. För att inte nämna den ekonomiska utslagningen som försätter människor i oåterkallerlig ofrihet!Omtanke om de sjuka?

Nu har alliansen sålt ut två tredjedelar av folkets apotek till riskkapitalister. Är det någon som tror att vi får billigare medicin? Inte verkar vi få fler apotek heller när de bara köper de som redan finns. Möjligen kommer det att bli en överetablering i storstäderna på sikt och som vanligt en utarmning av landsbygden.
Det är alltså riskkapitalbolag som skall säkra och trygga svenska folkets medicinbehov i framtiden. Altor, Investor, Priveg Investment, Oriola KD tillsammans med KF och Gabriel Urwitzs Segulah. Den sistnämnde som var i stort rättsligt blåsväder efter 90-tals krisen men som klarade sig från fängelse antagligen enbart för att det var i Sverige han verkade och antagligen umgicks i de rätta kretsarna. Hans kollega och gode vän som var chef för den Franska storbanken Credit-Lyonaisse fick ett långvarigt fängelsestraff i Frankrike. Nu skall alltså denne Urwitz stå för en stor del av de svenska apoteken. Tror någon att han gör detta av omtanke? Nej naturligtvis ser han en luckrativ marknad att tjäna stora pengar på. Ju mer medicin han kan lura på folk ju mer pengar tjänar han.

Så här skrev för övrigt Bankrättsföreningen om Urwitz 2002 med anledning av dennes agerande under 90-tals krisen,

"Både i sin roll som ordförande och som VD för Gota Bank har Gabriel Urwitz verkat för upphaussningen av Gota Banks aktier under krisen, och vidareförsäljningen av banken när han i själva verket var skyldig att begära banken i konkurs. Dessutom har han medverkat till den olagliga försäljningen av företagscertifikat för Gota utan att bli straffad."

Ja fy f.. för denna allians som försöker leka regering och "statsmän"! Hur långt skall det gå innan folk fattar att de enbart skor sig själva på folkets bekostnad?


Tillbaka till framtiden! Rösta rött 2010.

Bonusfest men "ansvarsfulla" lönekrav.

Ökat bonusregn över börsbolagens styrelserum skriver Realtid.se. Drygt vart fjärde börsbolag har infört ett nytt bonusprogram i år. Oj vad alliansen har (miss)"lyckats" med sina bonusregleringar. Verkligheten visar sig återigen gå på tvärs med vad regeringen påstår sig göra.
Ansvarsfulla lönekrav skriver samtidigt "nollan" Stefan Löfven, förbundsordförande för IF Metall. Samtidigt har han själv brutit det fackliga löftet och gått med på krisavtal som inneburit sänkt inkomst för medlemmarna. Men det är klart, själv sitter han väl i en och annan styrelse och något eget krisavtal inom förbundet ville han inte heller veta av, trots att det enligt honom var så "värdefullt" för de han skall representera ute i verksamheterna. Hycklare!
En annan anmärkningsvärd sak som det stod att läsa om i senaste numret av Dagens Arbete är att det är sju ggr högre arbetslöshet bland IF Metalls medlemmar (21%) jämfört med Finansförbundets (3%). Och vi vet ju vilken sektor det var som orsakade krisen.Har SAAB blivit "finanspolitik"?

EU kommissionen kan komma att sänka Koenigseggs köp av SAAB. Innan SAAB får lånet från Europeiska investeringsbanken vill kommissionen försäkra sig om att SAAB inte hade ekonomiska problem förra sommaren???????
Precis som om det skulle vara någon hemlighet att SAAB inte gått så särdeles bra ekonomiskt de senaste tio åren. Man undrar vad de menar egentligen. För mig verkar det som "taskspeleri" på högsta nivå, ja faktiskt helt i klass med Reinfeldt och Putins taskspeleri ang. gasledningen. Skillnaden här är väl att man istället för att komma till skott med något nu tydligen försöker sabotera något. Undra vilka bilföretag i Europa som ligger bakom detta?
Läs Dagens Arbetes artikel om lånefördröjningen.


Bläcket hann knappt torka.

1:a november skrev jag ett inlägg om att Alliansen kommer att säga ja till gasledningen i Östersjön. Redan idag kom beskedet att det blev så. Ja även en "blind höna" kan hitta ett korn ibland.
Villa - SAIK 8 - 5

Äntligen var det elitseriepremiär på hemmaisen. Villa mot Sandviken och båda hade visat musklerna i första omgången. Nu skulle man få ett tidigt kvitto på formen hos dessa båda lag. Det blev en precis så bra drabbning som man på förhand hoppats och många snygga mål. Villas målgörare visade sig för kvällen vara lite vassare än Sandvikens och detta fällde avgörandet. Annars var det ganska jämnt spelmässigt och nästa gång man ev. får se SAIK i Lidköping så blir det väl i slutspelet och då inomhus. Johan Andersson höll för övrigt på att skjuta bort hela målburen för SAIK när han med ett ruskigt distansskott satte 4-2 målet till Villa. Joel Othén undrade nog vad som hände när det bara small till klockrent i krysset. Har nog inte sett en sån rökare sen Broberg var på besök för väldigt många år sedan. Matchens sista mål kommer nog också att gå till historien som ett av de orginellaste. Joel Othén hade bråttom med ett utkast i slutsekunderna, tog några snabba skär ut till straffpunkten och kastar bollen i bakhasorna på en medspelare och detta leder till att bollen studsar tillbaka förbi Othén och sedan lagom retligt långsamt över mållinjen.
Men så är det i idrottens värld, shit happens!

Johan Andersson, en man med ruskigt löd i bössan.


Vaclav vacklade trots allt.

Lissabonfördraget är undertecknat även av Tjeckiens president Vaclav Klaus, tyvärr. Nu står förhoppningen endast till att majoritetsbesluten inte kommer att accepteras av alla så att EU krackelerar inifrån. Eskil får väl se till att driva frågan om avskaffandet av EU,s jordbrukssubventioner nu då, så får vi se om Frankrike fortfarande vill vara med.
I nöden provas vännen!

Dags att emigrera till en demokrati?


Vackla inte Vaclav!

Det allt mer odemokratiska EU börjar ta form. Nu när även Tjeckiens författningsdomstol godkänt Lissabonfördraget förväntas president Vaclav Klaus också skriva på. Vågar man hoppas på att han har en egen agenda tillsammans med den populistiska brittiska högern och trots detta väntar med att skriva på i avvaktan på det Brittiska valet? I så fall har iallafall jag fått en personlig hjälte i Vaclav Klaus!


Bra att de gravida segrade!

Försäkringskassan fick på pälsen i ärendena med de gravida kvinnor som inte fick sina besvär klassade som sjukdom. Kassan nekade dem ersättning med motiveringen att besvären varit en normal följd av graviditeten och att graviditet inte är någon sjukdom. Inte utan att man undrar hur personalsammansättningen ser ut på F-kassan? Det borde väl finnas någon med egen erfarenhet av en besvärlig graviditet.
Tingsrätten fann dock att kassan inte lyckats visa att avslagsbeslutet om sjukpenning inte har haft samband med kvinnornas graviditet och att även en icke-gravid person med motsvarande besvär skulle nekats sjukpenning.
Så nu får kassan snällt punga ut med 50 000 i skadestånd till var och en. Synd att inte de ansvariga får punga ut med pengarna själva, då kanske de tänkt efter före nästa gång.
En annan sak man kan förvånas över är när alliansen allt som oftast hävdar att bl.a. läraryrkets status måste höjas. Det kanske vore på sin plats att höja statusen på läkarnas yrkeskunskaper om sina patienter i första hand så att deras utlåtande även gäller inom Försäkringskassans väggar. I det fallet väger läkarstatusen lätt. Varför?

Alliansens "underbara" arbetslinje.


Ett litet tips,

fick jag på jobbet idag om hur man slipper svininfluensan.

- en sa slänga ut sogga å ta in lammkött istället (för å uttröcka sej lite väschötskst).

Tror nog inte att det hjälper så det är nog säkrast att inte följa detta råd. Men visst framkallar det ett litet leende, eller hur? Man kan ju för övrigt undra hur bra ett stort svin skulle gå ihop med ett lamm ;-)


Reinfeldt tar hjälp av Putin!

Alliansregeringen kommer att säga ja till den Ryska gasledningen i Östersjön. Det är och har varit min fulla övertygelse alltsedan de tillträdde regeringsämbetet.
Ikväll hörde jag på radion att Putin ringt och förvarnat Reinfeldt om att gasen till Ukraina kan komma att stängas av p.g.a. att det föreligger oklarheter om betalningen. Detta skulle då återigen leda till att europeiska länder kan få sin gasförsörjning strypt eftersom leveranserna går via Ukraina.
Skulle det vara en slump att han ringde Reinfeldt just nu när det bara är Sverige som inte sagt "bu eller bä" till denna gasledning? Finland sade ja häromdagen och Danmark ganska nyligen också om jag inte är helt felundrrättad. Samtidigt passar det ju Putin att ringa nu när Sverige innehar ordförandeskapet i EU. Annars hade han näppeligen ringt efter all turbulens som rådde mellan Sverige och Ryssland i samband med Georgienkonflikten. Minns att Carl Bildt inte ens var välkommen att besöka Ryssland då efter att ha jämfört Putin och Ryssland med nasityskland.
Så nu diktas alltså en schism upp om betalningarna mellan Ryssland och Ukraina för att Reinfeldt återigen får anledning att med sina hundögon tala om att vi måste säga ja till gasledningen för Europas bästa. Storpolitisk sandlådenivå. Rösta bort skiten när ni har chansen 2010 gott folk, så här kan vi inte ha det. Att det också innebär att Rysk militär kommer att patrullera på Svenskt vatten kommer han aldrig att andas ett ord om.
RSS 2.0