Det Moderata kontrollsamhället.

Återigen visar sig den svenska avundssjukan. Nu mot lärarkåren och naturligtvis är det moderaterna och alliansen som stör sig p.g.a. att lärarna har s.k. fri arbetstid 10 timmar i veckan. Istället för att uppskatta det lärarna gör och ställer upp på som t.ex. att man som förälder kan ringa dem i bostaden på kvällstid.
Så nu vill de låsa in lärarna i skolan 40 timmar/vecka för att rektorerna skall ha en bättre överblick och kontroll för att kunna planera arbetstiden så bra som möjligt påstår INGELA GARDNER SUNDSTRÖM (M). Om Ingela låter rektorerna sköta sitt så kanske hon kan försöka sköta sitt eget istället, för hon nämnde inte med ett ord att just rektorerna skulle ha klagat. Att METTA FJELKNER, Lärarnas riksförbund. påtalade att man redan i nuvarande avtal genom lokala överenskommelser kan åstadkomma detta var inget som Ingela Gardner Sundström ville lyssna på.
Tänk på detta gott folk när moderaterna och deras alliansbihang börjar orera om frihet för individen. Det är enbart i argumentationen man vill lura folk att tro detta, när det kommer till praktisk verklighet så är det full kontroll och styrning av individen som gäller. Det verkar som de vill ta över det gamla öststatssamhället och implementera deras metoder i Sverige. En rockad med öst efter murens fall? FRA, IPRED, hårdare straff, längre straff, fler poliser, rökförbud även på rast och paustid, toalettförbud under arbetstid ............. You name it. För att inte nämna den ekonomiska utslagningen som försätter människor i oåterkallerlig ofrihet!



Kommentarer
Postat av: Ronny

Hej Ove



Som vanligt har du fångat verkligheten. Jag har lärt mig att använda detta modeord i alla sammanhang numera, problemet är att fler skulle behöva sätta sig in i vad den egentliga verkligheten betyder. När vi läser om det stora förtroendet för exempelvis Reinfeldt så undrar jag vem som egentligen bryr sig om den "verkliga verkligheten", de flesta verkar leva i en förljugen och overklig verklighet där man medvetet eller omedvetet blundar. Kanske främst för att slippa konfronteras med verkligheten som i verkligheten alltså är ganska overklig. Hoppas du verkligen förstår vad jag menar men det är verkligen inte lätt skriva förståeligt och samtidigt använda sig av Hägglunds och Reinfeldts ordlista.

2009-11-10 @ 10:45:00
URL: http://ronson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0