(små)företagarfientlig allians

Dyrare att vara företagare trots regeringens politik, står det att läsa på politikerbloggen idag. Det är Nutek som mätt företagens administrativa kostnader och dessa har stigit på flera områden.
Men "Maudan" hon hävdar att regeringen gjort mycket och att mycket är på gång.
Det kanske varit bättre för företagen om du gjort betydligt mindre istället Maud. Och så säger hon att det är mer på gång. Bäva månde företagen.

  
Företagens "bästa" vän ?

KD 3%

Enligt Synovates februarimätning är KD nu nere på 3%. Synd att det inte är september 2010, men då kanske det ser bättre ut än det gör nu. Kan man hoppas på 2%?
Det är ju inte så märkligt att man går kräftgång när den egna politiken alltid sätts i andra hand. De har tydligen gett upp allt till Reinfeldt o co. för att få igenom ett urvattnat förslag om vårdnadsbidrag som de inte ens kan garantera att det införs eftersom kommunerna bestämmer detta själva. Är inte detta att sälja smöret och tappa pengarna om något. Moderaterna är säkert överlyckliga när de har en sådan svag motpart i förhandlingarna.
Allt för makten KD. Har ni hört uttrycket; -den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket.

image24    

Det ser ju gulligt och fint ut men skall det vara sant så borde det väl stå att alliansen ger kommunerna möjlighet att införa vårdnadsbidrag om de vill. Det håller inte att tänja på sanningen hela tiden när man inte räcker till. 3% var det.

Vårkänslor ;-)

Idag har det varit strålande väder och vårtecknen överraskar verkligen. Här är några bilder från Kinnekulle idag080228.

image20 image22 image23

Min personliga efterlysning, miljörealism.

Miljöpolitiken är ju verkligen i ropet nu. Allteftersom larmrapporterna ramlat in över oss har tidningsrubrikerna blivit allt större. Naturligtvis måste det bli förändringar och kraftfulla sådana om det inte skall gå käpprakt åt skogen. Men jag tycker att det saknas realistiska perspektiv på åtgärderna ibland och det ena är det ständiga höjandet av bensin o dieselskatterna. Man måste ändå betänka att Sverige endast står för 0,2% av världens totala utsläpp av koldioxid och privatbilismen står då för en del av de 0,2% en. Jag kallar det för "langarpolitik", dessa ständiga höjningar. Först gör man folk beroende av bilen sedan höjer man priserna. Måste Svenska folket vara världssamvetet och bli martyrer? Och var finns de fördelningspolitiska förslagen? Tänk om man skulle föreslå en höjning av inkomstskatten som slog på samma sätt, det tror jag inget parti skulle vilja göra som har en rättvisetanke i sitt program. Förbjud istället all nybilsförsäljning med fossilbränslemotorer från ex. 2015 så blir det nog fart på det industriella miljöutvecklande arbetet.
Varför gör man inte ordentliga statliga forsknings-satsningar på bränslecellstekniken i stället? Vatten finns det ju gott om på vår jord så det lär ju räcka för att driva världens bilpark, vilket inte nuvarande miljöalternativ någon gång kommer att klara.
Jag tycker att partierna istället för att tävla om vem som har mest miljöpolitik borde se på innehållet ngt mer så att vi får en bra miljöpolitik som fungerar i praktiken för både folk och miljö. Är det realistiskt att en 100 årig infrastruktur i stort sett skall skrotas på ngt decennium?
Och argumenten att vi skall ligga i framkant för att kunna exportera miljöteknik är i och för sig väldigt bra men inte när det gäller bränslepriserna. Det klarar man säkert att höja i vilket land som helst utan att vi behöver exportera de ideerna. Dessutom lär vi nog inte få så mycket betalt för det heller.


Möte med riksdagsledamöter

Igår kväll var det som sagt medlemsmöte med två (p.g.a. sjukdom kunde inte Rossana Dinamarca närvara) riksdagsledamöter. Det var Skaraborgs Egon Frid och Norrbottens Siv Holma som gästade Lidköping där ett antal studiebesök gjorts tidigare under dagen. Temat var kultur och de gick igenom hur alliansens frysning av medel till kommuner och landsting slår negativt mot framförallt kulturen som oftast får ta smällen först. Frågor ställdes och besvarades och man kan ju lätt konstatera hur viktigt det är att få möjlighet att träffa och diskutera med våra folkvalda representanter. Ett bra initiativ som kommer att genomföras regelbundet framöver.
Kvällen avslutades med bandymat (korv o bröd) och kaffe.

                image16       image17

Sista chansen (denna månad). Finn Fem Fel.

Skottdagen, så kom till "skott". Tävlingens sista dag för denna månad. En Tia lott lottas ut bland de rätta svaren.
Klicka på länken här, [email protected]

Vinnare lottas kommande helg då även Mars månads tävling kommer att presenteras.image12Fråga riksdagsledamöter.

Idag onsdag 27/2 kommer tre riksdagsledmöter från Vänsterpartiet till medlemsmöte i Lidköping. Vill ni ställa frågor till dem är ni välkomna till Vänsterpartiets lokal på Götgatan 10 (ingång mot polishusets gavel) kl. 18,30.
Såväl medlemmar som icke medlemmar är välkomna.

Äntligen är evanemangshallen på G.

Politikerna tog på måndagen beslut om att inleda upphandlingen av hallen. Det skall bli ett sant nöje att få möjligheten att se både Villa och andra spela bandy under bästa tänkbara förutsättningar. Inte minst alla ungdomslag i Lidköping oavsett klubb är att gratulera. Det är härligt att se ungdomar idrotta och nu kan man med njutning göra det fortsättningsvis även om det regnar och blåser. Man kommer säkert att ändra tideräkningen inom några årgångar nu till tiden före och efter hallen, ungefär som jägare delar in året till före och efter älgjakten.

Troligen inte arbetargrabbar.

Staten luras på 46 miljarder pga Svenskar som gömmer pengar i skatteparadis. Nu har skatteverket genom ett samarbete med bl.a. Tyskland arbetat för att avslöja skattefuskare som gömmer pengar i Liechtenstein. För att lyckas med detta behöver man mer resurser. Vem tror att regeringen är intresserad av att avslöja "sina kompisar"?
För det är nog inga arbetargrabbar det handlar om precis.

Reallönesänkning

2008 blir det sämsta löneåret sedan 1995 kan man läsa idag. Grattis alliansen, ni har misslyckats även här. Att deras politik skulle leda till högre inflation var väl ganska väntat. Och Sveriges alla löntagare är förlorarna som vanligt. Den enda som inte kunde förutse detta var väl möjligtvis Stefan Löfven, ordf. för IF-Metall. Han var jättenöjd med att ha fått igenom ett treårigt avtal som skulle ge medlemmarna reallöneökning igen. Jag tyckte det var rent idiotiskt att sluta ett treårigt avtal med det valresultat som var och nu börjar farhågorna besannas. Skall skicka honom ett mail och höra om han fortfarande är lika nöjd med avtalet. Det var ju svaret jag fick av honom när avtalet var klart. Surt sa räven, säger jag och säkert många med mig.

Att tala är silver men ...........................

Ja man kan undra om vår käre statsminister har lärt sig något av dagen. Stå och ljuga Svenska folket rakt upp i ansiktet genom att påstå att en extern konsult skött rekryteringen av Odenberg som generaldirektör till Svenska kraftnät. Sedan visar det sig att det är näringsdepartementet som valt ut två kandidater varvid den ena visade sig inte vara intresserad. Hur länge skall de få hålla på?

Och Holger Gustavsson och KD verkar helt ha tappat koncepterna de också. Nu har de i sina försök att lura väljarna vrängt och vridit så mycket med orden så de vet inte själva längre om fastighetsskatten är en kommunal avgift eller om det fortfarande är en skatt.

Ja vad skall man säga? Ingenting egentligen för de är så genomskådbara så det är rent patetiskt.
Att det fortfarande finns folk som har förtroende för dem.

Apropå "rättvis" fördelningspolitik

Visste ni att;

- 1% av Sveriges befolkning äger 32% av den totala förmögenheten i landet = 1 800 miljarder

Räknar man med tillgångar de har i utlandet äger de 40% =  2 700 miljarder

- 2 700 miljarder = Sveriges statsbudget under 3 år

- vi inte haft en så ojämn fördelning av förmögenheterna sedan slutet av 1800 talet

- den offentliga sektorns andel av BNP 1980 var 37%

- att den nu är 28%

Äntligen!

Personligen har jag sedan länge varit kritisk till de utförsäljningar av statens egendomar som skett och planeras att ske. Det är helt orimligt att majoriteten under en fyraårsperiod skall sälja ut för att en ev. ny majoritet nästa fyraårsperiod skall börja köpa tillbaka. Detta är inte politik det är lek i sandlåda men leksakerna är vårt gemensamma ägande. Helt orimligt.
Jag har skrivit till flera riksdagsledamöter tidigare och frågat om det inte går att göra en ändring till ett grundlagsliknande förhållande för att det skall krävas två riksdagar innan statligt ägd egendom får säljas ut. Då har vi (folket) möjlighet att påverka via valen om hur vi vill ha det.
Hörde till min glädje att man i Riksdagen idag debatterade om man skulle göra en ändring så att det iallafall skulle krävas en kvalificerad majoritet i utförsäljningsbeslut. Det är mycket bra att denna fråga kommit upp på dagordningen. Ännu bättre om det kan bli en av de stora frågorna i nästa valrörelse. Det måste bli en ändring på något sätt. Men vi bör nog vara måna om vårt system med enkel majoritet, därför vore det bättre med två riksdagars beslut.
Naturligtvis är den sk. alliansen helt emot detta och det förvånar ju inte, man är ju så ivrig att sälja så mycket som möjligt utan att ens tillfullo bereda ärendena. Detta har nu lett till kritik från revisorerna och det finns misstanke om att man brutit mot regeringsformen.
Det är tydligen bra om man som enskild kan skaffa sig en grundtrygghet genom ägande men att folket som kollektiv grupp skall få ha denna möjlighet till trygghet det är endast av ondo för alliansen. Varför?
Jag trodde i min enfald att staten skall skydda sina medborgare men detta gäller tydligen inte i alliansens Sverige.

Fidel Castro har avgått.

Enl. politikerbloggen har idag Kubas president Fidel Castro avgått. Han tog makten på Kuba 1959 och har alltsedan dess varit landets ledare.

Insändare

Ikväll blev jag lite irriterad när jag läste Holgers insändare på Lidköpingsnytt. Han har mage att rent ut sagt spotta folk i ansiktet när han påstår att det inte är mer än rättvist att skattesänkningarna är störst för de som tjänar minst.
Jag slängde in en insändare till Lidköpingsnytt och den kommer även här. (Vet ju inte i skrivande stund om Lidköpingsnytt tar in den)


Ja Holger ni sänker skatten,

men du glömmer (avsiktligt förmodar jag) att berätta om alla höjningar och försämringar ni beslutat om. Är du verkligen så naiv så du tror att folk inte genomskådar er usla politik? Visa att det är något uns av karl i dig och redovisa vad nettoeffekten blir t.ex. för den städare som "fått" 900 kr. "mer i plånboken", som du säger. Med höjd avgift till a-kassan, ny skatt på bilförsäkringen, höjda bensinpriser (och troligen ytterligare bensinprishöjningar 2008) etc. etc. Om denne städare också bor i ett lågt taxerat hus så räkna med den höjningen också (även räntehöjningarna). Nej det är inte troligt att du gör detta för du vet lika väl som alla andra vad svaret blir. Troligen börjar du redovisa att det är för miljöns skull som ni måste höja bensinpriset och en massa andra ovidkommande saker som man inte ens har ställt någon fråga om.

Tala gärna också om vad du menar när du skriver;

-Det är inte mer än rättvist att skattesänkningarna är störst för de som tjänar minst.

Du kan väl göra en jämförelse i kronor och ören mellan dig själv och städaren du skriver om så får vi se hur "rättvist" vi tycker att det är.

För du har väl inte fått mindre än 900 kr. i skattesänkning.

Men det är väl så att då räknar du inte rättvisan per individ utan då räknar du den sammanlagda summan för en hel grupp.

Och varför är det alltid så fruktansvärt med bidrag till enskilda personer? Jag vet inte ett företag som skulle säga (eller säger) nej till bidrag.

Nej du Holger det är väl bra om i alla fall du är nöjd då men för mig är ni inget annat än "Nya" Moderaternas marionetter.


Det var insändaren i sin helhet.


Februari månads tävling

Missa inte att vara med i månadstävlingen. En tia lott lottas ut bland de rätta svaren. Ni hittar tävlingen i menyn till höger under, kategorier - tävlingar.


"Rädda Torsken"

Man får väl vara glad åt gamla minnen när torsken var lätt att fiska på västkusten. Själv rodde jag ut i gummibåt som barn, metade med mussla och alltid hade man fisk med sig iland. Stekt nyfiskad torsk det var mumma det.
Idag är det betydligt glesare mellan torskarna och politiskt verkar ingen våga ta i frågan på ett för torsken bra sätt.
Vänsterpartiet vill att regeringen skall pröva frågan i EG domstolen och här  har ni meddelandet från Vänsterpartiets presstjänst.
Vänsterpartiet vill att regeringen stämmer EU-kommissionen, eftersom Kommissionen bryter mot sina egna bindande planer för hur torsken ska kunna återhämta sig.

Vänsterpartiets miljöpolitiska talesperson Wiwi-Anne Johansson framförde kravet i en debatt om fiskepolitiken i riksdagen. Wiwi-Anne Johansson vill pröva frågan i EG-domstolen och hon föreslår att regeringen söker stöd för detta hos andra EU-länder.

- EU-kommissionen säger att Sverige inte får införa nationellt fiskestopp inom svensk ekonomisk zon. Den frågan måste också överprövas i EG-domstolen mot bakgrund av att fiskebestånden hotas av utrotning, säger Wiwi-Anne Johansson, miljöpolitisk talesperson (v).

- Om vi ska kunna rädda torsken i Kattegatt och Östersjön måste regeringen säga nej till allt torskfiske. Fiskestoppet måste även gälla det utländska fisket och inte bara det svenska, säger Wiwi-Anne Johansson.Själv skulle jag vilja säga att det framför allt skall gälla det utländska fisket så att Svenska fiskare skall kunna bedriva fiske (om än begränsat) i Svenska vatten. Hur som helst så vore en prövning i domstolen bra. Det kanske t.o.m. är torskens sista chans.


19,4%

Enligt Sifo har skillnaden mellan blocken nu ökat till (glädjande) 19,4%. Man undrar när regeringen skall förstå att man bedriver en politik mot folkets vilja. Troligen aldrig. Man skall ju ta opinionsundersökningar med en nypa salt men man kan inte bara bortse från att den ena efter den andra visar att folk sågar alliansens politik.
Hur länge skall de klara sig undan ett misstroendevotum? De borde få detta emot sig så att de förstår allvaret i situationen (om det nu hjälper).
Det jag räds för är hur mycket av Sverige de skall hinna förstöra under fyra år. Men de kanske är nöjda med att ha satt även ett sådant Svenskt rekord. Synd att det är vi som får betala för det bara..

Årsmöte

Igår Lördag var det årsmöte hos Vänsterpartiet i Lidköping. Ett årsmöte i positiv och konstruktiv anda. Man upphör aldrig att förvånas hur mycket kunskap olika människor besitter som sedan i grupp kompletterar varandra på ett mycket bra sätt. Verksamhetsplan togs för 2008 och jag vill här presentera inledningen av denna.

- Högeralliansen demonterar våra trygghetssystem och har rea på Svenska folkets bolag. Sjuka och arbetslösa misstänkliggörs och får försämringar, skolor privatiseras trots ökade kostnader för skattebetalarna, människors behov av sjukvård och omsorg överlåts till kortsiktiga vinstintressen m.m m.m. Hela denna högerrevolution sker under termer som valfrihet, konkurrensutsättning och arbetslinjen. Det är vår uppgift att såväl driva kraftfull opposition mot högerpolitiken som att också ställa vänsterpolitik på dagordningen, att ta tillbaka initiativet. För att klara detta måste vi hjälpas åt mer än någonsin, prioritera vad vi ska göra och ha roligt tillsammans.

Mötet avslutades med kaffe och tårta.

Mat eller etanol?

Brasiliansk föreläsare på besök i Malmö kritiserar västvärldens exploatering av landet för att få etanol till bilarna.
Läs artikeln här; http://www.flamman.se/utrikes.php?id=5103


Fin måne ikväll.

Månen är verkligen härlig ikväll. Här är den på något närmare håll. Fin va?


image14

Nytt bakslag för KD.

Kristdemokraternas skötebarn vårdnadsbidraget sågas nu av flera viktiga remissinstanser. Det framgår av nyheterna att det återigen är ett hafsigt och dåligt förberett förslag som tagits fram av regeringen. Hur dåligt det än är så kommer det nog ändå att drivas på för att det skall bli ett beslut så att ett införande kan ske till sommaren. Detta förslag är väl det enda KD överhuvudtaget har kvar som på något sätt ger partiet en profil, allt annat verkar ju rinna mellan fingrarna på dem förutom de statliga utförsäljningarna då men det var nog ett schackdrag av Reinfeldt att sätta Odell på det så får KD ta skiten istället för "Nya" M. Så behandlar man kompisar inom alliansen tydligen.


TÄVLING, TÄVLING, TÄVLING!!!!!!!!!!!!

Jag kommer att ha en liten tävling. En tia lott kommer att "lottas" ut bland de rätta svaren. Tag chansen. Det gäller att finna fem fel bland nedanstående logos. Skicka svaret till; [email protected]image12                                                                   
           

Nettoeffekt?

Återigen höjs räntan och alltfler får säkerligen ett minusnetto p.g.a. regeringens "jobbpolitik". Det är väl bara den lilla kärngrupp av "genuina" anhängare till alliansen, d.v.s. de som har det allra bäst ställt som inte berörs mer än marginellt av höjda räntor, högre bensinpris m.m m.m.  De räknar inte sina skattelättnader i hundralappar. Där är det betydligt fler nollor bakom skattelättnaderna.
Kul att se att FP nu har lagt upp en strategi för miljöpolitiken (tala om att vara ute i elfte timman). Christer Winbäck skriver att Sverige står för 0,2% av världens koldioxidutsläpp, då förstår man verkligen hur angeläget det är att höja bensinpriset för de Svenska konsumenterna utan att överhuvudtaget ta några fördelningspolitiska hänsyn. Synd att han inte skrev hur liten del av de 0,2% som den Svenska privatbilismen står för. Men som sagt, det berör väl inte deras kärnväljare.
Man får väl vara glad så länge man håller sig frisk i alliansens Sverige.

Visa att du vill påverka!

Här får ni en ny blänkare om möjligheten att säga vad ni tycker om den nya EU grundlagen och hur vi bör agera, för eller emot en folkomröstning. Tag chansen!

image5

RÄVATÄNK!

Nu drar man tillbaka det otroligt korkade förslaget att "stjäla" försäkringspengar från folk och tur är väl det. Först vill alliansen att vi skall ha privata försäkringar sedan vill man sätta tak och därigenom konfiskera pengarna för de som betalt in en massa försäkringspremier. Då ställer man sig frågan, vad var det de uppmuntrade folk till egentligen. Jo att betala in försäkringspremier som man inte skulle få något för. Varför uppmuntrar man till sådant,  och HUR tänker man inom alliansen när man utformar en sån politik? Genomtänkt?
Ja en fd jobbarkompis hade ett bra ord på det, "RÄVATÄNK"
Ett uttryck som kommer väl till pass en sån här dag.
Och vad menar Reinfeldt med sin förtrustan för arbetsmarknadens parter när han säger att han litar på att de inte sluter avtal som äventyrar jobbpolitiken.
Precis som det vore den självklaraste sak i världen att alla tror på denna orättfärdiga politik. Vad säger facket om detta?
Nej jag håller med min gamle a.k. -RÄVATÄNK, igen.

Backar, på "alla" sätt!

Regeringen överväger tydligen nu att dra tillbaka förslaget om tvångsanslutning till A-kassan. Orsaken till detta skulle vara att man är rädd för att detta ytterligare skulle sänka opinionssiffrorna. Ja ni läste rätt. De som säger att de inte bryr sig om opinionssiffror (åtminstone inte när de är dåliga) överväger tydligen att lägga ett regeringsförslag på is p.g.a. detta. Man kan ju inte säga annat än att de går från klarhet till klarhet.
Det skulle också vara svårt att ta in pengarna utan att det skulle uppfattas som en skatt. Det är klart att med deras sätt att resonera skulle ju detta leda till färre jobb då. Man måste nog kalla det för avgift så att det inte påverkar jobben, även om det är samma pengar. Vilken trovärdighet denna fantastiska regering ligger inne med (ironi).

Korsriddarnas krig.

De "respektabla" inom de kristna rörelserna har råkat i luven på varandra. Det var IOGT-NTO som kastade ut pastor Åke Green ur sin rörelse och detta retade upp Livets Ord så till den milda grad att de nu portat IOGT-NTO från sina konferenser. Det är de som lyssnar, tar hänsyn och respekterar andras åsikter när de säger det själva.

Hörde förresten på radion idag att det enligt Moseboken är förbjudet att ta ut ränta av andra. Man kan undra hur Mats Odell o co lever upp till sin bibel.
KD i ett nötskal. Man borde införa en ny slogan i det partiet. Ni skall leva som vi lär men vi lever som vi vill!

Betyg!

Ja betyget på Björklund och alliansen måste väl ligga mellan F och streck.

Detta syns ju klart och tydligt i opinionsundersökningarna.

Bakläxa.

Alliansens löfte om sänkta arbetsgivaravgifter för tjänsteföretag har fått bakläxa av EU. 17 000 nya jobb trodde man att man skulle kunna "skapa" med denna åtgärd. Det är märkligt att Alliansen i regeringsställning kan skapa jobb. Hörde ofta i valrörelsen att politiker skapar inte jobb det gör marknaden, enligt Alliansens företrädare. Men nu är det de och inte marknaden som skapar jobb. Dubbelmoral? Jag kallar det hyckleri.
Varför är det tjänstesektorn som enkom skall få sänkt arbetsgivaravgift? Är inte tillverkningsindustrin värd något i Alliansens ögon? Varför inte sänka för de som exporterar till USA nu när Svenska varor blivit dyrare där p.g.a. en fallande dollarkurs. Nej det är svårt att bli klok på Alliansens politik, det kanske är för många olika viljor som skall försöka komma överens och då blir det lätt pannkaka av alltihop.

"Släng dig i väggen Zlatan."

Klicka på länken här under och njut!
http://www.lidkoping.org/nordcall/ove/ekorre.wmv
Den här måste vara från Malmö, eller vad tror ni?


Lite smått o gott.

Idag hände det lite överraskande grejer, "äntligen" en fråga där man kan hålla med Kling o Klang. Arbetsmiljöverket vill tydligen utmärka sig genom att avkräva Villa en krishanteringsplan. Den planen verkar de vara i bättre behov av själva. Man undrar ju onekligen vilka föreningar man bestämt att detta skall gälla för det är väl inte bara Villa som har publika arrangemang.
Sedan får man väl gratulera "Nya" Moderaterna som äntligen fått en utmärkelse som visar att det faktiskt finns ett uns av mänskligt drag även i det partiet. Det var Tomas Tobé (m) som blev utsedd till årets Homo igår.
Annars är det väl mest tragik som vanligt med Alliansregeringen, utförsäljningar, privatiseringar inom bostadssektorn och fler egna entrepenörer genom förenkling av F-skattebeviset,  -som alla borde få när de föds, enligt Maudan. Konstigt att de fattigaste delarna av Europa också är de som har flest entrepenörer (inte bäst för de har vi i Sverige). Att inte alliansföreträdarna klarar att göra någon koppling av detta är väl ingen som förvånas över heller. Och så skall vi troligen få tre gånger så dyr medicin genom apotekets utförsäljning, tack för det Göran Hägglund och Mats Odell.

Avundssjuka?

Lidköping vill att lärarna skall jobba 40 tim/vecka och vara mer tillgängliga för övrig skolpersonal o.s.v. Det är en självklarhet skriver Johnny Fröjd att arbetsgivaren bestämmer arbetstiden och det är dags att kommun och landstingsförbundet sätter ner foten. Jag frågar mig varför det är just bara lärarna som pekas ut om det är "förmånliga" arbetstider man vill ändra på. Varför inte schemalägga läkarna? Gör ett 5- skiftsschema så kanske köerna i vården försvinner. Varför har statsanställda längre semestrar o.s.v. o.s.v. Eller varför får en av landstinget anställd läkare ha privatpraktik vid sidan av sitt ordinarie arbete, en kollektivanställd inom exempelvis industrin får inte ha konkurrerande verksamhet.
Jag tycker det är synd att det blivit lite av häxjakt mot lärarna och deras arbetsvillkor. Samtidigt brukar det ju ses som att ett villkor som rått under lång tid är att betrakta som ett avtal. Vet inte hur man tänkt i kommunen om lärarna skall arbeta längre tid för samma lön eller om lönen samtidigt ökar som arbetstiden förlängs men jag hoppas att kommunen inte gör det till en prestigefråga för det brukar inte gagna någon. Det rimmar lite illa iallafall när en socialdemokratisk arbetsgivare går till attack på en socialdemokratisk löntagarrepresentant.
Jag är lite avundssjuk på lärarnas sommarlov men i positiv bemärkelse. De är väl värda sitt sommarlov och hade jag velat ha det så så kunde jag ju utbildat mig till lärare också. Nu får jag njuta av allt de lär våra barn istället.

Mats Odell, respekterar andra människors och partiers åsikter????????

"Så kan det vara, men man måste ha civilkurage och våga göra det man tror är rätt".

- Mats Odell (kd), i Aktuellt, efter att ha ställts mot faktumet att det svenska folket inte sympatiserar med regeringens utförsäljningar.


"Att sälja statens ägodelar har aldrig varit någon genväg till popularitet."

- Mats Odell (kd), slår huvudet på spiken i DN."Det finns ingenstans exempel på att statligt ägande av näringslivet leder till bra välfärd."

- Finansmarknadsminister Mats Odell (kd) i Ekots Lördagsintervju rörande utförsäljning av statliga bolag, bolag som sammantaget ger staten en vinst på hundratals miljarder kronor årligen."Det kan man naturligtvis fråga sig. Ekonomisk lönsamhet tror jag att vi överlåter till de nya ägarna."

-Finansmarknadsminister Mats Odell (kd) på frågan om varför privata ägare skulle vara bättre ägare än statliga. Från Ekot.image4


Läkarbrist, varför?

Skaraborg saknar 35 läkare skriver Lidköpingsnytt idag. Inget nytt problem precis och man ställer sig frågan.  Varför utbildas det inte fler läkare?
Har undrat över detta faktum varje år man läser om detta problem.
Vad kostar "hyrläkarna"?
Politikerna skall ju förvalta våra skattepengar, på bästa sätt.
Framtiden ser ju inte bättre ut heller med privatiseringsidiotin som nu råder med "Allians för rika" vid rodret. Troligen kommer våra skattepengar då att generera vinster till vårdbolag med säte i Singapore. Samtidigt fryser man pengar till kommuner och landsting.
Högre utgifter och lägre inkomster för kommuner och landsting och mellanskillnaden får troligvis folket betala i form av privata sjukförsäkringar. Reallöneökning?
För mig är det helt obegripligt och jag vill uppmana alla som träffar en politiker att begära fler utbildningsplatser på läkarlinjerna, NU!
Det finns massor av studenter som vill men inte får ngn möjlighet till utbildningen.
Gör som flygvapnet och kontraktera de som "får" utbildningen till landstinget, då slipper vi förhoppningsvis dyra stafettläkare också.

RSS 2.0