Kenth S har gott om pengar igen?

Götenes kommunalråd har återigen tagit på sig spenderbyxorna tydligen. I fredagens lokala tidning kunde man läsa att en skuld från en hyresgäst på 53 599 SEK skrivits av. Nästan exakt den summa man sparade in i budgeten genom att ändra arbetstidsschema för de som jobbade på ett av kommunens äldreboende. De arbetade enl. den s.k. 3:3 modellen och det gav kommunen en merkostnad på 50 000 SEK, så det sparade man in. Det kanske hade varit bättre om man bevakat sina hyresfordringar, som i detta fall tydligen varit sedan januari 2011. Inte utan att man ställer sig frågan hur kommunen sköter sina uthyrningar? Bara att kunna låta bli att betala hyran i ett och ett halvt år men ändå vara kvar lämnar ju mycket i övrigt att önska. Tankarna går omedelbart tillbaka till Bert Karlsson och Äventyrslandet Kinnekulle som endast betalade första månadshyran men sen fick resten av skulden avskriven för att kommunen skulle få tillbaka mark som sålts men som man aldrig fått en krona i betalning för.
Grönköping? Nej Götene med Kenth Selmosson i spetsen!
 
Kenth Selmosson (S). "Pojken" med guldbyxorna?
 
 

Sjukhuset i Lidköping engagerar!

Besparingarna i Västra Götalands Regionen verkar drabba även Lidköpings sjukhus. De föreslagna förändringarna har fått folk att oroa sig för att akutmottagningen kommer att tvingas slå igen. Något som också undertecknad är övertygad om kommer att ske. Som många experter på sjukhuset sagt så kommer förändringarna att omöjliggöra en öppen akutmottagning. Jag litar definitivt på att de vet vad de talar om.
Förhoppningsvis så kommer inte förändringarna att genomföras och akuten bli kvar i nuvarande skick.
Sen kan man naturligtvis fråga sig om det måste finnas en akutmottagning inom "gångavstånd" bara för att det redan har gjort det så länge?
Jag minns en historia om min morfar som då bodde i Lavad mellan Gillstad och Grästorp. Hans ena dotter (min moster) blev akut sjuk och han fick då lägga tösen på vagnen och spänna för hästen för att köra in till Lidköpings sjukhus. Den resan var troligen betydligt obekvämare och tog säkert längre tid än vad en bilfärd från Lidköping till Skövde tar idag. Åker man dessutom då ambulans så är ju skillnaden ännu större.
Men självklart är det så att vi över tid har utvecklat välfärden för att få det bättre och att nuvarande besparingsförslag är en försämring av välfärden. Men vad är orsaken?
Jo den största orsaken kan stavas Alliansregeringen. En av deras allra första åtgärder efter maktövertagandet 2006 var att ta bort den indexerade uppräkningen av statsbidragen till kommuner och landsting. Man har alltså tvingats spara motsvarande inflationen varje år. En annan sak är privatiseringarna som äter resurser ur vår välfärdskassa. Allt för att få ihop pengar till skattesänkningar och det de påstår vara valfrihet (om den nu enbart skall finnas i tätorterna?)
Så summa summarum så vore det allra bästa (och den enda möjligheten) för att behålla akuten i Lidköping att vi fick en ny regering. Jag undrar om Bertil Jonsson (M) klarade att tänka så långt i dagens demonstration?
P4 Skaraborg
 
Att välfärden samtidigt blir sämre talar de aldrig om, Moderaterna!

Kloka ord ang. vår generella välfärd!

Se på detta inslag med Stig Henriksson (V) Fagersta från ett seminarium om välfärden. Många tänkvärda saker.
 

Öppet brev till Monica Green (S).

Öppet Brev till Monica Green (S) (igen)!

 

Monica Green, i januari ondgjorde du dig över lönedumpningen och den oseriösa konkurrensen inom transportnäringen i en artikel hos Lidköpingsnytt. (http://www.lidkopingsnytt.nu/2012/01/11/debatt-atgarda-e20/)

 

Jag ställde frågor till dig angående detta i ett öppet brev den 8:e mars i samma forum och om du kunde tänka dig att ställa kravet på EU angående ett socialt protokoll i samband med att EU-fördraget skulle ratificeras av Sveriges Riksdag. (http://www.lidkopingsnytt.nu/2012/03/08/debatt-ar-monica-green-beredd-stoppa-lonedumpning/)

Då jag inte fick något konkret svar av dig i sakfrågan och då du samtidigt skrev på din blogg att dessa oseriösa förhållanden måste stoppas nu, så ställde jag följdfrågan till dig vilken tids-rymd ditt nu kunde tänkas innefatta? (http://monicagreen.webblogg.se/2012/march/transportera-billigt-kop-en-slav.html)

Svaret du gav då var väldigt klart och löd: ”Nu betyder Nu för mig

 

1 maj gick Transport i Halmstad med banderollen ”Löntagarmakt i EU: Vi kräver socialt protokoll NU”, just utifrån kravet att villkora ett ja till fördragsändringen med detta.

 

I GP kunde man den 25:e maj läsa: ”LO och Socialdemokraterna fortsätter den facklig-politiska samverkan, närmast genom att driva på för att Sverige ska kräva ett socialt protokoll i EU för löntagarnas rättigheter vid nästa fördragsändring. Det sade avgående LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin på LO:s kongress.” (http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.955072-lo-driver-socialt-eu-protokoll-med-s)

 

Den 30:e maj sedan, var frågan om ratificering av EU-fördraget uppe i riksdagen till behandling. Vänsterpartiet ville då ställa krav på EU om ett socialt protokoll för att Sverige skulle godkänna fördragsändringen. S röstade med alliansen och godkände fördragsändringen utan några krav om ett socialt protokoll. ”Vi vill ha ett socialt protokoll, men inte nu.” Något som för övrigt roade Anna Kinberg Batra (M) som inte var sen att påpeka hur lika S och M var.

 

Semestertiderna börjar nu gå mot sitt slut och ca 7 månader har gått sedan din artikel var införd hos Lidköpingsnytt Monica Green. Därför vill jag nu offentligt upprepa min fråga till dig.

 

Vilken tidsrymd innefattar ditt Nu, Monica, med tanke på ditt tidigare svar att: Nu är Nu, och med tanke på vad du skrev i ditt eget blogginlägg 2012-03-13:

Gör något nu, inte om en månad, inte till hösten inte nästa år. Gör något NU”Du och S hade som sagt chansen att själva kunna förkorta ditt nu redan den 30:e maj, men gjorde det inte.

 

 

Så när är NU, NU för dig egentligen Monica Green (S)?

 

 

Tack för ordet

 

Ove Nordström (V)


Intressant ang. spelmissbruk!

"2007 gjorde Riksdagens Utredningstjänst en utredning av var Vegasmaskinerna främst står placerade. Mönstret var närmast skrämmande – kommuner med hög andel låginkomsttagare hade upp till i flera fall över 20 Vegasmaskiner per 10.000 invånare, medan rikare kommuner knappt hade några alls.

I Strömstad ligger medellönen under 200.000 kronor om året, och här fanns 26 maskiner per 10.000 invånare. I Danderyd, där medellönen är över 400.000 kronor, fanns det en maskin per 10.000 invånare."

Texten är hämtad hos SVT ang. de sk Vegas-maskinerna. Med Alliansen vid rodret lär väl denna tragiska utveckling ytterligare eskalera kan man misstänka.


Oswaldo Paya omkom i bilolycka.

Den Kubanske regimkritikern omkom tillsammans med en annan oppositionspolitiker när deras bil körde in i ett träd. En spanjor och Kristdemokraten Aron Modig skadades i olyckan. Hoppas att allt gick bra med Aron trots allt.
Aron Modig var på Kuba för att ge sitt stöd i demokratikampen. Undra när han skall arbeta på samma sätt i Saudiarabien? Saudiarabien som gav militär hjälp till Jemen för att krossa demokratirörelsen där för bara en kort tid sedan. Då hördes ingen kritik från KD eller alliansen.
 
Dubbelmoralen genomsyrar kådisarna som vanligt.
 

Nu har (M) officiellt skrotat alliansfriheten!

Bror Pellnäs riktar i DN hård kritik mot "nya" Moderaternas "nya" försvarspolitik. I ett svar från Cecilia Widegren (M) så kan man konstatera att Moderaterna och alliansen nu också officiellt skrotat vår neutralitet och alliansfrihet! På DN: debatt kan man i hennes svar läsa: "En ny säkerhetspolitisk inriktning implementeras som innebär att Sverige inte kommer att stå passivt om en katastrof eller ett angrepp skulle drabba ett annat EU-land eller nordiskt land. Det är en naturlig utveckling utifrån Sveriges EU-medlemskap och en djupt rotad nordisk samhörighet. Lika fullt är det ett stort steg i svensk säkerhetspolitisk historia att vi nu uttalar och formulerar hur vår solidaritet kan se ut i praktiken."
Tydligare kan det väl knappast bli? Men har riksdagen verkligen godkänt detta?
Att Moderaterna gjort Widegren till försvarsexpert är väl ungefär som att jämföra med en oseriös företagare som tillsätter en sk "målvakt" som mot en mindre betalning får ta skiten. I Moderaternas fall är ju då Widegren målvakten. Bäva månde försvaret!
 
Moderat politik lämnar mycket i övrigt att önska.
 

22/7, en sorgens dag!

Jag har inte skrivit många rader ang. tragedin i Norge för ett år sedan. Det skrivs redan alldeles för mycket av väldigt många och jag tycker helt enkelt inte att mördaren Breivik skall ha ngn publicitet alls! Man kunde hållt alla minnescermonier med alla berörda utan media. För att inte tala om rättegången! Lås in kräket Breivik för all framtid utan ngn som helst kontakt med omvärlden. Detta har han förtjänat om någon!
 

Vi behöver nationella riktlinjer i vården!

Personer med en ärftlig sjukdom kan få hjälp att välja bort embryon för att undvika att föra en ärftlig sjukdom vidare till sina barn. Metoden kallas PDG (Preinplantatorisk genetisk diagnostik).
  • Vid PGD genomförs en provrörsbefruktning och på tredje dagen efter befruktningen tar man ett prov på embryot och tar ut en till två celler.
  • Embryot är ungefär åtta celler stort då och de två cellerna som man tar ut gör man en analys på och ser om embryot är friskt eller sjukt. 
  • Sedan sätter man tillbaka enbart friska embryon.
Källa: Erik Iwarsson, docent i klinisk genetik vid Karolinska
 
Alla landsting bekostar dock inte metoden, vilket jag tycker är mycket underligt. Det behövs definitivt en nationell samordning med nationella riktlinjer i dessa och liknande fall. Varför skall man föra en ärftlig sjukdom vidare om det kan undvikas? Och varför skall det vara beroende på var i landet man bor?
 
SR.se

Centern och Annie Lööf går från klarhet till klarhet!

Kommentarer överflödiga :-D
 
 
 
 

Slut på semesterpausen!

Det blev en veckas semesteruppehåll här på bloggen mest på grund av det årliga besöket av Falsterbo Horse Show. Ett besök som verkligen ger avkoppling för både kropp och själ!
 
Denna mäktiga snigel får representera lugnet.
 
Själva bodde vi i hyrd husbil detta år, premiär för oss och det funkade bra. På campingen fanns en annan modell av husbil som väckte omgivningens förtjusning.
 
Hästar är ju naturligtvis huvudtemat under denna vecka,
 
Men även andra djur förekommer såsom kaniner (hoppning), hundar (aguility) och i år även Alpackor med sina tindrande ögon.
 
Hopparenan.
 
Och naturligtvis det vackra landskapet och stranden.
 
 
 
 
 
 

Och nu förstörs även bilprovningen!

Alliansens brist på politik förstör nu ytterligare ett genuint välskött statligt bolag, AB Svensk Bilprovning. För vem skall denna privatisering bli bättre? Jo för kapitalägarna men ingen annan. Vanliga kunder lär enbart få dyrare besiktningskostnader men inget mer. Ja en "oberoende liberal" trodde att det nog kunde bli bättre med kortare köer???????? Det är ju inga köer till bilprovningen. Man bokar en tid och åker sedan dit på utsatt tid, hur svårt kan det vara? Ungefär på precis samma sätt som när man skall till frisören. Skall man kanske förstatliga frisörerna då för att slippa köa dit? (ironi)
Nej detta är enbart ytterligare en av alliansens idiotiska ideologiska privatiseringar som inte ger något mervärde överhuvudtaget. Kjell hedvall, Lidköpings kommunalråd uttryckte det bra när han skrev att: "Bilprovningen kunde lika gärna auktoriserade verkstäder fått ta hand om om man nu måste privatisera allt."
P4-Skaraborg
 
 

Pastor Hägglund fabulerade som avslutning i (P)almedalen!

Solidaritet och trygghet talade Hägglund om. Ja då skall man definitivt inte lägga sin röst på KD. KD har medverkat till att försämra alla trygghetssystem i Sverige. Man kastar ut sjuka ur sjukförsäkringen, skickar arbetslösa till Fas3 men påstår ändå att man är för solidaritet och trygghet??????????????
Alla är unika så ingen är utbytbar påstod han också. Har han diskuterat detta med FP och C? De vill ju att arbetsgivarna fritt skall få byta ut vem de vill! Enl. Hägglund låter ju sig detta inte göras då.
 
De har mycket att diskutera inom alliansen det är helt klart. Sprickan mellan Moderaterna och småpartierna blir allt tydligare i takt med småpartiernas kräftgång i opinionsundersökningarna. Alliansen kommer att gå under på sin egen orimlighet. Det enda den skapar är odemokrati genom de låsningar som cementeras i.o.m. denna blockpolitik. I en sund demokrati innehar det största partiet regeringsmakten och kompromissar med riksdagen för att få majoritet för de olika förslag som läggs. Det är min personliga uppfattning om demokrati iaf. Inte som nu att fyra partier kompromissar med varandra för att bli överens om en politik som inte har folkets stöd. Det är en evig tur att denna för Sverige så förödande allians inte har egen majoritet även denna mandatperiod.
 
Annars försökte han ju spexa till sitt tal Hägglund och det var faktiskt lite roande att höra honom raljera över Löfven och S. Fortsätt så Hägglund för du vinner definitivt inga röster på det. Hägglund hade inte ett enda konstruktivt förslag att lägga fram! Och det bästa för alla vore väl om vi slapp detta abortmotståndarparti i Riksdagen en gång för alla!
 
Man får väl innerligt hoppas att "kådisarna" glider ur Riksdagen nästa val!

Alliansens oförmåga Löfvens enda framgång.

Stefan Löfvens (S) almedalstal var ett av de mer lustiga hittills men ändå utan att gå över någon gräns. Ett bra tal och han ger ett förtroendefullt intryck trots att han inte presenterat ett enda konkret förslag. Men han ger ett tillräckligt bra intryck för att många av tvivlarna inom S skall våga sig tllbaka. Det handlar alltså inte om politik när sossarnas opinionssiffror stigit. Alliansens oförmåga och Löfvens tillräckliga trovärdighetsutstrålning är min förklaring.
Politiskt är det i mångt och mycket fortfarande samma katastrof inom S som det varit tidigare. Löfven har samma naiva tro på EU som GP hade och inbillar sig att EU på sikt skall kunna bli ett Europeiskt svenskt folkhem. En utopi som aldrig kommer att kunna genomföras. Det vore bra om S kunde inse detta en gång för alla och förändra sin inställning i grunden. Europeiskt samarbete är nödvändigt men en påtvingad Europeisk stat kommer aldrig att vinna folkens acceptans. Man kan inte skapa demokrati med odemokratiska medel.
Löfven tog också upp alliansens misslyckande med växande klyftor och ökad fattigdom. Problemet för honom är bara att det var S som startade denna utveckling när de "anpassade" Sverige för EU-medlemsskapet. S har styrt över 20 av de senaste 30 åren då dessa klyftor ständigt ökat!
Det kommer att bli intressant att se hur Löfven kommer att tackla dessa utmaningar den dag han sätts under lite press och skall försöka förklara detta?
 
Fågel eller fisk, Löfven?

Byt ut Syrien mot Israel Annie Lööf (C)!

Annie Lööf inledde sitt tal i (P)almedalen med att angripa Syriens övervåld mot sin befolkning och att stormakternas blockering av åtgärder mot Syrien måste upphöra. I det här fallet var det Ryssland och Kina hon vände sig mot.
Jag skulle gärna vilja höra Annie Lööf hålla samma tal men då byta ut Syrien mot Israel. Då finge hon också byta ut Ryssland och Kina mot USA, som i fågan om Israels övergrepp på Palestinierna ständigt blockerat FN och det internationella samfundets förslag till agerande.
Är faktiskt frestad att skriva ut hennes tal och göra dessa förändringar för att sedan skicka det till henne. Dock tvivlar jag på att hon skulle begripa det!
 
Det har blivit lättare att driva företag under alliansens ledning sa Annie Lööf. Ja konkurserna har ökat med 8% hittills i år sa de på radion i går.
 
Valfriheten har ökat men bör öka mer för bl.a. hemlösa sa hon också. Ett bra sätt att göra det på vore ju i så fall att se till att bostadsbyggandet ökar. Detta bostadsbyggande som i det närmaste upphört under alliansen. Ja de har ju ingen som helst politik för framtida investeringar vilket kommer att leda till stagnation och kaos i landet framöver.
 
Sen slog hon sig för bröstet ang. klimatpolitiken där Sverige enl. henne sprang ifrån övriga länder. Verkligheten visar att Sverige dalar i varenda internationell jämförelse.
 
Nej verkligheten är inget som Centern och Annie Lööf tycks ha något som helst begrepp om. Slutklämmen blir alltid att det är anställningstryggheten som är orsaken till allt ont i Sverige. Men det är ju i själva verket Alliansen och Annie Lööf som är orsaken till problemen. Att ständigt genomföra reformer av ideologiska själ när all expertis säger att reformerna kommer att leda fel är ingen väg till framgång, något som Björklunds pudel ang. a-kassan och sjukförsäkringen visar om något!
 

Berts senaste blåsning!

1,3 miljoner var bert Karlssons skulder till fordringsägarna i Götene. Detta efter att kommunen skrivit av minst 500 000:- i ej erlagt arrende. Nu är Berts acoordsuppgörelse klar och fordringsägarna får hålla tillgodo med 54% av sina fordringar.
Samtidigt har då Bert Karlsson själv i andra änden tjänat pengar på kommunen genom sitt lån till Borgenärerna AB.
Jag undrar när någon skall sätta åt denne bondfångare en gång för alla?
 

Bra artikel i Dagens Arena!

Vägval vänster!
 

Björklund vill legalisera vuxenmobbing!

Det ska bli enklare för företagare att säga upp vem de vill, tycker Folkpartiet och Jan Björklund under förevändningen att det är kompetensen som skall vara avgörande. Kompetensen bedömd av vem? Och på vilket sätt?
Sanningen lär bli att den som ligger bäst till hos chefen på det personliga planet blir den som också får behålla jobbet. M.a.o mer godtycke på arbetsmarknaden!
Och de som av någon anledning bedöms som mindre kompetenta kommer att friställas och samlas ihop i något som då kan betraktas som en arbetsmarknadens soptipp. Vem vill anställa dessa människor sen?
Nej det enda Björklunds förslag leder till är att företagen inte skall behöva ta något som helst samhällsansvar! Samhällsansvaret får tas av de som mobbas ut.
Vad Björklund glömmer är att idag missbrukar företagen visstidsanställningar och vikariat varvat om varandra under flera år innan en ev. tillsvidareanställning ges. Varför skall företagen sedan helt befrias från ansvar för sitt anställningsbeslut trots denna långa "provanställningstid"? När Björklund talar om enskilda människor så brukar han hävda att man får ta ansvar för sina egna beslut!
Skulle han få igenom sitt idiotiska förslag så lär han om några år ångra även detta när verkligheten återigen kommit ikapp honom precis som i fallet med a-kassan nu. Men inte har han lärt sig något av det (heller).
SVT
 
Vrrrrrrr................

Björklund (FP) försöker köpslå bort anställningstryggheten!

Trodde först att någon slagit en klubba i skallen på Jan Björklund när jag hörde att han "nu" kommit till insikt om att a-kassereformen alliansen införde inte fungerat och att den är orättvis.
Synd att han inte lyssnade på Vänsterpartiet innan han införde reformen så hade han besparat många denna orättvisa!
Dock blev jag mindre förvånad när jag såg varför han nu påstår sig vilja ha en återgång av a-kassereglerna. Han vill köpa bort anställningstryggheten genom att få förändra LAS så att arbetsgivarna kan sparka vem de vill.
Är han så rent ut sagt korkad så han tror att någon skulle gå med på detta? Varför skulle arbetarrörelsen (som redan råkat illa ut av allianspolitiken) köpa detta av samme Björklund för att han vill ta tillbaka den orättvisa han själv skapat?
Ja tyvärr som det ser ut idag så finns det goda skäl att vara orolig för hur S kommer att agera i frågan. Skulle inte bli förvånad om de i sin egen dumhet går med på någon slags kompromiss för att sedan kunna slå sig för bröstet och säga att: i en förhandling får man både ge och ta". Heliga kor har man tydligen inga längre. Allt kan köpas som Moderaterna brukar säga! Iaf av S.
 
Vrrrrrrrrrrrrr.................

Lysande Sjöstedt i Almedalen!

Jonas Sjöstedt gjorde ett mycket bra framträdande i Almedalen, med tonvikt på att få bort vinstintressena i välfärden. Detta är ju också något som en stor majoritet av svenska folket håller med om. Även LO tog ju ett kongressbeslut om detta vilket Jonas också påtalade. Dock så såg jag att nye LO ordföranden till SVT svävade på målet i denna fråga idag. Ingen bra start för Torwaldsson om han inleder sitt ordförandeskap med att gå emot ett kongressbeslut. Men det visar i så fall på hur dekadent ledningen i LO ser på demokratin och medlemmarna.
Lyssna på Jonas Sjöstedts tal här, eller klicka på bilden.
 
 

Reinfeldt är helt slut!

Reinfeldt i Almedalen blev ett riktigt "västgötaklimax". Inte ens Göran Hägglund är så ointressant att lyssna på.
Det enda "nya" han hade att komma med var gammal skåpmat från IF Metall som Löfven förhandlade fram med arbetsgivarparten. Detta kallar nu Reinfeldt för "jobbpakt" och namnet är det enda som är nytt. Möjligen också det faktum att Alliansen nu påstår sig vilja tala med LO igen. Det om något visar på vilket nederlag arbetslinjen är i sig självt. Att göra sjuka och arbetslösa människor fattiga skapar inga nya jobb. Nyare än så har aldrig Moderaterna heller varit, och därför kom det nya nya namnet "moderna arbetarpartiet" knappast som en överraskning. Men som vanligt är det enbart ordfloskler utan något som helst konkret innehåll!
Reinfeldts otroligt bleka framträdande har nog inte enbart med alla politiska misslyckanden att göra heller. En del av hans tärdhet går säkert tillbaka till skilsmässan och allt vad det fört med sig.
 

Slätstruken Romson i Almedalen.

Hon kan konsten att tala utan att engagera Åsa Romson (MP). Hade faktiskt förväntat mig en del från henne men jag var väl lika lurad som alla andra av de uppblåsta förhoppningar som medierna velat påskina.
En sak hade hon dock rätt i. Alliansen är inte bra för demokratin. Det instämmer jag helt i.
MP vissnar ju också rejält på landsbygden vad det verkade av SVT:s inslag, tack vare den mackdöd deras politik lett till där i och med kravet att alla mackar måste ha ett miljöbränsle. Detta krav klarade inte småmackarna på landsbygden och därmed försvann samtidigt post och apoteksutlämning och en naturlig mötesplats för ortsbefolkningarna. Så nu måste alla ta bilen för sina ärenden som de tidigare kunde cykla för att uträtta. Det gäller att tänka efter, före!
 
Vissen maskros!

"Skitkul" i Källby.

I Källby finns en populär gångväg i f.d. elljusspåret som kallas Veras väg. Detta stråk är snart ett minne blott dock p.g.a. Dafgårds vidare expansion.
Hur som helst så är det inte enbart ett populärt gångstråk för ortsbefolkningen, utan lastbilschaufförerna som väntar utanför Dafgårds använder också detta stråk. Dock till annat än en skön promenad. Här lämnar de i tid och otid sina "visitkort" i form av icke ätbara korvar. Inte så kul och man undrar ju lite vart de skall lämna sina avträden den dag Dafgårds har byggt bort Veras väg? Tycker nog att det vore rimligt att dessa chaufförer på ngt sätt borde få tillgång till sanitära lokaler på företagsområdet istället. Folk klagar på hundskit som inte plockas upp, men hur kul är det för ungar och hundar att trampa omkring bland folkskit? Eller komma hem med en hund som rullat sig i folkskit? Detta har hänt här det vet jag och hundägaren var mindre belåten kan jag lova!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0