Vart tog arbetslinjen vägen?

Snabba siffror

Arbetslöshet 8,1 %

(juni 2008)

Folkmängd 9 208 034

(31 maj 2008)

Konsumentpriser 4,3 %

(juni 2008 jämfört med juni 2007)

BNP +2,2 %

(1 kv 2008 jmf med 1 kv 2007)

Källa SCB.

Vart tog effekterna av den sk. arbetslinjen vägen? Nu har det raskt hoppat upp till 8,1% arbetslöshet. Anders Borg har ju sagt att det tar ett par år innan effekterna av regeringens politik börjar märkas. Där är vi nu och det är inga roliga effekter som märks för gemene man. Jag kan inte annat än lida med dem som nu blir arbetslösa efter högerregeringens nedmontering av de sociala skyddsnäten. Fy f.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Eget ansvar???????

Moderaten Sten Bergheden har ju ondgjort sig över att det avsätts värdefull skog till naturreservat. Detta klarar markägarna att ta ansvar för själva enligt honom.
Bläcket har väl knappast hunnit torka sedan han skrev detta så har en markägare på Kinnekulle visat sitt "stora ansvarskännande"
Klapperstensformationer från istiden, ett kulturinslag av riksintresse manglas av stora skogsmaskiner.

Ja det är så verkligheten ser ut Sten Bergheden när eget ansvar skall tas, hur mycket du än förordar och garanterar så kan du aldrig stå upp för de garantierna. Det är som vanligt med moderaterna, pengarna i första hand. Sen må de kalla sig "nya", gamla eller vad de vill. Det är ändå samma gamla HÖGER!

Mussel-Fröjdh

Johnny Fröjdh hade ju en frågeställning om musslor i Vänern som museét tydligen inte hade en aning om att de fanns. Idag har han också en bild på en och jag får väl komplettera honom med en jag tog i förrgår när vi tog ett dopp i sjön.
Det är ju bara att slå i första bästa uppslagsverk om man inte sett någon själv. Jag tog en titt i Nordisk familjebok så den kan väl rekommenderas till Vänermuseét.

En allmänt känd (men sensationell för vissa) livs levande Vänermussla.


Den här borren fångade dottern med sina bara händer,


men det hade sin förklaring, kanske kan den stavas till gädda.


Det är härligt nu.

Vattenkvalitén?

Anmärkningar på badvattnet kommer ju upp till diskussion så gott som varje år, så även i år. I tisdags kunde man läsa på Lidköpingsnytts sida att det var otjänligt på Sandbäcken och i Källby medan Filsbäck och Framnäs hade anmärkningar. Det vore intressant att få veta vilken mätmetod som används, den gamla eller den nya, enligt EU´s direktiv. Enligt den gamla metoden räknades tydligen alla koliforma bakterier medans det i den nya EU normen endast räknas e-koli bakterier (tarmbakterier). Koliforma bakterier är tydligen något som alltid förekommer naturligt i jord och vatten. 
En kommun som ständigt haft anmärkningar varje år med den gamla metoden är Trelleborg, men med den nya mätmetoden har de inte detta längre.
Kan det vara så att Lidköpingsbygden ger sig själva oförtjänt dåligt rykte genom att använda en felaktig mätmetod så bör man väl snarast åtgärda detta. Man behöver ju inte oroa folk i onödan, särskilt inte om man vill att de skall återkomma år efter år för att kunna njuta av sol och bad.
SVT har en artikel om det hela, läs gärna den. Ny mätmetod ger tjänligt badvatten: SVTAlliansens Sverige i verkligheten idag.

GP har idag en artikel om en busschaufför som fick ratten i magen under färd. Han lyckades manövrera bussen till en parkeringsficka med hjälp av en passagerare. Tydligen ådrog han sig ett svåropererat ljumskbråck som läkarna inte vill operera eftersom det kan ge allvarliga skador på andra nervbanor m.m.
Nu skall hans sjukpeng dras in den 8 aug. för att han skall stå till arbetsmarknadens förfogande. Rehabilitering har han inte fått eftersom det ännu ej är klarlagt att det är en arbetsskada.
Läs hela artikeln hos GP.

En får tacke, som han sade.

På min högtidsdag fick jag av arbetskamraterna en flygtur för tre personer. Idag (torsd) var det dags för den och det var verkligen trevligt. Inte behövde man känna sig som en "miljöbov" heller nu när vår sk skattesänkande alliansregering lagt en ny drivmedelsskatt på flygbränsle för privatflyget. De stora drakarna klarade sig undan naturligtvis, men de konsumerar ju så mycket så deras miljöpåverkan tros väl vara mindre antagligen. Hur som helst så var det väldigt trevligt och här kommer lite bilder från turen. Tack än en gång !

50 åringen (till vänster), till höger är det den eminente piloten Jonatan T.


Lidköpings vackra torg.


Silona med sockerbruket i förgrunden. Synd att inte alla silos fått färg (än).


Läckö Slott är ju bara ett måste. Dagen till ära var tydligen SR på besök.


Skutan (matvraket) var ett annat självklart mål. Ligger stadigt på sitt grund. Hur kom den trasiga bogserbåten från platsen egentligen?


Spetsen på "hinna" rundades.


"Lidköpings riviera" Svalnäs var välbesökt i det fina vädret.


Tillbaka vid stan igen.


Småbåtshamnen.


Framnäsbadet.


Framnäs IP.


Motorstadion med sin fina cartbana i högra bildkanten. Redan en succé.


Rexam Petainer, också ett självklart mål dagen till ära.


Tre väldigt nöjda passagerare.

Väljarföraktet breder ut sig i högerkretsarna!

Politikers sätt att förringa opinionsyttringar visar sig allt tydligare och allt oftare ju mer högerstyrd politiken blir, både inom Sverige och EU.
Inom landet har vi allt sedan EU inträdet fått exempel på exempel med sådana yttringar, ett nej är inte längre ett nej det är ett nej till just de formuleringar som lagts fram och då kan man enkelt ändra en rad så kan man rösta igen tills frågan är avgjord till vad som faller våra styrande i smaken, om man får möjlighet att rösta överhuvudtaget från början vill säga.
Är risken överhängande att en folkomröstning riskerar gå mot de styrandes vilja så tar man det säkra före det osäkra och fattar beslut över huvudet på folket oavsett vilka opinionsyttringar som visar sig.
Det senaste exemplet på väljarföraktet är väl frågan om FRA-lagen. Till detta kommer nu också folkpartiet dragande med ett krav på en ny EMU omröstning. Menar man verkligen allvar med detta från fp´s sida så bör man väl för ordningens skull börja med en ny omröstning om hela EU medlemsskapet så att tingen kommer i rätt ordning. Men om detta dryftas inte ett ord överhuvud taget.
Väljarförakt var ordet!
EU som fick på tafsen om sin gamla grundlag gjorde precis likadant, ändrade några rader kosmetiskt och kallade hela sörjan för Lissabonfördraget istället. Förutsättningen sade man var att alla länder ratificerade fördraget (som det så fint heter) annars skulle det falla. Detta var EU´s ståndpunkt.
När sedan Irländska folket fick möjlighet att tycka till om det hela och det blev ett nej, då var inte detta ett nej helt plötsligt eftersom så många andra länder ändå redan sagt ja och flera skulle komma att göra det trots att det enligt EU´s egen utgångspunkt redan fallit. Det sitter alltså regeringar (däribland den Svenska) och skall ta beslut om ett fördrag som inte längre existerar (enligt EU´s egen utgångspunkt). Nej då skall man helt plötsligt börja diskutera hur man skall kunna lösa "problemet". Att sedan Margot Wallström står och försvarar detta beteende liksom Frankrikes högerhök visar väl hur lite vänsterpolitik det är i henne överhuvudtaget. Representerar hon verkligen sina väljare? Vems intressen företräder hon med detta beteende? Hade hon varit moderat hade jag inte blivit det minsta förvånad, men det säger hon ju sig inte vara.
Väljarförakt var ordet!

Spanien gick på sin tid från höger (diktatorn Franco) till vänster. Här hemma är vi tydligen på väg att göra tvärtom. Jag undrar vilka som har de bästa framtidsutsikterna om denna utveckling fortgår?
Attendo har utmärkt sig igen.

Hur många gånger och hur mycket skall det krävas för att de privata sk vårdkolosserna skall bli av med sina kontrakt inom vården? Privat (van)vård av både anställda och vårnadstagare. De är inte ute efter något annat än att tjäna grova pengar på skattebetalarnas bekostnad. Sätt stopp och det senast 2010. Då kan vi göra något åt saken när vi går till valurnan.


Steglitsan.

Detta var namnet på det kvarter där jag växte upp i Lidköping. Jag funderade många ggr under de åren vad anledningen var att kvarteret fått detta namn, man såg ju aldrig någon sådan fågel. Denna frågeställning har återkommit då och då under årens lopp och särskilt de gånger man haft anledning att titta i fågelboken och bläddrat förbi just Steglitsen.
Så idag 2008-07-21 inträffade en för mig "ornitologisk sensation". Ute i Trässberg satt plötsligt två stycken Steglitsor vid vägkanten. En liten vattenpöl i vägkanten på grusvägen lockade dem tydligen, till min stora glädje. Dessvärre hann jag inte få upp mobilen i tid för att få ngn bild men vackra var de. Drygt 50 år tog det alltså innan jag fick se den.


Reinfeldt gillar inte småbarnsföräldrar.

Kommunalarbetaren har en artikel om Reinfeldt och hans tal från Almedalen. Han visar på samma föraktfulla människosyn som vår lokale Moderat gjorde med sitt pensionärsföretag.

Hämtat ur kommunalarbetarens artikel:

Och den moderata partiledaren verkade tycka att pensionärer är de ultimata arbetarna; han räknade upp att de kan jobba över, att de inte behöver vara hemma med sjukt barn, att de kan jobba mer när säsongen kräver det, att de kan koncentrera sig på jobbet eftersom de inte har småbarn och att de inte är karriärsugna.

Det är skrämmande likt de formuleringar som kritiserades på Lidköpingsnytt av en insändare riktad till SeniorJobb.nu.
SeniorJobb ändrade raskt sina formuleringar men detta verkar inte ha gått fram till vår "käre" Statsminister.

Man kan ju ställa frågan vad Reinfeldt tycker att småbarns föräldrar skall göra när barnen är sjuka? Alla har ju inte statsministerlön i samhället. Eller tycker han att arbetare skall avstå barnavlande? Detta kan jag faktiskt tro honom om, problemet är väl bara vem som då skall arbeta ihop till framtida pensioner. Återigen inget som han själv behöver bry sig om, hans pension är ju redan klar.
Nej detta är ett uttalande som visar vilket människoförakt denne man besitter gentemot de människor som föder honom.
Man skall inte bita den hand som föder en sägs det ju, ej heller såga av den gren man sitter på. Kan inte någon skicka en skiva med Hola Bandoolas Keops Pyramid till denne stackars man. Inte för att jag tror att det hjälper, men ändå.
Det känns långt till 2010 när man ser sådant här.


Nedmonteringen av demokratin föreslås fortsätta.

En statlig utredning föreslår nu lagändringar ang. företagsspionage. Läs artikeln här.Växlande väder.

Nu är det "Svensk" sommar med växlande molnighet och en liten skur emellanåt. Bättre väder att invänta i veckan som kommer. Då blir det gôtt igen.


Hamnstaden och Framnäs.

Turismen är viktigare och viktigare vad det verkar och det är klart att med en så fin camping och turistmål som finns vid Framnäs och i Lidköpingstrakterna så är det ju viktigt att det pågår en fortsatt utveckling.
En sak som jag själv saknar sedan man var liten är uthyrning av båtar. På sextiotalet så fanns det uthyrning vid terasskafét och en brygga som var fin att meta löja från. Tänk om man kunde utveckla kinneviken (och även "älva") i samband med att hamnstaden byggs och kunde anlägga lite konstgjorda öar i viken t.ex.. Dels för att få bra met och kastfiske platser men även för att kunna åka ut med en mindre båt och sola, fika eller vad man nu kan tänkas vilja göra en fin sommar dag eller kväll. Några långa bryggor från stranden ut i sjön där barnen kunde meta och bada från skulle nog också förhöja sjökänslan. Uthyrning av cykelbåtar och dyl. kanske också vore ngt som kan vara framgångsrikt både vid campingen och i "älva". Eller varför inte vattenskotrar.
 Kanske kunde vara något för Lidköpingsnytt att greppa och ha en idébank kring framnäsområdet och hamnstaden. Idéer finns säkert hur mycket som helst bland Lidköpingsborna och även hos alla campinggäster. Det gäller bara att få fram dem och se vilka behov som efterfrågas. En levande sjöstad bör ju ha möjligheter för att kunna nyttja alla de förmåner detta innebär.

"Tomhylsan" till motattack per omgående.

Tolgfors avfärdade omedelbart folkpartisternas krav på brottsmisstanke. Vad annat var att vänta från denne Reinfeldtska bandhund. Emellertid kvarstår problemet för moderaterna hur de skall få dessa folkpartister att följa dikt.... eh ledarens visselpipa. Måtte demokratin segra till slut, gärna på Reinfeldts bekostnad.Den som "gräver" en grop.....................

FRA.

Jaha, försent skola syndaren vakna som det sägs. Fyra folkpartister säger nu att de skall rösta nej till regeringens FRA lag. Jag frågar mig varför de röstade ja när de väl hade chansen att rösta nej. Det som är allvarligt är huruvida vår demokratiska ordning kan anses fungera eller inte. Om de nu kommit till insikt om vad opinionen i Sverige redan innan kommit till insikt om så måste väl detta betyda att de varit tvugna att fatta ett beslut som de inte haft tillräcklig tid att sätta sig in i vad det egentligen innebär. I så fall är det ju märkligt att de inte begärde återremiss av hela ärendet för att få tid nog att sätta sig in i detsamma. Varför rösta ja till något som de inte själva vet vad det innebär? Ja en del var ju "smarta" nog att kvitta ut sig.
Hursomhelst får man väl betrakta det som ett steg i rätt riktning att de nu sent om sider vaknar upp och vågar ta fighten med moderaterna som ju säkerligen är de som sålt ut Svenska folket till USA med en väldigt grumlig anledning som orsak.
Men men, än är nog inte sista ordet sagt i denna fråga som jag tror att man måste lösa på ett för folket godtagbart sätt om man överhuvudtaget inte vill att det skall bli ett parlamentariskt kaos av det hela. För att detta skall ske krävs nog en hel del för att tala vår füh..  jag menar statsminister tillrätta så han verkligen inser att han inte kan köra sitt eget race utan se till att ha en parlamentarisk och demokratisk ordning för att få ett väl underbyggt beslut, vare sig det är positivt eller negativt för honom själv.
Att inte dessa fyra nu opponerande folkpartister reagerat på det sätt på vilket frågan pressats fram genom både remissinstanser och riksdag är i sig också en gåta.
Följer med spänning fortsättningen på detta.

Falsterbo Horse Show

Som ni kanske märkt har det varit några dagars semester i bloggandet på grund av ovan nämnda tävling. Det har blivit lite av tradition att göra en resa dit, även om jag själv gärna prioriterar den sköna stranden. Ja ett undantag har jag och det är onsdagens huntingtävling där både banhoppning och fälttävlansmoment ingår, då är det fart och spänning.

Söndag är det tävlingar på stranden.


Vinnande lag i action.


Mitt favorit tillhåll,


och åt andra hållet.


Hopparenan.


Kvällsrekreation, bangolf med öresundsbron.Lidköping representerades av Anette Christensson, här framför nya fina dressyrläktaren.


Tyvärr ingen final denna gång men en väldigt fin ritt fick vi se.


Ibland tar det stopp. Här ett ekipage i hoppningen.


Fullt ös. Skam den som ger sig.


Inledare i huntingen, Hannes Melin.


här i action.


Stilstudie,


stilstudie,


och stilstudie.


Blivande slutsegraren Tobias Grönberg.


Flerfaldig tidigare vinnare, Ellen Brunes vars nya häst dock var lite för orutinerad ännu.
Spionen som inte var spion.

Ja den så kallade spionen på Saab verkar nu endast ha varit en simpel utpressare. En konsult som kom över hemliga handlingar och ville sälja tillbaka till Saab för en ansenlig summa pengar. Blir intressant att se om alliansen försöker dra några FRA växlar på denna historia vad det lider. Jag skulle inte bli förvånad iaf.


Lars Bäckström, vår landshövding.

GP har en artikel om vår Landshövding. Läsvärt. Till artikeln.


Apropå vattenskoteråkare.

Det är inte alltid de vuxna föregår med gott exempel heller. 2,6 promille är inte att rekommendera för en domare. Även om han försökte komma undan genom att simulera en ryggskada så var det ingen som blev lurad. Undra hur han tänkte?


Uggla i stan!

Magnus Uggla laddar upp inför kvällens spelning vid Läckö Slott med ett "skrovmål" vid Järnvägsgrillen i Lidköping. En av våra mest folkkära artister idag. Han producerar hit på hit, som håller också. Hoppas kvällen blir bra.Åhörarproblem?

Vattenscooteråkarna blev ett hett debattämne i Lidköping igår. Folk förfasas över att det låter, de kör för fort och visar ingen hänsyn och dåligt omdöme m.m m.m.
Samma problem som alltid dyker upp med nya företeelser som börjar ta lite plats. De yngre tycker det är kul och häftigt medans alla äldre förfasas över sin förstörda rekreation, kort sagt en generationsfråga.
Så fort nya företeelser tar plats så räcker det att en missköter sig för att alla skall drabbas av folkets bannor. Försök i alla fall att förstå och inse vad det är som gör att det är så kul med scooteråkning så kanske det är lite lättare att svälja den egna förtreten också. Man kan inte skrika efter förbud så fort det dyker upp något nytt. Ge det lite tid så brukar saker och ting normalisera sig även om det alltid kommer att finnas en och annan surkart kvar.

Vattenstaden Lidköping.

Fjant(all)iansen fortsätter,

med nästa nummer i FRA frågan och denna gång är det att SAAB är utsatt för spioneri. Kvalificerade hemliga handlingar skall ha försvunnit. Detta kan man läsa på politikerbloggen och i GP.
Detta ser jag bara som ett bevis på hur oerhört pressade man är från alliansen, så till den milda grad att man nu fått SÄPO att plantera en nyhet för att flytta focus från FRA lagen eller i alla fall försöka påverka folk att förstå "hur viktigt" det är att vi infört denna. Det var väl det "smartaste" man kunnat komma på från alliansen och garanterat kommer man återigen gömma sig bakom sekretessen om det börjar bränna under fötterna. VEM KAN MAN LITA PÅ?


Lidköping 00,00

Torsdagens fina väder försvinner i solens nattljus och ersätts av Fredagens blivande gråväder. Gränsen vid Lidköping kl.00,00 taget från Trässberg.


Oj, Reinfeldt har upptäckt inflationen.

Snabba siffror

Arbetslöshet 5,9 %

(maj 2008)

Folkmängd 9 208 034

(31 maj 2008)

Konsumentpriser 4,3 %

(juni 2008 jämfört med juni 2007)

BNP +2,2 %

(1 kv 2008 jmf med 1 kv 2007)

Källa SCB


Inflationen fortsätter att stiga och nu har tydligen även alliansen upptäckt detta. Man levererar ett tomt paket i ett desperat försök att visa att man gör något. Det är närmast patetiskt vilken handlingsförlamad regering vi fått som ok. En börda att bära fram till 2010, om inget positivt elände händer som kastar ut dem i förtid. Skrämmande!


Moderat, djurvanvårdare och nu kappvändare.

Den gamle "nye" moderaten Sten Bergheden från Mariestad går nu ut i en debattartikel och slår ett slag för sänkta bensin och dieselskatter.
Sten, det var inte så länge sedan du röstade för en höjning av dessa i Riksdagen. Moderat långsiktig politik? Nej men ett populistiskt utspel för att minska desperationen över de dåliga opinonssiffrorna. Man kan undra om "han har alla hästar hemma" som talesättet lyder.

iffo?

"Tidningsanka"

Den "gamle" moderaten Ulf Adelsson ger i dag 12 råd till alliansen i GT hur man skall bättra på opinionssiffrorna fram till valet. Detta krönes med en bild där Lars Leionborg ingår men inte Björklund. De lyckas på något sätt alltid klanta till det med denna oheliga allians. Hur fasen skall de lyckas om inte ens deras egen press klarar att hålla ordning på vem som är partiledare? Återigen, det är väl bara att tacka och ta emot för opositionen.


FRA, en smetigare sörja för varje dag som går.

Ju mer FRA-lagen granskas desto smutsigare blir byken på Reinfeldt. Man kommer på honom med den ena osanningen efter den andra, från Schenström affären till FRA. Hur länge skall han få hålla på?
Den desperata Alliansen tar nu också hjälp av George Bush´s valstrateg Karl Rove i ett desperat försök att vända de opinionssiffror man säger att man aldrig bryr sig om. Skall detta ge ett ökat förtroende hos svenska folket?? Tillåt mig små-le.

USA A

datorstrul när FRA atikeln skulle publiceras.

Inget kul med datorstrul. 14 timmar innan man kom igång igen, och detta precis i samband med publiceringen av en artikel. Typiskt men så är det ibland. Nu blir det en formattering ikväll, kul i Juli.

S+MP=FRnjA

Ett gemensamt utspel av s och mp i FRA debatten skapar osökt frågeställningar. Menar de (liksom Vänsterpartiet) att FRA-lagen helt skall avskaffas och att avlyssning av Sveriges medborgare inte är nödvändig och ej SKALL ske?
Tyvärr är det troligen inte så utan man vill på ett iaf något mer demokratiskt riktigt sätt få någon form av FRA lag som accepteras (iaf sättet de införs på) av remissinstanser och media.
Vänsterpartiet är helt emot denna typ av avlyssning av medborgarna och det med all rätt.
Svenska medborgare utgör inget hot mot Sverige.
Att som ÖB påstår avlyssning är nödvändig för att garantera säkerheten för våra trupper i Afganistan är nog något av det mest korkade jag hört på länge, men om det trots allt finns ett uns av sanning i detta så är väl den bästa säkerheten för dem att vara hemma i Sverige. Som det nu är har vi ju själva skapat en hotbild och av denna anledning anser man att alla Svenska medborgare måste avlyssnas.
ÖB´s trovärdihet har väl också naggats en del i kanten efter tortyrskandalen i Afrika så man förstår kanske lite varför han så slätstruket försöker spela alliansen i händerna nu.
Man kan ju också fråga sig varför våra nordiska grannländer reagerar och kritiserar Sverige för denna lag om den nu är så nödvändig som våra politiker säger. Förstår regeringarna i Norge, Danmark och Finland lika lite som oss? Det görs ju hela tiden gällande från alliansen att vi (folket) inte förstår utan missuppfattar allt "bra" med lagen och dess nödvändighet.
Jag är lite frågande till varför inte våra grannländers kritik och hemtagande av mailservrar etc inte framskymtar mer i debatten. Här tycker jag att partiet skulle verka lite av pådrivare för att vi skall få ta del av grannarnas synpunkter på ett bättre sätt.
S+MP bör också pressas på ett klargörande, i god tid före valet vad det är de vill och tänkt sig göra i denna fråga nu när denna sk överenskommelse är gjord.
Att den bakomliggande orsaken är att Reinfeldt sålt ut Sverige till USA genom en överenskommelse han sedan inte kunnat backa från är väl något som tydligt syns i hur toppstyrd hela frågan är inom alliansen. Kritik är man därigenom ej mottaglig för, man kan lyssna till mindre grupper internt men det är absolut inget som ändrar partiledningarnas ställningstagande.
Länkar här till två uttalande från partiet i frågan, ett från Lars Ohly och ett från Alice Åstöm tillsammans med Rick Falkvinge.

Fascistmetoder!

fp presenterar lögner och halvsanningar

Utanförskapets karta (arvet efter Mona Sahlin) är fp´s rapport där man konstaterar och redovisar områden i Sverige med de största utanförskapssiffrorna. Man har tydligen konsekvent inriktat sig på utanförskapet bland nytillkomna medborgare från utomnordiska länder.
Men i regringens presentationer av utanförskap ingår även jag om jag är korttidssjukskriven i två dagar.
Att man sedan riktar hela sin kritik mot Mona Sahlin är ju inget annat än ett försök att misskreditera sossarna eftersom de gått kraftigt framåt i opinionsundersökningarna (som man för övrigt säger att man inte bryr sig om).
De har alltså inte ens den lilla självinsikten att det är deras egen orättfärdiga politik som skapar kräftgången för dem.
Dessutom borde de ju ha med Carl Bildt i rubriken, mannen som verkligen satte fart på flyktingmottagandet och då också utanförskapet som fp talar om. Men den självinsikten har man ju naturligtvis inte heller.
Dessutom ökar ju utanförskapet i Sverige sedan Mars månad, TROTS den sk arbetslinjen.
Det är väl egentligen bara att tacka och ta emot för opositionen, alliansen gör ju ständigt bort sig i sina tafatta försök att vända opinionen.
Tack Sabuni!
 

Maud har också sålt sig till F RAinfeldt.

Så här SÄGER Maud: (almedalstalet)

Sverige ska inte längre vara landet fyrkant. Ett land där du ska vara nöjd
med vad du får. Där du trängs in i färdiga fållor. Och där du förväntas
stå med mössan i hand inför "dom som bestämmer". För vi tror inte att det
är en myndighet, en anonym tjänsteman eller en kommunalpamp som bäst vet
hur du ska leva ditt liv. Vi tror att du vet bäst själv. Att du kan ta
ansvar för din framtid. Att vi alla måste vara med och skapa vår
gemensamma framtid.


Så här AGERAGAR HON I VERKLIGHETEN: (expressen)

Maud stänger FRA-dörren: "De tio punkterna gäller"
ÖVERKÖRNING. De många FRA-kritikerna inom centerpartiet kan skrika sig hesa. Partiledaren Maud Olofsson har bestämt sig - det blir inga fler uppgörelser om FRA-lagen.


Trovärdighet NOLLA.
Denna kvinna leder centern allt djupare ner i högerträsket utan hänsyn till vad man tycker inom centerrörelsen ute i landet. Jag tvivlar på att "alla är med".


aud!!!!!!!        


Delicious,

visst är det, fullt drag ikväll verkar det som.

Maud visar vad hon går för, IGEN!

Hur tusan har hon kunnat bli partiledare överhuvud taget? Denna fråga dyker upp i skallen varje gång hon uttalar sig i medierna.
Nu vill hon ersätta miljöbilspremien med slopad bilskatt för miljöbilar, NYA.
Om du konverterar en gammal bil så att den är precis lika miljövänlig som en ny, då får du ändå betala bilskatt på den. Jag trodde att det var miljön man månade om, inte den som köper bilen.
Fördelningspolitiskt ligger det emellertid helt i alliansens linje, gynna redan välbeställda men inga andra.
Hur tror hon att folk skall få någon som helst respekt för miljöpolitiken när hon kommer med sådana fullständigt urbota idiotiska påståenden att detta skulle vara miljöpolitik? Det är ett kosmetiskt försök att få folk att tro att man gör något när man i själva verket bara flyttar pengar från ett konto till ett annat. Och miljön den kommer i bästa fall i andra eller möjligtvis tredje hand.
Det blir intressant att se om c kommer att behålla denna Svenska modell av Thatcher efter valet 2010 då förhoppningsvis ett majoritetsbyte kommer till stånd i Riksdagen.

Logikens fiende nr 1

Moderat "fördelningspolitik"

Börsbolagens direktörer fortsätter sitt "race". SVD presenterar idag en undersökning som visar att direktörerna under förra året ökat sina löner med 21%.
Samtidigt har vinsterna fallit med 16%, konsekvent?
Vanliga löntagare fick nöja sig med 3%.
Det är väl tur att inte nettoskillnaden visades efter Alliansens skattesänkningar också.
Men egentligen är väl allt som det skall med Alliansen vid rodret. Detta är ju helt i linje med deras "fördelningspolitik".
Vi har ju fått nya "förmånliga" (enl. alliansen) sjukförsäkringsregler nu där inte ens cancersjuka får vara sjukskrivna, så då finns det väl tillräckligt med folk i arbete till direktörernas lönehöjningar.

Sparka neråt och .......... uppåt!
SVD:s artikel.


Hallmotståndarna upphör inte att förvåna.

Observer och Elof och allt vad de kallar sig har nu tydligen gett upp kampen mot Kjell Hedvall och Göran Larsson. Nu var det min tur i ett debattinlägg jag gjort mot förslaget om vägtullar att få ett par svingar om Hallen. Det visar väl på hur fel det blir när man argumenterar mot en sak (hallen) men inte har några konkreta fakta att argumentera med. Jag vet inte hur många ggr som kommunalrådet visat på varför och hur man gått tillväga och slutligen efter 2 år kommit fram till ett beslut med nästan total politisk majoritet, även över blockgränserna. Naturligtvis har det inte varit en lätt fråga för beslutshavarna.
Hur som helst så är beslutet fattat och jag har iaf fullt förtroende för att kommunfullmäktige tog ett riktigt beslut. Vem kan frågan bättre? Ja inte tror jag att Observer och Elof har haft ett bättre underlag för sitt beslut att till varje pris vara emot, än vad politikerna hade till sitt slutliga ställningstagande för att bygga hallen.

Icander och Monica

Kan inte låta bli att fasioneras Janne Josefsson och hans program om Ica Maxi och deras kötthantering. Har nog sett det 3-4 ggr denna vecka och det slutar alltid med samma tanke.
Hur kan de få fortsätta med kötthantering i dessa butiker?
Att systematiskt bryta mot gällande lagar när det gäller så känsliga livsmedel borde (enl. min mening) leda till ett omedelbart förbud för dem att hantera allt annat än färdigförpackade köttvaror.
Dessutom bör det vara ganska enkelt idag att se vilka inköp som gjorts, vad som sålts (och när) respektive vad som kasserats och hur detta levererats från butiken. Men man kanske inte vill?
Nej det räcker med några löften om bot o bättring, en ursäkt o.s.v. och då kommer folket tillbaka, snälla och godtrogna som vi är. Och handlarn (knodden) fortsätter att skörda privata miljoner och allt är frid och fröjd.
Jag minns ett charkföretag som hade fuskat lite med sin kokta skinka genom att behandla den så att en högre mängd vatten stannade kvar i den. Detta var på 80-talet och samma vecka det uppdagades så var konkursen ett faktum. Men då var ju självklart inte detta företag att jämföra med dagens Ica koloss. De var väl möjligtvis leverantörer dit och sånt fusk kan man ju inte acceptera. Men när man fuskar inom sina egna väggar, då är det en helt annan sak.
Man kan ju dessutom fråga sig om livsmedelskontrollen gått framåt sedan 80-talet när man ställer dessa två saker mot varandra? Vad säger ansvariga myndigheter?

Det var bättre förr?


Nolltaxering=storstadsfenomen=alliansväljare

Enligt skatteverket är det drygt 46 000 70-talister som nolltaxerar trots att de är ekonomiskt aktiva, alltså äger bolag, bostadsrätt, bilar o.s.v.
Det är en kraftig ökning jämfört med 60-talisterna och 40-talisterna.
De flesta bor i storstadsområdena vilka också är alliansens starkaste fästen. En slump? Knappast tror jag.
"Nya" 70-talisterna!
Läs hela artikeln på SVT.

Moderater och sjukvård = FEL

Moderaten Gunilla Levén går ut i en debattartikel och kritiserar majoriteten i regionen för ideliga besparingar. Ja det är rätt parti att klaga, deras mantra är ju just besparingar på allehanda verksamheter och helst till privata vårdgivares fromma. Vårdtagarna kommer i andra hand, det är ju bara att se på deras cyniska vårdvalsprojekt i Stockholm m. fl. ställen.
Samtidigt blir det ett löjets skimmer över alltihop när just moderaterna i regionen försöker röstfiska lite i denna fråga. Vi som upplevde deras "era" i majoritet här, glömmer väl aldrig hur Cecilia Widegren och hennes kollegor körde ekonomin fullständigt i bott, så till den milda grad att vi numera har en sk. ohelig allians vid rodret. Så samtidigt som hon går ut med sin kritik så gör hon det mot sina borgerliga kollegor som hon då gärna skulle vilja vara i majoritet med. Hur får hon ihop det egentligen? Nej som sagt , vi som upplevt moderat styre här i regionen och kommer ihåg det vill nog aldrig råka ut för det igen. Så glöm inte att påminna alla som hade turen att slippa uppleva det.


Den nakna sanningen om allianspolitiken!

Följande är hämtat från Simones blogg, något av det mer avslöjande än vad jag tidigare sett. Facit till Mr Borg.
Tack Simone.


Konsten att roffa åt sig så mycket som möjligt på kortast möjligast tid

Publicerat juli 3, 2008 av patalompolitik

Läser i nationalekonominböckerna A-kursen:

...en ambitiös sysselsättningspolitik i högre utsträckning än en politik som endast syftar till låg inflation, kortsiktigt kan förbättra välfärden. Långsiktigt leder sådan sysselsättningspolitik emellertid endast till hög inflation som inte åtföljs av någon sysselsättningsvinst (Fregert & Jonung Makroekonomi s. 376).

Ja, vi har sett den ambitiösa sysselsättningspolitiken och vi är nu framme vid inflationen. Är det då troligt att vi i slutänden också ser att det inte ledit till någon sysselsättningsvinst? Förmodligen.

Frågan är dock om det är en medveten strategi med syfte att göra omfördelningar från de sämst ställda till de som har gott ställt? Förmodligen.

Kommer det finnas en ny generation om 25 år som har glömt detta? Förmodligen.


Ett par sommarkvällsbilder.


En liten kotte. Trevligare så här än platt på vägen.En sommarkvällssiluett efter den fina dagen.

Teknikföretagen vill tillbaka till 30-talet.

Teknikföretagen vill sänka lönerna, ta bort turordningsreglerna, ännu enklare att visstidsanställa och anlita bemanningsföretag och man ville även ha in öppningsklausuler i avtalsrörelsen 2007.
Ytterligare ett skäl för en politisk generalstrejk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Man kan ju börja med att ställa frågan om lönesänkningarna skulle gälla även företagsledningarna?
Och detta med att det skall vara enklare med visstidsanställningar och bemanningsföretag, vill de att vi skall ha det så att arbetsgivarna återigen skall kunna välja och plocka in de arbetare de vill ha för dagen, vid grindarna? Resten får gå hem och hoppas på nästa dag. Detta är ju precis vad det leder till. Har våra mor och farföräldrar kämpat helt i onödan när de byggt upp detta land? Jag trodde i min enfald aldrig att det kunde gå så långt och att jag skulle få uppleva ett sådant resonemang en gång. Vad är det för CYNISKA människor som sitter i Teknikföretagen? Är de utbildade i USA allihop? Det vore intressant att få ett svar på det.
Varför hörs inga reaktioner och protester? Återigen GENERALSTREJK!

Länk till IF Metalls artikel.

Räntorna fortsätter stiga, varför?

Ja att räntorna fortsätter stiga är ju ingenting annat än alliansregeringens fel med i vanlig ordning oansvarig ekonomisk politik. Nu är det många alliansföreträdare som hävdar att det inte är så eftersom inflationen enligt dem beror på höjda olje och råvarupriser från utlandet. Detta är nog en del av det hela men om det vore hela sanningen så hade ju inte riksbanken behövt höja räntan för Svenska folket. Varför straffa folket för saker som händer utomlands? Då borde de ju sänkt räntan i så fall för att kompensera ekonomin. Nej sanningen är att alliansen gjort som vanligt, släppt ut pengar i samhället, för mycket och för fort vilket bl.a. lett till de skenande villapriserna etc. etc. Inhemsk inflation = räntehöjningar.
Vem minns inte den gapiga "valpen" Anders Borg hos Aschberg en gång i tiden. Förtroende?


"Baksmälla" igen.

I går blev det lite oplanerat en heldag (tyvärr) i solen med kraftig "frossa" på kvällen. Att man aldrig lär sig.Statistik (om effekten av alliansens härjningar.)

SCB-Indikatorer juni 2008

  • Högsta inflationen sedan 1993
  • Försvagad bild för industrin
  • Negativt nyhetsflöde runt den globala ekonomin

27 juni • Till publikationen »


RSS 2.0