Vattenkvalitén?

Anmärkningar på badvattnet kommer ju upp till diskussion så gott som varje år, så även i år. I tisdags kunde man läsa på Lidköpingsnytts sida att det var otjänligt på Sandbäcken och i Källby medan Filsbäck och Framnäs hade anmärkningar. Det vore intressant att få veta vilken mätmetod som används, den gamla eller den nya, enligt EU´s direktiv. Enligt den gamla metoden räknades tydligen alla koliforma bakterier medans det i den nya EU normen endast räknas e-koli bakterier (tarmbakterier). Koliforma bakterier är tydligen något som alltid förekommer naturligt i jord och vatten. 
En kommun som ständigt haft anmärkningar varje år med den gamla metoden är Trelleborg, men med den nya mätmetoden har de inte detta längre.
Kan det vara så att Lidköpingsbygden ger sig själva oförtjänt dåligt rykte genom att använda en felaktig mätmetod så bör man väl snarast åtgärda detta. Man behöver ju inte oroa folk i onödan, särskilt inte om man vill att de skall återkomma år efter år för att kunna njuta av sol och bad.
SVT har en artikel om det hela, läs gärna den. Ny mätmetod ger tjänligt badvatten: SVT



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0