Lidköping är att lita på!

Fullmäktige i Lidköping sa ett klart nej till att släppa in vinstdrivande företag i äldrevården. Ett beslut som ligger helt i linje med löftena i valrörelsen. De lokala Moderaterna (vilseledda av sina Stockholmskollegor) propagerade naturligtvis för. De vill ju naturligtvis att deras egna kompisar skall få möjlighet till lättförtjänta skattepengar utan att det innebär några risker. Man förundras att de ens kan med att argumentera för skiten efter all vanvård som förekommit och förekommer.


Avtal skall hållas?????

Ja kommunalrådet Kent Selmosson (S) var i gårdagens fullmäktige väldigt noga med att påpeka att ingångna avtal skall hållas. Detta var hans motiv till att avslå vår motion om att ta upp de pensionsavtal för tidigare politiker som ligger och tickar pengar ur kommunkassan med de berörda för att få till just en omförhandling.
Tydligen har han aldrig hört talas om att avtal kan omförhandlas. Det kräver förstås att man ställer frågan till motparten först!
Inte minst som Socialdemokrat borde han ju ändå känna till de krisavtal hans nuvarande partiledare framförhandlade som ordförande för IF Metall. Det var en omförhandling av redan gällande avtal.
En annan fråga där Selmosson borde tänka till när det gäller den principfasta hållning till avtal han ville göra gällande är ju i frågan om Medeltidens Värld/Äventyrslandet Kinnekulle. Selmosson själv förhandlade fram bl.a. ett arrendeavtal med Bert Karlssons bolag. Ett avtal som Bert Karlssons bolag inte hållit på många punkter. Bl.a. så betalades endast en månadshyra (den första) i somras och att döma av Selmossons flathet i detta ärende så var hans principfasthet i gårdagens fullmäktige som vanligt enbart tomma ord som passar för stunden. Ett ständigt återkommande dilemma som jag ser det, inte minst för det Socialdemokratiska partiet självt. En Götenes alldeles egen Juholt skulle man kunna säga. Ville inte relatera till historien om MV/ÄL en gång till i fullmäktige då det faktiskt blir ganska uttjatat och inte leder till något heller för den delen. Alla som känner till det märker ju hur ihåliga Selmossons ord är som i exemplet i gårdagens fullmäktige, ändå. För drygt ett år sen så var Bert Karlsson enl. Selmosson den enda möjligheten att kunna få tillbaka något, någon plan B fanns inte. Idag har vi facit (igen) och ni förstår nog redan att resultatet inte blev vad Selmosson såg som den enda chansen!Götenes majoritet sparar gärna på skolbarnen, men inte på sina egna förmåner.

I kväll var det fullmäktigemöte i Götene. Vi hade två motioner uppe. En om en kommunal flaggdag i demokratins namn med tanke på den arabiska våren. Majoriteten avslog detta med hänvisning till att det finns nationella regler för flaggdagar???????? Ja det finns även regler som gör att man kan införa kommunala flaggdagar men detta brydde man sig inte om.
Folkpartiet hade en insändare i lokaltidningen under förra året där man hade uppe detta med den arabiska våren och konstaterade att förutsättningarna var olika över världen och att det vi tar som självklart inte är lika självklart på andra håll.
Tydligen var detta enbart "vackra ord" för någon flaggdag i demokratins namn ville man inte ha. Så mycket var inte demokratin värd trots att man tydligen anser att vi tar den för självklar. Vackra ord utan mening som vanligt!

Den andra motionen handlade om att vi ville ta upp de kommunala pensioner som idag utbetalas till omförhandling för att om möjligt få de det berör att frivilligt avstå dessa under den orimliga tidsapekt de nu har.
Man kan konstatera att arbetslinjen bara skall gälla vanligt folk och inte politikerna själva, som tydligen ser sig som någon nutida adel.
Så det blev naturligtvis avslag även på denna. Lite märkligt att S som säger sig vilja minska klyftorna i samhället förespråkar sånt här. Men det säger en del om de personer som sitter där!
Jag tog även upp frågan om det inte var någon i kommunstyrelsen som ansåg sig jävig i frågan? Detta ledde till en våldsam reaktion från kommunalrådet Kent Selmosson (S naturligtvis) som inte kunde förstå hur någon skulle kunna anses jävig där. Han ville att jag skulle tala om vem det skulle vara.
Jag förklarade för honom att jag inte hade någon aning om vem eller vilka det kunde vara men om det är någon som får pensionspoäng som sitter med och fattar beslut i en fråga som kan påverka den egna ekonomin så kan det vara fråga om en jävssituation.
Men inte brydde sig någon om det. Alla deltog även i fullmäktigebeslutet att avslå motionen, jävig eller icke jävig!
Nu hade jag inte någon tid till förberedelse idag på grund av sent inkallande så det kanske finns anledning att läsa på lite och återkomma i ärendet genom en interpellation?
Att spara 80 000 på skolbarnens läromedel är inget bekymmer för Götenes majoritet, men att själva avstå otillbörliga ekonomiska fördelar på 500 000 kr/år låter sig inte göras.


Reinfeldt helt utan idéer!

Fredrik Reinfeldt påstod sig ha alla lösningar när det gällde ungdomsarbetslöshet och utanförskap 2006. Sex Reinfeldts-år senare är alla problem värre än när han tillträdde och då saknar han helt lösningar! Det enda han har att säga är att arbetslinjen fortsatt skall förstärkas och så talar han gång på gång om att "trösklarna" för ungdomar in i arbetslivet måste sänkas. Med detta menar han att lönerna skall sänkas för ungdomarna. Han anklagar t.o.m. facket för att de motverkar att ungdomar kommer i arbete eftersom de kräver för höga löner!
Vad han missar är att avtalen skrivs mellan två parter och att arbetsgivarna faktiskt har accepterat de lönenivåer som kommit överens om.
Men i fallet med aretsgivarna så är det enbart deras för högt ställda krav på perfekt arbetskraft han kritiserar.
Det är precis så här det blir i ett ego-tänkande borgerligt samhälle!
Hade Reinfeldt velat se verkligheten så hade han tagit upp statistiken med löneandelens krympande, i förhållande till BNP, men det gör han inte. Istället försöker han lägga sig i lönebildningen (vilket är tabu om han vill hävda den svenska modellen) och sänka ingångslönerna för ungdomar. Patetiskt!
Det verkar som om Reinfeldt vill göra ungdomarna till en andra klassens medborgare. Han vill sänka deras värde på arbetsmarknaden men inte deras utgifter!
AGENDA

Trots att löneandelen av BNP sänkts, har arbetslösheten ökat. Ett bevis för att Reinfeldts argumentation enbart är "bullshit"!


Vargfrågan fortsätter att väcka känslor.


Två av tre utanför A-kassan och Reinfeldt är svarslös.

De lyckas bra med sina ambitioner att slå sönder sammanhållningen i samhället alliansarna. Snart sagt varenda undersökning som presenteras går emot dem och de får allt svårare att kunna stå upp för sin misslyckade politik.
Idag fick Reinfeldt frågan om han tyckte att systemet fungerade när två av tre står utanför A-kassan. Inget svar från Reinfeldt men däremot en massa ovidkommande dravel långt långt bort från vad som efterfrågades. De är på defensiven ordentligt nu!!!!!!!


Bemanningskrav i äldrevården, ytterligare en tandlös tiger!

Det låter bra att man nu skall ställa krav på ordentlig bemanning för att motverka vanvården. Frågan är bara hur det praktiskt skall gå till?

"Socialutskottet kommer föreslå att Socialstyrelsen arbetar fram nya och strängare riktlinjer för kommunerna. Bland annat ska det klargöras exakt vilken hjälp vårdtagarna på särskilda boenden ska ha rätt till, ungefär som de biståndsbedömningar som i dag görs inom hemtjänsten." SVT

Att riskkapitalbolagen kommer att göra helt andra bedömningar än de kommunala ditona torde det knappast råda ngt tvivel om och därmed har man inte uppnått någonting. Eller har man tänkt sig ett statsorgan som skall reda ut varje persons behov vid varje tidpunkt så är det bara ett nytt slöseri med resurser. Lägg de pengarna på personal till de gamla istället.
Ambitionen är ju annars bra men bara det faktumet att borgarna är med på det ser jag som ett bevis på att riskkapitalisterna redan vet hur de kommer runt kraven. Kommer enbart anställd personal att få räknas eller kommer riskkapitalisterna att vilja tillgodoräkna sig även volontärerna? Detta kan säkert ingen svara på innan det avgjorts i domstol, och då kommer det troligen att vara Europadomstolen som kommer att få frågan på sitt bord som sista instans och under alla år fram tills dess så kommer de gamla fortsatt att vanvårdas.Där demokratin föddes dog den också!

Grekland har upphört att vara en demokrati! Nu sätts landet under förmyndare och tjänstemannastyre från EU istället för egna folkvalda. Ett åtgärdspaket de tvingats till mot folkets vilja. Folket får betala spekulationskapitalisternas missbruk!
EU-krati istället för demokrati, kommer det att bli hela europas framtidsutsikter? Själv hade jag uppfattningen inför vårt eget medlemsskapsval att EU innebär tredje världskriget. Skillnaden är att Tyskland nu ekonomiskt tar över andra länder.


Valde Villa rätt?

Stryk med uddamålet borta mot Sandviken i kampen om elitseriesegern efter en trots allt ganska bra insats av Villa. Sandviken fick tre skitmål i andra halvlek och det är väl inte så mycket att säga om det. Villas fina omställningar under den första halvleken bådar dock gott inför slutspelet.
Men, valde Villa rätt när man valde ett formstarkt Kungälv som man dessutom fått storstryk av tidigare? Facit får väl visa vilket men när Sandviken valde Edsbyn så hade iaf jag valt det mycket formsvagare Broberg om jag fått välja. Jonas Classon uttryckte det ganska väl i sin kommentar i radion efter "lottningen" när han sa att det känns som om det är kassörerna som valt! Ligger en del i den kommentaren tror jag. Hursomhelst, den som vill vinna ett SM-guld måste ju trots allt slå alla sina motståndare.

Villa-Kungälv från premiärmatchen i Sparbanken Lidköping Arena.
Kristersson fick "krypa till korset".

Inför hotet om misstroendeomföstning bad socialförsäkringsminister riksdagen om ursäkt i frågan om utförsäkringarna i sjukförsäkringen. Nu har han en vecka på sig att ta fram ett förslag som kan vinna majoritet i riksdagen. Frågan är hur han skall göra detta då han (alliansen) inte ändrat sin syn i frågan?
SVT


Hedgefonder styr Greklands öde!

"Efter finanskrisen 2008 inhägnades finanssektorn av ett högt regelstängsel.

Men inte hedgefonderna."

 

Dessa rader står i den utmärkta artikeln om Greklandskrisen hos E24. Läs den!

 

.


FP idag: Skapa permanenta slumområden!

Utan att Jonas Sjöstedt ens behöver säga det så presenterar FP genom Erik Ullenhag idag återigen ett förslag som inte funkar!
Nu påstår man att det måste bli billigare att anställa i utsatta områden. Man kan undra om det är solsidan han menar när han talar om utsatta områden? De kände ju sig utsatta av överklass-safarin som genomfördes där. Dessutom är det ju redan billigare att anställa i detta utsatta område, det har ju alliansen redan sett till genom att införa RUT-avdraget. Räckte inte detta? Eller vad menar han med utsatta områden?
Nej naturligtvis är det inte så. FP och Ullenhag vill skapa vad de kallar "nystartszoner". Ett land i landet alltså och det han syftar på är invandrarområden med hög arbetslöshet. Smart eller? Skapa först områden med misär och ge sen skattelättnader till de företag som vill etablera sig där. Vem tjänar på detta? Ja som vanligt kapitalägarna. De skall få betalt för att ta sitt sociala ansvar. FAS3 är ju ett utmärkt exempel på det. Så kallade arbetsgivare får 5000:- för att sätta en person i en meningslös åtgärd, för detta får "arbetsgivaren" också 5000:-. Alliansen tycker väl att detta är att dela broderligt på pengarna men skillnaden är ju att den som är satt i åtgärd aldrig kan få mer än 5000:- medan den som tillhandahåller åtgärden får 50000:- om han sätter 10 personer i meningslösa åtgärder.
Allt åt alla hette ju föreningen som ordnade överklass-safarin, allt åt några få, tycks vara alliansens ständiga mantra!
Nej Ullenhag borde ta till sig av fakta istället för att komma med ännu ett av alla dessa korkade förslag som dagens FP alltid lyckas åstadkomma. Läs gärna följande fakta Erik, skaka om skallen en stund och försök komma in i verkligheten.
SVT

En del av alliansens framtidsvision om ett ideal-Sverige?


"Frihetens" självutnämnda företrädare (M) har infört censur!

Det lokala Moderata sto.... eh stjärskottet Annika Håkansson har tydligen tröttnat på sanningen! Jag har lämnat en del kommentarer till henne tidigare som hon inte klarat att besvara och nu har hon tydligen istället valt att censurera kommentarer som presenterar för Moderaterna obehagliga sanningar. Hon har ju ingen politik själv att framföra utan koncentrerar sig hela tiden på att leta ev. fel och misstag hos den sittande majoriteten, tyvärr (för henne) beror det allt som oftast på att hon själv inte tycks förstå hur saker och ting hänger samman.
Droppen för henne ang. kommentarerna var tydligen när hon gjorde ett blogginlägg hon kallade kommunal anarki. Jag kommenterade med att länka till Mats Olssons blogg om hur Moderaterna beter sig i Lomma-Bjärred. Tydigen var detta för mycket för Håkansson eftersom kommentaren fortfarande inte kommit med. Får väl se om hon ändrar sig eller om det är ett nytt grepp från "frihetens" självutnämnda förespråkare att censurera bort otrevliga sanningar? Övervakning och fullständig kontroll över nyhetsflödet verkar ju ligga Moderaterna varmt om hjärtat nu för tiden. FRA, IPRED, ACTA. Var skall det sluta? 

FP satsar alltid på saker som inte funkar! Klockrent Jonas!

Det händer grejor i politiken nu. S går starkt fram i opinionsundersökningarna och i Agenda sopade Jonas Sjöstedt till populisten Jan Björklund så det stog härliga till!

"– Du är ett eko från 60-talet. Du tänker som man gjorde för några årtionden sedan, sa han.

–  Det är typiskt Folkpartiet. Ni satsar alltid på saker som inte funkar. Ni ska gå med i euron när det rasar ihop, ni ska gå med i Nato när det inte finns några fiender och ni ska ha kärnkraften när den är dyr, olönsam och miljöfarlig."

Synnerligen väl formulerat av Jonas och lika sant som det är sagt!

 

Alliansen är helt klart på defensiven nu!

Expressen

 

Det kommer också allt mer statistik och fakta som visar hur rätt Vänsterpartiet är ute med kravet om 6 tim arbetsdag. Sanningen är att hade arbetstiden följt BNP och vinstutveckling så hade hade vi idag arbetat knappt 6 tim. Men i och med nyliberalismens inträde så har lönernas andel av BNP istället minskat och arbetslösheten ökat samtidigt som företagens vinstutveckling ökat starkt under samma tidsperiod.

Ett Rött Hjärta

 


Villa betvingade även Hammarby!

Ett bra lag har marginalerna på sin sida, detta gäller verkligen även Villa-Lidköping nu. Två jämna hemmamatcher på raken, först Västerås(9-8) och nu Hammarby (6-5). Dagens match mot Hammarby borde Villa med lite bättre skärpa avgjort redan i första halvlek. Det kändes som man kontrollerade händelserna totalt, men så fick Hammarby ett hörnmål till 2-1 i slutsekunderna av halvleken.
Sen var det match och andra halvlek var betydligt roligare ur publiksynpunkt. Villa fick dock nöjet att avgöra i slutsekunderna och det var den mycket duktige Christoffer Norin som välförtjänt fick detta nöje. Nu är Villa klara topp två i elitserien och det kommer att bli en ren seriefinal (troligtvis) mot Sandviken i sista omgången. Hoppas inte grabbarna är mätta nu utan jobbar 100% för seger även i Göransson arena i Sandviken.

Kommunalrådet Kjell Hedvall (S) var nöjd med Villas insats även denna kväll.


Jättebra Jens!

ACTA diskuterades i riksdagen på Jens Holms begäran. Att Beatrice Ask skulle ta till sig något av Jens Holms kritik var ju inget att förvänta. Moderaterna kör ju som vanligt sitt eget race. Frihet genom ofrihet! Bra jobbat av Jens Holm iaf!


Reinfeldt skulle inte kriminalisera en hel ungdomsgeneration.

Nu gör Reinfeldt precis det han sa att han aldrig skulle göra! Först IPRED, men då påstod han att han höll sitt löfte då det var bolagen själva och inte polisen som skulle jaga ungarna om de fildelade. Nu vill regeringen Reinfeldt att det skall bli annorlunda dock.
Idag krävs det att det misstänkta brottet kan ge villkorlig dom eller fängelse för att en åklagare skall kunna begära ut uppgifter om abonnemangsinnehavaren hos bredbandsleverantörerna. Men nu har regeringen lämnat ett förslag där åklagaren skall ha rätt att begära ut dessa uppgifter även för småbrott. Återigen bryter Reinfeldt ett löfte! Nu vill han kriminalisera en hel ungdomsgeneration, trots alla tidigare bedyranden om motsatsen! Lyft frågan i riksdagen kära Vänsterpartister. Sånt här skall han inte komma undan med!!!!!!


Århundradets stolpskott, Katarina Brännström (M)!

I går var det debatt i riksdagen ang. arbetsmiljöfrågor. Josefin Brink (V) och Raimo Pärssinen (S) gjorde ett mycket bra intryck och ställde många konkreta frågor till Moderaten Katarina Brännström (M). Denna Brännström lyckades dock med konststycket att under nästan en timmas tid hålla både ett anförande och svara utan att säga någonting konkret överhuvudtaget. Alliansen var för en bättre arbetsmiljö och alliansen ville att alla skall kunna arbeta fram till 65 o.s.v. o.s.v. trots att de drar ner på anslagen och försvårar det fackliga arbetet. Med andra ord bla bla bla och bla igen. Inte ett vettigt svar gav hon trots flera konkreta frågor. Undra på att politikerförakt uppstår! Jag utser Katarina Brännström (M) till århundratets stolpskott alla kategorier!


Nya planer på provborrningar efter uran i skaraborg.

Ett kanadensiskt bolag vill nu återigen starta provborrningar efter uran på Billingen vid Skövde. Intressant att se att de lokala alliansföreträdarna då helt plötsligt stödjer linje 3. Gärna kärnkraft men på andras bekostnad tycks vara deras sätt att resonera.
Radio Skaraborg


Idag dör 24 barn när jag arbetar!

3 barn/timma dör i världen till följd av orent vatten, brist på närliggande sjukvård eller svält. 3 barn/timma innebär som rubriken säger att 24 barn dör i världen samtidigt som jag fullgör mitt 8 timmars arbetspass. Detta pågår dag ut och dag in.
Visst vi ger bistånd för att undanröja de värsta katastroferna men likväl så dör alltså 3 barn/timma. Varför kan vi inte satsa fullt ut på forskning för att kunna lösa problemet med orent vatten? Något som otvetydigt skulle leda till en enorm förbättring för alla utsatta. Gör något långsiktigt hållbart och gör det nu!
SR


Kortare arbetstid, men bara i kristider?

Regering, fack och arbetsgivare sägs vara överens om avtal där man i kristider kan minska arbetstid och lön för att företag skall kunna behålla sin kompetens.

"För de anställda kan korttidsarbete innebära tydligt bättre chanser att undvika arbetslöshet. För företagen är korttidsarbete värdefullt eftersom de kan undvika att förlora anställda med värdefull kompetens och därigenom få lättare att snabbt öka produktionsnivåerna när konjunkturen vänder utan tidsödande och dyr rekrytering." (DN)

Det påminner om den Tyska modellen där staten under krisen gick in och betalade permitteringslöner för att företagen skulle kunna behålla kompetensen och snabt komma igång med produktionen när konjunkturen vände igen.
Detta påpekades för alliansregeringen under den kris vi nyss gick igenom men då var det dövörat som gällde. Nu påstår iaf Anders Borg att frågan skall utredas.
Det viktiga i denna diskussion tycker jag är att det dels visar på att vi behöver dela på jobben redan nu för att komma tillrätta med arbetslösheten och då framförallt ungdomsarbetslösheten. Detta måste betalas av företagen vars vinstutveckling inte alls kommit folket till del som det nu ser ut. Trots den tillväxt som varit de senaste decennierna så har arbetslösheten succesivt fortsatt att öka ändå. Denna produktivitets och vinstförbättring måste komma alla till del och det görs bäst genom att gå över till 6 timmars arbetsdag!
En annan viktig sak i det förslag som nu diskuteras är att man påpekar företagens vikt av att behålla sin kunniga arbetskraft. Något som går stick i stäv med FP:s och C:s ständiga attacker mot LAS där de då påstår att vi måste ha en mer rörlig arbetsmarknad. Något som företagen tydligen inte vill ha som det nu visar sig och det ter sig ju ganska självklart. Att ständigt lära upp ny personal kostar ju naturligtvis pengar även i produktionsbortfall, men begriper alliansen verkligen detta?
Nej deras enda agenda är att sänka lönerna. Och här har de ju näringslivet med sig som också tänker lika kortsiktigt. Inget land blir rikare av att göra folket fattigare!
Det var föga förvånande då när jag i går kunde läsa att näringslivet föreslog F-skattebevis till alla pensionärer som ville jobba fram tills de var 75, som Reinfeldt förra veckan föreslog. Då åsidosätter man ju allt vad kollektivavtal heter och dessa "övertidsjobbande" pensionärer kan köpas till en lägre penning naturligtvis. Ett missbruk som redan förekommer på marknaden efter alliansens underlättande av F-skattereglerna så att även enskilda kan få dessa.

De rika görs ännu rikare och de fattiga görs ännu fattigare av alliansen!


Villa-Lidköpings förbannelse i Edsbyn bruten!

4-7 skrevs segersiffrorna till Villa i gårdagskvällens elitseriebandy. Därmed är Villas Edsbyspöke nu borta. Inte sedan 1995 har Villa vunnit i Edsbyn och i går kväll gjorde man det utan skönspel men som en effektiv lagmaskin. Nu lär det bli fullspikat i arenan på fredag då Hammarby kommer på besök. I fredags var det 3350 åskådare som fick njuta av en underbara bandy mellan hemmalaget och då gästande Västerås. En drabbning som Villa vann med 9-8 efter att ha hämtat upp ett underläge på 3-6. Västerås imponerade verkligen första halvtimmen med ett underbart anfallsspel. Efter Villas time-out däremot så började dock vändningen. Daniel Andersson var helt magnifik, som vanligt men Villa bör nog börja fundera på hur man i det stundande slutspelet skall agera då motståndarna säkerligen kommer att punkta Danne då, tyvärr. Vi såg ju detta hända Johan Esplund under förra säsongen och det lär säkerligen upprepas igen. Något som tränarna verkligen borde ha funderat på redan nu för att ha en motmedicin när det verkligen gäller!


Enig opposition i Palestinafrågan!

S, V och MP är eniga i frågan om att erkänna Palestina som stat. Väldigt bra och jag tror att Palestinas genidrag att lyfta frågan till FN är avgörande för att allt fler länder runt om i världen insett det absurda i att inte Palestina erkänts efter alla år. Regeringen i Sverige är ju oeniga även i denna fråga så det blir intressant att se hur agerandet kommer att bli i riksdagen! Israels absurda förtryck måste ju någon gång få ett slut och ett erkännande av Palestina är definitivt ett stort steg i rätt riktning!
Svd


Bra Jens Holm och Rikard Allvin ang. ACTA!

Äntligen en artikel i media från V mot det odemokratiska ACTA-avtalet! Jag frågade här på bloggen häromveckan varför V inte syns i denna debatt, därför är det extra glädjande att denna artikel kom nu. Antagligen lär debatten öka ju närmare riksdagsbeslutet kommer. Tyvärr lär väl sossarna som vanligt följa alliansen som ett "rompedrag" som vi säger här i Skaraborg! Reinfeldts vilja att totalt kunna kontrollera folket för kapitalets intressen vet tydligen inga gränser.
SvdMassvaccinering p.g.a. masshysteri?

Ja den tveksamma massvaccineringen i samband med svininfluensan är nu utvärderad. 6 liv räknar man med ska ha räddats, samtidigt har 150 barn skadats för livet p.g.a. narkolepsi.
Denna vaccinering var väldigt omdiskuterad redan innan den startat p.g.a. de egenintressen de hade själva som rekommenderade denna vaccinering. Man kan ju se att de lyckades väl med sin lobbying att skrämma upp människor till denna masspsykos. Hade varit intressant att se hur mycket läkemedelsbolagen och dess ägare tjänat på hela denna soppa? Det gamla uttrycket "simma lugnt" hade kommit väl till pass i detta sammanhang!
SvdNågot för djurrättsaktivister att fundera på?

Den svenska jägarkåren utmålas med jämna mellanrum för att vara blodtörstiga mördare och djurplågare. Självklart så sker det olyckor i form av skadeskjutningar, men så är det med allt som människan är inblandad i eftersom människan helt enkelt inte är perfekt. Det finns även vårdslösa jägare som aldrig borde få vara ute i skogen med ett gevär i hand men det är oundvikligt att förhindra även om man i Sverige kommit långt genom utbildningsinsatser.
Tycker faktiskt att bilismen är väldigt jämförbar i sammanhanget. Mängder med djur skadas och går en plågsam död till mötes efter att ha blivit påkörda av bilar. Ingen kallar bilförarna för djurplågare eller blodtörstiga mördare för det. Det finns även många rent vårdslösa bilförare som aldrig borde sitta bakom en ratt, trots den gedigna utbildning vi har för att få ett körkort. Och tänk vad människor som tragiskt omkommer i trafiken. Är alla som orsakat en olycka mördare för det?
Nej olyckor händer alltid där människor är inblandade och ingen bilist orsakar väl medvetet en olycka eller kör på ett djur, lika lite som jägarna avsiktligt skulle skadeskjuta ett djur. Det finns nog ingen jägare som inte känner bedrövelse efter en skadskjutning.

När man sedan har sett SVT:s reportage om hur djur slaktas utan bedövning genom att fastspända få halsen avskuren tills de efter åtskilliga minuter avlider av blodförlusten så blir man minst sagt förbannad. Nu sker ju inte detta i Sverige men väl inom detta förbannade EU som skall vara så bra för oss. Slakterier i EU använder denna grymma slaktmetod medvetet för att tjäna mer pengar då de skaffar sig en konkurrensfördel eftersom slaktmetoden sparar tid. Osund konkurrens mot våra svenska bönder, även om det är det minst upprörande i sammanhanget. Samma EU har ju samtidigt väldigt svårt att acceptera den svenska företeelsen snus. Tala om att sila mygg och svälja kameler! Sen skall man ju inte tro att den svenska djurhållningen av idag är perfekt. Där får man väl se djurrättsaktivisterna som ett djurhållningens "körkortsprov" eller jägarexamen. Alla verksamheter behöver kontinuerligt granskas och prövas för att hålla de värsta avarterna borta.
Men se gärna inslaget från SVT en gång till och ta ställning till vem ni tycker är värst, bilföraren, jägaren eller slaktaren?
SVT

Vidrigt är ju bara förnamnet!


Avslöjande statistik, mot Alliansen.

Diagrammet nedan ger en intressant verklighetsbild av det uteblivna resultatet av Allianspolitiken. När Alliansen slår sig för bröstet över sjunkande ohälsotal så visar den totala statistiken hur verkligheten ser ut. Att sparka ut männsiskor ur sjukförsäkringen kan ju naturligtvis tolkas som att oälsotalen sjunker. Men när verkligheten visar att Alliansen enbart flyttat över dessa människor till andra och med sämre ersättningar sociala utgiftsområden så visar det ju på ett verkligt misslyckande. Detta diagram borde klistras i talarstolen i riksdagen som en påminnelse till alla alliansens företrädare när de står och ljuger om sin förträfflighet! Det är ju bara att läsa totalen och kostatera faktum!


Äntligen börjar Moderaternas trixande med statistik ifrågasättas i media!

I kvällen Agenda så tar man upp Moderaternas trixande med statistik. Det är sannerligen på tiden och det är beklagligt att inte media långt innan själva gjort detta ifrågasättande. Nu är det en forskare som konstaterar Moderaternas ohederlighet. Något som de allra flesta vanliga svenskar gjort fölr länge sedan men inte medierna. Detta om något borde lett till ett drev utan nåde.
Moderaterna talar ju inte längre om arbetslöshet. Nu talar de enbart om antalet sysselsatta, inte andelen sysselsatta av befolkningen. Notabelt i sammanhanget är att antalet sysselsatta hade ökat även 2006 i förhållande till 2005. Men då valde Moderaterna att enbart framhålla arbetslösheten (andelen sysselsatta av befolkningen). Sätt det i halsen på dem en gång för alla och täpp igen käften på dem.
Det är helt obegripligt att ingen gör det!
Blåsossen Stefan Löfven skall tydligen också frågas ut i programmet. Mannen som säger en sak och sedan tar beslut i rakt motsatt riktning. Precis som vilken annan Moderat som helst!
Agenda.


Den Moderata ovalfriheten!

I Moderatledda Lomma-Bjärred inskränker Moderaterna mot folkets vilja valfriheten i äldreomsorgen. Man avser att lägga ut det enda i offentlig regi kvarvarande äldreboendet i privat regi. Carema driver det andra och vanvården inom Carema som lett till att folket i Lomma-Bjärred lagt ut listor för att få en folkomröstning till stånd kommenterar det Moderata kommunalrådet så här: "-Att man med myter om blöjvägning, vinster till skatteparadis med mera också lyckats skrämma några av våra väljare att skriva på listorna är inte att förundra sig över." Moderat demokrati i verkligheten.
Man avslog också begäran om folkomröstning i frågan. Så nu kan inte invånarna i Lomma-Bjärred som vill välja offentligt äldreboende längre göra detta. Valfrihet?
Läs mer på Mats Olssons blogg.


Fantastiskt bra skrivet ang. europakten!

Det är Roland Spånt (fil dr nationalekonomi) som i LO-tidningen har en artikel om europakten. Artikeln kunde likaväl ha skrivits av Jonas Sjöstedt som jag ser det. Samsynen är total.
Det är bankerna som genom vettlös utlåning och spekulation orsakat krisen. Europaktens lösning är då att rädda dem som orsakat krisen och låta de drabbade få betala den.
Jag citerar sista stycket från artikeln:

"Med pakten kommer man i land efter land att tvingas dra ned drakoniskt på de offentliga utgifterna och vid de kriser som uppstår avstå från expansiva åtgärder. Det blir omöjligt för Europas länder att samtidigt ha budgetöverskott, tillväxt och bra arbetsmarknad. När andra globala centra har överskott i utrikeshandeln eller försöker minska sina underskott kan man inte utesluta motåtgärder och i slutändan handelskonflikter.

Kravet på eviga budgetöverskott är därför inte svaret på dagens kris utan bäddar för nya, kanske än värre, kriser. Huvudproblemen finns i de ansvarslösa bankerna och att länderna är för olika för att vara så bundna till varandra. De stora statsskulderna är i huvudsak resultat av krisen – inte orsaken. De måste minskas men i en ordnad takt som inte knäcker ekonomierna."

 


Röjdes Palme ur vägen på grund av EU också?

Vem eller vilka har egentligen styrt Sverige sedan Palme "röjdes" ur vägen? Tanken slog mig idag direkt när jag läste att Niklas Svensson på Expressen skall ha tagit del av två interna mail som sägs peka ut Lena Sommestad som mobbare och att hon skulle ha trakasserat två medarbetare. Huruvida detta skulle vara sant eller inte kan ju naturligtvis ingen utomstående svara på. Men det blev rubriker direkt som menar att nu är det uteslutet att hon är tänkbar för ngn hög post inom S. Stora ord för att komma från en sketen skribent hos Expressen.
Vad är det som får en reporter på Expressen att tro sig kunna bestämma vem eller vilka som skall ha vilka positioner inom S?
Denna fråga är verkligen värd att begrunda i ett större perspektiv.

Hur ser historien ut i Sverige från Palmemordet och fram till dags dato? När Palme var borta så började den stora S-skutan omedelbart en kursändring svagt åt höger. Detta har allt efterhand eskalerat.
Man började förändringen för att anpassa oss till EG medlemsskapet. Man släppte makten över kapitalet. Man skrämde med fackets hjälp in oss i EG som sen blev det EU det aldrig skulle bli.
Med Göran Persson fortsatte man att lägga om politiken till en alltmer nyliberal ordinär kapitalistisk ekonomi. De rika blev allt rikare och man stramade åt ordentligt för de minst bemedlade i samhället.
Politiskt såg allt ut att vara som vanligt, på ytan iaf. S talade om klassamhälle och rättvisa trots att man bedrev en politik som gick i rakt motsatt riktning. Folket såg ju naturligtvis detta och 2006 hade man fått nog. I frustrationen över att det inte spelade ngn roll vem man röstade på så vann Alliansen makten.
Att de sedan raskt försvagat fackföreningsrörelsen, förstört trygghetssystem och ytterligare i svindlande fart ökat klyftorna är ju inte förvånande. Och så länge oppositionen leddes av den helt utan folkligt förtroendeförankrade Mona Sahlin så var allt lugnt.
Sen hände ngt igen. Sahlin tvingades bort pga av de dåliga valresultaten och en vänsterorienterad sosse vid namn Juholt tog över. Han hade ett lysande installationtal som flyttade tillbaka iaf hoppet om en växande vänsterrörelse inom det partiet. Vad som hände sedan vet vi. Juholt misskrediterades från dag ett och jag tror att han också fick bra hjälp med detta från högerkrafterna i sitt parti genom dåligt faktaunderlag som fick honom att framstå som en pajas. Så tvingades även han bort.
In kom den av näringslivet högt ansedde Stefan Löfven. S valde alltså att ledas av en man som har större förtroende i näringslivet än i de egna medlemsleden. Varför väljer ett arbetarparti en sån lösning?
Jo till skillnad från Juholt så är ju Stefan Löfven en varm anhängare av EU. Och mycket riktigt så sa man ja till Europakten dagen efter att Juholt tvingats bort. Juholt hade ju klart sagt nej till denna pakt. Och plötsligt verkar allt vara frid o fröjd med Löfven vid S rodret. Finns inte tillstymmelse till att ngn journalist ens försökt hitta något att klanka ner på hos honom. Men han är ju som sagt EU vänlig.
Häromdagen så meddelade Tomas Östros att han lämnar det politiska för gott. Inte så konstigt kan man tycka efter hans degradering.
Dock innebär hans avhopp att den tidigare ministern och bland medlemmarna högt stående Lena Sommestad kommer in i riksdagen. Lena har ju nämnts som partiledarkandidat men ratades av valberedningen till förmån för Juholt eftersom hon inte satt i riksdagen. Då var det omöjligt att leda partiet sades det. Lena är också EU motståndare och var mycket nöjd över partiets ställningstagande mot Europakten under Juholts ledning. Stefan Löfven sitter inte heller i riksdagen, men han var för pakten.
Nu är EU vänlige Löfven partiledare och EU motståndare Lena Sommestad svartmålas omedelbart i pressen. Är det någon mer som ser den "blå" tråden som faktiskt genomsyrar utveckllingen efter mordet på Olof Palme?
Och vem är det som styr Sverige i egentlig mening? Det är knappast slumpen som gör att alla som är mot EU röjs ur vägen samtidigt som lugnet lägrar sig varje gång ordningen återställs till de EU vänligas fromma.
Styr kapitalet även på Sveavägen 68?
Och hur hade Olof Palme ställt sig i frågan om EU och den nyliberala spekutaionsekonomin? Stod han i vägen?

Palme och EU


Europakten och Anders Borg."Nya" Moderaternas valaffisch 2014 har läckt ut!


Reinfeldt klarar inte arbetslösheten längre!

Det kan nog ligga lite i det som LO:s avtalssekreterare Per Bard sa ang. Reinfeldts utspel om pensionsåldern. Det är ett utspel för att flytta fokus från de andra viktiga frågor som han inte klarar att lösa.
Ett annat alternativ kan jag personligen tänka mig och det är att han vill ändra pensionsåldern från dagens 65 - 67 till istället 67 -69. Skall man nå till månen så gäller det att ta sikte på stjärnorna.
Jag skulle inte bli förvånad om sossarna på ett eller annat sätt går med på en förändring uppåt i ålder i ngn form och sedan ser detta som en framgång för att Reinfeldt iaf inte fick som han ville, fast det troligen är det han ändå fått i en sådan situation.
Troligen ser ekonomin så dålig ut framöver så att Reinfeldt är tvungen att skjuta på dessa pensionsutbetalningar några år framåt.
Den som lever får se, men att han helt klart har en baktanke med sitt utspel torde det inte råda några tvivel om.

Eller som statsminister Fredrik Reinfeldt sa i Almedalen:
"Folkpensionen är ett nytt fenomen och inget vi kan ta för givet.
Pensionärerna ska se sig själva mindre som pensionärer och mer som ett skattefrälse."Dags att skrota sen ankomst på arbetsplatserna.

I de lokala nyheterna rapporterades om tågentrepenörerna och deras problem med att hålla tidtabellen. Det har nämligen visat sig att de får bonus för att inte hålla tiden. Om de är sena inom 4 minuter gällande lokaltågen så får de bonus och om de är sena inom sex minuter när det gäller regiontågen så får de bonus.
Varför inte rätt och slätt fråga arbetsgivarna om de är villiga att införa samma system på arbetsplatserna? Lokföraren får bonus om han bara är sex minuter sen. Det kan ju vara så att han fått ett långsamtgående fordon framför sig på väg till jobbet eller rentav varit nödgad att stanna då bommarna gått ner vid järnvägen. Saker som han inte kan råda över. Liknande bortförklaringar kan ni höra i reportaget, men då skyller man på banverket.
Man kan ju verkligen undra om de som skriver dessa avtal med entrepenörerna har ngn utbildning överhuvudtaget? Maken till idiotier får man väl leta efter.

Sen ankomstbonus, något för facken att jobba för?


Varför är V så tyst om ACTA avtalet?

ACTA, ytterligare begränsningar för internet. Initierat av USA naturligtvis för att skydda deras upphovs industri och patenträttigheter. Istället skulle det behövas tas krafttag mot det missbruk av patenträttigheter som globala storföretag ser till att skaffa sig för att kunna nå en monopolställning. Att USA leder denna liga stort är inte förvånande. Goggla bara på Montsanto så får du snart fram massor av information om deras illdåd med hjälp av patenträtten som skett runt om i världen.
Att USA lakejerna Reinfeldt och Bildt förespråkar detta gör ju ingen förvånad. Men att Sverige i all tysthet skrivit under har inte givit några spaltmetrar precis. Nu skall tydligen riksdagen rösta om avtalet också och vi får väl hoppas att det blir ordentlig debatt då. Sossarna lär väl som vanligt rösta med Alliansen då de sitter i kapitalets knä de också.
Men som jag skrev tidigare, vänd denna debatt mot det missbruk av patenträtten som redan gått alldeles för långt övar alla anständighetens gränser. Om inte annat så se till att USA:s industri betalar för sig i alla de patentstölder och intrång de begått mot vår svenske uppfinnare Håkan Lans. Innan de gjort det så skall inte Sverige lyfta ett finger för att hjälpa storebror i väster!
Men då får vi väl inte tillverka JAS motorer längre och då är en enda individs rättigheter tydligen inget värda? Statsprostitution!


Fuck demokratin!

Anders Ferbe tar över IF Metall efter Stefan Löfven. Vem fan är Anders Ferbe?????????? Trots att jag är medlem och styrelseledamot i vår fackklubb har jag aldrig tidigare hört namnet. Fuckdemokrati i ett nötskal! Ombudsmannadiktatur brukar det talas om i fackliga sammanhang och detta är troligen också en av orsakerna till fackets kräftgång på 2000-talet.
Tänk om IF Metall nu kunde ta fram ett gäng kandidater som ville ta över ledningen och liksom Vänsterpartiet låta dem åka runt och tävla om medlemmarnas gunst och att medlemmarna därefter fick rösta på den de tror bäst kan tillvarata deras intressen på arbetsmarknaden. Då kan man börja prata om demokrati sen, och troligen skulle facket på ett helt annat sätt också utvecklas med detta. Men det är väl ingen risk att detta händer med de hierarkier som nu finns uppbyggda? Ryggdunkarklubbar förgås inte så lätt!


Hägglund, du har ett ansvar för att det gått snett. Förstår du det?

Av debatten att döma så gör han inte det. Han är så korkat naiv (eller tvungen att gå på Moderaternas agenda) att han fortfarande inbillar sig att vinst i vården kan få förekomma utan att det går ut över de gamla. Tala gärna om hur, Göran Hägglund istället för att ständigt svamla omkring med floskler!
Debatt i SR mellan Jonas Sjöstedt och Göran Hägglund.


Vinst i välfärden, inget problem för Hägglund (KD)


Trots alliansens "historiska" satsningar står tågen stilla!

Verkligheten visar återigen motsatsen till vad alliansen hävdar. De har påstått i snart sagt allt de gjort att det är historiska satsningar och att aldrig tidigare har någon regering satsat så mycket som alliansregeringen. Men tågen står stilla trots det.
SVT


Kina räddar Saab?

Enl SVT ska kinesiska Youngman ha lagt ett mångmiljardbud på Saab. Bara att hoppas att detta stämmer för det skulle ge hela regionen en skjuts i rätt riktning. GM kan iaf inte stoppa affären då Youngman tänkt sig producera 9-3 plus ett antal egna bilar i Trollhättefabriken. 1000 anställda räknar man med skall behövas i Trollhättan. Jättebra!!!!!


1000 jobb bort i Södertälje!

AstraZeneca lägger ner hela forskningsenheten i Södertälje, trots att ingen regering tidigare satsat så mycket på forskning och jobb som Alliansregeringen (ironi). Detta borde väl leda till ytterligare skattesänkningar nu då? Det är ju Alliansens enda åtgärd som de tror skapar jobb.
SVT


När kylan kommer står kärnkraften stilla, igen!

Det är mer regel än undantag att kärnkraften stängs av för underhåll i samband med att kylan kommer. Allt för att driva upp priserna naturligtvis. Kraftbolagen har ju den billiga vattenkraften som bas så vinsterna ökar ju rejält när priset stiger. Jan Björklunds (fp) recept är att bygga fler kärnkraftverk att stänga av när kylan kommer.
SVT


RSS 2.0