Röjdes Palme ur vägen på grund av EU också?

Vem eller vilka har egentligen styrt Sverige sedan Palme "röjdes" ur vägen? Tanken slog mig idag direkt när jag läste att Niklas Svensson på Expressen skall ha tagit del av två interna mail som sägs peka ut Lena Sommestad som mobbare och att hon skulle ha trakasserat två medarbetare. Huruvida detta skulle vara sant eller inte kan ju naturligtvis ingen utomstående svara på. Men det blev rubriker direkt som menar att nu är det uteslutet att hon är tänkbar för ngn hög post inom S. Stora ord för att komma från en sketen skribent hos Expressen.
Vad är det som får en reporter på Expressen att tro sig kunna bestämma vem eller vilka som skall ha vilka positioner inom S?
Denna fråga är verkligen värd att begrunda i ett större perspektiv.

Hur ser historien ut i Sverige från Palmemordet och fram till dags dato? När Palme var borta så började den stora S-skutan omedelbart en kursändring svagt åt höger. Detta har allt efterhand eskalerat.
Man började förändringen för att anpassa oss till EG medlemsskapet. Man släppte makten över kapitalet. Man skrämde med fackets hjälp in oss i EG som sen blev det EU det aldrig skulle bli.
Med Göran Persson fortsatte man att lägga om politiken till en alltmer nyliberal ordinär kapitalistisk ekonomi. De rika blev allt rikare och man stramade åt ordentligt för de minst bemedlade i samhället.
Politiskt såg allt ut att vara som vanligt, på ytan iaf. S talade om klassamhälle och rättvisa trots att man bedrev en politik som gick i rakt motsatt riktning. Folket såg ju naturligtvis detta och 2006 hade man fått nog. I frustrationen över att det inte spelade ngn roll vem man röstade på så vann Alliansen makten.
Att de sedan raskt försvagat fackföreningsrörelsen, förstört trygghetssystem och ytterligare i svindlande fart ökat klyftorna är ju inte förvånande. Och så länge oppositionen leddes av den helt utan folkligt förtroendeförankrade Mona Sahlin så var allt lugnt.
Sen hände ngt igen. Sahlin tvingades bort pga av de dåliga valresultaten och en vänsterorienterad sosse vid namn Juholt tog över. Han hade ett lysande installationtal som flyttade tillbaka iaf hoppet om en växande vänsterrörelse inom det partiet. Vad som hände sedan vet vi. Juholt misskrediterades från dag ett och jag tror att han också fick bra hjälp med detta från högerkrafterna i sitt parti genom dåligt faktaunderlag som fick honom att framstå som en pajas. Så tvingades även han bort.
In kom den av näringslivet högt ansedde Stefan Löfven. S valde alltså att ledas av en man som har större förtroende i näringslivet än i de egna medlemsleden. Varför väljer ett arbetarparti en sån lösning?
Jo till skillnad från Juholt så är ju Stefan Löfven en varm anhängare av EU. Och mycket riktigt så sa man ja till Europakten dagen efter att Juholt tvingats bort. Juholt hade ju klart sagt nej till denna pakt. Och plötsligt verkar allt vara frid o fröjd med Löfven vid S rodret. Finns inte tillstymmelse till att ngn journalist ens försökt hitta något att klanka ner på hos honom. Men han är ju som sagt EU vänlig.
Häromdagen så meddelade Tomas Östros att han lämnar det politiska för gott. Inte så konstigt kan man tycka efter hans degradering.
Dock innebär hans avhopp att den tidigare ministern och bland medlemmarna högt stående Lena Sommestad kommer in i riksdagen. Lena har ju nämnts som partiledarkandidat men ratades av valberedningen till förmån för Juholt eftersom hon inte satt i riksdagen. Då var det omöjligt att leda partiet sades det. Lena är också EU motståndare och var mycket nöjd över partiets ställningstagande mot Europakten under Juholts ledning. Stefan Löfven sitter inte heller i riksdagen, men han var för pakten.
Nu är EU vänlige Löfven partiledare och EU motståndare Lena Sommestad svartmålas omedelbart i pressen. Är det någon mer som ser den "blå" tråden som faktiskt genomsyrar utveckllingen efter mordet på Olof Palme?
Och vem är det som styr Sverige i egentlig mening? Det är knappast slumpen som gör att alla som är mot EU röjs ur vägen samtidigt som lugnet lägrar sig varje gång ordningen återställs till de EU vänligas fromma.
Styr kapitalet även på Sveavägen 68?
Och hur hade Olof Palme ställt sig i frågan om EU och den nyliberala spekutaionsekonomin? Stod han i vägen?

Palme och EU






Kommentarer
Postat av: Ulla-Britt Stenberg OLD LADY GÖTEBORG

I dagens GP och korsordet fann jag ett nytt ord för Nickedockor "Blindpipor"!

Var kommer alla Blindpipor inom dagens socialdemokratin ifrån??

Varför styr högerfalangen godsherrarna Persson Bodström och Rosengren partiet!???

Sedan Perssons steg upp på scenen har hela samhället krackelerat!!

Palme var en stor retoriker som talade med övertygelse till alla människor! Jag brukar skriva i mina kommentarer "Gräv upp Palme" kalla hem Pierre Schori som fortfarande har den ideologiska kompassen riktad mot rött! Inte minst när det gäller utrikespolitiken och Israelernas förtryck av Palestinier! Vilka FN-resolutioner har Israel efterlevt? Jämtin sa efter ett besök på Västbanken "Det är för djävligt" varför tiger hon och andra idag???

Palme sa att Palestinafrågan måste lösas först av alla!!! Palme bjöd hit Arafat - varför bjuder inte Persson-falangen in Hamas ledare?? Vad har förändrats!

Palme kallade USA Satans Mördare vid Vietnamkriget!

Varför ropar inte Persson-falangen ut sin vrede mot
dagens USA/Israels smutsiga krig världen över??

Hur demokratiskt är EU??? Muslimer skall kallas Terrorister!!!?? Vem har bestämt det??? Jag vill kalla DÅREN i Norge för terrorist!!! Han sitter tryggt i sin cell och emottager hyllningstelegram
från sina medsympatisörer som tvår händerna efter
fascisternas framgångar över hela världen!

Muslimska länder har i århundraden styrts av kolonialmakter som suger sig fast och på nytt skall införa sin s k demokrati!

Mandela och Mugabe stod på USA:s och Västvärldens terrorlista!! Idag har USA:s president mage att besöka Mandela på sin dödsbädd för att få till stånd ett samtal! Gällde det ett samtal om förlåtelse?? I så fall lever ju fortfarande Mugabe i Zimbabwe - Engelsmännen ligger i startgroparna för ett nytt övertagande att införa DEMOKRATI = APARTHEID som tidigare under IAN SMITH!! FY SKAM!!
Lars Forsell sa efter ett besök i den tidens Rodesia
"Jag skäms över att vara människa"!!!!!!!!!!!!!Vem skäms idag??????? Vilket straff fick Ian Smith??? HÄNGNING??? Satkärringen Teatscher hyllade Sydafrikanska Apartheidregimen liksom mördaren Pinoschett!! Dessa människor kallar sig demokrater!!

Palme kallade sig demokratisk socialist!!!

Bodström försvarar förrädarna! Sossen i Kungsbacka som förskingrade en kvarts miljard av våra skattepengar genom att köpa och sälja skolor!!!!
STRAFF??? HÄNGNING??? Nej BODSTRÖM SOSSE FÖRSVARADE HONOM liksom han med hästsvansen sossen Emanuel som förskingrade miljoner av våra skattepengar avsedda för hitkommande flyktingbarn!!!
Vid domstolsförhandlingarna stod denne Emanuel och Bodström och log ihop - hånskrattade!!!

Hit har Persson och Co fört Socialdemokratin, nästa steg är inträde i NATO! Försvarsministern (eller tilltänkta i en S-regering) nickar instämmande = en av BLINDPIPORNA som utlovats en plats i solen!!

Sossarna kommer att delas före nästa val



2013-07-29 @ 12:16:15
Postat av: Anonym

Det var ett tag sedan jag skrev kommentaren enligt ovan!
Idag när Suhonen har kommit ut med boken och alla avslöjanden kan jag glädjas över att ha blivit sannspådd!
Det är tyst kring Persson - var befinner han sig?
På Långholmen med sina lakejer Bodström Rosengren&Co En enkel Katrineholm är för lindrigt - straffet mot Palme-förrädarna måste falla hårt!
Nu finns ju bildliga bevis med röster och allt - hur skall dom klara sig ur rävsaxen? Blir det nyval med Juholt som ledare?? - och Schori som utrikesminister delad med Eliasson - eller var står han i avslöjandena - som Göteborgare hoppas jag han står på Schoris sida eller att han blir ny FN-General!
Idag kan vi alla glädjas - mycket kommer att hända - skräcksenariet är att åter en ledare blir mördad!!
Stäng gränserna för alla CIA-agenter!

2014-10-11 @ 16:43:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0