Dags att försöka komma igång så smått igen!

I samband med tragedin med mordet på Lisa Holm så prioriterades bloggandet bort. Nu är iaf en gärningsman dömd och man skulle kunna skriva spaltkilometrar om vad man tycker om allt vad som hänt, men det leder ingenstans ändå så jag avstår. Jag lider verkligen med familjen och allt vad de fått utstå. Ändå kan de aldrig få upprättelse. Deras kära dotter är borta. Oj vad man önskar att mirakel kunde ske vid sådana här tillfällen.
 
Sen har det varit sjukdom i släkten som dragit över hela sommaren. Häromveckan kunde vi sätta punkt för det.
I det fallet slutade det bra.
 
Politiskt har det också varit mycket med uppdrag i kommunfullmäktige och regionen. Den tidigare turbulensen i kommunen har lagt sig ganska bra och samarbetet verkar fungera denna gång. Vi har iaf ett bra samtalsklimat och det är ju en första förutsättning. Knivar i ryggen leder knappast framåt.
 
I regionen strular den moderatledda majoriteten till det igen, liksom alltid sker när moderaterna är med. Effektiviseringskrav (besparingar) på en från start underfinansierad budget tror de skall leda framåt.
I vanlig ordning blir det enbart kortsiktiga lösningar med indragna vårdplatser, ökade väntetider och dyra bemanningsläkare. Nu ska de börja stänga regionens vårdcentraler också utan att bry sig om patienterna. Valfrihet på moderatvis är att du inte kan välja offentliga vårdinrättningar. När det mesta sen är privatiserat så lär väl försäkringslösningarna komma som ett brev på posten? Och MP jamsar med i vanlig ordning. Det är enbart makten som är viktig för dem. Politiken kommer alltid i andra hand.
 
Rikspolitiken likadant. Idag kom nya åtstramningar gällande flyktingpolitiken. Det ska jag ta upp i ett separat blogginlägg.
Nato ska vi också skrämmas in i, även om man nu inte har lika enkelt att skrämmas genom att ständigt beljuga Ryssland. USA står alltmer med byxorna nere efter sina debakel i både Ukraina och nu Syrien.
Putin har varit lite för smart för de amerikanska girigbukarna. Ska bli intressant att se hur han tacklar dagens Turkiska nedskjutning av ett ryskt bombplan. Gissar att nedskjutningen enbart var ämnad att försöka få Putin att begå något överilat. Jag hoppas det inte lyckas!
Finns skäl att återkomma i detta ärende också!
 
 
 
 

RSS 2.0