Vattenskidor vid Ö'na.

28 gr. på land och 24 i vattnet gjorde denna fina sommarkväll till ett nöje. Dottern skulle premiäråka vattenskidor efter fam. Ekmarks Fletcher. Bra drag i den båten måste jag säga. Bara att bocka och tacka för en fin kväll.

Ett lusthus världsberömt i hela Lidköping.


Inte lätt att vara "för bra"!

I Lidköping har smutskastningen av kommunalrådet Kjell Hedvall (S) konsekvent fortgått de senaste fyra åren. Det har varit allt från kommentarer i Lidköpings tidningen från "krönikören Pigge" ang. Hedvalls facebook sida till att det nu kulminerat i fullmäktige där avgående oppositionsrådet Carin Lexmon (M) tydligen blåljugit hej vilt med avsikt att svärta ned kommunalrådet. I Lexmons fall kvittar det ju nu när hon ändå skall avgå och det skall tydligen Mderaterna utnyttja till sådana skamgrepp. Det är inte så svårt att räkna ut vad samtalsämnet är kring lunchbordet när Lexmon och NLT dinerar. Men det blir väl så när de inte har någon egen politik att förlita sig på eftersom majoriteten sköter kommunen på ett så utomordentligt sätt. Att Moderaterna skulle ha vett att skämmas är väl bara att glömma. Så länge det gynnar "deras sak" så har de aldrig haft vett att skämmas. Det visar de ju om inte annat i bilioteksfrågan där det gäller att hålla hyresinkomsterna från kommunen inom den egna Moderatfamiljen till varje pris.

Den rödgröna majoriteten i Lidköping är för bra för att kunna bemötas med seriös politik.


Äntligen sjösatt!

Semestern börjar på måndag så det var skönt att hinna få i jollen idag. Bättre sent än aldrig :-)


Jag får önska er alla en riktigt skön midsommar!


Utanförskapet högre 2010 än 2006!

Trots Moderaternas trixande med siffrorna för utanförskapet så har nu arbetsmarknadsdepartementet räknat fram att utanförskapet är större nu än det var 2006. Ett besked som Svenska folket verkligen bör ta till sig inför det stundande valet. Alliansen har inte lyckats med något annat än att splittra landet genom ökade klyftor och genom att ständigt sätta olika grupperingar mot varandra.
Något mer att tänka på är att EU nu med Alliansregeringens godkännande vill smyga in lokal lönesättning och använda den offentliga sektorn för att hålla nere lönerna på hela arbetsmarknaden. Detta är EU:s riktlinjer för medlemsländerna.
Tänk efter före Svenska folk och se till att rösta bort detta elände till regering vi tyvärr fått dras med dessa fyra år. Och utanförskapet är som sagt högre nu än 2006. Var det löftet som Alliansen gav?
SVT text.
LO tidningen.


Ännu en lördag till ända.

Eter nattens arbetspass blev det några timmars sömn innan plikten kallade till Framnäs IP och Vänerspelen. Vädret höll sig skapligt även om det fattades några värmegrader i luften för att det skulle vara helt godkänt. Humöret hos de aktiva var det iaf inget fel på.
Lidköpingsnytt.

Johanna Nissén Karlsson, nybliven SM guldmedaljör i terränglöpning sken ikapp med solen när den väl visade sig.

 

På hemväg såg jag "armadan" av "Fiat de lux" (Ferrari) uppradade i stan. Det är visst någon nationell drive för att visa upp sig som gör att de även hamnat här.


Vigsel idag 2010-06-19.

Idag gifte sig Jonna och Jeppe i Boda kyrka, Högboda Kil. Mina varmaste gratulationer till brudparet!

Vigsel Jonna o Jeppe.


Friidrott på schemat.

Idag arrangerar Lidköpings IS Vänerspelen i friidrott. Något lägre deltagarantal i år mot föregående år men ändå något att se fram emot. Alltid kul med ungdomar som idrottar. Hoppas molntäcket lättar så att solen tittar fram också.
Lidköpings IS.


Fin kväll med Ola Magnell!

Över alla förväntningar var det att lyssna på Ola Magnell i Kollängens gamla tingshus mellan Lidköping och Götene. Fantastiskt att en man,en gitarr och ett munspel kan låta så bra.
Är det konstigt att Centern har problem?

I en debattartikel hos Lidköpingsnytt går två Centerpartister ut och berättar hur bra det är att det nu inte kommer att byggas några nya kärnkraftverk. Anledningen är att Centern nu röstat JA till att nya reaktorer får tas i drift!
Ja det är inte så svårt att förstå att deras ungdomsförbund springer omkring med gröna clownnäsor. Ut med dem ur riksdagen! Vem röstar på sådana fullständiga 0:or?
Lidköpingsnytt.


Har Maud Olofsson (C) "övernaturliga" krafter?

Att denna kvinna överhuvudtaget sitter i den svenska regeringen är något som verkligen borde skrämma väljarna! Hon vräker ur sig saker på ett helt otroligt sätt, sanning eller osanning oroar henne tydligen inte alls. Vem minns inte turerna kring Vattenfall som under Mauds ledning pantsatt hela företaget i Tyskland. Minnet sviktade då hos Maud. Och kanske är det så att Maud lider av något slags minnessjukdom? Ja frågan är sannerligen befogad efter partiledarintervjun som gjordes i DN. Jag citerar:

"När Maud Olofsson var tretton år kunde hon ligga i sin säng på kvällarna hemma på gården Högbyn utanför Örnsköldsvik och oroa sig. Sällan över djuren i ladugården eller över saker som hon önskade men familjen inte hade råd med. Nej, hon oroade sig över ozonskiktet.

– Jag kunde vara otroligt orolig. Jag tyckte att vi levde bra och skyddat, men så insåg jag att det fanns något därute som hotade och förstörde."

Då hör till saken (vilket GT/Expressen kontrollerat i en artikel i lördags) att när Maud Olofsson var 13 år (1968) så hade inte ens de första larmrapporterna kommit angående ozonets uttunnande. De kom först 6 år senare!


DN.

GT/Expressen

 


 


Och apropå valfrihet så är vi ju alla olika faktiskt!


Menar Alliansen allvar med valfriheten?

Valfrihet har verkligen varit ett ofta förekommande begrepp under denna senaste mandatperiod. Men vad menar Alliansen när de så lättvindigt kastar ur sig ordet valfrihet? Är det valfrihet utan några begränsningar eller är det en valfrihet du enbart har om du har pengar? Är det en i förväg av Alliansen bestämd valfrihet, eller är det en total valfrihet? Har jag, som vill välja ett kommunalt eller statligt alternativ någon valfrihet?

Om jag vill handla min mat i en kommunalt ägd affär, kan Alliansen lova att ge mig denna valfrihet då?

Om jag vill klippa mig hos en frisersalong som är kommunalt ägd, kan Alliansen lova mig denna valfrihet då?

Om jag vill tanka min bil på en kommunalt ägd bensinstation, kan Alliansen lova mig denna valfrihet då?

Om jag vill ha ett bankkonto på en kommunal eller statlig bank, kan Alliansen lova mig denna valfrihet då?

Om jag vill läsa en kommunalt ägd och utgiven tidning, kan Alliansen lova mig denna valfrihet då?

Eller är det så att Alliansen villkorat sin valfrihet till enbart privata alternativ? Då är det ju ingen valfrihet!

Menar Alliansen allvar med sitt tal om valfrihet så bör man ändra i kommunallagen så att kommunerna har rätt att starta den verksamhet som kommuninnevånarnas valfrihet efterfrågar!

Vill jag tanka min bil på en kommunal mack för att jag vet att det gynnar min kommun och då i slutändan även mig själv så skall jag väl i valfrihetens namn ha rätt att göra det då.

Så lev upp till ert mantra nu kära Allianspolitiker och verka för att även vi som vill välja kommunala eller statliga lösningar får valfrihet vi också, annars är det ingen valfrihet överhuvudtaget, enbart tomma ord!

 


Bra förslag av V i Sjöbo!

Menar Alliansen allvar med sitt tal om valfrihet så måste denna valfrihet utökas till betydligt fler branscher. I Sjöbo har Vänsterpartiet lagt en motion om kommunala frisörer, kommunalt komvux och kommunal färdtjänst bl.a. Nu kommer inte den motionen att gå igenom eftersom kommunallagen hindrar den. Men å andra sidan så är det väl bara att köra så får den rättsliga prövningen ske i efterhand precis som skedde i fallet med Alliansens förskingring av medborgarnas tillgångar när det gällde avknoppning av skolor och förskolor till kraftiga underpriser.
Hursomhelst så är det en bra frågeställning man väcker i Sjöbo och den borde tas upp i Riksdagen så att en förändring av kommunallagen medger kommunerna att konkurrera med det privata näringslivet.
DN.
Även Björklund (FP) kommer med stolpskott!

Han visar verkligen vilket samhälle han vill skapa Jan Björklund! Nu vill han ge extra poäng till de högstadieelever som väljer att läsa språk. De praktiskt lagda eleverna vill han ju "belöna" med halv lön om de får en lärlingsplats.
Det är systematiskt i Allianspolitiken, kroppsarbete skall bestraffas och akademiker skall belönas. Jag undrar vem som egentligen försörjer vem? Till skillnad från Björklund så har jag mina aningar iaf!
FP "stolpskott" i Lidköping.

FP:s 1:a namn i Lidköping Pär Johnson argumenterar mot sig själv i en artikel ang. friskolor. Han vill ju naturligtvis att det skall etableras fler friskolor. Att det undergräver kommunens ekonomi förstår han inte överhuvudtaget. Men så är han i opposition också. Tänk om han kunde ta ett snack med sina Allianskollegor i några av de kommuner där de själva insett detta problem och själva också vill begränsa denna etablering. Antagligen kvittar det om han skulle vara medveten om saken för i den situation han nu är verkar det vara populismen som går i första hand i syfte att profilera sig själv. Se bara på frågan ang. bibliotekets placering där FP i fullmäktige röstade för en flytt till nya lokaler i sockerbruket men nu under Pär Johnsons ledning agerar mot sig själva och vill utreda möjligheten att stanna kvar i nuvarande lokaler. Nåväl, nu blir det istället en folkomröstning om detta så kan man ju hoppas att frågan är utagerad sedan.
Men åter till argumenten som Johnson använder sig av i sin artikel ang. friskoleetableringarna. "Klarar" skolan konkurrens, frågar han sig där och drar till med argument som: "Tänk om en butikskedja i Lidköping skulle ha makt att stänga ute alla andra butikskedjor från att etablera sig och sedan försöka intala oss kunder att de själva är så bra så de andra butikerna behövs inte. Inom näringslivet välkomnar man konkurrens eftersom det hela tiden gör att man måste se över sin egen verksamhet och förbättra den så att kunderna är nöjda."
Ja ser man på centrumhandlarnas agerande ang. externa shoppingcentra så klarar inte de heller konkurrens. Och ändå påstår Johnson att man välkomnar konkurrens????????????????
Hur får han ihop det karln kan man undra? Och hemska tanke om en sån skulle vara kommunalrådskandidat!


Ola Magnell i Kollängens tingshus på fredag!

Kollängens tingshus i Broby mellan Lidköping och Götene får detta celebra besök fredagen den 18 Juni. Presentation är väl överflödig för oss "något" äldre men det är nog en del yngre som inte har en aning om vem Ola Magnell är.
Hällekiskuriren.


Allan Edvall, så mycket mer än bara "Emils pappa"!

Vissa människor saknar man definitivt mycket mer än andra och Allan är definitivt en av dem!


"Nya" Moderaterna! Värre än de gamla!


Kapitalets ständiga mantran!

"Om lönerna ökar mer än produktionsvärdet leder detta enbart till ökad inflation och försämrad köpkraft för löntagarna."
"Lönen skall anpassas till produktionsvärdet"
Ja det låter ju jättebra, klokt och förnuftigt när man enbart diskuterar arbetstagarnas relation i förhållande till detta. Men om man sätter in det i en helhet, typ BNP och vad vi alla åstadkommer gemensamt i samhället så lämnar det mycket i övrigt att önska.
Har arbetsgivarnas löner anpassats till produktionsvärdet när de idag har 50 - 100 industriarbetarlöner, mot de ca 10 industriarbetarlöner de hade i början på sjuttiotalet?
Varför är det alltid bra om arbetstagarna är återhållsamma och "visar ansvar" och på så vis halkar efter alla övriga ytterligare?
Om det är så bra med låga löner varför strävar då alla låglöneländer efter högre löner? De borde ju med högerns resonemang rimligtvis redan ha det så mycket bättre än Svenska arbetare. I vilket låglöneland har för övrigt arbetstagarna det bättre än arbetstagarna i Sverige?
Varför jämförs alltid arbetstagarnas löner med låglöneländer medans arbetsgivarna jämför sig med "gräddan" i väst?
Hur rimligt är det och hur många arbetstagares insatser går det åt för att enbart arbeta ihop till alla bonusar och pensionsvederlag till alla koppel av chefer? Sen skall det finnas arbetstagare så det kan arbetas ihop till företagets vinst också.
Varför är det sjuka och arbetslösa som får betala för krisen med ersättningar om 223kr/dag samtidigt som de som orsakat krisen på finansbolag och banker återigen har bonusfester och lönerally?
Varför premieras chefer i större bolag över anständighetens gräns samtidigt som kreativa småföretagare sliter blod för att driva runt sina rörelser?
Ja det blir en hel del frågetecken och detta är frågor som ständigt och i många år redan diskuteras på arbetsplatserna. Tyvärr har många resignerat och detta hoppas jag att partiet kan ändra på. Ta fram ett ordentligt handlingsprogram som sätter stopp för denna idag tyvärr legala rånarmentalitet som tycks råda. Pengar vill de tillskansa sig roffarna men något ansvar tar de aldrig. Och så var det det här med lön i förhållande till produktionsvärde! Agera Vänsterpartiet och gör det nu!


Sommarlov eller sommarjobb?

Skolan är slut för detta läsår och många nybakade studenter går ut till en oviss framtid. Plötsligt väntar inte skolan till hösten längre för dem som inte tänkt studera vidare. I bästa fall kan de väl se ett antal visstidsanställningar under åtskilliga år framöver innan de erbjuds en tillsvidareanställning och den trygghet i samhället detta ger. Inte utan att man frågar sig vad det är för ett samhälle vi skapar till våra framtida generationer?
Hursomhelst så var det inget som bekymrade dem i onsdags när "de sprang ut" och vidare tågade genom staden.
Lycka till alla studenter och jag hoppas verkligen att ni går en ljus framtid till mötes trots allt! Det är ni värda!
Något för Alliansröstande löntagare att tänka på!


Bidrag till redan bidragsberoende helt ok för Alliansen!

Det är märkligt att det är så enkelt för "vissa" som redan lever på bidrag att få ytterligare miljoner i bidrag. Och ett arrende på 1000 kr/år skulle nog t.o.m. jag tacka ja till i detta fall, fast jag får ju aldrig frågan förstås. Varför kritiserar aldrig Reinfeldt och Alliansen detta?


Klok majoritet i Lidköping 2.

Det blir en folkomröstning om bibliotekets placering i Lidköping. En onödig folkomröstning som p.g.a. Moderaternas ovilja att acceptera ett demokratiskt fattat beslut drivits av dessa in absurdum med personliga ekonomiska bakgrundsargument (hörsägen) som motiv. Som frågan har utvecklats så är det ytterligare ett klokt beslut taget av majoriteten i Lidköping! Annars hade denna fråga troligen ältats i decennier framöver oavsett vilket beslut som skulle tagits i slutändan. Nu är det upp till folk att avgöra och kostnaden för en folkomröstning verkar inte vara något som bekymrar de Moderata företrädarna heller, men det är klart att de skall ju inte betala ur egen ficka.


Klok majoritet i Lidköping 1.

Lidköpings ridklubb får kommunal hjälp för att åtgärda sina lokaler. Ett beslut som visar vilken klok majoritet som styr Lidköpings kommun! Ridklubben bedriver ju en verksamhet med en enorm bredd och sätter även Lidköping på kartan genom sina fina arrangemang vad det gäller tävlingar ända upp på nationell nivå i både dressyr och hoppning. Nu har man ju också ett verkligt affishnamn i form av Anette Christensson som vinner segrar på intenationell nivå i dressyrmomentet. Men de stora vinnarna är ändå alla ungdomar (i huvudsak tjejer) som verkligen brinner för sitt intresse. Ridning är ju endast en del av det hela, allt arbete runtomkring med stall, utfodring, hästskötsel o.s.v. är ju en enorm bit som är lätt att missa för den oinvigde. Men nu får de alltså fira ihop med studenterna och även om molnen hänger tunga på himlen än så länge idag är det nog många som strålar som solar ändå!
Lidköpings ridklubb.
Lidköpingsnytt.


Vad är ett människoliv värt?

Efter 23 års rättegång ang Union Carbides gasutsläpp i Indien har nu 7 personer dömts. 2 års fängelse och 17 000 kr. i böter för 10 000 döda (Unicefs siffra) och hundratusentals skadade. Det blir 11 kr och 90 öre per omkommen. Om man sedan skall räkna alla skadade och slå ut även detta så är man väl ner på decimalören. Jag undrar vad bötesbeloppet är för ringa misshandel (flathand på kinden) av en person i Sverige? Ja ska man begå en brottslig handling skall det vara rejält för det är betydligt mindre kostsamt än en enkel förseelse. Så är tydligen lagarna förskaffade. Minns Trustor och Joakim Posener om inte annat!
Dagens Arbete.


Lidköpings ridklubb i akut hjälpbehov av kommunen!

Vi får verkligen hoppas att kommunen ställer upp på tjejerna och killarna. Det vore fattigt annars!


"Kådisen" Hägglund har gjort bort sig igen! (2)

"vi köpte "för lite" läkemedel innan avregleringen"Hägglunds "kloka" slutsats till att det nu överkonsumeras receptfria läkemedel efter avregleringen.

Alliansfritt Sverige.

Fredrik Malm (FP), rikspucko?

Fantastiskt att höra denne FRA lagsivrare debattera ang. Israels internationellt olagliga bordning av Ship to Ghasa konvojen. I förbigående nämnde han detta och övergick sedan till att skuldbelägga "det totalitära Hamas-styret". Ja han kom t.o.m. in på Kuba i denna fråga. Även Stefan Attefall (KD) var inne på denna linje och menade på att Israel var den enda demokratiska staten i mellanöstern. Mycket märkliga inlägg men inte särskilt förvånande.
Hamas kom till makten på Ghasa genom att vinna ett demokratiskt val. Detta vägrade västvärlden att acceptera och då anses det tydligen vara ett totalitärt styre p.g.a. detta. Är demokrati enbart demokrati om de som vinner folkets förtroende måste godkännas av västvärlden? Vad är det då för mening att folket skall rösta om valet ändå inte gäller om de inte "röstar rätt" enl. västvärldens definitioner (som med Irland och Lissabonfördraget)? Var det demokratin som tillsatte Saddam Hussein i Irak på den tiden USA gjorde det? På vilket sätt ivrar västvärlden för att demokrati skall införas i Saudiarabien? Nej just det, de har ju olja och är vänligt sinnade till västvärlden och då är det inte så viktigt med demokrati längre. Dubbelmoral och hyckleri som ständigt genomsyrar allt vad våra "mäktiga" politiker företar sig. Så länge det gynnar de egna intressena så är det bara att blunda, tiga och titta åt ett annat håll. Varför försöka se verkligheten om den är otrevlig?
Nationaldag på LRK.

Inget officiellt nationaldagsfirande blev det för vår del idag. Annars har ridklubben medverkat i tåget från torget de senaste åren, men idag var det klubbtävling på gräsbanan. Strålande vackert väder hela dagen så det blev tufft för ryttarna i värmen. Men som vanligt så löste de sina uppgifter med bravur. Alla verkade trivas!


KD Lidköping: Moderaterna hade fått sparken!

Det var i en diskussion vid Vänsterpartiets bord på torget idag som en av KD:s främsta företrädare i Lidköping gjorde denna liknelse. Diskussionen handlade om bibliotekets placering och KD:s ståndpunkt var klar, fullmäktigebeslutet gäller punkt slut!
-Hade en anställd hos mig gått emot mitt beslut på samma sätt som Moderaterna går emot majoritetsbeslutet i fullmäktige så hade de fått sparken sa han. Enigheten är inte så total när det kommer till mer lokala beslut ens inom Alliansen, det är tydligt det. Moderaternas dunkla anledning till att driva frågan kunde närmast liknas vid svågerpolitik med ekonomiska intressen som förtecken enligt samma KD representant. Det var faktiskt en intressant diskussion och hade inte plikten kallat på honom hade vi nog kunnat diskutera väldigt länge. Han har definitivt ett och annat att ta till sig från Vänsterns politik, det stod helt klart. Och antagligen hade han blivit omvänd om diskussionen kunnat fortsätta, för fakta är de inte så bra på inom Allianspartierna. Det är mest en massa tyckande hit och dit som gäller.


Underbart att det blev sommarväder till slut!

 

 
Torgdag i Lidköping!

Full fart på försäljarna och gott om folk som sken ikapp med solen på torget i Lidköping idag. Naturligtvis strålade Vänsterpartiet ihop med alla övriga.


There's a hole in the bucket............

Ja denna klassiska visa karaktäriserar Allianspolitiken på ett bra sätt tycker jag. Eller hur?


Inget ont som inte har något gott med sig.

Krisen som vi ständigt hört om de senaste åren har trots allt ändå haft något gott med sig. Svenska folket har insett vilka verkningar krisen fört med sig om vi varit anslutna till EMU samarbetet. Knappt man vill tänka på vilka arbetslöshetssiffror Alliansen presenterat om vi varit anslutna? Kanske i klass med Lettlands 20%?
Lite ironiskt så är det då den svenska kronan som räddat läget för Alliansen, som helst velat att vi skulle vara anslutna till EMU. Den inhemska handeln minskade mellan Mars-April men exportindustrin räddar upp läget tack vare att kronkursen gått ner. Björklund fortsätter ju naturligtvis att propagera för en svensk anslutning men det kloka folket i Sverige har nu insett hur illa det kan gå om man binder upp sig till ett statiskt system i händelse av kris. Från att tidigare en knapp majoritet sades vara för Euron så är det nu endast drygt 20% som vill ansluta sig.
Tack för det krisen!


EU vill öka dataövervakningen.

Nu vill man att alla sökmotorer ska tvingas lagra alla sökningar eftersom man säger sig vilja komma åt barnpornograibrott. Fru Bildt och även KD-gurun Alf Svensson tycker att "ändamålet helgar medlen" så till den grad att de stödjer förslaget. Märkligt att inte Alf Svensson agerat för att förbjuda Katolska kyrkan istället? En sammanslutning där man vet att barnpornografibrott och sexuella övergrepp mot barn skett under oöverskådlig tid.
De borde skämmas när de påstår att det är barnpornografin som är orsaken till detta förslag. Varför vill de inte förbjuda kameror och liknande som ändå är en förutsättning för brottet överhuvudtaget skall kunna begås?


RSS 2.0