FP "stolpskott" i Lidköping.

FP:s 1:a namn i Lidköping Pär Johnson argumenterar mot sig själv i en artikel ang. friskolor. Han vill ju naturligtvis att det skall etableras fler friskolor. Att det undergräver kommunens ekonomi förstår han inte överhuvudtaget. Men så är han i opposition också. Tänk om han kunde ta ett snack med sina Allianskollegor i några av de kommuner där de själva insett detta problem och själva också vill begränsa denna etablering. Antagligen kvittar det om han skulle vara medveten om saken för i den situation han nu är verkar det vara populismen som går i första hand i syfte att profilera sig själv. Se bara på frågan ang. bibliotekets placering där FP i fullmäktige röstade för en flytt till nya lokaler i sockerbruket men nu under Pär Johnsons ledning agerar mot sig själva och vill utreda möjligheten att stanna kvar i nuvarande lokaler. Nåväl, nu blir det istället en folkomröstning om detta så kan man ju hoppas att frågan är utagerad sedan.
Men åter till argumenten som Johnson använder sig av i sin artikel ang. friskoleetableringarna. "Klarar" skolan konkurrens, frågar han sig där och drar till med argument som: "Tänk om en butikskedja i Lidköping skulle ha makt att stänga ute alla andra butikskedjor från att etablera sig och sedan försöka intala oss kunder att de själva är så bra så de andra butikerna behövs inte. Inom näringslivet välkomnar man konkurrens eftersom det hela tiden gör att man måste se över sin egen verksamhet och förbättra den så att kunderna är nöjda."
Ja ser man på centrumhandlarnas agerande ang. externa shoppingcentra så klarar inte de heller konkurrens. Och ändå påstår Johnson att man välkomnar konkurrens????????????????
Hur får han ihop det karln kan man undra? Och hemska tanke om en sån skulle vara kommunalrådskandidat!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0