Tungt för C i Skaraborg gissar jag?

Kent Johansson, Skara-Centerns man i EU är på väg att missa sin plats till förmån för Stureplanscenterns Fredrik Federley. Federley verkar få fler personkryss än Kent Johansson.
Måste vara väldigt tungt för alla Centerpartister i Skaraborg, särskilt som de nu gjorde ett bra EU-val också.
Kent Johansson bidrog säkert till resultatet i de debatter han genomförde, och på ett väldigt bra sätt. Kanske kan detta vara droppen som får bägaren att rinna över för de jordnära Centerpartister som trots allt finns runtom i landet och att de tar tillbaka sitt parti från de högerivrande storstadsrepresentanter som nu verkar styra partiet. Det skulle nog både Centern och demokratin i Sverige må bra av!
 
 

Moderaternas människosyn!

Lars Beckman är Moderat riksdagsman och sitter i jordbruks och skatteutskottet. Följande twitter speglar verkligen hur den Moderata människosynen ter sig. Fy fan säger jag bara! Vad är det för folk som vill låta sig representeras av såna kräk?
 
 

SD är ju bara ett symptom!

EU-valet är över och SD kom in i EU-parlamentet. Inte så konstigt med tanke på den orättvisa högerpolitik vi fått utstå i Sverige alltsedan S släppte kapitalet fritt 1985. Då släppte man också målet om full sysselsättning och lät istället arbetslösheten bli regulatorn för samhällsekonomin. Något som också den Moderatledda Alliansregeringen tackat för och eskalerat orättvisorna än mer de senaste 8 åren.
Före 1985 var 4% arbetslöshet kris och massarbetslöshet. 2006 var 6% arbetslöshet massarbetslöshet enligt Moderaterna. Nu är inte 8% ens något att reflektera över enligt samma Moderater.
I spåren av denna utveckling har också skillnaderna i samhället ökat markant. Sjuka arbetslösa och pensionärer skall vara nöjda bara de inte behöver svälta. Allt helt i linje med Reinfeldts bok "Det sovande folket".
Reinfeldts politik är som en lunginflammation! I dess fotspår kommer SD (hostan) som är symptomen på att något är riktigt fel.
Vad jag anser många gör fel då är att ständigt och ensidigt enbart attackera symptomen. Men att försöka bota en hosta som beror på lunginflammation med hostmedicin löser inte problemet. Problemet är ju lunginflammationen (högerpolitiken) och det är den man borde angripa istället för hostan.
För blir man av med lunginflammationen (högerpolitiken) så blir man på köpet även av med hostan.
 
 
 

Trevlig Götenelördag!

Skulle regnet förstöra årets Götenelördag? Nej inte alls. Det började och slutade visserligen med en skur men däremellan var det väldigt trevligt. Lions arrangerar detta väldigt bra. Vårt tält var också populärt och särskilt moderaterna verkade trivas i vår närhet med både lottköp och knäckebrödsvinsterna som vanns på den blå lottringen.
 
 
 
 
 
 

Ökad demokrati (Vänster) eller än mer feodal (klass) samhälle (Höger)?

Det är väl detta valet till EU främst handlar om. Något som också tydligt syns i förhandlingarna om frihandelsavtalet (TTIP) mellan EU och USA.

Fredrik Reinfeldt tycker att det är bra om företagen får s.k investerarskydd, som skulle innebära att företagens vinster sätts före demokratiskt fattade beslut.

Moderaterna kritiserar Vänsterpartiets kritiska inställning till detta avtal och säger att ingenting är klart eftersom förhandlingarna pågår. Men går man in i en förhandling med den utgångspunkt som Reinfeldt har så lär knappast resultatet bli till demokratins förmån.

Därför är valet på söndag extra viktigt. Om du inte använder din röst kommer någon annan att utnyttja din tystnad!

 

 

”Feodalsamhälle.

Kungen var toppen. Under honom fanns storvasaller som lydde och fick mark av kungen. Undervasaller som lydde storvasallerna, kunde till exempel vara riddare och soldater. Längre ner fanns självägande bönder. Under dem fanns egendomslösa, såsom torpare, statare, drängar och pigor, daglönare, backstugusittare och tjänstehjon, där många levde under förhållanden som påminde om livegenskap.”

 

Likheten med dagens samhälle blir allt tydligare. Det räcker att byta ut ordet livegenskap med fas 3 så förstår man vartåt det barkar. Fackliga rättigheter inskränks och trygghetsförsäkringarna urgröps och ersätts med socialbidrag (försörjningsstöd) samtidigt som rika blir allt rikare.

Daglönare då, är bemanningsföretag idag, drängarna då, är visstidsanställda idag, tjänstehjon blev Rut-avdrag o.s.v o.s.v.

Vi tror att vi kommit så långt men verkligheten går i helt fel riktning.

Så gör skillnad i EU-valet och lägg din röst på ökad demokrati och rösta vänster!

 

”– Vi är ju för ett europeiskt samarbete, mindre överstatlighet och centralmakt och mer av samarbete.
Och lämna det som idag är EU?
– Eller att EU klär av sig den högerekonomiska tvångströja man själv satt på sig,”

säger Malin Björk Vänsterpartiets EU-kandidat i en intervju med Smålandsposten.

 

 

Rätt på fel sätt??????

Idag kom utslaget från Förvaltningsrätten ang. min överklagan mot kommunens köp av byggnaden borgen på Medeltidens Värld. Förvaltningsrätten konstaterar att jag har rätt på fel sätt. Man anser att de olagliga faktiska omständigheterna kommit rätten till kännedom efter tiden för överklagan (3v). ( Vad var då vitsen med de muntliga förhandlingarna?)
Rättsstat?
Nåväl, rätten var inte enig och en av rättens ledamöter skrev en bilaga till domen som fullständigt dömer ut kommunens agerande.
Det var nu inte oväntat att utgången i förvaltningsrätten skulle bli som den nu blev. Här är det mer politik än juridik som fäller avgörandet. Något som denna dom också visar med eftertryck. Den innehåller rena sakfel så det blir till att sätta ihop en ansökan om prövningstillstånd hos kammarrätten inom det närmaste.
Allt annat vore ett hån mot skattebetalarna i kommunen!
 
 
 
 

Ådalen,1931-05-14.

Idag är det årsdagen av skotten i Ådalen. Vi verkar gå mot en upprepning med tanke på den förda politiken att allt skall lösas med lägre löner. 25 maj och inte minst 14 september kan vi göra skillnad och slippa en återupprepning av detta scenario. Då liksom nu växte fascismen och nazismen i Europa. Orättvisorna som idag skylls på invandrarna skylldes då på judarna. Försvaret rustades ner då som nu, ja paralellerna är otäckt många.

“Ådalshändelserna, konflikt 1931 i Ådalen, där en militär trupp öppnade eld mot demonstrerande arbetare. Under en långdragen arbetskonflikt där Graningekoncernen i Ångermanland krävde lönereduceringar tillkallade Svenska Arbetsgivareföreningen, trots den lokala arbetsgivarens avrådan, ett sextiotal strejkbrytare för att lasta pappersmassa. De förlades till Lunde nära Ångermanälvens mynning. I samband med att ett demonstrationståg till det närbelägna Sandviken 13 maj avbröt stuveriarbetet och utsatte några av strejkbrytarna för ringare misshandel lät länsstyrelsen rekvirera polisförstärkning och militär trupp. Detta resulterade i en allmän arbetsnedläggelse i hela Ådalen. I samband därmed kallade Svenska Transportarbetareförbundets avdelning 40 till ett protestmöte 14 maj (Kristi himmelsfärdsdag) i Frånö Folkets Park. Det välbesökta mötet resulterade i ett spontant demonstrationståg mot Lunde.

När en militär ryttartrupp trots anrop inte lyckades stoppa demonstrationståget på den allmänna landsvägen mot stuveribolagets område i Lunde öppnade truppen eld, varpå den befälhavande officeren därefter kommenderade eld. Den militära truppen uppgav att den utsatts för beskjutning från demonstranterna, men detta har inte gått att styrka. Genom direktskott, vådaskott och rikoschetter dödades fem personer (däribland en ung icke demonstrerande kvinna) och sårades fem. Länsstyrelsen hade redan före skottlossningen beslutat att avbryta lossningsarbetet, men av olika anledningar nådde beslutet aldrig demonstranterna. Följande dag sändes den militära truppen och den extrainkallade ordningsmakten från Stockholm bort från Ådalen.
 
 
 


Trots allt, jag prioriterar yttrandefriheten!

Jimmy Åkesson (SD) passerade genom länet igår med stopp för torgmöte i Mariestad och Lidköping.
På båda orterna möttes han av protester, dock av helt olika karaktär.
I Mariestad protesterade folk genom att tyst stå och vända ryggen mot honom. I Lidköping däremot gjordes allt för att störa och överrösta vad som sades.
Jag tycker det är helt ok att protestera som man gjorde i Mariestad, detta är ju också en protest som överensstämmer med svensk lagstiftning. Men att med oljud störa och förhindra ett budskap (oavsett hur illa och avskyvärt man än tycker det är) vid en legal politisk sammankomst har jag svårt att förlika mig med. Jag håller faktiskt yttrandefriheten alltför högt för det! Jag tror detta beteende enbart leder till ytterligare polariseringar och upptrappning av våldshandlingar i en förlängning. Dessutom har vi ju en lagstiftning att följa även om den sällan verkar användas idag.
 
"Störande av förrättning eller allmän sammankomst är enligt svensk lag ett brott. Den brottsliga handlingen innebär att någon med våld, oljud, ljus eller på annat liknande, stör eller försöker förhindra exempelvis gudstjänst, andaktsövning, vigsel, begravning, domstolsförhandling, andra statlig förrättningar (det vanligaste exemplet här är demonstrationer på riksdagens åhörarläktare), politiska möten, undervisning eller föredrag. Den som stör eller försöker hindra förhandling vid Internationella brottmålsdomstolen kan även dömas för brottet.

Förbudet gäller inte filmvisningar eller teater. Även brott mot rimliga inskränkningar kring dylika möten straffas, exempelvis om en journalist vill filma under ett möte där detta inte accepteras.

För brottet är föreskrivet böter eller fängelse i högst sex månader enligt 4§ 16:e kapitlet Brottsbalken."
 
Jag undrar om folk är riktigt medvetna om detta med tanke på de allt oftare förekommande störningar som är vid olika politiska sammankomster eller demonstrationer.
Får väl som avslutning travestera Winston Churchill som sa: "- Demokrati är det sämsta styrelseskicket, förutom alla andra."
 
Delge mig gärna era egna åsikter och funderingar kring detta ämne.
 
 
 

Göteneskämt även i 1:a majtåget i Skara!

1:a maj, dagen vi högtidlighåller till minnet av upploppen i Chicago 1886 och kampen för 8 timmars arbetsdag.
Det är dags att ta kampen för 6 timmars arbetsdag nu. Vi är värda vår beskärda del av den utveckling som varit sedan 1886, eller hur?
Vi var idag många som ändå har måst gå till jobbet på "vår dag" samtidigt som direktören istället var ledig. Någonting att också tänka på och förändra, eller hur?
 
Nåväl, för att övergå till närtid och plats så fortsätter humorn i Götenepolitiken. Såg en bild från demonstrationståget i Skara där Götenes s.k Socialdemokrater är med. Där ser man en man med en skylt som säger: "Fortsatt socialistisk politik i Götene". Ha ha ha ha ha, i Götene gick S ihop med Alliansen och MP. "Fortsatt socialistisk politik"? Ja jag säger då det. Finns troligtvis inte en enda sosse i Götene som ens vill kalla sig socialist. De är precis samma skrot och korn politiskt som Moderaterna. Säg en sak, mena och gör rakt motsatt! Helst skall besluten tas i lönndom utan andras vetskap. Där har ni Götenepolitiken i ett nötskal.
Hoppas verkligen att folk insett detta i september och röstar för en förändring. V kan göra verklig skillnad här och återupprätta demokratiska förutsättningar som skulle gynna allt och alla i Götene! Ja kanske inte sossarna och alliansen då, men resten av kommuninvånarna. Det är de som betyder något!
 
 
 
 

RSS 2.0