Moderaterna verkar krypa till korset?

Tydligen kan nu Moderaterna tänka sig lagstiftning när det gäller att offentliggöra partbidragsdonationer. En seger för oppositionen och nu är det väl endast SD som är emot. Ropa dock inte hej förrän ni vet vad Moderaterna kan tänkas gå med på!

????????


Vad är trygghet för alliansen?

Moderaten Cecilia Widegren har åtskilliga ggr i debattartiklar hävdat alliansen förträfflighet att skapa trygghet för medborgarna.
Nu visar det sig att bostadsinbrotten ökat med 70% i skaraborg. Det är det verkliga resultatet av alliansens sätt att skapa "trygghet"!


Facket fortsätter ligga platt!

2,6% erbjuds industriarbetarna av medlarna i avtalsrörelsen. Arbetsgivarna har nu tackat ja och nu väntar man på fackets svar. I Tyskland fick industriarbetarna 3,7% och när nu Sverige är bäst i klassen i Europa enligt alliansen så bör det ju rimligtvis finnas högre utrymme här än i Tyskland? Allt under fyra% vore ju ett nederlag då. Vi jobbar ju dessutom fler timmar i Sverige än vad de gör i Tyskland.
Inflationen ligger dessutom på 3%, så ytterligare en reallönesänkning bör fackföreningsrörelsen betacka sig! Det finns alltid pengar att ösa ur bolagen när det gäller företagsledningar och aktieägare, men det finns aldrig någonting till de som skall arbeta ihop vinsterna.
Facket borde för länge sen ha utlyst en generalstrejk i landet. Ja, det är till skada både för landet och för oss löntagare, men när kapitalägarna fortsätter att sko sig på vår bekostnad och viftar bort alla försök till samförstånd så måste man ju någon gång stämma i bäcken. Men inte dagens fackföreningsrörelse. Den verkar mest bestå av ett antal högersossar som enbart månar om sina egna förmåner istället för medlemmarnas bästa. Nu kan man t.o.m. tänka sig att börja diskutera med arbetsgivarna ang. turordningsreglerna. Som om det inte räcker med alla visstidsanställningar och bemanningsföretag som redan finns. Då har jag ändå inte nämnt allt missbruk med utländska bemanningsföretag som redan finns på marknaden. Något som facket lovade sina medlemmar aldrig skulle inträffa när man talade sig varma för det satans EG medlemsskapet. Men ledningarna sitter kvar i facken med sina fina förmåner! Allas lika värde?

Ballongerna som håller på att spricka? Ju förr desto bättre!


Manipulerande Moderater även i Skara!

Kaos, svordomar o kohandel var tidningsrubrikerna efter kommunfullmäktigemötet i Skara. Moderaterna manipulerade oppositionens tilläggsyrkanden för att slippa förlora omröstningen ang. att ändra politikerarvodena. Typiskt Moderatbeteende, övriga kommentarer överflödiga egentligen, men demokrati verkar för Moderaterna vara att de skall göra precis som de vill även när de är i minoritet!

De tycks ständigt verka i sin egen bubbla dessa odemokratiska Moderater.Även oppositionen sviker de sjuka!

180 dagars regeln skulle omprövas efter ett utskottsbeslut i riksdagen. Regeringen gör dock inget annat än förhalar frågan. Man har bett FK utreda och denna utredning kommer inte att vara klar förrän i mars 2012.
Under tiden är det alltfler som drabbas och får sin livstillvaro förstörd. Denna utveckling kan ju knappst komma som en överraskning för oppositionen. Alliansen vill inte ha en förändring till stånd så självfallet förhalar de frågan. Vad hade oppositionen egentligen väntat sig? Jag tycker det är ynkligt att man inte agerar mer kraftfullt för att tvinga regeringen till en förändring. En omröstning i riksdagen borde gjorts redan i somras. Är det så enkelt att låta bli när de drabbade är anonyma? Skärpning, och det snabbt!


Villa o Bollnäs delade poängen.

3-3 blev slutresultatet efter att Villa två ggr hamnat i tvåmålsunderläge. Villa inledde med två resultatlösa hörnor och Bollnäs svarade med två som resulterade. Varför kan aldrig Villa lära sig att förvalta hörnor? Jag tror det beror på överambition. Man drar till för kung och fosterland istället för att använda 80% av kraften och istället träffa mål. Detta dåliga hörnskytte lär inte duga till mycket om man har några ambitioner i ett slutspel. Där gäller det att förvalta såna målchanser på ett mycket bättre sätt än vad Villa klarar. Förstår inte var det brister? Tränare på elitnivå borde ju kunna nöta en sån sak tills det sitter i ryggmärgen.
Spelet har ju Villa i sig nu när man också återställt ordningen i de bakre regionerna. Endast ett insläppt spelmål mot ett så bra lag som Bollnäs är ju med beröm godtjänt. Forza Villa!


Bra fullmäktige i Götene.

Den oheliga alliansen i Götene mellan S, M, FP, C, MP o KD klubbade som väntat igenom sin budget i går kväll. Sossarna skär i välfärden och Moderaterna höjer samtidigt skatten.
Kommunstyrelsens ordförande började med att säga att det var en väldigt bra budget de sex partierna lagt. Sen gick han över till ett slags försvarstal när han skulle försöka legitimera deras dåliga prioriteringar.
Då var det däremot en fröjd att höra Evalena Öman (V) när hon istället andades tillförsikt och framtidstro och trodde på Götene och Götenebornas förmåga. I Vänsterpartiets budgetförslag prioriterades välfärdssektorerna och skatten var satt till 9 öre lägre än den oheliga majoritetens. Skall bli intressant att se hur den oheliga sexpacken skall kunna klara att enas om ytterligare två budgetar framöver. Skall S fortsätta driva Moderatpolitik eller kommer man någon gång att försöka stå upp för sina värderingar och ideal? Tyvärr tror jag att de fortsatt kommer att lägga sig platt för Moderaterna så länge de har Kenth Selmosson (S) vid rodret. Han verkar inte ha några ideal överhuvudtaget annat än sina egna!

Kan varmt rekommendera honom att köpa Stefan Sigfrieds bok. Det vore nog en nyhetschock för "Selmo".


Borg till SVT: Sänkt skatt = sämre välfärd!

Ja man kan skratta åt Anders Borgs "Sahlinare" som jag skrev om i går här på bloggen. Men ser man ordagrant på vad han faktiskt sade så är det ganska intressant.

"-I grund och botten är det så att det är häftigt att betala skatt om man vill ha en välfärdsstat."

Det är nog första gången jag hört en Moderat slå fast sambandet mellan skatter och välfärd, iaf offentligt. Detta innebär ju då rimligen också att Anders Borg medvetet försämrat välfärden i Sverige när han genomfört skattesänkningarna! Han har ju som sagt nu uttalat sambandet.
Detta är ganska intressant när framtida skattesänkningar kommer på tal. Varför tala om skattesänkningar när det enligt Anders Borg är välfärdsförsämringar det handlar om?
Jag hoppas verkligen att oppositionen tar detta tillfälle i akt framöver i debatterna. Att välfärden försämrats under Anders Borgs tid som finansminister visar ju också SCB i sin statistik klart och tydligt.

 

Sedan 2007 så har den sämst ställda tiondelen av Sveriges befolkning fått det klart sämre (röda diagrammet), samtidigt som den mest välbeställda tiondelen av Sveriges befolkning fått det mycket bättre (blåa diagrammet).

Detta har ju självklart ett samband mellan Alliansens utförsäkringar, FAS3, försämrad a-kasseersättning, försämrad sjuklersättning och allt annat skit som de hittat på. Vad kommer detta att leda till i en framtid tror ni? Ja får Alliansen fortsätta sitt styre så kommer det ofelbart att leda till ytterligare försämringar av välfärden (jobbskatteavdrag). Det är tydligen viktigare för folk idag att få en femhundring extra i plånboken än att ha ett väl fungerande välfärdsland att leva i där man kan se framtiden an även för sina barn och barnbarn! Tänk efter före!!!!!!!


Borg kopierade Sahlin. Ha ha ha ha ha ................

SVT

Bra initiativ av Morgan Johansson (S)!

Morgan Johansson satte fingret på Moderaternas ömma punkt, nämligen om några privatpersoner med kopplingar till Carema gett bidrag till partiet. Moderaterna svarar inte på detta utan försöker taffligt komma undan med att man inte tar emot bidrag från företag eller organisationer. Det märktes på Beatrice Ask att det börjar brännas under fötterna nu. Och troligen är det så att Moderaterna fått ansenliga partibidrag från privatpersoner med stark anknytning till Carema Care. Det luktar riktikt unket om M nu!


Curt Bengtsson vs Zlatan!

Min käre granne Curt Bengtsson håller på att bli rikskändis. Detta efter att Radio Skaraborg hade en lyssnarfråga om man tyckte att Zlatan skulle vara lagkapten eller inte. Curt ringde in och kom fram i sändning.
För de oinitierade kan jag berätta att Curt aldrig har gillat svenska landslaget när Zlatan varit med och detta har han retat sig på i många år. Samtalet till Radio Skaraborg får väl betraktas som en klassiker redan och själv har jag haft det som ringsignal sedan programmet sändes.
Nu har det också uppmärksammats av Aftonbladet TV eftersom det även ligger på Youtube. Lyssna och njut!


Sossarna kris är fundamental!

Cirkusen kring Juholt fortsätter i medierna. Det talas om förtroende hit och förtroende dit och att falangstrider är det minsta det partiet behöver just nu. Hela cirkusen är egentligen ointressant eftersom sossarnas problem går långt tillbaka i tiden.
Enl. min personliga åsikt så började alltihop med den sk EG anpassningen av Sverige och som skulle underlätta det medlemskap som komma skulle, trots att folket ännu inte fått säga sitt.
När man sedan släppte kapitalet fritt och lät månglarna härja som de ville så gick man rakt in i en återvändssgränd, man sålde smöret och tappade pengarna!
Man hade säkert en fin tanke om ett socialdemokratiskt Europa där medborgarna kunde leva i trygghet och samförstånd men man insåg inte att vi endast är en liten minoritet av detta Europa. I takt med att klyftorna sedan ökade under Göran Perssons ledning så ökade också socialdemokraternas problem i och med att förtroendet sakta men säkert sjönk i befolkningen. GP höll med stram hand ihop sitt parti genom att med samma strama hand hålla locket över det växande missnöjet och de motsättningar som nu visar sig öppet och kallas falangstrider.
Och nu är krisen total!
Politiskt säger man de rätta sakerna om man betänker Juholts installationstal och lyssnar på de kloka sossar som trots allt sitter i riksdagen. Men i och med att man släppte tyglarna på kapitalisterna så har man inte längre någon politisk förmåga att uppnå de mål man säger sig ha. Och så länge man inte inser detta och kan backa tillbaka verkligheten till att åter ta kontroll över kapitalet så kommer man aldrig mer att resa sig från den kris man nu upplever.
Det var inte enbart kapitalet man släppte när man gjorde EG anpassningen, man skrotade den fram tills dess så framgångsrika Svenska modellen.
Det är bara Vänsterpartiet som idag försvarar den verkliga svenska modellen! Och förhoppningsvis så kommer också EU att krackelera och EMU samarbetet att upphöra så att vi återigen kan ta kontroll över kapitalet och komma tillbaka till vår svenska långsiktigt hållbara modell. Som tur är så har ju kapitalisterna den förmågan att de sakta men säkert förgör sig själva och varandra. Tyvärr så är det alltid folken som ytterst får betala priset. Men är det detta som krävs för att återigen komma på rätt kurs så får det väl vara så.Väl använda skattepengar?

Ansvar för statens finanser brukar alliansen hävda att de tar. Man blir något förbryllad när man ser hur de i praktiken tar detta ansvar.
Trafikverket erbjuder nu det brittiska bolaget Balfour Beatty Rail 125 miljoner för att inte göra någonting! Bakgrunden är att man skrivit ett femårigt avtal med bolaget om skötseln av järnvägarna i Västra Götaland. Detta har fungerat så dåligt så nu vill man alltså betala dem för att frivilligt lämna avtalet. Väl använda skattepengar? Ansvar för ekonomin? Typiskt alliansbeteende!
Läs mer hos Radio Skaraborg

.

Bron/Broen

En speciell svensk-dansk följetång som verkligen var sevärd. Antar att man antingen gillade den eller också inte alls gillade den. Bra uppbyggd story dock tycker jag, men det allra bästa var intromusiken med Choir of Young Beliviers, Hollow talk. Suveränt vald musik till en suveränt bra serie!


Borg "bäst på ökade orättvisor"!

Tidningen Finasial Times har utsett Anders Borg till "bäst i klassen" på att öka orättvisorna i samhället (min tolkning). Den rikaste tiondelen har blivit mångfalt rikare och den fattigaste tiondelen har blivit ännu fattigare under Alliansens år vid makten. Detta redovisas ju också nu i SCB,s undrsökningar.


S närmar sig 20% i nästa undersökning!

Vad är social demokrati? Frågan känns synnerligen berättigad idag då sossarna i utbyte mot höjt partibidrag istället låter Moderaterna slippa lagstiftning i fråga om partibidrag. Så istället för att motverka att ev. misstankar om korruption ej skall finnas så korrumperar sig sossarna istället själva tillsammans med Moderaterna. Är detta det "nya" begreppet social demokrati?
Helt klart är att det är en ensam partiledning som tagit detta beslut det syns om inte annat på de rasande kommentarer som kommer från jordnära socialdemokrater. Troligen kommer det att leda till en helt ny partiledning efter nästa sossekongress och vad det gäller Juholt och Österberg så torde det vara en fråga om de kommer att vara med efter årsskiftet?
Att man inte ens förstår att detta "horeri" som det kallas ute på arbetsplatserna skadar partiet in i deras grundvalar och blåser bort allt vad förtroende heter i folkets ögon är ju sannerligen häpnadsväckande. Nästa val får väl betraktas som vunnet av Alliansen nu för denna förtroendeskada finns inget i världen som kan reparera på så kort tid. Kanske det är symptomatiskt i en stor mäktig organisation att man ofrivilligt får in ett antal näriga egotrippade individer som inte ser till något annat än sitt eget bästa. Detta problem riskerar ju inte Moderaterna att drabbas av då de i grunden är uppbyggda av sådana individer. Det enda ljuset i tunneln skulle väl kunna tänkas vara att dessa individer i takt med att S minskar och M fortsätter att öka hittar tillbaka till sitt rätta ursprung i M och således renar S från denna smuts! Hoppas att det också kan gälla fackföreningsrörelsens ledande företrädare där denna smuts också sedan länge smugit sig in.

Tage Danielsson hade nog ingen aning om hur sannspådd han skulle bli i framtiden om dagens sociala demokrati utan bindestreck!


Youtube: Partiledarkandidatutfrågningen i Gbg!


"Offerlammet" Annika Håkansson (M).

Med anledning av att Lidköpingsmoderaten Annika Håkansson (M) på sin blogg skrev om det "nya" Moderata idéprorammet och att man verkade för allmänintresset framför särintresset så ställde jag ett par frågor till henne direkt på bloggen. Något svar kom inte där, men däremot så fick jag ett mail att svar skulle komma, det gjorde det dock aldrig.
När sedan Aftonbladet hade en artikel om Moderaterna och partibidragen så skrev jag en debattartikel i Lidköpingsnytt där jag citerade Aftonbladets artikel och avslutade med frågan: "Verkar ni i praktiken för särintresset framför allmänintresset?"
Artikeln var ställd till Annika Håkansson med anledning av det hon tidigare skrivit på sin blogg.

Annika har nu avgivit ett slags svar på sin blogg i form av en artikel och föga förvånande anser hon att jag har utsett henne som måltavla för min allmänna ilska över nya Moderaterna.
Sen tar hon till den klassiska härskartekniken genom att ifrågasätta vad jag sysslar med som har så mycket tid över, för det har ju inte Annika Håkansson minsann.
Så här skriver hon: "Ove Nordström levererar en så strid ström av frågor, vridningar och vinklingar att han ibland framstår som en evighetsmaskin, eller i vilket fall en person som har väldigt mycket tid över när arbete, politiska uppdrag och fritid fått sitt. Jag är själv inte riktigt i den situationen."
Så frågan: Verkar ni i praktiken för särintresset framför allmänintresset, kallar hon vridningar, vinklingar och strid ström av frågor???

Jag kan ju upplysa Annika att jag har mer än ett heltidsarbete, familj, politiska uppdrag, plus uppdrag därutöver. Men hon kanske tycker att jag är för effektiv och det kan väl inte en Vänsterpartist vara i ett Moderat öga?  Dessutom hyser jag ingen ilska som hon vill göra gällande. Men far man så uppenbart med osanning som Moderaterna gör i ett så allvarligt värv som politiken trots allt är, så vore det väl skam om inte folk reagerade?

Det så kallade svaret hon levererar handlar enbart om "hennes" inställning till partibidragen men nämner inget om särintressen kontra allmänintressen. Jag är inte förvånad!
Moderaterna har iaf nu påstått sig vilja ha en frivillig överenskommelse om redovisning, men inte lagstiftning.

I Europa är Sverige tillsammans med endast San Marino, Malta och Schweiz de länder som saknar lagstiftning i frågan. Alla andra länder inser hur viktigt det är för demokratin (allmänintresset) att kunna hålla korruptionsmisstankar (särintresset) borta. Väljarna måste kunna veta att inte styrande partier köpts för att driva en politik till något enskilt särintresses förmån.
Varför vill inte Moderaterna ingå i den stora Europeiska gemenskapen i denna fråga? Ja något dunkelt skäl måste de ju ha. Men att samtidigt påstå att man verkar för allmänintresset före särintresset är inget annat än en ren lögn, precis som med rösträtten och att man skulle varit emot apharteid! De borde skämmas!Särintresset styr Moderaterna!

Intressant artikel i Aftonbladet ang. Moderaterna och partistödet. Särskilt som man i sitt idéprogram påstår sig verka för allmänintresset före särintresset. Detta skrev ju också den lokala Moderaten Annika Håkansson om efetr denna kongress. Med anledning av det skrev jag en debattartikel till henne.


Har du något svar Annika Håkansson (M)?

 

Efter Moderaternas partistämma så skrev du Annika Håkansson på din blogg att Moderaterna verkade för allmänintresset före särintresset. Vad jag undrar är hur du menar att Moderaterna verkligen står för denna uppfattning när man vet att ni fortsatt vill mörka vem eller vilka som ger partibidrag? Förespråkar ni verkligen allmänintresset framför särintresset i denna fråga?

Anledningen till att jag ställer frågan är de senaste vårdskandalerna som uppmärksammats.

Hur skall väljarna (allmänintresset) veta att inte särintresset (Carema, Attendo m.fl.) sponsrat Moderaterna med x antal miljoner för att M skall bedriva politik som gynnar deras vinstintressen?

Frågeställningen blir synnerligen intressant efter Aftonbladets artikel i ämnet där det framgår att den Moderata partistyrelseledamoten och tillika miljardären greven Gustaf Douglas tidigare ägde vårdbolaget Attendo. Jag citerar ur artikeln:

 

”Inför valet 2006 drev Gustaf Douglas den så kallade Rosenbadsfonden som samlade in privata donationer till Moderaterna. Uppdraget i partistyrelsen fick han som tack för hjälpen.

Rosenbadsfonden och andra insamlingar var en av förutsättningarna för att ge Moderaterna resurser att vinna valet. De senaste åren har närmare 90 miljoner kronor samlats in. Alltihop från hemliga bidragsgivare. Under samma period har vårdkoncernen Carema gått från en vinst på under 100 miljoner till över 600 miljoner. Skattepengar som bolaget har fört över till skatteparadis. Kristina Axén-Olin var tidigare finansborgarråd i Stockholm och vice ordförande i Moderaterna. Efteråt blev hon ”etisk rådgivare” åt just Carema. Hon togs bort från hemsidan när vårdskandalen inleddes. Henrik Borelius, VD för Attendo är bror till Maria Borelius, tidigare moderat minister.

Riskkapitalisterna i den privata vården och äldreomsorgen har redan tjänat miljarder på Moderaternas politik. De summor valrörelserna kostat är småpotatis i jämförelse. Därför är det olyckligt att Moderaterna hemlighåller varifrån partiet får sina pengar.”Så hur ligger det till egentligen Annika Håkansson (M)? Verkar ni i praktiken för särintresset framför allmänintresset? Eller hur förklarar du ovanstående fakta?Starkt av Villa!

Villa-Lidköping BK tog en viktig bortaseger i kväll. Uddamålsseger med 5-6 mot Kalix imponerar. Helt klart börjar man få ordning på grejorna i laget. Inte så enkelt att som motståndare komma till Sparbanken Lidköping Arena fortsättningsvis. Heja Villa!

Tänk om...... Johan Esplund kunde ansluta till laget efter nyår också? Då dj............


Lokala Moderatfloskler!

Lidköpings allianspolitiker med Moderaterna i spetsen fortsätter att förnedra sig själva utan att de tycks förstå det själva. De har nu presenterat sin budget under rubriken "Alliansen tar Lidköpings ekonomi på allvar"

Lidköping är ju en kommun som har ett stort kapital placerat i värdepapper. En del av avkastningen används till driften i kommunen och detta ondgör sig Alliansen nu över varje år, trots att de själva alltid gjorde på samma sätt på den tiden de själva hade makten (många år sedan som tur är). Men nu skall de ändra på det (igen), dock inte fullt ut.
De talar om hur ansvarsfull regeringen är och att Sverige har Europas starkaste budget.
I sin egen budget har de lokala Moderaterna besparingar på samtliga nämnder med två procent, utom för social o arbetsmarknad. Om det nu går så bra för Sverige så varför är detta den enda nämnd som inte behöver spara?
Jo sanningen är ju att alliansens oansvariga regeringspolitik med hög arbetslöshet och ökat antal försörjningsstöd belastar denna nämnd i kommunen utöver det vanliga. Men detta nämner de ju inget om. Det går bra för Sverige, påstår de.

För att återgå till det förvaltade kapitalet så ondgör man sig över att majoriteten utsätter kommuninnevånarna för ett onödigt risktagande. När det gäller pensioner så har alliansen dock alltid varit för att Sveriges medborgare skall utsättas för detta risktagande. Hyckleri i vanlig ordning.
Snacka om att tala med dubbla budskap!!!!!!!!!!!

Ny Moderaten och det s.k. "stjärnskottet" Annika Håkansson skrev om Lidköpings avfallsplan att den var en plan för soptunnan. Då kan hon lägga till alliansens budget där så att också den hamnar där den hör hemma, i soptunnan!

Det börjar bli fullt i Moderaternas soptunna!
KD's recept mot privat vanvård, mer privat vård!

Äldreminister Maria Larsson KD vill tvinga kommunerna att införa LOV, alltså mer privat vanvård efter vårdskandalerna. Nu har det också framkommit uppgifter om att Maria Larsson och regeringen känt till dessa problem sedan 2008. Lösningen då var tydligen "värdighetsgarantin". Politiskt nonsens i folkmun vilket verkligheten nu också visat.
SVT


Första Villa-segerna för säsongen!

8-1 mot Edsbyn, det är knappt man tror att det är sant. I mina ögon är Edsbyn en minst lika svåra motståndare som Västerås. Västerås som gav Villa en ordentlig lektion senast.
Var det då en vändning för Villa denna kväll? Ja det tror jag definitivt. Och vad det beror på tror jag mig ju naturligtvis också veta liksom alla andra amatörtyckare.
För det första så tror jag att Martin Johansson nu återigen är hemmastadd på sin givna liberoposition efter tränarnas tidigare hjärnsläpp att flytta honom till förmån för en div.1 spelare. Detta ger naturligtvis stadga till hela laget.
För det andra så tror jag att Mathias Nilssons intåg i truppen som tredjetränare per omgående gjorde väldigt gott. Mathias var själv en kämpe på isen som outtröttligt jagade motståndarna på planen med sin brillianta skridskoåkning. Tydligen har han snabbt lyckats föra in denna energi i laget av kommentarerna att döma. Att han dessutom är en alla tiders kille gör ju inte saken sämre precis.
Det är inga stora grejor, men som Povel Ramel sjöng: Det är de små, små detaljerna som gör'et!
Web-TV

Martin Johansson, en av Sveriges absolut bästa på liberopositionen!


Juholts dubbla budskap förödande för S.

Många märkliga turer har det varit kring Håkan Juholt sedan han blev S-ledare. Inte gör han det bättre för sitt parti genom att ständigt motsäga sig själv. Jag undrar när det skall bli räfst och rättarting i det partiet för att få tillbaka trovärdigheten?
Lyssna på Juholts motsägelser i Ekots Lördagsintervju!

Även solen har sina fläckar, men ...................

Foto: Jimmy Nordström


Välbesökt invigning hos Lidköpings ridklubb!

Läktaren var fylld till bristningsgränsen trots att även ett antal ståplatser ordnats ner i manegen. 41 tårtor och ett oräkneligt antal koppar kaffe försvann i ett huj. Bandklippning av Kommunalrådet Kjell Hedvall (S), ridning, trollkar m.m m.m. En verkligt kul och positiv tillställning att ha fått förmånen att vara med om. Bara att önska ridklubben och alla medlemmar lycka till i framtiden.
Läs mer hos: Lidköpingsnytt och Radio Skaraborg

Kjell Hedvall hade med sig en blomstergrupp till klubben.
"Hästmannen" Göran "tallis" Larsson drog till sig kvinnornas beundran.


Invigning hos LRK!

Idag kl. 13,00 - 14,00 är det öppet hus och kl. 14.00 - 16,00 följer den officiella invigningen av ridklubbens nya fina lokaler i Lidköping. Det har verkligen blivit en fin anläggning och utan kommunen hade det aldrig varit möjligt. Klubbens styrelse har också lagt ner ett "hästjobb" liksom anställda och många medlemmar. Kommunalrådet Kjell Hedvall (S) kommer dagen till ära att klippa bandet och förklara anläggningen officiellt invigd!


Stig Henriksson sticker ut hakan!

Avskaffa sommarlovet skriver Stig Henriksson eftersom han tycker att vi behöver mer undervisning i den svenska skolan.
Ja, vill man skapa debatt så skapar man debatt. Nu är det ju inte riktigt så enkelt som Stig vill göra gällande.

"-Framförallt vill jag se mer undervisning, men också lösa föräldraproblemet som jag själv upplevt när man har fem veckors semester. Dessutom är det svårt för kommunerna att hitta sommarjobb, säger Stig"

Det låter ju klokt om man isolerar det till ett skolproblem. Frågan jag spontant ställer mig är om Stig också vill slopa rätten till fyra veckors sammanhängande semester under sommaren? Har Stig tänkt sig att alla skall hålla sig hemma under sommaren eftersom barnen ändå går i skolan? I så fall sällar han sig nu till ett antal borgerliga tänkare och tankesmedjor. De vill ju inget hellre än att ta ifrån löntagarna så många förmåner som möjligt! Och hur går det då med turismen?
Nej jag undrar hur Stig har tänkt i det här fallet, om han nu tänkt? I så fall bör han nog tänka ett steg längre nästa gång han ger sig in i debatten. Tänk efter före, sa en gammal jobbarkompis. Tänk på det Stig!
Läs mer hos SVT

Stig Henriksson Fagersta.

.

Privata vinstintressen är INTE valfrihet!

Moderaterna har alltsedan före valsegern 2006 lyckats lura i svenska folket att privata vinstintressen (det de kallar privatiseringar) skulle vara lika med valfrihet. Valfrihet har inget med ägande att göra. Det finns lika stora möjligheter att införa valfrihet även om det är ett offentligt ägande som om det är ett privat ägande. Att det offentliga inte alltid fungerat bra, det skall man inte sticka under stol med, men att då inte försöka lösa problemen utan enbart överföra dem och förvärra dem genom att sälja ut offentlig verksamhet är ingen lösning. Något som vi nu också får bekraftat allt oftare.


Massiv manifestation i Götene!

Det var otroligt många människor som i kväll mötte upp för att manifestera mot kommunens hot om att förändra musikskolan i Götene. Nedläggningshotet är enl. Kent Selmosson (S) undanröjt men när han fick frågan om skolan får vara kvar i nuvarande form hade han inga kommentarer.
Det var flera bra tal som hölls för musikskolan och även mycket gripande tal. Ingen kan dock fira innan fullmäktige klubbat något, vilket också påtalades av talarna och därför fortsätter namninsamlingarna ända fram tills dess.
Det politiska etablissemanget var representerat av Kent Selmosson (S), Anne-Marie Widegren (M), Susanne Andersson (C) och även fullmäktiges ordf. Åke Fransson (S) var närvarande. Varför de tre sistnämnda fanns på plats har jag ingen aning om och jag hoppas verkligen att de inte var där på arvoderad tid i dessa besparingstider. Det går bra för Sverige, säger Reinfeldt. Synd att det inte märks ute i kommunerna!

Ni får tyvärr hålla tillgodo med dåliga mobilbilder så länge så får jag länka i morgon till övriga medias bättre bildreportage!


Manifestation för Musikskolan i Götene i kväll!

Med samling vid Prästgåedsskolan kl. 18,00 i kväll så är det en manifestation för Musikskolan i Götene. Majoriteten S, M, C, FP, KD o MP drog ju tillbaka sitt tidigare ställningstagande om att lägga ner p.g.a. den våldsamma opinionsstormen, men frågan är nu HUR Musikskolan skall få leva vidare??????
Här finns inga besked från majoriteten, så framtiden för Musikskolan känns fortfarande minst sagt oklar.
Jörgen Larsson och några medlemmar i Hällekis musikkår skrev en väldigt bra artikel om detta. Läs den här. Hur får Musikskolan i Götene leva vidare?


Tvångsförvaltning för Grekland!

Krackelerar EU nu inifrån? Ja det verkar troligt. Har man inte bättre koll än vad man haft i fallet med Grekland, Italien, Spanien och Portugal så fungerar det naturligtvis inte.
Vänsterpartiet i Sverige har från dag ett varnat för att det inte fungerar med en ränta i Euro-området, därtill har länderna alldeles för olika förutsättningar. Men ingen har ju varit villig att lyssna. Då har det varit betydligt enklare att kasta skit på Vänsterpartiet istället. Samma sak går ju igen i många EU frågor. Arbetsrätten är ju ett stort exempel och här protesterar ju t.o.m. arbetsgivarna själva nu som verkligen blir drabbade av den bristande politiken. Det enda parti de skulle kunna stötta sig mot är återigen Vänsterpartiet och det går ju "naturligtvis" inte. Det är märkligt att man fortfarande är så full av gamla inskränkta fördomar att man i sådana allvarliga frågor ändå inte ser att det faktiskt bara är just enbart Vänsterpartiet som ser klarsynt på problematiken. Är gamla fördomar verkligen viktigre än de stora missförhållanden som håller på att förgöra hela vår självbild i Sverige?
Man märker dock en tendens att folk nu tar sig tid att iaf dsikutera sakproblematiken på ett helt annat sätt än vad som varit fallet tidigare. Då lyssnade man inte överhuvudtaget. Så jag antar att vi är på rätt väg även om stegen känns ganska små ännu så länge. Så länge de går åt rätt håll så är det iaf bra! Med en ny ledning av partiet tror jag stegen kommer att bli betydligt större!
Intressant artikel på SvD

Jonas Sjöstedt, Sveriges sakligaste politiker!


Vinst före vård!

Skandalerna kring Carema och deras sätt att inte sköta åldringsvården sätter fingret på en verklig kärnfråga. Kan man undvika att sådant här upprepas om man fortsätter tillåta riskkapitalbolag bedriva åldringsvård? Mitt eget svar är nej.


GT om Medeltidens Värld!

En nästan 100% ig artikel om turerna i Medeltidens Värld och Götene kommun har GT publicerat. Kors i Götene, var rubriken. Men några fullständiga sanningar av vem och hur besluten tagits saknas som vanligt. Ändå läsvärt vad Bergsten (KD) o Selmosson (S) har att säga.
Läs mer hos GT.
Körs i röva, säger jag att Bergsten (KD) gett såna kommentarer.


Smaken är som baken, delad!

Inget delat partiledarskap om partistyrelsen får bestämma. Nu får de ju inte det utan det är kongressen som avgör frågan.
Vad som är rätt och inte rätt är omöjligt att svara på tycker jag personligen. Vi tycker kanske att det fungerar med en partiledare eftersom det alltid har varit så, men det motsäger ju inte att det inte skulle fungera med två. Däremot är det ju oerhört viktigt om man väljer två, att personkemin stämmer. Gör den inte det så riskerar man ganska mycket politiskt kan man gissa.
För min del personligen så får det gärna vara två partiledare, men jag hoppas isf att Jonas Sjöstedt är en av dem!


Snabb tillväxt och miljöpolitik går inte ihop!

Största ökningen någonsin när det gäller utsläpp av växthusgaser mellan 2009-2010. Ökningen var 500 miljoner ton!
Mest ökade Kina sina utsläpp följt av USA och Indien. Och vi hjälper till genom att vi etablerar mängder med företag i ex. Kina vilket ytterligare ökar deras tillväxt och utsläpp. Allt skall gå så fort så ingen hinner vänta på att miljömässigt hållbar tillverkning av energi först etableras. Nu ser vi alltså resultatet, vilket dock troligtvis varit ännu katastrofalare om inte miljöengagemanget globalt vuxit fram.
Men största ökningen av växthusgaser någonsin trots alla ansträngningar, måste ändå ses som ett katastrofalt misslyckande!
Läs mer på SVT

.

Dags att ta fram giljotinen?

Det är synd om bankdirektörerna. Så synd att Nordeas styrelseordförande tycker att man måste hålla sin direktör med en gratis lyxlägenhet, för han tjänar ju bara 10 miljoner om året. Då är det ju orimligt om man också skulle tvingas betala hyra!
Om vanligt folk klagar på något i sina anställningsförhållanden så brukar standardsvaret vara att om det inte passar är det väl bara att sluta och börja på något nytt.
En industriarbetare som tjänar 250 000 kr/år har efter 10 yrkesverksamma år följdaktligen tjänat ihop 2 500 000. Efter 40 yrkesverksamma år har han tjänat ihop de 10 miljoner som bankdirektören får på ETT år. Det är i många fall ett helt yrkesliv och detta får bankdirektören då på ett år.
Men inte nog med det. Vid 60 års ålder går bankdirektören i pension och om han lever tills han blir 85 så får han ytterligare 100 000 000! Helt otroliga 100 miljoner kronor. Det skulle alltså ta en industriarbetare 400 år att tjäna denna summa. Vad får en industriarbetare när han går i pension?
Fy faan vad bra dessa bankdirektörer måste vara. I fallet med Nordea så var han så bra att han inte ens klarade att ge ett vettigt svar till reportrana ang. Nordeas för kunderna så katastrofala fonder. Nordea själva hade ju tjänat miljarder, men kunderna gick minus. Då skall man veta att börsen under motsvarande period ökat med 68% i värde.
Någon lösning på denna numera legala kriminalitet verkar inte finnas i sikte. Det enda verktyg som skulle kunna åstadkomma en förändring verkar bli det gamla franska. Det räckte nog om man lät en bankdirektör få njuta av bekvämligheten i det verktyget för att en förändring skulle komma till stånd! Vem blir den förste?

I valfrihetens fotspår!

Vårdskandalerna duggar allt tätare i Alliansens privatiserade Sverige. Det är våra gamla som nu får betala priset för att riskkapitalisterna skall kunna göra vinster på våra skattepengar, som de dock inte vill betala skatt på i Sverige utan raskt flyttar ner till skatteparadis.

Anställda berättar i dagens medier om hur det saknas tvål, toalettpapper, handsprit och hushållspapper. Toaletterna är så smutsiga att de anställda inte vill använda dem själva. Personalen får själva städa i den mån de har tid (de tidigare lokalvårdarna blev uppsagda), byta glödlampor och lysrör laga sängar etc etc. En patient fick ligga på golvet i flera månader p.g.a. just en trasig säng.

Vid inköp måste företagets nyckeltal hållas oavsett vilka behov som finns. Det spelar ingen roll om det så fattas mat, blöjor eller toalettpapper, är det slut så är det slut!

Sjukvikarier ersätts inte utan den personal som finns får springa mellan avdelningar 20 minuter i taget.

Men inför hälsoinspektörens föranmälda besök så dundrade en hel armé av städerskor in i på äldreboendet. Då fylldes det också på med handskar, handsprit, toalettpapper och allt annat som saknades.

Detta kallar alliansen för valfrihet! Valfrihet för vem, undrar jag?

Ha detta i åtanke nästa gång ni hör era lokala allianspolitiker såsom Bertil Jonsson (M), Maj Ader (KD), Anne-Marie Widegren (M) eller någon annan stå och propagera för hur bra det är med valfrihet och mångfald när de vill privatisera en kommunal verksamhet. Baksidan nämner de aldrig!

 

Vänsterpartiet vill förbjuda vinstuttag i våra välfärdsverksamheter eftersom det ofelbart leder till att vinstintresset alltid sätts i första hand och behoven hos brukarna kommer i andra hand.

Behoven måste alltid sättas främst och jag är övertygad om att en stor majoritet av befolkningen i Sverige också håller med om detta.

Däremot är vi inte främmande för andra driftsformer, men det skall då vara utan vinstintressen.

Läs mer hos: DN


Lidköping vs Götene

Nils Holgersson-rapporten som visar kommunernas avgifter för värme vatten o avfall ger en del intressanta funderingar.
Götene kommun har alltid haft borgerligt styre. De som ständigt påtalar att det blir bättre och billigare med konkurrensutsättning ni vet.
Lidköping styrs av S, V o MP sedan många år.
Enligt alliansens (borgarnas) retorik så borde det då vara betydligt billigare att bo i Götene. Men är det så? Nej som vanligt så visar verkligheten något helt annat än vad alliansens förespråkare ständigt försöker lura i folk.

Så här ser jämförelserna ut:

Kostnad 2011 i kr/kvm inklusive moms för:

Kommun               Avfall               VA               EL               Fjärrvärme               Totalt

Lidköping              8,61                28,68           79,28             127,12                  243,69

Götene                24,38               44,28            86,96             144,50                 300,12

Verkligheten visar alltså att det är mer än 50kr/kvm dyrare i konkurrensens Götene jämfört med Lidköping. Vad man framförallt reagerar på är de stora skillnaderna för avfallshantering och VA. Det verkar som att det finns all anledning att gå vidare med frågeställningen i dessa ärenden. Helt klart är att det är betydligt dyrare att bo i av alliansen avreglerade Götene jämfört med Lidköping.
RSS 2.0