Stig Henriksson sticker ut hakan!

Avskaffa sommarlovet skriver Stig Henriksson eftersom han tycker att vi behöver mer undervisning i den svenska skolan.
Ja, vill man skapa debatt så skapar man debatt. Nu är det ju inte riktigt så enkelt som Stig vill göra gällande.

"-Framförallt vill jag se mer undervisning, men också lösa föräldraproblemet som jag själv upplevt när man har fem veckors semester. Dessutom är det svårt för kommunerna att hitta sommarjobb, säger Stig"

Det låter ju klokt om man isolerar det till ett skolproblem. Frågan jag spontant ställer mig är om Stig också vill slopa rätten till fyra veckors sammanhängande semester under sommaren? Har Stig tänkt sig att alla skall hålla sig hemma under sommaren eftersom barnen ändå går i skolan? I så fall sällar han sig nu till ett antal borgerliga tänkare och tankesmedjor. De vill ju inget hellre än att ta ifrån löntagarna så många förmåner som möjligt! Och hur går det då med turismen?
Nej jag undrar hur Stig har tänkt i det här fallet, om han nu tänkt? I så fall bör han nog tänka ett steg längre nästa gång han ger sig in i debatten. Tänk efter före, sa en gammal jobbarkompis. Tänk på det Stig!
Läs mer hos SVT

Stig Henriksson Fagersta.

.

Kommentarer
Postat av: Stig Henriksson

Jag förstår inte riktigt kopplingen mellan 10 veckors sommarlov byggd på bondesamhällets behov och fyra veckors semester?

Och attr se både föräldrarnas, kommunernas och ekonomins problem är väl knappoast att reducera det till ett skolproblem.

Lustigt nog har en lärare hört av sig som uttalat struntar i allt annat än skolan. Eller snarare lärarnas behov av vila, vilket inte riktigt är samma sask som skolans problem.

Det att våra långa och många lov berövar eleverna mer än en termins undervisning jämfört med andra länder i Euyropa - kan det va någon hit för framtiden? Eller ska Vänstern (även) i denna fråpga vara mest konservativa? "Det som var bra 1842 är branu med". ;-)

2011-11-15 @ 16:46:06
Postat av: Ove Nordström

Rubriken på artikeln var: "Avskaffa sommarlovet". Gör man det så blir pusslet knappast enklare för föräldrarna under semestern. Därav kopplingen.

Sen står det ju vidare i artikeln "att man borde slopa det nuvarande långa sommarlovet" och då kommer ju saken i ett något annorlunda läge om det också stått vad det skulle varit istället, men det gjorde det inte.

Anledningen att jag reagerade är för att borgarlobbyn häromveckan ifrågasatte skrivningen i semesterlagen om att man har rätt till 4v sammanhängande ledighet under sommarperioden. De ville ta bort denna skrivning och här kommer ditt inlägg i debatten väldigt dåligt timat! Hade du preciserat lite närmare vad du tänkt dig i stället så hade det kanske kommit i en annan dager.

2011-11-16 @ 00:53:56
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: Stig Henriksson

Men jag tror nog att de flesta, precis som du, läser mer än rubriken! ;-)

2011-11-17 @ 11:23:43
Postat av: Ove Nordström

Vi får väl hoppas på det :-)

2011-11-17 @ 11:40:39
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0