Chaves, kontroversiell men en folkets man!

Hogo Chaves beordrade armen att tillfälligt ta över kontrollen över landets risförädlingsfabriker. Diktatur kan man tycka men är det det när målsättningen är folkets bästa? Åtgärden vidtogs p.g.a. att man tyckte att fabrikanterna tog ut överpriser på produkterna, vilket naturligtvis gör folket fattigare. Tycker att det är en ganska skön "lirare" just för att han inte bara "värnar" om folket utan verkligen gör något konkret för folkets bästa. Ta oljan t.ex., där han vägrade låta sig utnyttjas av USA utan såg till att naturtillgångarna var det egna landets. Lite skillnad mot Odell som skall sälja ut allt som vi gemensamt äger. Kontroversiell är han denne Chaves (iallafall i västvärlden), men som sagt, en ganska skön "lirare"!
Metro har en artikel om honom.


BNP vs arbetslinjen =???????????

 • Relativt arbetslöshetstal 7,3  %
  (Januari 2009)
 • Folkmängd 9 256 347 
  (31 December 2008)
 • Konsumentpriser 1,3  %
  (Januari 2009 jämfört med januari 2008)
 • Nationalräkenskaper, BNP -4,9  %
  (Kv. 4 2008 jämfört med kv. 4 2007)

Källa: SCB

De som gjorde det igen :-( (som väntat)

Färdtjänst, ring Moldavien.

De skaraborgare som behöver färdtjänst skall i fortsättningen ringa till Moldavien. Den som kommer på en så fullständigt idiotisk idé borde entledigas från sin tjänst med omedelbar verkan. Hur tusan skall de lyckas lotsa en bil rätt från Moldavien när inte ens SOS alarm klarar av det från Göteborg? Varför kan man inte lära av andras misstag? Jo sanningen är väl att det blir "billigare", genom att utnyttja ett låglöneland. Att det blir några arbetslösa här hemma som minskar skatteintäkterna syns ju inte i bokslutet hos just denna organisation. Man borde inte få ta sådana här beslut utan att den totala kostnaden (förtjänsten?) för samhället utretts. Det kallas att ta samhällsansvar. Men vem bryr sig om sånt i "nya" egoismens tidevarv? Man kan snart tro att ju dummare folk är desto högre kommer de i samhällshierarkin!


Girighetens fula tryne!

Volvo lastvagnar kastar ut arbetarna men höjer bonuslönerna för cheferna. Fy f..! De måste ha väldigt höga tankar om sig själva när de bara kan med att roffa åt sig (jag kallar det legaliserad stöld) som de gör. Vad skall de med alla pengar till? Gäller det att ha mest den dag de de skall grävas ner? Ingen tvekan om att de har psykopatens personlighet precis, en normalt funtad person skulle aldrig ens tänka i de banor dessa girigbukar gör. Moderna slavhandlare eller "nya" moderater?

Girighetens fula tryne!

Helt obegripligt av sossarna! Lämna ungarna "IPRED"!

Nu har riksdagen röstat igenom den förb..... IPRED-lagen. Hur sossarna kan ha mage att rösta för detta lagförslag är obegripligt. Ropen skalla bredband åt alla, men bara om staten och nu även upphovsrättsinnehavare kan avlyssna och kontrollera användarna. Skandal, skandal en sosse skandal! Att ett parti som säger sig representera arbetarsidan så totalt kan ställa sig på "överhetens" pidestaler och håna folket är inget annat än ett stort svek. Antagligen hoppas man att detta skitförslag skall dränkas i den idiotiska hysterin ang. förlovningen mellan nåt halvkänt fruntimmer och en "brat" från mellansverige. Försent skola syndaren vakna!
-"men om dom däruppe i det blå, inte längre vill förstå eller ..............o.s.v.


Från regeringshåll menar man att denna lag ska införas för att det är fråga om ett direktiv från EU, vilket är dikt och förbannad lögn, då EG-domstolen upphävt direktivet och omforumlerat det som en rekommendation.
Nya M, det lyssnande partiet! Just det, dikt och förbannad lögn! Avlyssnande möjligtvis.


Ipred-lagen


Utgår från ett EU-direktiv från 2004, som egentligen skulle varit genomfört 29 april 2006.

Lagen ger från 1 april upphovsrättsägare rätt att bland annat:

 • samla uppgifter om aktivitet på ip-adresser, utan särskilt tillstånd från Datainspektionen.
 • i domstol begära identitetsuppgifter om innehavare av ip-adresser, för att kräva skadestånd.
 • därefter samla bevis under 1 månad utan att den misstänkte informeras.
 • under den månaden i domstol begära intrångsundersökning, där kronofogden kommer hem och kopierar innehållet i en enskilds dator.

Lagens tillämpning ska löpande granskas av regeringen.

Tur att fildelningsverktyget One Swarm släppts nu då så att ungarna kan fortsätta sin teknikutveckling utan att bakåtsträvande mossiga bänknötare i riksdagen kan sätta käppar i hjulet för dem.Alternativet!

Årsmöte!

Nu på lördag den 28/2 kl.14:00 är det årsmöte hos Vänsterpartiet Lidköping i partilokalen. Hjärtligt välkomna.


 
Nytt fildelningsverktyg!

One Swarm heter ett nytt fildelningsverktyg som gör att det i princip är omöjligt att spåra vem som laddar ner och från vem. Det är University of Washington som utvecklat det och precis släppt det. Undra när upphovsrättsivrarna skall fatta att de inlett ett krig de aldrig kan vinna? Läs artikeln hos Metro


FRA:n kritik från samtliga myndigheter!

Tullen, datainspektionen, domstolar m.fl. sågar regeringens förslag! Men inte vill väl alliansen lyssna? Nej de vill bara avlyssna. "Nya" moderaterna, det avlyssnande piratet! (Avsiktlig felstavning.) Läs artikeln i GP.


Sjukdom?

Kände mig lite krasslig igår när jag satte mig vid datorn med nyheterna på i bakgrunden.Men så helt plötsligt försvann det och det var i samband med att Beck skulle börja. Så i eftermiddags så upplevde jag samma fenomen i samband med att reprisen av agenda sändes, ett plötsligt illamående. Då gick det upp ett ljus! Det var Maud Olofsson jag hört i bakgrunden vid dessa båda tillfällen. Det var ju så lugnt och skönt i "rutan" ända tills SAAB-krisen tog riktig fart. Helt plötsligt uppenbarade hon sig igen och började sitt eviga tjatter. Varför inte ta och byta namn på vinterkräksjukan till Maud Olofsson syndromet?


Slutet gott allting gott!

Villa gjorde vad de skulle, vad man hoppades och vad alla bandyälskande Villa-Lidköpingfans önskade och trodde. Vilken formtopp de sista omgångarna. Vetlandamatchen sitter fortfarande på näthinnan. Stort grattis till den mycket fina prestationen.
En annan fick våndas framför tv:n hos LRK där vi föräldrar idag hade stalltjänst när klubben åkte till Göteborg för att se avslutningsdagen av Gothenburg horse show. Det blev en lyckad dag för både instruktörer, adepter, föräldrar och även hästarna vad det verkade. Trevligt på alla håll och kanter.
Ett jättestort GRATTIS!

Till Anette Christensson med häst som placerade sig som tia i värdscupdressyren i Göteborg. Fantastiskt bra gjort!
Lidköping börjar verkligen visa "framhovarna" även inom ridsporten.

Arkivbild på Anette från Falsterbo i somras.

Dagen då man blev en vinnare!

Inte bara Villa-Lidköping blev vinnare i onsdagens match mot Vetlanda. Även undertecknad blev prisad med en resebrandvarnare i publiklotteriet. Det tackar man för! Hoppas de tar de sista två poängen på söndag i Bollnäs också så är det många nöjda miner i "stan" på måndag.


Högercynismen!

Debatt med Janne Josefsson diskuterade den cyniska allianspolitiken som slår mot de sjuka. I studion fanns bl.a. en högerdebattör från en tankesmedja som försvarare av allianspolitiken och argumenten var som vanligt att så många "fuskade och utnyttjade" systemet, som han sade. De "fuskare" som jag själv personligen fått kännedom om, har oftast varit högersympatisörer själva och kanske är det just därför de så väl vet att det "fuskas" med systemen?
Hursomhelst så verkar det för mig helt idiotiskt att om man anser att det fuskas inom ett system så skall hela systemet strypas så att ingen kan klara sig på det överhuvudtaget. Jag menar att om det är fel på ett system så skall man åtgärda felet, inte dra in tryggheten för dem som verkligen behöver den.
Lite ironiskt var det också när högermannen i sina argument påtalade hur bra välfärden fungerade i början av sjuttiotalet, mot hur han ansåg att det nu är. Tacka tusan för det! Då hade vi inte haft ngn borgerlig regering på mannaminne!


Och vad är MAUD?? Och resten av alliansen??

När Palme på sin tid fick frågan om han var socialist gav han svar på tal till skillnad från Göran Persson som likt en folkpartist velade fram att han var social och demokrat. Så långt till höger hamnade stora S under hans ledning. Palmes svar kan ni höra härunder och frågan är om det inte står sig lika bra idag vad det gäller högerpolitiken som någonting annat. Man känner igen högern precis som alltid. Vari består det "nya" i moderaterna är en berättigad fråga när man hör hans utläggning? Och till sist då, vad är Maud och resten av alliansen? 

Arbetslinjen?

 • Relativt arbetslöshetstal 7,3% 
  (Januari 2009)
 • Folkmängd 9 256 347 
  (31 december 2008)
 • Konsumentprisindex 1,3 
  (januari 2009)
 • Nationalräkenskaper, BNP 0,0% 
  (Kvartal 3 2008)

             Källa: SCBVilla "skåpade ut" Vetlanda!

I dag var det årsmöte i fritidsklubben hos Rexam petainer och Polimon. Mötet förlades liksom föregående år till isstadion där dagens elitseriematch mellan Villa Lidköping och Vetlanda skulle avgöras. Villa som värd och det var gulasch soppa, kaffe och tilltugg på menyn. I halvtid var det sedan den sedvanliga korv och glöggen som bjöds. Det satt fint när paussiffrorna var 3 - 0 till hemmalaget.
De värdar som tog hand om oss hos Villa var, Roger Selmosson (son till Arne "månstrålen" Selmosson, mångårigt Italienproffs och med i VM laget 58 där han spelade Walesmatchen) och Jonas Johansson (son till Villas gamle stormålvakt Göran "fiskarn" Johansson).
Lite kul hade jag åt detta då de är släkt i släkt med varandra (undra om de vet om det?) genom min svärmor och hennes framlidne make. Svärmor är ju syster med "fiskarn" (Görans far) och svärfar var systerson till "månstrålen". Så min fru är alltså släkt med båda våra Villa-värdar.Lite personlig kuriosa.
Vi fick också en pratstund med bandylegenden och tillika Vetlandas tränare Jonas Claeson före matchen.
Nåväl, det var en mycket bra bandymatch som bjöds och det är helt obegripligt att Villa hamnat i bottenträsket. Som tur var klättrade man förbi Kungälv i och med dagens match och med detta spel har man goda chanser att även betvinga bortaspöket mot Bollnäs i sista omgången.
En riktigt trevlig kväll med arbetskamrater på isstadion var det.

Bandylegend, Jonas Claeson


Dags för matchstart!


Fotbollslegend, Arne "månstrålen" Selmosson

Fattigdom och låga skatter.

Ett mycket bra debattinlägg i Dagens Arbete av Magnus Broman.

Den som händelsevis har en slant att avsätta till att resa lite kan enkelt beskåda hur det kan komma att se ut i Sverige i framtiden om Alliansen får fortsätta dra Sverige åt höger. Det är bara att resa iväg till ett lågskatteland och se hur folket lever där. Låt oss kasta ett öga på Sri Lanka (eftersom jag är lite bekant med landet). Stödet till sjuka och arbetslösa är obefintligt. En normal lön överstiger sällan 15 000 rupies. Många har inte mer än en tredjedel av det. Många fattiga får sträcka ut handen efter allmosor. För att uppnå svensk normalstandard och alltid ha bra mat på bordet behöver man antingen ca 50 000 rupies per månad eller så köper man ett hus för ca 3 miljoner och klarar sig på ca 30 000 per månad. (Förutsatt att man avhåller sig från egen bil) Utöver det behöver man avsätta ytterligare pengar till privata sjuk- och olycksfallsförsäkringar. Den statliga vården är inte lockande och statliga ambulanser kör endast mellan sjukhusen. Den som vill ringa ambulans som här i Sverige måste köpa den tjänsten privat. En del mat, kläder och lokala varor är billiga, men oftast inte så att det motsvarar de låga lönerna. Väldigt mycket är lika dyrt som här. Begagnade kapitalvaror tenderar rent av att vara mycket dyrare än här. Exempel: 15 år gamla tv-apparater för 15 000 (rupies) - tre gånger dyrare än på blocket. Jämför det sedan med lönerna. Smaka på det lite. 1-3 månadslöner för en skrotfärdig tv. Ja, skatterna är lägre. Betydligt lägre. Det ser man som bäst på de lyxutrustade S-klassemercor och BMW-suvar som emellanåt glider fram på vägar och gator. I stället för att ge arbetarna lite mer i lön köper rika företagsägare lyxprodukter för det som i Sverige annars skulle gått åt i skatt och till en del kunnat ge socialbidrag till de som behöver det som mest. Är det så vi vill ha det i Sverige?Statligt drev mot Pirate Bay!

Staten gör tydligen allt för att skita ner sig i sin kamp mot Pirate Bays ägare. Åklagaren vill få dem fällda för medhjälp till brott mot upphovsrättslagen. Lägg ner!!!!!!!!!!!!!
Jag undrar om åklagarna kommer att använda samma metod i fallet med Fredrik Reinfeldts far som nu står åtalad för rattfylleri? Då bör de kunna åtala biltillverkaren för medhjälp till rattfylleribrott! Eller vägverket, som byggt vägen,
eller knivtillverkaren som gjort kniven med vilken ngn mördats, medhjälp till brott mot Svea rikes lag, etc etc etc
Man kan tydligen gå hur långt som helst bara uppdragsgivaren anses vara tillräckligt mäktig, då kommer rättvisan i andra hand.
Samtidigt begärs ett skadestånd på 100 miljoner kronor för detta s.k. medhjälpsbrott, att jämföra med skadeståndet i fallet med de mördade barnen i Arvika som höjdes till 200 000 kr. Man kan fråga sig hur vi värderar liv egentligen om det skall kosta 100 miljoner att trampa ngn på tårna men 200 000 om man slår ihjäl honom istället?
Alla är vi lika inför lagen (sägs det)! Stämmer det?

                                                     

Kalla fakta ikväll - Alla är horor!

Ryska maffia och Kgb metoder som gör svenska politiker och tjänstemän till horor skall borga för att gasledningen i Östersjön blir av. Att remissinstanser tar emot pengar och bidrag från den de skall granska borde ju ganska självklart diskvalificera dem från att fortsättningsvis vara remissinstans. Men inte i Alliansens Sverige, här tillåts alla vara horor i frihetens och liberalismens "goda"namn. Rysk militär skall alltså i framtiden patrullera Svenska vatten. Men det är klart, det är väl godtagbart nu när tomhylsan ändå tänker lägga ner det svenska försvaret för gott. Det är viktigare att ha 3000 man i Afghanistan än att försvara det egna fastlandet. Grattis alla Alliansröstare, snart sitter vi i den Ryska björnens klor, för gott!

                 

Falsariet tog ny (gammal) vändning.

Så ändrade man sig igen i internationella skidskytteförbundet efter att ett antal länder protesterat mot åtgärden där de åkare som körde utanför banan fick tidstillägg. Nu gäller återigen den ursprungliga prislistan. Motiveringen sägs vara att de åkare som körde fel har inte bedömts tjäna ngn tid på sitt misstag.
Detta bör då betyda att om man tävlar i skidskytte så kan man fritt välja väg (även utanför banan) så länge man inte gör ngn tidsvinst. Logik?
Det är en viss skillnad mot fri-idrotten där en löpare blir diskvalificerad för att så bara ha sprungit på linjen.Internationella skidskytteförbundet?

För stor för att falla?

Detta begrepp som råder inom finansvärlden verkar nu också ha infunnit sig i sportens värld. Eller vad kan annars motivet vara när ett internationellt förbund inte klarar att följa sina egna regler ens när det gäller ett världsmästerskap?
Ole Einar Björndalen som idag gick i mål som överlägsen segrare i jaktstartsloppet i skidskytte VM visade sig ha kört fel väg (plus ett koppel åkare till) och borde då enligt vad som sägs ha diskvalificerats enl. solklara regler. Nej det internationella förbundet frångick sina egna regler och gav dem ett tidstillägg med 1 minut vilket innebar att Björndalen flyttades ner från första till tredje plats. Hur sjyst är det mot den som då får fjärdeplaceringen och enligt reglerna rätteligen skulle haft en bronsmedalj? Den mänskliga ynkryggsmentaliteten har åter visat sig. Hoppas att något av de nationella förbunden skickar en faktura till det internationella förbundet med ersättningskrav för alla sina utgifter eftersom de tävlingsregler som skulle råda vid anmälan till tävlingen visat sig inte råda vid tävlingstillfället. Då bör det bli debatt kring floskelmentaliteten, oavsett om man tycker att Ole är bäst eller inte.
Annars är vi ju vana vid det här ständiga tänjandet på regler inom samhällsstrukturen, inte minst inom det arbetsrättsliga området. Där skall det mesta tolkas fram och tillbaka så en vanlig dödlig arbetare helst inte skall begripa något av vad som gäller i förväg, innan ärendet är prövat. Varför?????????? Den som har ett bra svar på det är välkommen att delge det.
Undra förresten hur många som skulle anmält sig till idrottstävlingar om man visste att inga regler var klara på förhand?

Men om man kört för fort och polisen säger att det blir 3000:- i böter, då säger man att det var inte meningen att köra så fort och vips så prutar han då ner beloppet till 300:-. Men då skulle väl ingen protestera, mer än möjligen statskassan.
Mänskligheten i ett nötskal? Följ regler (men bara så länge det passar den som bestämmer).


Ut i kylan.

Stalltjänst för dotera denna helg så det innebär tidiga mornar även för en annan. Efter mat o mockning så åkte hästarna rakt ut i kylan, dock välklädda med dubbla täcken. Det har varit ett par fina vinterdagar denna vecka. Kul för alla yngre när de nu har sportlov. Det var några år sedan det stämde så här bra.När vi nu ändå är inne på sport så var det ett härligt skidskyttelopp som Helena Jonsson genomförde på morgonen. Så bra att Sverige återigen fått en skidskyttevärldsmästare. Satt som en smäck efter herrarnas debacle igår. Grattis! 

Positivt i det negativa.

Fredagens NLT hade ett reportage om förpackningsföretaget Promens där VD:n på första sidan tackar personalen för framgångarna. Det är tur att det finns företag som går mot strömmen och nyanställer i dessa tider.
Även Rexam Petainer i Lidköping AB är ett sådant företag. Detta vet jag ju eftersom jag själv har mitt värv där. Efter nyår har det tagits in personal för att klara orderingången. Mycket positivt.
Nu har ju dessa båda företag ett tidigare släktskap då de faktiskt varit en och samma fabrik tidigare. På den tiden hette det PLM. Kul att båda nu har positiva trender trots att det är helt olika sorters produkter som tillverkas.
 
Rexam Petainer i Lidköping AB

www.camillasmatuppror.se

Eskil Erlandsson (Sveriges jordbruksminister) fick idag ta emot över 60 000 namnunderskrifter mot dålig mat i våra skolor, äldreboenden o.s.v.
Det är Camilla Sparring som startade alltihop när Faluns kommun ville centralisera matlagningen i kommunen.
Mat är en fråga som folk verkligen fått upp ögonen för de sista åren, och självklart skall väl alla kunna få en god när-tillagad måltid att avnjuta, inte minst för näringsämnenas skull. Gå in på sidan och skriv på för våra unga och gamlas bästa.
www.camillasmatuppror.se


Här nedan figurerar Eskil i ett något mindre smickrande sammanhang, nämligen från riksdagen när han argumenterade ang. varför alliansen INTE ville införa ett förbud mot tidelag (sex med djur) igen. Han använder ju dock mat på sätt och vis i sin argumentation.


Alliansens dolda agenda.

Dagen efter den stora energipolitikspresentaionen (puh), kommer det så fram att alliansen vill lägga fler elkablar över till kontinenten. Möjligtvis för att kunna exportera mer el från Sverige än vad som görs i dagsläget. Är det detta som vi skall ha nya kärnkraftverk till? Alltså inte för vårt eget behov. Allt överskott skall exporteras och energipriserna kommer inte på något sätt att vara till våra företags eller gemene mans fördel. Mer kärnkraft men fortsatt högt elpris är alltså kontentan av alliansens energiöverenskommelse.


www.fotoakuten.se

En viktig pinne!

Villa - Sirius 3 - 3 och det var nog rättvist även om straffen Sirius kvitterade på kändes billig. Andra halvlek såg ändå bra mycket bättre ut än första, trots att det blev förlust under de sista 45 minutrarna med 0 - 1. Denna poäng kan ändå visa sig väldigt viktig när serien skall summeras. En som verkligen visade framfötterna under den andra halvleken var Hammarbyförvärvet Linus Rönnkvist. Det var nog det bästa jag sett honom prestera hittills. Det verkar som han börjar bli riktigt hemtam nu. Annars var det en fröjd att se när Andreas Eskhult tog fart, helt jämförbar med en 100 procentig Daniel Andersson. Och Viktor Broberg, inte att förglömma, ett ständigt orosmoment även om han hade "vänligheten" att inte sätta ngn pyts denna afton. Kul att se honom tillbaka på "hemmaplan".

Time out!

Borg-arverkligheten!


Konsten att göra bort sig så mycket som möjligt på 2 år.

Ja du Littorin, hur har det gått med jobben och utanförskapet. Du har ju iaf ditt jobb kvar trots den något dunkla meritlistan. I USA får man visst fängelse i vissa delstater om man söker jobb på falska meriter, i Sverige kan man bli minister.


Vi satsar sa alliansen, men

det blir inte mer pengar. Denna gång är det polisen som blivit blåsta på allianskonfekten. Det skulle bli fler poliser skroderades det triumfatoriskt från alliansen i valrörelsen. Nu visar det sig att det kommer att bli färre poliser på gator och torg på grund av besparingar, iallafall i Västra Götaland. Så då har de alltså misslyckats IGEN. För inte är de väl så dumma att de utbildar en massa poliser för att de skall bli sittande i polishusen? Jaa f.. trot!


www.fotoakuten.seHur dum får man bli?

Den kristdemokratiska riksdagsledamoten Else-Marie Lindgren tycker att Fredrik Reinfeldt (statsministern, "nya" m) skall avsluta sina tal med orden "Gud välsigna Sverige". Som om det inte räckte att höra sådan dubbelmoral i nyhetssändningarna på TV från andra sidan atlanten. Försöker hon få en "bytesaffär" gjord när de nu var så "fogliga" i frågan ang. könsneutrala äktenskap? Jag skulle faktiskt inte bli förvånad om Reinfeldt är så dum så att han börjar med detta då det kan imponera stort i främmande land. Gud bevare oss ...................

Stockholm,en skitstad.

Alliansens härjningar och privatiseringssmitta håller nu på att göra vår huvudstad till en riktig skitstad. Entrepenören som tog över sophämtningen ville sänka lönen och öka arbetstiden, något som sopåkarna inte accepterade. Vad de accepterade var lägre lön men då med lägre belastning vilket för mig låter helt rimligt, men inte arbetsgivarsidan tydligen. Mindre pengar men mer arbete är deras syn på saken, någon som blir förvånad?
Nu är det en vild strejk som pågår och arbetarna är stämda inför AD.
Transport har å sin sida stämt arbetsgivarna för att de ändrat i kollektivavtalet under pågående avtalsperiod.
Huvudsaken är väl att folk får "välja" enligt alliansen. Att de sedan får ett alternativ (privat) istället för endast ett alternativ (kommunen) verkar ju ge en tämligen markant skillnad (ironi). Samtidigt växer sopbergen i vår annars så fina huvudstad.
Där får de verkligen "njuta" av alliansen tillfullo ;-)


Reinfeldt biter sig själv i svansen!

De trodde nog att de var smarta i alliansen när de kom med sin överenskommelse om den "framtida" energipolitiken. Det finns inget parti inom oppositionen som är villigt att äventyra den framtida energitillgången för vare sig industrin eller hushållen. Att avveckla nuvarande kärnkraft om den inte är ersatt är inte ens ett alternativ för oppositionen. Tyvärr för Reinfeldt kom nog detta som en överraskning. Han hade räknat med att kunna så split hos oppositionen men scenariot blir det motsatta. Surt sa räven! Men det visar på hur desperata man är inom alliansen och nu trodde man att man hittat en valvinnare, men ack vad man bedrog sig. Det blir inte så "strålande" som herr statsministern önskat, det visar bara ytterligare på hur oduglig denna allians är!


Raka motsatsen, undra varför?

Medan vi i Sverige på eget initiativ gör oss själva fattigare genom att låta utländska bolag få rätten till de naturresurser vi har i landet gör andra länder som tidigare varit exploaterade på detta sätt tvärtom. Flamman skriver om detta och det gäller Bolivia där man folkomröstat angående en grundlagsändring som innebär att: naturresurser som vatten, gas, olja och telekommunikationer är allmän egendom som nu inte får privatiseras och än mindre säljas ut till utländska transnationella bolag.
Varför vill vi göra oss fattigare? Frivilligt dessutom!
Läs artikeln här.Säkrare säkra kärnkraftverk?

Läser i fredagens exemplar av NLT att en expert (Henryk Anglart) uttalat sig ang. säkerheten i nya kärnkraftverk. De är både säkrare och effektivare än de som finns idag i Sverige och jämför med Finlands femte reaktor som skall stå färdig 2012. Den tillhör enligt honom generation 3 när det gäller teknologi och våra nuvarande svenska tillhör generation 2. Dock har det ju alltid hävdats från kärnkraftsindustrin och politiska kärnkraftsförespråkare hur säkra våra verk är så då är väl de nya säkrare säkra kärnkraftverk då? Men om man då vänder på diskussionen och det finns tre säkerhetsnivåer på kärnkraftverk där våra nuvarande tillhör nivå 2 så betyder ju det att de enbart är säkra till 66% under förutsättning att nivå 3 är säkra till 100%. Hur kunde man då tidigare hävda att våra kärnkraftverk var helt säkra om de nu bara var säkra till 2/3 delar? Ändamålet helgar medlen som det sägs. Något för "nya"(C)esiumpartisterna att suga på!
 

Bra jobbat Scotts!

Andra chansen iallafall för grabbarna och att det inte räckte till globen beror på låten, inte bandet. Ni gjorde vad som gick att göra med den låten tycker jag, bra refräng men som helhet var inte låten ngn tiopoängare. Framförandet var dock förstklassigt.
Annars tyckte jag att det bidrag som stack ut mest var af Ugglas Janis Joplin imitation. Antingen tyckte man det var väldigt bra eller också led man alla h........ kval, det berörde iallafall och det var väl den enda artisten som fick spontana applåder under själva framförandet.
Alcasar framförde väl samma bidrag även i år som de gjort alla andra år också. Inget nytt under stjärnhimlen där alltså.
Återstår "lilla" Emilia vars låt växte för varje gång man hörde den, om det räcker till Moskva får väl framtiden utvisa.
 

Scotts, igen!

Då får man bänka sig framför TV:n ikväll och hålla tummarna för grabbarna i Scotts. På vårt sätt heter ju deras CD och naturligtvis gör de väl även kvällens framträdande i melodifestivalen på sitt sätt, det är ju det de gör så bra. Lycka till!


Ronny, en klar favorit!


En gryende vänstervåg!

I Frankrike är en deltidsarbetande 34 årig brevbärare i ropet när han nu startar ett nytt vänsterparti. Han är redan en av Frankrikes populäraste politiker, bl.a. för sina kommentarer som t.ex: - kapitalismen drunknar i sitt eget blod!
GP har idag en artikel om honom.


Apropå avsaknaden av fördelningspolitik!

Visste ni att;

- 1% av Sveriges befolkning äger 32% av den totala förmögenheten i landet = 1 800 miljarder

Räknar man med tillgångar de har i utlandet äger de 40% =  2 700 miljarder

- 2 700 miljarder = Sveriges statsbudget under 3 år

- vi inte haft en så ojämn fördelning av förmögenheterna sedan slutet av 1800 talet

- den offentliga sektorns andel av BNP 1980 var 37%

- att den nu är 28%.
Bra gjort av Villa!

Måste erkänna att jag inte hade så stora förhoppningar inför bortamötet mot Broberg för Villa. Men tydligen har Danne fått fart på gänget för 4-3 till Broberg med avgörande i 90 minuten skapade genast ett hopp inför mötet med Sirius på onsdag. Då blir det till att bestiga läktaren på isstadion igen. Hoppas Sambaorkestern är tillbaka då, de skapar en härlig atmosfär på stadion. Saknade dem väldigt mycket mot Örebro. Ett Örebro för den delen som skapade en hel del solklara chanser i början av matchen men Villa gjorde målen. En stor eloge till Örebroarna som "spelade" bandy hela matchen fast siffrorna rann iväg lite. Ett roligt lag att se på.


"Strålande" Maud!

Centers "Thatcher" har gjort en Center da capo. Krokodiltårarna strömmade nerför kinderna och likheten med Stureplansfiaskot Federley och hans svek i FRA frågan var slående. "Cesium Maudan" får nog hitta på något nytt nästa gång för inte kan väl Centerfolket luras till stående ovationer (masspsykos) en gång till med samma trick?
Hon gjorde det för att trygga framtiden för barnbarnen kved hon, men sanningen är nog en helt annan. Alliansen fick inte spricka p.g.a. Centern en gång till, punkt slut! Vad barnbarnen beträffar så lär ju både de och 1000-tals generationer framöver ha arbete med allt avfall och till att vårda patienter som blivit sjuka vid uranbrytningen, kanske Ranstadsverket får en nyrenässans? Det kanske de behöver i Skövde när nu Volvo går på knäna, dessutom har de ju kärnsjukhuset nära till hands. Kanske rentav Kinnekulle kan bli intressant för ngt Canadensiskt gruvbolag (för vi vill ju inte att vinsten från eländet stannar i Sverige)?
Sälj ut alla våra naturtillgångar i Odells anda så att andra får profitera på oss såsom vi hjälpt till att profitera på ex. afrikanska länders naturtillgångar. Då hålls folket fattigt och försöker de resa sig så är det bara att "hjälpa" dem att få igång en konflikt och sedan hålla brasan lagom igång.
Tillbaka till ämnet igen. Maud har nu kallat till överläggningar med oppositionen för att få en bred parlamentarisk enighet kring energipolitiken med deras förslag som underlag. Vilken vänlighet (ironi). Detta har hon bjudit in till på samma tidpunkt som statsministerutfrågningen skall äga rum i Riksdagen. Är det någon som tror att detta är en slump? Så till den milda grad smutsar man ner Riksdagsarbetet från alliansens sida, man har helt enkelt inte respekt för någonting. Psykopatiska drag? Kanske är det bara desperation och ett försök att så split i oppositionen?
Hela deras utspel är dessutom ingenting värd. Inget nytt angående att säkra tillgången på energi. Detta klargjorde också Lars Ohly på ett mycket bra sätt i aktuellt i går när han sa att inget kärnkraftverk kommer att stängas innan energin från det är ersatt med annan energi. Kan det bli tydligare? Bra gjort Lars! 


Solen, den bästa energikällan av alla. Tyvärr så lär utvecklingen av alternativen avstanna nu.

Moderat så klart!

Kommunalrådet i Lerum, Henrik Ripa känner sig tydligen som en levandeplockad gås. Han är missnöjd med sin lön som endast är 55 000 kr/månad. Det dubbla borde det vara tycker han. Varför tycker han det då? Jo det är ett utsatt arbete att vara offentlig, utsättas för hot och det vanliga dravlet. Jag undrar om han tycker att alla som utsätts för hot i yrket skall premieras på samma sätt? Lärare, poliser, socialsekreterare o.s.v. Nej, det tycker han nog knappast. Han är ju moderat så han vill bara tillfredsställa sitt eget ego. Jag tycker han är dum som en gås! Vanligt folk som är missnöjda med sin lön eller sitt arbete brukar få rådet att söka något annat då (av osympatiska arbetsgivare), någon kanske kan skicka det tipset vidare till gås.. ehh Ripa, menar jag.


www.fotoakuten.se

Kärnkraften.

"Antalet fall av barnleukemi ökar avsevärt nära kärnkraftverk. Det visar en studie som beställts av det tyska miljödepartementet och Tysklands strålskyddsinstitut

I studien fann man 77 fall av cancer hos barn under 5 år som bodde inom en radie av 5 km från kraftverken det var dubbelt så många som förväntades." Detta uppger SVT idag.
 
Samtidigt sitter nu alliansen i förhandlingar om en ny miljö och energipolitik med syfte att kunna bygga nya kärnkraftverk.
Miljöminister Andreas Carlgren skulle visst svara i nästa vecka på om även Sverige kommer att genomföra en undersökning likt den i Tyskland. Hur skall han få ihop detta på ett trovärdigt sätt?


Alliansrättvisan i siffror!

De som vill att arbetarna skall sänka sina löner eller i bästa fall hålla tillbaka lönekraven lever tydligen inte i samma verklighet själva. Nu presenteras siffror över hur mycket VD lönerna ökar i förhållande till de som arbetar ihop kapitalet åt dem. Man undrar hur de tänker egentligen. Har de verkligen "alla hästar hemma"??????????

Genomsnittlig beskattad inkomst räknat i "industriarbetaralöner"
1980 - 9,1 arbetarlöner
1990 - 16,5 arbetarlöner
1995 - 26,3 arbetarlöner
2000 - 46,4 arbetarlöner
2005 - 40,7 arbetarlöner
2006 - 43 arbetarlöner
2007 - 50,8 arbetarlöner

Källa: Kommunalarbetaren
Villa - Örebro

Ikväll blir det isstadion för att bevittna en som jag hoppas Villaseger. Visserligen tror jag de skulle klara sig igenom ett kval men det bästa är ju ändå att slippa. Hoppas det blir skapligt med folk och bra yttre förutsättningar. Yttre förutsättningar förresten, hallen skjuter ju upp med en rasande fart nu och i ljuset från den nya belysningen kan man se de båda mäktiga kranarna vida omkring. Denna bild togs i måndags i samband med satelitfotograferingen.


Svenska folkets fiende nr 1 !

Mats Odell tror på avregleringar och marknadskrafterna, men bara så länge det är högkonjunktur! När det blir lågkonjunktur då är det inte marknadens fel så då skall den förhatliga staten skynda till undsättning.
Varför låter han inte marknaden sköta kapitaltillskotten genom nyemissioner inom bl.a. bankväsendet? Nej svaret på den frågan är väl att då finns det inte tillräckligt många ägare som är villiga att satsa kapital.
Lasse (Ohly) har så djävla rätt när han säger att skall staten gå in med pengar så skall man också ha makt över besluten för de pengarna. Fy fan för borgarna! Snacka om bidragstagare sedan!                                             ...... är manipulerad

Litt-urin.

Undra om det finns någon som inte är trött på vår patetiska regering i dessa tider. Så länge högkonjunkturen varade så hördes de vitt och brett ang. hur bra allt var och allt bra som deras regerande hade lett till.
Idag hörs de knappast alls.
Det fanns en näringsminister för ett tag sedan ( ja hon kallades det iaf), henne varken hör eller ser man i dessa dagar. Kanske hon är hemmavid för att göra ansökningar om EU-bidrag. Familjens försörjning måste ju tryggas är klart.
Littorin uppträdde i aktuelltstudion som en barnunge i sandlådan. Långt borta var den kaxige gaphals som hade mage att skryta om sin köpta examina på regeringens hemsida. Verkligheten har kommit ikapp även på ministerområdet verkar det som. Han såg faktiskt ut som han hade gjort ner sig, av minen att döma.
Borg och Odell uppträder som ett sambopar och presenterar ett nytt bankpaket på 50 miljarder men lyfter inte ett finger för att underlätta för de arbetslösa.
"Tomhylsan" lägger ner försvaret och startar AB Legosoldat Sverige.
Och Reinfeldt har fullt upp med sin image, regerandet får komma i andra hand. Han vill ju verka statsman han.
M.m m.m m. .......................
Det skall bli skönt när detta mellanår (EU-val) är över och 2010 infinner sig. Då kanske vi kan "komma tillbaka till framtiden" när valet går av stapeln!

2010

Iridium.

Följde med grabben på en liten fotografisk expedition för att fånga en satelit på bild. Det var en speciell form av satelit vars antenner under de rätta förhållandena speglar solljuset så att de plötsligt syns som ett snabbt tilltagande ljussken. Sateliter ser man ju annars ofta som en ljusprick som kommer åkande över himlen men denna typ av satelit var fascinerande. Så snabbt och så starkt som ljusstyrkan ökade så förväntade man sig nästan att det skulle sluta i en explosion. Men det avtog sedan lika snabbt som det ökat. Kul var det iallafall!


Ikväll uppträdde detta "fenomen mellan Karlavagnen och polstjärnan strax före 19,30.

Ingen aktivitet i kväll!

Åkte förbi Järpås i kväll igen men denna gång med sonen som fotograf. Vi tog en sväng ner till badsjön för att få en bättre bild än vad jag lyckades åstadkomma med mobilen förra gången. Grabben har något bättre fotoresurser. Tyvärr så var det ingen som utnyttjade badsjön för skridskoåkning denna kväll trots det perfekta vintervädret och detta kanske kan bero på att isen inte var plogad. Det tunna snötäcket tilltrots så hade det varit läge för ren skridskoåkning då isen var otroligt jämn och fin. För hockey eller bandyspel hade däremot en plogning varit bra. En fin bild av en unik miljö blev det dock.Klubbhoppning på LRK.

I dag var det skapligt tidig morgon eftersom det var klubbhoppning hos Lidköpings ridklubb. Banbygge kl. 08,30 men när den timman var slagen hade de alerta tjejerna redan plockat fram de flesta hindren. De är duktiga tjejerna. "Dotera" var "skapligt" nöjd med sin egen ritt som räckte till en andra placering, med tillhörande rosett som pris. Hästen Under Cover var hon iallafall riktigt nöjd med. Nu får hon ladda för div.1 premiären i Skara i Mars.Amerikaniseringen fortsätter!

Alliansen fortsätter att montera ner AB Sverige i ett rasande tempo. Medan fp vill satsa mer på försvaret så vill m med resten av bihanget spara, då kommer ÖB med en utredning om ett yrkesmässigt försvar och att helt slopa värnplikten.
Ytterligare ett steg mot "lilla" USA!
Det rimmar ju väldigt väl med alliansens övriga segregationspolitik med en allt högre utslagning inom arbetarklasserna. Ersättningarna i trygghetssystemen skall vara så låga att folk precis som i USA tvingas av ekonomiska skäl att ta värvning för att klara sin försörjning. Hur motiverade är sådana soldater när det väl börjar "brinna" i knutarna? För moderaterna har detta ingen som helst betydelse för har den "fattige" skrivit på så kan man skicka honom (eller henne) vart som helst sedan. Cynismen fortsätter alltså.


Även inom barnomsorgen vill man förstöra för allt och alla genom att nu införa en barnomsorgspeng som skall följa barnet. Ungefär som skolpengen alltså. Denna skolpeng som kommunpolitiker redan sliter sitt hår i förtvivlan över. De kommunala kassorna blir mjölkade i privatiseringsiverns tjänst. De som dessutom allra högst uttryckt sitt missnöje det senaste året är ju alliansstyrda kommuner. Ändå väljer denna enkelriktade allians att ytterligare strö salt i såren genom att föreslå detsamma även inom barnomsorgen.
Den enda jämförelse man kommer att tänka på när det gäller alliansen är den gamla historien med mamman som var och såg sin son gå vaktparaden och stolt uttryckte att: -alla gick i otakt utom min lille Kalle!LO????????

Nio EU krav enar LO och S kan man läsa hos Kommunalarbetaren. Ett av kraven är att det skall införas ett socialt protokoll och i texten till det stycket kan man läsa:
"Att den fria förhandlingsrätten, konflikträtten och rätten att behålla den svenska kollektivavtalsmodellen går före den fria rörligheten på den inre marknaden."
Om nu denna enighet är seriöst menad så varför sade inte S nej till Lissabonfördraget om inte dessa villkor i förväg var uppfyllda? Detta krav kom ju från LO, även om det var i elfte timman.
Varför riktade inte sossarna kravet när de hade en möjlighet att påverka? Och varför riktade inte facket ultimativa krav till sitt parti om man menade allvar med kraven? Att nu försöka visa någon slags enighet bidrar ju enbart till att trovärdigheten sjunker för både facket och sossepartiet.
Tomma tunnor skramlar mest, sägs det ju och det verkar som om facket och sossarna verkligen tagit fasta på detta. Varför ställa kraven medan man verkligen har en chans att åstadkomma ett positivt resultat för de man fått förtroendet att representera. Patetiskt är vad det är och det är inte konstigt att alltfler individer väljer att stå utanför med sådana representanter i toppen, tyvärr.

                                                Tur att det finns alternativ.

RSS 2.0