För stor för att falla?

Detta begrepp som råder inom finansvärlden verkar nu också ha infunnit sig i sportens värld. Eller vad kan annars motivet vara när ett internationellt förbund inte klarar att följa sina egna regler ens när det gäller ett världsmästerskap?
Ole Einar Björndalen som idag gick i mål som överlägsen segrare i jaktstartsloppet i skidskytte VM visade sig ha kört fel väg (plus ett koppel åkare till) och borde då enligt vad som sägs ha diskvalificerats enl. solklara regler. Nej det internationella förbundet frångick sina egna regler och gav dem ett tidstillägg med 1 minut vilket innebar att Björndalen flyttades ner från första till tredje plats. Hur sjyst är det mot den som då får fjärdeplaceringen och enligt reglerna rätteligen skulle haft en bronsmedalj? Den mänskliga ynkryggsmentaliteten har åter visat sig. Hoppas att något av de nationella förbunden skickar en faktura till det internationella förbundet med ersättningskrav för alla sina utgifter eftersom de tävlingsregler som skulle råda vid anmälan till tävlingen visat sig inte råda vid tävlingstillfället. Då bör det bli debatt kring floskelmentaliteten, oavsett om man tycker att Ole är bäst eller inte.
Annars är vi ju vana vid det här ständiga tänjandet på regler inom samhällsstrukturen, inte minst inom det arbetsrättsliga området. Där skall det mesta tolkas fram och tillbaka så en vanlig dödlig arbetare helst inte skall begripa något av vad som gäller i förväg, innan ärendet är prövat. Varför?????????? Den som har ett bra svar på det är välkommen att delge det.
Undra förresten hur många som skulle anmält sig till idrottstävlingar om man visste att inga regler var klara på förhand?

Men om man kört för fort och polisen säger att det blir 3000:- i böter, då säger man att det var inte meningen att köra så fort och vips så prutar han då ner beloppet till 300:-. Men då skulle väl ingen protestera, mer än möjligen statskassan.
Mänskligheten i ett nötskal? Följ regler (men bara så länge det passar den som bestämmer).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0