Ordförande!

Oj oj oj, tiden räcker knappt till blogginlägg just nu. Fullt upp på det personlig planet, därtill ordinarie arbete och politik och fackligt engagemang på detta. Klagar absolut inte men man vill ju gärna försök göra något bra av saker och ting.
Politiskt är det fullt upp med musikskolan och slutklämmen på Medeltidens Värld. Musikskolan kommer på agendan i morgon på fulmäktigemötet.
Köpet av byggnaden borgen på Medeltidens Värld kommer upp i förvaltningsrätten 25/4. Skall bli mycket intressant.
Hade man haft obegränsat med tid kunde man skrivit från tidig morgon till sena kvällen om man velat. Det är väl den enda fördelen med alliansen idag. Den ena dumheten avlöser den andra så det finns altid något att skriva om.. Senast var det Moderaten Bertil Jonsson och Centerns "kommunpamp" (ler) Kent Folkesson som tyckte att det var bättre att stoppa mer gift i barnen än att importera Krav-märkta livsmedel. Ville de verkligen vara med i EU? Man kan undra varför isf?
Annie Lööf sa i Agenda att alliansen skapade riktiga jobb, när hon debatterade ungdomsarbetslösheten. Att alliansen gett arbetsgivarna 1,4 miljoner i bidrag för varje skapat jobb plus att de därtill gjort fas3 till sveriges enskilt största arbetsgivare sa hon däremot inget om.
Alliansen är ett stort skadligt skämt för sveriges befolkning. Risken är att framtida generationer återigen får betala för deras fiasko även denna gång. Varför har människan så erbarmligt svårt att lära av tidigare misstag i historien? Hade vi haft svaret på det hade det inte suttit en nazist i Lidköpings fullmäktige idag!
 
Inte om man är politiker, eller?
 

"Se opp för dårarna ................"

Får lov att återkomma till den "blåljugande" Götene-moderaten Marcus Källander och hans virriga blogginlägg.
Han skrev om musikskolan i Götene också, och menade att vårt agerande var "Vänsterspöken". Sen går han på med följande:

"Sen har vänstern hela tiden hävdat att musikskolan skall få utövas på skoltid och att elever ska få gå ifrån ord.lektioner, detta har vi moderater motsagt oss, man skall ha den lektion man har och inte låta ett fritidsintresse ta tid från ex en matematiklektion. Vi har inte de resultat i skolan som gör att tiden inte bör utnyttjas till 100%.

Dock! Så gillar även vi instrument, och vad Skolverket säger är att där får förläggas musikskola på skoltid, men INTE under lektionstid. Detta har vi övriga i kommunen tyckt hela tiden vore en bra lösning. Flexibelt utan att påverka skolan."

 

1: Vi har aldrig krävt att någon skall ha rätt gå ifrån på lektionstid. Fel av Källander igen!

 

2: Sen påstår han: "Detta har vi övriga i kommunen tyckt hela tiden vore en bra lösning." Fel av Källander igen!

 

3: "Vi har inte de resultat i skolan som gör att tiden inte bör utnyttjas till 100%." Fel av Källander igen!

 

1: Vi har krävt dialog och politiskt beslut för att överhuvudtaget kunna flytta musikskolans verksamhet från skoltid till det nu föreslagna (beslutade utan att det finns något beslut) "efter skoltid och kvällstid". En enorm skillnad, men med tanke på Källanders tidigare slutledningsförmåga (eller brist på densamma) kanske det är för mycket begärt att han skall inse detta.

 

2: Om nu alla övriga (?) har tyckt detta som Källander nu påstår, så varför har man då inte röstat för att ärendet skall komma upp som just ett ärende i kommunstyrelsen när Vänsterpartiet föreslagit detta? Nej då har "alla övriga" tigit still med kommunalrådet Åsa Karlsson och blockerat frågan. Undantaget KD och på senaste KS även Centern, vilket de skall ha en eloge för.

 

3: Med detta menar alltså Källander att de nu vikande resultaten i Götenes skolor skulle vara orsakade av musikskoleverksamheten???????? Då får han nog redovisa lite fakta på detta i.s.f. Götenes skolresultat har varit lysande tidigare med samma musikskoleverksamhet och jag har heller aldrig hört ett ljud om att musikskoleelever skulle prestera sämre än andra. Men detta är ju lätt att kontrollera och jag förutsätter att moderaterna nu kommer med en sån genomgång. Troligen är det dock som vanligt, de bygger sin politik på rent nonsens och struntprat helt utan evidensbaserade fakta!

 

Men man blir inte förvånad som sagt över denne blåljugande Moderat. Att populistiskt i elfte timman försöka framstå som något slag klarsynt ideal säger väl en del om vilket klientel Moderaterna och de s.k "alla övriga" är!

 

Då har musikskolans lärare fått våndats i månader redan över att behöva oroas för hur framtiden skall te sig med totalt förändrade arbetstider och om de ens skulle kunna ha jobbet kvar. Och detta besked fick de utan vare sig MBL eller samverkan och med en socialdemokrat som kommunalråd! Så beter sig svin, eller möjligen Moderater och något kommunalråd, men inte ansvarskännande arbetsgivare och medmänniskor!

 

Götene-Moderat?

 

 


"Lika barn ljuger lika bra"?

Kinnekullemoderaternas "starke man" (ler) som skall efterträda Ann-Marie Widegren som kommunalråd, oppositionsråd eller om det är enbart ks 2:e vice ordförande (?) har tydligen stora problem med att hålla sig till sanningen. Det hjälper inte ens att han publicerar ett screenshot av det han felciterar. Han förstår ändå inte.
 
Återigen är det mitt blogginlägg om jättebjörnlokan som får vissa att se hjärnspöken. Moderaten Källander påstår nu på sin blogg att jag skrivit att "S o M gillar cancer" ?????? Och än mer förundrad blir man ju när han med en bild av min blogg samtidigt visar att det inte står så ? Moderatpolitik på hög nivå :-)
Jag skrev: "Cancer är inget problem för S o M i Götene!"

Visst kan man tycka att det är en tillspetsad rubrik, men det är ju också avsikten. Man hoppas ju att det skall leda till eftertanke. Men inte i Götene inte. Man förstår inte att man sänder signaler ut i samhället genom att upphöra med bekämpningsmedelsförbudet. Även om det handlar om små mängder kommunen skall använda så kommer säkerligen gemene man att resonera "att om kommunen kan börja spruta igen så är det väl inte värre om jag gör det också?" På några års sikt så kan detta leda till ansenliga mängder gift i vår natur. Men vill man misstolka och utmåla sig själv som martyr så kanske det är enklare? Jag föredrar iaf att hålla mig till sanningen!
(För övrigt så var det ett asiatiskt land som nu förbjöd roundup eftersom de konstaterat att det orsakade allvarliga njursjukdomar.)
 
Hmm, man kanske skulle skriva en motion om att placera ut en ljugarebänk på strategisk plats i kommunen. Jag vet ju åtminstone två som skulle trivas där! Varför inte på MV-området?
 
Källanders text och screenshot som han tydligen inte var kababel att läsa (förstå?).
 

Kan Fagersta så kan väl vi i Götene också! Det är upp till dig!

 

Hot, respass m.m.

Äntligen föll domen i målet om hoten mot Kenth Selmosson. 5 000:- i skadestånd blev det. Låter futtigt för en så allvarlig händelse som det speglats i media.
"- Jag är inte samma person som jag en gång var." sa Kenth Selmosson till media. Detta begärde han 13 000 kronor för, men fick alltså bara 5 000.
Sex månaders fängelse blev det för gärningsmannen, men då ingick också ett fall av hets mot folkgrupp och ett par fall av narkotikabrott i domen. Får nog beställa denna dom för att se hur rätten resonerat i de olika fallen.
 
Villa-Lidköping BK föll i tre raka matcher mot Sandviken. Tre uddamålsförluster och två förlängningar innehöll denna otroligt sevärda och rafflande matchserie. Ren och skär bandypropaganda av absolut bästa märke!
Det kunde lika gärna varit tre raka till Villa men nu är det som det är. Stort tack iaf för den fantastiska bandypropagandan till hela föreningen.
 
Hos Lidköpings Ridklubb har det i helgen varit regionala hopptävlingar. Antalet starter bara växer för varje tävling efter den stora uppfräschningen av hela anläggningen kommunen gjorde. Finfina resultat av LRK ryttarna också. Amanda Larsson och Sofia Ivehag var de som lyckades allra bäst.
Snart väntar nationella tävlingar också. Då är det fullknökat igen. Hoppas alla utomordentligt duktiga funktionärer orkat ladda om tills dess!
 
Javisst ja. Så var det eländet med rektorerna och enhetscheferna i Götene också ang musikskolan. Ett mer fyrkantigt och okänsligt agerande mot alla barn, ungdomar och personal har jag nog aldrig sett maken till tidigare. Är väl bara Kinnegrip som på något sätt kan mäta sig med Götenes tjänstemäns okänsliga agerande här, på något sätt. Kommer att finnas anledning att återkomma i frågan.
 
 

Varför ljuger du Bert Karlsson?

Den lokala internetnyhetssiten Lisch.se intervjuade dig Bert Karlsson angående turerna i Medeltidens Värld.
Att du sågar mig som person är fullständigt ovidkommande för jag bryr mig inte det minsta om vad du tycker i den saken.
Men det som stör är att du offentligt kan gå ut med så uppenbara lögner och till och med motsäga dig själv i dina fantasier.
Till att börja med så påstår du felaktigt att Götene kommun gått i borgen för lånet som bolaget Borgenärerna AB hade tagit (av dig) för att uppföra byggnaden borgen på området Medeltidens Värld.
Kommunen har aldrig gjort detta. Man försökte att driva igenom ett beslut om detta i fullmäktige trots varningar, men detta olagligförklarades av Förvaltningsrätten i Jönköping.
Du påstår på ett annat ställe i intervjun att kommunen löser det lån kommunen tagit. Ett påstående som är så felaktigt att det inte ens är värt en kommentar. Kommunen har inte tagit detta lån!
Men den värsta grodan du gör är när du påstår att du inte betalat ditt arrende med hänvisning till att det inte fanns bygglov på "grejorna". "Man kan väl inte hyra ut något som inte har bygglov" säger du.
Men snälla Bert, det var ju du som hyrde ut borgen till kommunen utan bygglov, vilken du sedan då hyrde tillbaka av kommunen i och med att du hyrde hela anläggningen.
Varför skulle du kunna hyra ut en byggnad (borgen) utan bygglov som kommunen skall betala för men du själv skall slippa betala hyra när du själv hyr tillbaka samma borg av kommunen?
Ja det är inte utan att man undrar Bert Karlsson?
Du får gärna motbevisa mig med dokument som visar att kommunen gått i borgen för eller till och med tagit lån för borgen på området Medeltidens Värld om du har några? Ingen skulle bli gladare än jag.
Men fram tills dess så kan jag inte se dina utspel i frågan som annat än rena lögner och fabuleringar.
Så varför går du ut med dessa uppenbara lögner överhuvudtaget Bert Karlsson? Det är en fråga jag gärna skulle vilja ha ett bra svar på.
Intervjun med Bert Karlsson på Lisch.se: Podcast med Bert Karlsson

RSS 2.0