"Se opp för dårarna ................"

Får lov att återkomma till den "blåljugande" Götene-moderaten Marcus Källander och hans virriga blogginlägg.
Han skrev om musikskolan i Götene också, och menade att vårt agerande var "Vänsterspöken". Sen går han på med följande:

"Sen har vänstern hela tiden hävdat att musikskolan skall få utövas på skoltid och att elever ska få gå ifrån ord.lektioner, detta har vi moderater motsagt oss, man skall ha den lektion man har och inte låta ett fritidsintresse ta tid från ex en matematiklektion. Vi har inte de resultat i skolan som gör att tiden inte bör utnyttjas till 100%.

Dock! Så gillar även vi instrument, och vad Skolverket säger är att där får förläggas musikskola på skoltid, men INTE under lektionstid. Detta har vi övriga i kommunen tyckt hela tiden vore en bra lösning. Flexibelt utan att påverka skolan."

 

1: Vi har aldrig krävt att någon skall ha rätt gå ifrån på lektionstid. Fel av Källander igen!

 

2: Sen påstår han: "Detta har vi övriga i kommunen tyckt hela tiden vore en bra lösning." Fel av Källander igen!

 

3: "Vi har inte de resultat i skolan som gör att tiden inte bör utnyttjas till 100%." Fel av Källander igen!

 

1: Vi har krävt dialog och politiskt beslut för att överhuvudtaget kunna flytta musikskolans verksamhet från skoltid till det nu föreslagna (beslutade utan att det finns något beslut) "efter skoltid och kvällstid". En enorm skillnad, men med tanke på Källanders tidigare slutledningsförmåga (eller brist på densamma) kanske det är för mycket begärt att han skall inse detta.

 

2: Om nu alla övriga (?) har tyckt detta som Källander nu påstår, så varför har man då inte röstat för att ärendet skall komma upp som just ett ärende i kommunstyrelsen när Vänsterpartiet föreslagit detta? Nej då har "alla övriga" tigit still med kommunalrådet Åsa Karlsson och blockerat frågan. Undantaget KD och på senaste KS även Centern, vilket de skall ha en eloge för.

 

3: Med detta menar alltså Källander att de nu vikande resultaten i Götenes skolor skulle vara orsakade av musikskoleverksamheten???????? Då får han nog redovisa lite fakta på detta i.s.f. Götenes skolresultat har varit lysande tidigare med samma musikskoleverksamhet och jag har heller aldrig hört ett ljud om att musikskoleelever skulle prestera sämre än andra. Men detta är ju lätt att kontrollera och jag förutsätter att moderaterna nu kommer med en sån genomgång. Troligen är det dock som vanligt, de bygger sin politik på rent nonsens och struntprat helt utan evidensbaserade fakta!

 

Men man blir inte förvånad som sagt över denne blåljugande Moderat. Att populistiskt i elfte timman försöka framstå som något slag klarsynt ideal säger väl en del om vilket klientel Moderaterna och de s.k "alla övriga" är!

 

Då har musikskolans lärare fått våndats i månader redan över att behöva oroas för hur framtiden skall te sig med totalt förändrade arbetstider och om de ens skulle kunna ha jobbet kvar. Och detta besked fick de utan vare sig MBL eller samverkan och med en socialdemokrat som kommunalråd! Så beter sig svin, eller möjligen Moderater och något kommunalråd, men inte ansvarskännande arbetsgivare och medmänniskor!

 

Götene-Moderat?

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0