Svart på vitt!

Gjorde testet på SVT's valpejl och jag har helt klart hamnat rätt. Iaf enl. deras sätt att se på saken. 84% V, 75% FI, 73% S och 64% MP.


Dorsins genivisa om Björklund!


Alliansskandalen i Götene! Ett kommunalt äventyr!

I fedagens NLT kunde man läsa rubriken "Bra år för Äventyrslandet". För er som inte vet vad Äventyrslandet är så är det en kommunal satsning som från början hette Medeltidens värld där man köpte in de hus som användes vid inspelningarna av Arn filmerna för att bygga en Medeltidsby och locka turister på temat Arn. Denna satsning löpte sedan fullständigt amok och skattebetalarnas pengar har fullständigt runnit mellan fingrarna på Allianspolitikerna med KD och Bo Bergsten i spetsen. Vad man gjorde då var att fortsätta denna idiotiska pengakarusell med fortsatta satsningar men nu med ett annorlunda tema och göra om det till ett äventyrsland, eller lekland om man så vill.
Nåväl, rubriken var nu att det varit ett bra år för Äventyrslandet och man började läsa med förhoppningen att det nu skulle redovisas positiva siffror i form av ekonomiskt resultat. Men icke då! I artikeln står det bara: "Om detta kommer att innebära plus eller minus i budgeten går ännu inte att säga, då man fortfarande håller på att jobba med siffrorna.
- Men det har gått betydligt bättre i år än 2008 och 2009. Både besökarmässigt har det varit fler, och fler är nöjda med upplevelsen, säger Bo Bergsten (KD) ordförande i kommunstyrelsen."

Då ska man veta att förlusterna radats på varandra och kommunen ständigt fått skjuta till mer pengar. Bokföringarna har varit under all kritik o.s.v.
En försiktig gissning från min sida är att det för 2010 slutar med ytterligare x antal miljoner i förlust.
Det som är än mer häpnadsväckande när man läser vidare i artikeln är att man tydligen avser att satsa än mer av skattebetalarnas pengar i detta kommunala vansinnesprojekt. Tydligen skall man ha ett extrainsatt kommunstyrelsemöte på tisdag men vad detta skulle handla om kunde (ville?) Bo Bergsten (KD) inte upplysa om.
- Det kommer att handla om framtiden, säger han krystat till NLT.
Mörkandet och odemokratin fortsätter alltså i detta KD fiasko och tydligen brinner det i knutarna nu så inget oegentligt kan komma i dager innan den 19 september!

NLT

Locket på i Götene!
".... att den som har mest pengar syns mest och inte den som är bäst."

Detta citat har jag hämtat ur en lokal blogg och jag håller med. Det som förvånar är att det kommer från en Folkpartiblogg och att det rimmar väldigt illa med den nyliberalism som genomsyrat samhället alltsedan EU-medlemsskapet.
Dock förklaras det till en hel del när man läser vad det handlar om. Folkpartisten tycker att det är orättvist att de stora partierna har så mycket mer resurser än småpartierna trots att det är helt i linje med allt vad nyliberalism innebär. Men nu är det Folkpartiet som känner sig förfördelat och då går det bra att klaga! Jag undrar varför vederbörande är så fanatiskt fientligt inställd till Vänsterpartiet och ekonomisk demokrati isf. För när det gäller diskussioner om andras förhållanden brukar Folkpartiet förespråka att ekonomisk frihet är något bra. Då är det helt okej att trampa på andra med "legal" ekonomisk utpressning. Något de med eftertryck också visar i regeringen och den politik som Allianspartierna där bedriver.Alliansens mantra - Öka klyftorna!

Studerar Alliansens valmanifest i gårdagen GT och blir inte det minsta imponerad. Öka klyftorna och dra isär landet tycks vara det enda de vill åstadkomma. Man ser det inte minst på hur skattesänkningarna fördelar sig.
Enl. GT's artikel så blir fördelningen enl. följande:

Yrke                     Snittlön kr/mån                    Skattesänkn. kr/mån

Vårdbitr.               22 600                                 193
Metallarb.             25 800                                  236
Sjuksköt.              28 000                                 314
Gymn.lär.             29 400                                 364
Apotekare             38 000                                 636
Överläkare            72 000                                 636

Finge jag bestämma fördelningen vore det istället:

Vårdbitr.                                                          729
Metallarb.                                                         636
Sjuksköt.                                                         364
Gymn.lär.                                                         314
Apotekare                                                         236
Överläkare                                                           0

Det som Alliansen aldrig nämner är hur mycket överläkare och andra höginkomsttagare fått i övriga skattesänkningar i form av sänkt fastighetsskatt och slopad förmögenhetsskatt m.m m.m. så om undersköterskan fått en månadslön i skattesänkning som Reinfeldt ofta påstår så har troligtvis överläkaren fått 10 undersköterskelöner i skattesänkningar. Det måste ha varit synd om överläkarna innan Alliansen fick makten?

Samma förhållande gäller för övrigt pensionärerna. Enl. GT's tabell får en med 4 000 kr/mån en skattesänkning på 68 kr/mån medan den med 30 000 kr/mån får 495 kr/mån. Ge den med 4 000 kr/ mån 500 kr i skattesänkning istället och den med 30 000 i pension kan klara sig bra som han gör.

Har folk förstått hur lurade de blir av Alliansen? Jag hoppas det är så och att det visar sig den 19 september!
Omvända världen Bildt!

Afghanistan får ett opropertionerligt stort utrymme i debatten så här i valrörelsen. Naturligtvis för att borgarna och deras borgarpress trodde att detta var en fråga de Rödgröna aldrig skulle kunna enas i. Carl Bildt hade uppenbara svårigheter att komma över detta faktum verkade det som. Än svårare fick han när Ohly påtalade att det enbart är Sverige som inte satt något datum för att påbörja ett tillbakadragande.
USA drar ner något nästa år men då har de redan ökat styrkan med trettiotusen man detta år, sa Bildt Så efter neddragningen nästa år så har de ändå fler soldater än de hade förra året, fortsatte han.
Ett ganska intressant uttalande och jag betvivlar inte att det är sant heller, men om man ser till just resonemanget som sådant så kan man genast se paraleller till den inhemska Allianspolitiken, fast omvänt.
Alliansen gjorde ju efter sitt maktövertagande stora neddragningar på område efter område för att när krisen kom påstå att de minsann satsade mer än någon annan regering någonsin gjort. Ett sånt område var ju bl.a. komvux. Det smått fantastiska var att det trots Alliansens "supersatsningar" ändå var färre utbildningsplatser kvar efter dessa än det var innan neddragningarna började. Allt sånt här borde oppositionen tagit fram siffror och statistik över och visat vilken bluffregering vi har. Det hade varit användbart även i valrörelsen nu!

Dubbla budskap är nog det Alliansen är bäst på!


Facit av arbetslinjen: 1 000 000 kr / "skapat" arbete!Ansvar för skattebetalarnas pengar?


Varför frågar ingen Reinfeldt ang. statsskulden?

Val, val och åter val. Det är mycket i media nu men frågan är om ngn blir så mycket klokare? Tycker själv att det mest är samma käbbel i debatt efter debatt. Det som oftast är mest intressant i dessa debatter är frågorna som aldrig ställs, tycker jag. En sådan fråga är ang.statsskulden.
Hur mycket vill Reinfeldt amortera på statsskulden under nästa mandatperiod? Hur mycket "kan" Reinfeldt amortera på statsskulden nästa mandatperiod? Hur "skall" Reinfeldt amortera på statsskulden nästa mandatperiod? Det blev visst tre frågor på en gång det men det gäller ju iaf ett ämne.
Har Reinfeldt några ambitioner att med hjälp av statens "överskott" amortera?
Kan, Reinfeldt amortera med hjälp av överskott?
Tänker Reinfeldt enbart amortera med de ev pengar som fås in till statskassan genom utförsäljning av våra gemensamma företag (tillgångar).
Hur stora är i så fall dessa gemensamma tillgångar totalt och således, har vi tillräckligt med gemensamma tillgångar att sälja ut så att det täcker hela statsskulden?
Och om allt sedan är utsålt och nästa kris kommer, hur tänker sig Reinfeldt att problemen skall lösas då?
Eller varför inte rätt och slätt fråga honom om han aldrig kommer att höja några löneskatter (de höjer ju som bekant en massa andra skatter som tobak, sprit m.m.) i framtiden om han mot förmodan skulle regera över en längre period än 4 eller 8 år?
Eller fråga honom på vilket sätt de tog ansvar för skattebetalarnas pengar när de reade ut skolor och förskolor till kraftiga underpriser?  Är det att ta ansvar för skattebetalarnas pengar?


Hägglund förstår tydligen inte vad han säger själv!

Lyssnade på en utmärkt debatt i radions P1 i går kväll på väg till jobbet. Det var Ohly som vida överglänste Göran Hägglund utan att Hägglund själv verkade förstå det. Kulmen kom när man diskuterade exemplet med den privata hjärtkliniken i Stockholm som du kan köpa dig en vårdplats hos om du har råd och för att slippa stå i kö.
Hägglunds kommentar var att om landstinget köpt 100 operationer av denne private vårdgivare och dyr utrustning och lokaler ändå står där så är det väl inget fel i att använda dem???????????
Vad han inte tycks (eller vill) förstå är att landstinget istället borde köpa fler operationer så att kön betas av i tur och ordning. Behovet finns uppenbarligen, men förklara det för Hägglund den som kan! I hans värld är det naturligt att plånboken styr, det kallar han effektivitet och valfrihet.

Hägglund (KD), en evig följetång av fadäser.


Kådisavdrag!

Att vara medlem i facket (utgift för inkomstens förvärvande) ansågs inte avdragsberättigat av Alliansen och slopades omgående.
Nu fick KD tydligen igenom avdragsrätt för gåvor till idéella föreningar i Alliansen valmanifest. Att de som är med i frikyrkor likt Pingstkyrkan och liknande lägger en viss procentsats på sin lön till kyrkan skall alltså vara avdragsberättigat då om jag inte helt missförstod vad de sade på radion.
Detta om något visar väl att denna oheliga Allians är så arbetarfientlig den kan bli.

Dock kan det vara en väldigt bra möjlighet för fackföreningsrörelsen och LO om man är vakna och ersätter fackföreningsavgiften med en obligatorisk fackföreningsgåva! Då spelar vi liksom på Alliansens villkor men de kommer säkerligen inte att gilla det!

Plåster på såren för utebliven vårdnadsbidragshöjning?Fina V-reportage i lokalpressen!

På några dagar har det nu varit presentation av Vänsterpartiet i de lokala medierna. Bifogar här länkar.

NLT

LidköpingsnyttI Fagersta har Vänsterpartiet egen majoritet!

Moderaten Jan Manitski i Lidköping slår alltid ett slag för privatiseringar med Fagersta som förebild. Där vågar Vänstern privatisera skanderar han ständigt. Jag svarade Jan i en kommentar att vill han ha Fagerstapolitik även i Lidköping så är det ju bara att uppmana alla Alliansväljare att lägga sin röst på Vänsterpartiet så att de får egen majoritet även i Lidköping. Då blir alla Moderater nöjda sen om man får tro Jan Manitski.
Men eftersom intresset för Fagersta är så stort så lägger jag in en länk som går till Stig Henrikssons krönika i Fagersta. Det bör vara intressant för alla väljare att se hur väl en kommun kan fungera med egen Vänsterpartimajoritet.
Tyvärr så privatiserades sjukhuset i Fagersta, men det var den Moderatledda landstingsledningen som gjorde detta naturligtvis!

Stig Henrikssons (V) krönika.

Gnäll-Garanti Stockholm!

"Vårdgarantin är inte en garanti för alla patienter, utan bara för dem som klagar. Det är knappast jämlikt eller demokratiskt, skriver Pär Gyllfors och Victoria Strand, specialistläkare vid Astma & Allergimottagningen vid S:t Görans sjukhus."

Läs hela artikeln i DN-debatt.

Klicka på länken nedan om du behöver snabb vård i Stockholm.


Privatiseringens "underbara" värld!

"Cirka 30 av dem som följde med till Sodexo när kommunens städning såldes ut i Västervik väntas nu bli uppsagda – med sämre uppsägningsvillkor än kommunens."

Är detta vad som väntar kommunalt anställd personal även i Götene där kommunen vill lägga ut bl.a. städning på privata entrepenörer. Varför tycker Alliansen att det är bättre att betala folk för arbetslöshet än att betala dem för att utföra ett riktigt arbete? Alliansen är definitivt den stora bidragskartellen! Först arbetslöshet därefter socialbidrag, i bästa fall.
Läs artikeln hos Kommunalarbetaren.

I Alliansens Sverige går kvasten hej vilt!
Lösningen för världsfred?


Video - Rodney Carrington - Show them to me

 


Positivt på torget!

Tillbringade eftermiddagen vid valstugan på torget idag. Det blev många positiva möten och många var det som knöt näven över Alliansens orättvisor och ville ha en förändring till stånd den 19 september. Inte blev det bättre om de hade hört Ulf Adelsson (M) i gårdagens radio heller. Han tyckte det var konstigt att en utförsäkrad hade varit utan inkomst i flera månader. "-Det finns ju socialbidrag att få" var hans slutsats till detta. Ja det finns det ju om du först säljer allt du äger och har. Men det kanske är för mycket begärt att en Moderat skulle ha någon förståelse för arbetarnas sjukdomsproblem trots att de tror sig vara det enda arbetarpartiet. Bara den lögnen borde ju få folk att dra öronen åt sig för övrigt.
Det blev inga bilder tagna vid valstugorna idag (får försöka återkomma med det) så jag får väl visa en bild över "välståndet" i Allianskommunen Götene. Riktig "skitstandard" kan man väl säga, eller hur.


Att "svära" i kyrkan!

Kristdemokraten Michael Malmborg trodde tydligen att han var "snabb" när han i en kommentar hos Lidköpingsnytt efter Ohlys uttalande om att man i framtiden inte kan utesluta att man kan behöva justera upp skattenivåerna för löntagarna för att utjämna skillnaderna Alliansen skapat mellan pension och lön.
Detta tolkade Malmborg som att: "Ohly avser att höja skatten för löntagarna. En fabricerad lögn, ungefär som att svära i kyrkan alltså, vilket jag också frågade honom om. Nu kan jag i.o.f förstå att Kristdemokraterna i frustration över egna uteblivna framgångar politiskt i regeringssamarbetet kan överreagera och försöka ta ut frustrationen på någon annan men detta var ändå väl "lågt". De Rödgröna har ju en gemensam överenskommelse som klart och tydligt deklarerar att skatten skall sänkas för pensionärerna, vilket jag också citerade för honom. Man kan ju för övrigt vända på saken och fråga Malmborg om KD kan lova att aldrig höja skatten för löntagarna framåt i tiden. Vad tror ni han skulle svara?
Eller om de fortfarande driver frågan om att vårdnadsbidraget skall höjas till 6000:- nästa mandatperiod? Något som M och FP tog död på för sin Allianspartner redan innan valrörelsen riktigt kommit igång!


Alliansen satsar på bidrag!

Den bidragsfientliga Alliansen satsar nu 700 miljoner på att höja bostadsbidraget. Ja överbudspolitiken fortsätter i valrörelsen. Men det är märkligt hur liten betydelse ideologin tycks ha ju närmare valdagen man kommer.
Det man reagerar på gällande Alliansens senaste utspel är dels just det faktum att de säger sig vara emot bidrag men också det att de nu tydligen själva erkänner hur felaktig deras fördelningspolitik varit trots allt tjat om hur mycket bättre en undersköterska fått det med deras jobbskatteavdrag. Om nu deras avdrag hade varit så bra för de som har det sämst så undrar man ju varför de behöver höja bidragen? Går det ihop? De sänkte ju skatterna med motiveringen att man skulle klara sig på sin lön samtidigt som de försämrade A-kasse ersättningen och sjukkasse ersättningen för att det skulle vara mer lönsamt att arbeta. Varför höjer de då bidragen nu?????????????? Vad var det de missade? Javisst ja, det är ju valår!
MP medverkar till fortsatt utnyttjande av "bärplockare"!

T.o.m. sossarna inser att det horribla utnyttjandet av utländska bärplockare måste få ett slut. Något som Vänsterpartiet sedan länge hävdat. Sossarna presenterade på torsdagen ett 10-punktsprogram för att få ordning och reda på arbetsmarknaden. Detta motsätter sig tyvärr MP och visar vilka borgerliga kvalitéer det trots allt finns inom det partiet. Eller är det prestige för att det var just borgarna de kom överens med om att fackets rätt till arbetsmarknadsprövning har slopats. Nu visar det sig återigen att borgerlig arbetsmarknadspolitik leder till missförhållanden och fanns det lite stake i Miljöpartisterna så borde de ompröva sin hållning i frågan istället för att låta det bli en prestigefråga! Eller gillar MP att utnyttja arbetskraften?
Kommunal Arbetaren.


Låt bensinpriset vara lågt!


Jag har länge hävdat att det är fel att ständigt höja bensinskatterna och använda miljön som samvete. Dem det slår mot först är de som har det sämst ställt, det är min anledning till att kritisera detta förfarande. Förbjud istället all nybilsförsäljning från exempelvis 2020 och låt problemet fasa ut sig självt. Lösningarna skulle garanterat komma men som det nu är så har säkerligen oljelobbyn stoppat åtskilliga lösningar redan. Våga tänk nytt!
Metro.

Moderat trams!

Fagersta verkar vara Moderaternas drömkommun. Så låter det iallafall på Moderaternas tredje namn i Lidköping, Jan Manitski. Han återkommer ideligen till Fagersta och att de privatiserat och lagt ut kommunal verksamhet. I Fagersta har Vänsterpartiet egen majoritet! Vad han inte inser denne Manitski är att Vänsterpartiet till skillnad från Moderaterna gör saker och ting med utgångspunkt från folkets bästa. Om Moderaterna privatiserar så gör de det enbart med den ev. tilltänkte utförarens vinstintresse som högsta prioritet. Detta är ju ett faktum som Moderaterna själva bekräftat flera gånger då de till reapriser sålt ut folkets gmensamma egendom till enorma underpriser. På vilket sätt är detta att ta ansvar för skattebetalarnas intressen och ge mesta möjliga välfärd för skattebetalarnas pengar? En frågeställning de aldrig vare sig vill eller kan förklara. Vänsterpartiet gör saker och ting med människors bästa för ögonen medans Moderaterna gör det med någon enskilds vinstintressen för ögonen istället och sedan "tror" att det gagnar alla. Tala om trams!
Och apropå enigheten inom den s.k. Alliansen som de så gärna vill försöka lura i folk. Lyssna på den eminente Thomas Rambergs partiledarintervjuer så inser ni vilken bluff även detta är. De hade tydligen snackat ihop sig inför 2006 men nu spretar de isär allt mer och mer! Inte ens demokratins grundvalar är de överens om!
SR P1 Partiledarutfrågning.


Härliga tider, skördetider!

Det är härligt att ta en sväng på landsbygden i dessa dagar när tröskorna går för fullt och spannmålsvagnarna lyser med sitt "gröna" guld. Det väcker definitivt en varm känsla inombords. Och trots allt är det ju så att det är grunden till vårt välstånd som bärgas nu. Därför är det så viktigt att hela Sverige hålls levande och inte som under Alliansens regerande enbart Stockholm och övriga storstadscentra som prioriteras på landsbygdens bekostnad. Men de ser väl enbart till antalet röster misstänker jag. Detta syntes ju klart när vi röstade om EU medlemsskapet. Då var det också storstadsregionerna som röstade ja mot resten av landet som röstade nej. Kanske dags att införa det Amerikanska röstningssystemet om vi överhuvudtaget vill ha en levande landsbygd i framtiden.


Moderaterna "storsatsar" i Lidköping?

Självklart är det en nagel i ögat på Moderaterna att en av Sveriges mest välskötta kommuner är styrd av S, V och MP. Utan privatiseringar så prisades man också för sin goda äldrevård helt nyligen. Klart det svider i Moderatögonen. Det är ju lite svårare för dem att skaffa privata fördelar då. Nu skickar man Filippa och Ulf Kristersson bl.a. för att "välta skutan". Ulf Kristersson för övrigt är socialborgarråd i Stockholm. Men det är med betoning på "borgarråd" får man väl anse efter att ha sett honom "in action"!


Hur mycket höjer Hägglund bensinskatten?

I förra valrörelsen lovade Hägglund och KD sänkta bensinskatter. Vi vet hur det gick, som en av de första åtgärderna Alliansen genomförde så var det höjd bensinskatt.
Nu lovar Hägglund att bensinskatterna inte skall höjas nästa mandatperiod. Då får man väl med rätta fråga sig var höjningarna kommer att stanna denna gång i så fall? 1, 2 eller 3 kronor? Centern vill ju höja med 1,05kr till 2014 så antagligen hänger Hägglund på. KD och trovärdighet går ju inte hand i hand precis!


Vart tog de sjuka och arbetslösa vägen i skattedebatten?

Lägre skatt för pensionärerna så att pensionerna beskattas likvärdigt med lön, sa Mona Sahlin i gårdagens tal. Jag ställer mig frågan vart de sjuka och arbetslösa tog vägen i debatten? Skall vi inte ha lika skatt för lika lön oavsett om det gäller pensionärer, sjuka eller arbetslösa? Jag kanske har missat något i debatten men av det jag hört så är det enbart pensionerna som diskuterats. Ska sjuka och arbetslösa helt plötsligt ses som en sorts tredje klassens medborgare nu? Jag kräver en skärpning i debatten. Lika skatt för lika inkomst oavsett vilken grupp någon än vill sortera in en människa i!


Bockjaktspremiär!

Idag lär det stryka med en och annan råbock kan man förmoda. Stötte på en som verkade lite halvtam i Lördags när vi tog en sväng med vovven på "Skarabanan" brevid Motorstadion, där det för övrigt var fullt pådrag med gocarts.

 

Vi svängde av en väg från Skarabanan och kom fram till ett hygge. Där såg vi ett rådjur på andra sidan hygget. Vi satte oss ner och plockade fram en tjuga och gjorde några lockblås. Jodå, djuret lyssnade och kom traskande emot oss tills han stod på ca 25 m avstånd. Efter en stund fortsatte han in i skogen och vi gick tillbaka. Men när vi kom ut på Skarabanan igen så stog han där och åt i kanten. Verkade inte det minsta rädd när vi närmade oss utan höll lite koll bara samtidigt som han åt. När vi var 20m ifrån så bestämde han sig dock för att ta sig tillbaka in i skogen igen. Men han stannade bara precis innanför ridån och åt svamp istället.

 

 

Det blir ju inte världens bästa bilder med mobilen men ni får hålla tillgodo ändå.


Den Moderata parodin fortsätter!

Fredrik Reinfeldt lovar idag (14/8) i sitt Vaxholmstal 5 miljarder till pensionärerna nästa år. Det är ju väldigt bra att Alliansregeringens orättvisa behandling av pensionärerna kompenseras något, men frågan jag ställer mig är hur de får ihop det med den politik de säger sig vilja föra?

 

Moderaterna tillsammans med C, FP, KD och S har ju tidigare kommit överens om ett nytt pensionssystem i den s.k pensionsöverenskommelsen. Riktlinjerna för det nya pensionssystemet beslutades redan 1994. Syftet var att skapa ett ålderspensionssystem som var mer följsamt mot den samhällsekonomiska och demografiska utvecklingen och där sambandet mellan avgift och förmån var starkare för den enskilde. 2003 trädde ålderspensionssystemets regler i full kraft och därmed har alla delar av pensionsreformen fallit på plats. Man skapade alltså ett system som innebar att om bruttonationalprodukten (BNP) minskade så skulle pensionerna sänkas.


När nu detta inträffar (under borgerligt styre) så vill Allianspartierna helt plötsligt kompensera pensionärerna för denna minskning. Varför?

 

Varför gör man en pensionsöverenskommelse om man sedan inte avser att följa den?

 

Ja naturligtvis är det för att det nu är valår och att regeringens tidigare diskriminering av pensionärerna fått ett så stort utrymme i debatten.

 

Alliansen säger ju också att det enligt arbetslinjen skall löna sig att arbeta varför pensionärer arbetslösa och sjuka får finna sig i att betala en högre skatt än övriga. Nu vill man sänka skatten för pensionärerna. Varför? Står man inte heller för arbetslinjen längre?

 

Ja man säger att skillnaderna bör minska något, dock utan att ange vad en ”lämplig” nivå på skillnaden skulle vara.

 

Så helt plötsligt skall vi alltså ha ett skattesystem med tre olika nivåer på samma inkomst. En låg skatt för löntagare, en något högre för pensionärer och den högsta för de som är sjuka eller arbetslösa.

 

Det visar på ett bra sätt hur Alliansens människosyn ser ut när man samtidigt vet vilka som också tjänat de stora pengarna på Alliansens skattesänkningar.

 

Varför har man ingått en pensionsöverenskommelse om man inte avser att följa den?

 

Varför har man en arbetslinje om man inte avser att följa den?

 

Fanns det den minsta hederlighet i Alliansens politik så borde man omgående riva upp den orättvisa pensionsöverenskommelsen eller låta pensionerna minska i enlighet med den och även ange vilka nivåskillnader man anser vara lämpliga i beskattning av inkomst enl. arbetslinjen.

 

För min egen del så anser jag att pensionsöverenskommelsen bör rivas upp och att skattesystemet skall vara utformat så att man betalar lika skatt vid lika inkomst.


Man kan ju också fråga sig varför det enbart är pensionerna som per automatik skall sänkas om BNP faller?

 

 


Inte haj-år!

Nej det är ju val-år. Trots detta så ser man de politiska hajarna en efter en komma fram ur sina gömmor och skriva debattinlägg en månad före valet. Vart har de varit de övriga 47 månaderna som gått sedan förra riksdagsvalet? Antagligen är det så vi människor fungerar, iallafall majoriteten och dem tillhör vi ju inte ännu inom Vänsterpartiet. Det känns faktiskt som om Alliansen är på upphällningen. De har ingen som helst politik att presentera som ett samlat alternativ och i brist på detta så går de ut enskilt och lovar guld och gröna skogar var för sig. Det är ju naturligtvis ett led i deras strategi för efter valet kan de ju skylla allt på att det inte gick att genomföra just nu och att de var i minoritet inom Alliansen. Känns som om folk verkligen insett deras bedrägliga marknadsföring nu och skule olyckan trots allt vara framme och att de får sitta en mandatperiod till så lär det garanerat bli deras sista för överskådlig tid framöver. Vem inbillar sig att det håller i åtta år att kalla sig NYA? Dessutom utan politisk agenda och verklig vilja.


Moderat frihet = förbud mot valfrihet!

Den gamle Nya Moderaten Bertil Jonson presenterar Lidköpingsmoderaternas lokala näringslivsprogram i en artikel hos Lidköpingsnytt. Under rubriken "Företagande är nyckeln till framgång" vill de som säger sig vara valfrihetens förespråkare införa "stopp för kommunens konkurrens med näringslivet."
Vilken valfrihet ger detta dem som VILL anlita kommunen?
Och varför är det enl- Moderaterna så effektiva näringslivet så rädda för konkurrens från den enl. dem själva så stelbenta och ineffektiva kommunala organisationen?
Ja naturligtvis är det så att de VET att den kommunala organisationen är effektiv och svår att konkurrera ut. Men som vanligt låtsas inte Moderaterna om detta utan jobbar idogt för att några få enskilda skall kunna profitera på allas vår gemensamma kassa. Näsa för pengar har de Moderaterna, iaf när de kan gynnas själva!Moderaterna har tydligen gjort ett bottenskrap!

I en debattartikel riktad mot opinionen (främst S) går en Skaramoderat till angrepp på det mest korkade sätt jag hittills upplevt tror jag.
Han anklagar oppositionen för att inte tala om vad man vill göra men han nämner inte med ett ord själv vad Alliansen vill göra. Han vill ha svar på frågor men han svarar inte på några själv. Senast jag såg någon artikel av denne Moderat på Lidköpingsnytt var nog inför förra valet om jag inte helt missminner mig. Synd att han inte skriver oftare ;-)
Det mest korkade av alltihop är nog hans påstående att pensionärerna betalar mindre i skatt än vad löntagarna gör! Denne moderat har placerats som nr 4 i Skaraborg????????????
Samtidigt går nu KD ut och kräver vissa skattesänkningar för pensionärerna, men inte ned till löntagarnas nivå. Viss skillnad bör det vara säger Hägglund. Brukar inte Alliansen anklaga oppositionen för att inte vara eniga i vissa frågor? Här klarar inte Alliansens företrädare ens av att vara överens om det mest elementära. Ja man kan inte annat än att skratta åt dem.
Ni kan själva läsa eländet här: Lidköpingsnytt1(Grundins (M) artikel) , Lidköpingsnytt2(min svarsartikel)FP frihet under bojor!

"Runka upp stridskuken nu grabbar", ja detta är Major Björklunds ord från sin militära bana. Inget konstigt alls för alla som haft kontakt med det militära på ett eller annat sätt men naturligtvis ett tacksamt citat för allehanda medier att kasta sig över när Björklund blev partiledare.
Men när man nu till leda hört deras gapande om individens frihet och samtidigt ser Björklunds alla utspel som går i rakt motsatt riktning så kan man ju börja fundera på om han inte utvecklats som människa överhuvudtaget sedan han lämnade sin militära bana? Nu är det ordning och reda, tvång hit och förbud dit som gäller. Det senaste i raden, detta om att föräldrar skall kunna tvingas att medverka i skolan om deras barn inte sköter sig. Vad menar han egentligen? Skall polisen åka och hämta föräldrarna om de vägrar infinna sig? Och hur får FP ihop alla Björklunds utspel med sin liberala lögn om frihet för individen? Ordning och reda, statuera exempe, förbud hit och förbud dit tillsammans med ekonomisk vanmakt är knappast åtgärder som ger frihet för individen. Det är nog dags att FP byter ut denna Major snart så kan han få sitta ifred på sin kammare och "runka upp stridskuken". Då kanske t.o.m. Björklund klarar att förstå att ensam inte är så stark? Framgångar når man bäst tillsammans och med lika villkor!


Det blir inte alltid som man tänkt sig!

Denna helg har dottern haft stalltjänst och fram till i em flöt det på som vanligt det mesta. Men när tjejerna skulle hämta in hästarna så låg en av dem i hagen. Gaskolik trodde de ända tills de kom fram till henne. Ena bakbenet var helt av och hängde enbart i en skinnbit med benpipan stickandes rakt ut. Självklart en chock för dem men som tur var fanns det många vuxna på plats också som kunde hjälpa dem. Vetrinär tillkallades och hästen fick slut på sitt lidande.

Vi får hoppas att hon har det bra i Trappalanda nu Ronja.


Så dog den svenska modellen!

Följande citat är skrivet av Fred Torssander och sammanfattar på ett alldeles utmärkt sätt de debacle som lett till nuvarande nyliberala samhällsordning där löntagarna är de ständiga förlorarna till kapitalets fromma.


"Det snackas mycket om 90-talskrisen från både öppet borgerliga och socialdemokrater. Faktum är dock att den svenska krisen var ett grupparbete, där Kjell-Olof Feldts så kallade novemberrevolution, att regleringen av kreditmarknaden avskaffades genom dekret 1985, regeringen Bildts kronkursförsvar och EU-medlemskapet, innebar avveckling av den svenska modellen meddelst administration.

Den svenska grundlagen från 1975 som stadgade att rätten till arbete skulle särskillt åligga det allmänna sattes därmed helt ur spel, utan någon föregående diskussion. Grundlagens centrala kapitel, Regeringsformen, har därefter kommit att bli en avstjälpningsplats för alla de vallöften som riksdagsledamöterna inte har någon avsikt att uppfylla: "Den enskildes personliga, ekonomiska och kulturella välfärd skall vara grundläggande mål för den offentliga verksamheten. Det skall särskilt åligga det allmänna att trygga rätten till hälsa, arbete, bostad och utbildning samt att verka för social omsorg och trygghet." mm. mm.

I stället uttrycks dagens reella Sveriges grundlag av Riksbankens självständighet gentemot demokratiska instutitioner och dess mål att hindra att det utvecklas löneinflation, vilken skulle kunna hota förmögenhetstillväxten för rentiärklassen. Maximal profit, genom ränta på ränta är alltså den nya grundlagens första paragraf. Verkställandet sker genom att Riksbanken använder räntan för att "kyla av" när det är risk för "överhettning på arbetsmarknaden" dvs. när utvecklingen går i riktning mot ökad sysselsättning. Då ju arbetarklassen får möjlighet att vägra acceptera löne och villkorsdumpning. Om inte genom kollektiv aktion så genom att byta till en bättre arbetsgivare.

I dessa för arbetarklassen avgörande frågor visar riksdagspartierna (och SD) upp en enig front. Mot arbetarklassen."


Carl Bildt och Alliansen medverkar till kärnvapenspridning.

"I maj i år hölls i New York en konferens för översyn av icke-spridningsavtalet, NPT. Förväntningarna var stora på nya initiativ för kärnvapennedrustning. Här höll kärnvapenmakternas representanter tal med vackra ord om hur mycket man gjort för nedrustningen och hur mycket man skulle komma att göra. Men inga konkreta utfästelser, inga tidsgränser, inga siffror. Många kärnvapenfria länder, både från den så kallade alliansfria rörelsen men även Österrike, Irland, Schweiz och Norge, krävde däremot tydliga och verifierbara åtaganden och kom med konkreta förslag till hur nedrustningen skulle kunna genomföras."

Detta är ett citat ur en debattartikel av Gunnar Westberg med anledning av årsdagen av Hiroshima bomben för 65 år sedan. Den svenska Alliansregeringen däremot röstade för ett undantag och godkände försäljning av upparbetat uran till Indien.

"Den nuvarande regeringen har i stället för att arbeta för kärnvapennedrustning bidragit till kärnvapenupprustning. När USA ville sälja upparbetat uran till Indien, i strid med internationella överenskommelser som förbjuder försäljning till länder som inte är medlemmar i NPT-avtalet, ställde Sverige upp och röstade för ett undantag i reglerna. Detta innebär att Indien får ökad kapacitet att tillverka kärnvapen. Det medför också att Kina nu får sälja kärnteknologi till Pakistan, och tempot i kärnvapenkapprustningen på den indiska subkontinenten ökar."

Bra jobbat Alliansen! Men om ni får säga det själva så finns det nog ingen regering som gjort så mycket för nedrustning som Alliansregeringen. Jag undrar hur ni tänker egentligen?

GP debatt.


Miljardärer "skänker" pengar.

Bill Gates och Warren Buffet har i USA dragit igång en kampanj där USA:s miljardärer skall skänka 50% av sina förmögenheter. Hittills har 34 av de 403 miljardärerna skrivit på. Warren Buffet själv har lovat att skänka 99% av sin förmögenhet. Lyxproblem?
Det är definitivt ett annorlunda sätt att sköta fördelningspolitiken och definitivt ett mindre bra sätt. Om alla miljardärerna skriver på så räknar man med att det skall inbringa 600 miljarder dollar. Men hur stor är landets statsskuld? Trots allt ett ljus i mörkret bara det faktum att de inser att man inte kan göra sig förtjänt av sådana enorma belopp det handlar om. Ingen klarar genom eget fysiskt arbete att få ihop det iaf. Men arbete i sig värderas ju inte så högt längre, tyvärr!


 

 


Bo Eliasson ger borgarna svar på tal!

I  en insändare i NLT utpekar Per Liljebäck att de lokala företrädarna för Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet som bluffmakare.
Grovt onyanserat påstår han att dessa partier skulle ha använt sig av bluffargument för att kunna motivera skattehöjningar.
Därmed försöker han också säga att den styrande majoriteten i Lidköping eftersträvar att höja skatten. Att detta skulle vara ett mål i sig.

Sanningen är den att vi högst ogärna höjer kommunalskatten. Men i valet mellan att höja skatten eller lägga ut sparbeting och därmed göra neddragningar på vården, omsorgen och skolan, har vi ett par gånger valt att ändå föreslå måttliga kommunala skattehöjningar.
Eftersom både en höjning av kommunalskatten och försämringar i välfärden slår mot de grupper de rödgröna i Lidköping i första hand vill värna om, är detta naturligtvis mycket svåra val att göra.
För att kunna undvika höjningar av kommunalskatten tycker vi Vänsterpartister att den statliga skatten för de högre inkomstgrupperna istället ska höjas.
Sedan kan dessa pengar staten får in fördelas till kommunerna. Gärna då genom riktade statsbidrag där det föreskrivs att de ska användas till att upprätthålla och höja personaltätheten inom vården, barnomsorgen och skolan.

Om man ska utgå ifrån vad de borgerliga partierna i Lidköpingspolitiken har sagt och skrivit att de vill göra om de får bestämma själva, så är sanningen den att de skulle tvingas höja kommunalskatten istället för att sänka den.
En del av det de borgerliga partierna har så frejdigt föreslagit har vi tyckt varit angelägna åtgärder. Men vi har ibland också tyckt att nya satsningar får vänta lite, tills vi vet att det långsiktiga ekonomiska utrymmet finns för att klara driftskostnaderna.
Annars finns det en stor risk för att det måste skäras ned inom några andra verksamhetsområden. Och då blir det nästan alltid vård, skola, omsorg och delvis fritidsverksamhet. För det är här de stora pengarna finns att hämta.
Här har vi också lite av kärnan i dispyten om kommunalskatten. Borgarna i Lidköping vägrar att tala om vilka utgifter och verksamheter de ska skära ned på. Och skära måste man naturligtvis göra om man samtidigt ska sänka skatten och göra större satsningar än vad vi rödgröna vågar göra för att inte riskera kommunens ekonomiska stabilitet.
Om man får tro vad Centerpartiets kommunalrådskandidat Kent Folkesson skriver är det dessutom fråga om mycket rejäla skattesänkningar under den kommande mandatperioden. Den enda besparing som meddelats är när Moderaterna går ut och säger att de vill skära ned stödet till föreningarnas anläggningar.

Är det månne bland annat det stöd som Folketshusföreningen så väl behöver för sin viktiga kulturgärning som avses?
Men detta är ändå en droppe i havet. Är det snart inte dags att väljarna får reda på var de stora besparingsgreppen ska tas?

Bo Eliasson

Vänsterpartiet

 


Alliansen statuerar exempel?

En 78 åring med rullator och kateter döms till 2 månaders fängelse för våldsamt motstånd????????????
Ja ni kan läsa själva hos AFTONBLADET. Det är väl bara Beatrice Ask (M) och Jan Björklund (FP) som kan vara stolta över ett sådant beslut.Valrörelsen börjar trampa igång så smått.

Men lokalt är det mest politiskt käbbel om struntsaker. Antagligen för att allt fungerar i stort sett tillfredställande och att Allianspartierna inte kan enas i någon enda fråga.
Att många av Alliansanhängarna i riket annars är närmast desperata syns klart och tydligt i olika kommentarsforum. Med en dåres envishet försvaras den cyniska Allianspolitiken med näbbar och klor. Att det är de sjukas, arbetslösas barn förutom pensionärerna som får betala kalaset som finanskapitalisterna orsakat landet nämns inte en gång. Lögnen är istället att det skall löna sig att arbeta! Rent och skärt skitsnack alltihop.
Beträffande kriser och dylikt så finns det en krontokig Alliansfanatiker i ett fora som alltid hävdar Alliansens oskuld vad det gäller elände och alltid skyller det på S och V. Tycker ändå att det blir smått ironiskt att allt elände som hänt historiskt är sossarnas fel. Allianspartierna har alltså aldrig misslyckats med något men ändå har de aldrig lyckats med något heller. Det har alltid blivit kaos efter borgerlga regeringar. Kan det enbart vara en slump?


Björklund påminner om 30-talets Tyskland.

Major Björklund vill ha ordning och reda! Ordning och reda för honom är tydligen att stämpla folk så att alla vet vad de är för några figurer. Nu vill han stämpla skolk i betygen för att markera.
Vad han visar med sina förslag (som alla redan återfinns i historieböckerna) är hur primitiv han själv är i sitt tänkande. Otillåten frånvaro registreras av lärarna redan idag och detta gås igenom på kvartssamtalen man har med ansv. lärare. Vad Björklund är ute efter är att stämpla individer för all framtid. Har du en gång skolkat skall det följa dig livet ut. Synd att han inte förstår att människan ändrar sig och utvecklas över tid. Och hemska tanke tänk om skolket beror på en lärares eller rektors felaktiga behandling av en elev. Är det rimligt att eleven stämplas för all framtid då? Så långt har säkert inte Björklund tänkt för i hans värld är överheten tydligen ofelbar. Han kanske skulle läsa ngn historiebok innan riksdagen åter öppnar. För han är väl läskunnig?????
Äntligen en sanning från Maud Olofsson!

"- Jag förstår ingenting!", sa Maud Olofsson i sitt sommartal.


Tomma (KD)-tunnor skramlar mest!

KD ledaren Göran Hägglund vill utöka antalet vårdplatser och ha bättre villkor för äldre påstår han inför valet efter att dessa platser under hans fyra år som socialminister stadigt minskat. Dessutom vill han plocka bort ytterligare en miljard från landstingen nästa år. Hur får han ihop det?Maud vill börja utförsäljning av Vattenfall!

Föga förvånande vill Centern nu under Mauds ledning(?) börja utförsäljningen av Vattenfall. Hon försöker dock dölja sin verkliga agenda genom att hävda att man skall använda pengarna (10 miljarder) för att starta ett nytt bolag som tillsammans med privata aktörer skall investera i nya energilösningar och gröna jobb. Anledningen skulle vara att det saknas riskkapital????????????
Efter den enorma förmögenhetsöverflyttning som Alliansen denna mandatperiod genomfört så påstår hon ändå att det saknas riskkapital! Jag skrev om detta för någon vecka sedan i samband med att SVT i ett nyhetsinslag berättade att Svenska riskkapitalister inte vågade satsa när svensk miljöteknik nu istället exporteras till andra länder.
Tydligen såg Maud också SVT:s inslag och hittade ett alibi för att sälja ut även Vattenfall.
Det vore väldigt enkelt annars idag att via Vattenfall starta ett bolag som Maud nu vill utan att för den skull sälja företaget eller delar av det (till en början).
Varför är det så viktigt för borgarna att hela tiden göra folket fattigt? För det är detta de gjort hela mandatperioden redan vilket också EU statistiken visar. Är de så fullständigt intelligensbefriade så har de inget i riksdagen att göra! Man kan väl hoppas att Maud nu slagit i sista spiken för att inte nå över 4% spärren!  DN debatt.


En hel del tänkvärt av Håkan Lans!

Lyssna på hans sommarprat, det är definitivt en hel del kloka ord och åsikter han har denne vår bäste uppfinnare!

Håkan Lans i sommar.


RSS 2.0