Omvända världen Bildt!

Afghanistan får ett opropertionerligt stort utrymme i debatten så här i valrörelsen. Naturligtvis för att borgarna och deras borgarpress trodde att detta var en fråga de Rödgröna aldrig skulle kunna enas i. Carl Bildt hade uppenbara svårigheter att komma över detta faktum verkade det som. Än svårare fick han när Ohly påtalade att det enbart är Sverige som inte satt något datum för att påbörja ett tillbakadragande.
USA drar ner något nästa år men då har de redan ökat styrkan med trettiotusen man detta år, sa Bildt Så efter neddragningen nästa år så har de ändå fler soldater än de hade förra året, fortsatte han.
Ett ganska intressant uttalande och jag betvivlar inte att det är sant heller, men om man ser till just resonemanget som sådant så kan man genast se paraleller till den inhemska Allianspolitiken, fast omvänt.
Alliansen gjorde ju efter sitt maktövertagande stora neddragningar på område efter område för att när krisen kom påstå att de minsann satsade mer än någon annan regering någonsin gjort. Ett sånt område var ju bl.a. komvux. Det smått fantastiska var att det trots Alliansens "supersatsningar" ändå var färre utbildningsplatser kvar efter dessa än det var innan neddragningarna började. Allt sånt här borde oppositionen tagit fram siffror och statistik över och visat vilken bluffregering vi har. Det hade varit användbart även i valrörelsen nu!

Dubbla budskap är nog det Alliansen är bäst på!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0