Nu har nog luften gått ur ballongen.

Mellby 28/6 ca 22.00. Ytterligare ett sommartecken, men av det mer vågade slaget hängde över Mellby kyrka i vad som verkade vara ett febrilt sökande efter en bra landningsplats. Efter ca 20 minuter kunde det gått riktigt illa då korgen fastnade i trädtopparna och gungade kraftigt bakåt. Som tur var gav trädtopparna med sig i andra vågen och sedan blev det landning i en havreåker. Den bonden blev nog inte så glad. Men som sagt, nu har nog luften gått ur ballongen.
"Ogräset" sprider sig.

På Kinnekulle är dovhjortarna nu så talrika att de nästan är att betrakta som ogräs i faunan. Nu verkar de sprida sig lite överallt omkring i bygderna och bara i år har jag sett dovhjortar i Hangelösa, Trässberg och nu ikväll även i Hovby, precis brevid flygbanan. Tre stycken till antalet, och som vanligt hann man inte med med kameran innan de var inne i skogen.
Det är som "förhjort" ibland!
Facket fortsätter gräva sin egen grav!

Älvsby-hus VD Donald Johansson hotade med att lägga ner hela fabriken i Vålberg Värmland om han inte fick sparka fackklubbens ordförande.
Efter att först ha vägrat har nu klubborföranden ändrat sig och går med på att sluta frivilligt för att rädda jobben för sina "arbetskamrater". Vore det arbetskamrater (enl. min mening) så skulle de ställt upp bakom sin ordförande, kosta vad det kosta ville.
Och GS-fackets ombudsman, Benny Östman hyllade den nu uppkomna situationen som en seger. Vilken dj... ............!
Det är inte konstigt att facket tappar mark med sådana ynkliga förrädare och "stoppa svansen mellan benen" företrädare.
När fan ska de ta strid och stå upp för sina medlemmar? Jag trodde i min enfald att utpressning var en illegal handling. Och som Älvsbyhus nu agerat borde LO svarat med ett hot om generalstrejk för att slänga tillbaka bollen till utpressaren själv igen. Då kanske det blivit annat ljud i skällan hos Donald J. om Svenskt Näringsliv tagit honom i kragen för att förhindra den då uppkomna situationen. Då hade det kunnat kosta "flis", och det är det enda språk de herrarna är kapabla att ta till sig.
Nej facket av idag jublar över den enskildes och FÖRTROENDEVALDE ordförandens sorti. Grattis Svenskt Näringsliv och Alliansen, men med sådana vänner inom facket behöver man inte fler fiender.Thriller, liveupptagning.


Michael Jackson död!

Ja det var så man fick lyssna en gång till för att höra om man hört rätt. En stor artist med ett tragiskskt liv har kanske till slut funnit ro.
R.I.P.

Alliansens jakt på ungdomar i full gång!

Det är bredbandsleverantören Ephone som mot sin vilja tvingas lämna ut uppgifter om vem som använt ett visst IP nummer. De som skall ha uppgifterna är fem bokförlag.
Detta trots, att det krävdes lösenord för att kunna ta del av verken som misstänktes finnas på servern. Därmed är de inte tillgängliga för allmänheten och det rör sig inte då om ett upphovsrättsintrång, enligt Ephone.
Vad betyder det juridiska skyddet för den enskilda människan när starka ekonomiska intressen med förgreningar ända in i regeringen står som motpart? En fråga som denna dag borde riktas till Solna tingsrätt.
Ett ljus i mörkret denna dag var väl annars att Piratpartiet valde att ansluta sig till den gröna gruppen inom EU istället för den liberala. Hade de valt den liberala gruppen (som ju är för det som Piratpartiet är emot) kunde det väl närmast liknats vid ett kollektivt självmord. Tur att man inte ställs inför så obehagliga valsituationer själv. Det skall bli intressant att se var Piratpartisterna kommer att landa inom de olika frågeställningar som kommer upp på dagordningen framöver. Klarar deras Liberala företrädare att lämna över alla beslut till den gröna gruppen i alla andra frågor, även om de går på tvärs med deras egna liberala värderingar? Den som lever får se vad verkligheten kommer att visa.

   

Mina på sjön?

Ja jag tror att det var "Mina" som kryssade sig fram över Kinneviken idag. En riktigt vacker sommarsyn. Synd att man inte hade en "riktig" kamera till hands bara.


5000:-/tim. plus ?

Det är lönen för Ericssons nye VD Hans Vestberg. Ja djävlar vad han måste jobba. Om, han nu ändå jobbar dubbelt så många timmar varje månad mot vad andra gör så sjunker timpenningen till "blygsamma" 2500:-. Men han kanske rentav arbetar alla dygnets timmar och då är ju timpenningen nere i ännu blygsammare 1666:-. Så även om han jobbar alla dygnets timmar utan att sova så har han ca 15 ggr högre lön än de flesta andra människor. Tur att moderaterna sänkt skatterna så ordentligt för dessa potentater, det hade nog varit outhärdligt för dem annars. Hans Vestbergs pensionsålder blir 60 år. Ändå säger moderaterna att alla måste arbeta längre än till 65??????????????
Ja en sak till glömde jag, han får ju en rörlig lönedel också. Men den kan som mest uppgå till 80% av den fasta lönen, alltså 8 400 000, i bästa fall då. 10 500 000 plus 8 400 000 = 18 900 000. Ja fy fasen vad han måste vara flitig!

Fem myror är fler än fyra elefanter, glöm inte det!

 

Moderata mytomaner.

Till dessa hör definitivt Gunilla Levén, moderat oppositionsråd i Västra Götaland. Man undrar verkligen om det kan vara lagligt när man sitter i en fötroendeposition att vräka ur sig vad som helst och ljuga hur som helst?
"Utgångspunkten för oss moderater är att sjukvården ska vara gemensamt solidariskt finansierad via skatten, ges efter behov och vara tillgänglig för alla."
Detta vräker människan ur sig i en debattartikel på Lidköpingsnytt och antagligen kommer det en publicering även i NLT på fredag.
Moderaterna gör precis allting för att det inte skall vara som i ovanstående citat. Det bekymrar tydligen inte Gunilla Levén det minsta, lika lite som Filippa Reinfeldt bryr sig om alla de som åsidosätts tack vare hennes privatiseringspolitik i Stockholm. Om det skulle finnas ett enda uns av sanningshalt i Levéns lögn, så varför vill man då sälja ut så mycket som möjligt av vården? Ja till och med sjukhusen vill de sälja. Återigen kommer man in på ordlekar. Det verkar vara det som är det "nya" hos det gamla högerpacket. Brödet åt herrarna och smulorna till folket. En sak sätter de iallafall fingret på med sina politiska lögner och det är att psykiatrivården verkligen behöver rustas upp.Girigbukarnas frosseri fortsätter.

Amerikanska Citigroup har i bonusavsaknadens spår bestämt sig höja de fasta lönerna med 50%. SEB stuket. 
I Goldman Sachs däremot förväntas rekordbonusar, ingen kris där inte.
Här hemma har AMF Pension kommit överens med tidigare VDn Lars Elmehagen att han skall betala tillbaka 8,6 miljoner! Han var väldigt nöjd med att ha nått en uppgörelse. Ja kan man vara nöjd med att ha fått en uppgörelse som säger att man skall betala tillbaka 8,6 miljoner då skulle jag vilja påstå att man redan har alldeles för mycket pengar.
När och hur skall det bli ett slut på dessa girigbukars och samhällsparasiters huggsexa på vår gemensamma kaka? Helt klart är väl, att de kan aldrig med hederligt arbete få ihop sådana fantasisummor! Bondfångeri, ocker eller vad ni än vill kalla det.Det skall inte löna sig att vara arbetare.

Sex IF Metallare kom tillsammans med ett förslag som sparade 10 miljoner om året åt företaget Böhler-Uddeholm Precision Strip AB.
Företaget tackade för hjälpen och "belönade" sina medarbetare med "hela" 800 kronor vardera.
"Ersättningen prövades i det partssammansatta Rådet för utvecklingsfrågor. Rådet rekommenderade Uddeholm att betala ut 60 000 kronor vardera till de sex metallarna.
Bolaget beslöt dock att nonchalera rådets rekommendation." skriver Dagens Arbete vidare.
 
Det är i det närmaste skrämmande att se hur bolagen och i det här fallet även det partsammansatta rådets inställning är i denna fråga. Tidigare fanns det avtal som sade att 50% på första årets besparing skulle delas ut som belöning. En rimlig nivå tycker jag eftersom företaget sedan tar hem hela vinsten kommande år.
Det är så typiskt detta beteende, jobba och tig och förvänta er inte en krona utöver vad ni redan har. Skall det sedan sparas på något så är det på kollektivet det skall sparas.
Man kan undra hur det i ovanstående Uddeholms fall påverkar IF Metallarnas "individuella lönedel" (som det så fint heter)? Kanske de får 1 krona extra per timma? Vad tror ni företagsledningen tar i extra bonus tack vare arbetarnas besparing?
Ja det är skillnad på skit och pannkaka! Belönas den som ej belönas bör, alliansmantra nr1.


Efter sol kommer regn.

Efter denna underbara dag på Vänern med sol och bad så kom man hem och såg på nyheterna ang. rotavdraget. Nu visar det sig att även rotavdraget är riktat till de med de högsta inkomsterna. Har du inte tillräckligt hög månadsinkomst så riskerar du en skattesmäll i efterhand. Typisk gammalmoderat politik hur mycket de än sen vill kalla sig "nya". Ordlekar är tydligen det de är allra bäst på dessa blåblodiga parasiter!
Det är skönt att man fortfarande kan fly vardagen ibland.


Livs levande Vänermusslor även detta år.

En lycklig regering?

Reinfeldt fick ett "litet" lönelyft på 4000:-/ månad och de övriga statråden 3000:-, medan pensionärer och löntagare får lägre ersättning tack vare krisen. För att ha förvandlat ett stabilt överskott i statens finanser till ett ordentligt underskott får man väl se detta som en ganska bra höjning med tanke på att de också får låna till densamma. Ansvar för statens finanser? Eller ska man se det som en "bonus"? Arbetslinjen gäller tydligen bäst i regeringskansliet.

FORE! Igen.

Äntligen riktig sommar!

Varmt och skönt med badtemperatur i vattnet. I morgon blir det en tur på sjön med lite sol o bad och kanske en abborre att avnjuta på kvällskvisten om man har tur. Det är många sommartecken överallt nu. Motorsegelplanen går i skytteltrafik på Hovby flygplats och även drakflygarna är i gång. Härligt!

På Lidköpingsnytt är även debatten om vattenskotrarna igång igen,

hur skall ungdomarna veta vad som är rätt eller fel om de aldrig tillåts göra några fel?

Privatiseringsidiotin.

På Lidköpingsnytts sida är det ett par debattörer som fortfarande tror på marknadsliberalismen trots att kommuner o landsting lever mitt i krisens "öga". De käbblar om hur bra och billigt det vore för kommunen om man släpper in privata alternativ inom vård och omsorg, dock utan att någon gång precisera vad det är de kan göra som innebär att de kan hålla lägre kostnader. Som alla vet och som exemplen visar runt om i landet så är det med färre personal och liknande som de skall försöka klara det. Troligen är inte dessa debattörer medvetna om den s.k. Trondheimsmodellen som finns i vårt västra grannland Norge. Hede de varit det så hade de knappast sjungit sina lovsånger om den redan misslyckade marknadsliberalismen. För att ge dem chansen så får de här denna chans att förkovra sig i ämnet. Hoppas de inte är så inskränkta så att de inte tar denna. Men sanningen kanske är alltför svår för dem att ta till sig.Beställ boken här.

Lugn avslutning på midsommarhelgen.

Det blev en lugn avslutning på midsommarhelgen som för övrigt ändå varit lugn, med ålderns rätt. Mor fyllde 80 och det firades i kretsen av de närmaste med en middag på Kinnekullegården. Nästa stora samling blir väl i höst då hennes sambo fyller 90.
Ansvarsfulla statsfinanser?

Ekonomistyrningsverket räknar nu med att underskottet i statsfinanserna 2009 blir 214 miljarder kronor. Är det detta Reinfeldt o Borg kallar att ta ansvar för statsfinanserna? Man sålde ut Vin o Sprit för att amortera på statsskulden och för att den minskade räntebördan då skulle ge mer än bolagets inkomster till statskassan. Nu har man gjort av med inkomsterna och ökar utgifterna igen, jag undrar hur de kommenterar detta nu?


Nej till förbättringar, ja till försämringar = "Nya" Moderaterna


Moderaterna, alltid MOT välfärd!


Detta är en allians-"satsning"

Fler poliser i Västra Götaland utlovades av alliansen i valrörelsen. Denna satsning är i verkligheten besparingar på 70 miljoner kronor. Hur får de ihop det?Lögnernas bästa företrädare!

Billström myglar till sig bidrag!

Migrationsminister Tobias Billström (M) bor i Stockholm men är skriven i Malmö. Detta innebär att Sveriges skattebetalare bidrar med 120 000:- till Billströms privata kassa. Är det M som säger att de är emot bidrag?
Dessa 120 000:- skulle definitivt kunna komma verkligt behövande bättre till del istället för en redan överfinansierad migrationsminister. Etik o moral brukar predikas från borgareländet, när det gäller andra iallafall.Och arbetslösheten stiger i "arbetslinjens" Sverige.

 • Relativt arbetslöshetstal 9,0 %
  (Maj 2009)
 • Folkmängd 9 276 509
  (30 april 2009)
 • Konsumentprisindex -0,4 %
  (Maj 2009 jämfört med maj 2008)
 • Nationalräkenskaper, BNP -6,5 %
  (Kvartal 1 2009 jämfört med kvartal 1 2008)

        Källa: SCB


Dataspelsnostalgi!


Gott om tid,

är det ont om ibland. Arbete och "före helg hysteri" medger inte så mycket ledig tid som man önskar, särskilt inte när arbetet inkräktar på helgen också med arbete på midsommarafton. Ganska skönt ändå att arbeta sådana dagar ibland, ledig blir man ju ändå, men vid ett annat tillfälle bara.
I torsdags var det distriktsmöte i Karlsborg på Kanalhotellet. Mycket trevligt och för alla er som söker något utflyktsmål under sommaren så kan jag rekommendera kaffe och jordgubbstårta på Kanalhotellet. Det var nog den godaste jordgubbstårta jag överhuvudtaget smakat. "Kanalhotellsbakad", kan ju inte skriva hembakad eftersom jag inte vet om de som gjort den bor på hotellet.Midsommarafton efter jobbet, ca 15,30 passerades Örtagsparken och det sedvanliga midsommarfirandet där. Gott om folk trots regnskurarna som kom emellanåt.Nu är det ledigt fram till nästa lördag och med den väderkartan som tidningarna presenterade så får det nog bli några dagar på sjön med sol,bad och lite fiske så man får igång sommarkänslan ordentligt.


Den berömda 1000 lappen.

De totala utgifterna för hushållen ökade 2008

Hushållens totala genomsnittliga utgifter ökade med 11 procent mellan åren 2007 och 2008, från 263 020 kronor till 290 910 kronor. Både utgiften för livsmedel och utgiften för boende ökade med 11 procent, men även utgiften för fritid och kultur ökade mycket , 12 procent.

Källa: SCB       Hela pressmeddelandet här.

Ja man kan undra vad folk ser i den borgerliga rikemanspolitiken egentligen? Den s.k. 1000 lappen i sänkt skatt med massor av andra kostnadsökningar i stället som t.ex höjd a-kasseavgift m.m m.m. Tur att vi har SCB då som kan redovisa eländet i faktiska siffror. Höjd skatt behöver inte betyda mindre i plånboken i slutändan! Precis som man kan se med borgarnas skattesänkningar som ser bra ut när man läser lönelappen men med en verklig effekt som ger minus ikassan i slutändan. Något att tänka på.Lögnaren Reinfeldt ljög!

Jag har inte brutit något vallöfte eftersom vi inte skickat polisen efter några ungar, ljög Reinfeldt i partiledardebatten. Han ansåg sig inte ha kriminaliserat någon ungdomsgeneration eftersom det var privata bolag som skulle begära ut uppgifterna och driva fallen.
Idag visar det sig att denna lögn var en lögn! Nu tillsätts 15 polistjänster för att jaga fildelare. Det är inga nya satsningar på polisen dock, utan jakten på fildelare är så viktig så att resurserna tas från andra områden hos polisen. Prioritet ett alltså.
Jag hoppas att någon politiker i riksdagen låter denne skammens man få chavottera inför KU, eller varför helt enkelt inte begära ett misstroendevotum i riksdagen? Så allvarlig är faktiskt denna lögn!

FORE!Små "grodorna" passar nog bra i midsommar.
Hårresande!

Hörde på radion att det p.g.a. den stora ökningen av socialbidragstagare nu skall bli svårare att kunna få socialbidrag. Detta var nog det mest korkade jag hört på år och dag! Är det inte behovet som skall avgöra en sådan sak?
Tur att jag inte drack kaffe eller något när jag hörde det för då hade det garanterat satt sig i halsen. Hårresande som sagt var!


Värdera arbete, inte titel!

En montör löste ett företagsproblem så bra att företaget tog patent på lösningen. Montören fick dock inget av företaget som tack. Ändå säger företagens representanter, den så kallade alliansen att det skall löna sig att arbeta. De borde ändra detta till att det skall löna sig att ha arbetare, då vore de betydligt närmare sanningen. I fallet ovan gick dock montören till rätten med frågan och där blev han tilldömd 450 000:- i ersättning för sin uppfinning. I domen stod att läsa, "Inte heller lönen var så hög att den kan motivera att arbete med produktutveckling skulle ingå i hans arbetsuppgifter, menar tingsrätten."
En nog så viktig dom rent principiellt och något för fackföreningsrörelsen att ta fasta på i kommande centrala förhandlingar där förslagskommitéorganisation bör krävas. Något som tyvärr försvunnit de senaste åren och därför är ju också ovanstående dom än viktigare för alla som inte är anställda som produktutvecklare men ändå är med och utvecklar till och från.
Läs hela artikeln i Dagens Arbete.


Ska man känna sig ärad?

Debattören och den s.k. oberoende liberalen Jörgen Larsson ägnar mig en hel debattartikel i ett ärende som avgjordes för flera år sedan då Framnäs IP utrustades med allvädersbanor (äntligen). Inte utan att man känner sig lite smickrad :-)
Och alltihop p.g.a. en kommentar jag gav i en mer allmän debattråd.
Det kanske är något utmärkande för liberaler att de aldrig kan acceptera en avgjord fråga om resultatet blivit ett annat än det de önskat sig. Påminner en del om inställningen till folkomröstningen angående Euron.
Men om man skall hålla sig till Framnäs IP nu så var det ett ganska stort pådrag från borgarsidan, (med en känd redare som pådrivare) för att komma över marken där idrottsplatsen är belägen. Av detta blev dock inget och sålunda rustades banorna upp till modern standard för ett antal miljoner kronor. Varför man nu skulle riva hela rasket och göra om samma investering på en annan plats för att bereda väg för ytterligare handel (med tillhörande trafikproblem) verkar tämligen korkat tycker jag och särskilt när det redan finns beslut för utökad handel i andra ändan av stan. Och hur skulle borgarna få ihop det med alla sina besparingsförslag, som tack och lov inte kommer att bli verklighet?
Ja det var en något underlig debattartikel angående en fråga som borde vara tämligen död, åtminstone tills banorna är utslitna och läktare och övrigt återigen står i stort behov av upprustning. Kan det vara så att om borgarna kommer till makten så blir det ett minimum av underhåll på anläggningen för att påskynda denna process? Nej så gemena och utstuderade kan väl inte ens borgarna vara, eller?


Framnäs IP, en idottsoas i Lidköping!

Hoppsan!

LRK hade idag lokala hopptävlingar för häst i det underbara sommarvädret som kom efter veckans och t.o.m. gårdagens regnväder. Bättre kunde det inte ha blivit. Det är något speciellt med hoppning på gräsbana.Positivt och negativt för SAAB och SAAB!

Koenigsegg köper SAAB! Onekligen ett besked som gav positiva vibrationer inom en. Ett svenskt SAAB igen, om än med norska finansiärer i bakfickan. Hoppas detta blir verklighet för det lyfter nog båda varumärkena betydligt.

Kanske SAAB kan se problemen försvinna i backspegeln snart?


Tråkigt då att flygplanstillverkaren SAAB svärtar ner både varumärket och folkets förtroende för våra folkvalda. Mutaffärer som till varje pris skall mörkläggas och med politikers "goda" minne som en förutsättning för att lyckas med detta. I krig och kärlek är allt tillåtet sägs det, även om vi skall anses neutrala. Samtidigt har vi en stor Nato övning pågående på Vidselbasen i Norrbotten.
Det stinker ordentligt om staten just nu.


Evanemangshallen.

En blixtvisit i evanemangshallen blev det idag under Björn Lindals ledning. Sevärt, mycket sevärt!


Bandy, fotboll och studenten.

Ja man kan undra vad den gemensamma nämnaren är för dessa tre saker? Jo saken är ju att när Villa har hemmamatch så lockar det en hel del åskådare och med ett visst parkeringsbekymmer som följd. Detta parkeringsbekymmer retar tydligen en del så till den milda grad att det klagas och gnälls på olika forum och däribland Lidköpingsnytt.
Nu har jag på kort tid uppmärksammat två än större parkeringsbekymmer, dock utan att ha sett ett enda ord av klagomål i något av våra lokala forum. Nämligen klassfotbollen och studentexamen. Särskilt idag när det var studentexamen så var parkeringanarkin total, men det var den även när klassfotbollen gick av stapeln. Kan det vara så att alla de som alltid brukar ondgöra sig över folks sätt att parkera vid bandyevanemang själva varit delaktiga i både klassfotboll och studentfirande? Hur skall man annars tolka den mediala tystnaden över det minst lika stora parkeringseländet vid de båda sistnämnda evanemangen? Kanske vore på sin plats att alla olyckskorpar som gör sin röst hörd vid bandyevanemangen försöker visa lite förståelse för de tillfälliga problem som kan uppstå i samband med extra publiktilldragande evanemang som då och då går av stapeln. Allt är inte svart eller vitt alla gånger. Tänk efter före nästa gång.
Bakslag för Sarkozy.

"Författningsrådet har prövat lagen mot landets författning och de har kommit fram till att det är en mänsklig rättighet att ha "fri tillgång till offentliga tjänster online"

Lagen det gäller är naturligtvis Sarkozys egen version av IPRED-lag, Europas strängaste enl. den s.k. expertisen. Märkligt att "frihetens företrädare" står för så mycket inskränkningar i människors privatliv, eller???
Ett sundhetstecken för Frankrike iaf att man har ett författningsråd som kan påverka till skillnad mot här hemma där alliansen fullständigt nonchalerar vad lagråd och domstolar har för ståndpunkt eller domstolsutslag. Man kör sitt eget race oavsett. Måtte vi slippa "dårarna" som försöker styra nu, efter nästa val.


Sverige har blivit ett lögnarnas paradis med Reinfeldt vid rodret!
Lämna folket IPRED!

nICAn (inte) lita på oss!

Ynka 100 000 kronor fick ICA MAXI i företagsbot för fusket med köttfärsen som redovisades i TV programmet Uppdrag Granskning. En ynka låg summa.
Har man medvetet fuskat på ett sådant sätt som visades borde den omedelbara åtgärden bli att de förbjuds att överhuvudtaget få hantera och sälja köttprodukter. Än mindre ha utrustning för att kunna datummärka. Så systematiskt som fusket var så står det väl helt klart för alla sunt tänkande individer att detta är något som butiksägarna direkt eller indirekt legat bakom. Men så tänker ju inte en tingsrätt tydligen. Och butiksägaren han fortsätter naturligtvis som om ingenting hänt. Hoppas åtminstone att han betalar sina nu dömda anställda en ansenlig summa för att de räddat skinnet på "fegharen". Och varför inte utdöma ett skadestånd till alla hans kunder för sveda och värk eftersom det är de som lurats?
Det är hur som helst inte lätt att vara anställd. Gör du inte som arbetsgivaren vill så är du helkörd på jobbet och gör du som han vill riskerar du att åka fast. Jag undrar om denna dom höjt tilltron till rättsväsendet i Sverige?

Det var bättre förr! (Tror jag?)


 


Rättsrötan fortsätter i Pirate Bay målet!

Tingsrätten fann INTE att domaren i Pirate Bay målet jävig. De måste ha enormt effektiva skygglappar i den tingsrätten.
Denne krake till domare som sitter i åtskilliga upphovsrättsorganisationer gör detta för att "förkovra" sig enl. tingsrätten. Vore på sin plats att fråga denna tingsrätt vad som skulle krävts för att det skulle varit att betrakta som jäv?
Man undrar hur långt myndigheterna kan gå i sin förnedring av sig själva. Allt vad respekt för rättsväsendet försvinner i en allt snabbare takt, ja man kan nästan likna det vid finanskrisens hastiga ras. Riv upp, gör om, gör rätt!


En hektisk helg är till ända.

24 timmars nattarbete, nationaldagsfirande, fotbollsförlust mot Danmark och hopptävling med tillhörande banbygge är till ända. Vad det gäller nationaldagsfirandet så måste jag dela ut lite ris åt NLT (Nya Lidköpings tidningen) som inte ens med ett ord nämnde ridklubbens engagemang i kortegen från torget där tjejerna hade täten. Massor av förberedelser av både hästar och utrustning, ledare, ridskolechef och medlemmar som också deltog var tydligen inget som NLT trodde kunde vara intressant för läsekretsen. En bild i nätupplagan var vad de mäktade med. Synd om tjejerna som verkligen engagerat sig för att bidra till ett trevligt firande.Premiär var det också i helgen för "dotera" i helgens klubbtävling i klassen 1,20m. Tävlingen hölls på LRK,s gräsbana ute, vilket ger en härlig sommarkänsla. Vädret var ju också helt perfekt, varken för varmt eller för kallt och inget regn.
Resultatmässigt kunde det heller inte bli så mycket bättre då "dotera" och Under Cover red hem segern i 1,10m klassen och blev tvåa i 1,20m klassen efter en felfri runda i grundomgången där hon sedan valde att avbryta på egen begäran och således inte red omhoppningen. Vann gjorde Alexei Smirnov efter en mycket fin dubbelnolla. Han kan sina hästar det syns lång väg.EU valet är över och jämfört med förra EU valet anses det vara en besvikelse. Om man däremot ser på de opinionsundersökningar som gjorts innan valet så ligger väl resultatet i paritet med dessa.
Piratpartiet gjorde ett mycket bra förstaval och kom in i EU parlamentet och det är väl bara att gratulera. Hoppas nu att de kan leva upp till de förväntningar deras väljare har annars lär de märka att det går lika snabbt utför som det gick uppåt.
Tycker det är synd att inte Vänstern bättre tagit tag i integritetsfrågorna och verkligen satt ner foten i tid. Om jag inte missminner mig så lade man ner sina röster när det gällde IPRED lagen och det var ett väldigt stort misstag tror jag. Vill man strida för en sak så röstar man mangrant NEJ oavsett om det har ngn betydelse eller ej för utgången av omröstningen.
Patetiskt också att höra de andra partierna i EU debatten i SVT när frågan kom på tal. Helt plötsligt kunde alla tänka sig fildelning i ngn form bara upphovsmännen garanterades ersättning för sitt arbete. Piratpartieffekten? Det borde varit Vänsterpartieffekten!
Hoppas nu att V tar sig i kragen och verkligen visar att man menar allvar med integritetsfrågorna. Varför inte starta ett opolitiskt opinionsorgan ihop med Piratpartiet för att verkligen utöva påtryckning mot högerns och sossarnas övervakningsmani av befolkningen och verkligen få folk att förstå det viktiga med våra mänskliga rättigheter och vår integritet som ju faktiskt är grundlagsskyddad. Får politiker verkligen bryta mot lagen? Och glöm inte att det var Alliansen och Sossarna som röstade igenom eländet, oavsett vad de nu säger sig tycka.


Nationaldag i Lidköping.
Piratpartiet till höger om moderaterna.

"Falkvinge har en bakgrund i Moderata ungdomsförbundet och ettan på EU-valslistan, Christian Engström, var tidigare Folkpartist."

Piratpartiet börjar nu granskas lite nogrannare i sömmarna ju närmare en parlamentsplats de verkar komma och i internetfrågor kan de nog göra en skillnad, men för övrigt? Ja Engström säger att han kommer att låta gruppen sköta röstningen i alla andra frågor. Men de har ju inte ens bestämt sig för vilken grupp de vill tillhöra i EU så folk vet ju inte överhuvudtaget vad de får för politik. Att leva är ju trots allt lite mer än bara internet. Hur bra blir då resten?
Tycker det är synd att inte fler av PP,s väljare insett att Vänsterpartiet har samma linje i internetfrågorna, men med en hel politik för rättvisa och trygghet i övrigt.
Att sedan deras partiledare Rick Falkvinge kallar sig själv för "ultrakapitalist" och moderaterna för "någon slags halvmjäkiga socialliberaler", ja då får man osökt ruggiga vibrationer i kroppen, särskilt när man ser vilken orättfärdig politik som moderaterna redan för. Antagligen kommer inte PP,s medlemmar själva att ha råd att använda internet i framtiden om det är en ännu mer högerinriktad politik de vill föra om de skulle få den möjligheten. Frihet, men bara om du har råd med den! Jag förstår att de inte gärna vill prata om ngn övrig politik, eller ideologi rättare sagt, då hade de nog inte nått upp till enprocentaren en gång.


EU, ett fredsprojekt?

Fred i Europa, det är det enda alliansen har kvar att komma med för att legitimera EU nu. Ungefär som det lät när det gällde ekonomisk stabilitet och välfärdens säkerställande tidigare, innan krisen alltså.
("Bidragsfuskande") Privat-läkare får "kritik"!

Privatläkare tar ut högre ersättning av regionen än de har rätt till genom att kryssa i rutan "normalbesök" istället för "enkelt besök". Normalbesök ger 620:- i ersättning jämfört med 225:- för ett enkelt besök. Endast en halv procent av besöken har registrerats som enkla besök.
Det som förvånar är de undfallande kommentarerna till detta fusk från regionens sida.
"- Här finns brister som behöver rättas till",
"att en glidning sker mot normalbesök med högre ersättning"
"Läkarna måste börja registrera rätt typ av besök"
o.s.v.
Gör en polisanmälan!
Detta är väl inget annat än rent bedrägeri? Stöld av folkets gemensamma tillgångar (pengar)!
Eller varför inte helt enkelt göra som för vanligt folk, sänk ersättningsnivåerna till privatläkarna. Men det är väl antagligen "fel" väljargrupp" för att något sådant skall få ske? Detta djävla daltande med den självutnämnda s.k. överheten!
GP har en artikel om detta bedrägeri.


Lagom till sommaren,

så har de sedvanliga bensinprishöjningarna startat för att kulminera under industrisemestern i vanlig ordning. Tack för det alla bensinbolag! Det gäller att få folk att åka så lite som möjligt under semestern.


 

Slöseriet inom EU!


Fyllekörning men körkortet kvar.

Ja heter man Reinfeldt så går det otroligt nog. Nu var det inte statsministern själv som dömdes men väl hans far, Bruno Reinfeldt som tidigare (före fyllekörningen) var stark man hos moderaterna i Täby. Nåväl han fick ju iallafall böter, 20 dagsböter a 400 kr. En summa som avskräcker? Nä knappast, det är väl kaffepengar för personen i fråga. Likhet inför lagen?= Nja. Likhet inför straffen?= Nej!
Läs Metros artikel.

                                           eller     

Gott om pengar,

är det inte ont om. 20 industriföretag delar ut 68 miljarder kronor till sina ägare i år. Ett av dessa, Atlas Copco säger upp 900 arbetare och "sparar" på så vis 2 miljarder, samtidigt delar man ut 3,6 miljarder till ägarna viket är lika mycket som under föregående år, trots krisen. Sedan 2002 har detta bolag delat ut 50 miljarder (lika mycket som vinsten under samma period) till sina ägare. För två år sedan lånade man pengar till den extra stora utdelning som då var. Ansvarsfull ekonomi??????
Läs Dagens Arbetes artikel här.


Borgarna fortsätter slå mot arbetarrörelserna!

"På arbetsplatser där kollektivavtal saknas kan arbetsgivarna i framtiden slippa att ansöka om dispens när de vill att personal ska jobba mer övertid och mertid än vad arbetstidslagen tillåter, enligt ett förslag från Arbetsmiljöverket."

Så börjar ett reportage i kommunalarbetaren som verkligen slår hål på myten om att alliansen på något sätt skulle försvara den svenska modellen. Man vill amerikanisera hela det svenska arbetslivet vilket i förlängningen kommer att leda till slum och misär runt om i riket med undantag för några få "gated communities" i städerna.
Läs hela reportaget här.

 

Slut på snigel-eländet.

Norge vinner igen, kan man säga när nu en norsk agronom lyckats vinna kriget mot mördarsniglarna. Den by han själv bor i är numera ren från sniglar. Läs mer i GP.RSS 2.0