Alliansen fortsätter mjölka bilister som ska till jobbet!

Arbetslinjen kallade de sin politik innan de själva nu gav denna linje underkänt i höstbudgeten. Men alla som skall åka bil till jobbet straffas återkommande av Alliansen. De började omedelbart efter sitt tillträde med att höja drivmedelsskatterna. Samtidigt höjde de avdragsgränsen för resor till och från jobbet med 1000 kr. 2010 höjde de sen denna gräns återigen från 8000 till 9000 kronor och nu vill de återigen höja med en tusenlapp från 9000 till 10 000 kr innan man får göra något reseavdrag. Det är 3000 beskattade kronor årligen som man tar tillbaka för alla som är beroende av att ta bilen till jobbet. Sen säger de att det är viktigt att prioritera arbete? Att resa till sitt arbete är en förutsättning för att man skall kunna utföra detta arbete. Detta övergår tydligen Alliansens förstånd! Eller är det det faktum att de flesta Stockholmarna ändå åker kollektivt som styr? I glesbygd finns inte så många tunnelbanor, inte så många väljare som i Stockholm heller.
Nej istället prioriterar Alliansen att ge skattelättnader till alla som har ett hus eller en lägenhet att hyra ut. Undra hur de får ihop det med sin arbetslinje? Nej just det, den har de ju själva underkänt redan!
E24

Inget nytt under Allianssolen!

Ser EU länderna om sina egna hus nu?

Eftersom jag i veckan befinner mig i Norrköping för jobbets räkning så roade jag mig med att se vilka ev. lokala nyheter som kunde vara av intresse här. Genast dök det upp en lokal nyhet som egentligen borde vara en riksnyhet.
Det är tyska Siemens som hastigt och lustigt beslutat att flytta den mycket lönsamma ångturbintillverkningen från Finspång till Tyskland. Kanske det är ett tecken på att Euro-länderna börjar se om sina hus i dessa kristider som råder. Då lär det säkert komma fler liknande företagshemflyttar framöver.
Norrköpings tidningar.

Annars var det regeringens "stora" satsning på infrastrukturen som fick mig att reagera något idag. Om detta kunde man ju också läsa även i Norrköpings tidningar. 5,5 miljarder vill de nu satsa och det skall ge massor av arbetstillfällen. Ulf Adelsson sa som det sista han sa som ordförande för SJ att det behövdes satsningar på minst 20 miljarder! För denna sanning blev han avsatt av Alliansregeringen med Reinfeldt i spetsen. Det är nog skönt för Reinfeldt att han lyckats täppa till truten på alla sanningssägare nu, för Trafikverkets nuvarande hövding hade ju bara lovord till Reinfeldts nu föreslagna futtiga satsning. Patetiskt! En Alliansens gigolo?


Hästarna tillbaka på "nya" LRK.

Sommaren lider mot sitt slut och då är det även slut på sommarbetet för hästarna. I år kom de tillbaka till ett helt nytt hem då hela LRK's anläggning är upprustad med nya stallar och nya ridhus. De verkade lika nöjda som sina ryttare över den superfina anläggningen. Men efter en ridtur på dryga milen var det såklart skönt att komma "hem" och få lite mat.


Distriktsupptakt i Skaraborg!

Lördagen bar å sta till Tibro för distriktsupptakt. Det blev en lyckad tillställning i form av en friluftsdag med matlagning i det fria och lekar o "lur" därtill. Politik blev det naturligtvis också en hel del då Hans Linde närvarade. En mycket lyckad dag där Tibro gjort ett verkligt bra arrangemang. Och i Tibro kom det bara en liten regnskur i 10 min, resten av dagen var solig och varm.

Samling vid lägerelden!


Följetången Äventyrslandet!

Bert Karlssons och Benny Nybergs smått ironiska och naiva önskan om att fordringsägarna på frivillig väg skulle gå med på ett 40% ackord för att sedan förhoppningsvis kunna få resten av pengarna om 10 månader kan ju verkligen inte tas på allvar, särskilt inte av Götene kommun!
Att gå med på ett ackord där man inte vet något om vilka egentliga förutsättningar bolaget har annat än att förlita sig i blindo på att det dessa entrepenörer presenterar skulle vara realistiskt ter sig som en omöjlighet. Särskilt med tanke på att de inte ens levt upp till de överenskommelser som är gjorda i arrendeavtalet om veckovisa redovisningar.

Som jag och de i partiet jag talat med ser på det, så finns det endast ett realistiskt alternativ. Det är att ställa kravet på Äventyrslandet AB att man hos tingsrätten ansöker om en företagsrekonstruktion. Då tillsätter tingsrätten en oberoende huvudman som tar över och går igenom bolaget och därefter presenterar den lösning som anses möjlig. Det kan ju mycket väl tänkas att det leder till ett 40% ackord, 25% ackord eller t.o.m. ett förslag om likvidation, men då sker det i offentlighetens ljus och alla får tillgång till de handlingar och förutsättningar man behöver för att överhuvudtaget kunna ta ställning till ett sådant här förslag.
Detta kommer Vänsterpartiet att ställa som ett absolut krav!

Kommunledningen har tydligen idag också börjat att titta på en ev. försäljning som alternativ. Det är bra även om man borde sett detta som ett alternativ långt tidigare. Dock verkar det något överilat att i detta skede närmast i panik försöka avyttra anläggningen till vilket underpris som helst. Begär en företagsrekonstruktion via tingsrätten som en första åtgärd och se vad den kommer fram till. Sen kan man med hjälp av de fakta som kommer fram ur detta göra en realistisk värdering och ev. gå ut på försäljningsmarknaden.
Men rusa inte iväg nu och gå med entrepenörernas s.k. ackordsförslag för då lär denna följetång fortsätta ytterligare ett bra tag. Men så naiva kan väl knappast kommunledningen vara längre? Något måste man väl ha lärt sig av föregående års misstag?


Våra partiledarkandidater!


Är vi på väg mot ett tvåpartisystem p.g.a. Alliansen?

Fyra partier under riksdagsspärren rapporteras det idag så trenden går tydligen däråt. Helt klart blir demokratin lidande vilket den blivit redan p.g.a. Alliansen. Med enbart fristående partier hade troligen inte sjukförsäkringen sett ut som den gör idag. Ett av de allra tydligaste bevisen för hur skadligt det är med Allianser och blockpolitik överhuvudtaget. Folket är förlorarna.
Nu tror jag dock inte att det blir så. När valtemperaturen stiger så blir i regel folk medvetna om detta också och då stiger siffrorna för de mindre partierna igen. Så dessa opinionsundersökningar i mellanvalen gör man nog klokast i att ta med en nypa salt.


Äventyrslandet söker accordsuppgörelse!

Innan säsongen ens är över så är Äventyrslandet AB i Götene tydligen på obestånd. I ett diariefört brev hos kommunen idag så erbjuds alla fordringsägare 40% av sina fordringar i bolaget. Det betyder alltså att Götene kommuns "garantibelopp" på minst 1 miljon kronor skulle skrivas ned till 400 000 kr. Vem blir förvånad. All heder till Socialdemokraten Gustaf Hamilton som trots allt försökte övertyga andra i Götene om att avkräva en bankgaranti, dock utan att vinna gehör för detta. Hamilton varnade ju också i fullmäktige för vad man skulle kunna förvänta sig från Bert Karlssons sida  Detta i det fullmäktigemöte som då Karlsson gick in och störde ordningen i när han började gapa och skräna från besökasplats.

Själva brevet från (som de kallar sig själva) entrepenörerna är annars en ganska roande läsning där de jämför kritiken i Götene mot kommunens misshushällning med skattepengar med USA och krisen i världsekonomin. Ja jag tror inte Äventyrslandet kan tillmäta sig riktigt samma stora betydelse, "ler" (som Hedvall skulle skrivit).

Länk till de s.k. entrepenörenas accordsförslag.


Och vad bidde det då?

http://gt.expressen.se/nyheter/1.1851906/har-ska-bert-bygga-en-stor-nojes-stadSvag lönsamhet för Äventyrslandet!

(S)encurera mera?

Självfallet skall en debatt hållas på en bra nivå, men att eftersträva begränsningar i det fria ordet som Ahlin (S) vill är inget jag stödjer. Politiker har tydligen svårt att acceptera informationssamhället och det kan jag förstå. Självklart är det enklare om man som politiker kan få säga det man vill oavsett om det är korrekt eller ej och sedan få vara oemotsagd. Det är dock inget samhälle jag vill se framöver. Informationssamhället leder till att politiker oavsett politisk nivå måste kunna stå upp för det de säger. Kan de inte det så bör de nog tänka efter om de beslut de tagit verkligen överensstämt med det de och deras parti säger sig stå för. Att sticka huvudet i sanden eller bara låtsas som det regnar när man tagit ett dumt beslut skall kritiseras och det med all rätt. Det är nog snarare så att det är politikerna som bör rannsaka sig själva i det här fallet.


Är det 1: april????? Ha ha ha ha ha ...........

Mauds nya jobb, hjälpa Hillary Clinton, står det i Aftonbladet idag. Trodde det var ett stort skämt först men tydligen var det inte det. Men det visar väl mer hur det gått utför med USA än vad det skulle visa att Sverige är något slags föredöme. Undra på att det är Kina som tar över ekonomiskt i världen.


Fredrik "bidraget" Reinfeldt!

Sommartal av Reinfeldt helt utan konkret innehåll. Halverad resturangmoms var det enda han hade att komma med inför den förestående krisen. Gör detta oss konkurrenskraftigare på den globala marknaden?
Han är långt ifrån den egotrippade ledare som stod och gapade om riktiga jobb och att politiker skapar inga jobb. Den momssänkning han nu föreslår beräknas kosta 5,5 miljarder och har tidigare beräknats ge 3 500 jobb. Alltså 1 500 000 kr per jobb. Är det detta han kallar att ta ansvar?
De jobb som väldigt luddigt tidigare har ansetts skapas av arbetslinjen genom jobbskatteavdragen har snällt beräknats till 1 000 000 kr per skapat jobb.
RUT o ROT beräknas kosta statskassan 800 000 kr per skapat jobb o.s.v. Notalbelt i detta sammanhang är också att arbetslösheten är 8,8% (SCB jun.) och beräknas öka nu med en lägre tillväxt.
FAS 3 ökar också kraftigt i år redan och här ger man enskilda företagare 5000 kr per person man sätter i "meningsfull" sysselsättning.
Man berikar ett fåtal enskilda samtidigt som man sätter en allt större del av befolkningen på undantag med urusla eller inga ersättningar alls.
Reinfeldts "skapade" verklighet blir allt tydligare för varje dag som går nu och han ser allt vankelmodigare ut för varje framträdande han gör också. Det skall bli evinnerligt skönt när detta eländiga kapitel i den Svenska historien kan läggas bakom oss!

Bidrag ja, men bara till dem som inte behöver det!


Dålig lönsamhet för Äventyrslandet.

Turerna i detta ärende fortlöper. Ingen är dock förvånad. Nu har det framkommit att redovisningen till kommunen inte skötts enl. avtalet. Detta skulle skett veckovis, men inte gjorts. Arrendet verkar inte heller ha betalts enl. avtalet. 100 000 kr skulle betalas in per månad á conto men så har tydligen inte skett. Bert Karlsson har tydligen fått för sig att han har 10 månader på sig att betala men enl. avtalet skall slutredovisningen vara klar till årsskiftet och reglering av betalningen ha skett senast sista vardagen i Januari.
Blir intressant att se hur kommunen kommer att agera?
Kenth Selmosson yrar iaf runt med olika uttalanden i media som vanligt. När det började anas vartåt det skulle barka även detta år så intervjuades han i Radio Skaraborg och upprepade att han ångrar denna satsning. I slutet av intervjun så yttrar han sig över den hårda kritik som varit och att den varit för hård.
"- Det är inte konstigt att det finns kritik, det ska finnas, men när det går över i personangrepp och uttalanden som att man inte har råd med vård och skola och så, så är det inte sant.",  sa Selmosson till radion.
Sista delen av meningen är ju faktiskt anmärkningsvärd. 4 miljoner per år mindre till välfärden p.g.a. denna "satsning" tas ju naturligtvis ur samma kassa som allt övrigt. Inte blir det mindre anmärkningsvärt när man på sossarnas egen hemsida läser i nyhetsarkivet deras egen artikel "Därför ställer sig S bakom arrende". Där kan man läsa att: "det är viktigt att nå en långsiktig lösning, som får låg ekonomisk belastning på de övriga kommunala verksamheterna."
Nu påstår alltså Selmosson att detta inte är sant. Hur han  får ihop vad han säger själv är en fråga som är synnerligen berättigand?
För mig är det obegripligt att han fortfarande har förtroende i sitt parti, men det är ju självfallet deras problem.
Personangreppen vet jag inte vad han syftar på men naturligtvis blir stämningen inte den bästa när ingen tar ansvar för felaktigheterna utan bara kör på i samma hjulspår. Folk blir naturligtvis frustrerade.
I vanlig ordning så slänger han en massa uttalanden omkring sig utan att konkret kunna precisera det han säger.
Anders Borg avslöjar bluffen arbetslinjen!

Regeringen skjuter alltså upp det femte jobbskatteavdraget. Orsaken sägs vara oron i det internationella ekonomiska läget.

Detta ter sig mycket märkligt! Arbetslinjen var ju Alliansens saliggörande (och enda) lösning på Sveriges problem.

Krisen 08-09 sa Alliansen att det var arbetslinjen som förde Sverige genom krisen. Under den krisen genomförde man jobbskatteavdragen för att få fart på Sverige genom att folk skulle komma i arbete. Nu, innan krisen ens är här så avstår man då istället arbetslinjen. Vill man inte att folk skall komma i arbete längre?

Alla som följt Alliansens hyllningar av arbetslinjen undrar självklart varför?

Om vi nu står inför en ny kris så borde väl Alliansen istället utöka arbetslinjen och driva på för än större skattesänkningar? Men det gör man inte, trots att det är nu det skulle behövas ”positiv” stimulans och fler i arbete.

Alla har ju hört Alliansen skrävla om hur många jobb arbetslinjen skapat. Trots detta är arbetslösheten 8,8% (SCB jun 10) och nu förutspår man att arbetslösheten kommer att öka än mer i takt med att tillväxten går ned. 2006 kallade de 6% för massarbetslöshet.

”-Den enskilt viktigaste frågan är att så många som möjligt kommer i arbete”, har Reinfeldt upprepat åter och åter igen likt en papegoja. När och hur skall han då börja visa det med praktisk politik? Det är väl dags att visa resultat snart?

Sanningen är den att arbetslinjen är och var ingen lösning och aldrig varit tänkt att vara det heller. Detta har nu Anders Borg och Fredrik Reinfeldt klargjort genom sitt beslut att lägga femte jobbskatteavdraget på is. Att sänka skatter har aldrig löst några kriser. Det är väl det enda positiva med Alliansens besked nu att t.o.m. de själva tycks ha förstått detta. Eller man kanske skall säga att verkligheten kommit ikapp dem. Nu har de inte längre tidigare regeringars överskott att luta sig mot.

Jobbskatteavdragens enda syfte är att på sikt sänka lönenivåerna i landet, vilket också regeringens eget finanspolitiska råd sagt. Det skall bli synnerligen intressant att se vilka ”världsbästa” reformer Alliansen framledes skall presentera?

Hur kommer det att gå med exempelvis skolsatsningarna? Pär Johnsson (FP) Lidköping hade en debattartikel nyligen där han återigen upprepade att det var dags att höja statusen (lönen) på läraryrket. För vilken gång i ordningen vet jag faktiskt inte, men man kan ju lätt konstatera vad deras fem år vid makten hittills gett i ”statushöjning”. I Alliansstyrda Stockholm fick lärarna lägsta möjliga lönepåslag. Reallönesänkning blev facit efter fem år av Allianspolitik, nämligen 1,7%. Inflationstakten är nu uppe i 3,3% (SCB). Det är Alliansens ”statushöjning” i praktisk politik. Detta kan jag inte minnas att Pär Johnsson nämnde i sin artikel. Vad blir statushöjningen nästa gång?

Mycket prat men väldigt lite verkstad!

 


Lidköping ökar och Götene minskar!

Folkmängden i Lidköping ökade med 111 personer trots ett födelseunderskott med 11 personer.
I Götene minskade befolkningen med 48 personer trots ett positivt födelseunderskott med 8 personer.
Det är Lidköping, Mariestad och Falköping som lockar mest med Skövde först på fjärde plats. I stort sett alla komuner med mindre tätorter minskar. En ny sorts urbanisering?
För Götenes del är det ju inte bra att minska med tanke på Medeltidens Värld debaclet. Göteneborna har ju i snitt lagt ca 5000 kr per skalle till detta så 48 färre personer är ju definitivt inte bra när man istället verkligen behöver en ökning av skatteintäkterna. Att höja kommunalskatten lär ju inte heller locka fler till Götene i förhållande til andra attraktivare grannkommuner med lägre skatt.
Hur skall man kunna vända en sådan trend som den i Götene då? Personligen tror jag att man måste satsa i huvudsak på huvudorten. En huvudort som av andra betraktas som en "byhåla" lockar inga yngre att flytta in då utbudet av allt är för litet. Dessutom så halkar man efter vad det gäller utbildningar och övrigtt och när ungdomarna lämnat och upptäckt det större utbudet på en större ort så är det kanske inte så konstigt om de inte vänder tillbaka. Och tänker de sig hemåt igen så hamnar man i den lilla men ändå betydligt större staden Lidköping. På sikt tror jag denna trend kommer att vara mycket svår att vända så framtiden kommer antagligen att föra med sig en uppdelning av ett antal kommuner för att inlemmas i de med större tätorter. Ex Götene skulle ju med framgång kunna delas upp mellan Lidköping, Skara och Mariestad, om nu Skara klarar att hålla måttet. Deras tätort är ju i minsta laget även den. Något som också skyndar på denna utveckling är Allianspolitiken. De kommuner med den minsta skattebasen drabbas ju naturligtvis hårdast av deras svältpolitik gentemot kommunerna, som de omedelbart inledde 2006. Men men, detta är ju enbart mina spekulationer. Framtiden får väl ge oss facit. Men helt klart är att det behövs en regering som har vett att se även till de mindre kommunernas väl och ve, det skulle hela landet må bra av.
Varför tvekar Borg om ytterligare skattesänkningar?

Arbetslinjen, detta eviga mantra som lösningen på alla Sveriges problem tycks ha gått i stå! Ja iaf om man får tro Anders Borg. Nu tvekar han och Moderaterna på om de har råd att genomföra det femte jobbskatteavdraget. Varför?
Det är ju dessa skattesänkningar som får folk i de arbeten som också växer fram av detsamma, har de ju hela tiden sagt. Varför tvekar de nu då? De vill väl att folk skall komma i arbete och att landets problem skall minimeras.
Om det nu är så som Moderaterna säger att det är Arbetslinjen som ser till att lösa Sveriges problem, varför tvekar de då att fortsätta arbetslinjen när Sverige står inför problem? Om det är som Moderaterna säger så borde de ju göra det femte jobbskatteavdraget ännu större om det är så att landet står inför större problem, eller hur. Men Moderaterna tvekar då istället på att genomföra detta överhuvudtaget. Facit av detta kan ju enbart vara att arbetslinjen är ingen lösning! Den är enbart en skimär som Moderaterna använder i sitt syfte att öka rikedomarna ytterligare för de redan rika. Varför skulle de annars agera som de nu gör? Kanske ngn Moderat kan reda ut begreppen?


Bidragslinjen, Alliansens enda glädjeämne!

RUT o ROT ökar i Lidköping kunde man läsa i en artikel hos Lidköpingsnytt för några dagar sedan. Detta är tydligen Alliansens enda glädjeämne i livet och den ena Moderaten efter den andra yvs över "framgången". En bidragsfinansierad framgång som inte kommer alla till del.
Varför är Moderaterna då så glada över detta? Ja det är ju den enda del där de kan visa "positiva" siffror. Detta i sig är ju ganska kul. Bidrag är det enda som lett till något de kan redovisa som "positivt". Att det sedan är bidrag till folk som inte behöver bidrag det struntar de i, de ser det väl som potenciella Moderatväljare antagligen (köpta röster).
Det som är allvarligt är att företagen samtidigt skriker efter kompetent arbetskraft. Detta är inget som Moderaterna har någon konkret politik för att råda bot på. Istället har de försvårat och försämrat för folk att kunna utbilda sig och det minimala bostadsbyggande deras politik lett till leder också till att många får avstå studier p.g.a. denna brist.
Men RUT o ROT är viktigt för dem! 2770 kr / person har 830 Lidköpingsbor erhållit i subvention gällande RUT. 10 795 kr / person har 2532 fastighetsägare erhållit i subvention när det gällt ROT.
Om det nu är så himla bra och arbetsskapande med dessa åtgärder så varför utvecklar man inte dessa bidrag så att även bostadsrättsinnehavare kan få ta del av dem?
Och hur solida är de företag som växer fram på ett bidragsberoende? Varför är det så intressant för Moderaterna att skapa en helt ny bidragsberoende bransch när man är så totalt ovillig att försöka lösa krisen i SAAB? Här handlar det om 10 000 jobb som riskerar att förloras. Hur många arbetslösa fd SAAB anställda kommer att ha råd att anlita ett RUT företag i Alliansens Sverige? Och inte hjälper dessa RUT o ROT avdrag Sverige i den globala konkurrensen heller, det förstår ju var och en som har ett någorlunda verklighetsförankrat sunt tänkande.
Dessutom har det förekommit ett ganska omfattande fusk när det gäller inte minst ROT. När det gäller trygghetssystemen så sänker Moderaterna ersättningarna för att motverka fusk, men när det gäller RUT o ROT så inför de istället bidrag som leder till fusk. Hur får de ihop det?
Man kan enkelt konstatera att hur mycket "nya", Moderaterna än kallar sig så är deras enda politiska lösning på alla problem just skattesänkningar. Moderaternas förslag att lösa 90 talskrisen var att sänka skatten. Deras enda förslag att lösa samhällsproblemen nu är fortfarande sänkt skatt, iaf i Sverige. Nu har ju Reinfeldt faktiskt uttalat att när det gäller problemekonomierna i Europa så kan det även krävas skattehöjningar. Hur får han ihop det resonemanget med den politik han för här hemma? Och framförallt, hur får han ihop det med de förslag Moderaterna hade till vår kris på 90 talet? Då var det inte tal om några skattehöjningar, heller. Lika lite som det är nu.

Reinfeldt fortsätter att blunda för verkligheten!Ohlys sista sommartal i Gnesta?

En avspänd Lars Ohly sommartalade i Gnesta enl. Aftonbladet. Det tycker jag han är värd! Ett tal utan att behöva känna ngn press måste ha känts lite som en slags politisk drömsemester. Skönt att se att han ämnar fortsätta arbeta politiskt, han behövs.
Annars var det lite kul att läsa en av kommentarerna i anslutning till artikeln. Den var ju inte helt korrekt då den grundade sig på felaktigheten att Ohly grät när muren föll, men den sa ändå vad jag tror många håller med om idag, iaf två av raderna.

" Men det lustiga var att när Berlinmuren raderades hade Lars rätt, som alla vet så grät han. Det var faktiskt då alla beskymrerna startade i Europa. "

Det ligger en hel del i dessa rader tycker jag. Orsakerna skall jag inte spekulera allt för djupt i just nu, men att den nyliberala kapitalismen var snabba att utnyttja situationen för egen vinning utan att ta hänsyn till konsekvenserna för andra anser jag definitivt är en av de stösta orsakerna. Men självförtroendet verkar sjunka i takt med att kriserna nu verkar avlösa varandra!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13463662.ab
Sveriges undfallenhet för "överheten"!

Sveriges undfallenhet för USA i fallet med Egyptiern Ahmed Agiza som hämtades av CIA på Arlanda för att transporteras till tortyr i Egypten visar hur rutten världen är. S var ansvariga när överlämnandet skedde och nu är det Alliansen som visar sin undfallenhet. Ingen från dessa partier uttalar sig till nyheterna. Jag undrar vad USA skrämt "oss" med?
Hur skall någon representant från dessa partier någonsin och med trovärdighet kunna tala om respekt för demokratiska mänskliga fri och rättigheter fortsättningsvis? Det blir ju enbart en löjets skimär.
Något som vi verkligen bör ändra på i landet Sverige är just detta att ansvariga helt frankt vägrar att uttala sig. Som offentligt anställd av Svenska folket måste det framledes skrivas in att man är skyldig att uttala sig, annars skall de ta mig tusan inte ha jobbet kvar och kunna uppbära lön. Detta skall gälla på samtliga nivåer!


Avgå Kenth Selmosson (S)!

Den infekterade frågan om Medeltiden Värld / Äventyrslandet Kinnekulle lever och frodas kan man lugnt säga. Det senaste utspelet från Bert Karlsson om att han redan efter ett år vill lämna Äventyret har tydligen fått de ansvariga i kommunen att börja darra på manschetten. I går hade ksfu (kommunstyrelsens förberedande utskott) möte och på detta möte uppges Kenth Selmosson ha uttalat att han nu fått namnen bakom de fem mest kritiska sign. som kommenterat artiklar om anläggningen. Detta är synnerligen allvarligt men visar också på vilken brist på respekt för demokratiska fri och rättigheter som den nuvarande kommunledningen besitter.
Vad skulle syftet vara att ta reda på vem som står bakom en signatur?
På vilket sätt har man sedan tänkt sig använda informationen isf?
Och hur har man fått informationen?
En polisanmälan ligger synnerligen nära till hands!
Är det diktaturens principer man ser som demokrati i den nuvarande kommunledningen? Jag ser detta som mycket allvarligt och de som är inblandade i denna härva bör lämna sina poster med omedelbar verkan! Allt annat är otänkbart, för detta är inte att betrakta som ett simpelt övertramp. Åsiktsregistrering på kommunnivå! Avgå nu Kenth Selmosson innan du fullständigt massakrerat kommuninvånarnas förtroende för det politiska systemet! Och glöm inte att ta med dig dina borgerliga kollegor som också sitter i samma smet! Bert kastar in handduken i Götene!

Denna nyhet kunde man idag läsa i GT. Nu skall han träffa kommunstyrelsens ordf. Kenth Selmosson (S) inom de närmaste dagarna för att diskutera saken. Bert arrenderar ju anläggningen av kommunen på 10 år samtidigt som kommunen arrenderar borgen i anläggningen av Bert på 20 år. Helt sanslösa avtal i kors och tvärs som övergår allt vad sans och förnuft heter. Följetången fortsätter alltså?
Möjligen kan det vara så att man fått något förhandsbesked från förvatningsrätten om att arrendekontraktet är olagligt, men det lär väl i så fall visa sig inom det närmaste.
Skall bli intressant att se hur Kenth tillsammans med sina borgerliga kollegor skall tackla detta nu? Detta var ju plan A som de sa, ngn plan B fanns det ju inte i deras värld. Men man blir inte förvånad. Förra året skylldes förlusterna på att anläggningen inte kunde öppna förrän den 1 Juli, så i år öppnade man ........ ja just det den 1 Juli. Hela äventyret är ett stort skämt och oansvarighet med skattemedel! Men det är aldrig ngn som velat ta sitt ansvar!


Widegren (M) tolkar statistik som fan tolkar bibeln!

Moderaten Cecilia Widegren har en debattartikel idag på Lidköpingsnytt om vad hon kallar "tryggare vardag". Här skriver hon bl.a. att: "Mellan 2009 och 2010 sjönk antalet anmälda fall av misshandel i bl a Lidköping med 12%"
Så sent som den 20 Juli så hade Lidköpingsnytt en artikel med rubriken: "Polisens egen statistik visar: Våldsbrotten ökar i Lidköping"
Ja man blir ju inte förvånad längre över att Alliansen försöker skönmåla det ena misslyckandet efter det andra men detta var nog ett av de mer korkade försök jag sett. Hur dumma tror de egentligen att väljarna är?
Det var för övrigt Cecilia Widegrens mamma (också Moderat fast lokalt i Götene) som gick från att vara oppositionsråd till att vara kommunalråd vilket hon sen hävdade i fullmäktige att hon aldrig varit trots att det stod på deras egen hemsida såväl som hos tidningar, kommun och på SVT's sida. De går från den ena klarheten till den andra, kan man lugnt säga!
Ohlys presskonferens.


Ohlys beslut ett nödvändigt ont!

Lars Ohly tog till slut beslutet att inte ställa upp för omval. Ett nödvändigt beslut för partiet, tyvärr. Lars är ju en mycket skicklig politiker som dock p.g.a. sitt kommunistdebacle var bränd i väljarnas ögon. Synd för annars hade nog Lasse kunnat föra partiet upp mot iaf 10% nivån, så skicklig är han. Får väl trots allt tacka Lasse för de goda insatser han gjort och hoppas att han iaf på ett eller annat sätt fortsatt är en engagerad kraft i partiarbetet. Får väl också passa på att gratulera i förskott. Det är ju Lars i morgon!


KD "värnar" om de utsatta, medans Moderaterna samtidgt förnedrar dem!

Ja begreppet värnar har helt klart en helt annan innebörd för KD än vad jag själv lägger i begreppet. De har dessutom mage nu att gå ut med hur bra Alliansen vill göra sjukförsäkringen till skillnad mot oppositionen. Vem var det som gjorde att den inte fungerade? Det är ju trots allt så att det är dagens orättvisa som Alliansen redan skapat. Hur väl genomtänkt var detta?


Sommartal av FP och SD!

Major Björklund överaskade väl ingen när han i sitt sommartal krävde högre löner (höjd status) för läraryrket. Detta har han nu krävt de senaste 5 åren då de själva också suttit vid makten. Resultatet talar han sällan om. I Alliansstyrda Stockholm fick lärarna lägsta tänkbara påslag. 1,7% blev "statushöjningen" där, alltså reallönesänkning! Detta hörde jag aldrig att major Björklund nämnde.

Mycket prat men ingen verkstad!

 

Jimmie Åkesson hade i sitt sommartal fullt sjå med att frånsäga sig allt ansvar och all anknytning till terroristdådet i Norge. Naturligtvis har de ju inget direkt ansvar men indirekt så sänder de ju signaler ut i samhället. SD är ju inget rasistiskt parti sägs det ju också. Man kan ju undra vilken koll de har på vilka som sedan representerar partiet i de demokratiska församlingarna?

 


Hets mot folkgrupp?

Rökning och rökare hamnar allt oftare i centrum i debatter. Så har varit fallet även på Lidköpingsnytt den senaste veckan där ickerökare t.o.m. ondgör sig över att folk röker på sina balkonger.
I Frankrike har de gått ytterligare ett steg och där är det rökförbud på badstranden. Med tanke på att Grotescogänget blev anmält för hets mot folkgrupp efter sitt "Bögarnas fel" nummer på Skansen så skulle man ju kunna fråga sig om inte denna ständiga hetsjakt på rökare också är hets mot folkgrupp isf? Inte minst som det är med statens acceptans som dessa tobaksvaror säljs. Kanske är dags snart för politikerna att bestämma sig för om rökning överhuvudtaget skall vara lagligt eller inte? Eller varför inte börja med att ifrågasätta var alla minderåriga får tag i produkterna? Jag har heller aldrig sett ordningsmakten ingripa mot någon minderårig trots att man ständigt ser dem utanför högstaieskolorna stå och blossa.


Konsten att lura en opinion!

Alliansen fortsätter sin vana trogen att lura opinionen genom att dölja verkliga fakta. Det senaste gäller miljöområdet där Sverige faktiskt minskat sina koldioxidutsläpp. Detta är iaf så som Alliansen kpmmer att redovisa det. Vad de inte redovisar är att vi istället exporterat en del av "våra" utsläpp till länder i tredje världen som då istället ökar sina utsläpp. Detta sker ju genom importen av varor och på så vis ser Sveriges "egna utsläpp ut att vara 48 miljoner ton men den verkliga siffran när även importen är räknad är 80 miljoner ton. Är det någon som tror att någon Allianspolitiker kommer att redovisa siffran 80 ton? Nej naturligtvis inte. På sätt och vis är det väl smart tror de, att hamra in ett tillrättalagt budskap först som folk tar till sig och sedan orkar de inte ta till sig förtydliganden som enbart låter besvärligt. Och detta är de ju bra på Alliansen, att just kunna lura en opinion.
SRBögarnas fel?

Henrik Dorsin och Grotescogängets satirframträdande "Bögarnas fel" är polisanmält efter framträdandet i Allsång på Skansen. Hets mot folkgrupp skulle visst vara rubriceringen. Men homosexuella är väl ändå en del av folket och ingen specifik grupp? Det är naturligtvis tråkigt om någon tagit så illa vid sig men kontentan av satiren är väl precis som Gunilla Nilars på SVT säger, den rakt motsatta. Framträdandet driver ju med folks fördomar. Ser man det humoristiska i det så är det fantastiskt roligt att se denna satir, dessutom är den väldigt bra framförd och melodin är ju klockren för att vara en succésatir oavsett vad den handlat om. Jag tror att en sån här polisanmälan istället riskerar att förstärka folks fördomar och på det sättet motverkar sitt eget syfte.
SVTFestival o hopptävlingar, då kom skitvädret!

Det är väl typiskt, är väl just ett typiskt svenskt uttryck. Efter veckans underbara sommarväder så såg man fram mot Lidköpingsfestivalen och Lidköpings ridklubbs nationella hopptävlingar på gräsbanan.
Då kom skitvädret. Dessutom sämre än vad som tidigare förutspåtts. Synd, för en festival i varmt härligt sommarväder har en helt annan stämning än en i regn o rusk.
Detsamma gäller ju hopptävlingarna. Klubben har gjort stora insatser i prepareringen av banan och så blir vädret såhär. Nåväl idag gick tävlingarna bra ändå och förhoppningsvis i morgon också. Men när man såg prognosen för söndag så såg det inte så roligt ut. Låt oss hoppas att prognosen blir bättre i morgon. Ryttarna lever ju som sagt på "hoppet".


Lomma Eternit, en skamfläck även för fackföreningsrörelsen!

Uppdrag Gransnings reportage om Lomma Eternit och arbetsskandalen där företaget fortsatte verksamheten trots att man själv redan 1962 konstaterade att asbesten ledde till asbestos och cancer lämnar mycket i övrigt att önska för alla inblandade parter.
Att kapitalägarna med berått mod låter arbetarna gå mot en säker död eller invalidisering där endast profiten räknas vet vi sedan länge. Exemplen återkommer hela tiden.
Men när man ser fackets agerande i frågan så undrar man hur någon överhuvudtaget kan försvara den fackliga konstruktionen som den ser ut idag. Den som lokalt arbetade för att ta tillvara de skadade och dödade arbetarnas och anhörigas intressen kördes över av Leif Olsson och Fabriksfacket (som det då hette) och fråntogs helt enkelt sitt uppdrag. Detta i sig är mycket märkligt för när jag talade med vår ombudsman och frågade om inte han kunde agera i en förhandlingssituation så svarade han att han inte fick det om inte klubben lokalt bett om det. Så hur förbundet kunde gå in och ta över förhandlingar om inte klubben bett om det i Lommafallet luktar mycket illa. Ser man sen till vad överenskommelsen till slut innebar och att facket t.o.m. vägrade kommentera det, ja då luktar det ännu mer. Reformera facket, men framföralt se till att åklagare och polis är skyldiga att utreda sån här brottslighet. Ansvarsfrågan ligger hos företagsledningen och med den omfattande dokumentation och bevisbörda som redovisades i programmet så är det en rättsskandal. Precis lika allvarligt som terrordådet i Norge. Där mördades knappt 100 personer, i Lomma var det betydligt fler. I Lomma har också förbrytarna tjänat stora pengar på det! Så vem som är Nordens genom tiderna värste massmördare låter iaf jag vara osagt!
Uppdrag Granskning.


Linde utmanar Ohly och Jonas Sjöstedt!

Det börjar röra på sig i partiet. Hans Linde träder fram som utmanare till partiledarposten. En väldigt trevlig kille som jag dock tror väger lite för lätt. Det finns som jag ser det ingen egentlig utmanare till Jonas Sjöstedt. Han är outstanding i debatterna med sitt genuina kunnande!

En trevlig kille. Men partiledare?Vem är det som lever över sina tillgångar?

USA kom till slut fram till en kompromiss för att slippa ställa in betalningarna. Tur för världsekonomin kanske, men lösningarna som dikterats fram av högern är ingen lösning på problemen. Åtstramning för de sämst ställda precis som den borgerliga regeringen gör härhemma. USA's problem, att de konsumerar mer än vad deras resurser tillåter är kvar. Vad jag undrar är om det är de fattiga i USA som överkonsumerar mest eller om det är de svinaktigt rika?


(S)elmosson ute och cyklar igen.

Kommunens planerade nybyggnation av äldreboende i Lundsbrunn har inte oväntat stött på patrull. Alltså ännu ett överklagat ärende i Götene!
Kommunstyrelsens ordf. Kenth Selmosson (S) är dock optimist och tror att man kan lösa de "problem" som återstår.
Ett av överklagandena gäller att fullmäktige delegerade detaljplanebeslutet till nämnden. Selmosson tror dock inte att detta skall vara något problem eftersom ärendet var uppe i fullmäktige till debatt och att fullmäktige då tog beslutet om delegation.
Hallå!!!!!! Det är just det som är anledningen till detta överklagande! Om inte annat så borde ju Selmosson ha de olagliga valen i färskt minne. De togs också av fullmäktige men befanns olagliga av Förvaltningsrätten.
Såvitt jag har hört så lär det finnas prejudicerande domar även vad det gäller delegation av detaljplaner till nämnder och att detta är olagligt. Men det är väl inget som bekymrar Selmosson? Han kanske har ytterligare ett ärende från Falköping att hänvisa till?


I Källby blev det ju väldigt fint. Synd att inte kommunen kan lära sig att bereda ärenden på rätt sätt, då hade det kanske redan varit grönt ljus även för byggnationen i Lundsbrunn nu?


Den sjuka Alliansen!

Försämrade ersättningar och villkor i sjukförsäkringen är inte nog för Alliansen i sin iver att ”straffa” de som haft oturen att bli sjuka.

 

Nu vill man höja frikortsbeloppen också med 22%. Gränsen för öppenvård föreslås höjas från 900kr till 1100kr och för läkemedel från 1 800 kr till 2 200 kr. Detta är ovanpå de försämringar denna grupp redan fått.

Säga vad man vill men de är konsekventa inom Alliansen i sina ”bestraffningar”.

Jag och många med mig trodde nog att jobbskatteavdraget var den åtgärd som skulle göra det ”lönsammare att arbeta” enligt Alliansens s.k. arbetslinjespolitik.

Att sjuka skulle få försämringar både på inkomst och utgiftssidan var långt värre än jag ens kunde tänka mig.

 

Men inte heller detta är tillräckligt för Alliansen. Även småföretagarna har fått känna på Alliansen härjningar. För dessa ökade Alliansen antalet karensdagar till sju, så nu kan de inte ens nyttja den sjukförsäkring de betalar till. Antalet sjukskrivna egenföretagare har halverats sedan Alliansen genomförde åtgärden. De har dock inte blivit mindre sjuka. ”– Det innebär att jag fortsätter att jobba hur sjuk jag än är. Jag har inte möjlighet att vara hemma och vara obetalt sjuk”, säger en av dessa företagare.

Tidigare kunde egenföretagare välja att ha bara en karensdag i sjukförsäkringen, men kunde också välja fler. Skillnaden var att försäkringen blev dyrare med färre karensdagar.

Något som också en av oss anlitad artist vittnade om på torget i valrörelsen. ”- Vaknar jag en morgon utan röst och med halsont så kan jag inte jobba hur gärna jag än vill”, sa han. Därför betalade han också gärna den högre avgiften.

Hur Alliansen tänkt i frågan är omöjligt att ens försöka gissa sig till. Möjligen är det en av de utlovade åtgärderna för att förenkla regelverken för småföretagarna. Har man ingen möjlighet att nyttja sjukförsäkringen så blir det ju heller ingen administration kring detta.

Undra om det var så småföretagarna tänkt sig saken själva?

 

 

 


RSS 2.0