Är vi på väg mot ett tvåpartisystem p.g.a. Alliansen?

Fyra partier under riksdagsspärren rapporteras det idag så trenden går tydligen däråt. Helt klart blir demokratin lidande vilket den blivit redan p.g.a. Alliansen. Med enbart fristående partier hade troligen inte sjukförsäkringen sett ut som den gör idag. Ett av de allra tydligaste bevisen för hur skadligt det är med Allianser och blockpolitik överhuvudtaget. Folket är förlorarna.
Nu tror jag dock inte att det blir så. När valtemperaturen stiger så blir i regel folk medvetna om detta också och då stiger siffrorna för de mindre partierna igen. Så dessa opinionsundersökningar i mellanvalen gör man nog klokast i att ta med en nypa salt.


Kommentarer
Postat av: Ronny

Hej Ove



Dina farhågor angående ett framtida tvåpartisystem tror jag är berättigade. Vad har de marginella "småpartierna" för chanser att hävda sig i en värld där allt fler av oss bara lyssnar på den som får det största utrymmer i media. Dagsaktuella händelser som vi får oss serverade av den så kallade kvällspressen verkar var det som styr vår vardag och därmed vårt alltmer falnande intresse för långsiktiga beslut.



Den största utmaningen för de mindre partierna är utan tvekan att försöka få oss vanliga medborgare att förstå att samhället består av nåt mer än skattesatser och jobbskatteavdrag. Egoismen kan bara hanteras med information samt historisk vägledning hur Sverige blivit ett land med aktning världen över de senaste sextio åren.



Det är väl bara de riktigt stora högerfanatikerna som försöker få oss att tro att Sveriges välstånd byggts efter 2006 års val.



Nu gäller det att småpartierna vågar profilera sitt parti utan en massa hänsyn till uppgörelser, allianser och allt vad det heter. Det är bara det egna partiets idéer som är nåt värda då vi skall rösta nästa gång, inte vem man skall liera sig med för att få ut mesta möjliga av sina tankar. Den store äter alltid upp den lille när maten tryter.

2011-08-26 @ 22:43:58
URL: http://ronson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0