Dessa underbara utförsäljningar!

Är verkligen de väljare som lagt sin röst på Alliansen nöjda med denna situation? Och sjukvård, skolor och övrig välfärd verkar gå samma öde till mötes. Fy f..!


Ytterligare ett Widegrenskt (M) löftesbrott verkställt!

Tingsrätten i Lidköping har nu slagit spiken i dörren trots alla löften (som vanligt tomma) från Cecilia Widegren (M). Samma väg har ju räddningsskolan i Skövde tidigare gått, detta också trots Widegrens fagra löften. E 20 behöver väl knappast nämnas längre tillsammans med hennes namn, det torde väl vara riksbekant vid detta laget så många år hon lovat göra något åt denna väg, utan att något hänt naturligtvis. Hon får väl snart namnet "nollan" efter allt hon inte lyckats uppnå?

I Götene fortsätter den politiska röran, som vanligt med handlingarna på bordet, två protokoll som blivit ett i efterhand o.s.v. Dock tyckte jag mig i kväll skönja en politisk tillnyktring från vissa ledamöter i de andra partierna och kanske, kanske det kan gå mot en förbättring av de demokratiska besluten framöver? Det vore minsann vällovligt!
Två nya motioner lämnades också från V,  bl.a. att Götene skall bli en "Fair trade city" och en motion om rabatt om man bygger ett miljöhus enl. kända certifieringssystem. Får väl skicka en passning till FP att de kanske var något fel ute med sin idiotiska debattartikel jag häromdagen refererade till. Inom V klarar man att göra två saker samtidigt! Både försöka upprätthålla de demokratiska spelreglerna och samtidigt försöka utveckla kommunen. Tar de av sig skygglapparna i FP kanske de kan komma med på tåget de också? Men av deras artikel att döma har de en bit kvar i tunneln innan de kommer att kunna skönja ljuset. Men skam den som ger sig.

Helgen var annars fylld av fart och fläkt i Lidköping. Handboll i evanemangshallen på lördagen och bandy-kvartsfinal på söndagen. Tre handbollsmatcher varav en Championsleage fight var det. Hallmotståndarna har blivit allt färre för var dag och för varje evanemang som genomförts. Gött det!

Ridklubben åkte till Göteborg för att se på Grand Prix hoppningarna i Scandinavium. Ett enormt evanemang som drar folk från hela landet. Föräldrarna fick stanna hemma och sköta stall och hästar. Skadar inte att få känna på vilket enormt fint arbete dessa tjejer gör i vanliga fall. Och tänk om det någon gång i framtiden gick att genomföra  något liknande arrangemang som Gothenburg Horse Show (om än i mindre omfattning) i Sparbanken Lidöping Arena. Skulle garanterat bli en ordentlig tillströmning av besökare till kommunen, men det är nog en utopi, särskilt nu, när ridklubben får anläggningen ordentligt uppfräschad tack vare kommunen. Drömma lite kan man ju alltid ändå, det kostar inget.


Bandypropaganda!


Liberaler eller bara korkskallar?

FP i Götene tycker att det är dags att ägna sig åt riktig politik nu i kommunen. Synd att de inte tyckt det tidigare för då hade vi varit överens.
Nu jämför de upproren i norra Afrika med överklaganden gällande kommunala beslut i Götene till förvaltningsrätten. Man saknar tydligen alla former av proportioner hos liberalerna i Götene.
Jag citerar: "Medan folket i Tunis, Kairo och Tripoli med sina liv som insats rest sig mot kränkningar, förtryck och fusk, översvämmas förvaltningsrätten av överklaganden från folk och partier i Götene som känner sig kränkta i allmänna val och av beslut som i demokratisk anda fattats i kommunen." Slut citat.
Så kan väl enbart en korkskalle eller Allianspolitiker uttrycka sig var det första jag tänkte när jag läste eländet. Det hade varit intressant om de bemödat sig att upplysa läsarna om att en kommun kan fatta vilka idiotiska och felaktiga beslut som helst ( i demokratisk anda ) och om ett sådant beslut inte överklagas inom tre veckor så är det ändå giltigt. Det kallar jag att missbruka demokratin, men uppenbarligen är det helt ok för liberalerna i Götene.

De tycker också det är dags att lämna Medletidens Värld bakom sig och istället se framåt för att inte Götene skall bli en Medeltidens kommun. Hur de skall kunna lämna Medeltidens Värld bakom sig, som belastar "framtidens budget" med 4 000 000 kronor per år är för mig en annan gåta. Att de, vill lämna det bakom sig kan jag förstå eftersom liberalerna bidragit till att redan ha slösat bort 75 miljoner av medborgarnas välfärdspengar i projektet fram till dags dato. Men att de just vill detta, innebär inte att de kan sopa problemet under mattan för det, banken vill nog ha tillbaka sina pengar ändå.

De har också mage att uttrycka att dynamiken kan försvinna i politiken när man har en så bred majoritet ( S, M, FP,C och MP ) som det nu är i Götene. Ja FP var ju själva med och försökte utestänga hela oppositionen genom det förslag till återkallande av nämnder och styrelser samt förslaget till nämndval som utarbetats av "deras" egen majoritet och som lades på fullmäktiges bord den 17 januari. Det är detta de kallar beslut i demokratisk anda och som nu är överklagat även om det överklagade beslutet gäller även det som till slut valdes den 19 jan tack vare att oppositionen agerade den 17:e så att majoriteten till viss del fick krypa till korset. Tala om brist på självinsikt!

Nej tydligen är det enligt liberalerna fel på de som överklagar felaktiga och direkt lagvidriga beslut medans liberalerna nu tagit på sig en skenhelig gloria och lipar för att de inte längre kommer framåt. Det är alltså inget fel på de som bryter mot lagar och regler, iaf om man är liberal?

Det är synd om FP väljarna i Götene tycker jag som "belönats" med sådana företrädare. Kanske liberalerna nu kan vara inne på vår linje att ha ett extraval i kommunen så att väljarna får bestämma själva vilken väg de vill välja för att kommunen på bästa sätt skall komma framåt? Men då kanske det är för liberalt?
Läs deras artikel här:  NLT.1 - 6, 6 - 2

Man kan ju tro att det handlar om tennis men det gör det inte, det är resultaten hittills i kvartsfinalserien mellan Villa och Broberg.
Motivation slår klass lyder ju en gammal klysha och det verkar sannerligen stämma in här. Skönt iaf att Villa replikerade förlusten i Söderhamn och tog denna välbehövliga seger. Undertecknad kunde tyvärr inte bevittna matchen på plats själv då jag var bjuden på ishockeymatch i  vackra Kinnarps Arena mellan "mitt lag" HV71 och Frölunda. HV drog ju det längsta strået till sist men det var annars Frölunda som överraskade mest positivt. Att det var botten mot toppen som bevittnades kunde man absolut inte tro och den kris alla medier talar om i Frölunda verkar mest vara mediernas besvikelse över tabelläget. Frölunda var riktigt bra.
Platt fall för Villa.

Ett tydligen uddlöst Villa föll med tennissiffrorna 6 - 1 på Hällåsen mot Broberg. Bara att hoppas de kan resa sig och repa nytt mod inför torsdagens match i Sparbanken Lidköping Arena. Broberg är bra och spelar en riktigt fin anfallsbandy, dock något sämre bakåt varför man blir minst sagt blir förvånad att inte Villa med sina namnkunniga anfallare lyckas åstadkomma ett enda spelmål. Tror att tränarna bör se på denna gamla inspelning från 77 när Villa gav Boltic storstryk. Här åker även spelarna utan boll med, något man saknar alltför ofta i dagens Villa.


Skaplig sönddagssol!

Sonen tog en skaplig bild på söndagens fina sol. Se den i full upplösning hos Lidköpingsnytt.


"el" fifflarna!

Elbolagen tjänar 3 miljoner per anställd, övriga svenska börsbolag 300 000 per anställd. Så snedvriden är konkurrenssituationen på den svenska elmarknaden. Avreglering för folket? Varför reagerar inte Alliansregeringen? Naturligtvis inte för att både staten och antagligen många i regeringskretsen privat tjänar stora pengar på denna hantering. Trots detta vill de sälja ut även Vattenfall. Varför? Vore det inte bättre att styra upp denna "avreglerade" marknad till något som fungerar även ur konsumentsynpunkt. Det är ju inte riktigt klokt när det som denna vinter det höga elpriset fått tillverkningsindustrin att stänga sin produktion p.g.a. de höga elpriserna. På vilket sätt gynnar detta Sverige?


Fantastiskt trevlig tävlingshelg hos LRK.

Helgens hopptävlingar hos Lidköpings ridklubb var kylslagna men innerligt varma bland deltagarna och funktionärerna. I morses visde termometern - 18,9 C men samtliga deltagare verkade ha tagit med sitt allra bästa humör trots detta. Lägger här ut en filmsnutt från dotterns 1,20 m ritt som hon var väldigt nöjd med, trots nedslaget på sista hindret i grundomgången.


Vad händer i världen?

Den arabiska revolutionen sprider sig. Nu rapporteras oroligheter även inifrån Kina. Har de totalitära staterna gjort sitt? Låt oss hoppas det. Men visst känns det något märkligt att när dessa förtryckta folk offrar sina liv för friheten så går utvecklingen i de länder som kallar sig demokratiska i rakt motsatt riktning med mer övervakning än någonsin tidigare. Omvända världen.
Samtidigt så köper den rika världen upp jordbruksmark från fattiga bönder i utvecklingsländerna, precis som det gick till i Sverige förr i tiden när skogsbolagen lurade skogen av fattiga skogsbönder. Varför lär vi oss aldrig av historien?


Regionala hopptävlingar i Lidköping.

Lördag och söndag bjuds det på regionala hopptävlingar hos Lidköpings ridklubb. Många hemmaryttare deltar så det blir säkert full fart och förhoppningsvis några bra placeringar för några av dessa också. Banan står klar och väntar efter kvällens byggnation.
Detta kanske blir den sista tävlingen i de gamla lokalerna. Äntligen skall det bli en nybyggnation och uppfräschning av hela anläggningen tack vare att kommunen insåg behovet och välvilligt hjälpte klubben till detta.


Alliansens "nya" statare!

Med införandet av fas 3 har Alliansen också återinfört det moderna statarsamhället i Sverige. 5 000 :- / mån när arbetskamraterna brevid får det tredubbla för samma jobb. Ska vi ha det så i detta land? Läs hela artikeln hos Kommunal Arbetaren.


Lidköping + Götene = Sant?

2 1/2 S-kommunalråd från Lidköping, Götene och Vara lyfter fram frågan om kommunsammanslagning. Är det seriöst eller är det enbart ett politiskt utspel för att Kjell Hedvall skall agera lokomotiv åt bl.a.Selmosson efter hans katastofala inledning av kommunalrådskarriären? Ja han började ju som helt kommunalråd men valde att ensidigt bryta den majoriteten, byta S-politiken mot Allianspolitik och även dela kommunalrådsarbetet med Moderaten Ann-Marie Widegren? Ja inte lönen förstås, enbart arbetsuppgifterna. Ja nog kan han behöva all hjälp han kan få. Låt oss hoppas bara att det inte blir en otäck rekyl tillbaka på Hedvall så att det väl fungerande samarbetet i Lidköping riskeras.
Annars är det en intressant tanke och kanske blir det en förutsättning framledes. Den som lever får se. Men som det politiska arbetet bedrivs i just Götene för tillfället så är ju bara det ett skäl nog för att få in kunskapen och därmed även förtroendet för politiker och det politiska arbetet igen.Villa - Vetlanda 14 - 4 !

En verkligt skön urladdning av Villa Lidköping BK i Sparbanken Lidköping Arena i kväll. Hela 14 - 4, ett resultat som åtminstone jag själv inte ens vågat drömma om. Vetlanda öppnade annars väldigt bra och två snygga anfall gav 0 - 2 redan efter fem minuter. Dock spelade Villa samtidigt också väldigt bra men hade inte det där flytet man behöver. Emellertid släppte det efterhand och ju längre matchen led ju enklare trillade bollarna in. Massor med fina anfall från Villas sida och Claes Nordströms återkomst och fina form har gett ytterligare en dimension till anfalsspelet. Med detta spel kommer Villa att gå väldigt långt i slutspelet. Enda smolken i glädjebägaren är att tränarna fortfarande envisas med att köra Johan Esplund (fd Andersson) på halven. Men detta är ju bara mitt personliga tyckande, antagligen har väl tränarna den kunskap som krävs för att veta hur laget fungerar bäst. Forza Villa!


Stigande räntor = Alliansras i opinionen.

De stigande räntorna lär snart äta upp skattesänkningarna för skuldtyngda låg och medelinkomsttagare. Skall bli mycket intressant att se hur högt räntorna kan stiga innan det kommer att märkas ett ras i opinionssiffrorna för Alliansen. Tror själv att det kommer att visa sig ganska snart.
Problemet med räntehöjningarna nu i Allianssverige är ju att man genom sin politik redan dragit isär landet och ökat klyftorna mellan hög och låginkomsttagare. Höginkomsttagare klarar sig alltid men de som är låginkomsttagare lär knappast vara betjänta av räntehöjningar för att "kyla av" ekonomin, de har nog redan svårt att hålla näsan över vattenytan. Men vad bryr sig Alliansen om dem?
Åtgärden skall ju dämpa inflationen heter det ju så vackert, men hur går det med avtalsrörelserna när det ekonomiska utrymmet för medlemmarna minskar till följd av höjda ränteutgifter? Matpriser, oljepriser och annat stiger ju som bekant också och där är det världsmarknadspriserna som sätter agendan, alltså knappast något som en räntehöjning i Sverige rårder bot på. Ja naturligtvis blir det ett tryck för att få kompensation, man ser ju samtidigt hur företagsledningarna redan försett sig även när tiderna var dåliga och räntan låg. Och vips så har vi både höga räntor och en hög inflation. Nej dessa räntehöjningar är ett väldigt trubbigt redskap som enbart framkallas p.g.a. bristen på tidigare politiska beslut. Politiska beslut som Alliansen INTE fattat!

Räntor och inflation med Allianspolitik!Villa - Vetlanda ikväll!

Sista hemmamatchen i grundserien går ikväll av stapeln i Sparbanken Lidköping Arena. Formkurvan verkar ju ha vänt åt rätt håll igen de senaste matcherna så man får verkligen hoppas att trenden håller i sig i kvällens drabbning.
Tillberga betvingades ju senast hemma i en trevlig match där båda lagen bjöd på fint spel. Att man sedan följde upp detta med en komfortabel seger i Haparanda imponerade. Men, men Vetlanda och det gamla smålndsspöket är ingen enkel uppgift även om man självlart tror på hemmaseger nu.


Sista "friveckan" avverkad.

Efter en veckas ledighet som blev den sista på detta arbetstidsschema byter vi nu V.8 till ett nytt. Då är det istället två fyra dagars ledigheter men däremellan ett riktigt "grispass" med först två dagtidspass och därefter direkt 2 tolvtimmars plus ett 8 timmars nattpass. Den helgen gör man inget annat än jobbar och sover. Förstår inte varför folk inte vill sprida arbetspassen mer och samtidigt må bra när man arbetar. Men vi har ju själva valt det, tyvärr. Nu blir det mer av att orka ta sig igenom arbetspassen och därefter får man väl ha ledigheten till återhämtning. Så mycket kreativitet lär det nog inte bli. Synd!

I Götene fortsätter den politiska farsen med oförminskad styrka. Johnny Johansson (C) "entledigades" från sin post som kommunfullmäktiges vice ordförande. Nu har valberedningen kommit med ett nytt förslag till ersättare för Johnny, nämligen det föga överraskande namnet Bo Bergsten (KD). KD ratades av väljarna på grund av Bosses (som kommunalråd) misskötsel och misshushållning med invånarnas pengar i projektet Medeltidens Värld / Äventyrslandet Kinnekulle. 75 miljoner har spillts på ingenting men inte drar sig Bo Bersten tillbaka. Nej då, han tycker bara att det är lätt att vara efterklok och att den som ingenting vågar han kan heller aldrig vinna något. Bristen på självinsikt lyser totalt med sin frånvaro. Måhända överlåter han åt högre makter att avgöra hans eventuella misstag och om han inget hör därifrån så är det bara att ånga på i vanlig ordning. Märkligt förresten att inte frågan om jäv lyfts någon gång i kommunen angående Bergstens agerande ang. Medeltidens Värld. Kommunallagen är glasklar på den punkten men tydligen bortser man från detta i ryggdunkarklubben hos Götenes styrande kärna.

 

I rikspolitiken skall nu Ulf Kristersson (M) lösa problemet som Alliansen inte klarat av att lösa trots alla vallöften i två valrörelser nu, nämligen problemet att ungdomar förtidspensioneras. Lösningen från Kristersson i denna fråga blir densamma som sjuka och arbetslösa redan drabbats av för att betala skattesänkningarna. Ersättningen skall tas ifrån dem! Det är som vanligt med Moderaterna och Alliansen alltså, utan ersättning blir alla friska! Iallafall i statistiken, för där syns de ju inte sen!

18 ungdomar per dag sjukpensioneras i Allianssverige! Vågar man gissa på att dessa 18/dag fortsättningsvis får besöka socialtjänsten i stället och därmed blir det en ökad utgift för kommunerna. Samma recept och någon annan får betala. Men Reinfeldt och Borg skryter om att de tagit ansvar för "statens" finanser.

 

Working class hero! (av Tord Andersson Lidköping)


Antidemokratin i Götene.

Den "nya" majoriteten (S,M,C,FP,KD och MP) i Götenes försök att helt utestänga övriga partier från politisk insyn har som sagt stött på patrull i förvaltningsrätten. En delseger för demokratin och kommuninnevånarna.
Men varför uppstår dessa problem i den kommunala ledningen hela tiden? Huvudorsaken är ju lätt att stava till, nämligen Medeltidens Värld / Äventyrslandet Kinnekulle. Prestigen i denna fråga har definitivt tagit över från demokratin vilket den "nya" majoriteten också bekräftar i sig själv.
Men att ett fåtal personer i partiledningarna i både borgerliga partier såväl som S satt sig själva i klaveret borde ju rimligtvis innebära att medlemmarnas förtroende för dessa personer försvunnit och att de därmed borde ersättas av andra obefläckade personer. Men så verkar det inte fungera i Götene, tyvärr. Liten ort där alla känner alla och en liten grupp som suttit i kommunledningen tillsammans i alltför många år. När de personliga vänskapsbanden blivit starkare än de egna medlemmarnas eller kommuninnevånarnas intressen så är det definitivt ett hot mot de demokratiska spelreglerna. Detta kan man tydligt utläsa i de kommunala besluten.
När man nu också fick höra att den ledande Moderaten och en ledande Socialdemokrat gått in och dikterat för valberedningen och dess ordförande hur de skulle agera inför de val som förvaltningsrätten nu inhiberat så är det ju knappt så man tror att det är sant. Att de dessutom påtalat att deras närvaro inte behövde tas till protokollet, ja då är det verkligen illa ställt med demokratin i kommunen.
De agerar alltså som rena diktatorer och använder demokratin som täckmantel. Det är nog dags att partimedlemmarna i Götenes partier gör en ordentlig utrensning. Annars får man nog undersöka om inte kommunen bör tvångsförvaltas av högre myndighet. Så illa är det faktiskt ställt!Vänsterpartiet fick stöd av Förvaltningsrätten!

Vår överklagan ang. Götene kommunfullmäktiges beslut att återkalla alla val fick idag stöd av förvaltningsrätten som beslutat om delvis inhibation. Denna inhibation gäller även om kommunen skulle överklaga beslutet.
Läs mer hos NLT.

Det finns definitivt de som är ute och cyklar i "nya" styret i Götene, på tunn is dessutom!


Äntligen lite vett o sans i vargdebatten!

I Aktuellt-studion så diskuterades vargen och dess fortlevnad i kväll. Äntligen var det med lite vett o sans i debatten. Både biologen och Svenska jägareförbundets repesentant var överens om att det måste bli en fri passagekanal genom renbeteslandet för att vargen skall klara att fortsatt vara etablerad utan inavelsproblem. Man föreslog t.o.m. att betala samerna 100 000 kronor per varg som fick ta sig igenom. Vad jag fortfarande saknar är varför ingen då ställer sig frågan hur en etablering överhuvudtaget var möjlig i Värmland. Snart dags att någon vågar stå för inplanteringen.
SVT, Aktuellt.Nu skall skattesänkningarna återbetalas!

Så kom det då till slut, höjd pensionsålder till 67. Skattesänkningarna har sitt pris och nu börjar alliansen se till att det arbetande folket får betala tillbaka. De beslutande själva riskerar naturligtvis inte att drabbas, precis som byggarbetaren sa i Aktuellt i kväll.
Så nu kan man konstatera att de som får betala skattesänkningarna är inte bara sjuka och arbetslösa, nu får även vi andra betala genom höjd pensionsålder. Men det är klart att detta förutsätter att vi inte drabbas av sjukdom eller arbetslöshet dessförinnan.
"Men om de däruppe i det blå, inte längre vill förstå .........................."

De visste inte hur rätt de hade redan då Hoola Bandoola band. De speglade framtiden.


Fackfientlig EU-kommision!

"Det handlar om nödlånen som EU/IMF garanterat Grekland och Irland.

För att få lånen vill EU, med EU-kommissionen i Bryssel som torped, se sänkta minimilöner, ändrad lönesättning, försämringar i socialförsäkringssystemen samt flexiblare arbetsmarknad.

Europafacket anklagar EU-kommissionen för att strunta i de uppgörelse som tidigare har gjorts i kollektivavtal."

Citat ur Eva-Britt Svenssons (V) artikel. Läs hela artikeln här: Eva-Britt Svenssons blogg.

 

 


Alliansönskan? Alla skall vara visstidsanställda!

Uppsägningsavgifter istället för turordningsregler är ett förslag från långtidsutredningen som lagt fram sitt förslag till regeringen. Det är inte så svårt att förstå vart borgarna vill komma. Arbetsgivarna skall kunna välja och peka ut dem som får komma in och jobba för dagen. Precis som det var förr i tiden.
Ingen som vågar protestera, ifrågasätta eller klaga på en farlig arbetsmiljö eller maskin. Kort o gott, stå med mössan i hand!
Hur långt skall de få gå innan det blir generalstrejk?
Läs mer hos LO-tidningen.

Det är sannerligen dags att folket vaknar snart!Apropå Alliansens sjukförsäkringsreform!

Skämmas borde alla de som lagt sin röst på denna cyniska politik! Detta val var det inga som helst oklarheter heller beträffande systemets totalt människofientliga inriktning. Trots detta röstade folk på dem. Är det verkligen så mycket viktigare med några egna extrakronor i skattesänkning än att svårt sjuka kan ha en dräglig levnadssituation? Egoismen har verkligen slagit klorna i svenskarna!


Förlusternas dag i Lidköping.

Villa förlorade elitseriematchen mot Edsbyn med 5-6, Gillstad förlorade och hockeylaget förlorade. Ingen stor dag för Lidköpingsidrotten.
Dock tror jag att Villa hittade rätt i spelet mot Edsbyn efter ställningen 1-6. Då fick man se Villa spela bandy som man vet att de kan. Full fart framåt och alla deltog i spelet. Tror att tränarnas eviga säkerhetssnack och defensivsnack sätter sig omedvetet i skallarna på grabbarna. Effekten blir bara att ingen vågar göra någonting. Hoppas att de fattade detta idag så det blir en föränding redan på onsdag. Annars var det väldigt kul att se Christoffer Norin tillbaka i laget idag. Han kan bli precis hur bra som helst den grabben!

Både hängslen och livrem är ingen vägvinnande filosofi i bandy!


Jackass Alliansen!

Följande är hämtat från DagensArena.
"Regeringen har minskat statens ägande i Nordea från 19,8 procent till 13,5 procent, en försäljning som inbringat 19,3 miljarder kronor. Finansmarknadsminister Peter Norman säger till Riksdag och Departement att pengarna oavkortat ska gå till att betala av på den svenska statsskulden. Norman motiverar försäljningen med att staten inte ska äga ”riskfyllda tillgångar”. Nordeas vinst förra året var rekordstor, 32 miljarder kronor.Och nu har även Lena Nyman gått ur tiden!


Bifogar ett klipp där även Palme är med. Kanske de ses igen nu? R.I.P."Trots" Centern, uranborrning i Västgötabergen.

Ett första steg mot fullskalig brytning? Hur skall man annars tolka att ett Canadensiskt bolag nu fått tillstånd till provborrningar i Västgötabergen? Visar det sig sen att det finns gott om uran så får vi väl se om de lokala Allianspolitikernas veto ligger kvar när Reinfeldt o co tar dem i "hampan". I Alliansens, EU:s och marknadsliberalernas värld kommer ju individen i andra hand. Markägarna protesterar mot provborrningarna, dock förgäves. Frihet för individen?
Läs mer hos SR-Skaraborg.Alliansen föröder Sverige!

Nedanstående text är hämtad från Vänsterpartiet Storstockholm och behöver väl egentligen inte kommenteras, den talar för sig själv. Ha i beaktande dock att man samtidigt vill spara in 25% på anslagen till idrottsrörelsen, 10 miljoner av 40.

"När F! brände upp hundratusen kr väckte det stor uppmärksamhet och en hel del ilska. Det framstår dock som småslantar i jämförelse med de hundratals miljoner som genom högeralliansens inkompetens nu riskerar att försvinna utomlands i Boultbeeskandalen. Vänsterpartiet har föreslagit att staden köper tillbaka viktiga centrum, med början på Rinkeby Torg. Att affären är en katastrof är uppenbart sen länge, nu gäller det att rädda medborgarnas service.

Redan för mer än ett halvår sen avslöjade kontrollbalansräkningen att Stockholmsgrenen av Boultbee går dåligt, och nästa vecka kan det ta ett abrupt slut i en konkurs. Det är alltså ett företag till vilket högeralliansen sålt viktiga delar av stadens infrastruktur; lokaler för affärer, bostäder och serviceinrättningar. I samband med försäljningen gavs de en skattesubvention på 350 miljoner av Stockholms stad, och i november tog Boultbee hem drygt 600 miljoner kronor i aktieutdelning till det engelska moderbolaget. Nu återstår att se om de pengarna återförs för att driva verksamheten vidare, eller om Sten Nordin i praktiken gett hundratals miljoner av Stockholmarnas pengar till privata företagare i England.

-          Boultbeeförsäljningen är ett fiasko utan motstycke, och tyvärr tycks skandalerna aldrig ta slut. Nu är det dags att moderaterna berättar hur de tänker säkra Stockholmarnas skattepengar och lokaler. Vi har lagt ett förslag för att göra detta, och det är hittills det enda förslag jag sett, säger Ann-Margarethe Livh, oppositionsledare (V).

-          Det är skrämmande att moderaterna, som vill driva all politik som om Stockholm enbart vore en affär,  är så dåliga på affärer själva. Det hela vore komiskt om det inte var för att Stockholmarna är de som får betala för moderaternas inkompetens, säger Ann-Margarethe Livh."


220 000 fattiga barn i Sverige.

Och det ökar igen nu, efter att tidigare ha minskat sedan 1997. Rädda Barnen tycker att Sverige bryter mot FN:s barnkonvention, det tycker inte Alliansregeringen och Maria Larsson (KD). Vem blir längre förvånad?


Alliasen har verkligen lyckats i sin iver att återinföra klassamhället!
RSS 2.0